Anglia :) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-19, 14:31   #4501
koculek
Zakorzenienie

Dot.: Anglia :)

styska Oxford i okolice - Witney, Cotswold - pieknie tam jest i okolo 1,5h od Londynu. Do tego przy Oxford jest factory outlet w Bicester - w sam ran na 1 dzien

http://www.bicestervillage.com/bicester/home.asp

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
A do paranoi angielskiej w zwiazku z plynami juz sie przyzwyczailismy i zawsze najpierw sie czekujemy, potem zjadamy przygotowane sniadanko a dopiero potem przechodzimy przez bramki, z kosmetykami zapakowanymi do przezroczystych woreczkow. Osobiscie uwazam to za przesade i irytyje mnie koniecznosc zdejmowania butow, paskow itp.
Ja albo kupuje w WH Smith gazete, do ktorej dodaja wode mineralna albo biore mala pusta butelke ze soba i napelniam ja jak przekrocze security Wkurzyli mnie ostatnio w WH Smith bo nie bylo Timesa do ktorego woda byla free tego dnia. Jako ze to kiosk decyduje z jaka gazeta daja wode to mogi zmienic na cos innego
Moje kosmetyczki sa w wymaganych wymiarach i przezroczyste takze z tym tez nie mam problemu. Wkurza mnie jak kaza sciagac buty
Stary 2008-06-19, 16:47   #4502
parapet16
Raczkowanie

a ja mam takie pytanie, niedługo lecę do Anglii niestety nie będę miała od razu ze sobą angielskiej karty w telefonie a bardzo zalezy mi na takiej swiadomości że mam jak skontaktować się z siostra, czy mogę skorzystać tam z polskiego numeru? będzie mi działał i ile będzie kosztował taki sms albo połączenie?
parapet16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 16:55   #4503
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez parapet16 Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie, niedługo lecę do Anglii niestety nie będę miała od razu ze sobą angielskiej karty w telefonie a bardzo zalezy mi na takiej swiadomości że mam jak skontaktować się z siostra, czy mogę skorzystać tam z polskiego numeru? będzie mi działał i ile będzie kosztował taki sms albo połączenie?
to zalezy czy masz ROAMING, jesli tak to bedziesz mogla i zadwonic i wysalc smsa. Koszt smsa ok 2 zl, polaczenie za minute ok 10 zl (zalezy od Twojego kontraktu)

Nie ma tu problemu z kupieniem angielskiej karty - wejdz do pierwszego lepszego kiosku i popros o SIM card z O2 - one chyba z 5 funtow kosztuja i mozesz od razu doladowac za powiedzmy 10 funtow. Sms z angielskiej karty 20p (choc tez zalezy od abonamentu, ja place 20p. Polaczenia przez specjalny numer 08448615615 20pi za minute mimoze nagranie mowi 1pi. Kiedys bylo 1pi.)

Na dlugo jedziesz?
Stary 2008-06-19, 17:27   #4504
parapet16
Raczkowanie

a jak sprawdzić czy mam roaming?
Stary 2008-06-19, 17:37   #4505
parapet16
Raczkowanie

jadę na dwa miesiące
Stary 2008-06-19, 17:44   #4506
styska
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mahora Pokaż wiadomość
Cambridge, cudowne parki, duzo miejsc do chodzenia, bardzo zielono,klimat troche 'krakowski'. sa tez centra handlowe, blisko siebie. Jakos tak 2 godziny z Londynu.
Dziekuje za propozycje, co prawda w tym tyg na odstrzal wybieram Portsmouth, ale i do Cambridge sie wybiore kiedys na pewno skoro tak tam fajnie.
Cytat:
Napisane przez koculek Pokaż wiadomość
to zalezy czy masz ROAMING, jesli tak to bedziesz mogla i zadwonic i wysalc smsa. Koszt smsa ok 2 zl, polaczenie za minute ok 10 zl (zalezy od Twojego kontraktu)

Nie ma tu problemu z kupieniem angielskiej karty - wejdz do pierwszego lepszego kiosku i popros o SIM card z O2 - one chyba z 5 funtow kosztuja i mozesz od razu doladowac za powiedzmy 10 funtow. Sms z angielskiej karty 20p (choc tez zalezy od abonamentu, ja place 20p. Polaczenia przez specjalny numer 08448615615 20pi za minute mimoze nagranie mowi 1pi. Kiedys bylo 1pi.)

Na dlugo jedziesz?
Nie raz mozna i za 2-3 funty trafic
Cytat:
Napisane przez koculek Pokaż wiadomość
styska Oxford i okolice - Witney, Cotswold - pieknie tam jest i okolo 1,5h od Londynu. Do tego przy Oxford jest factory outlet w Bicester - w sam ran na 1 dzien

http://www.bicestervillage.com/bicester/home.asp

Ja albo kupuje w WH Smith gazete, do ktorej dodaja wode mineralna albo biore mala pusta butelke ze soba i napelniam ja jak przekrocze security Wkurzyli mnie ostatnio w WH Smith bo nie bylo Timesa do ktorego woda byla free tego dnia. Jako ze to kiosk decyduje z jaka gazeta daja wode to mogi zmienic na cos innego
Moje kosmetyczki sa w wymaganych wymiarach i przezroczyste takze z tym tez nie mam problemu. Wkurza mnie jak kaza sciagac buty
Dziekuje za informacje, na pewno skorzystam, bylebym miala wiecej jeszcze tych wolnych weekendów
Cytat:
Napisane przez parapet16 Pokaż wiadomość
Tel masz na abonament czy na karte? Jak na abon to sami chyba po 2-3 miesiacach Ci roaming uaktywniaja, a co do tel na karte to zalezy od sieci w jakiej masz, najlepiej poczytaj na stronie operatora nie zaleznie czy masz na abonament czy na karte.
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 17:48   #4507
wenedka
Zakorzenienie

parapet16, jesli masz telefon z Orange (ja mam na karte), to roaming wlaczy Ci sie automatycznie po przekroczeniu granicy, a jak wlaczysz telefon to przyjdzie Ci sms powitalny z cennikiem

Co do odprawy celnej, nigdy nie zabieram plynow do podrecznego, kosmetyki wrzucam do glownego i zabieram tylko balsam do ust
Ostatnio cos pipcze w tej bramce, nie wiem dlaczego. I mnie obmacuja
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-19, 17:54   #4508
parapet16
Raczkowanie

mam na kartę i w Orange dzięki już spokojniej się czuję a Cambridge rzeczywiście śliczne, tam właśnie jadę
Stary 2008-06-19, 19:39   #4509
traci
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmijka Pokaż wiadomość
Moja mama raz tak 30 przewoziła, ale na zasadzie 10 w głownym, 10 w podręcznym i 10 juz za odprawa celną.
Ja tak nie robie, bo nie pale i jak juz to biore 10 paczek dla brata
alkohol tylko przewoziłam z Uk do Pl, ale to było tylko piwo

Iwonka super, że masz ładną pogodę na przywitanie bedzie Ci brakowac pewnie tych deszcze
A wiesz co bylo najsmiesznijsze?
Te butelki ,ktore mialam byly takie same jak od wodki ,tej duzej ,a to byly soki do rozcieczania ,kupilam jak bylam w Paryzu zapas bo ja te ich soki uwielbiam.
Celnik ale mial mine.

Ake tak wogle to wszystko zalezy na kogo sie trafi ,jak masz szcescie to przepuszcza Cie nawet z nadwaga 5 kg a jak pecha to sie nawet do pol kilograma doczepia.
traci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 19:46   #4510
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
My przewozilismy 12 kartonów fajek miałam wtedy stracha bo to był mój pierwszy lot hehe.
No sie chwale
25.07.2009 Wesele będziemy mieli w hotelu Artur
oj to odważna jesteś....

dziewczyny proszę o pomoc

dostałam dzisiaj do wypełnienia formularz o zwrot nadpłaconeog TAX'u i mam wątpliwości..

1. pytanie: On what grounds do you claim your nationality? odpowiedź ma brzmieć Passport?

2. pytają sie w formularzu zeby podać dokladne daty zatrudnienia w polsce w ciągu ostatnich 5 lat.. A jak ktoś nie pamięta i nie ma tu dokumentów z dokladną datą..

PS a Iwonka wpadła i nawet się na poklachanie na chat'cie nie umówiła
Stary 2008-06-19, 20:32   #4511
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Co do odprawy celnej, nigdy nie zabieram plynow do podrecznego, kosmetyki wrzucam do glownego i zabieram tylko balsam do ust
Ostatnio cos pipcze w tej bramce, nie wiem dlaczego. I mnie obmacuja
ja latam tylko z podręcznym aby oszczędzić sobie czekania na bagaż

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
dostałam dzisiaj do wypełnienia formularz o zwrot nadpłaconeog TAX'u i mam wątpliwości..

1. pytanie: On what grounds do you claim your nationality? odpowiedź ma brzmieć Passport?

2. pytają sie w formularzu zeby podać dokladne daty zatrudnienia w polsce w ciągu ostatnich 5 lat.. A jak ktoś nie pamięta i nie ma tu dokumentów z dokladną datą..

PS a Iwonka wpadła i nawet się na poklachanie na chat'cie nie umówiła

1)

2) o to się nie martw, mogą być niedokładne, jak nie miałaś porządnej stałej pracy w polsce tylko jakieś dorabianie to nie musisz nic pisać
Stary 2008-06-19, 22:10   #4512
edyta1421
BAN stały

hej dziewczyny... mogę się dołączyć... ja też już z anglii... wcześniej mieszkałam w Kanadzie ale jak mó TŻ postanowił zmienić klimat... to podążyłam za nim...pozdrawiam bardzo gorąco...
edyta1421 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-19, 22:25   #4513
Zmijka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traci Pokaż wiadomość
A wiesz co bylo najsmiesznijsze?
Te butelki ,ktore mialam byly takie same jak od wodki ,tej duzej ,a to byly soki do rozcieczania ,kupilam jak bylam w Paryzu zapas bo ja te ich soki uwielbiam.
Celnik ale mial mine.

Ake tak wogle to wszystko zalezy na kogo sie trafi ,jak masz szcescie to przepuszcza Cie nawet z nadwaga 5 kg a jak pecha to sie nawet do pol kilograma doczepia.
ale musiał miec mine

co do butów to czasem trzeba zdejmowac a czasem nie, w PL zawsze
a na mnie bramka juz nie pika kiedys tak, a teraz nie.

A ja nie zapomne, jak miałam wyjąć wszystko z kieszeni i wyjełam 3 pary kluczy każda do inego domu, ale pani na odprawie miała mine
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 09:44   #4514
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Co sadzicie o tych zyczeniach dziewczyny? :

"On this, your very special day
These wishes come for you
Hoping for a birthday
Where all your dreams come true

And when this day cames to an end
The memories will stay
For they will fill your heart with joy
In every kind of way

Have a Wonderful Day"
Stary 2008-06-21, 10:14   #4515
iwONKA595
Zadomowienie

Lovely_Girl mi sie bardzo podobaja. rozumiem ze to dla NIEGO...
u nas raz deszcz raz slonce - oszalec mozna
Stary 2008-06-21, 13:06   #4516
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Hej dziewczyny! Dawno mnie nie było. Z TŻ trwamy w naszym postanowieniu tak więc Internet jest włączany sporadycznie Ależ się stęskniłam
U mnie w sumie wszystko w porządku...no oprócz tego, że jesteśmy podziębieni
Jutro rodzinka przylatuje w odwiedziny na ponad dwa tygodnie także będę miała wesoło

iwonka595 Ty już w PL prawda

sysynia_d gratulacje!!!!
Stary 2008-06-21, 13:16   #4517
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iwONKA595 Pokaż wiadomość
Lovely_Girl mi sie bardzo podobaja. rozumiem ze to dla NIEGO...
u nas raz deszcz raz slonce - oszalec mozna
oczywiscie ze dla niego PS. To jest jeden wierszyk
Stary 2008-06-21, 13:52   #4518
atka83
BAN stały

A ja musze się pochwalić. Miałam dopiero zobaczyć się z tż-tem za tydzień jak wróce do UK.A od paru dni okłamywał mnie w dobrej wierze,że zanosi go do naprawy,wczoraj powiedział że odbierze go dopiero we wtorek.Ja załamka,bo zawsze po pracy z nim rozmawiałam na skypie,pocieszał,że w sobote zadzwoni i pogadamy dłużej.Byłam zła,smutna i nie wiem co jeszcze.Dodał jednak,że jutro znajomy przywiezie mi niespodzianke od niego-tż-ta,bo akurat jechał do PL na urlop,myśle ok.A,rano czekam,bo dostałam smsa od tż-ta że za 15 ten ktoś mi coś przywiezie.Nawet się nic nie domyślałam.Wypatruje w oknie,a tam idzie tż z torbą i bukietem róż. Moja rekacja była czy ja mam zwidy,okazało się że nie,przyjechał na tydzień i wracać będziemy już razem. Moja radość niezna granic jestem taakaa szczęśliwa bo to jest mega niespodzianka.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 20:32   #4519
wenedka
Zakorzenienie

Hej dizewczyny

U nas pada- czyli nic zadziwiajacego.

Za tydzien i troche mam wyniki matury i sie boje
Duuuzo od nich zalezy:/
Stres zatem nadchodzi i wyzywanie sie na Tz.

Lovely, ja swojemu ostatnio wyslalam zyczenia w stylu 'you old goat'

atka, super niespodzianka

kuseczko, ja bym dlugo nie wytrzymala w TAKIM postanowieniu
Udalo mi sie raz- jak sie komputer zepsul
piją!

Stary 2008-06-21, 22:20   #4520
Sysunia_d
Zakorzenienie

Kuseczka dziękuje

Atka takie niespodzianki sa najlepsze też takie miałam tylko czasu kiedy tż był we wojsku Tak wiec ciesze sie ze jestes szczesliwa - bo rozstania sa dobre na chwile .

Iwonka co tam u ciebie ?? U nas też pogoda w kratke a od wczoraj cały czas pada --- Ja chce polskie lato !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wenedka nie tesknisz za Pl? bedzie dobrze zobaczysz
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-21, 22:29   #4521
wenedka
Zakorzenienie

Synunia, najbardziej tesknie za moim kotem
Codziennie wlepiam oczy w jego zdjecie.
To juz jest chore

Bo z rodzinka pogadam na Skype, a kici nie widze.
Ale w srode wracam na 2 miesiace

A z matura, to mam nadzieje

W ogole to wlosy mam jakies slabe....
I cera brzydka.

I sie dziwic Brytyjkom, ze niewyrazne.
piją!

Stary 2008-06-21, 23:38   #4522
maaadi
Raczkowanie

hej dziewczynki nie odzywalam sie jeszcze za duzo, bo prawdziwa emigrantka nie bylam , no ale teraz moge chyba sie tak nazywac

od dzis jestem w Londynie, po 30 dniowej podrozy i ciezkim dniu lazenia w poszuakiwaniu mieszkania, moge sie wam pochwalic ze MAMY GDZIE MIESZKAC
Anglelka ktora jest polskiego pochodzenia ale wyglada cos na hinduske, takze fajne 1 wrazenie dom w stanie idealnym mieszka co prawda ona z dwojka dzieci no ale zobaczymy. pokoik mamy spory,z podwojnym lozkiemi mebelkami. szkoda tylko ze netu brak ale moze jakies przezyjemy. Na chswick. za 120 tyg. ahh mialyscie racje ze nie bedzie z tym problemu. teraz tylko modle sie zeby koelzanka znalazla prace i nie zwiala mi do pl :P

_________________________ _____________

moja wymianka:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=69797396

maaadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 10:55   #4523
iwONKA595
Zadomowienie

u nas lato w pelni, wczoraj cale popludnie gralismy w siatke i dzisiaj powtorka. zaczynam rozgladac sie za autkiem, dzisiaj bylam na gieldzie i szczena mi opadla. tym ludziom chyba slonce przygrzalo za bardzo. ceny ze 2 razy wieksze niz auto warte - oszaleli. dobrze ze mam znajomego co sprowadza o zagadampoza tym jakos leci, powoli dopada mnie nuda wiec chyba niedlugo zaczne na serio szukac pracy chociaz szkoda mi o pogode bo pieknie jest.
atka - super niespodziankamusialas miec niezla mine...

dobrze ze malo piszecie to nadazam czytac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-22, 11:13   #4524
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
A ja musze się pochwalić. Miałam dopiero zobaczyć się z tż-tem za tydzień jak wróce do UK.A od paru dni okłamywał mnie w dobrej wierze,że zanosi go do naprawy,wczoraj powiedział że odbierze go dopiero we wtorek.Ja załamka,bo zawsze po pracy z nim rozmawiałam na skypie,pocieszał,że w sobote zadzwoni i pogadamy dłużej.Byłam zła,smutna i nie wiem co jeszcze.Dodał jednak,że jutro znajomy przywiezie mi niespodzianke od niego-tż-ta,bo akurat jechał do PL na urlop,myśle ok.A,rano czekam,bo dostałam smsa od tż-ta że za 15 ten ktoś mi coś przywiezie.Nawet się nic nie domyślałam.Wypatruje w oknie,a tam idzie tż z torbą i bukietem róż. Moja rekacja była czy ja mam zwidy,okazało się że nie,przyjechał na tydzień i wracać będziemy już razem. Moja radość niezna granic jestem taakaa szczęśliwa bo to jest mega niespodzianka.
O kurcze alke Ci zrobil niespodzianke... Szczésciara

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Hej dizewczyny

U nas pada- czyli nic zadziwiajacego.

Za tydzien i troche mam wyniki matury i sie boje
Duuuzo od nich zalezy:/
Stres zatem nadchodzi i wyzywanie sie na Tz.

Lovely, ja swojemu ostatnio wyslalam zyczenia w stylu 'you old goat'

atka, super niespodzianka

kuseczko, ja bym dlugo nie wytrzymala w TAKIM postanowieniu
Udalo mi sie raz- jak sie komputer zepsul
Hahaha... ale pojechalas z zyczeniami
Co do matury to sie nie martw...na pewno bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez iwONKA595 Pokaż wiadomość
u nas lato w pelni, wczoraj cale popludnie gralismy w siatke i dzisiaj powtorka. zaczynam rozgladac sie za autkiem, dzisiaj bylam na gieldzie i szczena mi opadla. tym ludziom chyba slonce przygrzalo za bardzo. ceny ze 2 razy wieksze niz auto warte - oszaleli. dobrze ze mam znajomego co sprowadza o zagadampoza tym jakos leci, powoli dopada mnie nuda wiec chyba niedlugo zaczne na serio szukac pracy chociaz szkoda mi o pogode bo pieknie jest.
atka - super niespodziankamusialas miec niezla mine...

dobrze ze malo piszecie to nadazam czytac
Pogody to Ci zazdroszcze
Ja tez czasem tesknie za Polská .. glównie za mamá ale za pogodá rozniez. Ostatnio moj hmmm hmmm.. chlopak -juz to moge oficjalnie powiedziec powiedzial mi ze jak kiedykolwiek bede chciala wrócic do Polsk to on sié przeniesie ze mná A Ja a to ze w Hiszpani chce zamieszkac ale z tym to tez nie problem dla niego
Stary 2008-06-22, 11:23   #4525
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

iwonka595 pogody zazdroszczę

wenedka też nie wytrzymuję ale co poradzę, skoro TŻ zmienił hasło na laptopie
Także mam pogorszenie cery jakieś dziwne, wyglądam jak pizza

Lovely_Girl a jednak oficjalnie powiadasz nam, że to Twój chłopak Fajnie Ci

atka83 niespodzianka super

Ok mykam bo wujaszek z ciotką przylatują na dwa tygodnie(co mnie w ogóle nie cieszy) i muszę troszkę ogarnąć dom.
Stary 2008-06-22, 13:11   #4526
atsenka
Zadomowienie

Dawno mnie tu nie bylo
Witam wszystkie emigrantki.

I mam pytanie... wysylalyscie kiedys list plecony z Uk do Polski lub odwrotnie Czekam juz tydzien i sie niecierpliwie... A byl to polecony priorytet...

A tak w ogole za oknem pieknie cieplutko, az chce sie gdzies pojechac.

Pozdrawiam

Instagram
http://instagram.com/through_the_world_
atsenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 18:50   #4527
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Czesc Dziewczny. No i po slubie mojej siostry. Poplakalam sie na ceremoni, potem w domu i jeszcze dzisiaj rano jak ogladalam zdjecia. Ale to ze szczescia.

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-22, 19:51   #4528
olka_222
Zakorzenienie

sylwunia własnie widziałam zdjecia na naszej klasie... Ta twoja siostra w ogóle nie podobna do ciebie...

atka super niespodzianka..

aaliyah przeczytałąm twoją wypoiwedź przed wariacją serwera na wizażu ale niestety nie pamiętam dokłądnie jak mam napisać dokłądnie odnośnie tego pochodzenia. Możesz mi napisać jeszcze raz please?

atsenka różnie to bywa.. O ile w ogóle dojdzie ( bo mi już kilkukrotnie zaginął list a głupia rachunki za znaczek wywalałam) Raz idzie 4 dni a raz 3 tygodnie szedł.

iwonka zazdrosze pogody bo u mnie dzisiaj wiejeeee, oj wieeejeeeee

Przy okazji powrotu Iwonki do Polski zastanawiałam się nad jedną rzeczą...Otóż jak wiadomo iwona wróciła z bogatym doświadczeniem zawodowym do Polski.. No i jak odniosą się do tego pracodawcy? Czy raczej myślą sobie: "jasne co nam tu laska naściemniała, przecież polacy wracają do polski bo w anglii pracowali tylko na zmywaku a to co wypisują w cv to brednie" czy raczej " o super że ma tyle doświadczenia, zadzwonię do jej pracodawcy i zapytam się jak się sprawowała w pracy"....

No bo wiecie... Ja nie wierzę żeby wszystkie osoby były na tyle uczciwe żeby pisać prawdę co robiły w UK, tym bardziej jak nie mają się czym "pochwalić".... I wypisują po 3 różne, ambitne, fikcyjne doświadczenia, a pracodawca tego nei sprawdza i przyjmuje takiego oszusta.... Jak myślicie czy pracodawcy polscy mogą być rzeczywiście tacy naiwni ?

PS czy uważacie że opcja płacenia pay pal na ebayu jest całkowicie bezpieczna? Bo sama nie jestem do tego przekonana, a chciałabym coś zamówić z ebaya...
Stary 2008-06-22, 20:03   #4529
wenedka
Zakorzenienie

olka, jak sie dolaczy referencje od pracodawcy, to nie powinni sie czepiac..
a najpewniej im sie nie chce tego sprawdzac, takze mozna poklamac, jak sie chce

atsenka, mi normalny list idzie max. tydzien, a zazwyczaj 2-3 dni.
Ale nasza poczta na strajku byla teraz, wiec nie wiem..

Kiedys Tz wysylal mi cos poleconym- szlo 3dni chyba.
piją!

Stary 2008-06-22, 20:06   #4530
sylwunia3009
Zadomowienie

GG do sylwunia3009

Olka nigdy sie nad tym nie zastanawialam, napewno czesc klamie, z tym sie zgodze, ale nie wiem jak przyjmuja to pracodawcy, nie sadze, ze duzo z nich dzwoni, najpierw trzeba znac angielski. ale mysle tez ze brak doswiadczenia bardzo szybko wychodzi na jaw.
U mnie tez strasznie wieje, wszedzie lezy pelno polamanych galezi, polamalo i krzaczek w ogrodzie.zapowiadaja tornada w Anglii wiec to jet napewno przyczyna.

Co do mojej siostry, jest podobna do taty, a ja do nikogo, nawet do sasiada nie

sylwunia3009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości