|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 17 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.17 - Rozpakowywanie trwa ![]() |
7 | 12,96% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.17 |
1 | 1,85% |
Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 |
20 | 37,04% |
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
0 | 0% |
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
2 | 3,70% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, niecierpliwie czekamy na kolejne robaczki. |
4 | 7,41% |
Są już bliźniaczki i inne dzieciaczki, właśnie rodzą się kolejne robaczki. V-VI 2013 |
4 | 7,41% |
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
3 | 5,56% |
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.17 |
7 | 12,96% |
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Cytat:
![]() Co do reszty- czuje to samo. Aku znów nie przyniosła efektow ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
maarchewka tulę cię mocno!
![]() ![]()
#4503 |
Zakorzenienie
|
z okazji Dnia Mamy ide pzniej do rodzicow,pierwsy raz z mala.. ciekawe jak zareaguj na koty
![]() i pisze mamie list..wzruszam sie okropnie przy tym,ech...hormonki ![]() mala lezy i patrzy na mnie co chwile krzyczac "A" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry- witam sie z rana dalej nierozpakowana
![]() Dzwonilam juz do Mamusi z życzeniami... Tęsknię za Nią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zadomowienie
|
maarchewko, ja jeszcze niestety nie przeczytałam Twojego opisu porodu, ale czytając dziewczyny i Ciebie teraz wiem, że był hardkorem, bardzo Ci współczuję.
![]() Do mam szukających chusty: Chusta w Poznaniu, Lenny lamb za 95 zł. Napisane jest, że to rozmiar M- 5,5m, ale M-ki nie są takie długie. ![]() Wrzucam link: http://tablica.pl/oferta/chusta-lenn...tml#078f8e665c |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
aaa wszystkim mamusiom 100 lat
![]()
#4508 | |
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4509 |
Zadomowienie
|
Tutaj następna natka, ale na kup teraz za 120 zł plus 12 zł przesył lub odbiór we Wrocławiu.
![]() http://allegro.pl/natibaby-chusta-tk...276667009.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | ||||
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() No właśnie zazwyczaj każdy nam to mówi a już doradzić nic konkretnie nie chce ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Liliana jest mniej popularna od Leny ![]() ![]() Ale jesteś też kolejną osobą, która pisze, że popularnością nie ma się co sugerować co jest dla nas bardzo pomocne ![]() Cytat:
![]() To dzisiaj sobie poodpoczywaj Nuna. No ale najważniejsze, że impreza rocznicowa rodziców udana ![]() Cytat:
![]() Tam w aukcji jest napisane, że to rozmiar M - a jak się te rozmiary dobierać powinno do wzrostu? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Rozeznanie
|
No i wypuszcza nas do domu
![]() ![]() Biedny mój maz dzisiaj bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Odp: Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.16 - Rozpakowywanie trwa :)
Marchewka ale ty się dziewczyno nameczysz...
Mi już niejedna osoba mówiła że na cycki to są najlepsze oklady z kapusty ![]() Ty jesteś na madalinskiego czy gdzieś indziej trafilas w końcu? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ej kto to opowiadał, że był w przychodni i facet nazwał dziecko tak jak on i musiał tłumaczyć w rejestracji ze to nie on tylko syn i że on nie jest z 85 roku bo 50 lat!! czy jakoś tak.. Cytat:
![]() ![]() nie wiem czy duże, ale jakoś 90x60 coś tego typu.. ja brałam do szpitala 5.. mi się przydały ale tak jak mówie u mnie w szpitalu nic nie ma, wszystko trzeba mieć.. jakiś podklad mi położyli ale się pobrudził... zurzyłam 2-3, Jeden dałam dziewczynie która przyszła i nie miała się na czym położyć, głównie do przewijanie, bo jakoś nie chce mi się nosić na przewijak, tylko to podkładam.. i jak będziesz miała awarie - siknie czy kupnie to może pójśc więcej.. ale też leże na tym pod tyłkiem.. niby aż tak bardzo nie przeciekam, ale jakbym się bardziej pociła to też by więcej poszło.. ogólnie kosztują z netu chyba 1 zł a komform ogromny.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie czekam na jakiś wysyp maluszków, a tu coś kiepsko.. Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4518 |
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego mamuśki!
Ja tymczasem uciekam, spędzajcie miło niedzielę i to święto. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4520 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------------- A i propo wzięcia nie wzięcia położnej.. czy ja bym wzieła następnym razem?? nie wiem.. 1500 zł .. Wszystko tak na prawdę zależy od samej położnej.. Ja nie znałam żadnej i nie wiedziałam kogo by wziąść więc wzięcie jej na chybił trafił mogło się skonczyć wzięciem sobie położnej-demona za 1500 zł która bym miała non stop.. Też nie wiem jak wyglaa taka opieka indywidualna?? Ja bym dostała cholery jakby ze mną siedziała położna 35 godzin i mówiła, super super Ci idzie, rozwarcie takie samo jak 30 godzin temu.. Ja wolałam tak, że przychodzi coś sprawdza wychodzi, ja siedze z mężem.. i nikt mi nie gada co mam robic.. bo ja nie lubie takiego gadania.. pewnie też jakby mi ten poród postępował szybciej to też by mi bylo wszystko jedno co ze mną robią.. a jak to trwa i trwa i trwa i już jestem totalnie wymeczona psychicznie to taki brak wsparcia.. też nie wiedziałam ze tak poród wygląda, wiec nie wiedziałam, ze mnie tak badac będą, ze będzie to wsystko wyciekać i w ogóle.. Nie wiem czemu myslałam, zę to będzie I i II faza takie skakanie na pilce, a krwawe sceny to tylko na partych i najgorsze co to widok wychodzącego dziecka z małej dziurki plus rodzenie łożyska.. takie zestawienie rzeczywistosci z wiedzą też się nie przyczyniło.. także tego nie wiem czy bym wzięła położna czy nie.. na pewno następnym razem nie pojade tak szybko.. Też myśle, że dużo zależy co się dzieje w szpitalu, ja trafiłam na totalny młyn.. PIerwsze położna była strasznie fajna, omówiła plan porodu, w ogóle przedstawiła się, delikatnie badała itp.. wiec dużo zależy na kogo się trafi.. można trafić na fajny personel za darmo można trafić na zły... A i jeszcze propo szpitala.. O ile porod to porod.. to opieka po porodowa na 6.. Przychodzą co raz to położne to pielęgniarki to lekarze.. wszystko tłumaczą co robić.. Jak przystawiać do karmienia, czy nie ma problemów.. Jak są to siedzą cierpliwie wkłądają tego cyca do buzki.. za każdym razem można ich zawołać.. przyjdą poradza, podpowiedzą.. na prawdę jestem zaskoczona, że tacy mili.. U mnie z karmieniem akurat nie było problemu ale koleżanka obok miała straszny.. Mała nie dośc ze nie chciała łapać cycola to jeszcze nerwusek straszny i nie dało się jej uspokoic to przychodziły położne próbowały wkładać to pomagały uspokoić.. pocieszały ze na początku jest trudno ze ma się nie martwic ze w koncu się uda.. i tak przychodziły aż do skutku.. lekarze też badają tłumaczą, z czego to wynika, co powinnam robic.. można się zapytać czy jak o rożne plamki itp.. To samo połżne można pytać o ranę jak wyglada czy dobrze się goi, czy coś powinno się z tym dalej robić... także opiekę poporodowa jest mega.. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
O nieeeee !!! Juz sonda ?
Protestuje !!! ![]() Miałam sie rozpakowac w tym wątku ![]() Anoxe dzięki za link do chusty, w sumie mam blisko do Poznania ![]() Marchewka- Bidulko nasza ![]() Chciałam napisać wiecej, ale zle mi sie pisze na tym telefonie i stresuje sie żeby znowu nie wyskoczyć z jakimś bykiem w postaci szynki :haha: Także jestem z Wami ale będę sie mniej udzielała do czasu jak dopadne kompa. Jedziemy do Koscila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
dobrze, że chociaż ta opieka "po" fajna... szkoda tylko, że to średnia nagroda za te 34 godziny katowania
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- lonely, ty masz nakaz pisania z komórki!!! chcemy nową szynkę!!!
#4524 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() ![]() banka- od dzisiaj zaczął się świadomie uśmiechać !! ![]() (jeszcze wczoraj pisałam, że zazdroszczę salviae ![]() ooo już nowa sonda- dałam głos ![]() ![]() wrzucam fotki Małego z dzisiaj rana ![]() ![]() ![]() http://obrazki.elektroda.pl/9921773700_1369561583.jpg http://obrazki.elektroda.pl/5807145100_1369561709.jpg Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-05-26 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mloda dzis bedzie pierwszy raz w sukieneczce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() a co zastosowałaś w koncu?? przespałam się teraz z 2 godziny i jest super.. W ogóle przełączyłam się na tryb oszczędny sen ![]() ![]() Z założenia był to wypad z koła naukowego na jakieś seminarium..no to się semierowaliśmy hehe Cytat:
a kolezanka z sali mówiła, że ona nie wie kiedy jej płyn wyciekł.. ze ogólnie na IP jak przyjechała to wyszło, że jest ok, a potem miała już na porodowej ze płyn wyciekł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
hehe z pościelą.. nie ale fakt faktem mają młyn.. położne to nawet szybko gadają zeby zdążyc wszystko powiedzieć.. Jedna to wpadła tratata z czymś, potem wbiega z łożeczkiem z lampa, gada co mam robić. potem widze jak biegnie z czymś innym do kogoś innego.. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Wtajemniczenie
|
wszystkiego najlepszego dla mamusiek rozpakowanych i oczekujących
![]() ![]() ![]() 26 maja ![]() ![]() ![]() coś niby czuję, że sie tam szykuje wszystko, rozluźnia, jak przed@, brzuszek częściej twardnieje i tyle.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z osłonkami próbowałam, ale małemu się one nie podobały.. i w sumie to na nadwrażliwość to to nic nie dawało.. pewnie by dało radę przed zeby nadwrażliwości nie było.. bo jak osłonkę on ściskał to też ściskał tą brodawkę i ona dalej piekła.. tylko ze jej nie dotykał.. ale tak jak pisałam, samo to ze mial w paszczy cyca to mi nie przeszkadzało bo nie piekło.. zaczynało piec jak ciumkał.. w poradniku laktacyjnym ze szpitala wyczytałam ze przez pierwszy tydzien może być bolesnosc przez hormony.. Ai dowiedziałam się co mi tam zrobili.. Miałam pęknięcie I stopnia ![]() ![]() ![]() ale nie wiem co to było takie zimne.. może paznokiec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Rozeznanie
|
WItam się z domu
![]() MAm jeszcze jedną propozycję tytułu nowego wątku: Coraz chudsze nasze brzuszki, wyskakują z nich maluszki. Mamusie maj/czerwiec. |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() już zagłosowałam na inny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:32.