|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część VII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() miss, a co do samego odżywiania - miśku, pamiętaj, że każdy ma inny rodzaj włosa i musisz sama popróbować co u Ciebie działa najlepiej ![]() Ja w końcowej fazie też łykałam suplement ze skrzypem - tak dodatkowo, akurat trafiła się na niego promocja. A jak ktoś chce tak ostro pomóc swoim włosom na początku i ma nieco większe fundusze, to polecam Priorin - raczej dostaniesz go tylko w aptece internetowej, stacjonarne mogą go nie mieć. U nas większość pań pielęgniarek i kilka lekarek to łykało, ja też ![]() Jeszcze jedna sprawa - częste noszenie rozpuszczonych włosów może wzmagać rozdwajanie się końcówek, tak samo nie powinno się związywać włosów w ścisłe koki (gumkami), bo się je łamie. Ja jak wychodziłam, to zazwyczaj miałam rozpuszczone, ale w domu nosiłam wysoki, luźniejszy kucyk ![]() Co do szczotki - ja używam od kilku lat ten słynny tangle teezer i bardzo go sobie chwalę ![]() ![]() ![]() Mokrych włosów w ogóle nie rozczesuję, dopiero jak wyschną i tak jak pisałam w poprzednim poście najpierw psikam je odzywką b/s, podobnie widzę, że radzi Natalis ![]() ![]() ![]() ![]() Miss, jak masz lekko falowane, to moim zdaniem musisz się zastanowić w którą stronę chcesz iść - takie włosy są bardziej podatne, możesz z nich wyciągnąć z czasem większy skręt, albo iść w drugą stronę. Wejdź na blog Anwen, ona tam ma bardzo dużo cennych rad ![]() daria, soldusiowa miała swoje problemy, także kobitce dałyśmy trochę czasu, a teraz niestety wsiąkła. Ja już nie pomorze :< ale jakoś w sierpniu czy lipcu wpadnę, to daj znaś jakbyś tez była! Soldusiowej nie widziałam od hm 2 lat, więc mogłybyśmy się w końcu spotkać ![]() hahaha ścięłaś się tak?! Daj fotę, dawaj! A jak Twoje śpiewanie? natalis, rany boskie, tak mi przykro z powodu koleżanki... ![]() Może własnie przez więcej pracy teraz lepiej Ci waga schodzi ![]() kamienie Cie dopadły? Kochana, jakbyś chciała wyniki dla siebie, to po wizycie możesz iść do rejestracji i poprosić o wydanie Twojej dokumentacji medycznej (powinny zrobić ksero). U nas też wyniki dostajesz dopiero na wizycie, ale później jak zgłosisz, że chcesz je dla siebie, to dają, choć trochę się krzywią. Moim zdaniem zawsze lepiej takie papiery zbierać, tym bardziej, że rodzinny też powinien mieć ksero tego, poza tym w razie konsultacji z innych spec./szpitala możesz im to pokazać ![]() Ms_E no to heeej ![]() ![]() hehe problem w tym, że mieszkam niby blisko centrum, a w tak dziwnym miejscu, że tutaj to są tylko wszędzie biedronki i galerie ![]() co do spodni, to rozumiem Cię. Też kiedyś miałam kłopot (a później kłopot w druga stronę, bo tak małego rozmiaru prawie nigdzie nie było - i tak źle i tak niedobrze). Nie wiem jaki nosisz rozmiar, ale ja bez względu na to czy miałam 34 czy 26 lubiłam strasznie jeden model w H&M - są jedne takie z nogawkami slim (rurkowate, ale nie mocno przylegające, moim zdaniem proste nogawki tylko skracają nogi i pogrubiają je), a jednocześnie kończące się nie na biodrach jak większość, tylko wyżej - mniej więcej na wysokości pępka. U mnie dzięki temu nic się nie wylewało, fajnie też wyrównywały i spłaszczały przez to brzuszek, jakoś tak czułam się w nich bardziej komfortowo... do tego moje wrażenie było takie, że zarówno jak miałam taki dzień większego spuchnięcia, jak i w drugą stronę, to one fajnie się dopasowywały w pasie. Kolor ciemny dżins. Kolejnym plusem jest też to, że rozmiar można dobrac nie tylko co szerokości w pasie, ale i długości nogawek ![]() ![]() ![]() Z obcieraniem się ud rozumiem Cię w pełni. Sylwoha i chwała Ci za to ![]() ![]() Dotka, co do biegania i oddychania - ja miałam tak, że właśnie jak była za duża waga, to ciężko się biegło, łapałam kolki, bo nie umiałam złapać normalnego tempa oddechu, oddychałam tylko przez buzię. Jak zleciałam z wagi to jakoś było mi prościej... Dziewczyny mi radziły żebym po prostu spróbowała wczuć się w mój rytm i faktycznie po jakimś czasie biegu udawało mi się to. Najciężej było przez pierwszych kilka minut, a później jakoś sama automatycznie wyrównywałam oddech i nauczyłam się robić wdech przez nos, a wydech przez usta. Wydaje mi się, ale mogę się mylić, że samo to przyjdzie... a co do Twoich obaw - może spróbuj zrobić sobie taki marszobieg i zobacz dzień później jak się czujesz. Ja po takich felernych pierwszych biegach z dużą wagą byłam nie tyle zmęczona przez ból stawów (to mnie nie dopadło), ale przez to że łapałam zadyszkę, kolki i bardzo szybko się męczyłam. a jak schudłam i pobiegłam pierwszy raz, to pamiętam w jakim szoku wróciłam! Jeszcze tuż przed biegiem pisałam chyba Żyrafką, że pewnie zaraz wrócę i nic z tego nie będzie, a bardzo dużo wtedy przebiegłam (dopiero w domu to podliczyłam) i czułam się naprawdę świetnie, tyyle energii ![]() ![]() Ja się ogarniam i lecę walczyć ze służba zdrowia ![]() Miłego dnia! ![]() edit: hahahahaha jaki post! miss, wszystko przez Ciebie i Twoje włosy!
Keep calm and stay legendary Edytowane przez Bottega Czas edycji: 2014-04-29 o 10:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Raczkowanie
|
eliza a no bardzo
![]() Ms_E a no właśnie świetny humorek wczoraj miałam i dzisiaj to samo ![]() ![]() darialex nie poddawaj się !!!!! chcesz przegrać samą siebie ?? tracisz czas i ucieka ci życie a ty leżysz na wyrku z dołem . Kochana wstawaj !!!!!!!! Łap chwile i ciesz się tym najważniejszym darem jaki dostałaś .... ŻYCIEM ! . Początki trudne ,ale później za jakiś czas popatrzysz w stecz i będziesz się śmiała z tego dołka . miss a wiesz że troche mi się szkoda zrobiło ,że test negatywny ?? heheehe troszkę się nakręciłam ,że będzie pozytywny ![]() Bottega heheh kolorowy zawrót głowy z tą moją @ hehehehe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() szczurku ja od 3 tygodni szukam wagi w miare dobrej cenie hahaha ,żeby do tabelki się wkleić i mieć lepszą motywacje ,ale nie mogę trafić na żadną ![]() ![]() miss ja pokrzywy nie pije ;p .... ty na włosy ją ??? ja kiedyś dostałam przpis od kolezanki która jest fryzjerką na miksturę przeciwwypadaniu włosów . Musiałam nazbierac na polach pokrzywy z korzeniami , później umyć i pokroić wszystko na małe kawałki z korzeniami , rozgnieść wsadzić do słoika i zalać wódką lub (jeszcze lepiej ) spirytusem ![]() ![]() ![]() ![]() n_a_t_a_l_i_s ohhh jak miło ,że wróciłaś do nas ![]() ![]() ![]() Gadacie o dbaniu o siebie po mimo wagi . Kurdę mi się szczupłe dziewczyny dziwią ,że tyle rzeczy robię ,żeby być zadbaną . Zaczynając od kąpieli , peeling ( robiony w domu a nie kupowany ) , balsamy , oliwki ,kremy , maseczki hehehe . Jak w polsce siedziałam to żebym miała twarz gładką ( dużo koleżanek mówi mi ,że zazdroszczą takiej gładkiej buzi ) to najpierw , peeling, myłam żelem do twrzy , później smarowałam aloesem z mojego parapetu i zostawiałam na 5-7 minut na twarzy a następnie ścierałam wacikami namoczonymi wodą utlenioną, osuszałam i nakładałam krem zwykły nivea . Na drugi dzień buzia kozacka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() @ mnie męczy a chciałam dzisiaj poćwiczyć ![]() ![]() Miłego dnia dziewuszki moje ![]()
#4503 |
Zakorzenienie
|
Bottega, u mnie z tym oddechem to nie kwestia wagi, tylko przyzwyczajenia.
Od dziecka oddychałam głównie ustami, bo b. często byłam chora, mialam katar, więc tak mi to weszło w nawyk. Nawet jak siedzę i nic nie robię, to oddycham głównie przez usta. Pamiętam, że kiedyś jak zaczynałam biegać, to miałam dokładnie ten sam problem, tzn. w ogóle jak biegam, to nie mogę z nikim rozmawiać. Nie dlatego, że tempo za szybkie, tylko właśnie dlatego, że tak się skupiam na tym oddechu, że już nie mogę ogarnąć gadania ![]() No nic, pomyślę co dalej, może zacznę ten 6tygodniowy plan biegania, albo 10tygodniowy - łatwiejszy. Jak myślicie, czy jak będę biegać te 5x 2 minuty + 5x 4 minuty marszu, a potem zwiększać ilość biegu, to jak nie mam profesjonalnych butów, zrobię sobie krzywdę? Buty bym kupiła gdzieś w czerwcu jak dobrze pójdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Bottega- to co na wymiance to nic
![]() No ale ja pracuje tez malujac- pol profesjonalnie ale jednak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Uprawę alg mam od wczoraj. Dostałam algi od koleżanki, musiałam je zalać w szklanym naczyniu litrowym wodą, dać 6 rodzynek, 4 łyżeczki cukru, zamieszać plastikową lub drewnianą łyżką, przykryć gazą i gumką recepturką zabezpieczyć gazę. Po 24h zlewa się przez plastikowe sitko wodę. Algi wędrują znów do słoika (chyba po przepłukaniu...muszę to doczytać), wlewamy litr wody, dajemy te same rodzynki (je się zmienia raz w tygodniu) dajemy do alg i znów dodajemy 4 łyżeczki cukru i proces powtarzamy. Te algi podobno szybko się rozrastają i można się z kimś podzielić, można też uprawiać w drugim słoiku lub robić maseczki z nich. Pijemy 1litr dziennie tej wody z alg (ponoć jest okropna - sprawdzę wieczorem) a np w drugim słoiku hodujemy do celów kosmetycznych, można tą wodą przemywać np twarz i ponoć są dobre efekty. Jeśli Ciebie to interesuje lub którąś jeszcze to będę tu wspominać jak to na mnie działa. A o właściwościach picia tego napoju możesz doczytać w internecie. O maseczkach: http://wieczniemloda.com/algi-morski...kosmetyki-2565 i o właściwościach: http://wieczniemloda.com/krysztaly-j...aponskich-2696 Edytowane przez n_a_t_a_l_i_s Czas edycji: 2014-04-29 o 12:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Oj wiem coś na ten temat. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Właśnie wróciłam z zakupów. Wstąpiłam na targowicę po świeże warzywka i kupiłam truskawki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Wtajemniczenie
|
Dotka takie małe podłamanie, chyba głównie dieta, bo jak nic człowiek się stara a tu ciagle dupa i spaść nie chce
![]() ![]() miss ja ciągle kupuję ciuchy ![]() Dotka ja mam tak przed okresem - czekolada musi być, inaczej będzie źle ![]() Bottega no niestety ale nawet jak się ładnie ubiorę itp itd to nie należę do najatrakcyjniejszych kobiet ![]() Ms_E cisza nie zapadnie, ale myslę, że Szczurek ma rację co do tabelki - idea ważenia się jest dobra - można też wszystkie niezbędne informacje samemu wrzucać w podpis i samemu liczyć ![]() ja też jestem włosomaniaczką ![]() A co do filtrów - kurde ja mam dzbanek i tak myslę, może zakupię znowu filtr ![]() Engi ja na szczeście nie wstydze się chodzić w szortach ( co jak co, ale nogi swoje uwielbiam i sporo osób mi mówi, że mam zgrabne ![]() szczurku jak dla mnie z tableka możesz sobie odpuścić ![]() a jednak zostaje ![]() eliza dlaczego w podpisie masz -2 jak już jest wiecej?:P natalis super, że u Ciebie coraz lep-ie, a co do wypadku to współczuję ![]() Ms_E jak dla mnie sukienki do ziemii to raczej niepotrzebnie poszerzają i wyglądaja w nich dobrze głównie osoby szczupłe, ale mogę sie mylić ![]() miss co do czesania włosów - kręcone się czeszcze na mokro, proste na sucho evelinka27 wybacz, ale twoja reklama jakoś mało mnie interesuje, woda z kranu jest zdatna do picia - filtr wypłukuje wszystkie naturalne składniki mineralne i pozostawia ją wyczyszczoną ze wszystkiego. Proponuję trochę poczytać a potem robić 'testy" i wypowiadać się na łamach stron. Dotka gratuluję biegu!! ![]() Sylwoha oo masełko do skórek Burts - jaką masz o nim opinię? Bo ja się od dłuższego czasu na nie czaję ojesu nadrobione ![]() ja dzisiaj na obiad miałam genialne chilli con carne wersja by me ![]()
#4509 |
Zakorzenienie
|
Pudel jak bedzie jeszcze mniej na wadzę to zmienię
![]() dzisiaj mam pogrzeb znajomej.Niestety przegrała ![]()
#4510 |
Zadomowienie
|
Miss Ładne włosy <3 ja mam mniej więcej tyle, ile u Ciebie na zdjęciu widać :P
Tangle Teezer - szczotka taka, dość popularna ![]() ![]() Szczurek Właśnie o new looku się niedawno dowiedziałam, bo zawsze mi tam było jakoś nie po drodze, w najbliżym CH nie ma i dlatego... I tam to już są fajne ciuchy ![]() "TT to tangle teezer, taka szczota śmieszna, podobno nie wyrywa, nie ciągnie, krawaty wiąże, usuwa ciąże" ![]() Dotka a z czym związane te problemy zdrowotne po Dukanie? nerki? o oddychaniu przy biegu to gdzieś czytałam, że powinno się wdech brać naraz i ustami i nosem ![]() Kasiula mam nadzieję, że jeszcze parę kg i jednak przynajmniej największe rozmiary w niektórych sklepach będą na mnie dobre :P Bottega ja kupuje tylko z prostymi nogawkami, a na mnie wyglądają jak rurki ![]() ![]() Ale teraz już Ci się nie obcierają uda, czy to taka uroda i zawsze będą? ![]() jmz ciuchlandy faktycznie mają zawsze duże rozmiary, ale przez ile szmat się trzeba przebić, żeby coś fajnego znaleźć :P ja z ubraniami mam problem, ale makijaż zawsze mam ![]() ![]() ![]() Pudel ale ja mam okropne nogi i dlatego tak z tymi kieckami :P no niestety u mnie to jest otyłość, więc moje nóżki apetycznie nie wyglądają ![]() Eliza współczuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Emilia, ale ja nie mówiłam o włosach kręconych, bo takich nie posiadam. Zresztą, gdybym o takich mówiła, to bym po prostu o tym napisała.
Pudel, jaki jaki samochód? Mów tu szybko wszystko i dlaczego nie kupiłaś? ![]() Jak ciągle o nim myślisz, to może to TEN JEDYNY? ![]() Ja też przed @ muszę czekoladę ![]() Ja mam dzisiaj na obiad kurczaka + warzywa na patelnię, ambitnie ![]() Eliza, przykro mi ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- MsE, błagam Cię, ja nie mogę ogarnąć oddychania samym nosem przy bieganiu, a Ty mi każesz i ustami i nosem?! ![]() Co do problemów zdrowotnych to w jednym przypadku nerki, a w drugim jelito grube. |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
Ms_E ja niestety dopiero z wagą ok 80-85 kg mogłam kupić ciuchy w normalnych sklepach. I to jeszcze nie wszystkie
![]() ![]() ![]() Ja spodnie też kupuję tylko proste bo w rurkach wyglądałam jak w rajtuzach ![]() Bez makijażu też nie pokazuję się ludziom na oczy. Szpachla musi być ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
Dotka ale tak jest łatwiej niż samym nosem, bo tak się pełną piersią oddycha i naturalnie w miarę
![]() kurczak i warzywa na patelnię zawsze robię, kiedy nie chcę mi się myśleć co innego zrobić i nie mam czasu ![]() ja z nerkami/pęcherzem ostatnio miałam nieciekawe sytuacje, ale nie wiązałam tego z Dukanem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Wtajemniczenie
|
Ms_E u mnie chyba nadwaga, ale nóżki zawsze miałam zgrabne
![]() Dotka bo boję się troche kredytu - ogółem zakochałam sie w nowym nissanie note - kolor biała perła z taką wiśniową wstawką pod rejestracją, ale musiałabym wziąć jakieś 30k kredytu a sie boję (samochód nowy z salonu). I tak mi ładnie z ceny zjechali do 35 tys. Na 100% kupię sobie ten samochód, ale pewnie styczeń/luty jak będzie wyprzedaż rocznika ![]()
#4515 |
Zadomowienie
|
Kasiula ale mi chodziło o te normalne sklepy ale z większą rozmiarówką
![]() taaak, ciągle mówię, że tylko na nosie cyrkiel postawić i odrysować :P Pudel taka długość strasznie postarza, nie bardzo lubię, ale mam też takie letnie. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
MsE, no mi nie łatwiej, bo nie mogę ogarnąć tego
![]() A jesteś pewna,że te problemy z nerkami, to nie po Dukanie? Spódnice do połowy łydki są STRASZNE! ![]() Ja chodzę w takich, które w połowie zakrywają kolana, ale nie są ZA kolano, tlyko tak, żeby nie było widać tłuszczyku nad kolanami ![]() Pudel, rozumiem ![]() Ja tylko od siebie powiem, że IMO nie opłaca się kupować auta z salonu, bo duuużo traci na wartości już po wyjeździe z salonu ![]() Dobrze jest kupić auto 1-4letnie, pojeździć i sprzedać. Aczkolwiek żeby kupić dobre auto, to trzeba: a) znać się lub mieć kogoś, kto się NAPRAWDĘ zna b) poświęcić na to sporo czasu Tutaj dodam, że ja swojego auta szukałam 6 m-cy, oglądając przeróżne w necie, na żywo i dopiero po 6 m-cach znaleźliśmy satysfakcjonujący nas egzemplarz ![]() Z kolei TŻ jak kupował swoje auto, to znalazł w necie, pojechał obejrzeć, zakochał się i kupił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
Dotka są, ale przed kolano dla mnie są zdecydowanie za krótkie, więc to już tylko na plażę. Takiej typowo do połowy łydki nie mam, raczej takie mniej wiecej zakrywajace kolano w sumie
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Raczkowanie
|
Olejuje (?) któraś z Was włosy? Jak często się to robi?
#4520 |
Zadomowienie
|
Paulina jaaa, mam suche włosy więc przed każdym myciem, ale niektórzy wolą co któreś tam mycie, w zależności od potrzeb
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zadomowienie
|
Paulina ja stosuję olejek do włosów mocno zniszczonych i suchych ISANA OIL CARE HAAROL i w jego skład wchodzi arganowy i słonecznikowy. Nakładam go na ok 2 godz przed myciem włosów (większą ilość), później myję włosy, suszę, prostuję, odrobinę olejku rozcieram w rękach i rozcieram go na końcówki włosów. Wtedy włosy ładnie się błyszczą i nie puszą się. Jestem z niego bardzo zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Raczkowanie
|
Wow! Co tu się działo tyle do nadrabiania po 1 dniu? Nie poznaję wątku
![]() Widzę, że oprócz na bratnie dusze w odchudzaniu, trafiłam na kogoś kto też jest włosomaniaczkami ![]() ![]() ![]() Paulina ja na początku dbania o włosy olej nakładałam 2-3 razy w tygodniu. Teraz po 2 latach dbania o nie wystarczy raz. Obecnie nakładam olejek łopianowy z olejem arganowym. Miss tak jak pisała Bottega musisz się zdecydować w jaką stronę chcesz je kierować co do włosów i wg tego dobrać odpowiednią pielęgnację. Ja np. całe życie byłam kręcona (sprężynki). Potem w LO zachciało mi się prostownicy i tak nękałam nią włosy dzień w dzień przez 6lat! Diametralnie zmieniło to strukturę włosa. Ze sprężynek moje włosy stały się proste jak druty, mimo, że nie używałam prostownicy. Teraz przy odpowiedniej pielęgnacji po ok. 2 latach kiedy na prawdę o nie dbam, lekko się falują a'la fale z Hollywood, co akurat mi pasuje. Ale czasem żal mi moich sprężynek ![]() Pudelku zazdroszczę Ci ![]() ![]() Jmz @ ma niestety swoje prawa. Ja właśnie swoją skończyłam i wróciłam do ćwiczeń. Czuję się jak nowonarodzona ![]() ![]() Natalis miło Cię widzieć ![]() ![]() Dotka ![]() ![]() Ms_E no zrobiłaś kawał dobrej reklamy tym dzbankom ![]() Bottega jak czytałam Twoje rady dla Miss to jakbyś mi każde słowo z ust wyjęła. Masz sporą wiedzę na ten temat ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zakorzenienie
|
Paulina, ja olejuję raz na jakiś czas
![]() Brak mi czasu by robić to co każde mycie. Olejuję oliwą z oliwek, olejkiem Alterra z migdałem i papają, oliwką dla dzieci Babydream, zależy co mam pod ręką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zadomowienie
|
włosomaniaczki everywhere
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za odpowiedzi. Ja mam olej kokosowy i nim olejuje, ale chyba kupię też allterę i na zmianę będę używać.
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Ms_E co do obcierania ud - ja niestety bez względu na to ile ważyłam, zawsze się obcierałam... im więcej ważyłam, tym niestety oczywiście bardziej sie obcierałam, ale nawet jak byłam wyjątkowo szczupła i tak miałam nieco obtarć. Nie wiem, może nie umiem chodzić
![]() Dotka, a no widzisz... hmm a upewniałaś się czy nie masz żadnego problemu laryngologicznego typu krzywe przegrody nosowe? Wiem, że właśnie jeśli dziecko w dzieciństwie często ma katar, to jedna dziurka może się zmienić. jmz, jeszcze zobaczysz pozytyw ![]() ![]() O tak, względy finansowe są bardzo ważne ![]() ![]() Co do pielęgnacji cery - ja kocham bardzo, bardzo, bardzo prawdziwą wodę różaną ![]() Zgadzam się z Tobą - nie ważne ile się waży, ważne jak się wygląda, a zatem jak się o siebie dba. Szczerze mówiąc największą alergię mam na widok farbowanych blondynek z wielkimi odrostami ![]() Bardzo dobrze, że dbasz o pielęgnację swojego ciała. A jaka to później przyjemność jak facet mówi, że masz bardzo gładką skórę ![]() Ja lubię zakupy w sh, można znaleźc naprawdę fajne rzeczy. ![]() sylwoha, trochę Ci zazdroszczę takiej umiejętności. Ja kompletnie nie potrafię się połapać w kolorówe, choć próbowałam. Nie mam chyba po prostu zdolności plastycznych, a na pewno też one tu się przydają.haha ja to nawet nie umiem namalowac sobie kreski eyelinerem... jak namaluję ok na jednym oku, to drugie zawsze, po prostu zawsze mi nie wyjdzie, jest krzywo i zupełnie inaczej. Koszmar, a oglądałam filmiki, np. Maxineczki na yt, którą pewnie kojarzysz. Moje umiejętności wykorzystania cieni do powiek kończą się na pomieszaniu różnych odcieni brązu, beżu, ew. czgoś czarnego ![]() ![]() ![]() Pudel, nie wierzę w istnienie nieatrakcyjych kobiet... może nie potrafisz po prostu dobrać sobie fryzury, makijażu czy ubrań? ![]() Muszę się zgodzić z Dotką co do kwestii samochodu. Byłam świadkiej takiej sytuacji - moja była współlokatorka wraz z narzeczony sprzedawali auto, miał je kupić od nich jak się okazało właściciel serwisu czy czegos takiego samochodowego, wprost mówił, że zależy jemu na kupnie auta, odpicowaniu go i sprzedaży. Ale jednocześnie zaznaczał, że nie pakuje się w lewe transakcje, bo nie chce później mieć złe opinie w środowisku. Wziął samochód na jazdą próbną, obczaił i mówi: "ten samochód kiedyś pływał w jeziorze". No to mój znajomy zaczął się śmiać. Koleś twardo, że ma rację. Mój znajomy stwierdził, ze pewnie chce go naciągnąć żeby sprzedał mu auto za mniej kasy. Na co tamtej koleś, że nie o to mu chodzi i może mu to udowodnić. Poszli na dół, tamten podobno zdjął jakoś całą kanapę, a pod kanapą... mech i wysuszone glony. Szczena mi opadła ![]() Paulina, ja olejujuę, tak jak pisałam polecam blog Anwen, to kopalnia wiedzy włosowej ![]() Engi, ojej dziękuję Ci bardzo! ![]() ![]() Mam długie włosy to fakt. Niedługo właśnie sięgną pupy, ale planuję obciąż z 4cm przed wakacjami i ze 3 po wakacjach (słońce strasznie daje popalić włosom). Niestety moje włosy mają od zawsze 2 duże wady - przetłuszczanie się (próbowałam z tym walczyć już chyba na wszystkie sposoby) oraz to, że zawsze moje włosy do połowy długości są ciemniejsze niż te na dole. :< TŻ uważa, że to wygląda uroczo, ja, że słabo. Niestety zauważyłam dużą zależność mojego odcienia włosów i wody, w jakiej się myję. Tu, gdzi e teraz mieszkam woda jest do bani, co odczuwają zarówno moje włosy, jak i reszta ciała. Natomiast np. dośc niedawno leżąc w szpitalu włosy mi pociemniały, nawet TŻ do mnie "a Ty co? Nudziłaś się i przefarbowałaś włosy?", szczerze mówiąc nie wiem dlaczego zmiany są aż tak widoczne, ale są. Tak samo było w poprzednim miejscu zamieszkania - tam z kolei cały czas chodziłam z włosami bardzo ciemnymi, zupełnie jakbym się notorycznie farbowała.
#4527 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Nie wiem co mnie dopadło. Czy kamienie czy coś innego. Ataków żadnych nie miałam ale mam notorycznie, przewlekły problem z regularnością oddawania moczu i z zatrzymywaniem wody. Próbuję ustalić co mi jest. Wyniki dostanę na wizycie ale ja jak to ja - wolałabym od razu to mogłabym sobie ewentualnie coś powtórzyć, dorobić prywatnie a tak muszę czekać na wizytę która nie wiem kiedy się odbędzie bo dziś chciałam się zarejestrować i nikt tam cały dzień nie odbierał (jedna pani tam pracuje) bo włączała się sekretarka ... może zrobiła sobie weekend majowy. ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() I jak wspominasz uprawę alg mamy? ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Dziękuję! ![]() Dziewczyny! Piszecie o dbaniu o siebie niezależnie od wagi. Ja przyznać się muszę, że mało o siebie dbam. Do pracy się maluję ale na zakupy, w domu czy już nawet na zajęcia fitness zupełnie się nie maluję. Kiedyś choć podkład nakładałam a teraz jest mi to obojętne. Cieszy mnie jednak fakt mojego zainteresowania modą, staram się lepiej ubierać i zaczynam wyglądać jak kobieta. W sumie poszłam teraz bardziej w sportowe ciuchy niż eleganckie ale może na wszystko przyjdzie pora? Jedyne o co dbam od dawna i nie odpuszczam to właśnie włosy. One same się upominają o pielęgnację ![]() Dziś na rowerach było dla mnie dość lajtowo. Spociłam się jak zwykle ale włożyłam w zajęcia trochę mniej wysiłku i po zajęciach czułam, że mogłabym jeszcze pojeździć. Jak wróciłam to wypiłam pierwszą szklankę wody z alg ... jak dla mnie faktycznie przypomina szampana tylko strasznie słodkie. Chyba będę dodawała cytrynę tylko muszę się zorientować czy można. Edytowane przez n_a_t_a_l_i_s Czas edycji: 2014-04-29 o 20:14 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Raczkowanie
|
szczurku hahah nigdy szczerze mówiąc nie zwróciłam uwagi na jej brwi, wiem tylko że oryginalnie jest brunetką. Poza tym ona jest dla mnie tak śliczna, że brwi w ogóle mogłaby nie mieć xD
dotka -8 kg woow, jak u mnie w końcu będzie te minus 8 to chyba padnę ze szczęścia, za cel mam schudnięcie od mojej teraźniejszej wagi jeszcze 15, ale po 8 już bym się na pewno lepiej poczuła. Gratulacje!!! ![]() ![]() ![]() co do biegania, ja nie pomogę - nienawidzę tego ![]() bottega ohoo a gdzie Cię w takim razie wywiało dziewczyno?? Ja się pojawię w Gdańsku koniec maja/ początek czerwca ale to nic pewnego, a wakacje raczej nie planuję, ale zobaczymy. Fotę wrzucę, tylko muszę poszukać coś mało przypałowego, ale obiecuję ![]() Śpiewanie raz lepiej raz gorzej, mimo, że jestem tu półtora roku to generalnie to bardzo mało czasu, żeby wbić się w tutejsze muzyczne środowisko, swoich ludzi już mam i pracujemy, ale planuję rozszerzyć znajomości, a na pewno będzie to łatwiejsze jak schudnę haha xD Obym ostatni raz sobie obiecywała ![]() jmz dzięki za dodanie otuchy ![]() ![]() dziewczyny, jak tak sobie o was czytam, o olejach, kremach, algach, peelingach, balsamach to mi aż wstyd. Ja może z zewnątrz wyglądam na w miarę zadbaną, nigdy nie łażę brudna i w podartych ciuchach, ale w ogóle nie mam ochoty czynić jakichkolwiek zabiegów na moim tłuściutkim ciele. Balsam? Nie pamiętam kiedy ostatnio używałam.....
start 75kg (16.04.2012) ![]() ![]() aktualnie: 69 cel I 69 - OSIĄGNIĘTY!!!! cel II 65 cel III 60 cel IV 55 ![]() Nigdy nie rezygnuj z celu, tylko dlatego, że jego realizacja zajmie Ci dużo czasu. CZAS I TAK UPŁYNIE.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Wtajemniczenie
|
Bottega: ty piszesz że masz defekt jakiś, a ja ostatnio odkryłam Amerykę jak kupiłam eyeliner w żelu z pędzelkiem, że mam prawe oko jakieś dziwne, przechylone inaczej i skóry w kącie więcej i radź sobie z tym
![]() Daria: no błagam cię! ![]() ![]() ![]() one żyją swoim życiem ![]()
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
Bottega, hmmm krzywej przegrody nie mam, ale wiem przez co mam takie, a nie inne problemy. Ale nie chcę na ogólnym o tym pisać, bo to dość prywatne
![]() Co do samochodu, to naprawdę trzeba szukać, szukać, szukać. My sporo czasu na to poświęciliśmy. Choć i na specjalistów trzeba uważać. Moje pierwsze auto bylo kupowane jak ledwo zdałam prawko, miałam 18 lat i obstawiam, że jakby to był zdezelowany maluch, to też bym go chciała ![]() W każdym razie wypatrzyłam auto na gumtree, umówiłam do Stacji Kontroli Pojazdów, gdzie pracuje znajomy mojej mamy. On auto obejrzał i stwierdził, że ok. Autem jeździłam 2,5 roku a poszlo tyle kasy, że przewyższyło to jego wartość. Oczywiście w trakcie wyszło MNÓSTWO kwiatków z tym autem.. No ale czego się spodziewać, jak auto nawet nie było sprawdzone miernikiem grubości lakieru, bo "widze, że ładny lakier, to co będziemy sprawdzać" ![]() Daria, dzięki ![]() ![]() Co do dbania o siebie, to ja dbam i zawsze dbałam, balsamy, kremy, peelingi, oleje, depilacja, fajny makijaż, maski na włosy, pomalowane paznokcie. od razu taki zadbany człowiek się lepiej czuje, niezależnie czy waży 50, 70 czy 100kg ![]() To naprawdę dużo daje, bo jak widzę grube laski z tłustymi włosami/odrostem, w porozciąganych męskich t-shirtach, brudnych butach, z obgryzionymi pazurami, to idzie zwątpić. Mama ma taką koleżankę, grubsza babeczka i to sporo,ale zawsze: super fryzura króciutka, pofarbowane włosy, pomalowane paznokcie, fajna biżu, eleganckie sukienki/spodnie, ładny makijaż + uśmiech - no naprawde, mimo że grubsza, to MEGA atrakcyjna, aż się chce patrzeć. Teraz tym bardziej, bo schudła już 22kg! To od niej właśnie mam namiar na moją dietetyczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.