![]() |
#4501 |
Czarna owca
|
Dot.: Moda, która Cię 'rozwala' cz. VII
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4503 |
Żona Gargamel
|
Wiosną nic ale zimą mnie to jakoś raziło
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Mnie się ogólnie podoba moda na podwinięte spodnie + gołe kostki, ale bardziej właśnie na wiosnę lub lato.
Zimą sobie tego po prostu nie wyobrażam i aż mnie wzdrygało, jak widziałam dziewuszki (bo ich średnia wieku to z reguły ok. 15 lat) z gołymi kostkami i w trampkach/adidasach/jakichkolwiek sportowych butach przy temperaturze -10 stopni. Ale jak się jest w tym wieku, to chyba inaczej się odczuwa temperatury. Ja w wieku 16-17 lat całą zimę chodziłam w szmacianych trampkach, bez czapki i bez szalika i nie przypominam sobie, żebym specjalnie marzła. Kostki miałam co prawda zakryte, ale nie bylo wtedy takiej mody ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4505 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tych butów juz nie kupie ,bo mimo tego że są ładne , szmacą sie strasznie szybko w krótkim okresie czasu, szkoda kasy.
![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Złego nic, ale dla mnie zastanawiające jest to, że tak duża ilość młodych kobiet chce wyglądać identycznie. Co pojawi się jakaś moda, to zaraz jest atak klonów na ulicy. Niby każda chce wyglądać dobrze (przypuszczam), a wygląda dokładnie tak samo jak jej koleżanki. I pewnie jeszcze rok wcześniej w życiu by nie założyła tego, co teraz nosi.
Inna sprawa, że jak producenci się na coś uprą, to trudno znaleźć coś, co się wyłamuje ze schematu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Skoro jest ciepło wiosną a ja mam spodnie 7/8 na przykład to ja zakładam o do twego trampki czy balerinki i nie myślę czy to modne czy nie
![]() Ale zimą w takim 'ałtficie' bym zamarzla 😂 A co do mody. Jasne że jest pełno danej rzeczy ale np.nikt nie każe każdej jednej nosić chokera; ) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4508 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4509 | ||
Zakorzenienie
|
Moda, która Cię 'rozwala' cz. VII
Cytat:
Ale to nie jest ślepe podążanie za moda ale np zmiana gustu, zmiana ubierania się w stosunku do wieku. 10 lat temu nosiłam kurtki i bluzki odsłaniające nerki, ale miałam lat 20, teraz choćby były modne nie zalozylabym bo po prostu zle bym się czuła, No i figura już nie ta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
Jest coś w tym ze wyglada się jak klony, ostatnio kolezanka dodała fotkę z imprezy i na 10 dziewczyn 9 miało białe/pudrowy róż bluzki/mgiełki a na to czarna ramoneske, a tylko jedna miała kobaltowa sukienkę ![]() Ale z drugiej strony jeśli coś jest na topie ale pasuje mi to nie mam podejścia ze nie założę bo pół miasta w tym chodzi. Jak coś mi pasuje i dobrze w tym wygladam / czuje się to nosze. Żeby być niepowtarzalnym trzeba by się chyba ubierać jak Macadamia Girl, a to nie mój styl kompletnie choć ona wyglada super. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobieta ma na sobie uśmiech, cała reszta to tylko dodatki do stylizacji ![]() Kocham i jestem kochana ![]() ![]() ♥14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście ![]() Edytowane przez kleo_4 Czas edycji: 2017-03-20 o 15:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż zdaję sobie sprawę z tego, że nastolatki często mają ograniczony budżet i kupują w tanich sieciówkach, a tam ciężko znaleźć coś innego niż ma 90% rówieśniczek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za moich czasów nastolatki były członkami różnych subkultur aby odróżniać się od rówieśników, a w efekcie wyglądali tak samo, np czarne ciuchy i glany. Ja akurat nikogo w takich cygaretkach nie widziałam ![]() Ale ja nie mam tak ze nie podwine spodni bo pół miasta tak chodzi, uwazam ze każdy w takich podwinietych spodniach czy cygaretkach inaczej wyglada, dołoży inne dodatki i już wyglada inaczej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4512 | |
ctrl alt delete
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Patrząc na to co jest ogólnodostępne w sklepach stwierdzam, że ciężko jest się wybić ze schematu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4514 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tez prawda, pamietam jak kilka lat temu moja kolezanka chciała kupić spodnie rozszerzane ku dołowi, nie dzwony ale lekko rozszerzane bo w tym fasonie wyglada najlepiej, kupiła dopiero w sh, bo w sklepach same rurki były. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
Teraz noszą krótkie topy i zamiast biodrówek spodnie z wyższym stanem (zaobserwowane u mojej siostrzenicy i jej koleżanek z gimnazjum). To tez kwestia figury, bo kiedyś co drugiej kobiecie/dziewczynie boczki wylewały się znad biodrówek a teraz w spodniach z wyższym stanem są pochowane i wyglada się zgrabniej, choć w niektórych moim zdaniem tyłek wyglada brzydko ![]() A pamiętacie jak kiedyś były modne stringi wystające z biodrówek? :Hahaha: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
Teraz noszą krótkie topy i zamiast biodrówek spodnie z wyższym stanem (zaobserwowane u mojej siostrzenicy i jej koleżanek z gimnazjum). To tez kwestia figury, bo kiedyś co drugiej kobiecie/dziewczynie boczki wylewały się znad biodrówek a teraz w spodniach z wyższym stanem są pochowane i wyglada się zgrabniej, choć w niektórych moim zdaniem tyłek wyglada brzydko ![]() A pamiętacie jak kiedyś były modne stringi wystające z biodrówek? :Hahaha: Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W lumpeksach też coś da się znaleźć innego niż w popularnych sieciówkach, wraca też moda na rękodzieło, więc nie jest tak źle, chociaż wszystko zależy od budżetu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4516 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nigdy nie nosiłam takich kurtek ![]()
![]() |
![]() |
#4517 |
Czarna owca
|
Ano właśnie, budżet... Jestem zafascynowana jedną japońską modą, ale po pierwsze niewygodne na co dzień po drugie kosztuje dość sporo. Co nie zmienia faktu, że można się ubrać tanio i oryginalnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4518 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest taka sama kwestia jak klasyczne wąskie (ale nie rurki) jeansy. Ale nikt tego za atak klonów nie uznaje. Klasyczna ramoneska, trencz. Są rzeczy, które się przewijają na tyle często, że nie uznaję ich za kopiowanie. Podobnie jak podwinięte czy 7/8 spodnie, które od kilku lat są powszechne w sklepach. Lubię tę dlugość. Fajnie sprawdza się w ciepłe dni zamiast spodni normalnej długości, bo jakoś tak lżej wygląda sylizacja. I dla mnie to jest tak samo uniwersalny ciuch jak wcześniej wymienione, bo jest na tyle neutralny, że można z takimi spodniami stworzyć dowolną stylizację, co raczej dalekie jest od klonów. Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4519 | |
Czarna owca
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4520 |
Wtajemniczenie
|
Jakie trampki macie na myśli, te jakby na ukrytych koturnach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4522 |
Czarna owca
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
A, takie, dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4524 |
ctrl alt delete
|
Nie wiem, czy to jeszcze "modne", ale ostatnio, jak co roku, rozwaliły mnie botki z odkrytymi palcami.
Oczywiście zaraz przeczytam, że to dlatego, że niektórym po prostu gorąco w palce w normalnych butach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4525 |
Raczkowanie
|
Rozwalają Cię o tej porze, czy ogólnie te buty Cię rozwalają?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4526 |
ctrl alt delete
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Wtajemniczenie
|
Czy w modzie naprawdę ktokolwiek przejmuje się odpowiednim dopasowaniem do pory roku?
Moda i styl są po to , by się bawić. i wyrażać siebie. A to, że nogi czy też kostki bolą z zimna to przecież tylko efekt uboczny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4529 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że się przejmuje!
NB przy półtora metrowych zaspach beda zawsze wyglądać idiotycznie, podobnie jak emu przy 40st upałach, bez względu na to jak bardzo stylowy ktoś próbuje byc. Ale jak ktoś lubi i musi... - a co tam! Co do botków bez palucha, to ja mam ze 3 pary takich ![]() ![]() noszę je od późnej wiosny do wczesnej jesieni (jedne są bardziej casualowe, inne bardziej wieczorowe). te casualowe z jeansami marynarką i tshirtem, te eleganckie - świetnie równoważą miniówy, bo noga nie wydaje się całkiem goła (oczywiście co kto woli, ale przy bardzo krótkich kieckach często wolę to niż szpilkę czy zdecydowanie mniej zabudowane sandałki, zwłaszcza na imprezie - doceniam, że bardziej trzymają stopę). no i wtedy gdy latem jednak trzeba skorzystać z okrycia - niektórych moich kurtek nie połączyłabym z lekkimi sandałkami, bo są za ciężkie. botki bez paluchów wyglądają wtedy lepiej.
Pożądanie zadowoli się każdą, byle jaką. Ale dusza pragnie tylko jednej - jedynej, wybranej. (H. Sakutaro) wróciłam ![]() Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2017-03-24 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4530 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:05.