|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Byłam z Darią na spacerku bo nawet ładna pogoda. Zaraz będę robić zupki Darii. Muszę zrobić zapasy i zamrozić bo za niedługo do pracy wracam. Zrobię jej szpinakową,pomidorową i pieczarkową
![]() Nie chce mi się...najchętniej włączyłabym sobie serial, położyłabym się i otwarłabym pake chipsów ![]() taaaaaaaa...marzenie... Cytat:
![]() Jak Ola teraz się czuje? Gorączkuje dalej? Cytat:
![]() Cytat:
![]() te nasze to raczej jesienne są. Rozmiar 18. A Wy jaki rozmiar?
![]() |
#4502 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie pytana ale odp 23 ![]() Kubus Wielka Stopa pozdrawia Ciocie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Zakorzenienie
|
Różne rzeczy będziemy próbować - badać między innymi to - jakich przerw między posiłkami ona potrzebuje - napisała, że często rodzice myślą, że dziecko "nic nie je" a potem się okazuje, że je niemal cały czas - tu gryz, tam dwa. I zrezygnowąłyśmy z przekąsek typu chrupek.
Podoba mi się japoński system i przedstawienie sprawy jako "odstawienie od mleka" - tak samo ujmuje rozszerzanie diety Gonzalez, Pediatra, auto "moje dziecko nie chce jeść" - tam mleko jest bez ograniczeń, najlepiej mleko mamy - i potem stopniowo dziecko ma się "odstawiać od mleka" czyli zacząć jeść inne niż mleko produkty. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45262650] Debrah, pewnie, przy dobrym już chodzeniu włożyłabym, nie na długo może, bo jednak wysokie buty zasłaniają nogę i nie do końca widzisz, jak dziecko ustawia stopę, ale włożyłabym. Resztę Was przeczytałam, ale nie mam jak cytować ![]() Okej, to dobrze. Wiadomo, że butki to tylko na spacerze, a nie cały dzień, no i - moja - chyba mamy szczczęście - od początku bardzo fajnie prosto chodzi, proste plecki, nogi w kolanach dobrze, stopy prosto, żadna nie ucieka i nie koślawi. Gdybym miała jakikolwiek taki problem to był kupiła chyba tylko Emel lub inne z takiej wyższej półki. Cytat:
![]() ![]() Nie pisałam Wam chyba w końcu o pediatrze. Zmienił nam żelazo, zamiast ferrum dostaliśm,y actiferol - w saszetkach - ale dodaję do małej ilości wody przegotowanej i jakoś z niekapka doi. sprawdzał wagę i wzrost - jest okej, więc znowu bez paniki z wynikami. Że młode dobrze się rozwija i trochę mnie uspokoił jak powiedziałam, że " ja bym jej chętnie bardzo dietę uzupełniła w więcej żelaza... " a on dokończył "...no ale co pani może zrobić jak niestety dziecko nie chce, i własnie po to są takie preparaty, nie da się dziecka zmusić". Oprócz tego - powątpiewał czy pokrzywka na pewno od żelaza była, ale może tak być. Dał nam KETOTIFEN - lek przeciwalergiczny, antyhistaminowy, więc może jej wzrosnąć po tym też apetyt jako skutek uboczny.. Tydzień mam to dawać, trochę mnie martwią te skutki uboczne z ulotki, ale cóż zrobić, na szczęście na razie nic niepokojącego nie widzę, a chyba pomogło, bo pokrzywki nie widzę. No i tyle jeśli idzie o wizytę. A co do egzaminów - zdałam psychofarmakologię ! ![]() ![]() ![]() A egzamin był przerąbany, powtórka będzie przerąbana 100x bardziej..;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Melduję się ostatkiem sił
![]() ![]() ![]() Gdzie jest Deli??? Ultra bardzo ładnie je Mała ![]() ![]() Pstryczku, bo "z góry" łatwiej jest rządzić, tudzież planować niewykonalne ![]() Hje, powiem to po raz setny, podziwiam Twoją cierpliwość! ![]() Silver jestem absolutną fanką Darii, jest taka drobniutka ![]() MaJulMi witaj! Napisz coś więcej o sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pierwszy raz odpowiadam, mam nadzieję że się dobrze wyświetli ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witamy ![]() Napisz coś więcej o sobie i o Julci. Skąd jesteście? Ile masz lat ? ![]()
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Siema laski, mam dziś dzień świra więc nadrobie wieczorem ![]() Witaj nowa mamo ![]()
![]() |
#4509 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Postaram się coś poodzywać wieczorem, teraz lecę pobawić się z Malutką ![]() Dzięki jeszcze raz za powitania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Licze, ze Amelce apetyt sie poprawi. Widzialas wczoraj link do aranzacji posilkow dla dzieci - to jest glowny sposob na niejadki. Brawo za zdany egzamin! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Debra - gratki za examin
fewcia - pochwal sie co planujesz mlody sie obudzil, zjedlismy to czas na spacerniak, w sloncu prawie 15 stopni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
Debrah luuuz, u mnie Ania na Ketotifenie od pół roku (właśnie nam zmienili na Aerius), Grześ to pił chyba z rok, skutków ubocznych niet. Młoda aż się trzęsie jak widzi strzykawę
![]() Witam nową mamę! |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | ||||
Zadomowienie
|
Dlaczego najlepsza cukiernia w mieście jest przy naszej trasie spacerowej ? Choć to może nasza trasa spacerowa jest przy najlepszej cukierni w mieście
![]() Cytat:
![]() :dleje: Myślałam , że 15 Cytat:
![]() Witamy na pokładzie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Co przyrządzasz?
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Hejo, dziś dla odmiany szaroburo...
Dobiją mnie te zęby i choroba-cofnełyśmy się milion lat wstecz: Julianka nie zasypia sama (usypiam klocka na rękach ![]() ![]() Ja ostatnio kupiłam bodziaki w realu. Typ najgorszy z najgorszych czyli szerokie a krótkie, przykrótkie rozszerzane rękawy i dekolt do mostka ![]() Widzę, że większość dzieci je tyle co kot napłakał, może tyle potrzebuja ![]() Ifwka współczuję z tą pasierbicą, gdyby to była Twoja córka to inaczej byś to rozegrała a tak to ni pies ni wydra.... Hje jestem w szoku. Byłam pewna, że Twoja sis ma max 16 lat! Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jest mi strasznie smutno. Pojechałam odebrać Małą ze żłobka, ciocia i Ją przyniosła, wzięłam Ją na ręce, przytuliłam, dałam buziaka, a Ona w płacz i wyciąga ręce do cioci
![]() ![]() ![]() Nie piszę tego, żebyście mnie pocieszały, ale po prostu muszę to z siebie wyrzucić ![]() Obiad - kurczaka pieczonego w miodzie z przyprawami ostrymi/szaszłyki do tego surówka z kapusty pekińskiej i ryż. potem sałatki dwie - grecka (uwielbiam ![]() ![]() - paluszki serowe z ciasta francuskiego - pomidorki koktajlowe faszerowane serem gorgonzola - tartaletki z karmelizowaną cebulą i serem kozim plus tymianek - torilla z serkiem ziołowym i ogórkiem zielonym - torilla z serkiem naturalnym i łososiem - tortilla z pastą oliwkową Tortille pokroję tak pod skos, żeby były Razwmordeczką ![]() - bruschettę albo kanapeczki z kromek bagietki z sałata, wędliną, serem, rzodkiewką. - mozzarellę przekładaną pomidorami Na słodko: - 3 BIT - cytrynowiec - orzeszki z masą kakaową - muffinki tort. |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To menu na roczek czy na weselicho trzydniowe? :slina/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że Ci smutno ale proszę zapamiętać że Balnusia kocha Cię najmocniej na świecie ! Co do menu , powiem tylko , że zazdroszczę gościom Balnki takiej wyżerki ![]() ![]() ![]() Nagrałam trochę Piotrka na spacerze, ale tak jak mówiłam on nie ogarnia chodzenia w butach ![]() http://youtu.be/VE-Bmb0qUd4 http://youtu.be/2DaiY_WBXqo
23.01.2013-PIOTRUŚ ![]() 21.04.2015-MICHAŚ ![]() Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka . Edytowane przez insolito Czas edycji: 2014-02-21 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
![]() Fewciu jakie menu apetyczne! ![]() ![]() Debrah ja brałam Actiferol, fajny jest bo bez skutków ubocznych ![]() Meduzza u mnie podobnie jak u Ciebie ![]() ![]() MaJulMi witaj! ![]() Hje ![]() Ja mam dość. Nie nadaję się i koniec. W nocy pobudki co 10 minut, z jedzenia dzisiaj pół kromki chleba z masłem i 4 łyżeczki zupy pomidorowej, którą zawsze uwielbiała. I ryk bo chce jeść, nie dziwię się bo jest głodna, skoro od 12 nic nie przełknęła. Jak teraz dam cycka to drugiego dania też nie tknie. Nie mam siły, no po prostu nie mam, nic tylko sobie strzelić w łeb ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Wtajemniczenie
|
pięknie jest na dworze
![]() ![]() hje jestem w szoku! myślałam, że Twoja Sis ma z 15 lat ![]() MaJulMi witaj ![]() ![]() pstryku serio Kubuś ma 23 ![]() ![]() silver robisz pieczarkową Darii? kurde ja właśnie cały czas myślałam, czy można czy nie ![]() insolito nie mogę z tej cukierni ![]() a Piotrek ![]() ![]() meduzza też nie lubię bodziaków z reala ![]() fewciu! ile tego, ale pyszności wpadam na roczek ![]() za takie gadanie ![]() ![]()
#4521 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4522 |
Wtajemniczenie
|
#4523 |
Zakorzenienie
|
To ja mam chyba małe stopy przy moim wzroście?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gorączki nie ma , ale kupki dalej, ate wszystkie srodki sa tak ochydne, ze po dobroci sie nie chyciła ![]() ![]() ![]() moja ma 20.... ale jak w ccc mierzyłam stope to wychodziła 19, wiec wzielam rozmir wieksze Cytat:
Szklanko, a Ty ja bierzesz na przetrzymanie z uu? U Nas to zawsze działało odwrotnie ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc jak tutaj dziewczyny piszą o 22, 23, to omg. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() daj znac jak skonczycie to wpadne posprzatac ![]() Cytat:
![]() a lawka dobra byla? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | ||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() U nas też tak było, że jak bardzo głodny to za nic nawet nie spróbował "normalnego" posiłku, chyba nie miał cierpliwości, miał zakodowane, że jak głodny to do cyca, kilka minut i po problemie ---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4528 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() U nas po cycku nawet na obiad nie spojrzy. Musi być głodna, żeby coś zjeść, a ja chciałabym ją powoli, bardzo p o w o l i oduczać od tego ciumkania w dzień. Dwa, trzy razy ok, ale 7-8 to już przesada lekka wg mnie. Ja nawet nie wiem jaki Ewa ma nr buta, bo nie robiłam przymiarki do tego, a skarpetki kupuję na oko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
Pisałam Wam, że Piotrek nie akceptuje banan? Oczywiście nie chciał go na podwieczorek więc wziełam go rozgniotłam, pomieszałam z jajkiem i usmażyłam- wcina aż mu się uszy trzęsą
![]()
#4530 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem mam wrazenie ze mamusiowa pomyslowosc nie zna granic ![]() moj wlasnie wtranzolil maly jogurt naturalny z calym bananem i kilkoma pokruszonymi bananami ![]() myslalam ze zje troche a tu prosze... ladny mi to podwieczorek ![]() ciekawe ile kaszki na noc zje????? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.