Krakowianki po raz XXIII - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-12, 09:20   #4501
201608010929
Konto usunięte

Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
No właśnie szukam i w sushi 77 nic ciekawego nie ma, w sakana sushi też...już szukam po normalnych restauracjach, ale też nie mam pomysłu gdzie by tu można iść. A to dziś, więc dużo czasu nie mam
Ostatnio z Hiper czekałysmy tam godzinę i dzwadzieścia minut na podanie porcji sushi. Oczywiście pomijam fakt, że byłyśmy bardzo głodne...

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;43224906]Czuję się już lepiej, więc może jakieś spotkanie poniedziałek/wtorek? Mam trochę rzeczy do rozdania... [/QUOTE]

Własnie, jestem za! Spotkanie wtorek-środa?
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 10:21   #4502
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Snow z wizazankami ciag dalszy! Ineso snilo mi sie ze bralas slub w mojej rodzinnej miejscowosci!
Morza szum, ptaków śpiew?
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 11:05   #4503
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nie da się zrezygnować... Sąsiedzi z naprzeciwka mają non stop włączone kaloryfery na maksa i płacą kilkadziesiąt złotych, a u moich rodziców chłodno, kaloryfery nigdy nie są ustawione powyżej 3 w skali do 5. Rok temu wymienili okna i docieplali ściany.
Bo te głupie czujniki mierzą różnicę temepratury w pomieszczeniu i temperatury kaloryfera - jak chłodno w domu to i różnica będzie duża. U mojej mamy było to samo - mieszkanie na ostatnim piętrze więc chłodniejsze niż mieszkania w środku bloku i jak przyszła dopłata to był szok Właśnie ze względu na te ogromne rozbieżności administracja w końcu zrezygnowała z takiego rozliczania ogrzewania i wróciła do stałej opłaty za metr.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 12:42   #4504

OMD, wybieram się do krawcowej, którą polecałaś. Muszę wymienić suwak w sukience - czy pani krawcowa ma na stanie różne zamki czy muszę sama go kupić? Orientujesz się? Chciałabym zorientować się wcześniej
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 12:55   #4505
ola_gie
Zakorzenienie

Ja też do niej muszę iść w końcu

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 14:50   #4506
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
O, też się tym kiedyś interesowałam. Ciekawe czy dalej jest tak, że badają niewiele osób spośród zgłoszonych bo nie mają na to kasy Śledzę teraz bloga kobiety, której córeczka jest chora i ona sama pisze, że przeszczep jest pilny a przebadali dopiero 2 osoby
http://majusiaprosiopomoc.blogspot.com/

O, mam. Coś jak to tylko cała przezroczysta i z białą rączką
http://sequinshoes.pl/parasolka-leopard-clear.html
Nie wiedziałam nawet o tym. A blog straszny, z takiego wesołego ślicznego dziecka stała się schorowana

Fajny parasol, muszę sobie taki kupić

Cytat:
Napisane przez Lenkapuma Pokaż wiadomość
Po maseczkach z ptasich odchodów (wzorem japońskich kobiet), czas na Face Bra! http://kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,1...azek__Czy.html
To kiedy zamawiamy?
OMG Chyba nie dałabym rady w tym wytrzymać. Ostatnio przymierzaliśmy z TŻ maskę gazową, pewnie w tym czułabym się podobnie.

Cytat:
OMD - co za cwel...

Czy macie liczniki na kaloryferach? Moi rodzice mieli dwukrotnie mniejsze zużycie niż we wcześniejszym roku, a muszą dopłacić ponad 400 zł. Z analizy rachunku wynika, że koszty ogrzewania wzrosły wg cennika TRZYKROTNIE. Wg cennika ubiegłorocznego zapłaciliby 150 zł. Czy taka podwyżka jest zgodna z prawem?
My za to mamy inny problem, coś mamy nie tak z licznikiem i za 1,5 miesiąca mamy zużycie wody 13,5 metra. A rzekomo wczoraj zużyliśmy razem ciepłej i zimnej wody 250l. Aż się za głowę złapaliśmy jak przyszedł rachunek.

Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Czas edycji: 2013-10-12 o 15:03
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 18:05   #4507
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Bo te głupie czujniki mierzą różnicę temepratury w pomieszczeniu i temperatury kaloryfera - jak chłodno w domu to i różnica będzie duża. U mojej mamy było to samo - mieszkanie na ostatnim piętrze więc chłodniejsze niż mieszkania w środku bloku i jak przyszła dopłata to był szok Właśnie ze względu na te ogromne rozbieżności administracja w końcu zrezygnowała z takiego rozliczania ogrzewania i wróciła do stałej opłaty za metr.
W całej klatce tylko to mieszkanie ma takie opłaty... Nowe okna i docieplenie nie obniżyły rachunków, choć w domu jest cieplej i grzane mniej.
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43237116]My za to mamy inny problem, coś mamy nie tak z licznikiem i za 1,5 miesiąca mamy zużycie wody 13,5 metra. A rzekomo wczoraj zużyliśmy razem ciepłej i zimnej wody 250l. Aż się za głowę złapaliśmy jak przyszedł rachunek.[/QUOTE]
Mój kolega tak miał na Ruczaju. Złożył jedną i drugą reklamację, aż w końcu przysłali prawidłowy rachunek.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-12, 18:12   #4508
Konto usunięte

Cytat:
W całej klatce tylko to mieszkanie ma takie opłaty... Nowe okna i docieplenie nie obniżyły rachunków, choć w domu jest cieplej i grzane mniej.

Mój kolega tak miał na Ruczaju. Złożył jedną i drugą reklamację, aż w końcu przysłali prawidłowy rachunek.
Dzięki Ci, to już wiem w którą stronę działać!
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-12, 20:53   #4509
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Morza szum, ptaków śpiew?
Impreza byla w knajpie...nad jeziorem Twojego TZta ja w ogole znalam niby z internetu i ogolnie jakies rozne jaja byly a snila mi sie caaala organizacja

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
OMD, wybieram się do krawcowej, którą polecałaś. Muszę wymienić suwak w sukience - czy pani krawcowa ma na stanie różne zamki czy muszę sama go kupić? Orientujesz się? Chciałabym zorientować się wcześniej
A nie mam pojecia...na wszelki wypadek kupilabym jednak wlasny zamek

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-12, 21:15   #4510
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Impreza byla w knajpie...nad jeziorem Twojego TZta ja w ogole znalam niby z internetu i ogolnie jakies rozne jaja byly a snila mi sie caaala organizacja
Przykro mi.
Stary 2013-10-13, 07:52   #4511
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Snow z wizankami ciag dalszy. Znowu snila mi sie OMD, znowu w lumpeksie. Bylysmy na dostawie, zlowilysmy piekne sweterki. Tylko tyle pamietam.

To co, w srode idziemy?

Dziewczyny, co z tym spotkaniem? W poniedzialek?

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 10:27   #4512
nicRu
maszyna, nie człowiek

Mniej typowe (bo niekosmetyczne ) pytanie
Szukałam kursu językowego (rosyjski) ale po przejrzeniu ofert na interesujących mnie poziomach nie ma kursów w godzinach, które by mi odpowiadały. Zresztą przy moim rozkładzie jazdy ciężko byłoby mi pewnie regularnie uczęszczać na zajęcia a taka nauka po prostu mija się z celem (już nawet nie chodzi o pieniądze a o brak systematyczności). Czy któraś z was może słyszała wiec o kimś kto udziela korepetycji z tego języka, ktoś moze polecał jakiegoś korepetytora?
Stary 2013-10-13, 16:55   #4513
cholernarejestracja
Copyraptor

Super są te rajstopy z zamówienia Kasiencji, sprzedawca do zapamiętania idealnie na mnie rozmiarówka pasuje, trójki są tak w sam raz, i fajne jest to, że ta gumka u góry rajstop się nie wpija i nie widać jej pod ubraniem
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 18:44   #4514
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cholerko ile den bralas te rajstopy? I ile kosztowaly?

Ja w koncu odpuscilam sobie zamowienie, najpierw musze zrobic porzadki w szufladzie...ale ostatnio kupilam na szybko rajstopy w calzedoni bo bylo po drodze-dalam 20 zl a oczko na piecie poszlo mi po kilku godzinach

Stary 2013-10-13, 18:49   #4515
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Cholerko ile den bralas te rajstopy? I ile kosztowaly?

Ja w koncu odpuscilam sobie zamowienie, najpierw musze zrobic porzadki w szufladzie...ale ostatnio kupilam na szybko rajstopy w calzedoni bo bylo po drodze-dalam 20 zl a oczko na piecie poszlo mi po kilku godzinach

Różne wzięłam, chyba 70, 100 i 120 den, bo ja lubię zupełnie kryjące. Wzięłam też dwie pary takie grubsze i cieplejsze, ale jeszcze nie nosiłam. Wątek jeszcze wisi w klubie to sobie zerknij ceny od 9 do 16zł.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 19:12   #4516
Ineso
Matka Smoka

Skoro temat rajstopowy to skorzystam - z której firmy polecacie cienkie, cieliste i niebłyszczące?
Stary 2013-10-13, 20:05   #4517
kasiencja
Pani Buka

Temat wisi bo jeszcze rozwiewam pewne wątpliwości, no i zwróciłam Wam dziś za przesyłkę a rajstopy fajne, przyznaję.

Cholerko, zrobiłam ta sałatkę z serem pleśniowym, winogronami itd. tylko jeszcze gruszkę dodałam - przepyszna!

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-13, 20:43   #4518
mmmmmm
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43237116] Nie wiedziałam nawet o tym. A blog straszny, z takiego wesołego ślicznego dziecka stała się schorowana

Fajny parasol, muszę sobie taki kupić
[/QUOTE]
Strasznie mnie przejęła ta historia Trafiłam tam bo mama dziewczynki prosiła kiedyś o pomoc na wizażu.
A o takim parasolu marzyłam od dawna

Upiekłam inesowe muffinki dyniowe
Jak długo kawałek dynii może leżeć w lodówce?
Chcę zrobić zupę, jak macie jakiś dobry przepis to podrzućcie plis
Co jeszcze można z niej zrobić? (to mój pierwszy raz z dynią )
Stary 2013-10-13, 22:18   #4519
mal
Rozeznanie

Hello babencje, nie było mnie chwilę bo coś ostatnio krucho ze mną z czasem. Miałam koło 10 stron do nadrobienia Jej jutro znów poniedziałek Cały tydzień kosmzarnej roboty, może w końcu odpicuję CV i gdzieś wyślę? Kopnijcie mnie w :dupa: abym w końcu się za to zabrała!
Cytat:
Postawiłaś diagnozę przez google?
Można zapobiegać atakom, stosując przed ich wystąpieniem (jak masz aurę lub ból nie atakuje nagle, tylko ćmi przez pewien czas) tryptany, przepisywane przez lekarza.
A poza tym faktycznie jeśli to to, to musisz nauczyć się z tym żyć Pierwsze objawy mogą się pojawić nawet i koło 30, ale zostają zwykle już na całe życie. Z czasem nauczysz się unikać np. potraw, które wywołują objawy. Tabletki przeciwbólowe w trakcie ataku mogą nie przynosić spodziewanej ulgi, bo zaburzona perystaltyka jelit zmniejsza wchłanianie leku. Moja koleżanka, stary migrenowiec, poleca w trakcie tabletki z kodeiną lub kofeiną, są skuteczniejsze od podstawowych.

Głowa do góry! Ja mam 30 lat i... nic
Wiesz wpisałam objawy w internet przeczytałam kilka artykułów gdzie wszędzie wnioskiem była migrna. Zaczełam drążyć temat migreny i po głębszej analizie stwierdziłam, że to to. Oczywiście jestem laikiem w tej dziedzinie. Do lekarzy chodzę z musu ale wiem, że muszę potwierdzić to u specjalisty.
A co do wieku to też dochodzę zmiany prfixu na "3" z przodu ale to dopiero za pół roku
Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
A propos kofeiny - ja popijam ibuprom kawą lub colą (cola lepiej działa, zwłaszcza, gdy jest zimna ) i działa szybciej (w ogóle działa ) i na dłużej trochę . Co do potraw - u mnie białko i brak cukru bardzo wpływają na migreny .
O składnikach jakie są przeciwskazaniem dla migrenowców nie wiedziałam dlatego muszę poruszyć to na rozmowie z lekarzem- jak się do niego wybiorę. A od "zawsze" gdy bolała mnie głowa to tabletki popijałam (za czasu bycia nastolatką) coca-colą a później kawą. Mama mi mówia, że kofeina powoduje szybsze wchłanianie się leku przeciwbólowego. Także widać to popluarna metoda.
Cytat:
Brzmi pysznie, aż sobie nie wyobrażam tego smaku!
Po co dodaje się same kolby?
Dla smaku dodaje się kolbę aby ją dodatkowo "wydobyła" z rośliny
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43181020]Tak poza tym, to idę dziś odesłać moje zgłoszenie do DKMS.[/QUOTE]
High 5, też tydzień temu wysłałam swoje zgoszenie. Ankietę wypełniłam już w wakacje ale ciągle nie było czasu by iść na poczte i wysłać. Tylko w dzień wysyłki, robiłam akcję z pałeczkami do śliny a potem prosto po tym na pocztę.
Bardzo fajny znajomy mojej mamy ma białaczkę, co poza kampanią w TV skłoniło mnie do tego by zostać dawcą.
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;43210037]To jakieś maliny zrobione z białym rumem, dodaje się je do herbaty Naprawdę pyszne, wczoraj pilismy z TŻ i chyba będziemy dawkować tę przyjemność, bo słoiczek jest mały
[/QUOTE]
Maliny z rumem -brzmi pysznie! Muszę poszukać przepisu i zrobić w przyszłym roku. Czy masz całe maliny jakoś lekko podduszone zalane rumem? Ja w tym roku robiłam taką podpieczoną aronię z cukrem i korzennymi przyprawami. A potem gdy cukier się rozpuści to zalewa się je tylko rumem. Mam słoików na najbliższe 2-3lata

Edytowane przez mal
Czas edycji: 2013-10-14 o 08:39
mal jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-13, 22:49   #4520
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
Temat wisi bo jeszcze rozwiewam pewne wątpliwości, no i zwróciłam Wam dziś za przesyłkę a rajstopy fajne, przyznaję.
Ja mam w końcu 2 pary takie jak te Velvety, więc nie wiem, czy Myszka też dostała to, co chciała. Tylko dzisiaj rozpakowałam te czarne i je już mierzyłam, więc mogę najwyżej oddać kasę, jak coś się nie zgadza.

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 08:20   #4521
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Snow z wizankami ciag dalszy. Znowu snila mi sie OMD, znowu w lumpeksie. Bylysmy na dostawie, zlowilysmy piekne sweterki. Tylko tyle pamietam.

To co, w srode idziemy?
No w sumie...sweterków nigdy za wiele

Cytat:
Skoro temat rajstopowy to skorzystam - z której firmy polecacie cienkie, cieliste i niebłyszczące?
Ja kupowałam swego czasie 6 den cieliste firmy Gatta-nogi wyglądały bardzo ładnie a nie było widać, że ma się rajstopy
Stary 2013-10-14, 08:36   #4522
Malla
Nie depcze krokusów

Temat spotkania ucichł... Środa?
Stary 2013-10-14, 08:56   #4523
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
No w sumie...sweterków nigdy za wiele

Ja kupowałam swego czasie 6 den cieliste firmy Gatta-nogi wyglądały bardzo ładnie a nie było widać, że ma się rajstopy
Nie wiedzialam, ze istnieja 6, myslalam, ze 8 to juz ekstremum.
Rozwazam nawet 15 ale zeby sie nie swiecily.

Mam zalamke, jestem po 10 dniach antybiotyku i nadal nie jest super. Czekam od dwoch godzin w przychodni, aby wcisnac sie w jakas luke do laryngologa.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-14, 09:00   #4524
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Temat spotkania ucichł... Środa?
Ja wstępnie mogę w środę

Cytat:
Nie wiedzialam, ze istnieja 6, myslalam, ze 8 to juz ekstremum.
Rozwazam nawet 15 ale zeby sie nie swiecily.

Mam zalamke, jestem po 10 dniach antybiotyku i nadal nie jest super. Czekam od dwoch godzin w przychodni, aby wcisnac sie w jakas luke do laryngologa.

No chyba istnieją, tak mi się wydaje...Najlepiej będzie się tam po prostu przejść i pooglądać

Zdrówka!
Stary 2013-10-14, 09:21   #4525
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Ja pierniczę, mocno Cię wzięło Muszę zrobić jakiś wymaz z gardła, bo mam podobnie, stała chrypka, lekki ból - za mało na antybiotyk, ale naturalne metody nie przynoszą żadnych efektów.

Co do rajstop, to załóż je testowo i zrób zdjęcie z fleszem, bo może się okazać, że nawet supercienkie i matowe będą się świecić na zdjęciach.

Pokażesz sukienkę?
Stary 2013-10-14, 09:24   #4526
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Co do rajstop, to załóż je testowo i zrób zdjęcie z fleszem, bo może się okazać, że nawet supercienkie i matowe będą się świecić na zdjęciach.
Jakie sprytne!

Ineso-a rajstopy w sprayu?
http://najlepszekosmetyki.pinger.pl/m/13097138
Stary 2013-10-14, 10:59   #4527
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mal Pokaż wiadomość

Maliny z rumem -brzmi pysznie! Muszę poszukać przepisu i zrobić w przyszłym roku. Czy masz całe maliny jakoś lekko podduszone zalane rumem? Ja w tym roku robiłam taką podpieczoną aronię z cukrem i korzennymi przyprawami. A potem gdy cukier się rozpuści to zalewa się je tylko rumem. Mam słoików na najbliższe 2-3lata
Nie to są "rozciapane" maliny, no chyba że to efekt uboczny przygotowań, ciężko powiedzieć

Cytat:

Współczuję
Ja sobie kiedyś sama przedłużyłam kurację antybiotykiem, LOL.

Edytowane przez b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Czas edycji: 2013-10-14 o 11:01
Stary 2013-10-14, 11:45   #4528
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Ja mam w końcu 2 pary takie jak te Velvety, więc nie wiem, czy Myszka też dostała to, co chciała. Tylko dzisiaj rozpakowałam te czarne i je już mierzyłam, więc mogę najwyżej oddać kasę, jak coś się nie zgadza.
Myszka sprawdzi jeszcze wieczorem - najwyżej się dogadacie mam je niby na rachunku nabite osobno, ale jeśli jest jakaś różnica między tymi rajstopami, to naprawdę minimalna.

Ineso, zdrowiej!

na spotkanie być może byłabym chętna w środę, ale na razie na 100% się nie deklaruję.

Edytowane przez kasiencja
Czas edycji: 2013-10-14 o 11:50
kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-14, 13:27   #4529
OneMoreDress
Zakorzenienie

Myszkaaaa...w poniedzialkowym lumpku nie ma juz 5 zl/szt tylko jest 25! strasznie drogo. Ale pelno ladnych rzeczy-mierzylam 2 pary spodni, kurtke i sweterek. Z bolem serca wzielam sweterek bo piekny reszta rzeczy na szczescie nie pasowala bo bym zbankrutowala :p

Stary 2013-10-14, 13:58   #4530
Figlak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Upiekłam inesowe muffinki dyniowe
Jak długo kawałek dynii może leżeć w lodówce?
Chcę zrobić zupę, jak macie jakiś dobry przepis to podrzućcie plis
Co jeszcze można z niej zrobić? (to mój pierwszy raz z dynią )
Tez musze wypróbować muffinki tylko narazie nie mam foremek.

Właśnie zrobiłam krem z dyni, więc podrzucam przepis. Moim zdaniem pyszny, jak dotąd wszyscy się zachwycali.
Ja do kremu jeszcze podaje grzanki domowej roboty, posypuję startym żółtym serem i listek bazyli. Ale bazylia dlatego ze odkąd kupiłam sobie świeżą to dodaję do wszystkiego

przepis:  500 g surowej dyni
 3 ziemniaki
 mała cebula pokrojoną w kostkę
 ok 1 litr wywaru warzywnego lub rosołu
 1 łyżeczka curry
 sól
 cukier
 pieprz
 4 łyżki oliwy z oliwek (ew. zwyły olej)
 2 ząbki czosnku
Na oliwie z oliwek należy zeszklić cebulę i wyciśnięty lub posiekany drobno czosnek.
Dodać obraną dynię i ziemniaki pokrojone w niewielką kostkę - lekko wszystko obsmażyć obsmażyć, dodać curry i wymieszać.
Po ok 5 minutach wlać wywar warzywny/rosół i gotować, aż dynia i ziemniaki będą miękkie. Wszystko należy dokładnie zmiksować na aksamitną konsystencję i przyprawić solą, pieprzem i cukrem do smaku. Uważajcie na pieprz bo curry w zależności od rodzaju może być mocno pikantne

Ostatnio robiłam krem z kukurydzy, na który przepis tutaj znalazłam ale jednak to nie moje smaki.
Figlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości