Co sądzicie o .... ? - ZBIORCZY II - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-12-27, 09:20   #4501
pani_smith
Zakorzenienie

Dot.: Co sądzicie o .... ? - ZBIORCZY II

nie wiem, jak z twoją figurą i obfitością biustu, ale jeśli mnie pamięć nie myli natalia szroeder jest dziewczynką o raczej wątłej budowie ciała - taki dekolt będzie apetycznie wyglądał właśnie na takich mniejszych biustach (wylewający się cyc modelki prezentującej sukienkę w linku jest bardziej wulgarny i dla mnie nieapetyczny). zastanów się, na który efekt masz większe szanse.
natomiast fakt, że szroeder nic się nie rozjeżdżało mógł wynikać po prostu z obecności taśmy dwustronnej - to stary patent (tym bardziej, jeśli występ był z krótszych... całej nocy pewnie by nie wytrzymało, ale kilka piosenek...)

wróciłam
pani_smith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 12:19   #4502
maniaczka1212
Raczkowanie

Dot.: Replay Jeans

słyszałam i ogólnie mają ciekawe rzeczy niestety jakość nie równa się z ceną :/
maniaczka1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-27, 16:40   #4503
Agatkaaga023
Przyczajenie

Kupiłam ten stanik Gorsenia G026 i jak przymierzyłam to niestety troszkę go widać.
Natalia Szroeder jak widać na tych na zdjęciach ma dość duży biust,(ja mam mniejszy) nie jest chyba możliwe żeby miała tą taśmę bo grała blisko 2 godziny i wiadomo że musiała się spocić (wtedy taśma się odkleja) mimo to czuła się do końca pewnie: tańczyła,skakała może tylko kilka razy poprawiła delikatnie ręką

Edytowane przez Agatkaaga023
Czas edycji: 2017-12-27 o 22:29
Agatkaaga023 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 08:33   #4504
rawita
Zakorzenienie

Ja jestem zdania, że jak się nie ma dużego biustu, zawsze można sobie pozwolić na brak stanika, co często praktykuje, jak np. mają mi ramiączka prześwitywać przy jakichś przezroczystościach, czy np. mam dekolt z tyłu. Natomiast efekt zaprezentowany przy tej sukience mi się nie podoba i uważam, że przy każdym biuście będzie on wulgarny. Dekolt jest po prosty za duży. Poeksperymentowałabym z założenem pod sukienkę fikuśnego, koronkowego topu, żeby choć trochę zakryć ten wylewający się biust.
rawita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 08:57   #4505
Agatkaaga023
Przyczajenie

Moze rzeczywiście jakiś koronkowy top, bo tak to troche czuje się jakby mi zaraz wszystko miało być widać. Dziwię się że młodziutka i skromna Szroeder aż tak ryzykowała będąc na koncercie przed kamerami bez niczego, a biust jak widzicie ewidentnie wylewał się jej...
Macie jakąś sugestię co do tego topu?
Stary 2017-12-28, 09:10   #4506
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez rawita Pokaż wiadomość
Natomiast efekt zaprezentowany przy tej sukience mi się nie podoba i uważam, że przy każdym biuście będzie on wulgarny. Dekolt jest po prosty za duży. Poeksperymentowałabym z założenem pod sukienkę fikuśnego, koronkowego topu, żeby choć trochę zakryć ten wylewający się biust.
Zgadzam się, ten top to dobry pomysł. Ewentualnie przy bardzo małym biuście ten dekolt by się obronił, byłoby wówczas w stylu Keiry Knightley (czyli piersi schowane całkowicie pod pasami materiału).
Stary 2017-12-28, 10:17   #4507
CzarnaMaciejka
Raczkowanie

Dot.: jakie buty do spodnicy na jesien?

Dziewczyny, a co sądzicie o wzorze w panterkę? 😉 Nosicie? Ja mam mieszane uczucia -z jednej strony kojarzy się z kiczem, z drugiej może być elementem ubioru kobiety z klasą, chyba dużo zależy od fasonu itd.
CzarnaMaciejka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 13:36   #4508
pani_smith
Zakorzenienie

panterka panterce nierówna.
łatwo o tandetę, ale znam dziewczyny, które umieją ją nosić z duża klasa (najczęściej wybierają ten wzór w dodatkach, ale nie ma prawidłowości)

wróciłam
Stary 2017-12-28, 13:42   #4509
chabrymakiistokrotki
tak sobie tutaj siedzę :)

Cytat:
Napisane przez pani_smith Pokaż wiadomość
panterka panterce nierówna.
łatwo o tandetę, ale znam dziewczyny, które umieją ją nosić z duża klasa (najczęściej wybierają ten wzór w dodatkach, ale nie ma prawidłowości)
I ja uważam tak samo. Jeśli nie jesteś pewna, ale Cię do panterki ciągnie, to zacznij od obejrzenia dużej ilości zdjęć. Zobaczysz co Ci się podoba, a co nie, znajdziesz pomysły na noszenie panterki.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

pinterest: https://pl.pinterest.com/grazagrazyna/
chabrymakiistokrotki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-28, 13:56   #4510
Agatkaaga023
Przyczajenie

Wracając do mnie to chyba znalazłam rozwiązanie przeglądałam na fb fanclub Natalii Szroeder i tam na jednym z koncertów miała jeszcze raz ta sukienkę tylko teraz spiętą agrafką. Myślicie że można tak, bo jak dla mnie lepiej to wygląda?

http://konecki24.pl/wp-content/uploa...zroeder-11.jpg
Stary 2017-12-28, 14:03   #4511
chabrymakiistokrotki

Cytat:
Napisane przez Agatkaaga023 Pokaż wiadomość
Wracając do mnie to chyba znalazłam rozwiązanie przeglądałam na fb fanclub Natalii Szroeder i tam na jednym z koncertów miała jeszcze raz ta sukienkę tylko teraz spiętą agrafką. Myślicie że można tak, bo jak dla mnie lepiej to wygląda?

http://konecki24.pl/wp-content/uploa...zroeder-11.jpg
Co innego patrzeć na sukienkę ze sceny, a co innego z drugiej strony stołu. Agrafka (choćby nie wiem jak mała) będzie widoczna i stworzy efekt prowizorycznie zorganizowanej sukienki. Może zamiast własnoręcznie kombinować, żeby sukienka dobrze na Tobie wyglądała, poszukaj takiej, która od razu będzie leżeć jak ulał. W tańcu agrafka może Ci się rozpiąć (albo rozpinać co chwilę). Lepiej spędzić wieczór na zabawie, niż kontrolowaniu dekoltu

Stary 2017-12-28, 19:08   #4512
rawita
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc, już prędzej bym dała jakiejś krawcowej do zszycia tak jedną trzecią tego dekoltu od dołu niż spinała agrafką. Zgadzam się, że agrafka sprawia wrażenie prowizorki. Sama kiedyś dałam do zszycia część dekoltu i to w sukience od dobrego projektanta, czyli teoretycznie ten duży dekolt był zamysłem, ale po prostu widziałam, że wychylający się cyc sprawdza się tylko w stroju scenicznym. W przeciwnym wypadku cały czas będziesz myśleć, czy czasem sutek się nie wychyli i nie wzbudzi sensacji.

Edytowane przez rawita
Czas edycji: 2017-12-28 o 19:11
Stary 2017-12-28, 22:50   #4513
Agatkaaga023
Przyczajenie

.

Czas edycji: 2017-12-29 o 16:38
Stary 2017-12-29, 01:31   #4514
Bayeczka
Raczkowanie

Na podstawie tych zdjęć - styl miejscami straszny, obliczony na kontrowersję i wulgarny look. Szorty plus kusy srebrny top - blee, banalne to. Z kolei ta kraciasta rozkloszowana sukienka jest zwyczajnie wulgarna przy tej długości (a raczej krótkości). Przy czym na scenie oczywiście bronią się różne kreacje, które na co dzień nie miałyby racji bytu, chyba że ew. na szaleństwach w klubie.

Ogólnie to jednak tym kreacjom brakuje klasy, a jak na strój na scenę - również jakiejś "charakterystyczności ", pazura. No, poza czarnym strojem z Dni Zgierza . Poza tym - trochę widać, że im mniejsza miejscowość (te wszystkie prowincjonalne dni miast), tym bardziej styl "dziewczyna dresiarza" . Stroje z imprez transmitowanych w telewizji dużo ładniejsze - coś odkrywają, coś zakrywają .

(Zaznaczam, że część zdjęć pokazuje tylko część stroju, więc trudno to jakoś oceniać - a i strój Natalii poza sceną pewnie inny jest ).
Bayeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 05:19   #4515
rawita
Zakorzenienie

Zgadzam się z Bayeczką. Skromną ani stylową bym jej nie nazwała. Jej kreacje wyglądają bardzo prowokująco i tanio. Ta sukienka, nad którą myślałaś, rzeczywiście jest już najlepsza ze wszystkiego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-12-29, 08:38   #4516
chabrymakiistokrotki

A ja dodatkowo mam wrażenie, jakby jej specem od wizerunku była jakaś koleżanka z klasy. Ani te jej stroje ładne, ani za dobrze na niej nie wyglądają.

Stary 2017-12-29, 13:03   #4517
Agatkaaga023
Przyczajenie

.

Czas edycji: 2017-12-29 o 16:37
Stary 2017-12-29, 14:29   #4518
elektro_lit
Raczkowanie

No ja po tych zdjęciach sądzę, że lubi pokazywać cyc Nie wiem może jako nastolatka też źle wybierałam, np. za duże dekolty, ale teraz jako młoda kobieta wybieram "grzeczne" dekolty (a raczej ich brak) i taki styl, krótko mówiąc, mi się nie podoba.

elektro_lit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 15:11   #4519
pani_smith
Zakorzenienie

znacie niezbyt pochlebne żarty-streotypy o dziewuchach z małych miasteczek, które trafiły na dorosłą miejską dyskotekę?
no właśnie tak mi się to kojarzy - pełna wiocha (to nie przytyk pod adresem jej rodzinnej miejscowości).

ale odnoszę wrażenie, że te zdjęcia są mocno krzywdzące i jednostronne. nie śledzę jej kariery, chyba nawet nie umiałabym podać tytułu choćby 1 piosenki, ale widziałam tą dziewczynę na kilku festiwalach/koncertach i nie powiem, żeby wyglądała niestosownie czy niegustownie. raczej odniosłam wrażenie, że wszystko było na swoim miejscu - świeżo, dziewczęco, ładnie (i nie mówię o kostiumie scenicznym, a kuluarach przed lub po)

wróciłam
Stary 2017-12-29, 18:23   #4520
voice_of_silence
Zakorzenienie

Zmienię trochę temat. Co sądzicie o torebkach z Parfois?

Pytam zarówno o wzornictwo, jak i jakość.

Miałam od nich chyba dwie torebki - jedna typu shopper a druga mniejsza, na łańcuszku. Dość dobrze je wspominam, jakość tej pierwszej wręcz mnie zaskoczyła w pozytywnym sensie, choć była zrobiona z jakiegoś sztucznego tworzywa.

Dzisiaj kupiłam poniższy torebko-plecak, ponieważ zaintrygował mnie wzór, a od jakiegoś czasu szukałam czegoś w średnim rozmiarze.

Pytam z ciekawości czy macie jakieś doświadczenia, czy jakość ich produktów jest w miarę wyrównana czy zależy od modelu. Niektóre ceny są, przyznam, wywindowane w kosmos. Np. pierwotna cena tego plecaczka jest moim zdaniem zupełnie nieadekwatna i tyle bym się wydać nie zdecydowała.
https://www.parfois.com/dw/image/v2/..._2y.jpg?sw=561

Edit: Pierwotna, tzn. 129 zł

Coco Chanel

Wyzwanie czytelnicze 2019

Edytowane przez voice_of_silence
Czas edycji: 2017-12-29 o 18:25
voice_of_silence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-29, 20:15   #4521
pani_smith
Zakorzenienie

ja mam tylko złe doświadczenia.

wróciłam
Stary 2017-12-30, 11:17   #4522
AnaW77
BAN stały

Cytat:
Napisane przez voice_of_silence Pokaż wiadomość
Zmienię trochę temat. Co sądzicie o torebkach z Parfois?

Pytam zarówno o wzornictwo, jak i jakość.

Miałam od nich chyba dwie torebki - jedna typu shopper a druga mniejsza, na łańcuszku. Dość dobrze je wspominam, jakość tej pierwszej wręcz mnie zaskoczyła w pozytywnym sensie, choć była zrobiona z jakiegoś sztucznego tworzywa.

Dzisiaj kupiłam poniższy torebko-plecak, ponieważ zaintrygował mnie wzór, a od jakiegoś czasu szukałam czegoś w średnim rozmiarze.

Pytam z ciekawości czy macie jakieś doświadczenia, czy jakość ich produktów jest w miarę wyrównana czy zależy od modelu. Niektóre ceny są, przyznam, wywindowane w kosmos. Np. pierwotna cena tego plecaczka jest moim zdaniem zupełnie nieadekwatna i tyle bym się wydać nie zdecydowała.
https://www.parfois.com/dw/image/v2/..._2y.jpg?sw=561

Edit: Pierwotna, tzn. 129 zł
nie ten fason i zdecydowanie nie ta cena
AnaW77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-12-30, 17:58   #4523
Platynka88
Raczkowanie

Ja mam dobre wrażenia. Miałam 2 torebki i obie były bardzo wytrzymałe przy intensywnym użytkowaniu. Podoba mi się, że mają duży wybór fasonów i ceny wcale nie są takie wysokie, gorzej z biżuterią bo tu ceny są mocno zawyżone.
Platynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 12:39   #4524
antfito
BAN stały

Co sądzicie o tym płaszczu?
https://answear.com/1019060-answear-...ssom-mood.html
Chcę kupić sobie jakąś kurtkę na zimę, do tej pory mialam głównie kurtki ciemne ( czerń, granat) ale ciągnie mnie do tego aby tym razem kupić sobie coś jasnego. Jak się taka kurtka będzie nosiła? Mocno będie się brudziła? Dodam,że komunikacją miejską nie jeżdżę
antfito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 14:10   #4525
rukolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antfito Pokaż wiadomość
Co sądzicie o tym płaszczu?
https://answear.com/1019060-answear-...ssom-mood.html
Chcę kupić sobie jakąś kurtkę na zimę, do tej pory mialam głównie kurtki ciemne ( czerń, granat) ale ciągnie mnie do tego aby tym razem kupić sobie coś jasnego. Jak się taka kurtka będzie nosiła? Mocno będie się brudziła? Dodam,że komunikacją miejską nie jeżdżę
Miałam kremową kurtkę zimową i nie polecam. Musiałam prać prawie co tydzień, bo ciągle była brudna. Z tym, że ja korzystałam z komunikacji.
rukolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-04, 17:28   #4526
pani_smith
Zakorzenienie

zdarzyło ci się kiedyś przeciskać do samochodu, bo ktoś obok zaparkował jak ostatni osioł?
jasna kurka sprawdza się niestety tylko na śnieżnym końcu świata i sesji zdjęciowej. w naszym klimacie z brudnymi, brzydkimi zimami - chyba nie.

wróciłam
Stary 2018-01-04, 21:35   #4527
anulus17
Zakorzenienie

Ja mam kurtkę w jasnym różu właśnie, ale nie jeżdżę komunikacja miejska. Zeszłej zimy pralam ja około 3 razy, w tym roku prawie po każdy wyjściu ale mam 1.5 roczne dziecko które często chce na ręce, więc ta kurtkę noszę tylko jak idę gdzieś sama. Jako jedynej kurtki nie polecam, ja mam 2 ciemniejsze na zmianę

anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 05:29   #4528
elektro_lit
Raczkowanie

Ja mam kremowy płaszczyk i jestem z niego zadowolona. Ale nie widzę problemu w zaniesieniu go do pralni, może dlatego, że bardzo dobrze się w nim czuję.

elektro_lit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 09:51   #4529
LadyChatterbox
Zakorzenienie

Mam biały, slubny, teraz noszony jako normalny. I brudzi się cholernie. Jakbym chciała go nosić codziennie to co tydzień musiałabym do pralni dawać.

LadyChatterbox jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-05, 13:21   #4530
pani_smith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elektro_lit Pokaż wiadomość
Ja mam kremowy płaszczyk i jestem z niego zadowolona. Ale nie widzę problemu w zaniesieniu go do pralni, może dlatego, że bardzo dobrze się w nim czuję.

zaniesienie do pralni to nie kłopot, ale w momencie, kiedy jest to twoje podstawowe okrycie i musisz to robić raz w tygodniu, to jest to co najmniej uciążliwe (i kosztowne)

wróciłam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości