|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal, niech się kręcą! :) Część XIX
Cytat:
Old Nightwish, Within temptation. Szkoda żeś nie bliżej bo ja prowadzę karaoke..;( A co tam za henne masz? Ja myślałam o tej heenara, ale nie mogę znaleźć stacjonarnie. Podziel się ![]() Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4503 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też raz trafiłam na fajną kardiolożkę i dermatolożkę, ale już się przekonałam że lepiej do młodych trafić niż do starszych bo tym to obojętne co Ci jest czy pomoże Ci czynie. Mój TŻ miał straszne bóle gdzieś z któregoś boku poszedł do lekarza facet mu nagadał że to może być groźne ba że w jego stanie może do raka doprowadzić a potem dał jakieś badziewne tabletki za 5zł na receptę przeciwbólowe i powedział ale pan jest za młody na chorowanie, i jakieś leczenie. Musi pan z Tym żyć... a ile Pan pożyje to ja nie wiem... I dalej nie wiadomo co mu jest i jak go leczyć. I to ma być lekarz ??
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
Lekarze... Cóż, oby trzeba ich było odwiedzać jak najrzadziej
![]() Pozdrawiam z pracy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Hennę mam topop, kupiłam w jakimś indyjskim z artykułami spożywczymi, kosmetycznymi i takimi tam. Jeśli masz w zasięgu dzielnice gdzie ciapaci mają sklepy to tam na 100 będzie. http://www.spicesofindia.co.uk/acata...na-Powder.html albo zamów sobie ![]() Kupiłam sezama i słodkie migdały. Ten drugi do masek będzie. Tak mi się hery podobały dzisiaj - wyszłam na słońce i wszystko szlak trafił ^^ strasznie suchutkie są. Wtarłam sezama łyżeczkę, ale nie czuję jakiejs wielkiej tłustości. Nigdy nie miałam tak suchych włosów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
- Taaa... w UK służba zdrowia to jakaś masakra. Dostanie się do specjalisty graniczy z cudem, bo GP najpierw właduje w Ciebie co tylko może. Nawet do ginekologa ciężko się dostać. A jak w końcu się GP ulituje, to potem czekasz 6 tygodni na odpowiedź szpitala, czy specjalista jest Tobą zainteresowany i czy Cię przyjmie. Córka znajomych ma atopowe zapalenie skóry i do tej pory nie widziała specjalisty, o testach na alergię można zapomnieć. Cytat:
![]() ![]() Sirii, jesteś prześliczna! I włoski też dobrze wyglądają, a będzie jeszcze lepiej. Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
Marta, bo przebija bardzo mocno. No i co do koloru to bierz poprawke na to, ze ja kazde zdjecie obrabiam w programie graficznym
![]() Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zadomowienie
|
Loreal i drogeryjne cuda to zwykle pomarańcze dla mnie.
Rzadko wychodzą naturalnie. Imperfekto to co to za ściemnianie fotoszopowe? ;p Hah, ja jutro walne allwavesa na całość żeby zejść z czerwonawej poswiaty, wiec dzis siedze tlusta i niestylizowana haha Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
![]() |
#4510 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Joanku, to zadne sciemnianie
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z kolei ja mam aż za duże doświadczenie z NFZtem i nienawidzę tego z całego serca. Niekompetentni lekarze, którzy sami nie wiedzą jaki lek służy do czego i którzy przepisują na ślepo wszystko, co często ma zgubne dla pacjenta konsekwencje, bez zrobienia wcześniej odpowiednich badań. Czekanie na specjaliste zajmuje mnóstwo czasu, normą jest zapisanie się i czekanie 2 lata w kolejce u niektórych lekarzy. Na zrobienie zwykłego badania często czeka się conajmniej 2 miesiące. Mi się zdarzyło chodzić do lekarza i czekać w kolejce 8 GODZIN, i tak co miesiąc. Nie wspominając o szpitalu onkologicznym, w którym chorzy na raka ludzie potrafią czekać w kolejce równie długo... Mam wrażenie, że pozytywne opinie na temat polskiej służby zdrowia mają ludzie zdrowi lub tacy, którzy leczą się prywatnie. Myłam dzisiaj włosy tym żelem pod prysznic GP, rozwodniłam go i był w porządku. Pytałam Was o skład wcześniej, ale nie uzyskałam zbyt dużęj ilości odpowiedzi i zaryzywkowałam. Owszem, ma i SLS i inne składniki myjące, ale również ma sorbitol już na drugim miejscu, co wydaje mi się dobre dla włosów ![]()
ubrania: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...8#post33192618 szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649 zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam ![]() Edytowane przez vyenna Czas edycji: 2014-04-17 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Doe -... że już o niskim poziomie edukacji nie wspomnę. Aczkolwiek siedze tu bo w Polsce zyć się nie da za bardzo bo koszty utrzymania się w porównaniu do wypłaty są wręcz ogromne. A tu nawet za tą najniższą krajową jakoś da się ujechać, więc źle nie jest. I troszkę przyjaźniej się żyje, można sobie pozwolić na jakieś dodatkowe rzeczy, a ludzie nie są aż tak uczepni i zawistni jak to w Polsce mi sie zdarzało to niestety odczuć. Są też różne opcje spędzania czasu za niskie koszty, gdzie w Polsce mieszkając na wsi nie miałam możliwości by sobie gdzieś wybyć bo nawet w mieście nic ciekawego nie było i trochę strach tam był chodzic samemu co by od jakiegoś drecha nie oberwać. Tu z buta mogę iść do miasta, na zakupy jak i na spacer, czy jechać do jakiegoś miasteczka obok. Więc są te plusy i mimo tej nieszczęsnej edukacji, kiepskiej służby zdrowia i paru innych mankamentów wolę mieszkać tutaj bo mam więcej możliwości i mogę mieć jakies plany na przyszłość ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-04-15 o 17:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym musiała się fotoszopować całkowicie, żeby moje włosy jakoś zaczęły wyglądać ![]()
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie, to akurat nie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zadomowienie
|
Czy wszystkie pasma przy rozjaśnianiu puściły Ci dobrze? Bo wygląda jak by ten ciemny blond przed który przebija jasny dawał efekt zieleni gdzieniegdzie przy rudym.
już na drugim zdjęciu to widzę, możliwe że światło albo przewrażliwiona jestem bo siostra tak mi się kiedyś urządziła... Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
Nie mam nigdzie zieleni
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny jakie baby są zawistne!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda gadać. Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-04-15 o 18:46 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Raczkowanie
|
Vidia9, miażdżysz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 | |
Zadomowienie
|
dziękuję
![]() ![]() ![]() do afro jeszcze daleko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a obwód kitki zmierzyłam , ok.12 cm jeśli dobrze mierzę ![]() Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2014-04-15 o 18:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Moim zdaniem bez obróbki ładniejsze. ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Raczkowanie
|
Cudowne macie te włosy, nie mogę się na patrzeć!
![]() Niestety w zeszłym tygodniu nie udało mi się olejować włosów, bo miałam troszeczkę urwanie głowy w związku z egzaminem na prawo jazdy. Pochwalę się wam troszeczkę zdałam za pierwszym razem! ![]() Mam pytanie, może nie na tym wątku, proszę nie krzyczeć. ![]() Jak bardziej polecacie pierwsze olejowanie na całą noc czy na kilka godzin? I czy lepiej nałożyć olej na suche włosy czy na wilgotne? Co do Polskiej Służby Zdrowia dzisiaj postałam sobie ponad godzinę w rejestracji, prawie 3 godziny w kolejce do ortopedy, żeby dowiedzieć się że powinnam iść do neurologa, stwierdzono to bez wykonania żadnego prześwietlenia nogi, ani nic z tych rzeczy. ![]()
#4524 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A bo baby czasem tak mają ![]() ![]() Zmywam zaraz balsam bania agafii regeneracyjny, taki z kilkoma olejami ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Zadomowienie
|
Imperfekta Mm o to pewnie światło.
Marta Co fo farb to nie widzialam.jeszcze ognistej, naturalnie wyglądającej rudosci. Po drogerii. Zaskocz mnie ![]() Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
![]() |
#4526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a mogę odgniatać z odżywką b/s (joanna mak i bawełna) ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() - Nigdy nie odgniatałam z odżywką, zwykle albo z kapką oleju, albo masłem shea, albo zielonym kremem z biedronki. Można też na sucho, albo przez apaszkę. Chodzi o to, by za mocno nie tarmosić włosów, by nie zrobił się puch. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Wtajemniczenie
|
Polacy to niestety bardzo zakompleksiony,zawistny i sztywny naród.Nie wszyscy ale większość z tego co obserwuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Moderator
|
Cytat:
Nie no tu to ludzie są mili, nawet w zwykłym take-away obsługa strasznie sympatyczna, w pubach super atmosfera. Niedawno jak poszłam na lokalny koncert to atmosfera była przednia, wszyscy dobrze się bawili. W klasie też mamy śmiechu dużo przy robieniu eksperymentów chociażby, a jak czegoś nie rozumiem to mi cierpliwie tłumaczą i mówią jeszcze, że angielski mi się bardzo poprawił, a ja ciesz na gębie bo początkowo bałam się odezwać ;D A jak w pl byłam lepsza od jakiejś dziewuchy to zaraz wielce obrażona i czerwona z zazdrości. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.