|
|
#4501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XI)
Dziewczyny szukam spacerówki na zimę, mam mutsy a on z piankowymi kołami, wiec przez śnieg nie przejadę. myślałam o xlanderze xa ale nie wiem:/
Deli ja byłam we wtorek i dentystka powiedziała, że mam niezłe spustoszenie po ciąży:/
|
#4502 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ślicznoty te Wasze dzieciaczki, no i takie "dorosłe". Moja przy Waszych to wyglada na dużo młodszą
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Się przyłączam Cytat:
Też mam takie wrażenie. Z tym że my już 5 używamy.
|
|
#4503 |
|
Zadomowienie
|
A wiecie co w naszym szpitalu jest najlepsze? Są panie sprzątające, latają kilka razy dziennie. Ze trzy razy myją podłogę. Potem lecą myć wszystkie sanitariaty. Potem szyby w drzwiach i między pokojami. Gzymsiki nad drzwiami i pod oknami. Cokoliki z płytek przy podłodze. No generalnie niby sprzątają często, pomijam że tą samą ścierą we wszystkich pokojach bo może sięczepiam. Ale przez te prawie 9 dni NIGDY żadna nie odkaziła niczym klamki.Nie widziałam nawet żeby je myły, chyba tych klamek żadna nie ma w zakresie obowiązków
Mąż nabierał płyn odkażający na wacik i przecierał. Nie wiem, może to jakieś klamki antybakteryjne i wszelkie mikroby giną zanim się zdążą na dobre przyczepić?
|
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy teraz nowa zabawę przed snem:
smoczka wkładac mi do buzi: wyciąga sobie, i celuje w moje usta, jak go złapie to się śmiechem zanosi, potem znowu sobie wkłada i znowu mi….i tak w kółko J Ogólnie noc spoko, do 3:30 bez żadnej pobódki az się zestresowałam że tak śpi spokojnie i zamiast korzystać to chyba czuwałam półśpiąc, podświadomie czekając na tą pobudkę i w rezultacie nie wyspana jestem. A dzisiaj idę z pracy na jakąś konferencję na politechnikę i na pewno spanie będzie mnie brało jak nic. Bratowa ma fajną i tanią fotografkę dziecięcą i nie wiem czy nie umówimy się na „roczkową” sesję wspólnie, i mam taki pomysł żeby dzieciaki sfotografować w scenerii na 12 miesięcy i zrobić sobie potem kalendarz, np. w grudniu świątecznie, w lutym urodzinowo (bo dzieciaki mają wtedy urodziny) w maju z mamą itp.
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za rok do kontroli także póki co mam ten kłopot z głowy Właśnie delektuje się ale zaraz mój rilaks dobiegnie końcaDeli-a jak Twoje oko? Już wyleczone?
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze ne wiem czy wiecie, od piątku to mam napisać i zapominam: na stronie fp napisali że już skończyła się wysyłka lewków dla mam 2013/2014. Tak więc jak któraś nie dostała to już nie dostanie ![]() Dzięujemy z Olwiką za życzonka
|
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a oko, tak już dawno, na szczęście Hope, trzymam kciuki!! Amelka usnela, moja biedna, ale sie silni straszliwie.
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze dziewczyny, moge już wnioskowac o przywrócenie mnie do klubu?? W tym wątku mam 77 wiadomości w poprzednim 38, czyli już ponad 100 odkąd "wróciłam"
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Co do filmiku, kurcze, ja sie wlasnie boje tego, bo widze, ze Pietraszko kombinuje, podciaga sie na rasiach jakby faktycznie chcial wyjsc, jak temu zapobiec???
![]() Z tymi drzwiami, kurka, smialabym sie ale M.mnie tak wkurza, no kurczaki, "spokojnie moglabys wytrzymac te pare (9 to pare???!!! ) godz bez lazienki i tata by przyjechal i cos z tym zrobil a tak trzeba kupowac nowe" Nosz pierona!!! Pado = mowi :P po slunsku:P Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo takie fajne sa misie po 25zl
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ktore kupują jogurty nestle, sa w biedrze malinowe,gruszkowe po 6,50..to b. Tanio. chlodni(dziwne bo tego nie trzeba w lodowie trzymać )
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4514 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nic przyjemnego rozwód rodziców, mimo że człowiek sam jest dorosły i ma własną rodzinę Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem w połowie książki "Moje dziecko nie chce jeść" i jestem zachwycona żałuję że wcześniej nie kupiłam, wielu nerwów bym sobie oszczędziła. Dowiedziałam się na przykład, że 9 miesięczne dziecko je np więcej niż 1.5 roczne i że to jest normalne, albo że mleko w 100 ml ma 70 kcal a sloiczek 100 ml warzyw z mięsem nigdy tyle nie ma. Więc oczywistym jest, że dziecko które nadal sporo ssie piersi nie zje dużo obiadku.Debrah czytałaś? Jak nie a chcesz, to Ci mogę podesłać jak kończę. Postaram się podczytywać, Rozwaliła mnie wczoraj pałka Bokeh Ładną imprezkę wczoraj sobie zrobiłyście
|
|
#4515 |
|
Wtajemniczenie
|
hej,
kurcze... denerwuję się od rana... KArinka jak usłyszała, że dziś ma angielski to łzy w oczach i Mamusiu, a mogę u Ciebie na kolankach. No to jej mówię, ze jak nie chce to nie musi iść. A ta w płacz, ze ona chce do przedszkola, tylko nie chce sama na angielski, bo ona nie chce tej pani i normalnie się tak tym stresuje, że masakra Bożesztymój
|
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
O, jakie ciekawe! Gdzie kupiłas, na all?
Właśnie, muszę wam poodsyłać książki, osoby zainteresowane proszę o podanie adresów na pw *Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
U nas pięknej pogody ciąg dalszy. Gdyby nie to, że już ogólnie nieco chłodniej jest, to bym w życiu nie powiedziała, że już listopad ![]() Fusiu się od łikendu trochę popsuło z nockami, ale dziś już pobudka o 4.40 i spałyśmy do 8. Tzn. ona, bo ja co chwilę się budziłam z jej stopami na mojej twarzy ![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4518 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o sprawdziłam, wystawia: http://allegro.pl/moje-dziecko-nie-c...tml?source=mlt
Malowanie szafek kuchennych - metamorfoza kuchni za mniej niż 200 złotych Edytowane przez laurka23 Czas edycji: 2013-11-20 o 10:54 |
||
|
|
|
#4519 |
|
Wtajemniczenie
|
o ja cież pierdziele - co sie tutaj wczoraj działo
silver, legginsy z pepco te w panterke
|
|
#4520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem, dziekuje, ze pytasz Zlotych srodkow nie znalezlismy, podobno niektore dzieci tak maja, mamy kilka pomyslow to wykorzystania, odezwe sie troche pozniej, po mam maly zapierdziel. Kciukasy dla Hope |
|
|
|
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane!
Co tu się wczoraj wyrabiało ![]() Za nami noc jak noc, kilka pobudek z płaczem, ale jeszcze nie było tak źle. Ze żłobkiem nic jeszcze nie wiemy. ![]() Bijcie ile chcecie, ale strasznie mnie martwi to , że Blanka nie wypowiada ŻADNYCH sylab. Nic. Tylko piszczy, krzyczy, coś tam po swojemu gaworzy, tzn wypowiada tylko jakieś samogłoski. Jest chyba jedyna na wątku, która ani razu nic nie "powiedziała" ![]() Śliczne te nasze dzieciaczki! Dokładam Blankę do kompletu. Nawijko strasznie Ci współczuję sytuacji z rodzicami Kija dobrze, że nam napisałas, na pewno się przyda
|
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wczoraj tugeza była - pałki, kije
Na koniec się pogubiłam, która w końcu ma pałkę ![]() Od wczoraj Was podczytuję, ale nie dałam rady nic napisać. Dopiero teraz chyba mi się uda ![]() Hope powodzenia! Fewciu Blaneczka sama już zaczyna dreptać? I zdrówka życzę wszystkim chorowitkom - małym i dużym
|
|
|
|
#4523 |
|
Wtajemniczenie
|
no właśnie ? tak pięknie stoi, a jaka wystrojona ide jutro na 16 do fryzjera ![]() ![]() ![]()
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
Fewcia- kopar mi opadła że Blanka sama tak stoi
![]() Oskar chodzi przy meblach,raczkuje wszędzie gdzie się da,ale coś takiego widziałam u niego tylko kilka razy. Także się należą
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może coś jej ta nauczycielka powiedziała?
|
|
|
|
|
#4526 |
|
Wtajemniczenie
|
ta pani to jest bezdzietna stara panna i myślę, że może nie mieć podejścia do dzieci
aKarinka jest ... baaardzo wrażliwa
|
|
|
|
#4527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widziała nagrania, coś tłumaczyła? Jestem bardzo ciekawa szczerze mówiąc. Cytat:
Widzisz, a takie były z bioderkami kłopoty.. Co do mówienia ; hm, nigdy, żadne "da" czy cokolwiek jej się nie wymknęło? Moja dużo naśladuje, nauczyła się też "brum" " chociaż to bardziej "bmm", bo nie wypowiada "r" a tak przy tym śmiesznie parska.. Nowe jest też "dzia-dzia" do dziadka, ale udaje się jeszcze rzadko. oprócz tego "mama, tata, baba, dada, toto, idzi (podejrzewam, że "idzie"), "jaja", "aaaadzia" i jakieś takie tam. Ale kłapie buziunką dość dużo, widzę, że teraz jest na etapie naśladowania i powtarzania. Słuchacie piosenek itepe itd? |
|||
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
E_vel: aż mi się smutno zrobiło, biedna Karinka, sama bym strasznie przeżywała gdyby moja Amelcia płakała taka smutna, przez babę jakas
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Ona sobie tak po prostu staje, jak jej sę znudzi to kuca, potem znowu stoi i się rozgląda. Ale nie, nie stawia kroczków
![]() Cytat:
![]() Debrah może kilka razy wymkneło jej się takie miękkie "hej" i nic więcej, żadnych sylab da, ba, ga, ta, ma. NIC . Martwi mnie to przeokrutnie. U nas radio gra non stop, albo piosenki dla dzieci, nasladuję z Nią zwierzątka (Szaja ), czytam bajki - ostatnio bardzo polubiła. Nie wiem co robię źle.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

i dowód na to, że Maja zaczyna stać sama bez trzymanki 
klask i:

czyli prawie 4,5godz spania! Potem o 2, o 6 na UU, no i 7.10 wstalismy na dobre przez pana malza i jego drzwi do lazienki.
22.05.2008
14.08.2011
ale zaraz mój rilaks dobiegnie końca

Jest o niebo lepiej. Już właściwie nie widać po nim choroby. Katar znacznie mniejszy,humor też ok,tylko trochę pokasłuje (ale to rzadko) więc będę podawać syrop na kaszel i mam nadzieję że o chorobie będziemy mogli zapomnieć.
Pewnie korzystają,bo pałka z rana jak śmietana

Bożesztymój