Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-16, 14:24   #4501
kasiab91
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Ale Twój dzidziolek już duży

Ja też liczę na pomoc, bo umiem tylko link wstawić
I tak oszukałam ten program, bo tam trzeba datę ostatniej miesiączki, więc jak ja miałam 9 lipca to byłby już ogromniasty, i musiałam wpisac taką datę jak mi wychodzi tp

hope - zrób sobie i zobaczymy jakie nasze Bąble będą, mamy ten sam tp Oczywiście jak się odstresujesz po wizycie
MAMA- 03.05.2014
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73n5x6okj5.png

Edytowane przez kasiab91
Czas edycji: 2013-10-16 o 14:26
kasiab91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 14:25   #4502
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasiab91 Pokaż wiadomość
Strasznie spodobał mi się ten wózek No i ma też do wyboru piękny zielony kolor Na all sporo ich jest
Mnie chyb najbardziej urzekło to składanie My sporo podróżujemy, więc to był ogromny plus No ta regulacja rączki też super sprawa, zwłaszcza, jak jedno niskie, a drugie wysokie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Spoko, sporo osob mysli, ze Monita to od Moniki, Moni, ale za nickiem kryje sie inna historia

Czy ten Mutsy Rider4 ma amortyzacje? Bo u mnie takie bruki, ze bez wytrzesie mi dziecko starsznie. Mnie spodobal sie ten nowy mutsy Evo, ale wlasnie wyczytaam gdzies, ze tam amortyzacji brak i trzesie na nierownym.
Nie było amortyzacji, ale w naszym przypadku to plus, bo im większe wyboje tym Kuba mocniej spał
A gdzie mieszkasz, jeśli można zapytać?

Hope, Ty masz wizytę w CK?

Mąż mi dzisiaj obiad gotuje U nas dziś pierś z kurczaka i warzywka - wszystko na parze

Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 14:26   #4503
paulka0212
Wtajemniczenie

Dzisiejszy obrazek dnia

Mi się bardzo ten wózek podoba, cena też....
Tylko to zdecydowanie za wcześnie

http://allegro.pl/wozek-blizniaczy-d...628668357.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1383807_532814756807421_356690604_n.jpg (52,0 KB, 21 załadowań)

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-10-16 o 14:28
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 14:26   #4504
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję za pomoc, ja jakoś nie ogarnięta w tym jestem. No dobra a teraz co mam zrobic żeby zastąpic cały link jednym słowem?? Kto mi pomoże??
Nie wiem czy tu na wizazu działa normalny html czy nie.
Jeśli tak to tak się robi linka:

<a href="tu wpisujesz adres tego suwaczka">Słowo ktore chcesz, zeby się wyświetlało</a>

EDIT: Sprawdziłam i to jednak nie dziala... trzeba wpisać: (URL="tu wpisujesz adres tego suwaczka")Słowo ktore chcesz, zeby się wyświetlało(/URL)

Zamiast nawiasów () wstaw kwadratowe [] - nie mogłam tu wstawić, bo mi od razu linka robiło

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Witam Was dzisiaj.
Potem was nadrobię, bo w pracy dziś byłam i nie było kiedy zajrzeć.
Wiecie co... mam doła
Ja nadal mam zwolnienie ponieważ lekarz powiedział iż w okresie przeziębień nie chce żebym wracała do pracy. Byłam dziś u szefowej. Chciałam powiedzieć że nie chcę iść na zwolnienie, a ona że mam być już na zwolnieniu do końca ciąży, że przyjmnie kogoś na pół etatu na moje miejsce, że ja będę przyjeżdżać i uczyć tego kogoś. Ten ktoś ma pracować tu rok, aż do mojego powrotu z macieżyńskiego. Niby powinnam się cieszyć, że w spokoju ciążę przebędę, że w pracy będzie wszystko ogarnięte, że będę mogła odpocząć. A jednak strasznie się martwię... że jak wrócę to mnie zwolni z byle powodu bo już nie będę potrzebna...
Po powrocie możesz sobie wrócić na część etatu (np. 7/8) i wtedy Cię nie może zwolnić przez rok

Edytowane przez Pallas Ril
Czas edycji: 2013-10-16 o 14:31
Pallas Ril jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 14:27   #4505
kasiab91
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiejszy obrazek dnia
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-16, 14:36   #4506
monita01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
Mnie chyb najbardziej urzekło to składanie My sporo podróżujemy, więc to był ogromny plus No ta regulacja rączki też super sprawa, zwłaszcza, jak jedno niskie, a drugie wysokie

Nie było amortyzacji, ale w naszym przypadku to plus, bo im większe wyboje tym Kuba mocniej spał
A gdzie mieszkasz, jeśli można zapytać?

Mąż mi dzisiaj obiad gotuje U nas dziś pierś z kurczaka i warzywka - wszystko na parze
Podobno ten brak amortyzacji jest dobry na niektore rodzaje wybojow Np. jak jezdzisz po lesnej sciezce, itp., a tu u nas sporo takiej kostki brukowej i starsznei trzesie... choc moze dziecko tak lubie, nie wiem
Mieszkam niedaleko Madrytu.

Szczesciara z tym obiadkiem. I jak zdrowo! Ja dzis bede pichcic, bo malz wraca po 19ej. Zrobie schabowe i mam ochote na kapustke w pomidorkach, ale nie wiem, czy bedzie mi sie chcialo ja gotowac. Jak nie, to zrobie jakas salatke na szybko.
Stary 2013-10-16, 14:40   #4507
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Ale Twój dzidziolek już duży

Ja też liczę na pomoc, bo umiem tylko link wstawić
Do wstawiania linka służy ikonka z załącznika. Wyskoczy okienko do wrzucenia linku. Po wrzuceniu - Jeśli chcesz, żeby link zastąpić słowem, to potem zaznaczasz (prawym przyciskiem na link) i opisujesz słowo - nie wiem czy jasno opisałam

Przykład: http://www.onet.pl zaznaczysz cały ten link prawym przyciskiem i wpisujesz słowo onet

Choć przykład Pallas też dobry
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.JPG (8,0 KB, 83 załadowań)

Edytowane przez Magdi555
Czas edycji: 2013-10-16 o 14:57
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 14:55   #4508
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
Nie wiem czy tu na wizazu działa normalny html czy nie.
Jeśli tak to tak się robi linka:

<a href="tu wpisujesz adres tego suwaczka">Słowo ktore chcesz, zeby się wyświetlało</a>

EDIT: Sprawdziłam i to jednak nie dziala... trzeba wpisać: (URL="tu wpisujesz adres tego suwaczka")Słowo ktore chcesz, zeby się wyświetlało(/URL)

Zamiast nawiasów () wstaw kwadratowe [] - nie mogłam tu wstawić, bo mi od razu linka robiło

Po powrocie możesz sobie wrócić na część etatu (np. 7/8) i wtedy Cię nie może zwolnić przez rok
Cytat:
Do wstawiania linka służy ikonka z załącznika. Wyskoczy okienko do wrzucenia linku. Po wrzuceniu - Jeśli chcesz, żeby link zastąpić słowem, to potem zaznaczasz (prawym przyciskiem na link) i opisujesz słowo - nie wiem czy jasno opisałam

Przykład: http://www.onet.pl zaznaczysz cały ten link prawym przyciskiem i wpisujesz słowo onet
Później pokombinuję

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Stary 2013-10-16, 15:05   #4509
Pallas Ril
Rozeznanie

A propos amortyzacji to może mnie ktoś oświeci, bo ja nigdy żadnym wózkiem nie jeździłam, tyle co w necie zdjecia oglądałam

Czy jak wózek ma pompowane koła to to już sprawia, że ma dobrą amortyzację, czy też oprócz tego są jakieś amortyzatory?

Bo np. widziałam filmiki z wózkiem Bugaboo, którego koła wyglądają bardzo marnie (piankowe), ale podobno ma jakiś super mega wypasiony system amortyzacji, lepszy niż w samochodach :P
Stary 2013-10-16, 15:24   #4510
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bazile Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny
sprobuje sie do Was wkrecic
Powiedzcie mi czy nie ma mozliwosci rozbicia watkow na pojedyncze miesiace? Czy ktos nad tym nadzoruje i usuwaja takie watki?
Z dwoch miesiecy zbiera sie troche Mamus i czasem ni idzie za tym nadarzyc??
Witaj
fajnie by było / maj osobno, czerwiec ososbno/ łatwiej coś napisac itp... ale wydaje mi się że i tak się odnajdujemy tutaj dobrze...
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
u mnie lipa... dalej mam plamienia, choc jak leżę jest ok ale przy wizytach w wc niestety mam plamienia, i to nieco inne niz tamte bo "żywsze" co tu dużo ukrywać - jestem bardzo zaniepokojona i mam czarne scenariusze przed oczami. jakbym sie przygotowywała na najgorsze
nie myśl o najgorszym... NIE MOŻESZ!!!!!!!!
podziel się oczywiście inf. od gina po wizycie.

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
: gdzie tutaj chyba nie jedna by wolala pojedyncze watki, ze wzgeldu na to, ze te mamusie np z konca czerwca beda rodzic dopiero, a te z maja beda juz mialy 2 miesieczne dzieciaczki. chociaz moze z drugiej strony to lepiej, bo bede sluzyly rada
pózniej przechodzimy chyba do wątku "odchowalni"

Cytat:
Napisane przez coodmalina Pokaż wiadomość
owszem możesz się zatrudnić u męża, ale twoje wynagrodzenie nie będzie stanowiło dla Niego KUP, ale ZUS taką kasę wypłaca, tylko pamiętajcie o takich rzeczach jak umowa.....
kochana dzięki za cenne rady, super że jest na naszym watku taka osoba "w temacie" mam nadzieje że nie będziesz zła jeśli napisze czasem na Priv wiadomość z jakimś pytaniem ?
Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Za dużo uczciwych rzeczy w naszym kraju nie ma i trzeba kombinować jak tylko się da, więc coodmalina mówi bardzo mądre rzeczy

Cytat:
Ja mam pomidorową drugi dzień
Odkąd jestem w ciąży uwielbiam ją
ja tak mialam z rosołkiem, jadłam baaaaardzo czesto, ale juz mi się przejadł

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Mąż w nocy wylądowałam w szpitalu Dostał pierwszy raz w życiu ciśnienia, i słabo mu było, i ból w klatce piersiowej.. . W nocy płakałam, teraz to samo.. Nie wyrabiam Dlaczego ?
Tydzień temu ja w szpitalu, teraz on ;( cry:
:
Trzymaj się jakoś... PRZYKRO MI ŻE TAK SIĘ STAŁO mąż jest pod fachową opieką teraz... mam nadzieje że szybko wróci do zdrowia

Cytat:
Ubranka niektore rzeczywiscie kosztuja tyle, co dla doroslych
dokładnie, zgadzam się,,, dlatego ja / jak i wiele moich kolezanek/ będziemy kupować ciuszki w lumpkach / jak są dni za 1 zl to mozna naprawde kupić wiele fajnych ciuszków, bucików itp/ no i oczywiście w dni dostawy..,,,
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 15:36   #4511
kasiab91
Zakorzenienie

Dziękuję za podpowiedzi Naumiałam się i zrobiłam, człowiek się uczy całe życie.
Źle się czuję Tylko czekam, żeby mąż wrócił i kładę się do łóżka. Nie wiem co mi znów jest
MAMA- 03.05.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 15:46   #4512
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

Cytat:
Napisane przez gosius91 Pokaż wiadomość
Mąż w nocy wylądowałam w szpitalu
oj biedna... oby mąż szybko wyszedł, pewnie porobią mu badania i przy okazji odpocznie sobie... ale co ty sama sie udręczysz to twoje... :głasiu:

Cytat:
A dziewczyny, macie juz upatrzone jakies typy wozkow?
ja tez nie mam bladego pojecia o wozkach ale zapisywalam sobie polecane przez dziewczyny wiec jak cos to kiedys wrzuce

Cytat:
:
I pod spodem jest ten cały link, kopiujesz od babystrology ... do babycount=1
aa widzisz rozgryzłaś to nie dopatrzylam sie w tych hieroglifach linku dzieeeeki
Cytat:
I tak oszukałam ten program, bo tam trzeba datę ostatniej miesiączki, więc jak ja miałam 9 lipca to byłby już ogromniasty, i musiałam wpisac taką datę jak mi wychodzi tp

hope - zrób sobie i zobaczymy jakie nasze Bąble będą, mamy ten sam tp Oczywiście jak się odstresujesz po wizycie
czyli utawilas to tak zeby wiek bejbika byl wedlug usg a nie om hmm tez tak zrobie jak w koncu ustale ile w koncu tyg ten moj bejbik ma

Cytat:
nie kochana. Bylam raz u Roguli we wrzesniu po tym jak wyszlam ze szpitala, bo wyczytalam ze swietny spec na opiniach w necie, ale powiem ci ze zabił mnie kosztami... kolejna wizyte mam u niego na 18 ale jesli dzis ta babka dalej bedzie taka spoko to ja odmowie ta wizyte u niego bo nie wyrobie finansowo. gdyby jeszcze on mi zrobil to genetyczne, a nie odsylal mnie do innego to bym u niego zostala pewnie. bo szukalam takiego speca ktory bedzie sprawdzal wszystko co i jak a tu na 1 wizyciie nazlecał mi badań ze razem z paliwem i badaniami (w tym u jego kolestwa) to by mi wyszlo z 1000 zl ~! pewnie jest dobry tak jak pisza ale przerazil mnie

ide dziołski, wrócę po wizycie. Dziwnie się czuje fizycznie, nie wiem jakie wiesci przyniosę, ale proszę o kciuki, a wierzące o modlitwę, bo nic więcej mi nie zostało. buzka

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-10-16 o 15:54
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 15:48   #4513
Seleniti
Zadomowienie

gosius91 nie martw się Słońce, mąż jest pod fachową opieką i tam mu na pewno pomogą rozchmurz się i staraj się myśleć pozytywnie, wszystko będzie dobrze

Ale sobie pospałam

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 15:49   #4514
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez mala85 Pokaż wiadomość
To super, że wszystko w porządku, no i oszczędzaj się

Fajny brzusio

dobre

Masakra, tak jak by dzieciaki z żłobków i przedszkoli nie przynosiły tych paskudnych wirusów...

Nie słuchaj nikogo tylko samej siebie Ty jako matka wiesz najlepiej co jest dobre dla maluszka, jeżeli nie czujesz się na siłach to bez zastanowienia śmigaj po L4 (nawet jeżeli wyjdzie parę zł mniej na macierzyńskim) zdrowie Twoje i fasolki jest najważniejsze.
I się nie denerwuj

No i za wszystkie piękne fotki
Pierwsze słyszę, żeby macierzyński był mniej płatny jeśli w czasie ciąży było się na zwolnieniu. Czy ja o czymś nie wiem????? Podpowiedzcie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-10-16, 15:54   #4515
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
ide dziołski, wrócę po wizycie. Dziwnie się czuje fizycznie, nie wiem jakie wiesci przyniosę, ale proszę o kciuki, a wierzące o modlitwę, bo nic więcej mi nie zostało. buzka
i jedno i drugie będzie ode mnie...
czekamy z niecierpliwośćią...
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 15:58   #4516
Seleniti
Zadomowienie

Cytat:
Jedno i drugie z mojej strony zapewnione, Kochana wszystko będzie dobrze, MUSI!!

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 16:04   #4517
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:

Mnie coś dziś brzuszek boli, ale to pewnie po badaniach wczorajszych ....

24.09.2013 3w1

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2013-10-16 o 16:07
Stary 2013-10-16, 16:14   #4518
kasiab91
Zakorzenienie

hope - jedno i drugie masz jak w banku Ale wszystko oki będzie
Tak właśnie ustawiłam jako usg
MAMA- 03.05.2014

Stary 2013-10-16, 16:16   #4519
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
oj biedna... oby mąż szybko wyszedł, pewnie porobią mu badania i przy okazji odpocznie sobie... ale co ty sama sie udręczysz to twoje... :głasiu:

ja tez nie mam bladego pojecia o wozkach ale zapisywalam sobie polecane przez dziewczyny wiec jak cos to kiedys wrzuce

aa widzisz rozgryzłaś to nie dopatrzylam sie w tych hieroglifach linku dzieeeeki
czyli utawilas to tak zeby wiek bejbika byl wedlug usg a nie om hmm tez tak zrobie jak w koncu ustale ile w koncu tyg ten moj bejbik ma

nie kochana. Bylam raz u Roguli we wrzesniu po tym jak wyszlam ze szpitala, bo wyczytalam ze swietny spec na opiniach w necie, ale powiem ci ze zabił mnie kosztami... kolejna wizyte mam u niego na 18 ale jesli dzis ta babka dalej bedzie taka spoko to ja odmowie ta wizyte u niego bo nie wyrobie finansowo. gdyby jeszcze on mi zrobil to genetyczne, a nie odsylal mnie do innego to bym u niego zostala pewnie. bo szukalam takiego speca ktory bedzie sprawdzal wszystko co i jak a tu na 1 wizyciie nazlecał mi badań ze razem z paliwem i badaniami (w tym u jego kolestwa) to by mi wyszlo z 1000 zl ~! pewnie jest dobry tak jak pisza ale przerazil mnie

kochana zaciskam kciuki z całej siły!!!

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Pierwsze słyszę, żeby macierzyński był mniej płatny jeśli w czasie ciąży było się na zwolnieniu. Czy ja o czymś nie wiem????? Podpowiedzcie.

Jeśli masz stałą pensję przez ostatnie 12 miesięcy i w przyszłości (do pójścia na macierzyński) nie dostaniesz żadnej podwyżki to nic nie tracisz. W moim przypadku akurat tak wychodzi bo dostałam dużą podwyżkę w październiku, a L4 i macierzynski wyliczają jako średnią z ostatnich 12 miesięcy, czyli liczą mi moją poprzednią pensję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 16:17   #4520
bluesky89
Zakorzenienie

Ale pędzicie dziewczyny!
My dziś z mężem mamy wolne, do 11 w łóżku, później śniadanie i drzemka Później wzięliśmy się za pakowanie i już 2 paczki mamy gotowe Ale do końca jeszcze długa droga

Hope, Kochanie trzymam mocno za Ciebie i wierzę, że wszystko jest dobrze

My się za wózkami jeszcze nie rozglądamy, ale powiem Wam szczerze, że ceny mnie przerażają
Stary 2013-10-16, 16:18   #4521
gosius91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

Jej, strasznie mi przykro Co mówią lekarze?
Ale, pomimo tego, że jest Ci teraz ciężko, nie zapominaj o sobie i dzidziusiu. Jedz regularnie, postaraj się jak najwięcej odpoczywać i jak najczęściej staraj zająć się myśli czymś innym
Cytat:

Gosiu, strasznie mi przykro A co na to lekarze? Może to stres, przemęczenie, brak potasu/magnezu? Mam nadzieję, że to nic poważnego. Trzymam za Was kciuki!
Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
strasznie mi przykro Wszystkiego dobrego dla Twojego meża i niech szybciutko wraca do domu.
Staraj się zająć czymś, nie wiem książką albo czymś innym, nie myśl, pomyśl o dzidzi
Cytat:

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Biedaczysko zobaczysz ani sie nie obejrzysz a maz wroci do zdrowia... 3maj sie
Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość

Trzymaj się jakoś... PRZYKRO MI ŻE TAK SIĘ STAŁO mąż jest pod fachową opieką teraz... mam nadzieje że szybko wróci do zdrowia
Cytat:
Cytat:
Napisane przez Seleniti Pokaż wiadomość
gosius91 nie martw się Słońce, mąż jest pod fachową opieką i tam mu na pewno pomogą rozchmurz się i staraj się myśleć pozytywnie, wszystko będzie dobrze
Dziękuje za miłe słowa A ja jestem ciągle myślami z mężem, miejsca nie mogę sobie znaleźć, oczy mnie bolą podpuchnięte są, obym dzisiejszą noc przespała Po prostu jest mi bardzo ciężko

Zaręczyny 19.05.2012
Ślub 08.06.2013

Milenka - 15.04.2014
(tp. 07.05.2014)

Cieszmy się z małych rzeczy, bo wzór na szczęście w nich zapisany jest!
gosius91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 16:23   #4522
mala85
Raczkowanie

Cytat:

No wyliczany jest normalnie, średnia z 12 m-cy, ale jeżeli ktoś ma np. premie zmienną, dodatki... to można sobie trochę powiększyć samą podstawę. No a na L4 premi nie ma. I o taki przykład mi chodziło

Ur. Lenki 05.04.2010

Ur. Leosia
15.06.2014

Edytowane przez mala85
Czas edycji: 2013-10-16 o 16:27
mala85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 16:33   #4523
bluesky89
Zakorzenienie

Gosia, trzymaj się Wypij sobie meliskę na uspokojenie Wszystko będzie dobrze, nie zadręczaj się, bo nikomu to nie pomoże

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-16, 16:45   #4524
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
kochana zaciskam kciuki z całej siły!!!

Jeśli masz stałą pensję przez ostatnie 12 miesięcy i w przyszłości (do pójścia na macierzyński) nie dostaniesz żadnej podwyżki to nic nie tracisz. W moim przypadku akurat tak wychodzi bo dostałam dużą podwyżkę w październiku, a L4 i macierzynski wyliczają jako średnią z ostatnich 12 miesięcy, czyli liczą mi moją poprzednią pensję.
A faktycznie. Dzięki. Ja zmieniłam pracę od 26 lutego 2013. Teraz mam lepiej płatną o 900 brutto czyli zw. lekarskie liczy się z 12 mies. Ale na macierzyński jak pójdę w maju to już w pełni liczy się ta pensja wyższa co nie? No bo w maju 2014 to już będzie ponad rok nowej pensji. Dobrze mówię?

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2013-10-16 o 16:50
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 16:56   #4525
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
A faktycznie. Dzięki. Ja zmieniłam pracę od 26 lutego 2013. Teraz mam lepiej płatną o 900 brutto czyli zw. lekarskie liczy się z 12 mies. Ale na macierzyński jak pójdę w maju to już w pełni liczy się ta pensja wyższa co nie? No bo w maju 2014 to już będzie ponad rok nowej pensji. Dobrze mówię?

Wydaje mi się, że jak zmieniasz pracę to Ci się tylko liczą miesiące przepracowane u nowego pracodawcy. Nie ważne, że ich jest mniej niż 12.
Stary 2013-10-16, 16:59   #4526
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Wydaje mi się, że jak zmieniasz pracę to Ci się tylko liczą miesiące przepracowane u nowego pracodawcy. Nie ważne, że ich jest mniej niż 12.
O to tym lepiej. Ale faktycznie masz rację. Przecież przez pierwsze 33 płaci pracodawca a on nie ma przecież wglądu do moich poprzednich zarobków.

Stary 2013-10-16, 17:01   #4527
carolyna86
Zakorzenienie

hope - oczywiście moje kciuki są twoje

JJJustynAAA i inne pracujące w przed kompeterem - czy pracujecie 8h? Bo niby przysługują nam max 4h, ale np. wiem że w mojej firmie tego nie respektują - i chciałbym się dowiedzieć jak to jest w waszych?

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-16, 17:05   #4528
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

JJJustynAAA i inne pracujące w przed kompeterem - czy pracujecie 8h? Bo niby przysługują nam max 4h, ale np. wiem że w mojej firmie tego nie respektują - i chciałbym się dowiedzieć jak to jest w waszych?
Nie sądzę, żeby to gdziekolwiek było przestrzegane.
Stary 2013-10-16, 17:08   #4529
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

Ciekawy temat poruszyłaś... U mnie w firmie generalnie nie ma nic do roboty poza komputerem.. Więc podejrzewam, że gdybym przyszła z tym do pracodawcy to by mi kazał iść od razu na L4.

Inna sprawa, że dzisiejsze komputery nie mają już złego wpływu na nasze dzieciaczki, więc nie ma się czym martwić Jedyne co to koleżanka mi mówiła, że w III trymestrze ciąży nie była w stanie wysiedzieć 8h przed komputerem, ale ze względu na kręgosłup. Tak się zastanawiałam czy by pod koniec ciąży nie pogadać z pracodawcą co on na te 4h, ale tak jak mówie, pewnie się skończy na L4 :/
Stary 2013-10-16, 17:14   #4530
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Ja powoli odpadam z wątku. Jest nas tak dużo, ze nie idzie się połapać kto jest kim i co u niego.

ubezpieczenie ani ja ani mąż nie przystąpiliśmy w pracy do ubezpieczenia grupowego. Przeliczyłam to i nie opłacało się nam.
Za to becikowe raczej będzie (no chyba że mega podwyżki dostaniemy, na co się nie zanosi).

żłobek ja marzę o tym, żeby u nas też coś takiego wprowadzili, że za nieobecności wywalają. Oczywiście za nieobecności nieusprawiedliwione. Opiekunki dobrze wiedzą kiedy dziecko jest chore, bo to zazwyczaj one zmuszają rodziców do pójścia z dzieckiem do lekarza. Po chorobie jak dziecko wraca musi mieć papier z przychodni, ze zdrowe, więc wiadomo że to choroba była. Wkurza mnie sytuacja, że jest październik, a w naszej grupie na 24 dzieci ANI RAZU nie pojawiło się dziewięcioro. U nas płaci się za godziny, więc tacy rodzice nie płacą nic (jeśli zgłoszą nieobecność) lub płacą tylko za wyżywienie. Tym samym blokują miejsca innym. W chwili obecnej nie jest to dla mnie złe - mniej dzieci na jedna opiekunkę przypada, ale w zeszłym roku, jak czekaliśmy na miejsce, dowiedziałam się o takich przypadkach - dzieciach które się przez pół roku nie pojawiały to nóż mi się w kieszeni otwierał.
Kolejna grupa to dzieci przychodzące do żłobka na 2-3h. Rodzice muszą pracować (bo taki jest wymóg przyjęcia u nas do żłobka), a dziećmi zajmuje się babcia i do żłobka podrzuca je jak chce posprzątać czy zakupy zrobić. No dla mnie tak to nie powinno funkcjonować.
Dzieci które przychodzą regularnie, codziennie, na cały dzień (min. 8h) jest w naszej grupie troje (na 24 dzieci).

Pallas olej mamę i rób jak czujesz.

Ja zaliczyłam wpadkę. Wczoraj moja mama miała urodziny. Zapomniałam kompletnie (nie mam głowy do takich spraw). No i nawet nie mogłam wymówki prawdziwej podać, bo ani o ciąży, ani o podejrzeniach choroby genetycznej u syna nie zamierzam jej informować.

Więcej nie pamiętam.

Mąż wrócił z delegacji. Przywiózł mi piernik w kształcie serca. Tandetne, ale wzruszyłam się. Pierwszy prezent jaki od niego dostałam (nie licząc pierścionka zaręczynowego). Może jednak mnie kocha...
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości