|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | ||||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja ostatnie dwa dni to tylko sikam co 2 godziny, ale śpię jak zabita Cytat:
![]() ![]() ![]() Co do koktajlu to Trisdom pisała, że pić go zaleca się jak szyjka jest już zmiękczona lub po 40tc bo inaczej jest nie wskazany. Ja się cykam go napić wcześniej ![]() Cytat:
![]() Tak w ogóle to bardzo dziękujemy za doping powiem, że bardzo się staramy (przynajmniej Ja bo Majka na wszystko wypina ![]() Te kilka dni przed terminem jest zdecydowanie najgorsze. Człowiek siedzi jak na szpilkach, a na dodatek mała się jeszcze mniej rusza i muszę Ją stale kontrolować ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
![]() Mi też wydaję się, że mi opadł, ale mój mąż tego nie widzi ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Moderator
|
Cos dzisiaj kiepska noc dla nas byla...
Ja tez prawie nie spalam, bo co zasnelam na sile, to sie budzilam na siku - bylam 4 razy, a to dla mnie nowosc bo do tej pory chodzilam maxymalnie 1 raz... ![]() Cytat:
![]() Majce zostaly 4 dni, wiec wysylam 4 brokuly ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |||
Zadomowienie
|
![]() Fajny domek ma Pisanka, jak juz dziewczyny pisały ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Za to sposób "Prostaglandyny-TZta" działa u mnie nadzwyczaj nieprzyjemnie- skurczybyki i bóle brzucha przez całą noc. No, ale czego innego sie spodziewać... Kate- sny to Ty masz niezłe ![]() Tequiba- olejek arganowy kupiłam w biochemii urody, bo był akurat w buteleczkach 50 ml w promocji przed świetami. Drogi, ale działanie jest megaaaaa.
![]() |
#4505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj rankiem zaatakowałam męża i mam zamiar ten dzień wykorzystać do granic możliwości w wykurzaniu bo mam jakiegoś takiego powera ![]() ![]() No i mam marzenie mieć porod taki jak Senira ze styczniówek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zadomowienie
|
u mnie też ciężka noc, jestem nieprzytomna
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Widzę że nie tylko ja miałam fatalną noc. Chyba z godzinę spędziłam w toalecie męcząc się ze strasznymi skurczami jelit, a potem z tego wszystkiego dostałam skurczy macicy - brzuch twardy jak kamień i dziwny ból. Jeszcze do tego TZ musiał jechać na 4 do pracy, więc o 3 się znowu obudziłam i bałam się potem sama spać... Gdybym wiedziała to bym na wizaż weszła ![]() Rany oszaleć można z tą ciążą.
![]() |
#4508 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() A wlasnie - jak to jest jezeli Majka nie wyjdzie do 10.? Do szpitala sie chyba wtedy trzeba udac, czy nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Power podobno pojawia się przed samym porodem ![]() Czytałam styczniówki- tylko pozazdrościć. Liczę na podobny przebieg, bo u mnie tak rodzinnie- mama 3x 2 godziny i siostra, która tez nie czuła rozwierania....
![]() |
#4510 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do opuchniętych stóp to chyba takie uroki ciąży, jeśli wyniki są dobre to nie ma się co przejmować chyba. Mnie co prawda nic nie puchnie, ale gin za każdym razem mi sprawdza kostki ![]()
![]() |
#4511 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Świętuję dziś donoszoną ciąże ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Również nockę miałam z głowy, obudziłam się o 3 i nie spałam do 5 czy 6, potem pokimałam 2 godziny i trzeba było cukier mierzyć. jak możesz, ja jestem nieszczęśliwa, a ty się nabijasz ![]() Cytat:
Uśmiałam się z twoich zapędów do samobadania usg ![]() Cytat:
![]() ooo matko! ale się odstrzeliłaś ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Z racji donoszonej ciązy zaczynam wykurzanie małego. Koziemleko-nie będę czekac do niedzieli, ale od niedzieli możemy się razem dopingować ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() TeQiba ja to samo. Normalnie chodziłam raz w nocy a dziś 3. Nie wiem pewnie dlatego ze jutro zaczynam 9 miesiąc:p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4513 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() To dla Ciebie na zachętę brokuły ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie ostatnio troszkę siły wróciły więc jakoś tak weselej w domu, wogóle całą ciążę się tak wspaniale psychicznie nie czułam wszystko mnie cieszy, a najbardziej kocham swój brzuszek z którym wcześniej nie czułam wielkiej więzi. Ciągle się z Piotrusiem bawimy i poklepujemy, on mnie kopnie to ja mu zasadzę kuksańca, to on mnie znowu, to mu położę pilota na brzuszku a on go zrzuca ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() przepraszam ![]() ![]() no i baw sie dobrze przy wykurzaniu Ehh tez bym juz chciala byc tak daleko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Emilka ma system komunikacji z rodzicami- noga z prawej strony. Chociaz wczoraj dołączyła jeszcze kopniaki w pępek ;P ![]()
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Side doping się przyda a jakże ![]() Tata się mnie wczoraj pyta czy mam jakieś rozwarcie, czy coś co może świadczyć o tym, że zacznie się niedługo ![]() To idę na spacer i do kumpeli ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja wprawdzie dopiero o 1 usypiam, ale do 10 śpię bez problemu, z przerwą na siku. Cytat:
![]() Cytat:
![]() czekamy na zdjęcia brzucha to ocenimy ![]() Cytat:
![]() Dla Majki ![]() ![]() ![]() Pijemy ![]() ![]() Kurde, jak tak czytam o tym waszym wykurzaniu, to zaciskam nogi jeszcze bardziej ![]()
![]() |
#4520 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszę zrobić jakieś zdjęcie brzuszka bo Maksiu się urodzi a my nie mamy żadnej brzuszowej pamiątki. A w ogóle TŻ powinien dostać od szefa resztę pensji za grudzien. Ok 950 zł. I ten skur... dał mu tylko 300 :banghead: Gdzie reszta, gdzie pensja za styczeń? ! Poryczałam się. Nawet nie wiem co z tym zrobic. Mamie musimy dac 350 zl a nawet nie mamy tego, od pon dojazdy do pracy, paliwo no i jesc trzeba. Ja mie mam siły. Pracujemy oboje a pensja jakby jedna. On musi szukać innej pracy z pensja wypłacana terminowo. Bo ja to moge jesc i chleb ze smalcem ale dziecku mleka czy pieluszki nie odmowie prawda? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj sama w domu do godz 15 i wczoraj wielka panika, mama mi chyba 10 razy powiedziała, że jakby się coś działo mam dzwonić do Taty i on przyjedzie ![]()
![]() |
#4522 |
Raczkowanie
|
cześć
![]() witamy się w 37 tc ![]() o dziwo dzisiaj mi się bardzo dobrze spało, choć sny miałam strasznie bezsensowne, głównie związane z seksem, no ale co się dziwić jak 1,5 miesiąca nasze pożycie jest zerowe, tzn moje pożycie, bo z TŻtem to sobie radzimy w inny sposób ![]() ![]() zazdroszczę Wam wykurzania maluchów, ja zobaczę co powie gin w piątek ale pewnie będzie kazał poczekać jeszcze tydzień aż ciąża będzie donoszona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() O rany, nie było mnie tu dzień z hakiem a nadrobić Was to prawie mission impossible. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaka ładna piłeczka! ![]() U mnie znów zawirowania ostatnio i nieprzespane noce, może później Wam napiszę coś więcej...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Snami się nie przejmuj, mi się śnią takie głupoty, że czasem mi głupio opowiadać ![]() A o zatruciu to praktycznie nic nie wiem, więc się nie wypowiadam Cytat:
Cytat:
![]() Co do pogrubionego ![]() Cytat:
![]() Czy ja o czymś nie wiem ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie mam niestety cycków, żeby to ocenić, ale jakaś taka zjeżdzalnia mi sie zrobiła, kulka jakby się wypłaszczyła? ![]() Cytat:
![]() Oo, one mają 4S, Ty masz metodę 5S - sprzątanie, spacer, schody, sutki i seks ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja mama miała 2xCC, więc nie mam bladego pojęcia, co mnie może czekać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I owocnego dnia! ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja mam taki humor od poczatku - ostatnio zastanawiałam się i pytałam męża, czy to przez hormony, czy po prostu. Bo nawet jak on mnie wpieprzy, to się gniewać długo nie mogę, co jest standardem, że po akcji mam kilka dni suczy ![]() Poza tym, jak tu się nie cieszyć? Piotruś już taki duży, po kłopotach na razie, odpukać gdzie bądź, cisza - tylko czekac na nadejście pierworodnego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Brak skurczy, kłuć i takich tam wcale nie muszą świadczyć o tym, że nic się nie dzieje ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie też cycki siedziały na brzuchu, a teraz cycki dalej na brzuchu, a brzuch już na kolanach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4527 |
Raczkowanie
|
Jesoo, ale mnie dziś brzuch swędzi w okolicy pępka
![]() ![]() ![]() Powiem wam dziewczyny, że macie takie zgrabne , malusie brzuszki ![]() ![]() Na koniec doping dla Kate ![]() Ja sobie pomyślałam, że niby chcę rodzić, ale wczoraj leżąc w łóżku dotarło do mnie , że muszę to dziecko wydać na świat jeszcze i, że w ogóle ciąża to dziecko ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/aa23db2c38.png 19.02.2014 g 18.20 Alicja ![]() ![]() Edytowane przez JustiLbn Czas edycji: 2014-02-06 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.. Współczuję cieżkich nocy. Miałam narzekać ale nie będę bo widzę, że może być gorzej. Wstawałam tylko 4 razu i wracam kladę się i zasypiam. Wiec nie jest zle
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
Mnie nie oszczedzala, bo straszak długo buszowal robiac referat. O 1 w nocy padł net, ten załamany próbował naprawiac i ślicznie mnie pobudzil. Jakbym nie była w ciąży pewnie nie miałby na to szans, ale teraz śpię czujnie jak ważka
![]() Tris, no nie wierze, myślałam, że cc to jak splunac i żaden brokul niepotrzebny ![]() Dziewczynki, informuje, że mimo odmiennej drogi wydostawania się dziecka, każdy brokul przy cc mile widziany (może bardziej dla mamy niz dziecka, ale zawsze). Amen. ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4530 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:04.