Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-15, 13:54   #4501
Joanku
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Pokaż wiadomość
No ja Epicę już od 5 lat jadę, jakoś od czasów gimbazy. Kocham metal symfoniczny miłością bezgraniczną. A Twoje właśnie m isię z Simoną skojarzyły ;D Muszę isć wreszcie do pabu na karaoke jakieś chociaż ja mam jeszcze pół pudełeczka henny, a ona typowo ruda, teraz mam taki ciemny kasztanek na głowie. I 100 g za funta to yop, opłaca sie taki biznes.
Idę za niedługo mojego chłopa odprowadzić na pociąg to sobie wejdę do chińskiego po sezamka. Lniany innym razem będzie.
Ojezu! To tys moja bratnia dusza!
Old Nightwish, Within temptation.
Szkoda żeś nie bliżej bo ja prowadzę karaoke..;(

A co tam za henne masz? Ja myślałam o tej heenara, ale nie mogę znaleźć stacjonarnie.
Podziel się

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Joanku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 14:19   #4502
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Z tym dbaniem o pacjenta w Polsce to bym polemizowała... Trzeba mieć niesamowite szczęście żeby trafić na lekarza który zechce Cie leczyć i który nie zechce za to "dodatkowej zapłaty" jakby mało się płaciło za leki, i różnego rodzaju badania... Ale to fakt trzeba być dobrej myśli popwieram
Off top więc inny kolorek Co pacjent inna opinia Ja na kardiolożkę super trafiłam, babeczka wszystkie fajnie dokładnie badania zrobiła bez zrzędzenia że jak można w tym wieku itp i na badania z kartą kazała przyjść i ma tak uzupełnić ją jakbym była w piątek nadchodzący na kontroli z wynikami a mnie nie będzie
Stary 2014-04-15, 15:09   #4503
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Joanku Pokaż wiadomość
Ha i moja też uwielbiam

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Off top więc inny kolorek Co pacjent inna opinia Ja na kardiolożkę super trafiłam, babeczka wszystkie fajnie dokładnie badania zrobiła bez zrzędzenia że jak można w tym wieku itp i na badania z kartą kazała przyjść i ma tak uzupełnić ją jakbym była w piątek nadchodzący na kontroli z wynikami a mnie nie będzie

Ja też raz trafiłam na fajną kardiolożkę i dermatolożkę, ale już się przekonałam że lepiej do młodych trafić niż do starszych bo tym to obojętne co Ci jest czy pomoże Ci czynie. Mój TŻ miał straszne bóle gdzieś z któregoś boku poszedł do lekarza facet mu nagadał że to może być groźne ba że w jego stanie może do raka doprowadzić a potem dał jakieś badziewne tabletki za 5zł na receptę przeciwbólowe i powedział ale pan jest za młody na chorowanie, i jakieś leczenie. Musi pan z Tym żyć... a ile Pan pożyje to ja nie wiem... I dalej nie wiadomo co mu jest i jak go leczyć. I to ma być lekarz ??
Zapraszam na zakręconego bloga

"Twoje włosy kojarzą mi się z wiszącymi ogrodami zaznaczam, że to jeden z cudów świata "
Imperfecta
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:14   #4504
Sirii
Raczkowanie

Lekarze... Cóż, oby trzeba ich było odwiedzać jak najrzadziej
Pozdrawiam z pracy włosy dają radę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PicsArt_1397570206454.jpg (28,0 KB, 37 załadowań)
Sirii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 15:56   #4505
Klaudenc
Moderator

Cytat:

A co tam za henne masz? Ja myślałam o tej heenara, ale nie mogę znaleźć stacjonarnie.
Podziel się

Bez jaj! ;D Teraz się jaram Sonatą Arcticą (kocham! http://www.youtube.com/watch?v=0Ygey1KRt4I ), a na Epici nowy album czekam bo sie fajnie zapowiada. U mnie karaoke jest, ale w takich pubach gdzie same menele są to się boję iść A metal bym sobie pośpiewała, kocham to 'rzyganie', to jest esencja piękna

Hennę mam topop, kupiłam w jakimś indyjskim z artykułami spożywczymi, kosmetycznymi i takimi tam. Jeśli masz w zasięgu dzielnice gdzie ciapaci mają sklepy to tam na 100 będzie.
http://www.spicesofindia.co.uk/acata...na-Powder.html albo zamów sobie
Kupiłam sezama i słodkie migdały. Ten drugi do masek będzie. Tak mi się hery podobały dzisiaj - wyszłam na słońce i wszystko szlak trafił ^^ strasznie suchutkie są. Wtarłam sezama łyżeczkę, ale nie czuję jakiejs wielkiej tłustości. Nigdy nie miałam tak suchych włosów
Klaudenc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:21   #4506
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Uwierz mi, że nie są tacy źli i chcą jeszcze pomagać. Mój sąsiad jak ostatnio z angielskiego szpitala nawalony psychotropami cały spuchnięty wrócił, mimo że tylko omdlał w pracy i chłop zdrowy to się przestraszyłam. Jakaś polska farmaceutka powiedziała mu, że musi mieć końskie zdrowie, że się po tym nie przekręcił. A pacjentów traktują jak bydło jakieś, byleby nawalić tabletek i robić kasę przez koncerny farmaceutyczne. A jak jesteś chora to Ci diagnozę i leki zapisuje przez telefon, najpierw pyta co Ci dolega a potem mówi, żen ie jest to nic powaznego i nie trzeba pacjenta widzieć i starczy jakiś syrop i paracetamol. Sama tu chciałam isć do ginekologa, ale sama wiem co mi jest to jakoś objawy mi już przeszły jak się za to wzięłam, ale do lekarza nie pójdę w tym kraju
\
- Taaa... w UK służba zdrowia to jakaś masakra. Dostanie się do specjalisty graniczy z cudem, bo GP najpierw właduje w Ciebie co tylko może. Nawet do ginekologa ciężko się dostać. A jak w końcu się GP ulituje, to potem czekasz 6 tygodni na odpowiedź szpitala, czy specjalista jest Tobą zainteresowany i czy Cię przyjmie. Córka znajomych ma atopowe zapalenie skóry i do tej pory nie widziała specjalisty, o testach na alergię można zapomnieć.

Cytat:
Doe. Kocham twoje włosy.
Kocham i wielbie.
To jest właśnie rudy. Nie czerwony, nie pomarańcz (bez urazy imprfecta)
Piękny naturalny rudy.
- Dziękuję Kochana Ja Twoje włoski też wielbię .

Sirii, jesteś prześliczna! I włoski też dobrze wyglądają, a będzie jeszcze lepiej.

Cytat:
No ja Epicę już od 5 lat jadę, jakoś od czasów gimbazy. Kocham metal symfoniczny miłością bezgraniczną.
- Ja może nie aż kocham, ale naprawdę bardzo, bardzo, bardzo lubię! Ach!
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:48   #4507
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperfecta Pokaż wiadomość
Moje już nie są pomarańczowe na żywo do złudzenia przypominają naturalny rudy taki zardzewiały.
Wyglądają, jakby blond zaczynał przez nie przebijać. Ale wciąż pomarańcz.
Norma przy świeżo rozjaśnianych włosach. Też tak miałam.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 16:52   #4508
Imperfecta
Zakorzenienie

Marta, bo przebija bardzo mocno. No i co do koloru to bierz poprawke na to, ze ja kazde zdjecie obrabiam w programie graficznym ekspozycja, kontrast i tak dalej.

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka
Imperfecta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 16:58   #4509
Joanku
Zadomowienie

Loreal i drogeryjne cuda to zwykle pomarańcze dla mnie.
Rzadko wychodzą naturalnie.
Imperfekto to co to za ściemnianie fotoszopowe? ;p
Hah, ja jutro walne allwavesa na całość żeby zejść z czerwonawej poswiaty, wiec dzis siedze tlusta i niestylizowana haha

Stary 2014-04-15, 17:06   #4510
vidia9
Zadomowienie

ogłaszam koniec kryzysu włosięta wróciły do siebie, myję już co 2,3 dni, w sobotę w końcu zafarbowałam i są o ton ciemniejsze, siwki pokryte W ostatnim czasie ograniczyłam proteiny i rzadziej też olejowałam, wyszło im to na dobre
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (58,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (27,7 KB, 25 załadowań)
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 17:13   #4511
Imperfecta
Zakorzenienie

Joanku, to zadne sciemnianie tylko poprawiam jakosc zdjecia zeby lepiej sie ogladalo chyba, ze zdjecia sa na dworze robione to wtedy nie musze

Stary 2014-04-15, 17:24   #4512
vyenna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
\
- Taaa... w UK służba zdrowia to jakaś masakra. Dostanie się do specjalisty graniczy z cudem, bo GP najpierw właduje w Ciebie co tylko może. Nawet do ginekologa ciężko się dostać. A jak w końcu się GP ulituje, to potem czekasz 6 tygodni na odpowiedź szpitala, czy specjalista jest Tobą zainteresowany i czy Cię przyjmie. Córka znajomych ma atopowe zapalenie skóry i do tej pory nie widziała specjalisty, o testach na alergię można zapomnieć.

Ach!
Jestem bardzo zaskoczona tym co piszecie. Znajomy w UK miał wypadek, złamał rękę, jest bezrobotny, a od razu trafił do ekskluzywnego szpitala ze świetną opieką, złożyli mu rękę i zaopiekowali się nim, nie wzieli od niego ani grosza.
Z kolei ja mam aż za duże doświadczenie z NFZtem i nienawidzę tego z całego serca. Niekompetentni lekarze, którzy sami nie wiedzą jaki lek służy do czego i którzy przepisują na ślepo wszystko, co często ma zgubne dla pacjenta konsekwencje, bez zrobienia wcześniej odpowiednich badań. Czekanie na specjaliste zajmuje mnóstwo czasu, normą jest zapisanie się i czekanie 2 lata w kolejce u niektórych lekarzy. Na zrobienie zwykłego badania często czeka się conajmniej 2 miesiące. Mi się zdarzyło chodzić do lekarza i czekać w kolejce 8 GODZIN, i tak co miesiąc. Nie wspominając o szpitalu onkologicznym, w którym chorzy na raka ludzie potrafią czekać w kolejce równie długo...
Mam wrażenie, że pozytywne opinie na temat polskiej służby zdrowia mają ludzie zdrowi lub tacy, którzy leczą się prywatnie.

Myłam dzisiaj włosy tym żelem pod prysznic GP, rozwodniłam go i był w porządku. Pytałam Was o skład wcześniej, ale nie uzyskałam zbyt dużęj ilości odpowiedzi i zaryzywkowałam. Owszem, ma i SLS i inne składniki myjące, ale również ma sorbitol już na drugim miejscu, co wydaje mi się dobre dla włosów

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam

Edytowane przez vyenna
Czas edycji: 2014-04-17 o 10:08
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 17:29   #4513
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
ogłaszam koniec kryzysu włosięta wróciły do siebie, myję już co 2,3 dni, w sobotę w końcu zafarbowałam i są o ton ciemniejsze, siwki pokryte W ostatnim czasie ograniczyłam proteiny i rzadziej też olejowałam, wyszło im to na dobre
Jakie loczę i kolor, piękne jak taka owieczka.

Doe -... że już o niskim poziomie edukacji nie wspomnę. Aczkolwiek siedze tu bo w Polsce zyć się nie da za bardzo bo koszty utrzymania się w porównaniu do wypłaty są wręcz ogromne. A tu nawet za tą najniższą krajową jakoś da się ujechać, więc źle nie jest. I troszkę przyjaźniej się żyje, można sobie pozwolić na jakieś dodatkowe rzeczy, a ludzie nie są aż tak uczepni i zawistni jak to w Polsce mi sie zdarzało to niestety odczuć. Są też różne opcje spędzania czasu za niskie koszty, gdzie w Polsce mieszkając na wsi nie miałam możliwości by sobie gdzieś wybyć bo nawet w mieście nic ciekawego nie było i trochę strach tam był chodzic samemu co by od jakiegoś drecha nie oberwać. Tu z buta mogę iść do miasta, na zakupy jak i na spacer, czy jechać do jakiegoś miasteczka obok. Więc są te plusy i mimo tej nieszczęsnej edukacji, kiepskiej służby zdrowia i paru innych mankamentów wolę mieszkać tutaj bo mam więcej możliwości i mogę mieć jakies plany na przyszłość

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2014-04-15 o 17:45
Stary 2014-04-15, 17:47   #4514
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Marta, bo przebija bardzo mocno. No i co do koloru to bierz poprawke na to, ze ja kazde zdjecie obrabiam w programie graficznym ekspozycja, kontrast i tak dalej.

Loki też dorabiasz?
Ja bym musiała się fotoszopować całkowicie, żeby moje włosy jakoś zaczęły wyglądać

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 17:51   #4515
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Loki też dorabiasz?
Ja bym musiała się fotoszopować całkowicie, żeby moje włosy jakoś zaczęły wyglądać

Nie, to akurat nie na przykład tu wczorajsze zdjęcie w oryginale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0542.jpg (90,1 KB, 62 załadowań)
Stary 2014-04-15, 18:02   #4516
Joanku
Zadomowienie

Czy wszystkie pasma przy rozjaśnianiu puściły Ci dobrze? Bo wygląda jak by ten ciemny blond przed który przebija jasny dawał efekt zieleni gdzieniegdzie przy rudym.
już na drugim zdjęciu to widzę, możliwe że światło albo przewrażliwiona jestem bo siostra tak mi się kiedyś urządziła...

Stary 2014-04-15, 18:07   #4517
Imperfecta
Zakorzenienie

Nie mam nigdzie zieleni mam gdzieniegdzie brąz jasny, tam gdzie był bardzo ciemny to w 100% nie puścił, zaraz po zafarbowaniu nie było tego widać, ale teraz jak się wypłukuje to ten brązik wychodzi trochę. ale to dosłownie ton ciemniejszy od całości i niektórzy nawet tego nie widzą
Stary 2014-04-15, 18:26   #4518
Curly81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sirii Pokaż wiadomość
Wieczorem mycie joaśką z pokrzywą i zieloną herbatą, garnier AiK i olejowanie rzepakowym z 2 kroplami rycynowego ca całe włosy + skalp 5 ml (dawkowane strzykawką ).
Rano mycie babydream, garnier AiK d/s i joaśka miód i mleko z apteczki babuni b/s. Do tego glut i były sucharki odgniecione i... tadaaaaam. Tragedii nie ma, moje włosy chyba lubią rzepakowy bo są bardzo miękkie ale co można powiedzieć po 2 razach dopiero... przyjdzie czas na testowanie innych oleji
A teraz będzie ręcznikowanie w ochronie włosów przed kaskiem i fruu do Rossmana po facelle, skoro jest taka wielofunkcyjna to przyda mi się na wyjazd (wyjeżdżam na mini wakacje po świętach <3 ) i do pracy.
Swoją drogą dzisiaj pada więc ciekawe jak moje włosy na to zareagują...

Zdjęcia robione w różnych pomieszczeniach :P stąd różnica światła i kolorów
Wyglądają na nawilżone i zdrowe.Oddaj mi ten kolor oczu.

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Z tym dbaniem o pacjenta w Polsce to bym polemizowała... Trzeba mieć niesamowite szczęście żeby trafić na lekarza który zechce Cie leczyć i który nie zechce za to "dodatkowej zapłaty" jakby mało się płaciło za leki, i różnego rodzaju badania... Ale to fakt trzeba być dobrej myśli popwieram
Służba zdrowia w Polsce jest beznadziejna a to na jakiego lekarza trafisz to ruletka.Ja ostatnio mam same bardoz złe doświadczenia ale to nie ten wątek a i pisać mi się nie chce już o tym.Odechciewa się mieszkać w tym kraju.

Cytat:
a tutaj przypominasz mi dziewczynę z Rodziny zastępczej,Majkę.

Cytat:
kolejna afro

Dziewczyny jakie baby są zawistne!!!!Na każdym kroku.Cięte są jak cholera jak widzą kogoś kto wygląda lepiej itd..Przykre ale pradziwe.Nie mowię,że kazda taka jest bo jak ja widzę ładniejszą ode mnie to nie reaguje w taki perfidny sposób.Dzisiaj 3 sytuacje podniosły mi ciśnienie i jak ja mam lubić kobiety:rolleyes :.Zmierzy Cię taka od stopy do czubka i za byle co zaraz się czepia czy to kolejka przy kasie czy wychodzę z przedszkola i nie zamknęłam furtki bo szli za mna inni rodzice jeszcze...ale już komentarze,że jestem niewychowana itd.Sorry ale trudno mi się nie odezwać.Powiedziałam jednej dzisiaj,przykro mi,że ma Pani dzisiaj ciężki dzień to widać.Zamurowało i poszła!.W kolejce stałam z Alicją i też jakieś babsko mnie mierzyło wzrokiem 5 min.a następnie czepiała się,że to tamto stra....Nie odzywałam się.Przeszkadzało jej,że wozkiem ją dotknęłam ,potem,że dziecko wykładało ze mną rzeczy na taśmę przy kasie.
Szkoda gadać.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście

Edytowane przez Curly81
Czas edycji: 2014-04-15 o 18:46
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 18:26   #4519
jakisnick
Raczkowanie

Vidia9, miażdżysz Marzenie! Masz może zdjęcie w dłuższych włosach? Zastanawiam się, czy nie miałabym podobnych włosów, jakbym je ścięła. Jaki masz obwód kitka?
jakisnick jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 18:40   #4520
vidia9
Zadomowienie

Cytat:
Jakie loczę i kolor, piękne jak taka owieczka.
dziękuję z koloru jestem bardzo zadowolona jest zbliżony do naturalnego, ale ciemniejszy, taki jak miałam kiedyś, w trakcie CG troszkę pojaśniały mi włosy

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
kolejna afro
do afro jeszcze daleko

Cytat:
Napisane przez jakisnick Pokaż wiadomość
Vidia9, miażdżysz Marzenie! Masz może zdjęcie w dłuższych włosach? Zastanawiam się, czy nie miałabym podobnych włosów, jakbym je ścięła. Jaki masz obwód kitka?
dziękuję zapuścić u mnie ciężko, im ich więcej tym ciaśniejszy skręt niestety takie zdjęcia mam jedynie mam, te nr.1 są ze stycznia 2013, rozczesane przy umyciu wtedy sięgały zapięcia stanika natomiast zdjęcie nr 2 jest z maja, i w tym czasie nie byłam u fryzjera a widać różnicę w długości i skręcie ich wygląd zależy od dnia, użytych kosmetyków itd.
a obwód kitki zmierzyłam , ok.12 cm jeśli dobrze mierzę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0725.jpg (102,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (90,7 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez vidia9
Czas edycji: 2014-04-15 o 18:44
vidia9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 18:57   #4521
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Loreal i drogeryjne cuda to zwykle pomarańcze dla mnie.
Rzadko wychodzą naturalnie.
Imperfekto to co to za ściemnianie fotoszopowe? ;p
Hah, ja jutro walne allwavesa na całość żeby zejść z czerwonawej poswiaty, wiec dzis siedze tlusta i niestylizowana haha

Nie wszystkie i zależy od wyjściowego koloru.

Cytat:
Jak ja kocham Twoje locze.

Cytat:

Nie, to akurat nie na przykład tu wczorajsze zdjęcie w oryginale
Moim zdaniem bez obróbki ładniejsze.

Cytat:
Czy wszystkie pasma przy rozjaśnianiu puściły Ci dobrze? Bo wygląda jak by ten ciemny blond przed który przebija jasny dawał efekt zieleni gdzieniegdzie przy rudym.
już na drugim zdjęciu to widzę, możliwe że światło albo przewrażliwiona jestem bo siostra tak mi się kiedyś urządziła...

Wydaje mi się, że to cienie tak tylko padają.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 19:00   #4522
Imperfecta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Moim zdaniem bez obróbki ładniejsze.
Ja mam już takie zboczenie, że wszystko poprawiam
Stary 2014-04-15, 19:05   #4523
Cukiiereczek
Raczkowanie

Cudowne macie te włosy, nie mogę się na patrzeć!

Niestety w zeszłym tygodniu nie udało mi się olejować włosów, bo miałam troszeczkę urwanie głowy w związku z egzaminem na prawo jazdy. Pochwalę się wam troszeczkę zdałam za pierwszym razem!

Mam pytanie, może nie na tym wątku, proszę nie krzyczeć.
Jak bardziej polecacie pierwsze olejowanie na całą noc czy na kilka godzin? I czy lepiej nałożyć olej na suche włosy czy na wilgotne?

Co do Polskiej Służby Zdrowia dzisiaj postałam sobie ponad godzinę w rejestracji, prawie 3 godziny w kolejce do ortopedy, żeby dowiedzieć się że powinnam iść do neurologa, stwierdzono to bez wykonania żadnego prześwietlenia nogi, ani nic z tych rzeczy.

Cukiiereczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 19:08   #4524
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładnie

Cytat:
Ooooo, zatkało mnie

Cytat:
Służba zdrowia w Polsce jest beznadziejna a to na jakiego lekarza trafisz to ruletka.Ja ostatnio mam same bardoz złe doświadczenia ale to nie ten wątek a i pisać mi się nie chce już o tym.Odechciewa się mieszkać w tym kraju.

Dziewczyny jakie baby są zawistne!!!!Na każdym kroku.Cięte są jak cholera jak widzą kogoś kto wygląda lepiej itd..Przykre ale pradziwe.Nie mowię,że kazda taka jest bo jak ja widzę ładniejszą ode mnie to nie reaguje w taki perfidny sposób.Dzisiaj 3 sytuacje podniosły mi ciśnienie i jak ja mam lubić kobiety:rolleyes :.Zmierzy Cię taka od stopy do czubka i za byle co zaraz się czepia czy to kolejka przy kasie czy wychodzę z przedszkola i nie zamknęłam furtki bo szli za mna inni rodzice jeszcze...ale już komentarze,że jestem niewychowana itd.Sorry ale trudno mi się nie odezwać.Powiedziałam jednej dzisiaj,przykro mi,że ma Pani dzisiaj ciężki dzień to widać.Zamurowało i poszła!.W kolejce stałam z Alicją i też jakieś babsko mnie mierzyło wzrokiem 5 min.a następnie czepiała się,że to tamto stra....Nie odzywałam się.Przeszkadzało jej,że wozkiem ją dotknęłam ,potem,że dziecko wykładało ze mną rzeczy na taśmę przy kasie.
Szkoda gadać.
Niestety ostatnio też mam same złe doswiadczenia ze służbą zdrowia

A bo baby czasem tak mają Nie wszystkie są tak fajne, jak my

Zmywam zaraz balsam bania agafii regeneracyjny, taki z kilkoma olejami A wczesniej był olej abisyński, ale nie stylizuję dziś, bo kaszlę tak sucho, że chyba bym się udusiła z tą suszarką
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 19:13   #4525
Joanku
Zadomowienie

Imperfekta Mm o to pewnie światło.

Marta Co fo farb to nie widzialam.jeszcze ognistej, naturalnie wyglądającej rudosci. Po drogerii.
Zaskocz mnie

Stary 2014-04-15, 19:24   #4526
retiko
Raczkowanie

Cytat:
- No to twarożek z olejem lnianym to samo zdrowie!

retiko, tak wygląda odgniatanie:

Możesz na ręce nałożyć kapeczkę oleju, pochylasz głowę i ugniatasz loki, łapiąc włoski w garść i dociskając je do głowy. Jakoś tak .
Dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie i zdjęcia. Teraz już wiem
a mogę odgniatać z odżywką b/s (joanna mak i bawełna) ?
retiko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 19:24   #4527
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Wyglądają na nawilżone i zdrowe.Oddaj mi ten kolor oczu.

a tutaj przypominasz mi dziewczynę z Rodziny zastępczej,Majkę.

kolejna afro

Szkoda gadać.
Bo kobiety dla siebie często są wrogami bo są zakompleksione i chca się dowartościować jak ktoś ma lepiej dowalając mu. W Polsce to już typowo, mój tż jak pracuje we firmei z samymi Polakami to ja jestem w szoku jak mozna się tak zachowywać, jeden na drugiego gada, no tylko panie Boże co bym miał źle ale nie gorzej od sąsiada. Nie wiem czy ten nasz naród taki pesymistyczny i wiecznie niezadowolony i nieszczęśliwy czy co, że tak się zachowują zresztą wiem bo do mnie też ludzie jechali z hejtami mocno, a jak jechałam do Anglii to byłam niezmiernie szczęśliwa, że opuszczam ich wszystkich. Tu mam znacznie mniej nieprzyjemnych sytuacji, właściwie tylko jedną jak do tej pory ze strony kogoś kto Polakiem nie jest. Bo Polaczki u tż w firmie to o mnie i o nim bajki lepsze jak Andersen opowiadali

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-15, 20:06   #4528
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Jestem bardzo zaskoczona tym co piszecie. Znajomy w UK miał wypadek, złamał rękę, jest bezrobotny, a od razu trafił do ekskluzywnego szpitala ze świetną opieką, złożyli mu rękę i zaopiekowali się nim, nie wzieli od niego ani grosza.
- Trochę inaczej jest kiedy idziesz do GP, bo coś Ci dolega, a On twierdzi, że nic Ci nie jest, a trochę inaczej, kiedy trafiasz do szpitala z powodu wypadku. Mój facet miał tutaj poważny wypadek i opiece w szpitalu nie można było nic zarzucić.

Cytat:
Doe -... że już o niskim poziomie edukacji nie wspomnę. Aczkolwiek siedze tu bo w Polsce zyć się nie da za bardzo bo koszty utrzymania się w porównaniu do wypłaty są wręcz ogromne. A tu nawet za tą najniższą krajową jakoś da się ujechać, więc źle nie jest. I troszkę przyjaźniej się żyje, można sobie pozwolić na jakieś dodatkowe rzeczy, a ludzie nie są aż tak uczepni i zawistni jak to w Polsce mi sie zdarzało to niestety odczuć. Są też różne opcje spędzania czasu za niskie koszty, gdzie w Polsce mieszkając na wsi nie miałam możliwości by sobie gdzieś wybyć bo nawet w mieście nic ciekawego nie było i trochę strach tam był chodzic samemu co by od jakiegoś drecha nie oberwać. Tu z buta mogę iść do miasta, na zakupy jak i na spacer, czy jechać do jakiegoś miasteczka obok. Więc są te plusy i mimo tej nieszczęsnej edukacji, kiepskiej służby zdrowia i paru innych mankamentów wolę mieszkać tutaj bo mam więcej możliwości i mogę mieć jakies plany na przyszłość
- Dokładnie tak. W PL zarabiając trochę powyżej krajowej mogłam sobie pozwolić jedynie na wynajem lepszego pokoju i nie miałam perspektywy, że kiedyś będzie mnie stać na wynajem całego mieszkania i kupno samochodu. A tutaj jestem od niedawna i do końca roku mam zamiar kupić samochód i widzę realną szansę, że zamieszkam w domu z ogrodem. Stać mnie i na jedzenie, na kosmetyki i książki, mogę sobie kupić rolki, pójść na lodowisko i do kina, nie obawiając się, że po prostu zabraknie mi kasy. Tyle że ja mieszkam w małej miejscowości, więc wiadomo, że jest nieco inaczej niż w takim Londynie.

Cytat:
Szkoda gadać.
- I to kolejny powód, dla którego wolę UK. Wprawdzie w PL też spotykałam się z naprawdę fajnymi objawami sympatii, np.: pani w sklepie zapytała, czy może pomacać moje włosy, podczas spaceru po poznańskiej starówce dwie dziewczyny krzyczały do mnie: dziewczyno, ale masz za☠☠☠iste włosy! Albo babcia ciągnąca mnie za włosy i mówiąca: przepraszam, ale ma pani tak piękne włosy, że musiałam sprawdzić, czy to nie peruka. Niemniej jeśli chodzi o ogólne nastawienie, to w UK jest inaczej. Ostatnio do mojego miasteczka przyjechała polska metalowa kapela, więc wybrałam się z koleżankami i większość w pubie to byli Polacy. W pewnym momencie musiałam pójść za potrzebą, wchodzę do łazienki i kiedy zostałam zmierzona od góry do dołu pełnym wyższości wzrokiem, poczułam się jak w PL. Kiedy wchodzą do łazienki w której urzędują Angielki, zwykle jestem witana uśmiechem, standardowym powitaniem "Hej, czy wszystko okej", a potem zagadują, proponują łyk wina, popilnowanie łazienki, radzą z którego kranu lepiej nie korzystać, bo można się ochlapać, itp. Zupełnie inna planeta.

Cytat:
a obwód kitki zmierzyłam , ok.12 cm jeśli dobrze mierzę
Zazdroszczę! Też tyle chcę! No i ogólnie, masz przecudowne włosy!!!

Cytat:
Napisane przez retiko Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie i zdjęcia. Teraz już wiem
a mogę odgniatać z odżywką b/s (joanna mak i bawełna) ?
- Nigdy nie odgniatałam z odżywką, zwykle albo z kapką oleju, albo masłem shea, albo zielonym kremem z biedronki. Można też na sucho, albo przez apaszkę. Chodzi o to, by za mocno nie tarmosić włosów, by nie zrobił się puch.
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 20:15   #4529
Curly81
Wtajemniczenie

Polacy to niestety bardzo zakompleksiony,zawistny i sztywny naród.Nie wszyscy ale większość z tego co obserwuję.

W oczekiwaniu na kolejne szczęście
Curly81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-15, 20:30   #4530
Klaudenc
Moderator

Cytat:

- Dokładnie tak. W PL zarabiając trochę powyżej krajowej mogłam sobie pozwolić jedynie na wynajem lepszego pokoju i nie miałam perspektywy, że kiedyś będzie mnie stać na wynajem całego mieszkania i kupno samochodu. A tutaj jestem od niedawna i do końca roku mam zamiar kupić samochód i widzę realną szansę, że zamieszkam w domu z ogrodem. Stać mnie i na jedzenie, na kosmetyki i książki, mogę sobie kupić rolki, pójść na lodowisko i do kina, nie obawiając się, że po prostu zabraknie mi kasy. Tyle że ja mieszkam w małej miejscowości, więc wiadomo, że jest nieco inaczej niż w takim Londynie.

- I to kolejny powód, dla którego wolę UK. Wprawdzie w PL też spotykałam się z naprawdę fajnymi objawami sympatii, np.: pani w sklepie zapytała, czy może pomacać moje włosy, podczas spaceru po poznańskiej starówce dwie dziewczyny krzyczały do mnie: dziewczyno, ale masz za☠☠☠iste włosy! Albo babcia ciągnąca mnie za włosy i mówiąca: przepraszam, ale ma pani tak piękne włosy, że musiałam sprawdzić, czy to nie peruka. Niemniej jeśli chodzi o ogólne nastawienie, to w UK jest inaczej. Ostatnio do mojego miasteczka przyjechała polska metalowa kapela, więc wybrałam się z koleżankami i większość w pubie to byli Polacy. W pewnym momencie musiałam pójść za potrzebą, wchodzę do łazienki i kiedy zostałam zmierzona od góry do dołu pełnym wyższości wzrokiem, poczułam się jak w PL. Kiedy wchodzą do łazienki w której urzędują Angielki, zwykle jestem witana uśmiechem, standardowym powitaniem "Hej, czy wszystko okej", a potem zagadują, proponują łyk wina, popilnowanie łazienki, radzą z którego kranu lepiej nie korzystać, bo można się ochlapać, itp. Zupełnie inna planeta.
Ja mieszkam w Bristolu, spore miasto. Ale teraz z moim tż będe się przeprowadzać i ja się nadal uczę, mimo to myślę że spokojnie damy radę mimo że tlyko on pracuje. Ja pamiętam jak w Polsce było ciężko, tu dopiero odżyłam i mogę wyjść kiedy zechcę, czy kupić sobie ciuch albo kosmetyk. I mam jakieś perspektywy z nauką i pracą. A w Polsce to nie wiem nawet co ja bym po jakimś tam liceum miała robić.. mnóstwo kasy na książki, dużo godzin, na dojazdy. A tu mam 3 dni w tygodniu, kilka przedmiotów, książek nie używamy - tylko na dojazd, aczkolwiek to małe pieniądze a w tym roku mam college blisko to chodzę pieszo.
Nie no tu to ludzie są mili, nawet w zwykłym take-away obsługa strasznie sympatyczna, w pubach super atmosfera. Niedawno jak poszłam na lokalny koncert to atmosfera była przednia, wszyscy dobrze się bawili. W klasie też mamy śmiechu dużo przy robieniu eksperymentów chociażby, a jak czegoś nie rozumiem to mi cierpliwie tłumaczą i mówią jeszcze, że angielski mi się bardzo poprawił, a ja ciesz na gębie bo początkowo bałam się odezwać ;D A jak w pl byłam lepsza od jakiejś dziewuchy to zaraz wielce obrażona i czerwona z zazdrości.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości