![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia :)
styska Oxford i okolice - Witney, Cotswold - pieknie tam jest i okolo 1,5h od Londynu. Do tego przy Oxford jest factory outlet w Bicester - w sam ran na 1 dzien
![]() http://www.bicestervillage.com/bicester/home.asp Cytat:
![]() ![]() Moje kosmetyczki sa w wymaganych wymiarach i przezroczyste takze z tym tez nie mam problemu. Wkurza mnie jak kaza sciagac buty ![]()
![]() |
#4502 |
Raczkowanie
|
a ja mam takie pytanie, niedługo lecę do Anglii niestety nie będę miała od razu ze sobą angielskiej karty w telefonie a bardzo zalezy mi na takiej swiadomości że mam jak skontaktować się z siostra, czy mogę skorzystać tam z polskiego numeru? będzie mi działał i ile będzie kosztował taki sms albo połączenie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma tu problemu z kupieniem angielskiej karty - wejdz do pierwszego lepszego kiosku i popros o SIM card z O2 - one chyba z 5 funtow kosztuja i mozesz od razu doladowac za powiedzmy 10 funtow. Sms z angielskiej karty 20p (choc tez zalezy od abonamentu, ja place 20p. Polaczenia przez specjalny numer 08448615615 20pi za minute mimoze nagranie mowi 1pi. Kiedys bylo 1pi.) Na dlugo jedziesz?
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
a jak sprawdzić czy mam roaming?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
a jak sprawdzić czy mam roaming?
jadę na dwa miesiące |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tel masz na abonament czy na karte? Jak na abon to sami chyba po 2-3 miesiacach Ci roaming uaktywniaja, a co do tel na karte to zalezy od sieci w jakiej masz, najlepiej poczytaj na stronie operatora nie zaleznie czy masz na abonament czy na karte. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
parapet16, jesli masz telefon z Orange (ja mam na karte), to roaming wlaczy Ci sie automatycznie po przekroczeniu granicy, a jak wlaczysz telefon to przyjdzie Ci sms powitalny z cennikiem
![]() Co do odprawy celnej, nigdy nie zabieram plynow do podrecznego, kosmetyki wrzucam do glownego i zabieram tylko balsam do ust ![]() Ostatnio cos pipcze w tej bramce, nie wiem dlaczego. I mnie obmacuja ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Raczkowanie
|
mam na kartę i w Orange
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Te butelki ,ktore mialam byly takie same jak od wodki ,tej duzej ,a to byly soki do rozcieczania ,kupilam jak bylam w Paryzu zapas bo ja te ich soki uwielbiam. Celnik ale mial mine. Ake tak wogle to wszystko zalezy na kogo sie trafi ,jak masz szcescie to przepuszcza Cie nawet z nadwaga 5 kg a jak pecha to sie nawet do pol kilograma doczepia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny proszę o pomoc ![]() dostałam dzisiaj do wypełnienia formularz o zwrot nadpłaconeog TAX'u i mam wątpliwości.. 1. pytanie: On what grounds do you claim your nationality? odpowiedź ma brzmieć Passport? 2. pytają sie w formularzu zeby podać dokladne daty zatrudnienia w polsce w ciągu ostatnich 5 lat.. A jak ktoś nie pamięta i nie ma tu dokumentów z dokladną datą.. PS a Iwonka wpadła i nawet się na poklachanie na chat'cie nie umówiła ![]()
![]() |
#4511 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
1) ![]() 2) o to się nie martw, mogą być niedokładne, jak nie miałaś porządnej stałej pracy w polsce tylko jakieś dorabianie to nie musisz nic pisać ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
BAN stały
|
hej dziewczyny... mogę się dołączyć... ja też już z anglii... wcześniej mieszkałam w Kanadzie ale jak mó TŻ postanowił zmienić klimat... to podążyłam za nim...pozdrawiam bardzo gorąco...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do butów to czasem trzeba zdejmowac a czasem nie, w PL zawsze ![]() a na mnie bramka juz nie pika ![]() A ja nie zapomne, jak miałam wyjąć wszystko z kieszeni i wyjełam 3 pary kluczy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Wtajemniczenie
|
Co sadzicie o tych zyczeniach dziewczyny? :
"On this, your very special day These wishes come for you Hoping for a birthday Where all your dreams come true And when this day cames to an end The memories will stay For they will fill your heart with joy In every kind of way Have a Wonderful Day"
#4515 |
Zadomowienie
|
Lovely_Girl mi sie bardzo podobaja. rozumiem ze to dla NIEGO...
![]() u nas raz deszcz raz slonce - oszalec mozna ![]()
#4516 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Dawno mnie nie było. Z TŻ trwamy w naszym postanowieniu tak więc Internet jest włączany sporadycznie
![]() ![]() U mnie w sumie wszystko w porządku...no oprócz tego, że jesteśmy podziębieni ![]() Jutro rodzinka przylatuje w odwiedziny na ponad dwa tygodnie także będę miała wesoło ![]() iwonka595 Ty już w PL prawda ![]() sysynia_d gratulacje!!!! ![]()
#4517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4518 |
BAN stały
|
A ja musze się pochwalić.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Hej dizewczyny
![]() U nas pada- czyli nic zadziwiajacego. ![]() Za tydzien i troche mam wyniki matury i sie boje ![]() Duuuzo od nich zalezy:/ Stres zatem nadchodzi i wyzywanie sie na Tz. Lovely, ja swojemu ostatnio wyslalam zyczenia w stylu 'you old goat' ![]() atka, super niespodzianka ![]() kuseczko, ja bym dlugo nie wytrzymala w TAKIM postanowieniu ![]() Udalo mi sie raz- jak sie komputer zepsul ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
Kuseczka dziękuje
![]() Atka takie niespodzianki sa najlepsze też takie miałam tylko czasu kiedy tż był we wojsku ![]() Iwonka ![]() Wenedka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
Synunia, najbardziej tesknie za moim kotem
![]() Codziennie wlepiam oczy w jego zdjecie. To juz jest chore ![]() Bo z rodzinka pogadam na Skype, a kici nie widze. Ale w srode wracam na 2 miesiace ![]() A z matura, to mam nadzieje ![]() W ogole to wlosy mam jakies slabe.... I cera brzydka. I sie dziwic Brytyjkom, ze niewyrazne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() od dzis jestem w Londynie, po 30 dniowej podrozy i ciezkim dniu lazenia w poszuakiwaniu mieszkania, moge sie wam pochwalic ze MAMY GDZIE MIESZKAC ![]() Anglelka ktora jest polskiego pochodzenia ale wyglada cos na hinduske, takze fajne 1 wrazenie ![]()
#4523 |
Zadomowienie
|
u nas lato w pelni, wczoraj cale popludnie gralismy w siatke i dzisiaj powtorka. zaczynam rozgladac sie za autkiem, dzisiaj bylam na gieldzie i szczena mi opadla. tym ludziom chyba slonce przygrzalo za bardzo. ceny ze 2 razy wieksze niz auto warte - oszaleli.
![]() ![]() atka - super niespodzianka ![]() ![]() dobrze ze malo piszecie to nadazam czytac ![]()
![]() |
#4524 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do matury to sie nie martw...na pewno bedzie dobrze Cytat:
![]() Ja tez czasem tesknie za Polská .. glównie za mamá ale za pogodá rozniez. Ostatnio moj hmmm hmmm.. chlopak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4525 |
Zadomowienie
|
iwonka595 pogody zazdroszczę
![]() wenedka też nie wytrzymuję ale co poradzę, skoro TŻ zmienił hasło na laptopie ![]() Także mam pogorszenie cery jakieś dziwne, wyglądam jak pizza ![]() Lovely_Girl a jednak oficjalnie powiadasz nam, że to Twój chłopak ![]() ![]() atka83 niespodzianka super ![]() Ok mykam bo wujaszek z ciotką przylatują na dwa tygodnie(co mnie w ogóle nie cieszy) i muszę troszkę ogarnąć dom.
#4526 |
Zadomowienie
|
Dawno mnie tu nie bylo
![]() Witam wszystkie emigrantki. I mam pytanie... wysylalyscie kiedys list plecony z Uk do Polski lub odwrotnie Czekam juz tydzien i sie niecierpliwie... A byl to polecony priorytet... A tak w ogole za oknem pieknie cieplutko, az chce sie gdzies pojechac. Pozdrawiam
#4527 |
Zadomowienie
|
Czesc Dziewczny. No i po slubie mojej siostry. Poplakalam sie na ceremoni, potem w domu i jeszcze dzisiaj rano jak ogladalam zdjecia. Ale to ze szczescia.
#4528 |
Zakorzenienie
|
sylwunia własnie widziałam zdjecia na naszej klasie... Ta twoja siostra w ogóle nie podobna do ciebie...
atka super niespodzianka.. aaliyah przeczytałąm twoją wypoiwedź przed wariacją serwera na wizażu ale niestety nie pamiętam dokłądnie jak mam napisać dokłądnie odnośnie tego pochodzenia. Możesz mi napisać jeszcze raz please? atsenka różnie to bywa.. O ile w ogóle dojdzie ( bo mi już kilkukrotnie zaginął list a głupia rachunki za znaczek wywalałam) Raz idzie 4 dni a raz 3 tygodnie szedł. iwonka zazdrosze pogody bo u mnie dzisiaj wiejeeee, oj wieeejeeeee Przy okazji powrotu Iwonki do Polski zastanawiałam się nad jedną rzeczą...Otóż jak wiadomo iwona wróciła z bogatym doświadczeniem zawodowym do Polski.. No i jak odniosą się do tego pracodawcy? Czy raczej myślą sobie: "jasne co nam tu laska naściemniała, przecież polacy wracają do polski bo w anglii pracowali tylko na zmywaku a to co wypisują w cv to brednie" czy raczej " o super że ma tyle doświadczenia, zadzwonię do jej pracodawcy i zapytam się jak się sprawowała w pracy".... No bo wiecie... Ja nie wierzę żeby wszystkie osoby były na tyle uczciwe żeby pisać prawdę co robiły w UK, tym bardziej jak nie mają się czym "pochwalić".... I wypisują po 3 różne, ambitne, fikcyjne doświadczenia, a pracodawca tego nei sprawdza i przyjmuje takiego oszusta.... Jak myślicie czy pracodawcy polscy mogą być rzeczywiście tacy naiwni ? PS czy uważacie że opcja płacenia pay pal na ebayu jest całkowicie bezpieczna? Bo sama nie jestem do tego przekonana, a chciałabym coś zamówić z ebaya...
#4529 |
Zakorzenienie
|
olka, jak sie dolaczy referencje od pracodawcy, to nie powinni sie czepiac..
a najpewniej im sie nie chce tego sprawdzac, takze mozna poklamac, jak sie chce atsenka, mi normalny list idzie max. tydzien, a zazwyczaj 2-3 dni. Ale nasza poczta na strajku byla teraz, wiec nie wiem.. Kiedys Tz wysylal mi cos poleconym- szlo 3dni chyba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zadomowienie
|
Olka nigdy sie nad tym nie zastanawialam, napewno czesc klamie, z tym sie zgodze, ale nie wiem jak przyjmuja to pracodawcy, nie sadze, ze duzo z nich dzwoni, najpierw trzeba znac angielski. ale mysle tez ze brak doswiadczenia bardzo szybko wychodzi na jaw.
U mnie tez strasznie wieje, wszedzie lezy pelno polamanych galezi, polamalo i krzaczek w ogrodzie.zapowiadaja tornada w Anglii wiec to jet napewno przyczyna. Co do mojej siostry, jest podobna do taty, a ja do nikogo, nawet do sasiada nie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.