|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w czerwcu będą już maluszki cz.II
Dzięki Dziewczyny
zajrzę, zajrzę. Będę prała pokrowiec, jak coś nie tak będzie z wypełnieniem to pożegnam się z materacem i kupię nowy ostatnie tygodnie...jak to brzmi lubię, gdy tżet wspomina i angażuje się w dziecko, bo czasami to mam wrażenie, że zapomina o tym, że niedługo czekają nas ogromne zmianyŻal mi tylko będzie po porodzie włosów, bo w ciąży zrobiły się niesamowicie błyszczące, zdrowe i grube ![]() tak też zrobiłam - nasionka rzeżuchy spoczywają niemalże na pierzynce
|
|
|
|
#4502 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek
ale dzis marna pogoda nie ruszylam sie jeszcze spod kolderki dostalam rano od tz sniadanko do lozka zanim wyszedl chociaz moje +15kg daje do zastanowienia :P Co do kapania to ja tez stawiam na Hipp i zgadzam sie ze emolienty dopiero jak beda jakies problemy a co do smarowania po kapieli nie zapominajcie ze wlasnie wtedy mozemy pyknac malenstwu masazyk Badania kliniczne wykazały, że z☠masażem niemowlęcia☠wiąże się wiele korzyści dla rodzica oraz dziecka. Dotyk kochającego opiekuna wzmacnia☠więź☠pomiędzy nim a niemowlakiem. Ponadto masaż dziecka sprzyja jego rozwojowi i przybieraniu na wadze. Delikatne masowanie ciała niemowlęcia poprawia rozwój mózgu, pobudza układy w organizmie dziecka i wspomaga trawienie. Dzieci, które są poddawane masażowi mają mniejszy problem z☠gazami,☠zaparciamii przekrwieniem. Poza tym są bardziej zrelaksowane i lepiej śpią. Dla rodziców masaż niemowlaka może być nietypową formą komunikacji. Wykonywanie masażu pomaga zrelaksować się i odstresować. takze osobiscie nie wyobrazam sobie nie smaorwac dzieci niczym ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() po porodzie zobaczysz, że waga sama spadnie a przy karmieniu piersi to już w ogóle ![]() o słodyczach to mogę sobie tylko pomarzyć ![]() ja też chyba kupię Hipp, osobiście testowałam i najbardziej przypadły mi do gustu z kosmetyków da niemowląt |
|
|
|
|
#4504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hiihi ![]() eh karmienie piersia spedza mi sen z powiek ! tak bardzo chcialabym wykarmic moje dwa ssaczki a boje sie ze nie beda sie najadac ale jestem dobrej mysli i wierze w moje zasoby poki co ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
Widziałam było o kąpieli. Też stawiam na Hippa. Mamy już nawet zakupione to co potrzeba. A emolienty dopiero jak zajdzie taka potrzeba. Jej nie mam coś dzisiaj siły. Pogoda się zepsuła. Zimno się zrobiło i pada deszcz. Normalnie jak jesień. W ogóle coś ostatnio jakieś takie skurcze czy coś podobnego łapią na wysokości żeber z prawej strony. Wczoraj tak miałam to nawet powietrza nie mogłam złapać i bolało. Ciekawe od czego tak się dzieje.
|
|
|
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
Może to jakiś nerwoból. Mnie już kilka razy taki złapał i potrafił kilka dni trzymać
|
|
|
|
#4507 |
|
Konto usunięte
|
Hej
Weekend zleciał nam bardzo miło. W sobotę byliśmy u znajomych na grillu, Adaś się wybiegał za psami po podwórku, potem ganiał też gołębie A wczoraj sąsiedzi nas do siebie zawołali.. Okazało się, że kupili dla swoich dzieci piętrowe łóżko, i chcą oddać za darmo jedno, które też dostali już po kimś. Jest ładne, zadbane, będzie w sam raz dla Adasia Tyle, że jest białe i trochę podrapane, więc trzeba przemalować. Oprócz tego dostaliśmy od nich materacyk prawie nowy do łóżeczka, piankowy - będzie dla Dawida. W tym tygodniu sąsiadka ma jeszcze robić porządki, to poszuka mi paru rzeczy, bo ma jeszcze pokrowce na przewijak, komplety pościeli z ochraniaczami, baldachim, itd. ![]() Mam też do Was dwa pytania: 1. czy możecie mi polecić jakąś farbę do pomalowania łóżeczka dla dziecka, ale też żeby umiała pokryć kolor? Bo chciałabym przemalować z białego na ciemny brąz... 2. czy możecie mi polecić jakieś dobre i niedrogie wózki - parasolki? Przede wszystkim żeby był lekki i miał daszek. I gdzie je można kupić? U mnie w stacjonarnych nie widziałam niestety nigdzie takich.... |
|
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja może nie jestem jakąś zagorzałą przeciwniczką parafiny, bo na mnie nie działa jakoś negatywnie i jej specjalnie nie unikam, ale skoro dziecku służy inna pielęgnacja to po co od razu sięgać po nią skoro są kosmetyki o lepszych składach. Zresztą u mnie na szkole rodzenia tez odradzali jak nie ma potrzeby. --- A tak ogólnie trochę mnie dziwi stwierdzenie, że sobie nie wyobrażacie posmarować niczym dziecka po kąpieli, nie znając skóry dziecka. Oczywiście róbcie jak uważacie. Przy suchej skórze jak najbardziej się zgadzam. Ale jak skóra jest gładka i nawilżona oraz ogólnie wygląda zdrowo to po co ją dodatkowo nawilżać, tak dla zasady ![]() Nie piszę masażu, bo tu rzeczywiście lepiej jak jest poślizg. |
|
|
|
|
#4509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz Emolium wypuściło serię dla noworodków (ale pewnie jedyna zmiana to napis "od pierwszego dnia życia" haha) Cytat:
Wysłane z mojego SGP321 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#4510 | |
|
Zadomowienie
|
Witam, ja już po śniadanku, Inka też wypita
Ponuro za oknem, zastanawiam się, czy w ogóle wyłazić z domu...aa, już się nie zastanawiam, przecież muszę zrobić zakupy, gdyż dzisiaj w planach mam zrobić pizzę !! ![]() Cytat:
za 31 tc!! Jeśli chodzi o zakupy to mam podobnie, tyle, że u mnie dochodzi jeszcze kwestia tego, że mam nadzieję, że w innym sklepie kupię taniej. No i tym sposobem wychodzę z niczym, ewentualnie z jakimś niepotrzebnym drobiazgiem za parę groszy ;/ Śpiworek wyczaiłam w lumpie, całe 6 zł za niego dałam Wydaje mi się, że na upały wystarczy tylko lekki kocyk, a jak będzie chłodniej to w śpiworek, albo cieplejszy kocyk. Ale co ja tam wiem, wszystko wyjdzie w praktyce ![]() Aha, piękny brzuszek masz Rybka boskie są te ciuszki, szczególnie te sukieneczki i body z falbaneczkami karolkya za rozpoczęty 34 tc |
|
|
|
|
#4511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba już taki czas że co i raz boli coś nowego..Cytat:
Pytanie mam do mamuś które zamawiały już rzeczy od r_p czy wybierałyście wzory pieluszek i innych rzeczy czy oni losowo wysyłają? |
||
|
|
|
#4512 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
ja do jutro wieczora będę sama w domu, bo mąż na szkolenie pojechał... Dawniej nie sprawiało mi to żadnego problemu, bo przecież przez całe tygodnie mieszkaliśmy oddzielnie i tylko w weekendy się widzieliśmy. Ale teraz mam być sama jedną noc i się jakoś nieswojo czuję, że coś się stanie, a w tym obcym mieście nie będę miała kogo poprosić o pomoc itd... Głupie myśli Muszę się czymś zająć, miałam prać, ale na polu paskudnie, więc może porządek w szafkach porobię bo nie mam dalej miejsca dla dzidziusiowe ciuszki. No i kolejny krok do przodu. Poczytałam co polecacie odnośnie kąpieli i zdecydowałam, że kupię Hipa i jakiś balsamik lub oliwkę, ale nie będę tego używać codziennie, może co którąś kąpiel, żeby zrobić masażyk, lub gdy skóra będzie tego wymagała. Wydaje mi się, że jak będzie lato i do tego gorąco, a ja nasmaruje malucha tłustym balsamem to będzie mu niewygodnie, no chyba że te balsamy się super wchłaniają... Muszę to obczaić ale na pewno emolienty, kupię jak będzie trzeba.Cytat:
![]() Cytat:
za kolejny tydzień! I za zakupy ![]() Ja do spania na początek mam rożek, jakby było za gorąco to mam też kocyk, a i śpiworek kupiłam więc nie wiem co będę używać, ale na pewno kołderka będzie na później ![]() Cytat:
ważne, że masz z pewnego źródła, więc możesz zaufać siostrze, że na prawdę jak jak nowy, bo po kimś innym to ja bym nie brała materaca i po prostu kupiła nowy...A mąż genialnie to wymyślił ![]() Cytat:
![]() Mała coś Ci naciskać musiała, niefortunnie się pewnie ułożyła... A dalej Cie boli? Cytat:
Ja też nie wiem ile czego potrzebuję i boję się, że będę mieć za mało i jak mały się urodzi to mąż będzie jeździł po sklepach i się już boję co on nakupuje ![]() Cytat:
Cytat:
dużo zależy od nastawienia, a widać że Ty jesteś pozytywnie nastawiona więc na pewno się uda ![]() I jedz pączka Tobie to nawet dwa się należą ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
napiszę Ci jak dostane paczkę.
|
||||||||
|
|
|
#4513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym nic nie bedzie dla mnie wazniejsze niz dzieciatka ale mam ta wygode ze mieszka z nami moja mama ktora zajmuje sie domem i to dla mnie bedzie duze odciazenie pater dzieki za wiare ! mam nadzieje ze moja mleczarnia sie bez przyczyny az tak nie powiekszyla hihi :dWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez choc0late Czas edycji: 2014-04-14 o 11:11 |
|
|
|
|
#4514 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się po weekendzie
Zleciał mi na przygotowaniu wózka, proszę dalej o kciuki ![]() Jeszcze dziś jak na szpilkach czekam na listonosza, bo w czwartek została wysłana skórzana rączka do wózka. Melduję, że już wszystko mam poprane ![]() Cytat:
Także proszę trzymać kciuki dalej ![]() A co do Naszych wózków sprzed 4 lat. My doszliśmy do wniosku, że za kolejne 3 lata tego wózka byśmy już pewnie nie sprzedali - bo jest tyle na rynku wyboru i tak wszystko idzie do przodu. A tak to teraz sprzedając go odzyskamy połowę jego ceny, dołożymy, kupimy nowy, który za 3lata znowu sprzedając odzyskamy jakąś część ![]() Ale Ci fajnie z tą Krynicą Cytat:
Cytat:
tak mówią bo co mają mówić? U mnie byli i studenci i praktykanci - nie pytając mnie nawet o zgodę. I nie było mi obojętna ich obecność, wręcz przeciwnie - wprowadzili niepotrzebny chaos i zamieszanie, który wspominam najgorzej z całego porodu! Tylko w takiej chwili po prostu nie mamy siły wypraszać kogokolwiek czy buntować się o to. I załoga medyczna doskonale to wie.acha no tak nie skojarzyłam faktów! Co do przewożenia dziecka w razie "w" do lepszego szpitala - niestety często bez matki, samo dziecko. Znam 2 takie przypadki. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() piękne ujęcie uchwyciłaś ![]() Cytat:
Cytat:
potem dużo wad wychodziło, aż brawa, że je poprawili ![]() chociaż terra dla mnie zbyt leśniczy ale powiesz mi na co u licha to futerko? A co do prania to wiesz - najistotniejsze wydaje mi się, żeby w dziecięcych proszkach wyprane były ciuszki, które mają bezpośrednią styczność ze skórą takiego maluszka |
||||||||
|
|
|
#4515 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Moja Drobinka też tak wypycha mi bok nóżkami, a jak zasadzi w wątrobę to nie wiem jak się nazywam.... Jak mnie to tak boli to nie wyobrażam sobie jak Ty Bidulko się czujesz Cytat:
Nie wiem skąd pomysł ze udaje się utrzymać dom w czystości, ja pył znajduję dosłownie wszędzie, a na dodatek latają mi tu koty i wszędzie zostawiają te białe ślady łapek, co ja przetrę, bach! kot przebiegnie i od nowa... Cytat:
Cytat:
Łydki to może nie, ale stopy owszem. Jakbym za dużo chodziła, a jak faktycznie zrobię sobie długi spacer to i puchną Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Czy trzeba natłuszczać? Mnie się wydaje, że nie ma reguły, jak skórka nie jest mega sucha to wystarczy może jakiś nawilżacz w mleczku po kąpieli? Cytat:
Blog: Projekt Rodzice Edytowane przez Mala_Czarno_Biala Czas edycji: 2014-04-14 o 11:15 |
|||||||||
|
|
|
#4516 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;46022735]Hej
Weekend zleciał nam bardzo miło. W sobotę byliśmy u znajomych na grillu, Adaś się wybiegał za psami po podwórku, potem ganiał też gołębie A wczoraj sąsiedzi nas do siebie zawołali.. Okazało się, że kupili dla swoich dzieci piętrowe łóżko, i chcą oddać za darmo jedno, które też dostali już po kimś. Jest ładne, zadbane, będzie w sam raz dla Adasia Tyle, że jest białe i trochę podrapane, więc trzeba przemalować. Oprócz tego dostaliśmy od nich materacyk prawie nowy do łóżeczka, piankowy - będzie dla Dawida. W tym tygodniu sąsiadka ma jeszcze robić porządki, to poszuka mi paru rzeczy, bo ma jeszcze pokrowce na przewijak, komplety pościeli z ochraniaczami, baldachim, itd. [/QUOTE]Bardzo miły weekend i super prezenty z pytaniami nie pomogę bo się nie znam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do paczki to zamawiałaś na kilku aukcjach? zastanawiam się jak to pisać "pieluszki tetrea 70x80 wzór 1, pieluszki tetra 80x80 wzór 2, pieluszki flanela wzór 3" strasznie skomplikowane się wydaje ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#4517 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć mamuśki
![]() Cytat:
Cytat:
dla mnie jakoś nie ma uderzenia ja chce inne mąż inne, więc kompromisem postanowiliśmy na Dawida ale żadnego z nas póki co aż tak nie przekonuje ![]() Cytat:
![]() fajniutki brzuszek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jajnik też mnie często boli to chyba już ten czas że wszystko boli a czym mniej się ruszamy to więcej rzeczy boli ![]() ja zamawiałam konkretny model i taki przyszedł
|
|||||||
|
|
|
#4518 | |||
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Pogoda dziś taka nijaka,a ja zrobiłam sobie dziś lenia Mam wolne od szkoły ze względu na rekolekcje, a zaraz potem jest wolne na święta więc nie narzekam 8 dni w domu Będzie można w końcu zająć się domem, bo jest strasznie zaniedbany... Cytat:
za zakupki, łóżeczko i 31 tydzień a na kiedy masz termin, bo możliwe, że nie dopatrzyłam?![]() co do akcesoriów do spania to ja mam nawet dwa śpiworki (w spadku dostałam), cieplejsze i lżejsze kocyki, kołderkę na później kupiłam, a nie zdziwię się jak dziecku wystarczy duża pielucha flanelowa czy coś w tym stylu na upały. Szczególnie, że mieszkanie mam małe i wyjątkowo ciepłe. Jak zawsze wyjdzie w praniu ![]() Brzusio masz cudowny Cytat:
ojjjj ja też... łączę się w bólu Cytat:
Kakusia ostatnio pisałaś o szpitalu i fajnie się złożyło. Bardzo się nastawiłam na tą Raciborską więc liczę, że się uda. Mam termin na 15 czerwca, ale szczerze mówiąc czuję, że nastąpi to dużo wcześniej przynajmniej te 2 tyg. Ale to tylko moje odczucia a Adaś niech sam zdecyduje kiedy chce wyłazić
|
|||
|
|
|
#4519 |
|
Wtajemniczenie
|
Kakusia nie wiem jak w waszym szpitalu, ale u nas zawsze pytaja na samym poczaatku czy sie zgadzasz na obecnosc studentow... Nawet na patologi pytali o zgode...Przy czym nie sa to dzikie tlumy tylko grupki 5 osob max wiadomo ze rezydenci sa obecni normalnie jak maja duzur. A jak dlugo sie rodzi to i tak moze nas po drodze zawiedzic 5 lekarzy i kaazdy bedzie badal jak bedzie chcial. A studenci sa obecni tylko w pierwszej fazie porodu i jedynie co moga to patrzec ewentualnie dotknac brzuch zeby zobaczyc jak dziecko jest ulozone...
No i ja dodatkowo wychodze z zalozenia ze lekarz bez praktyki to kiepski lekarz wiec niech sie ucza, bo za teoretykow to ja dziekuje... Wyslane za pomoca Tapatalk2 |
|
|
|
#4520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak samo w upał nie wyobrażałam sobie smarować dziecka jeśli nie miała suchej skórki ![]() A i nie każdy noworodek/niemowlak łuszczy się A poza tym zapomniałam ze zbiorowymi gratulacjami: za rozpoczęte kolejne tygodnie za wizyty i śliczne brzuszki ze zdjęć |
|
|
|
|
#4521 | ||||
|
Konto usunięte
|
mnie póki co nie
wiesz co, ja się na tym nie znam, jakaś MDF czy coś takiego.. Ale to my musimy ją położyć, tylko dlatego, że nasza podłoga to fale Dunaju i trzeba to jakoś czymś wyrównać... Normalnie się kładzie tyko podkład pod panele ![]() gratulacje ![]() gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
to i tak długo wytrzymałaś, ja pranie i prasowanie robię na raty, po 10 min krzyż mnie boli ![]() Cytat:
i przypomniałaś mi, że muszę pomierzyć moje stare staniki do karmienia, bo obawiam się, że będą za duże ![]() Cytat:
Za to Dawid... Po długich sporach z tżtem doszliśmy do porozumienia, jednak dla mnie to nie jest takie super wow, jak z Adasiem.. Niby podoba mi się to imię, ale szału nie ma.. Może to się zmieni jak mały się urodzi. Albo wpadnie nam do głowy całkiem inne imię, nie wiem, zobaczymy ![]() super brzuś gratuluję tc ![]() gratulacje
|
||||
|
|
|
#4522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny znalazłam ciekawy artykuł co do spraw formalnych więc może komuś się przyda linkuję http://www.kurierlubelski.pl/artykul....html?cookie=1 Co do kosmetyków to ja kupiłam mydełka i na wszelki jeszcze dokupiłam żel do mycia Babydream. Zobaczymy co niunia będzie akceptować. Poza tym do prania kupiłam proszek i płyn Dzidziusia, ale wczoraj TŻ stwierdził, że lepiej być przygotowanym i gdyby to ją uczuliło to mieć w zapasie ciuszki wyprane w czymś innym, dlatego dokupiliśmy proszek Lovela i płyn też trzeba będzie. Może i to faktycznie będzie najbezpieczniejsze wyjście.
|
|
#4523 |
|
Wtajemniczenie
|
Berenika proszę o wpisanie mi wizyt:
18.04 godz.15:30 USG 2.05 godz. 9:00 wizyta kontrolna |
|
|
|
#4524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do terminu to która pierwszy urodzi niech natychmiast zdaje relacje ze szpitala ![]() A idziesz tam "z ulicy" czy masz zamiar iść do któregoś z tamtejszych lekarzy/położnych? ![]() Cytat:
![]() I dla Ciebie teraz to może być "jedynie dotknąć brzuch" a uwierz mi, że jak tak każdy z 5 studentów zacznie macać Ci brzuch kiedy Ty schodzisz z bólu to będzie Cię wkurzać wszystko - każda łapa Mnie podczas porodu nie dotykali w ogóle (podczas szycia trzymali mi nogi żenujące to było ale sama obecność tylu osób w jednej sali to już była przytłaczająca.U mnie było 2 studentów i 2 praktykantów i o te 4 osoby za dużo na sali. Pomijając fakt, że w teorii mogą być tylko przy I fazie porodu, a praktyka wychodzi sama... u mnie np. zostali do końca, bo lekarz -ich opiekun za którym łazili, pomagał mi przy partych. |
||
|
|
|
#4525 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do kąpieli, to ja kupuję Hippa i do tego balsam. Ale codziennie używać nie zamierzam, tylko jak będzie potrzeba
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4527 |
|
Zadomowienie
|
Witam się poniedziałkowo.
![]() Jeżeli chodzi o płyny, emolienty i inne to ja jestem zielona. ![]() Nie mam jeszcze nic, kompletnie. Dopiero po świętach jedziemy na zakupy i będziemy radzić. Dziś mały daje mi popalić, całą noc też dawał. Nie wiem jak jest ułożony, ale nogami raczej wali w wątrobę, a rączkami chyba w pęcherz. I tak siedze i co 10 min latam do wc na siku. ![]() Wrzucam Wam zdjęcie mojego tortu, przy okazji zdradzając ile skończyłam wczoraj lat i trochę inne zdjęcie brzuszka, robione jakiś tydzień albo dwa temu - czyli w 28 t. karolkya Zanosi się, że będę robić wielkanocne muffiny z Twojego bloga, możesz mi powiedzieć ile mniej-więcej wyjdzie sztuk z 1 porcji?
|
#4528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mniam ale narobilas smaka a i powiem Ci ze za 3dni koncze tyle samo wiec witam rowiesniczke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już nie chodzi o wstyd, bo mnie było wszystko jedno co kto widzi. Ale pamiętam jak już parłam to była przy mnie grupa osób. Co prawda był to wykwalifikowany personel - położne, dwóch lekarzy - bo młodej spadło przez chwilę tętno i pewnie była taka potrzeba, a ja akurat byłam sama to wiecej osób było wolnych. Każdy coś do mnie mówił co mam robić i miałam ochotę stamtąd uciec i urodzić sobie przed szpitalem pod drzewem w ciszy i spokoju. Wiem, że to głupie, bo ta obecność była przecież dla dobra dziecka ale tak sobie wtedy myślałam. Jakbym miała grupę studentów mnie dotykających to chyba bym zwariowała. Naprawdę wtedy wszystko inaczej się widzi. Możemy nawet nie chcieć żeby nasz partner nas dotykał - tak mówiła położna na sr. Ja akurat tak nie miałam. Mój mąż świetnie się sprawdził, bo mogłam się tak zaprzeć o jego rękę i było mi łatwiej. Na pewno nie zgodziłabym się jakby student chciał sprawdzić rozwarcie, bo to dla mnie było najgorsze z całego porodu i najbardziej bolesne - nie skurcze, nawet te bóle krzyżowe, ale właśnie to badanie. |
|
|
|
|
#4530 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Śliczny torcik Z jednej porcji pewnie wychodzi koło 12-15 (nie pamiętam )w zależności od wielkości papilotek, ilości nałożonego ciasta - czy chcemy bardziej płaski czy z górkąSola u mnie w szpitalu studenci nie mogą badać rozwarcia... Za to jak się rodzi na przełomie dyżurów i jeszcze np z rana jak wszyscy lekarza się zbiorą, to może przyjść pani ordynator zbadać, lekarz prowadzący - zbadać, jakiś kolejny - zbadać, położna - sprawdzić jak tam... i tak się zbiera... ja marzę o porodzie w nocy, weekend, oby ich tam dużo nie było... Edytowane przez karolkya Czas edycji: 2014-04-14 o 12:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.

lubię, gdy tżet wspomina i angażuje się w dziecko, bo czasami to mam wrażenie, że zapomina o tym, że niedługo czekają nas ogromne zmiany

nie ruszylam sie jeszcze spod kolderki dostalam rano od tz sniadanko do lozka zanim wyszedl 

łapią na wysokości żeber z prawej strony. Wczoraj tak miałam to nawet powietrza nie mogłam złapać i bolało. Ciekawe od czego tak się dzieje.

totalnie nie wiedziałam co mam kupić
za 31 tc!! Jeśli chodzi o zakupy to mam podobnie, tyle, że u mnie dochodzi jeszcze kwestia tego, że mam nadzieję, że w innym sklepie kupię taniej. No i tym sposobem wychodzę z niczym, ewentualnie z jakimś niepotrzebnym drobiazgiem za parę groszy ;/ Śpiworek wyczaiłam w lumpie, całe 6 zł za niego dałam 

mam nadzieje ze moja mleczarnia sie bez przyczyny az tak nie powiekszyla hihi :d
Za ile swój cenicie??? bo jakby nie było nasze wózki to zabytki
jutro się zabieram za pranie!
oszaleje
ale na pewno w praniu zejdą. No i mam wanienkę - ale strasznie dużą.