![]() |
#4501 |
Zadomowienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
U mnie też owulacja się jakby spóźnia... Testy owulacyjne robię od środy, wszystkie negatywne (kreska testowa znacznie bledsza od kontrolnej), temperatura niska, wręcz ekstremalnie (35,85 st. przedwczoraj), raczej sucho, niż mokro. Staramy się bez względu na to, a nuż się uda. Bardzo liczyłam na owulację w tym tygodniu - wyspałam się, odpoczęłam. A jutro lipa, bo z powrotem do pracy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
My dostaliśmy przed świetami diagnozę, która zabrzmiała jak wyrok: oligozoospermia ekstremalna o nieznajomych przyczynach z brakiem jakichkolwiek szans na naturalna ciaze. Nasz andro juz nawet nie udawał, ze ma na nas jakiś pomysł. Kazał jeszcze raz zrobić USG jąder i skonsultować sie ponownie z dobrym endo. Potem zostaje nam albo inv, albo rezygnacja ze starań. Chce wysłać nas jeszcze a konsultacje do innego androloga, ale to celem podjęcia kolejnych prób odnalezienia przyczyny, bo w całym necie nie znalazłam jeszcze przypadku, gdzie z takim wynikiem nasienia udalo sie zajść naturalnie...
![]()
#4503 |
Rozeznanie
|
Moja biedna Midusia86. Nie potrafię cię pocieszyć w takiej sytuacji Ale bardzo mi przykro i jestem myślami przy tobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
Midusia tak mi przykro
![]() Motylek czasami owulacja jest bardzo późno. Ja miewalam kiedys cykle 30-dniowe a owulacja byla dopiero w 19-20 dniu cyklu także trzeba poobserwować. Ja wczoraj zaliczyłam wizytę w końcu u swojego lekarza, wygląda na to ze wszystko jest OK, tylko ciaza jest młodsza i to ok 6 tydzień. Za 10 dni ide sprawdzić serduszko bo na razie jest za wcześnie. Martwi mnie tylko to ze zrobimy mi sie torbiele 3 i 5cm (w tym jedna podwójną) ale lekarz mówi ze to nie zagraża ani mnie ani dziecku i trzeba po prostu obserwować bo mogą same sie wchlonac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Dni płodne zaczęły mi się w 14dc (mnóstwo śluzu bóle jajników), owulacja powinna nastąpić w 19dc, ale nie wiem czy już się odbyła, bo wciąż mam sporo śluzu, jedynie dziś zauważyłam rano, że był taki mleczny, jednak z biegiem dnia znów wygląda jak białko kurze.Dziś jestem w 23 dc i się zastanawiam czy mam owu za sobą czy jeszcze nie hmm... Ostatni raz przytulałam się przedwczoraj ![]() Testy owulacyjne robiłam od 14 do 18 dc, ale drugie kreski były słabsze od pierwszej, nie miałam już pasków na kolejne niestety. Wiecie może w jakim czasie ten hormon spada po owulacji? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Krwawienie się skończyło, zrobiłam test i tym razem negatywny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Wtajemniczenie
|
W takim razie to musiała być ciążą biochemiczna. Też przez to przechodziłam miesiąc temu. Teraz czekam na kolejne wieści ;-) Trzymam za Ciebie kciuki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzisiaj powinnam dostać okres, wczoraj zrobiłam test oczywiście negatywny bo jaki inaczej mógłby być ![]() ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny. Mam do Was pytania pamiętacie w jakich dniach cyklu wykonywałyście badania hormonalne? Chciałabym sobie zrobić taki pakiet hormonalny(TSH,Prolaktyna ,LH,FSh,estradiol,progest eron)na własny koszt po czym od razu z wynikami isć do lekarza. Staramy sie i nie udaje nam się zajść w ciąże, nie chce panikować dlatego myśle że na początku taki pakiet zrobić i zobaczyć czy wszystko ok. Tyle że robiac te badania w pakiecie jest taniej i zastanawiam się czy moge zrobic w jednym dniu je wszystkie czy musze kazde badanie w innym dniu cyklu? Dziekuje za odpowiedzi !
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, po ilu dniach będzie mniej więcej dodatni wynik z bety? Lekarz powiedzial ze ok 10 dnia od owulacji, zrobiłam dzisiaj (11 dzień po). I wyszła poniżej 0,1 😢😢😢
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale głowa do góry nova31, będziemy się starać w przyszłym miesiącu. Też zawsze mam bete taką samą jak Ty ;/ Edytowane przez MotylekwBalerinkach Czas edycji: 2015-12-30 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez konwalia39 Czas edycji: 2015-12-30 o 21:12 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4516 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiesz, odnośnie tych dwóch kresek na teście owulacyjnym, nie mam pojęcia jak to jest. Gdy jestem u ginekologa on zawsze mówi że owulacja była, pęcherzyk jest pęknięty itp. natomiast na teście również nie pojawiła mi się druga kreska taka sama jak testowa, zawsze były one mniej widoczne i według instrukcji testu świadczy to o braku owulacji. Więc może owulacja u Ciebie też występuje tylko testy tego nie ujawniają.. Dziewczyny doradzają tu żeby mierzyć temperature ciała, może tym sposobem spróbuj ustalić owulację (ja jakoś tej temperatury nie umiem mierzyć i interpretować, ale Ty spróbuj, może coś zauważysz ) A ile już staracie się o dziecko? Edytowane przez MotylekwBalerinkach Czas edycji: 2015-12-31 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast ja stwierdziłam że zrobie badania na własną ręke i pójde do innego ginekologa,później najwyżej wyśle mnie na dokładniejsze badania,ale przynajmniej z tych badań już się coś dowiem. Co do prolaktyny to oczywiście nie wiem czy to jest problemem. Dlatego zrobie badanie. Moja kuzynka starała się z męzem rok i wlaśnie później na badaniach wyszło że nie miała owulacji w ogóle przez zbyt wysoką prolaktynę.No ale może ja to mam problem zupełnie w inną stronę. Nie wiem napradę nie wiem... W sumie to już na początku starań też byłam u ginekologa to mnie wysłał do domu bo mam dopiero 23 lata i powiedział że jestem za młoda żeby mnie leczyć a nawet badań nie zrobił wiec po co takie gadanie? Od tego czasu jak mam iść do ginekologa to ehhh szlag mnie trafia. Smutno mi że nie udało się przez te 10 miesięcy ![]() Motylku a ile Wy się staracie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny Szczesliwego Nowego Roku! Oby ten rok byl lepszy od poprzedniego pod kazdym wzgledem
![]()
#4520 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku, oby ten rok był owocny i obfitował w same pozytywne wiadomości ❤
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Zadomowienie
|
Witam
mam pytanko co to moze byc: ostsnio miałam @ 11grudnia w 15-16 dc miałam odczucie posmaku metalicznego w ustach dzis tj. 22dc miałam wymioty, brzuch mnie kłuje (odczucie jakby mi się przelewało) do tego mam gorączkę powyzej 38stopni. Cykle mam 30 dniowe a do @ jeszcze 8 dni
04.11.2010 - RAZEM ![]() 22.09.2012- ŚLUB ![]() Edytowane przez francesca22 Czas edycji: 2016-01-01 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Raczkowanie
|
Francesca temperatura powyżej 38 stopni to jakas infekcja po prostu. Moze po prostu to jelitowka, bo temperatura w ciąży na jej poczatku to zwykle max 37,2-37,4 nie więcej...
Konwalia ja bym zmieniła przede wszystkim lekarza. Niezależnie od wieku trzeba sprawdzać co dzieje się w organizmie i ewentualnie to leczyć przeciez... To co, w wieku 30 lat mialabys sie u niego stawić? Dla mnie taki lekarz z góry odpada i nie ma co przy nim zostawać. Tez bym na twoim miejscu zeobila pakiet badan i z nimi poszła do giną, ale oczywiście innego niż tamtem. To chyba dobry pomysł ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Zadomowienie
|
dzis goraczka jest 37, 4 i kuje mnie w lewym jajniku. Jak kichne to az mnie tam wyrywa.
#4525 |
Wtajemniczenie
|
6 dni do spodziewanego okresu. Od kilku dni mam ślinotok na myśl o musztardzie i kłują mnie jajniki. Dziś zaczęło się dziwne swędzenie i pieczenie sutka, ale nie non stop. Mam nadzieję, że to dobre znaki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Dni płodne rano było co nie co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
Zrobiłam test owulacyjny dwa razy w tym miesiącu i przyrzekłam sobie, że więcej go nie zrobię. Dokładna wiedza kiedy mam owulację/ płodne wywiera na nas obojgu ogromną presję. Że o matko, już teraz trzeba, bo komórka umrze, bo plemniki nie zdążą, bla. Niespecjalnie to sprzyja nastrojowi i ogólnemu uspokojeniu. Mierzenie temperatury mi wystarczy, co ma być to będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Raczkowanie
|
Ja w tym miesiącu robiłam testy i był jeden pozytywny, niestety, nam się nie udało, dostałam dzisiaj okres 😢😢😢
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
<przytul>
![]() |
#4530 |
Zadomowienie
|
Midusiu, nie wiem, w kogo albo w co prywatnie wierzysz, ale polecam Cię Temu, który jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Obyście razem przetrwali ten ciężki czas i mogli już niedługo cieszyć się małym szkrabem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:30.