Moda, która Cię 'rozwala' cz. VII - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-03-19, 19:54   #4501
Higurashi
Czarna owca

Dot.: Moda, która Cię 'rozwala' cz. VII

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Przy wielu popularnych fasonach butów wręcz nie da się nie mieć odsłoniętych kostek.
Mozna mieć skarpety do kolan
Higurashi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-19, 19:57   #4502
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Higurashi Pokaż wiadomość
Mozna mieć skarpety do kolan
No tak, to dopiero "cudownie" wygląda
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-19, 21:47   #4503
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Nie wiem co niby jest złego w gołych kostkach wiosną
Wiosną nic ale zimą mnie to jakoś raziło

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-20, 07:09   #4504
martaakow
Zakorzenienie

Mnie się ogólnie podoba moda na podwinięte spodnie + gołe kostki, ale bardziej właśnie na wiosnę lub lato.
Zimą sobie tego po prostu nie wyobrażam i aż mnie wzdrygało, jak widziałam dziewuszki (bo ich średnia wieku to z reguły ok. 15 lat) z gołymi kostkami i w trampkach/adidasach/jakichkolwiek sportowych butach przy temperaturze -10 stopni.

Ale jak się jest w tym wieku, to chyba inaczej się odczuwa temperatury. Ja w wieku 16-17 lat całą zimę chodziłam w szmacianych trampkach, bez czapki i bez szalika i nie przypominam sobie, żebym specjalnie marzła. Kostki miałam co prawda zakryte, ale nie bylo wtedy takiej mody
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-20, 12:44   #4505
sabinkaa1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Musiałaś źle trafić, to że ty zajechałaś dwie pary nie znaczy, że jakość jest fatalna.

Może troche źle napisałam , 2 pary w jeden rok mi sie lekko porozklejały i poprzecierały , moja znajoma miała to samo , zupełnie inne sklepy gdzie kupowaliśmy , mój niby firmowy w SSC w Kato.

Ja tych butów juz nie kupie ,bo mimo tego że są ładne , szmacą sie strasznie szybko w krótkim okresie czasu, szkoda kasy.

Powrót za ocean 08.Sep.2012

If you loan someone money and never see them again it was probably worth it.

sabinkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-20, 13:50   #4506
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem co niby jest złego w gołych kostkach wiosną
Złego nic, ale dla mnie zastanawiające jest to, że tak duża ilość młodych kobiet chce wyglądać identycznie. Co pojawi się jakaś moda, to zaraz jest atak klonów na ulicy. Niby każda chce wyglądać dobrze (przypuszczam), a wygląda dokładnie tak samo jak jej koleżanki. I pewnie jeszcze rok wcześniej w życiu by nie założyła tego, co teraz nosi.
Inna sprawa, że jak producenci się na coś uprą, to trudno znaleźć coś, co się wyłamuje ze schematu.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-20, 14:11   #4507
masija
Zakorzenienie

Skoro jest ciepło wiosną a ja mam spodnie 7/8 na przykład to ja zakładam o do twego trampki czy balerinki i nie myślę czy to modne czy nie
Ale zimą w takim 'ałtficie' bym zamarzla 😂

A co do mody. Jasne że jest pełno danej rzeczy ale np.nikt nie każe każdej jednej nosić chokera; )

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-20, 14:29   #4508
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Złego nic, ale dla mnie zastanawiające jest to, że tak duża ilość młodych kobiet chce wyglądać identycznie. Co pojawi się jakaś moda, to zaraz jest atak klonów na ulicy. Niby każda chce wyglądać dobrze (przypuszczam), a wygląda dokładnie tak samo jak jej koleżanki. I pewnie jeszcze rok wcześniej w życiu by nie założyła tego, co teraz nosi.
No przecież na tym polega moda. Mnie rozwala swoją drogą, jak ktoś dowodzi, na przykład, że "noszę spodnie 7/8 zimą, bo tak mi się podoba, a nie dlatego, że to modne" - yyy kochana, 10 lat temu też nosiłaś? Czy wtedy podobały się raczej kurteczki odsłaniające nerki?
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-20, 15:27   #4509
kleo_4
Zakorzenienie

Moda, która Cię 'rozwala' cz. VII

Cytat:
Napisane przez cranberry juice Pokaż wiadomość
No przecież na tym polega moda. Mnie rozwala swoją drogą, jak ktoś dowodzi, na przykład, że "noszę spodnie 7/8 zimą, bo tak mi się podoba, a nie dlatego, że to modne" - yyy kochana, 10 lat temu też nosiłaś? Czy wtedy podobały się raczej kurteczki odsłaniające nerki?

Ale to nie jest ślepe podążanie za moda ale np zmiana gustu, zmiana ubierania się w stosunku do wieku.

10 lat temu nosiłam kurtki i bluzki odsłaniające nerki, ale miałam lat 20, teraz choćby były modne nie zalozylabym bo po prostu zle bym się czuła, No i figura już nie ta

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:

Inna sprawa, że jak producenci się na coś uprą, to trudno znaleźć coś, co się wyłamuje ze schematu.

Jest coś w tym ze wyglada się jak klony, ostatnio kolezanka dodała fotkę z imprezy i na 10 dziewczyn 9 miało białe/pudrowy róż bluzki/mgiełki a na to czarna ramoneske, a tylko jedna miała kobaltowa sukienkę

Ale z drugiej strony jeśli coś jest na topie ale pasuje mi to nie mam podejścia ze nie założę bo pół miasta w tym chodzi. Jak coś mi pasuje i dobrze w tym wygladam / czuje się to nosze. Żeby być niepowtarzalnym trzeba by się chyba ubierać jak Macadamia Girl, a to nie mój styl kompletnie choć ona wyglada super.

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście

Edytowane przez kleo_4
Czas edycji: 2017-03-20 o 15:32
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-20, 15:51   #4510
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość
Jest coś w tym ze wyglada się jak klony, ostatnio kolezanka dodała fotkę z imprezy i na 10 dziewczyn 9 miało białe/pudrowy róż bluzki/mgiełki a na to czarna ramoneske, a tylko jedna miała kobaltowa sukienkę

Ale z drugiej strony jeśli coś jest na topie ale pasuje mi to nie mam podejścia ze nie założę bo pół miasta w tym chodzi. Jak coś mi pasuje i dobrze w tym wygladam / czuje się to nosze. Żeby być niepowtarzalnym trzeba by się chyba ubierać jak Macadamia Girl, a to nie mój styl kompletnie choć ona wyglada super.
No ja nie rozróżniam od siebie wielu młodych dziewczyn. Trochę tego nie rozumiem, bo sama w wieku nastoletnim miałam mocne parcie na to, żeby wyglądać inaczej niż rówieśnicy. Do tej pory jak coś staje się za modne, to tego nie noszę. Od dłuższego czasu miałam ochotę na cygaretki w pepitkę lub drobną kratkę, ale widzę, że coraz więcej kobiet takie ma i mi przeszło. Nie każdy trend staje się aż tak masowy, że połowa ulicy go kopiuje i wśród takich mniej oklepanych można sobie coś wybrać, żeby nie być klonem, nie musi to być zaraz jakiś super wyszukany styl. Pomiędzy zestawem sportowe buty + przykrótkie spodnie + płaszcz oversize a stylem 100% pin-up girl są też inne ciuchy, a tymczasem większość dziewczyn do 25 roku życia nosi tę pierwszą opcję.
Chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że nastolatki często mają ograniczony budżet i kupują w tanich sieciówkach, a tam ciężko znaleźć coś innego niż ma 90% rówieśniczek.
Stary 2017-03-20, 15:57   #4511
kleo_4
Zakorzenienie

Cytat:
No ja nie rozróżniam od siebie wielu młodych dziewczyn. Trochę tego nie rozumiem, bo sama w wieku nastoletnim miałam mocne parcie na to, żeby wyglądać inaczej niż rówieśnicy. Do tej pory jak coś staje się za modne, to tego nie noszę. Od dłuższego czasu miałam ochotę na cygaretki w pepitkę lub drobną kratkę, ale widzę, że coraz więcej kobiet takie ma i mi przeszło. Nie każdy trend staje się aż tak masowy, że połowa ulicy go kopiuje i wśród takich mniej oklepanych można sobie coś wybrać, żeby nie być klonem, nie musi to być zaraz jakiś super wyszukany styl. Pomiędzy zestawem sportowe buty + przykrótkie spodnie + płaszcz oversize a stylem 100% pin-up girl są też inne ciuchy, a tymczasem większość dziewczyn do 25 roku życia nosi tę pierwszą opcję.

Chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że nastolatki często mają ograniczony budżet i kupują w tanich sieciówkach, a tam ciężko znaleźć coś innego niż ma 90% rówieśniczek.

Za moich czasów nastolatki były członkami różnych subkultur aby odróżniać się od rówieśników, a w efekcie wyglądali tak samo, np czarne ciuchy i glany.

Ja akurat nikogo w takich cygaretkach nie widziałam
Ale ja nie mam tak ze nie podwine spodni bo pół miasta tak chodzi, uwazam ze każdy w takich podwinietych spodniach czy cygaretkach inaczej wyglada, dołoży inne dodatki i już wyglada inaczej.

Kocham i jestem kochana

Stary 2017-03-20, 17:08   #4512
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Ale to nie jest ślepe podążanie za moda ale np zmiana gustu, zmiana ubierania się w stosunku do wieku.

10 lat temu nosiłam kurtki i bluzki odsłaniające nerki, ale miałam lat 20, teraz choćby były modne nie zalozylabym bo po prostu zle bym się czuła, No i figura już nie ta
Tylko że teraz 20-latki też już nie noszą krótkich kuretczek. I to niezależnie od tego, jak dobre mają figury
Stary 2017-03-20, 17:12   #4513
visionAM
Zakorzenienie

Patrząc na to co jest ogólnodostępne w sklepach stwierdzam, że ciężko jest się wybić ze schematu serio nie wiem gdzie ktoś miałby kupować ubrania żeby wyglądać "inaczej" lub ile by te ubrania miały kosztować. Poza tym "atak klonów" widzę raczej wśród młodzieży gimnazjalnej, wśród starszych jest już większe zróżnicowanie, ale też powtarzają się pewne trendy. Wydaje mi się, że kobiety pracujące w firmach, gdzie jest dress code, też wyglądają jak klony, więc to nie jest tak, że to tylko kwestia wieku czy gustu, często to też wynika z dostępności i ceny ubrań.
Stary 2017-03-20, 17:42   #4514
kleo_4
Zakorzenienie

Cytat:
Patrząc na to co jest ogólnodostępne w sklepach stwierdzam, że ciężko jest się wybić ze schematu serio nie wiem gdzie ktoś miałby kupować ubrania żeby wyglądać "inaczej" lub ile by te ubrania miały kosztować. Poza tym "atak klonów" widzę raczej wśród młodzieży gimnazjalnej, wśród starszych jest już większe zróżnicowanie, ale też powtarzają się pewne trendy. Wydaje mi się, że kobiety pracujące w firmach, gdzie jest dress code, też wyglądają jak klony, więc to nie jest tak, że to tylko kwestia wieku czy gustu, często to też wynika z dostępności i ceny ubrań.

To tez prawda, pamietam jak kilka lat temu moja kolezanka chciała kupić spodnie rozszerzane ku dołowi, nie dzwony ale lekko rozszerzane bo w tym fasonie wyglada najlepiej, kupiła dopiero w sh, bo w sklepach same rurki były.

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Tylko że teraz 20-latki też już nie noszą krótkich kuretczek. I to niezależnie od tego, jak dobre mają figury

Teraz noszą krótkie topy i zamiast biodrówek spodnie z wyższym stanem (zaobserwowane u mojej siostrzenicy i jej koleżanek z gimnazjum).
To tez kwestia figury, bo kiedyś co drugiej kobiecie/dziewczynie boczki wylewały się znad biodrówek a teraz w spodniach z wyższym stanem są pochowane i wyglada się zgrabniej, choć w niektórych moim zdaniem tyłek wyglada brzydko

A pamiętacie jak kiedyś były modne stringi wystające z biodrówek? :Hahaha:

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:

Teraz noszą krótkie topy i zamiast biodrówek spodnie z wyższym stanem (zaobserwowane u mojej siostrzenicy i jej koleżanek z gimnazjum).
To tez kwestia figury, bo kiedyś co drugiej kobiecie/dziewczynie boczki wylewały się znad biodrówek a teraz w spodniach z wyższym stanem są pochowane i wyglada się zgrabniej, choć w niektórych moim zdaniem tyłek wyglada brzydko

A pamiętacie jak kiedyś były modne stringi wystające z biodrówek? :Hahaha:

Kocham i jestem kochana

Stary 2017-03-20, 18:45   #4515
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, jest dość duże ujednolicenie, chociaż powiedziałabym, że i tak jest lepiej w porównaniu z tym, co było za moich czasów studenckich czyli jakieś 15 lat temu, kiedy to innych spodni niż biodrówki z rozszerzanymi nogawkami po prostu nie było. To znaczy pewnie były w Levisie czy Lee lub jeszcze droższych markach, które mają swoją bazówkę, ale na takie marki nie mogłam sobie wtedy pozwolić, więc siłą rzeczy nosiłam te biodrówki. I do tego kupowało się jeszcze specjalne stringi, też obniżane, które jednak i tak wystawały Teraz jest więcej fasonów, od rurek po szwedy.
W lumpeksach też coś da się znaleźć innego niż w popularnych sieciówkach, wraca też moda na rękodzieło, więc nie jest tak źle, chociaż wszystko zależy od budżetu.
Stary 2017-03-21, 06:41   #4516
Lena_94
Wtajemniczenie

Cytat:

Nigdy nie nosiłam takich kurtek
Stary 2017-03-21, 22:32   #4517
Higurashi
Czarna owca

Ano właśnie, budżet... Jestem zafascynowana jedną japońską modą, ale po pierwsze niewygodne na co dzień po drugie kosztuje dość sporo. Co nie zmienia faktu, że można się ubrać tanio i oryginalnie Ale jak w modzie są np. trampki na wyższej podeszwie i mi się takie podobają, to nawet się cieszę, bo są łatwiej dostępne i nie narzekam, że pół miasta w takich chodzi
Stary 2017-03-22, 11:12   #4518
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Za moich czasów nastolatki były członkami różnych subkultur aby odróżniać się od rówieśników, a w efekcie wyglądali tak samo, np czarne ciuchy i glany.

Ja akurat nikogo w takich cygaretkach nie widziałam
Ale ja nie mam tak ze nie podwine spodni bo pół miasta tak chodzi, uwazam ze każdy w takich podwinietych spodniach czy cygaretkach inaczej wyglada, dołoży inne dodatki i już wyglada inaczej.

To jest taka sama kwestia jak klasyczne wąskie (ale nie rurki) jeansy. Ale nikt tego za atak klonów nie uznaje. Klasyczna ramoneska, trencz. Są rzeczy, które się przewijają na tyle często, że nie uznaję ich za kopiowanie. Podobnie jak podwinięte czy 7/8 spodnie, które od kilku lat są powszechne w sklepach. Lubię tę dlugość. Fajnie sprawdza się w ciepłe dni zamiast spodni normalnej długości, bo jakoś tak lżej wygląda sylizacja.
I dla mnie to jest tak samo uniwersalny ciuch jak wcześniej wymienione, bo jest na tyle neutralny, że można z takimi spodniami stworzyć dowolną stylizację, co raczej dalekie jest od klonów.

Cytat:
Napisane przez Higurashi Pokaż wiadomość
Ano właśnie, budżet... Jestem zafascynowana jedną japońską modą, ale po pierwsze niewygodne na co dzień po drugie kosztuje dość sporo. Co nie zmienia faktu, że można się ubrać tanio i oryginalnie Ale jak w modzie są np. trampki na wyższej podeszwie i mi się takie podobają, to nawet się cieszę, bo są łatwiej dostępne i nie narzekam, że pół miasta w takich chodzi
Uwielbiam te trampki na wyższej podeszwie Na początku byłam wściekła, że ciężej kupić zwykłe, ale jak kupiłam pierwszą pare, to się zakochałam Są tak wygodne, że nie wiem, czy wrócę do tradycyjnych trampek, w których czuje się każdy kamyczek pod stopą.
Stary 2017-03-24, 13:21   #4519
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Uwielbiam te trampki na wyższej podeszwie Na początku byłam wściekła, że ciężej kupić zwykłe, ale jak kupiłam pierwszą pare, to się zakochałam Są tak wygodne, że nie wiem, czy wrócę do tradycyjnych trampek, w których czuje się każdy kamyczek pod stopą.
O tak I jakoś zgrabniej wyglądają, na przykład zakładam do nich jakąś luźną, zwykłą spódniczkę i według mnie taka platforma bardziej tu pasuje Dlatego ja się cieszę, jak jakieś rzeczy, które kiedyśtam mi się podobały stają się modne. Często wystarczą same oryginalne dodatki, by móc się wyróżnić, jeśli tylko się chce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 13:51   #4520
mabi27
Wtajemniczenie

Jakie trampki macie na myśli, te jakby na ukrytych koturnach?
mabi27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-24, 13:58   #4521
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mabi27 Pokaż wiadomość
Nie, te na grubej (ale płaskiej) podeszwie.
Stary 2017-03-24, 13:59   #4522
Higurashi
Czarna owca

Cytat:
Napisane przez mabi27 Pokaż wiadomość
O nie, absolutnie, po prostu grubsza podeszwa. Ja myślę o czymś takim:

Te z ukrytą platformą mi się nie podobają
Stary 2017-03-24, 15:02   #4523
mabi27
Wtajemniczenie

A, takie, dzięki
mabi27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-24, 15:41   #4524
cranberry juice
ctrl alt delete

Nie wiem, czy to jeszcze "modne", ale ostatnio, jak co roku, rozwaliły mnie botki z odkrytymi palcami.
Oczywiście zaraz przeczytam, że to dlatego, że niektórym po prostu gorąco w palce w normalnych butach Niemniej - i tak mnie estetyka tych butów rozwala.
Stary 2017-03-24, 16:01   #4525
ja i moj kot
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem, czy to jeszcze "modne", ale ostatnio, jak co roku, rozwaliły mnie botki z odkrytymi palcami.
Oczywiście zaraz przeczytam, że to dlatego, że niektórym po prostu gorąco w palce w normalnych butach Niemniej - i tak mnie estetyka tych butów rozwala.
Rozwalają Cię o tej porze, czy ogólnie te buty Cię rozwalają?
ja i moj kot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-24, 16:06   #4526
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez ja i moj kot Pokaż wiadomość
Rozwalają Cię o tej porze, czy ogólnie te buty Cię rozwalają?
Ogólnie mnie rozwalają, bo nie rozumiem, o jakiej porze roku by miały być noszone - odkryte palce są na lato, botki na zimę.
Stary 2017-03-24, 16:17   #4527
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie mnie rozwalają, bo nie rozumiem, o jakiej porze roku by miały być noszone - odkryte palce są na lato, botki na zimę.
Mam to samo, chociaż przyznam, że niektóre wyglądają bardzo zgrabnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-24, 18:02   #4528
Anonimka1988
Wtajemniczenie

Czy w modzie naprawdę ktokolwiek przejmuje się odpowiednim dopasowaniem do pory roku?

Moda i styl są po to , by się bawić. i wyrażać siebie. A to, że nogi czy też kostki bolą z zimna to przecież tylko efekt uboczny
Anonimka1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-24, 18:10   #4529
pani_smith
Zakorzenienie

Oczywiście, że się przejmuje!
NB przy półtora metrowych zaspach beda zawsze wyglądać idiotycznie, podobnie jak emu przy 40st upałach, bez względu na to jak bardzo stylowy ktoś próbuje byc. Ale jak ktoś lubi i musi... - a co tam!

Co do botków bez palucha, to ja mam ze 3 pary takich uwielbiam choć nie na wszystkie się skuszę.
noszę je od późnej wiosny do wczesnej jesieni (jedne są bardziej casualowe, inne bardziej wieczorowe). te casualowe z jeansami marynarką i tshirtem, te eleganckie - świetnie równoważą miniówy, bo noga nie wydaje się całkiem goła (oczywiście co kto woli, ale przy bardzo krótkich kieckach często wolę to niż szpilkę czy zdecydowanie mniej zabudowane sandałki, zwłaszcza na imprezie - doceniam, że bardziej trzymają stopę). no i wtedy gdy latem jednak trzeba skorzystać z okrycia - niektórych moich kurtek nie połączyłabym z lekkimi sandałkami, bo są za ciężkie. botki bez paluchów wyglądają wtedy lepiej.

wróciłam

Edytowane przez pani_smith
Czas edycji: 2017-03-24 o 18:13
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-03-24, 18:41   #4530
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Mnie generalnie też rozwalają ale ostatnio w jednych się zakochałam (odkryty palec +pięta ale jednak botkowe) - gdybym miała siedzącą pracę w eleganckim biurze to bym kupiła Bo tak to nie mam gdzie założyć, średnio uniwersalne obuwie

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości