|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
![]() Kurde wykrakałam ![]() Zdrówka Melduję się po dentyście nie było tak źle Odnowiłam też umowę z Avon,nie wiem po jaka cholerę ![]() Do rosmana wpadłam biegiem tylko zdjęcia odebrać,do Biedry na promo nabiału i do Pepco nie zdążyłam ![]() Muszę zacząć kupować ciuszki i zabawki na Święta bo mam 6 dzieciaków do obdarowania
|
|
|
|
|
#4502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przesyłka ekspresowa, nie sądziłam, że tak szybko dojdzie. ojej, biedactwo. zdrówka dla Ali Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2013-10-29 o 19:16 |
|
|
|
|
#4503 |
|
potworkowa
|
zdrówka dla wszystkich dużych i tych całkiem malutkich ![]() spóźnione wszystkiego najlepszego dla Antka i pomyśleć, że jeszcze tylko Jaś i wszystkie nasze dzieciaczki już roczek skończyły... ja w sumie nie przypuszczałabym nigdy, że moje dziecko wstrzeli się w te najstarsze, choć miała być w połowie kalendarza ![]() byłyśmy dzisiaj na poczcie, jedno okienko, jedna baba przede mną i 4500zł po złotówce wpłacała godzinę tam stałyśmy z Oliwką, cud, że grzeczna była... a za mną kolejka na 20 osób
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
4500zl po złotówce
nieźle. Ciekawe skąd tyle złotowek pewnie automat że zdrabkami lotto![]() A u nas juz wieczór dla siebie od pół godziny. Zadyma niezl była na dobranoc,bo mama sie poszła kapac,akurat gdy Jagoda juz przysypiala. Został tata ale nie,musiala mama biegiem wracać ciekawe czy dziś też bez pobudek przespi nocke
|
#4505 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
zdrówka dla Alusi
Cytat:
wiem, że to trochę, jak przygadał kocioł garnkowi, ale własnie ze względu na moje doświadczenia, bym się wstrzymała... u nas też było długo długo ok, byłam pewna, że mąz się zmienił a teraz co... hehe wiecie co dziś od niego usłyszałam - że nie mam odciętej pępowiny i wykorzystuję moich rodziców (choćby wówczas, gdy wróciłam do pracy po macierzyńskim i to moja mama zostawała z Zuzią to był dowód mojej niezaradności i zwalania obowiązków na rodziców). no i w ogóle jestem leniwym pracoholikiem - hahaha leniwym bo w domu nic nie robiłam (ciekawe, ze 90 % obowiązków należało do mnie) a pracoholikiem, bo często w domu robiłam coś do pracy (cóż się dziwić, jak mam elastyczny grafik i nie muszę być w pracy w konkretnych godzinach i ważne, żeby oddział bym przypilnowany, klienci zadowoleni, a dla mojej prezes czy robię to z biura, czy z domu to bez różnicy)
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-10-29 o 21:46 |
|
|
|
|
#4507 | ||
|
Zakorzenienie
|
ojj zdrówka!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fabiś dzisiaj miał dzień marudy więc nic po za tym się nie działo
|
||
|
|
|
#4508 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się wieczornie
![]() czekam na męża, bo teoretycznie ma dzisiaj wolne - a praktycznie go w domu nie ma ahh, ta wspaniała praca....cały dzień próbuję dojść do ładu z moim nowym telefonem i powiem wam, że myślałam, że jestem bardziej kumata... albo on jest skomplikowany.... ale z czasem myślę, że go ogarnę jutro się odezwę, bo idę dalej go rozkminiać ![]() dobrej nocy! no i przede wszystkim zdrówka dla tych naszych biednych chorych dzieciaczków |
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
![]() Nadrobiłam późnym wieczorem na szybko wątek. Troszkę mnie mniej przez święto Anciorka, bo choć oficjalną uroczystość wyprawiamy dopiero 9 listopada, to kilka osób wpadło z życzeniami drobnymi upominkami. Życzę dużo zdrówka naszym biednym chorowitkom - Ali, Heniowi, Michasiowi i całej Baobabkowej rodzince!
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Na zapalenie krtani polecam inhalacji z pulmicortu
wlasnie jestem po zapaleniu krtani wystarczyły 3 i juz po a głos prawie straciłam
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() dziś już lepiej bo Fabiś wstał o 6 ![]() no ale poszedł spać o 6 ![]() teraz kawka
|
|
|
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() my dzisiaj wstaliśmy o 5.45 ![]() więc pewnie niedługo pierwsza drzemka się zacznie ![]() oglądamy teraz reksia, a właściwie to ja oglądam, bo mały wstaje co chwile mi tu wstaje na narożniku koło mnie i klepie ścianę - to ostatnio jedna z jego ulubionych zabaw ![]() mieliśmy pulmicort przy zapaleniu oskrzeli i faktycznie ładnie pomógł, tylko, że opakowanie kosztuje 80 zł.... |
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W nocy tż mówił że 2x smoczek podawał, a tak to coś przez sen marudził Alanek i to wsio ![]() Alan też uwielbia na kanape wchodzić i rączką otwrtą trzaskać w ściane to samo robi w łazience w czase kąpieli jak stoi w wannie ![]() Dzień dobry ![]() U nas chmury i czasem deszczem siorbi... Mały własnie stara sie jakąś dogodną pozycję w łóżeczku znaleźć bo sie kręci jak bączek ![]() Ziewa i będzie drzemka zaraz Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobietki
![]() A my wstalismy przed 7. Czyli Misiek idzie już spać po staremu czyli po 20 a wstaje po nowemu :/ bo wcześniej wstawal raczej po 7. A poza tym z oczkiem jakoś wcale nie lepiej :-( nawet wydaje mi się że bardziej czerwone wokoło. No nic, jutro idziemy na kontrolę. wysłane z fona
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
My też na zapalenie oskrzeli mieliśmy Pulmicort ale wydaje mi się,że taniej płaciliśmy na receptę
![]() Lewek dobrze,że jutro kontrola to sprawdzicie czy jest poprawa
|
|
|
|
#4516 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4517 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czasem mam wrażenie że niektórzy urzędnicy nie szanują czasu innych,przecież powinna przyjść 2 pani do okienka ![]() Cytat:
Cytat:
Już się boję o Huberta,Oliwka zaczęła kaszleć w nocy zaraziła się od Kamila więc pewnie i Hubert zaraz zacznie kaszleć a u niego kaszel zaraz schodzi na oskrzela Nie wiem jak mam temu zaradzić![]() W dodatku dzisiejsza noc była masakryczna,dawno taka nie była ![]() Oliwia pokasływała a Hubert wiercił się i stękał całą noc,myślałam że brzuszek go boli ale potem wpadłam na genialną myśl że przecież wczoraj Kamil zamienił im łóżeczka miejscami bo mu się nie podobało W efekcie tego Hubert spał w łóżeczku Oliwii i odwrotnie i pewnie za to tak źle spali |
|||
|
|
|
#4518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogóle zła jestem, bo mężowi tak pozmieniali w pracy, że nie będzie go na wszystkich świętych albo wróci późnym wieczorem dopiero, sam jeszcze nie wie...Franki właśnie zasypia to idę sobie zrobić kawkę, żeby na spokojnie ją wypić a potem spróbuję dalej rozgryźć mój telefon ![]() |
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry, u nas kolejna piękna noc bez pobudek
jak zasnela po 19,tak wstała o 5:30 znów ja obudził przemocxony pampers może gdyby miała sucho to by pospala do 7 zmienilam juz jej pościel i nam przy okazji, mąż poszedł do pracy,a ja zabieram sie za porzadki![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Co te Wasze dzieci tak szybko rano idą spać? u nas jak pobudka o 5:30 to drzemka na południe godzinna max i koniec Jak czasem pospi do 7 to dopiero o 14pada na drzemkę. Czasem i bez drzemki żadnej cały dzień funkcjonuje. Cyborg mój mały.
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Misiek też dopiero koło południa drzemka. To pewnie te co tak rano mają drzemke to jeszcze mają drugą. Ale fajnie.
wysłane z fona
|
|
|
|
#4521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mati wstaje o 7-ej i właśnie na drzemkę się szykuje. |
|||
|
|
|
#4522 | |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie - u nas są dwie drzemki
czasem nawet trzy, zależy wszystko o której serdel wstanie i jakie długie ma drzemki, ale ogólnie jest to męczące: wolałabym, żeby się wyspał raz a porządnie ![]() u nas tak w ogóle też była noc bez przebudzenia muszę podlać kwiaty dzisiaj, a popołudniu chcę się wybrać do mamy, więc zabiorę się za to teraz ![]() ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
kupowałam go w styczniu
|
|
|
|
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Już śpi, więc czas na śniadanko
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Ten pulmicort nie wydaje mi sie żeby kosztował 80zl. Często go kupowałam by miec zapas a nie płaciłam wiecej za wszystko niż 50 zł ... No ale w kazdym razie pomaga. Teraz inhalowslan tym moja opiekunkę
bo tez miała zapalenie krtani i 2 dni i zdrowa
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też płaciłam 80zł za Pulmicort, a moja znajoma płaciła ok. 3zł, bo im pediatra zaznaczyła na recepcie przewlekłe leczenie.
Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Antek po zmianie czasu budzi się 7-8 ,a drzemkę ma dopiero 13-14 ![]() Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówicie o tych z DADA czy innych? Bo ja mam czwórki z dady i taka jakaś dziwna seria sie trafiła bo jak nasika nawet nie za dużo to wisi miedzy kolanami mu ten pampers. Wcześniejsze tego nie miały i nawet jak był już maksymalnie zasikany to był tylko wielki jak balon, ale nie wisiał ![]() Zapomniałam, która z Was podawała linka do tych paluchów wiedźmy na halloween ![]() Zainspirowało mnie to i już mam wszystkie składniki, więc jutro robie ![]() Robi któraś jeszcze?? ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
My już po szczepieniu,było trochę krzyku ale szybko się Zuzinka uspokoiła. Waży 10 kg i mierzy 77 cm. Pytała się lekarka czy chodzi,mówiłam ze tylko za rączki,kazała pokazać,powiedziała że ładnie sobie radzi i że teraz jest dobry czas na uczenie z nocnika. Następne szczepienie w styczniu ale wtedy 3 wkłucia.
|
#4529 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dzisiaj noc beznadziejna, odkąd zmieniono czas Kinga chodzi spać ok. 21 i wstaje ok. 7, a wcześniej spała od ok. 20-20:0 do 8-8:30. U nas jak się zdarzy druga drzemka nawet 15 minut to nie ma spania przed 22
. No ale trudno, nie zabronię dziecku spać . Dzisiaj w nocy chyba z 10 pobudek i ryki, nie wiem co może być przyczyna....
|
|
|
|
#4530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
cholera wie - najważniejsze, że pomaga!to długo Ci śpi ![]() dziewczyny potrzebuję łopatologicznego wytłumaczenia jak to jest z tym internetem w telefonie mam połączenie wifi, ale przeglądarka strasznie wolno chodzi, od czego to może zależeć? a jak nie mam sygnału to mam wykupiony pakiet i też wolno chodzi... no i muszę poszukać czy na blackberry też jest tapatalk... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:19.

ja w sumie nie przypuszczałabym nigdy, że moje dziecko wstrzeli się w te najstarsze, choć miała być w połowie kalendarza 
godzinę tam stałyśmy z Oliwką, cud, że grzeczna była... a za mną kolejka na 20 osób
nieźle. Ciekawe skąd tyle złotowek
Oby w nowej robocie było mu lepiej.

W efekcie tego Hubert spał w łóżeczku Oliwii i odwrotnie i pewnie za to tak źle spali