|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiem jak ty ale dla mnie taka krótka drzemka to masakra bo nie zdążę sie zregenerować. Nie wiem jak naszym maluchom może starczać taka krótka drzemka ![]() Dzień dobry ![]() Wyspalam się. Spalam od 22 do 7:30 z przerwa na karmienie o 3. Maja spała tyle samo tylko że od 19 ![]() Świetny wieczór spędziłam wczoraj z dziewczynami ale...wiecej na tak długo nie wychodze ![]() ![]() Rano była taka radość jak otworzyła oczka i zobaczyła mamusię ![]() Mimo że chciałam wcześniej wrócić szybko do pracy to teraz się cieszę że zostaje z Mają na rok a kto wie może i trochę dłużej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Raczkowanie
|
witam
![]() moje dziecko budziło się w nocy chyba z 10 razy, straciłam rachubę, na szczęście pospaliśmy do 9 więc jakoś żyję. miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | ||
Konto usunięte
|
Ja pierdziele... W dzien moje dziecko jest aniolem
![]() ![]() ![]() Wiec chyba przyjmiecie mnie do klubu nawet bez wpisowego. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Starsze dziecko w przedszkolu, mlodsze hibernuje sie na tarasie ![]() Czas na kawke ![]() Edit: wczoraj zrobilam przemeblowanie w salonie i teraz fajnie mi, tak inaczej ![]() Buziaki dla mamusiek niewyspanych i zombie, dla wyspanych tez niech bedzie ![]() Dzoan. ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak chwalicie swoje, to ja moją Lilę też pochwalę, dała się dzisiaj rodzicom wyspać, spała od 23-8:40 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny!
Widzialam, ze Madi mnie wywolywala. Tak, wróciliśmy w sobote juz. Paskudnie było, pogoda pod psem, mgla, bo to miejscowość na wzgorzu. Hania byla z nami, jedyna praprawnuczka. Ja bylam na mszy z rodzina, tz spacerowal w tym czasie z mala, potem dal mi wozek i szlismy za trumna a on jechal autem pod knajpe. Masakra. .nie umiem sie teraz przyzwyczaić, ze babci nie ma U nas w sumie średnio. Raz nocki fajne, raz do dupy. Hania tez sie budzi z placzem i wiem już ze nie chodzi o jedzenie. Zastanawiam sie czy moze miec kolki? Bo to zaczynają byc stale pory..dzis np. Od 1 do 7 spala albo na mnie albo tz, co sie nie zdazalo. Na pewno tez zęby, bo jak widze jak dłonią piluje z grymasem na twarzy to mi jej szkoda. Czasem oprocz czopka musze podac paracetamol w kroplach. Ghia- u nas normalnie szczepili z zapaleniem spojowki Cynamonku- ale super!! Krysia- wspolczuje przezyc. Dobrze, ze jednak pomyłka Neni- oby dawny Kubus szybko wrocil. Ja juz sie przyzwyczailam, ze w dzien Hanka nie zasnie bez bujania, na lezaco jest histeria, drzemki po 30 min.. Wysłane z mojego GT-I9300
![]() |
#4507 | |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43905386]Ghia nie wiem, czy Wam zaszczepią przy zapaleniu spojówki... Szczerze to bym się bała, w końcu to infekcja, stan zapalny.
Tak, Artur tak strasznie krzyczy, wydaje takie żałosne wręcz okrzyki, jakbym mu robiła krzywdę. To okrutne, ale czasem się z TŻem z tego śmiejemy, bo te krzyki są tak modulowane przez niego, że naprawdę aż śmieszne ![]() U nas noc tragiczna, zanim zrobiłam cokolwiek, postawiłam sobie na kawę. Poszedł spać o 21. O 22 standardowa pobudka na chwilę, uspałam i spał do 00.30.... Zaczął tak wyć, że nie umiałam go uspokoić. Zrobiłam szybko mleko, nawet nie przewijałam, tylko od razu butla - wypił trochę i płacz na nowo ![]() Ja wiem, że w porównaniu z innymi to nie jest tak źle, ale po 1 ten płacz pierwszy mnie niepokoi, bo już od paru dni tak jest, a po 2 - u nas nocki zawsze były bezproblemowe... Artuś wstał, zjadł i zasypiał. Ale teraz rano wstał z uśmiechem, jest pogodny, nic mu nie jest... Sama nie wiem, oby nam wróciły nasze nocki... ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Aha, kupy u nas OK. Szczerze mówiąc to bardzo bym chciała, żeby Artuś już jadł jeden posiłek zamiast lub z mniejszą ilością mleka, bo teraz odciągam co chwilę i już mnie tak sutki bolą, że czasami mi się płakać przy laktatorze chce. I może też wkrótce spróbuję mu podawać kleik na noc, może będzie lepiej przesypiał do tego pierwszego karmienia...[/QUOTE] u nas kleik nic nie daje na dluzsze spanie. po mleku samym jest tak samo... Cytat:
czy mozliwe ze najpierw wychodzi gorny zabek jest jakas zasada czy nie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co najlepsze - ostatnio zasypia o 21! Jemu też chyba odstawię kaszkę ![]()
![]() |
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() noc kiepska dziecko mi się popsuło ![]() Rano najadłam się tyyyyyle strachu że aż mnie do kibelka pogoniło ![]() podawałam Szumkowi witaminę D, wycisnęłam i zobaczyłam że jeszcze w kapsułce trochę zostało i chciałam mu do końca wycisnąć, a palce miałam już lekko śliskie od tego płynu i wpadła mi ta kapsułka do buzi Szymka, on zaczął językiem ją popychać aby połknąć, wsadziłam mu palucha do buzi i zaczęłam szukać tego, już cała w panice, podniosłam go by nie połknął, udało mi się wyciągnąć, porysowałam mu troszkę dziąsło paznokciem i się biedaczek rozpłakał, ile sie strachu najadłam ![]() Poczytam was przy śniadaniu i śmigam no pocztę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() |
#4512 |
Konto usunięte
|
Czarownica kciuki dla Ciebie i malego !!
Przed chwila odebralam swoje wyniki z morfologii i ob i sa super, hemoglobine mam 14 ![]() ![]() ![]() Walczylam rano aby pobrac malego mocz na posiew bezposrednio do kubeczka. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4514 |
Wtajemniczenie
|
Witam sie i ja przy sniadanku
![]() Wojciech odwieziony do przedszkola (dzieki Ci mezu ze codziennie robisz to Ty ![]() Cwiczenia zaliczone. Jestem z siebie dumna, Ewa Chodakowska jest ze mnie dumna, maz pewnie tez bedzie jak wroci ![]() ![]() A teraz łapię ze miotle i bede wymiatac ![]()
#4515 |
Zakorzenienie
|
Skylie, ja też jestem z Ciebie dumna. Ja dopiero się ubralam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Resztę nadrobię później. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dzięki, nie muszę googlać :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43905386] U nas noc tragiczna, zanim zrobiłam cokolwiek, postawiłam sobie na kawę. Poszedł spać o 21. O 22 standardowa pobudka na chwilę, uspałam i spał do 00.30.... Zaczął tak wyć, że nie umiałam go uspokoić. Zrobiłam szybko mleko, nawet nie przewijałam, tylko od razu butla - wypił trochę i płacz na nowo ![]() Ja wiem, że w porównaniu z innymi to nie jest tak źle, ale po 1 ten płacz pierwszy mnie niepokoi, bo już od paru dni tak jest, a po 2 - u nas nocki zawsze były bezproblemowe... Artuś wstał, zjadł i zasypiał. Ale teraz rano wstał z uśmiechem, jest pogodny, nic mu nie jest... Sama nie wiem, oby nam wróciły nasze nocki...[COLOR="Silver"]...[/QUOTE] A moze to zeby daja o sobie znac? Sprobuj podac moze na noc srodek p.bolowy. Zobaczysz czy jest roznica ![]() Cytat:
![]() ![]() Rude sa cool a do tego charakterne wiec moze DZOAN nagada tz az mu w piety pojdzie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() A teraz juz naprawde lece bo w takim tempie Ola mi sie predzej obudzi niz ja wezme za robote ![]() O, przypomnialo mi sie. W niedziele bawilam sie z Wojtusiem robotami zbudowanymi z klockow. Jeden sie rozwalil i mowie "musimy sie wziac za robote" a Wojtus na mnie "czyli zbudowac dziewczynke robota?" ![]()
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się bardziej boję o zadlawienie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- No tak, zapomniałam :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4520 |
Zadomowienie
|
U nas noc nie najgorsza. Nie wyspałam się ale na własne życzenie, bo się położyłam o 1. A mały odpuścił sobie jedno karmienie więc jedliśmy tylko o 3 i o 6
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |||
Zakorzenienie
|
dzoan
Rockyyy Przez mniejszą kopię tż'ta. Kolejna noc jak daje mi wycisk. Teraz jestem pewna, że to nocne kolki. Wygooglowałam i jakiś dr napisał, że są do 6 miesiąca-to jestem ugotowana. Tak jak pisałam od 5 nie spałam, musiałam zjeść śniadanie żeby choć połowicznie odzyskać energię. Na spacer niestety nie mam siły. Tż już się poprawił. Wczoraj nawet na zakupy poszedł sam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9300
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() https://static.wizaz.pl/forum/images.../1_co_jest.gif Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sent from my iPhone using Tapatalk
![]() |
#4526 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zębów, wszędzie gdzie czytałam to było napisane, że 1 to wychodzą dolnej jedynki. Ale to taka regułą jak to, że pierwsze zęby pojawiają się po pół roku ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43904255]Od pewnego czasu pobudka na I karmienie łączy sie z taka histeria, ze TZ musi mi pomagać uspokajać Małego. Dziś tak krzyczał, dałam butle, już myślałam, ze jest ok, po czym po połowie butli ni stąd ni z owad od początku... TZ przyszedł, uspokoilismy Małego, posmialismy sie do niego, dopil i zasypia. Wolę nie wiedzieć, co myślą o mnie sasiedzi.... I nie mam pojęcia, co może być przyczyną takich jazd... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] U nas były takie akcję przez zęby. Tylko i w dzień się zdarzały. Teraz jak mu już wyszły i czasem też zrobi łyk i wrzask, to twierdze, że za szybko połyka. Cytat:
![]() U nas nianie można znaleźć za 5 zł ![]() Odnośnie żłobków to się nie orientowałam. W sumie jakieś u mnie w mieścinie jest. Przedszkole prywatne to koszt 300zł, za państwowe też się płaci. Jeśli dziecko przebywa dłużej niż ustawowe 5 godzin dziennie, które są bezpłatne. Ciesze sie, że przynajmniej z miejscówką w przedszkolu problemu mieć nie będę. ![]() Witam. U nas noce się popsuły. Za każdym razem kiedy była moja kolej wstawania na pocieszenie podchodziłam do okna żeby zobaczyć czy jest śnieg, ale za każdym razem go nie było ![]() Dziś mam na celu częściej podkarmiać go w dzień, nie wiem jak, coś wykombinuje. Zobaczę czy wówczas będzie częściej budzić się w nocy. I jeszcze na noc przykręcę trochę ogrzewanie i postawie miskę z wodą ![]() Na 13 mamy usg brzuszka i główki. Mam nadzieję, ze wszystko wyjdzie w porządku. Przy okazji zapisze do alergologa i muszę znaleźć okulistę dziecięcego. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Zakorzenienie
|
o matko, ja tez trzymam na dole
![]() ![]() chodziło mi o sama gondole z alkiem, chociaz teraz to i tak ze 13kg do targania ![]() Cytat:
![]() Ale teraz, jak alek rosnie i chodze w kozakach, ktore sa na obcasie, to jest ciezko, bo mieszkam na 3piętrze ![]()
![]() |
#4528 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze tylko kilka dni i moje dziecko już przestanie być boskie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() Jak idę do mamy i Franek nie śpi, to wózek zostawiam na dole i biorę Małego na ręce. Jak śpi to odpinam gondole. Jednak zdecydowanie wolę jak nie śpi. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja zaraz uciekam na szczepienie. Jak na złość Lila śpi, a chciałąm ją jeszcze przed wyjściem nakarmić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.