|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Postanowiliśmy kupić, żeby w każdym miesiącu coś, zaczynając teraz. Nie możemy sobie pozwolić jednego miesiąca na kupienie większości, a moja Mama oczywiście wszystko by mi kupiła najlepsze, więc trzeba reagować bo wyda wszystkie pieniądze hehe, jak to Mama. http://www.wozki-skleposkar.pl/2750-...usticfotel.jpg Nie umiem dodać swojego zdjęcia ![]() Cytat:
Ludzmi, którzy dają pseudo rady nie wolno się przejmować a jeśli ktoś powiedział coś takiego jak Wasi "znajomi" to wg mnie tacy ludzie znajomymi nie powinni być. Moimi już na pewno by nie byli. Nie uznaje takiego gadania. Ja mam być mamą więc ja wiem najlepiej, ewentualnie moja Mama wie lepiej ![]() Kopa w dupe takim ludziom, po co sobie psuć dzień spotykając się z zawistnymi ludzi, karmiącymi się cudzym nieszczęsciem?! Nie nie nie. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4503 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie, że on tak słodko się zachowuje w stosunku do brzuszka ![]() Wczoraj moja siostrzenica 3-letnia się zaprzyjaźniała z dzidziusiem, raz dostałam w brzuch, wytłumaczyłam jej, że tak nie wolno itp...że nie chcemy, żeby dzidziusiowi się stała krzywda itd. To potem tylko głaskała i się wtulała, a na koniec mi powiedziała, pokazując na siebie 'Dzidziuś będzie szczęśliwy, jak wyjdzie z brzuszka i zobaczy taką śliczną dziewczynę'. Powaliła mnie na łopatki, słodziara! Kurcze, Twin, przykro mi, co ciąża, to coś ![]() W poprzedniej też miałaś takie problemy? Oby lekarz coś skutecznego poradził! Jasne, napisz pw ![]() Kasia, u Ciebie na pewno trwało to dłużej, skoro jeszcze były takie komplikacje! Całe szczęście teraz jesteś w ciąży i wszystko będzie już wspaniale ![]() Papryczka, trzymam mocno kciuki dalej za serduszko! ![]() Optymistka, co do adopcji, to ja sama nie wiem, czy bym się zdecydowała, ale jestem pełna podziwu dla ludzi, którzy się decydują. To piękna, heroiczna decyzja. Tak, jak ktoś to kiedyś powiedział 'adoptując jedno dziecko nie zmienimy świata, ale świat zmieni się dla tego jednego dziecka'. I nie rozumiem, że robi się z tego tematu tabu. Może ta Twoja rodzina wstydzi się tego, że nie mogą mieć biologicznych dzieci, może to wychodzi od nich, że to tabu. Nie uważam, żeby to było rozsądne, też ze względu na to dziecko. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
![]() Co do tego karmienia się cudzym nieszczęściem, to mocne słowa ![]() ![]() ![]() Co do pogrubionego, to ja właśnie w tym wspaniałym okresie radości, wczoraj się z mamą pokłóciłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siostrzenica słodka ![]() Chyba nie jestem stworzona do bycia w ciąży ![]() W poprzedniej miałam tylko wysokie tętno ale arytmii nie było. Jestem w kiepskim stanie psychicznym i przez to jeszcze mi się pogarsza. Mój mąż znowu jest dla mnie ogromnym wsparciem i gdyby nie on to chyba bym zwariowała. Liczę, że dzisiejsza wizyta będzie początkiem polepszenia mojego samopoczucia. U mnie wczoraj teściowa się popisała. Jest z tych co nie zważają na dietę małego dziecka. Zjedliśmy obiad, pojechaliśmy do lekarza. Wracamy, po godz., a teściowa wciska naszemu dziecku pączka ![]() ![]()
Edytowane przez twin--maid Czas edycji: 2014-03-15 o 09:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio, to ja myślę, że teraz będzie tylko lepiej. W końcu lekarz na pewno coś wyczyta z tego zapisu holtera i będzie wiedział co zalecić, abyś czuła się lepiej. Jak poczujesz się lepiej fizycznie, to i psychicznie się podniesiesz...z resztą, komu ja to piszę ![]() Trzymam mocno kciuki, aby dzisiejsza wizyta dużo wyjaśniła. I super, że mąż jest takim wsparciem! To najważniejsze, że Ci tak pomaga i jest 'buforem" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Raczkowanie
|
masz ci los....durne aktualizacje.
Z tego co pamiętam PREZENT na chrzciny dla chłopczyka. Jako chrzestna w tamtym roku kupiłam obrazek święty z grawerem i dałam kopertę (400 zł) plus obrazek srebrny wyszło mnie 600 zł. "Cenne rady" a niech gadają... Przecież nie Ja pierwsza i nie ostatnia będę mieć te "nieprzespane" noce. Decydując się na dziecko jesteśmy świadomi tego co nas będzie czekało. Ale czy przez to nasza miłość do dzieciątka się zmniejszy albo będziemy się zastanawiać po co nam była ta ciąża ? NIE ! Więc nie rozumie po co to durne biadolenie .... Co to jeszcze było? aaaaaa humorki i hormonki ![]() ![]() ![]() Sni mi się też, że TŻ mnie zdradza.,,,, NOTORYCZNIE! Zaczynamy z maluszkiem 21 tydzień! ![]()
#4507 |
Zadomowienie
|
Dość smucenia, wystarczy ze pada deszcz. Z miłych rzeczy: dzis TŻ mnie obudził by się przytulić i chwile porozmawiac zanim wyjdzie
![]() ![]() ![]() Głupie sny to i ja miewam. Budzę się i w płacz i za telefon do TŻ czy mnie jeszcze lubi, czy kocha, czy przytuli...oj hormonki szaleją ![]() Fajny napis na piżamce dla ciężaróweczki ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-03-15 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
Coi mi nie chce telefon zacytować. Optymistka w skrócie to jest tak, że nie wolno stosować znieczuleń zwężających naczynia krwionośne (czyli z andrenaliną lub noradrenaliną). Drugi trymestr jest najlepszy ba leczenie zębów z całej ciąży, no i że ból i stres szkodzą bardziej niż znieczulenie.
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Moja córka jak tylko poczuje rękę tatusia, uspokaja się i przestaje kopać ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4510 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
U mnie moja mama zle sie zachowala bo powiedziala reszcie rodzinie.. a ja przeplaklam wiele nocy i dni bylam sama jeszcze nie mieszkalismy z chlopakiem i ja bylam w Polsce a on w Niemczech i nie mogl przyjechac.. ale stanal na wysokosci zadania bo po miesiacu mieszkalismy juz razem we wlasnym mieszkaniu to byla najwieksza strata w moim zyciu ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
balam sie tego ze juz nie bede mogla miec dzieci mnie tez pocieszaly kolezanki ze lepiej ze teraz to sie stalo niz pozniej |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj na wizycie u ginekologa. Dostałam nowe tabletki (żelazo) na anemię. Tym razem nie do połykania ale do żucia bo lekarz stwierdził że widocznie mam problemy z wchłanianiem się żelaza przez jelita bo wyniki mi się pogarszają mimo brania tabletek. Zobaczymy - nastepna wizyta za 4 tygodnie. I jesli nadal moja hemoglobina będzie spadać to czekają mnie zastrzyki
![]() Waga: +1,2 kg. Jestem w 18 tygodniu ciąży. Płeć poznamy dopiero za 4 tygodnie. Dziś córa idzie na noc do koleżanki więc idziemy sobie z mężem na jakąś kolacyjkę i do kina na 21 godz. Nie wiem jak wytrzymam bo ostatnio o 22 już śpię. Udanego weekendu Wam życzę. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z babciami to tak jest ze chca rozpieszczac nasze maluchy , i niestety czasami nas nie sluchaja . Cytat:
Gratuluję 21 tyg ;-). A teraz idę jeść arbuza. Zaczarowana robisz mi zawsze na niego ochotę ;-) Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Twin moja ma to samo jak ja trzymam rękę na brzuchu to fika a jak Tz to sie uspokaja ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4513 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
PS. A ten ból był z boku, nie przy kręgosłupie. W środę idę do gina to mu powiem o tym i zobacze co stwierdzi. ![]() Pozdrawiam - u mnie też brzydka pogoda, ale na szczęście zaraz kończe pracę i do domku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do albumu to kupiliśmy go w sklepie fotograficznym i daliśmy do wygrawerowania. W takich punktach gdzie dorabiają klucze, robią nadruki na kubkach, puchary itd na pewno maja laser i mogą coś takiego zrobić. Cytat:
Edytowane przez TheFall Czas edycji: 2014-03-15 o 13:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kredyt gotówkowy będziemy szukać na jak najlepszych warunkach no i bez ubezpieczenia bo to wtedy dużo zżera... Chcemy go spłacić w jakieś 8-10 lat także nie chcemy brać hipotecznego na 30 ![]() No i taki kredyt dostajemy praktycznie od ręki ![]() ![]() ![]() ![]() Po prostu tak zdecydowaliśmy, jest to dla moich rodziców też lepsza opcja bo chcą mieć, że tak powiem "dużą swobodę" jeśli chodzi o ten kredyt a nie dostosowywać się do warunków banku prosząc o kredyt hipoteczny ![]() Dzień dobry wszystkim ![]() ![]() ![]() Co do tego kocyka to jednak chyba zdecyduje się na taki: http://allegro.pl/wiosenny-kocyk-min...037938028.html Bardziej mi się chyba podoba niż ten w sówki ![]() Jeśli chodzi o humorki ciążowe to u mnie chyba nie jest tak źle jak u Was ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Wtajemniczenie
|
Zuken ten kocyk jest jeszcze śliczniejszy od tamtego, też mi się bardzoooooo podoba ;-)
#4518 |
Zakorzenienie
|
No to chyba, że prz budowie rozpatrują to inaczej. Oby się Wam w takim razie wszystko udało
![]() Ale dzisiaj okropnie zmokłam, trafiłam akurat na największą falę deszczu z gradem, przemokłam do suchej nitki a musiałam tylko dojść do samochodu ![]()
#4519 |
Zakorzenienie
|
My z Tz dziś śniadanie na mieście
![]() Potem zakupy kupiliśmy maliny truskawki śliwki kiwi jabłka pycha ![]() Teraz leniuchuje a Tz śpi ![]() Lubie taka szarawa pogodę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Rozeznanie
|
U nas w Londynie słońce swieci i jest gorąco od tygodnia jest pięknie jak latem Moja Zuzia jak tylko sie obudzi z rana to przynosi mi korytarza swoje buty i moje i odrazu chce na spacer
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez pati1078 Czas edycji: 2014-03-15 o 18:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wierzę, że chciałabyś, żeby był już poniedziałek! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
Mówie dzień dobry i dobranoc
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wyszły mi jakieś dodatkowe skurcze na zapisie holtera i tachykardia. Lekarz powiedział, że myślał, że bardziej mi serce będzie szaleć. Dostałam lek ale mam go brać tylko gdy źle się poczuję a nie na stałe. Po ciąży muszę powtórzyć holter. "Poskarżyłam" się na córkę, że tata ją uspokaja i dziś mąż pierwszy raz poczuł kopniaczka ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4525 |
Zadomowienie
|
Aisog - mam nadzieje ze bol ci przeszedl. Tez bym zapytala o to gina.
Zuken - kocyk super ![]() Twin - super że Tż tez poczuł ruchy Maleństwa. ![]() Cieszę się, że holter ci nieźle wyszedł i nie masz leków na stałe. Tez mam za niski potas. Przynajmniej wiem czemu mialam ochote na banany ![]() Dzis znalazlam na necie ciekawe info: Najbogatsze źródła (zawartość potasu w 100 g produktu)
![]() Moni26 uważaj na siebie, dobrze ze nie zemdlałas. ![]() Spać mi się nie chce. Za dużo emocji we mnie ![]() Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-03-15 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zadomowienie
|
Kurcze dziewczyny, plecy mnie bolą, budzę się o 5 i nie idzie spać dalej. Na boku źle, na plecach źle, siedzieć mi się nie chce bo by się pospało jeszcze. Kończy się tym, że idę jeść śniadanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przeglądałam te kocyki z materiału minky (cudne!) i trafiłam na pieluszki wielorazowe też z tego materiału. Zawsze myślałam, że wybór jest tylko: pampers albo tetra, a tu taka niespodzianka. Te pieluszki są przeurocze i jak przejrzałam opinie, to dziewczyny się zachwycają... Nie chodzi mi o aspekty finansowe, ekologia jako taka (tony pampersów to tony śmieci..) też nie wygrałaby u mnie z wygodą, ale przemawia do mnie argument o stosowanej w pampersach chemii, z którą pupa malucha cały czas ma styczność. Trafiłam konkretnie na to http://allegro.pl/szop4bobo-super-pi...045891658.html - no powiedzcie, czy nie są cudne?? a potem przejrzałam jeszcze trochę i się okazuje, że wybór jest ogromny, tylko ja tak żyłam w nieświadomości.
Czy któraś z Was już używała czegoś takiego i co o tym myślicie? ![]()
![]() |
#4528 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślami jestem z Tobą .... z Wami. Cytat:
![]() Mam podobnie ale mnie dodatkowo łapie zadyszka jak leżę. Jak bym na 7 piętro wbiegła. Serducho wali jakby miało wyskoczyć...po dłuższej chwili się uspokaja ale oddech mam przyspieszony. Muszę wtedy wstać .... siku, woda, kładę się przez TV i serce się uspokaja. Cytat:
Ile trzeba byłoby mieć na zmianę takich pieluch? Witajcie mamuśki w ten szarobury wstrętny niedzielny poranek. Tydzień temu spacerowałam z mężem po szlaku orlich gniazd ze słoneczkiem i czystym bezchmurnym niebem. A dzis? W Zagłębiu rano śnieg pokrył nasze uliczki i dachy....jak wstałam o 6 było na prawdę biało. Teraz śnieg znika za sprawą obfitych opadów deszczu. Wieje....drzewa tańczą... Wczoraj pod wieczór nie było prądu około 2h. Gdzie ten słoneczny Grudzień? Styczeń? Luty? Moja KINDER NIESPODZIANKA w brzuszku bryka coraz to bardziej wyczuwalnie. Czuję jakbym wchodziła w inny etap ciąży...nie wiem jak to określić. MOCNIEJ bardziej czuje, że jestem w ciązy.... ![]()
![]() |
#4530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas leje. Usnelam o 4, obudzil mnie bol piersi i głowy. Wstajac mam identyczny rytuał - siku, piciu ![]() ![]() Tż rano ma ze mnie ubaw. Mam +3,5kg brzuszek urosl ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.