Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 10:01   #4501
Bogini Bastet
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II

Cytat:
Napisane przez Rybka12321 Pokaż wiadomość
Bogini Bastet fajny brzuch .
Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
I śliczny masz brzuszek
Dzięki Dziewczyny lubię swój brzuch ostatnio, masę przyjemności sprawia mi dotykanie go zwłaszcza jak mały nie śpi.

Cytat:
To chociaż zajrzyj do środka jak radzi Ramona.
zajrzę, zajrzę. Będę prała pokrowiec, jak coś nie tak będzie z wypełnieniem to pożegnam się z materacem i kupię nowy

Cytat:
A maż niech przezywa razem z Toba ostatnie tygodnie
ostatnie tygodnie...jak to brzmi lubię, gdy tżet wspomina i angażuje się w dziecko, bo czasami to mam wrażenie, że zapomina o tym, że niedługo czekają nas ogromne zmiany

Żal mi tylko będzie po porodzie włosów, bo w ciąży zrobiły się niesamowicie błyszczące, zdrowe i grube a po porodzie nie łudzę się - wrócę do swoich mysich ogonków

Cytat:
ręczniki to mało wata albo podkład poporodowy jak to wymyśliła Ramona
tak też zrobiłam - nasionka rzeżuchy spoczywają niemalże na pierzynce
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:01   #4502
choc0late
Wtajemniczenie

Dzien doberek
ale dzis marna pogoda nie ruszylam sie jeszcze spod kolderki dostalam rano od tz sniadanko do lozka zanim wyszedl teraz popijam inke i czaje sie na paczka w lozku chociaz moje +15kg daje do zastanowienia :P

Co do kapania to ja tez stawiam na Hipp i zgadzam sie ze emolienty dopiero jak beda jakies problemy
a co do smarowania po kapieli nie zapominajcie ze wlasnie wtedy mozemy pyknac malenstwu masazyk

Badania kliniczne wykazały, że z☠masażem niemowlęcia☠wiąże się wiele korzyści dla rodzica oraz dziecka. Dotyk kochającego opiekuna wzmacnia☠więź☠pomiędzy nim a niemowlakiem. Ponadto masaż dziecka sprzyja jego rozwojowi i przybieraniu na wadze. Delikatne masowanie ciała niemowlęcia poprawia rozwój mózgu, pobudza układy w organizmie dziecka i wspomaga trawienie. Dzieci, które są poddawane masażowi mają mniejszy problem z☠gazami,☠zaparciamii przekrwieniem. Poza tym są bardziej zrelaksowane i lepiej śpią. Dla rodziców masaż niemowlaka może być nietypową formą komunikacji. Wykonywanie masażu pomaga zrelaksować się i odstresować.

takze osobiscie nie wyobrazam sobie nie smaorwac dzieci niczym

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-14, 10:07   #4503
Bogini Bastet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez choc0late Pokaż wiadomość
teraz popijam inke i czaje sie na paczka w lozku chociaz moje +15kg daje do zastanowienia :P
eeee tam. Żyj chwilą i nie rezygnuj z przyjemności - należny Ci się
po porodzie zobaczysz, że waga sama spadnie a przy karmieniu piersi to już w ogóle zwłaszcza przy bliźniętach

o słodyczach to mogę sobie tylko pomarzyć

ja też chyba kupię Hipp, osobiście testowałam i najbardziej przypadły mi do gustu z kosmetyków da niemowląt
Bogini Bastet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:11   #4504
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bogini Bastet Pokaż wiadomość
eeee tam. Żyj chwilą i nie rezygnuj z przyjemności - należny Ci się
po porodzie zobaczysz, że waga sama spadnie a przy karmieniu piersi to już w ogóle zwłaszcza przy bliźniętach

o słodyczach to mogę sobie tylko pomarzyć

ja też chyba kupię Hipp, osobiście testowałam i najbardziej przypadły mi do gustu z kosmetyków da niemowląt
dobra namowilas mnie hiihi
eh karmienie piersia spedza mi sen z powiek ! tak bardzo chcialabym wykarmic moje dwa ssaczki a boje sie ze nie beda sie najadac ale jestem dobrej mysli i wierze w moje zasoby poki co

Stary 2014-04-14, 10:16   #4505
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Nadrobiłam Ale żeście się rozpisały na weekend.

Widziałam było o kąpieli. Też stawiam na Hippa. Mamy już nawet zakupione to co potrzeba. A emolienty dopiero jak zajdzie taka potrzeba.

Jej nie mam coś dzisiaj siły. Pogoda się zepsuła. Zimno się zrobiło i pada deszcz. Normalnie jak jesień.
W ogóle coś ostatnio jakieś takie skurcze czy coś podobnego łapią na wysokości żeber z prawej strony. Wczoraj tak miałam to nawet powietrza nie mogłam złapać i bolało. Ciekawe od czego tak się dzieje.

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:31   #4506
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolkya Pokaż wiadomość
Dalej kuje, ale mniej niż wczoraj i w sumie tylko jak Mała tam kopnie...
Może to jakiś nerwoból. Mnie już kilka razy taki złapał i potrafił kilka dni trzymać
Stary 2014-04-14, 10:41   #4507
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a
Konto usunięte

Hej Weekend zleciał nam bardzo miło. W sobotę byliśmy u znajomych na grillu, Adaś się wybiegał za psami po podwórku, potem ganiał też gołębie A wczoraj sąsiedzi nas do siebie zawołali.. Okazało się, że kupili dla swoich dzieci piętrowe łóżko, i chcą oddać za darmo jedno, które też dostali już po kimś. Jest ładne, zadbane, będzie w sam raz dla Adasia Tyle, że jest białe i trochę podrapane, więc trzeba przemalować. Oprócz tego dostaliśmy od nich materacyk prawie nowy do łóżeczka, piankowy - będzie dla Dawida. W tym tygodniu sąsiadka ma jeszcze robić porządki, to poszuka mi paru rzeczy, bo ma jeszcze pokrowce na przewijak, komplety pościeli z ochraniaczami, baldachim, itd.

Mam też do Was dwa pytania:

1. czy możecie mi polecić jakąś farbę do pomalowania łóżeczka dla dziecka, ale też żeby umiała pokryć kolor? Bo chciałabym przemalować z białego na ciemny brąz...

2. czy możecie mi polecić jakieś dobre i niedrogie wózki - parasolki? Przede wszystkim żeby był lekki i miał daszek. I gdzie je można kupić? U mnie w stacjonarnych nie widziałam niestety nigdzie takich....
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:47   #4508
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość

Ja kupiłam Hippa mimo że jesteśmy oboje z mężem alergikami, jakby co w domu i tak mam Emolium ale nie chce małej od początku w nim kąpać, dopiero jak faktycznie wyjdzie jakiś problem.
Z tymi Emolientami jest tak, że one naprawdę są do skóry problemowej. Jeśli Waszym dzieciaczkom nic nie jest i zdecydujecie się na emolienty to później jeśli odpukać pojawią się jakieś problemy skórne to one już nie pomogą i trzeba będzie sięgnąć po bardziej specjalistyczne kosmetyki. Zastanówcie się wiec czy naprawdę warto.
A jeśli już to czytajcie składy i wybierzcie ten najmniej inwazyjny. Emolienty to głównie składniki silnie nawilżające czyli w praktyce zapychające skórę i mogą równie dobrze zaszkodzić jak i pomóc.
Ja osobiście samego Emolium nie polecam bez potrzeby bo sprawdziłam na sobie jak on działa stosowany non stop a nie tylko dla potrzeby, chyba są jakieś emolienty specjalnie dla dzieci ale co do składu się nie orientuje.
Zgadzam się, żeby czytać składy. Te próbki emolium co ja miałam i mam jeszcze do tej pory na pierwszym miejscu w składzie mają parafinę, której tak unikamy w innych produktach -piszę o ogólnym trendzie, który jest na wizażu. Gdyby to były jakieś cudowne olejki to sama bym używała.
Ja może nie jestem jakąś zagorzałą przeciwniczką parafiny, bo na mnie nie działa jakoś negatywnie i jej specjalnie nie unikam, ale skoro dziecku służy inna pielęgnacja to po co od razu sięgać po nią skoro są kosmetyki o lepszych składach.
Zresztą u mnie na szkole rodzenia tez odradzali jak nie ma potrzeby.

---

A tak ogólnie trochę mnie dziwi stwierdzenie, że sobie nie wyobrażacie posmarować niczym dziecka po kąpieli, nie znając skóry dziecka. Oczywiście róbcie jak uważacie. Przy suchej skórze jak najbardziej się zgadzam. Ale jak skóra jest gładka i nawilżona oraz ogólnie wygląda zdrowo to po co ją dodatkowo nawilżać, tak dla zasady
Nie piszę masażu, bo tu rzeczywiście lepiej jak jest poślizg.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:48   #4509
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
Ja kupiłam Hippa mimo że jesteśmy oboje z mężem alergikami, jakby co w domu i tak mam Emolium ale nie chce małej od początku w nim kąpać, dopiero jak faktycznie wyjdzie jakiś problem.
Z tymi Emolientami jest tak, że one naprawdę są do skóry problemowej. Jeśli Waszym dzieciaczkom nic nie jest i zdecydujecie się na emolienty to później jeśli odpukać pojawią się jakieś problemy skórne to one już nie pomogą i trzeba będzie sięgnąć po bardziej specjalistyczne kosmetyki. Zastanówcie się wiec czy naprawdę warto.
A jeśli już to czytajcie składy i wybierzcie ten najmniej inwazyjny. Emolienty to głównie składniki silnie nawilżające czyli w praktyce zapychające skórę i mogą równie dobrze zaszkodzić jak i pomóc.
Ja osobiście samego Emolium nie polecam bez potrzeby bo sprawdziłam na sobie jak on działa stosowany non stop a nie tylko dla potrzeby, chyba są jakieś emolienty specjalnie dla dzieci ale co do składu się nie orientuje.

Na tym etapie to już chyba wszystko będzie nas boleć i nie będzie to nienormalne dzieci rosną, ważą swoje i teraz będą się już coraz bardziej przygotowywać do porodu.

teraz Emolium wypuściło serię dla noworodków (ale pewnie jedyna zmiana to napis "od pierwszego dnia życia" haha)

Cytat:

Badania kliniczne wykazały, że z☠masażem niemowlęcia☠wiąże się wiele korzyści dla rodzica oraz dziecka. Dotyk kochającego opiekuna wzmacnia☠więź☠pomiędzy nim a niemowlakiem. Ponadto masaż dziecka sprzyja jego rozwojowi i przybieraniu na wadze. Delikatne masowanie ciała niemowlęcia poprawia rozwój mózgu, pobudza układy w organizmie dziecka i wspomaga trawienie. Dzieci, które są poddawane masażowi mają mniejszy problem z☠gazami,☠zaparciamii przekrwieniem. Poza tym są bardziej zrelaksowane i lepiej śpią. Dla rodziców masaż niemowlaka może być nietypową formą komunikacji. Wykonywanie masażu pomaga zrelaksować się i odstresować.

takze osobiscie nie wyobrazam sobie nie smaorwac dzieci niczym

Hihihi ja wiem że masaż to cudowna forma relaksu dla dziecka i budowania więzi.. Ale nie wyobrażam sobie robić tego codziennie po kąpieli (jeszcze przy dwójce dzieci...) gdy robota pali się w rękach...a człowiek pada ze zmęczenia. Ale trzymam kciuki żebyś miała na to czas

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:53   #4510
poziomkka
Zadomowienie

Witam, ja już po śniadanku, Inka też wypita Ponuro za oknem, zastanawiam się, czy w ogóle wyłazić z domu...aa, już się nie zastanawiam, przecież muszę zrobić zakupy, gdyż dzisiaj w planach mam zrobić pizzę !!
Cytat:
Cześć Dziewczyny

dziś zaczynam 31 tydzień

w weekend byłam w ikei i tkmaxxie. i zgłupiałam totalnie nie wiedziałam co mam kupićgadałam z koleżankami, przejrzałam forum i każda mama ma inne rady i tak np. do spania jedna poleca kocyczek, inna śpiworek z kolei jeszcze inna kołdrę. i weź tu bądź mądry
za 31 tc!! Jeśli chodzi o zakupy to mam podobnie, tyle, że u mnie dochodzi jeszcze kwestia tego, że mam nadzieję, że w innym sklepie kupię taniej. No i tym sposobem wychodzę z niczym, ewentualnie z jakimś niepotrzebnym drobiazgiem za parę groszy ;/ Śpiworek wyczaiłam w lumpie, całe 6 zł za niego dałam Wydaje mi się, że na upały wystarczy tylko lekki kocyk, a jak będzie chłodniej to w śpiworek, albo cieplejszy kocyk. Ale co ja tam wiem, wszystko wyjdzie w praktyce
Aha, piękny brzuszek masz
Rybka boskie są te ciuszki, szczególnie te sukieneczki i body z falbaneczkami
karolkya za rozpoczęty 34 tc
poziomkka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 10:57   #4511
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Dalej kuje, ale mniej niż wczoraj i w sumie tylko jak Mała tam kopnie...
Mnie kilka dni temu bolał jajnik z którego miałam owu to chyba już taki czas że co i raz boli coś nowego..
Cytat:
ostatnie tygodnie...jak to brzmi lubię, gdy tżet wspomina i angażuje się w dziecko, bo czasami to mam wrażenie, że zapomina o tym, że niedługo czekają nas ogromne zmiany
Pięknie ale troch e tez srasznie to brzmi... tez lubię jak mąż tak z niczego wyskakuje z jakąś myślą o synku bo wiem że nie tylko ja zastanawiam się jak to będzie

Pytanie mam do mamuś które zamawiały już rzeczy od r_p czy wybierałyście wzory pieluszek i innych rzeczy czy oni losowo wysyłają?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:03   #4512
pater86
Zadomowienie

Cześć dziewczyny ja do jutro wieczora będę sama w domu, bo mąż na szkolenie pojechał... Dawniej nie sprawiało mi to żadnego problemu, bo przecież przez całe tygodnie mieszkaliśmy oddzielnie i tylko w weekendy się widzieliśmy. Ale teraz mam być sama jedną noc i się jakoś nieswojo czuję, że coś się stanie, a w tym obcym mieście nie będę miała kogo poprosić o pomoc itd... Głupie myśli
Muszę się czymś zająć, miałam prać, ale na polu paskudnie, więc może porządek w szafkach porobię bo nie mam dalej miejsca dla dzidziusiowe ciuszki.
No i kolejny krok do przodu. Poczytałam co polecacie odnośnie kąpieli i zdecydowałam, że kupię Hipa i jakiś balsamik lub oliwkę, ale nie będę tego używać codziennie, może co którąś kąpiel, żeby zrobić masażyk, lub gdy skóra będzie tego wymagała. Wydaje mi się, że jak będzie lato i do tego gorąco, a ja nasmaruje malucha tłustym balsamem to będzie mu niewygodnie, no chyba że te balsamy się super wchłaniają... Muszę to obczaić ale na pewno emolienty, kupię jak będzie trzeba.
Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Nie wyspana,obolała..czuje się jak bablueńka
Tż sie wczoraj śmiał że rajtki jak zakładałam to sie kołysałam jak kołyska...
Chyba wkraczam w etap ,,ciężko mi''
To jestem z Tobą
Cytat:
dziś zaczynam 31 tydzień
w weekend byłam w ikei i tkmaxxie. i zgłupiałam totalnie nie wiedziałam co mam kupićgadałam z koleżankami, przejrzałam forum i każda mama ma inne rady i tak np. do spania jedna poleca kocyczek, inna śpiworek z kolei jeszcze inna kołdrę. i weź tu bądź mądry
ostatecznie wyszłam z superancką kurtką dla siebie, zdecydowałam, że najpierw wezmę wyprawkę i zobaczę co dostaje w spadku po rodzinie a potem zakupy dziecięce
za kolejny tydzień! I za zakupy
Ja do spania na początek mam rożek, jakby było za gorąco to mam też kocyk, a i śpiworek kupiłam więc nie wiem co będę używać, ale na pewno kołderka będzie na później
Cytat:
zastanawiam się. córka siostry podobno nie spała wcale w tym łóżeczku, bo do dziś śpi z nimi i rzeczywiście wygląda jak nówka sztuka tylko te 2 plamy...

mój tżet mnie rozwala wczoraj mi oznajmił, że i on się nie wysypia, bo Mały tak kopie w nocy, że aż go budzi
Oglądnij porządnie ten materac i będziesz wiedziała co zrobić ważne, że masz z pewnego źródła, więc możesz zaufać siostrze, że na prawdę jak jak nowy, bo po kimś innym to ja bym nie brała materaca i po prostu kupiła nowy...
A mąż genialnie to wymyślił
Cytat:
Wczoraj cały dzień i do teraz mam mega kucie w prawym boku, dość nisko tak 3 cm nad biodrem, chyba Mała się jakoś znęca nade mną... Nie wiem co to może być - ucisk na nerw, jelita.... A może się przekręca...
wiem tylko że nie mogłam się ruszać wczoraj czasami tak bolało....
A ona w najlepsze rusza się wesoło... w nocy tez mnie to obudziło...
Chyba coraz ciaśniej mam w brzuchu...
aaaaa i dziś 33tc i 1 d
Brawo za kolejny tydzień
Mała coś Ci naciskać musiała, niefortunnie się pewnie ułożyła... A dalej Cie boli?
Cytat:
Dwa pierwsze zdjęcia to rozmiar 56. Zastanawiam się, czy coś jeszcze dokupić, czy poczekać, aż mała się urodzi i zobaczyć, czy w ogóle będzie taka "mała" . Nie mam pojęcia.
2 i 3 zdjęcie to rozmiar 62. Tu z pewnością coś dokupię.
4, 5 i 6 zdjęcie to też rozmiar 62 .
Śliczne ubranka Ja też nie wiem ile czego potrzebuję i boję się, że będę mieć za mało i jak mały się urodzi to mąż będzie jeździł po sklepach i się już boję co on nakupuje
Cytat:
Żal mi tylko będzie po porodzie włosów, bo w ciąży zrobiły się niesamowicie błyszczące, zdrowe i grube a po porodzie nie łudzę się - wrócę do swoich mysich ogonków
Mi to się dziś nawet śniło, że byłam u dermatologa z włosami po ciąży bo byłam prawie łysa zawsze miałam słabe włosy, a w ciąży są o wiele fajniejsze, ale jak zaczną wypadać to się chyba załamie...
Cytat:
dobra namowilas mnie hiihi
eh karmienie piersia spedza mi sen z powiek ! tak bardzo chcialabym wykarmic moje dwa ssaczki a boje sie ze nie beda sie najadac ale jestem dobrej mysli i wierze w moje zasoby poki co
Może akurat będziesz miała tyle pokarmu, że wykarmisz chłopaków dużo zależy od nastawienia, a widać że Ty jesteś pozytywnie nastawiona więc na pewno się uda
I jedz pączka Tobie to nawet dwa się należą

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Pytanie mam do mamuś które zamawiały już rzeczy od r_p czy wybierałyście wzory pieluszek i innych rzeczy czy oni losowo wysyłają?
Ja u niego złożyłam zamówienie w sobotę i czekam na przesyłkę, zobaczymy kiedy przyjedzie. Wybierałam kolory i wzory pieluszek, więc zobaczymy czy faktycznie ktoś to czyta czy wrzucą jak leci napiszę Ci jak dostane paczkę.
Stary 2014-04-14, 11:04   #4513
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

Hihihi ja wiem że masaż to cudowna forma relaksu dla dziecka i budowania więzi.. Ale nie wyobrażam sobie robić tego codziennie po kąpieli (jeszcze przy dwójce dzieci...) gdy robota pali się w rękach...a człowiek pada ze zmęczenia. Ale trzymam kciuki żebyś miała na to czas

Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka
moze moje zalozenie jest zludne bo nie mam jeszcze dzieci ale wychodze z zalozenia ze sama nie jestem i tz bedzie rownie zaangazowany we wszystko jak ja poza tym nic nie bedzie dla mnie wazniejsze niz dzieciatka ale mam ta wygode ze mieszka z nami moja mama ktora zajmuje sie domem i to dla mnie bedzie duze odciazenie

pater dzieki za wiare ! mam nadzieje ze moja mleczarnia sie bez przyczyny az tak nie powiekszyla hihi :d

Edytowane przez choc0late
Czas edycji: 2014-04-14 o 11:11
choc0late jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:11   #4514
Kakusia
Zakorzenienie

Witam się po weekendzie który zleciał niewiadomo kiedy!
Zleciał mi na przygotowaniu wózka, proszę dalej o kciuki
Jeszcze dziś jak na szpilkach czekam na listonosza, bo w czwartek została wysłana skórzana rączka do wózka.

Melduję, że już wszystko mam poprane łącznie z rozmiarem 68 Teraz tylko dokończyć prasować i jakoś to zapakować do komody

Cytat:
Napisane przez majkela12 Pokaż wiadomość
I jak tam sprzedaż?? Za ile swój cenicie??? bo jakby nie było nasze wózki to zabytki
nie chcę zapeszać, ale jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to jutro nastąpi sprzedaż. 400-450zł. Do tego dokładamy 1tysiaka i kupujemy nowy 3w1.
Także proszę trzymać kciuki dalej

A co do Naszych wózków sprzed 4 lat. My doszliśmy do wniosku, że za kolejne 3 lata tego wózka byśmy już pewnie nie sprzedali - bo jest tyle na rynku wyboru i tak wszystko idzie do przodu. A tak to teraz sprzedając go odzyskamy połowę jego ceny, dołożymy, kupimy nowy, który za 3lata znowu sprzedając odzyskamy jakąś część

Ale Ci fajnie z tą Krynicą
Cytat:
Napisane przez zophiee Pokaż wiadomość
to widzę, że mój wózek kolorystycznie prawie żadnej nie przypadłby do gustu, hihi
a jaki Ty masz w ogóle wózek?
Cytat:
Ale tak jak nam polozna mowila jak zaczne rodzic to mi bedzie obojetne ile tam osob bedzie...
pozwolę sobie nie zgodzić się ze stwierdzeniem tej położnej tak mówią bo co mają mówić? U mnie byli i studenci i praktykanci - nie pytając mnie nawet o zgodę. I nie było mi obojętna ich obecność, wręcz przeciwnie - wprowadzili niepotrzebny chaos i zamieszanie, który wspominam najgorzej z całego porodu! Tylko w takiej chwili po prostu nie mamy siły wypraszać kogokolwiek czy buntować się o to. I załoga medyczna doskonale to wie.
Cytat:
cukrzyca ciążowa
acha no tak nie skojarzyłam faktów!
Co do przewożenia dziecka w razie "w" do lepszego szpitala - niestety często bez matki, samo dziecko. Znam 2 takie przypadki.
Cytat:
to fakt koleżanka porównała poród do spalenia żywcem w sumie nie miałoby dla mnie większego znaczenia czy przy spłonięciu obserwowałoby mnie 5 czy 500 osób
przepraszam, ale masz jakąś niepoważną koleżankę
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Już pomijając same kolory to ogólnie gondole bardzo się nagrzewają przy upalnych dniach. Jak postawimy daszek, a nie mamy jakiejś takiej opcji siateczki itp. to powietrze w niej stoi. Piszę o tym, bo dobrze jest o tym pamiętać ubierając maluszka.
dokładnie a raczej rozbierając maluszka one w gondoli z budą mają saunę na upale i szybko bodziak staje się po prostu mokry!
Cytat:
kobieto nie strasz
ale masz racje.. to już lada dzien jutro się zabieram za pranie!
a Borys się wypycha bokiem jak zwykle ...
i jak wzięłaś się?
piękne ujęcie uchwyciłaś
Cytat:
Kakusia, Bogini Bastet Ja patrzyłam na stopień referencyjności oddziału położniczo-noworodkowego. Jak jest II lub III to jest to dobrze wyposażona placówka
ja też
Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
chcemy zamówić wózek- x-lander x-move kolor terra w sklepie w mieście naszych rodziców, bo tam fajny sprzedawca, może się uda troche ponegocjować..
Mielismy wziac tutka Trido, bo tanszy, ale po1. pojawi sie dopiero na przelomie maj/czerwiec a to troszke pozno, po2. ten nowy x-move jest genialnie dopracowany. Budka w spacerowce, srodek gondoli, sporo poprawek w 2014- o to chodziło!
Podobają mi się nawet X-move pamiętam jak weszły na rynek - to był szał na ulicach potem dużo wad wychodziło, aż brawa, że je poprawili
chociaż terra dla mnie zbyt leśniczy ale powiesz mi na co u licha to futerko?
A co do prania to wiesz - najistotniejsze wydaje mi się, żeby w dziecięcych proszkach wyprane były ciuszki, które mają bezpośrednią styczność ze skórą takiego maluszka czyli ubranko dziecięce, koszulki mamy, w których karmi. Ja pościeli nie prałam w dziecięcych, bo jak lądowała u Nas w łóżku to zawsze leżała na pieluszce tetrowej/flanelowej

Nasza Córunia

Moje drugie serce, inny rytm Mego życia - Dominiczka
Kakusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:11   #4515
Mala_Czarno_Biala
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
słonko było i zniknęło za chmurami
zdązyłam posiać do doniczek cukinię, patisony i dynię, a do gruntu pietruszkę, rzodkiewkę, sałatę i koperek, niech rosną
o łał, nieźle! duże Ci to wyrasta?

Cytat:
musze was nadrobic jakos za chwile
jeny kobietki ja juz mam dosc dajcie mi juz te moje dzieci bo nie wytrzymam
zgaga mnie tez zabija powolnymi torturami, kregoslup to juz nie wspomne, bol bioder po kazdej nocy, Oliwier kopie matke nonstop po zoladku za to Borys wciska sie pod zebra albo wypycha mi bok oszaleje do tego oni chyba wogole nie spia nonstop sie wierca.. a o rozstepach nie wspomne
3trymestr to katastrofa
Bozi, wielki brzusio, faktycznie... mnie zgaga też okropnie męczy, doraźnie pomaga mleko i migdały, ale na dłuższą metę nic :/
Moja Drobinka też tak wypycha mi bok nóżkami, a jak zasadzi w wątrobę to nie wiem jak się nazywam.... Jak mnie to tak boli to nie wyobrażam sobie jak Ty Bidulko się czujesz

Cytat:
Napisane przez Prowansja88 Pokaż wiadomość
Cześć,
zaczeliśmy wczoraj malowanie salonu. TŻ szlifował wczoraj gładzie, które trzeba było poprawić, bo byly ubytki w kilku miejscach. Biały pył- mąka wszedzie, w każdej szczelinie i zakamarku, ze z nerow nie spalam cala noc. Dopiero co mialam mase sprzatania po lazience.. z malowaniem nie mialo byc syfu, ale to co zastalam mnie przerosło. I chyba mam krysys siedzenia w domu, bo wydaje mi sie, ze ostatnio nie robie nic poza sprzataniem!
Ja nie wiem jak Wam sie udaje utrzymac domki w czystosci, u nas mozna sprzatac doslownie codziennie, co drugi dzien. A teraz jeszcze z tymi remontowymi bonusmai dostaje szału, ILE MOŻNA sprztaac, wycierac, szorować i myc?! Nie moge już patrzec na to wszystko..
No a teraz wlasnie maluje... braknie farby, wiec skonczymy salon po weekendzie.
My weszliśmy do dużego pokoju, mam to samo - ilości pyłu mnie zabiły... Ale jeszcze tylko dziś i malowanie zostanie, jeju..
Nie wiem skąd pomysł ze udaje się utrzymać dom w czystości, ja pył znajduję dosłownie wszędzie, a na dodatek latają mi tu koty i wszędzie zostawiają te białe ślady łapek, co ja przetrę, bach! kot przebiegnie i od nowa...

Cytat:
w ciąży zupełnie nie mam ochoty na alkohol, zapomniała, że coś takiego istnieje
A ja przeciwnie, wino musujące i piwo smakowe śni mi się po nocach... Raz na zakupach nie wytrzymałam i wzięłam moje ulubione winko, a niech tam, napiję się chociaż z naparstka... I co? Nie mogli mi go skasować, coś z kodami mieli... I tak sobie marzę do dziś o moim winku

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
...wysprzatałam męzowi samochód w środku, odkurzyłam i opłukałam wodą, jestem załamana, bo myłam w środku tymi chusteczkami nawilżającymi (ktoś mu tak polecił) i jest cały pomazany
nie poprawiam, nie chce mi się go drugi raz myć, ide robic obiad
No proszę, a ja użyłam takich domowych i wszystko ładnie wygląda :/

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Was też tak bolą łydki i stopy? Koszmar jakiś
Łydki to może nie, ale stopy owszem. Jakbym za dużo chodziła, a jak faktycznie zrobię sobie długi spacer to i puchną

Cytat:
Napisane przez pater86 Pokaż wiadomość
myślałam o BD, ale teraz zastanawiam się czy na początek nie kupić jednak jakiegoś emolientu lub w ogóle postawić na naturalne mydło i jakiś olejek do wanienki kropić np. kokosowy... Jakby był mniejszy wybór to by było po problemie
Ja pochwalam, też mam tylko naturalne mydełko, ewentualnie oleje do kąpieli będę dodawać i emolient gotowy

Cytat:
Właśnie też nie wiem czy kupić emolium i tak na prawdę nic już do tego, zero balsamów i oliwek, czy BD i ewentualnie jakiś balsamik? Będzie lato więc lepiej żeby dziecko nie było jakieś wytłuszczone, bo będzie mu nieprzyjemnie, więc emolim świetnie załatwiłby sprawę, ale z drugiej strony czy nie zostawić go w rawie "w" jak będą problemy ze skórą?

Wy wiedziałyście od razu, że dane imię, to będzie właśnie to dla Waszych maluchów?
Ja bym nie pakowała dziecka od razu w te kosmetyki, po paru dniach najlepiej zobaczyć czy skórka w ogóle wymaga jakiegoś intensywnego natłuszczania, jak tak to zawsze można kupić, a jak będziesz mieć kupione w razie "w" to prędzej czy później będziesz używać, a jak nie ma wskazań, to po co?

Cytat:
A powiedzcie, jeśli postawimy na BD czy Hipa, to trzeba natłuszczać skórę, tak? Czyli co powinnam kupić, oliwkę, balsam i czy trzeba codziennie małego smarować? Czy może do wody wkroplić jakiś olejek i tyle?
Co do emolientów to czytałam opinie o ich składzie na "Sroka o" i wcale nie jest tak dobrze jak się spodziewałam...
Też właśnie nie jestem fanką tych aptecznych emolientów, nie wiem, może dlatego że to stosunkowo nowy wynalazek...
Czy trzeba natłuszczać? Mnie się wydaje, że nie ma reguły, jak skórka nie jest mega sucha to wystarczy może jakiś nawilżacz w mleczku po kąpieli?

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Witam się z rana
Nie wyspana,obolała..czuje się jak bablueńka
Tż sie wczoraj śmiał że rajtki jak zakładałam to sie kołysałam jak kołyska...
Chyba wkraczam w etap ,,ciężko mi''
Oj tak... ja jeszcze nigdy nie ważyłam tyle co teraz i choć wiem, że to stosunkowo niewiele, jak na moje warunki to dużo. Mąż mówi na mnie turlaj-Kulka

Edytowane przez Mala_Czarno_Biala
Czas edycji: 2014-04-14 o 11:15
Mala_Czarno_Biala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:13   #4516
Pradip
Zakorzenienie

[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46022735]Hej Weekend zleciał nam bardzo miło. W sobotę byliśmy u znajomych na grillu, Adaś się wybiegał za psami po podwórku, potem ganiał też gołębie A wczoraj sąsiedzi nas do siebie zawołali.. Okazało się, że kupili dla swoich dzieci piętrowe łóżko, i chcą oddać za darmo jedno, które też dostali już po kimś. Jest ładne, zadbane, będzie w sam raz dla Adasia Tyle, że jest białe i trochę podrapane, więc trzeba przemalować. Oprócz tego dostaliśmy od nich materacyk prawie nowy do łóżeczka, piankowy - będzie dla Dawida. W tym tygodniu sąsiadka ma jeszcze robić porządki, to poszuka mi paru rzeczy, bo ma jeszcze pokrowce na przewijak, komplety pościeli z ochraniaczami, baldachim, itd. [/QUOTE]
Bardzo miły weekend i super prezenty
z pytaniami nie pomogę bo się nie znam
Cytat:
A tak ogólnie trochę mnie dziwi stwierdzenie, że sobie nie wyobrażacie posmarować niczym dziecka po kąpieli, nie znając skóry dziecka. Oczywiście róbcie jak uważacie. Przy suchej skórze jak najbardziej się zgadzam. Ale jak skóra jest gładka i nawilżona oraz ogólnie wygląda zdrowo to po co ją dodatkowo nawilżać, tak dla zasady
Dokładnie sama baaaardzo rzadko smaruję się czymkolwiek i uważam ze skórę synka też muszę najpierw poznać.
Cytat:
Napisane przez poziomkka Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o zakupy to mam podobnie, tyle, że u mnie dochodzi jeszcze kwestia tego, że mam nadzieję, że w innym sklepie kupię taniej. No i tym sposobem wychodzę z niczym, ewentualnie z jakimś niepotrzebnym drobiazgiem za parę groszy ;/
to dokładnie jak ja
Cytat:
Cześć dziewczyny ja do jutro wieczora będę sama w domu, bo mąż na szkolenie pojechał... Dawniej nie sprawiało mi to żadnego problemu, bo przecież przez całe tygodnie mieszkaliśmy oddzielnie i tylko w weekendy się widzieliśmy. Ale teraz mam być sama jedną noc i się jakoś nieswojo czuję, że coś się stanie, a w tym obcym mieście nie będę miała kogo poprosić o pomoc itd... Głupie myśli

Ja u niego złożyłam zamówienie w sobotę i czekam na przesyłkę, zobaczymy kiedy przyjedzie. Wybierałam kolory i wzory pieluszek, więc zobaczymy czy faktycznie ktoś to czyta czy wrzucą jak leci napiszę Ci jak dostane paczkę.
2 dni szybko zlecą nie martw się
Co do paczki to zamawiałaś na kilku aukcjach? zastanawiam się jak to pisać "pieluszki tetrea 70x80 wzór 1, pieluszki tetra 80x80 wzór 2, pieluszki flanela wzór 3" strasznie skomplikowane się wydaje
Cytat:
moze moje zalozenie jest zludne bo nie mam jeszcze dzieci ale wychodze z zalozenia ze sama nie jestem i tz bedzie rownie zaangazowany we wszystko jak ja poza tym nic nie bedzie dla mnie wazniejsze niz dzieciatka ale mam ta wygode ze mieszka z nami moja mama ktora zajmuje sie domem i to dla mnie bedzie duze odciazenie

Masz super podejście i życzliwych ludzi przy sobie dacie radę
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:17   #4517
Aldrin
Zakorzenienie

cześć mamuśki

Cytat:
Do środy planowo mają zadeskować i położyć papę ale już szef przebąkuje o małym opóźnieniu :/ a po świętach kominy, wentylacja i sprzątanie
czyli po świętach już same końcówki oby do świat ze wszystkim zdążyli

Cytat:
Właśnie też nie wiem czy kupić emolium i tak na prawdę nic już do tego, zero balsamów i oliwek, czy BD i ewentualnie jakiś balsamik? Będzie lato więc lepiej żeby dziecko nie było jakieś wytłuszczone, bo będzie mu nieprzyjemnie, więc emolim świetnie załatwiłby sprawę, ale z drugiej strony czy nie zostawić go w rawie "w" jak będą problemy ze skórą?

Kiedyś pisałam, że mój mąż sobie wkręcił Mieszko ale skutecznie mu to cały czas próbuję wyperswadować i jak na razie na prowadzenie wysuwa się ARTUR nie mamy żadnych skrzywionych skojarzeń, jak będzie malutki można wołać Artuś czy Arturek, a i dla dorosłego Artur jest ładnie Ale nie jest to imię, które mnie "uderzyło" i pomyślałam, że tak to to... Może to tak się nie odbywa? Wy wiedziałyście od razu, że dane imię, to będzie właśnie to dla Waszych maluchów?
nie wiedziałam i nadal nie wiem jakie imię dla mnie jakoś nie ma uderzenia ja chce inne mąż inne, więc kompromisem postanowiliśmy na Dawida ale żadnego z nas póki co aż tak nie przekonuje

Cytat:
Cześć Dziewczyny

dziś zaczynam 31 tydzień

ostatecznie wyszłam z superancką kurtką dla siebie, zdecydowałam, że najpierw wezmę wyprawkę i zobaczę co dostaje w spadku po rodzinie a potem zakupy dziecięce

za to przywieźliśmy łożeczko, miało być prawie nie używane, ale na materacu widziałam 2 żółte plamy ale na pewno w praniu zejdą. No i mam wanienkę - ale strasznie dużą.

w załączeniu fotka
brawa za tydzień i nie dziwie się ze nie wiedziałaś co kupić ja tak mam cały czas

fajniutki brzuszek

Cytat:
zastanawiam się. córka siostry podobno nie spała wcale w tym łóżeczku, bo do dziś śpi z nimi i rzeczywiście wygląda jak nówka sztuka tylko te 2 plamy...

mój tżet mnie rozwala wczoraj mi oznajmił, że i on się nie wysypia, bo Mały tak kopie w nocy, że aż go budzi
no to chyba nieźle musi mały kopać jak i tatę budzi

Cytat:

Dzień dobry

Wczoraj cały dzień i do teraz mam mega kucie w prawym boku, dość nisko tak 3 cm nad biodrem, chyba Mała się jakoś znęca nade mną... Nie wiem co to może być - ucisk na nerw, jelita.... A może się przekręca...
wiem tylko że nie mogłam się ruszać wczoraj czasami tak bolało....
A ona w najlepsze rusza się wesoło... w nocy tez mnie to obudziło...

Chyba coraz ciaśniej mam w brzuchu...
aaaaa i dziś 33tc i 1 d

trzymam dziś za wizyty i badania
i oczywiście gratulacje nowych tygodni jeśli kogoś pominęłam

Miłego dnia

Cytat:
Witajcie w poniedziałek .

Zanim zacznę nadrabiać, trochę samolubnie wkleję zdjęcia . Mąż wczoraj przywiózł w końcu ciuszki, które kiedyś Wam pisałam, że okazyjnie mogliśmy kupić.

Dwa pierwsze zdjęcia to rozmiar 56. Zastanawiam się, czy coś jeszcze dokupić, czy poczekać, aż mała się urodzi i zobaczyć, czy w ogóle będzie taka "mała" . Nie mam pojęcia.

super ubranka

Cytat:
Mnie kilka dni temu bolał jajnik z którego miałam owu to chyba już taki czas że co i raz boli coś nowego..

Pięknie ale troch e tez srasznie to brzmi... tez lubię jak mąż tak z niczego wyskakuje z jakąś myślą o synku bo wiem że nie tylko ja zastanawiam się jak to będzie

jajnik też mnie często boli to chyba już ten czas że wszystko boli a czym mniej się ruszamy to więcej rzeczy boli

ja zamawiałam konkretny model i taki przyszedł
Stary 2014-04-14, 11:18   #4518
TroppoSensibile
Raczkowanie

Dzień dobry

Pogoda dziś taka nijaka,a ja zrobiłam sobie dziś lenia Mam wolne od szkoły ze względu na rekolekcje, a zaraz potem jest wolne na święta więc nie narzekam 8 dni w domu
Będzie można w końcu zająć się domem, bo jest strasznie zaniedbany...

Cytat:
Cześć Dziewczyny

dziś zaczynam 31 tydzień

za to przywieźliśmy łożeczko, miało być prawie nie używane, ale na materacu widziałam 2 żółte plamy ale na pewno w praniu zejdą. No i mam wanienkę - ale strasznie dużą.

w załączeniu fotka
za zakupki, łóżeczko i 31 tydzień a na kiedy masz termin, bo możliwe, że nie dopatrzyłam?

co do akcesoriów do spania to ja mam nawet dwa śpiworki (w spadku dostałam), cieplejsze i lżejsze kocyki, kołderkę na później kupiłam, a nie zdziwię się jak dziecku wystarczy duża pielucha flanelowa czy coś w tym stylu na upały. Szczególnie, że mieszkanie mam małe i wyjątkowo ciepłe. Jak zawsze wyjdzie w praniu

Brzusio masz cudowny

Cytat:
Witajcie w poniedziałek .

Zanim zacznę nadrabiać, trochę samolubnie wkleję zdjęcia . Mąż wczoraj przywiózł w końcu ciuszki, które kiedyś Wam pisałam, że okazyjnie mogliśmy kupić.

Prześliczne te ubranka a te bodziaczki z sukieneczką aaaaa

Cytat:
Dzięki Dziewczyny
jezusie, jakie mam tkliwe żebra
ojjjj ja też... łączę się w bólu
Cytat:
Tak, ja zapisywałam, które kolory czy wzory chce i takie dostałam

Kakusia ostatnio pisałaś o szpitalu i fajnie się złożyło. Bardzo się nastawiłam na tą Raciborską więc liczę, że się uda. Mam termin na 15 czerwca, ale szczerze mówiąc czuję, że nastąpi to dużo wcześniej przynajmniej te 2 tyg. Ale to tylko moje odczucia a Adaś niech sam zdecyduje kiedy chce wyłazić
TroppoSensibile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:19   #4519
karolkya
Wtajemniczenie

Kakusia nie wiem jak w waszym szpitalu, ale u nas zawsze pytaja na samym poczaatku czy sie zgadzasz na obecnosc studentow... Nawet na patologi pytali o zgode...Przy czym nie sa to dzikie tlumy tylko grupki 5 osob max wiadomo ze rezydenci sa obecni normalnie jak maja duzur. A jak dlugo sie rodzi to i tak moze nas po drodze zawiedzic 5 lekarzy i kaazdy bedzie badal jak bedzie chcial. A studenci sa obecni tylko w pierwszej fazie porodu i jedynie co moga to patrzec ewentualnie dotknac brzuch zeby zobaczyc jak dziecko jest ulozone...
No i ja dodatkowo wychodze z zalozenia ze lekarz bez praktyki to kiepski lekarz wiec niech sie ucza, bo za teoretykow to ja dziekuje...

Wyslane za pomoca Tapatalk2
Stary 2014-04-14, 11:21   #4520
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie! ja np. nie smaruję się niczym po kąpieli wręcz źle się czuję wysmarowana! Teraz zmuszam się jedynie do smarowania brzucha, biustu i ud, ale to jedynie w ciąży
I tak samo w upał nie wyobrażałam sobie smarować dziecka jeśli nie miała suchej skórki
A i nie każdy noworodek/niemowlak łuszczy się

A poza tym zapomniałam ze zbiorowymi gratulacjami:

za rozpoczęte kolejne tygodnie
za wizyty
i śliczne brzuszki ze zdjęć

Nasza Córunia

Stary 2014-04-14, 11:23   #4521
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy Was też tak bolą łydki i stopy? Koszmar jakiś
mnie póki co nie

Cytat:
za tydzień i zakupy remontowe a jakie to są płyty pod panele?
wiesz co, ja się na tym nie znam, jakaś MDF czy coś takiego.. Ale to my musimy ją położyć, tylko dlatego, że nasza podłoga to fale Dunaju i trzeba to jakoś czymś wyrównać... Normalnie się kładzie tyko podkład pod panele

Cytat:
Napisane przez __Sylwia__88 Pokaż wiadomość
My dziś 30 tc zaczynamy
gratulacje

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Ja dziś zaczynam 31 tydzień
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Bebetto wprowadził nowy wózek Flavio Bardzo fajny się wydaje No i te kolory
widziałam go właśnie w M jak mama, cudny jest

Cytat:
Ja też mam już 34 tydzień
Wzięłam się dziś za prasowanie- no nie powiem, po 40 minutach poczułam plecy
gratulacje to i tak długo wytrzymałaś, ja pranie i prasowanie robię na raty, po 10 min krzyż mnie boli

Cytat:
Hej hej ja znowu po kawce i słodkości, bo w weekend można rosołek się gotuje jeszcze, więc mogę sobie poodpoczywać Rano byliśmy na giełdzie kupić niemieckie pampersy i trzy opakowania rozmiaru 1 i cztery 2, kupiłam też bawełniane, nieusztywniane staniki do karmienia, tak na początek lub do spania żeby coś wkładkę przytrzymywało Myślałam o 70B, ale mąż namówił mnie na 70C i miał rację
Poza tym zaczynam dziś 32 tydzień to już chyba 8 miesiąc
gratulacje i przypomniałaś mi, że muszę pomierzyć moje stare staniki do karmienia, bo obawiam się, że będą za duże

Cytat:
Ale nie jest to imię, które mnie "uderzyło" i pomyślałam, że tak to to... Może to tak się nie odbywa? Wy wiedziałyście od razu, że dane imię, to będzie właśnie to dla Waszych maluchów?
Adaś miał być Alanem i praktycznie do 8go miesiąca tak miało być. Ale potem tak jakoś nam się odmieniło i wybraliśmy Adasia. I to imię do tej pory bardzo mi się podoba Za to Dawid... Po długich sporach z tżtem doszliśmy do porozumienia, jednak dla mnie to nie jest takie super wow, jak z Adasiem.. Niby podoba mi się to imię, ale szału nie ma.. Może to się zmieni jak mały się urodzi. Albo wpadnie nam do głowy całkiem inne imię, nie wiem, zobaczymy

Cytat:
dziś zaczynam 31 tydzień
super brzuś gratuluję tc

Cytat:
aaaaa i dziś 33tc i 1 d
gratulacje
7436419bdde6dac9254d6bd67d9526de215a6d26_5f3c5dac4904a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:29   #4522
kinia8906
Raczkowanie

Cytat:
Ja zamawiałam tylko tetrowe białe pieluszki. Ale to jak przyszło wszystko zapakowane zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie. Jak masz wzory opisane tzn. ponumerowane jakoś to napewno możesz wybrać. Najlepiej napisz do nich dla pewności.
Dziewczyny znalazłam ciekawy artykuł co do spraw formalnych więc może komuś się przyda linkuję http://www.kurierlubelski.pl/artykul....html?cookie=1

Co do kosmetyków to ja kupiłam mydełka i na wszelki jeszcze dokupiłam żel do mycia Babydream. Zobaczymy co niunia będzie akceptować.
Poza tym do prania kupiłam proszek i płyn Dzidziusia, ale wczoraj TŻ stwierdził, że lepiej być przygotowanym i gdyby to ją uczuliło to mieć w zapasie ciuszki wyprane w czymś innym, dlatego dokupiliśmy proszek Lovela i płyn też trzeba będzie. Może i to faktycznie będzie najbezpieczniejsze wyjście.

22.09.2012r. - nasz wielki dzień
http://www.suwaczek.pl/cache/4c5a0d8ede.png
kinia8906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:30   #4523
karolkya
Wtajemniczenie

Berenika proszę o wpisanie mi wizyt:
18.04 godz.15:30 USG
2.05 godz. 9:00 wizyta kontrolna
Stary 2014-04-14, 11:32   #4524
Kakusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TroppoSensibile Pokaż wiadomość
Kakusia ostatnio pisałaś o szpitalu i fajnie się złożyło. Bardzo się nastawiłam na tą Raciborską więc liczę, że się uda. Mam termin na 15 czerwca, ale szczerze mówiąc czuję, że nastąpi to dużo wcześniej przynajmniej te 2 tyg. Ale to tylko moje odczucia a Adaś niech sam zdecyduje kiedy chce wyłazić
Ja też się nastawiłam na Raciborską także mam nadzieję, że zadbają o Nas jak należy
Co do terminu to która pierwszy urodzi niech natychmiast zdaje relacje ze szpitala
A idziesz tam "z ulicy" czy masz zamiar iść do któregoś z tamtejszych lekarzy/położnych?
Cytat:
Kakusia nie wiem jak w waszym szpitalu, ale u nas zawsze pytaja na samym poczaatku czy sie zgadzasz na obecnosc studentow... Nawet na patologi pytali o zgode...Przy czym nie sa to dzikie tlumy tylko grupki 5 osob max wiadomo ze rezydenci sa obecni normalnie jak maja duzur. A jak dlugo sie rodzi to i tak moze nas po drodze zawiedzic 5 lekarzy i kaazdy bedzie badal jak bedzie chcial. A studenci sa obecni tylko w pierwszej fazie porodu i jedynie co moga to patrzec ewentualnie dotknac brzuch zeby zobaczyc jak dziecko jest ulozone...
No i ja dodatkowo wychodze z zalozenia ze lekarz bez praktyki to kiepski lekarz wiec niech sie ucza, bo za teoretykow to ja dziekuje...
hmm wiesz co, ja może mam już wyrobione zdanie na temat studentów podczas porodu z racji swoich pierwszych doświadczeń
I dla Ciebie teraz to może być "jedynie dotknąć brzuch" a uwierz mi, że jak tak każdy z 5 studentów zacznie macać Ci brzuch kiedy Ty schodzisz z bólu to będzie Cię wkurzać wszystko - każda łapa Mnie podczas porodu nie dotykali w ogóle (podczas szycia trzymali mi nogi żenujące to było ale sama obecność tylu osób w jednej sali to już była przytłaczająca.
U mnie było 2 studentów i 2 praktykantów i o te 4 osoby za dużo na sali.

Pomijając fakt, że w teorii mogą być tylko przy I fazie porodu, a praktyka wychodzi sama... u mnie np. zostali do końca, bo lekarz -ich opiekun za którym łazili, pomagał mi przy partych.

Nasza Córunia

Stary 2014-04-14, 11:34   #4525
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
nie wiedziałam i nadal nie wiem jakie imię dla mnie jakoś nie ma uderzenia ja chce inne mąż inne, więc kompromisem postanowiliśmy na Dawida ale żadnego z nas póki co aż tak nie przekonuje
to mamy takie same odczucia i to do tego samego imienia

Co do kąpieli, to ja kupuję Hippa i do tego balsam. Ale codziennie używać nie zamierzam, tylko jak będzie potrzeba
Stary 2014-04-14, 11:37   #4526
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość
Ja też się nastawiłam na Raciborską także mam nadzieję, że zadbają o Nas jak należy
Co do terminu to która pierwszy urodzi niech natychmiast zdaje relacje ze szpitala
A idziesz tam "z ulicy" czy masz zamiar iść do któregoś z tamtejszych lekarzy/położnych?

hmm wiesz co, ja może mam już wyrobione zdanie na temat studentów podczas porodu z racji swoich pierwszych doświadczeń
I dla Ciebie teraz to może być "jedynie dotknąć brzuch" a uwierz mi, że jak tak każdy z 5 studentów zacznie macać Ci brzuch kiedy Ty schodzisz z bólu to będzie Cię wkurzać wszystko - każda łapa Mnie podczas porodu nie dotykali w ogóle (podczas szycia trzymali mi nogi żenujące to było ale sama obecność tylu osób w jednej sali to już była przytłaczająca.

Pomijając fakt, że w teorii mogą być tylko przy I fazie porodu, a praktyka wychodzi sama... u mnie np. zostali do końca, bo lekarz -ich opiekun za którym łazili, pomagał mi przy partych.
No to miałaś kiepsko... Moja bratowa rodziła 2 razy w moim szpitalu i jeden w nocy wiec pusto a 2 byli grzeczni
Stary 2014-04-14, 11:37   #4527
alingles
Zadomowienie

Witam się poniedziałkowo.

Jeżeli chodzi o płyny, emolienty i inne to ja jestem zielona.
Nie mam jeszcze nic, kompletnie. Dopiero po świętach jedziemy na zakupy i będziemy radzić.

Dziś mały daje mi popalić, całą noc też dawał. Nie wiem jak jest ułożony, ale nogami raczej wali w wątrobę, a rączkami chyba w pęcherz. I tak siedze i co 10 min latam do wc na siku.

Wrzucam Wam zdjęcie mojego tortu, przy okazji zdradzając ile skończyłam wczoraj lat i trochę inne zdjęcie brzuszka, robione jakiś tydzień albo dwa temu - czyli w 28 t.

karolkya Zanosi się, że będę robić wielkanocne muffiny z Twojego bloga, możesz mi powiedzieć ile mniej-więcej wyjdzie sztuk z 1 porcji?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Image1.jpg (43,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Image2.jpg (132,2 KB, 23 załadowań)

25.10.2014

Tomcio Lipiec 2014

Fasola czekamy
alingles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:47   #4528
choc0late
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość

Nie mam jeszcze nic, kompletnie. Dopiero po świętach jedziemy na zakupy i będziemy radzić.

Dziś mały daje mi popalić, całą noc też dawał. Nie wiem jak jest ułożony, ale nogami raczej wali w wątrobę, a rączkami chyba w pęcherz. I tak siedze i co 10 min latam do wc na siku.

Wrzucam Wam zdjęcie mojego tortu, przy okazji zdradzając ile skończyłam wczoraj lat i trochę inne zdjęcie brzuszka, robione jakiś tydzień albo dwa temu - czyli w 28 t.

karolkya Zanosi się, że będę robić wielkanocne muffiny z Twojego bloga, możesz mi powiedzieć ile mniej-więcej wyjdzie sztuk z 1 porcji?
wszystkiego naj naj z okazji urodzin :tort:
mniam ale narobilas smaka a i powiem Ci ze za 3dni koncze tyle samo wiec witam rowiesniczke

Stary 2014-04-14, 11:54   #4529
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kakusia Pokaż wiadomość

Ja niby jestem za tym, żeby się uczyli. Może zgodziłabym się na jakiegoś jednego studenta, góra dwóch, ale musiałabym to naprawdę przemyśleć. Generalnie zgadzam się z Tobą.
Już nie chodzi o wstyd, bo mnie było wszystko jedno co kto widzi. Ale pamiętam jak już parłam to była przy mnie grupa osób. Co prawda był to wykwalifikowany personel - położne, dwóch lekarzy - bo młodej spadło przez chwilę tętno i pewnie była taka potrzeba, a ja akurat byłam sama to wiecej osób było wolnych. Każdy coś do mnie mówił co mam robić i miałam ochotę stamtąd uciec i urodzić sobie przed szpitalem pod drzewem w ciszy i spokoju. Wiem, że to głupie, bo ta obecność była przecież dla dobra dziecka ale tak sobie wtedy myślałam. Jakbym miała grupę studentów mnie dotykających to chyba bym zwariowała. Naprawdę wtedy wszystko inaczej się widzi. Możemy nawet nie chcieć żeby nasz partner nas dotykał - tak mówiła położna na sr. Ja akurat tak nie miałam. Mój mąż świetnie się sprawdził, bo mogłam się tak zaprzeć o jego rękę i było mi łatwiej.
Na pewno nie zgodziłabym się jakby student chciał sprawdzić rozwarcie, bo to dla mnie było najgorsze z całego porodu i najbardziej bolesne - nie skurcze, nawet te bóle krzyżowe, ale właśnie to badanie.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-14, 11:59   #4530
karolkya
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alingles Pokaż wiadomość

Najlepszego z okazji wczorajszych urodzin

Śliczny torcik

Z jednej porcji pewnie wychodzi koło 12-15 (nie pamiętam )w zależności od wielkości papilotek, ilości nałożonego ciasta - czy chcemy bardziej płaski czy z górką

Sola u mnie w szpitalu studenci nie mogą badać rozwarcia... Za to jak się rodzi na przełomie dyżurów i jeszcze np z rana jak wszyscy lekarza się zbiorą, to może przyjść pani ordynator zbadać, lekarz prowadzący - zbadać, jakiś kolejny - zbadać, położna - sprawdzić jak tam... i tak się zbiera... ja marzę o porodzie w nocy, weekend, oby ich tam dużo nie było...

Edytowane przez karolkya
Czas edycji: 2014-04-14 o 12:05
karolkya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości