Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-15, 15:13   #4501
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Ah po ślubie będzie życie, łóżko będzie głośno skrzypieć! PM2014 cz.25

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
W UK haha

A księgę gości chyba zamówię
I do tego aparat instax mini, by goście mogli sobie zrobić zdjęcie do księgi
daj trochę słońca bo u nas dzisiaj brrrrrrrr

Cytat:
Napisane przez ana909 Pokaż wiadomość
http://extraprodukt.pl/img/2011/08/t...y_130z_155.jpg

dziewczyny nie wiecie moze gdzie moglabym dostac sukienke w takim fasonie i w takiej dlugosci? Noo po prostu taką samą
tutaj jest
http://www.etsy.com/listing/16932821...feed_tlp=women

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 15:24   #4502
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
daj trochę słońca bo u nas dzisiaj brrrrrrrr

tutaj jest
http://www.etsy.com/listing/16932821...feed_tlp=women
dzieki, choć na allegro o 80 zł tansza ale i tak w sumie musze pojechac do jakiegos center pomierzyc, bo przy mojej kiepskiej figurze lepiej zobaczyc przed zakupem...
Stary 2014-03-15, 15:45   #4503
emdzik
Zakorzenienie

Docik Wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, samych pięknych i radosnych dni w życiu... i żeby ten jeden z najpiękniejszych dni ułozył się po Twojej myśli i był naprawdę wyjątkowy! 100 lat!

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 15:56   #4504
Opiumalfa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez activelifestyle Pokaż wiadomość
Najlepszego Kochana

Piękne Całkowicie w moim guście Gdzie kupowane?
W Belgii
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:01   #4505
cornflower_girl
Zakorzenienie

Lemon_Drop Jeszcze nie mamy obrączek, chyba będą z niewielką soczewką (palce mi bardzo puchną) i tam na pewno będzie grawer.

mojakarenJak masz możliwosć zajrzenia do sklepu stacjonarnego, to polecam. W e-sklepie nie ma niestety wszystkich sukienek dostępnych w sklepach. Zeszłoroczna kolekcja letnia była bardzo kwiecista, w tym i jaśniejsze wzory.

Udanego świętowania z TŻ-tem

paula Lilia wydaje się trwała. Aczkolwiek florystki nie zawsze polecają tych kwiatów, bo mają kolorowy pyłek, ktory brudzi. U mnie standard to 50 wsuwek. Śmieję się, że jeszcze z kilka próbnych fryzur i będę miała zapas wsuwek na dłuugie lata

Anesthesia za cukiernię Macie już upatrzony smak?
A co do oryginalnego graweru - mój mężczyzna na początku chciał na zewnątrz grawer z kodem binarnym. Na szczęście stanie chyba na zwykłym, mało szokującym odcisku palca

docik Wszystkiego najlepszego dla Ciebie

Opium Gratuluję zmiany kodu - zazdroszczę, ze tak niedługo do ślubu

wenedka świetna księga - czemu w PL nie ma takich ładnych ?

Znalazłam stronę z pięknymi tortami - są obłędne. Zobaczcie tutaj

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:09   #4506
enzunio
BAN stały

77 DDŚ

Docik wszystkiego co najlepsze, pięknego wesela i słodkiego życia

Właśnie kliknęłam (zamierzam założyć dopiero przy zdejmowaniu welonu na oczepiny)

enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:11   #4507
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Ooo-a kiedy masz wesele? Możesz polecić fryzjera? Przejrzałabym ofertę Jak pójdziesz na makijaże - podzieliłabyś się opinią?
7 czerwca a Ty?
Podzielę się jak w końcu się wybiorę

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
paula Lilia wydaje się trwała. Aczkolwiek florystki nie zawsze polecają tych kwiatów, bo mają kolorowy pyłek, ktory brudzi. U mnie standard to 50 wsuwek. Śmieję się, że jeszcze z kilka próbnych fryzur i będę miała zapas wsuwek na dłuugie lata
Ten pyłek od razu jest usuwany z kwiatka, żeby właśnie nie pobrudzić nic
Ja nie używam wsuwek, te które wyciągnęłam wczoraj z fryzury przyniosę na czesanie w dniu ślubu. Bo po co mi drugie tyle
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 16:16   #4508
ewaden
Raczkowanie

Cytat:
a gdzie lecicie?

dziewczyny już przejrzałam stronkę z sukienkami Aggi i się zakochałam w jednej, ale to byłaby na ślub siostry TŻ-a (w lipcu, dwa miesiące przed naszym)
co sądzicie? bo mi oczy wyszły z orbit
http://sklep.aggi.pl/sukienka-simone...atyna-p31.html
Tym razem skromniej - bo do Toskanii na tydzień. To jedno z moich ulubionych miejsc na ziemii, a mój Tż tam jeszcze nie był, więc chce (on) się zarazić miłością Mamy apartament/studio na starówce w Sienie, i to będzie naszą bazą wypadową. Ostatnią noc jesteśmy w Rzymie, bo stamtąd lecimy do Stanów
My już jedną podróż poślubną mieliśmy, po cywilnym. Byliśmy 2 tygodnie na Hawajach- mój Tż się tam wychował i chciał mi pokazać swoje miejsca. Teraz przyszła moja kolej na podzielenie się

sukienka przeurocza!
Cytat:
Napisane przez Lg_ago Pokaż wiadomość
Cieszę się, że włosy Ci pasują A jaki zamówiłaś kolor i grubość? No i ja po proszę zdjęcia z efektami !!
Zamówiłam nr 6- czyli Chestnut Brown, 120g, bo mam włosów dużo, ale są cienkie Podzielę się zdjęciami na pewno!
Co do koloru, fajne jest to że można te włosy farbować, jak swoje naturalne, i być może po ślubie troszkę je przyciemnię, tak o ton, żeby nie kupować nowego zestawu (a może jeszcze przed, jeśli mame uda mi się uspokoić- ona mnie widziała ostatnio jako blondynkę, zanim wyleciałam z Polski, iciemniejsze włosy mogą być szokiem )
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ewaden gdzie jedziecie na miesiac miodowy? Bo my dalej w czarnej doopie z wyborem jest tyle pieknych miejsc!!
my- jak wyżej a Wy jakie miejsca rozważacie???

docik10, w 9tą rocznice 18-stych urodzin życzę Ci wszystkiego co najwspanialsze!

Weselna01, wow! Podziwiam za odwagę! Ja bym takiej nie założyła, ale musze przyznać że jest świetna!

cornflower_girl, super link z tymi tortami- dzięki mam już swój wcześniej upatrzony, ale na wszelki wypadek dorzucę jeszcze ze 2 przykłady, gdyby mnie naszły wątpliwośi
ewaden jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 17:48   #4509
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, choć na allegro o 80 zł tansza ale i tak w sumie musze pojechac do jakiegos center pomierzyc, bo przy mojej kiepskiej figurze lepiej zobaczyc przed zakupem...
a to widzisz nie ma problemu z dostępnością tych sukienek
trzymam kciuki żeby Ci podpasowała

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość

mojakarenJak masz możliwosć zajrzenia do sklepu stacjonarnego, to polecam. W e-sklepie nie ma niestety wszystkich sukienek dostępnych w sklepach. Zeszłoroczna kolekcja letnia była bardzo kwiecista, w tym i jaśniejsze wzory.

Udanego świętowania z TŻ-tem
dziękuję
właśnie podejdę tam kiedyś osobiście bo w sklepie internetowym mało kiecek

Cytat:
Napisane przez ewaden Pokaż wiadomość
Tym razem skromniej - bo do Toskanii na tydzień. To jedno z moich ulubionych miejsc na ziemii, a mój Tż tam jeszcze nie był, więc chce (on) się zarazić miłością Mamy apartament/studio na starówce w Sienie, i to będzie naszą bazą wypadową. Ostatnią noc jesteśmy w Rzymie, bo stamtąd lecimy do Stanów
My już jedną podróż poślubną mieliśmy, po cywilnym. Byliśmy 2 tygodnie na Hawajach- mój Tż się tam wychował i chciał mi pokazać swoje miejsca. Teraz przyszła moja kolej na podzielenie się

sukienka przeurocza!
na pewno się zakocha!! super miejsce, romantyczne w sam raz na podróż poślubną

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-03-15, 18:30   #4510
patricia_pati
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Moja mam nie, ale Teściowa też tak trochę ma. ostatnio nawet (przy gościach ) stwierdziła, że ona to w sumie nic nie wie bo my jej nic nie mówimy, a o niektórych sprawach dowiaduje się od osób trzecich. Ale, żeby sama zapytała to też nie bardzo... więc dziwią mnie jej marudzenia, bo skoro nie pyta, to ja wychodzę z założenia, że może jej szczegóły nie interesują, więc po co ją mamy nimi zarzucać.
teściowa to teściowa... tyle w tym temacie

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Ja planuję iść do dwóch salonów w W-chu na makijaż próbny ale jakoś nie mogę się zabrać, żeby się umówić
Wczoraj byłam na próbnym czesaniu i umówiłam się już na czesanie w dniu ślubu
"Rozbierając" fryzurę wyciągnęłam 30 wsuwek
Fryzjerka zaproponowała, że ładniej byłoby gdybyśmy wpięły we włosy kwiat z wiązanki, tylko zastanawiam się czy lilia nadaje się do tego i czy wytrzyma
moim zdaniem lilia na ślub we włosach - prześlicznie, przeromantycznie

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
ja mam 10 9 też mierzyłam, ale jednak za ciasna, nie było w tym nic dziwnego i to była normalna rozmiarówka dorosła, że tak ujmę
też mam 9 i nic w tym dziwnego, czasem 10 albo 11 zależy od palca i kroju

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość

Dziękuję Wam bardzo za życzenia i tym, które mi jeszcze złożą
STO LAT i wymarzonego ślubu

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Mamy w moim regionie to tradycja prze duże T. Ja nie za bardo chciałam, Tż nalegał. Tradycja
No właśnie nie spotkałam się jeszcze z weselem, żeby tego nie było, a na sporo byłam i dziwią mnie wasze opinie, że to wymuszanie kasy itd. moim zdaniem nie wypada wrzucac monet, ale nie trzeba 50zł. my zawsze tańczymy po 1 tańcu z TŻ po 10 zł czyli kosztuje nas to 20zł, a jak ktoś chce wygrac niech wrzuca więcej

Cytat:
Napisane przez positive rebel Pokaż wiadomość

Pojawił się temat podziękowań dla rodziców - długo myślałam jak to "ugryźć", żeby było ładnie ale nie pompatycznie. Ostatecznie plan jest taki: prezentacja dla rodziców - z ich zdjęciami i naszymi - trochę na wesoło, trochę rozczulająco Następnie będzie wręczenie prezentów (prawdopodobnie koszty ze storczykiem, alko i słodyczami), później ślubowanie na dobrych teściów (Dzięki Kulbens ) i na koniec piosenka - nie planujemy "Cudownych" bo choć to piękna piosenka, to mi się przejadła. Zamiast tego będziemy mieć piosenkę Anny Jantar "Radość najpiękniejszych lat". Nie jest dosłownie o miłości do rodziców, ale to w niej lubię - nie dierżę piosenek w stylu: Kochana mamo dziękuję ci za wszystko, tatusiu tobie również. To pewnie wynika z moich relacji z rodzicami Tż się zgodził na tą piosenkę i git. Zatańczymy pewnie w kółeczku, a goście wokół nas.
czyli tak jak my tylko my bez piosenki, piosenke damy jako podkład do prezentacji, ta przysięga jest super!

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
docik
spełnienia marzeń

weselna01
ja mam tak z butami, nieraz aż wstyd, w dziecięcych widzę swój rozmiar ostatnio skarpetki kupiłam dziecięce w sam raz na mnie
ja kupuję skarpetki zawsze dziecięce i płaskie buty też m. in. baleriny, zawsze mam z brokatem

Cytat:
W moich stronach zbieranie na wózek to juz tradycja, jest na kazdym weselu. My idac na ślub jestesmy przygotowani, ze jesli chcemy dac 500 zł młodym, to 400 wrzucamy w koperte, a 100 dajemy na wózek i wychodzi na to samo.
Ale tak jak mówię, u nas zbieranie na wózek jest wszystkim znane i nikogo to nie dziwi i nikt nie jest zaskoczony/zniesmaczony.
u nas też to tradycja

Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość

Co do podziękowań, to sama jeszcze się nad tym zastanawiam... Chciałam zagrac coś dla moich rodziców, ale nie mam skrzypiec w Polsce i musiałabym pożyczać, a to też ryzyko, bo każde skrzypce są inne.
Tż powiedział ostatnio, żebyśmy po prostu kupili rodzicom kwiaty... Ja chciałabym jeszcze zrobić jakąś niespodziankę moim rodzicom

W dalszym ciągu szukam też księgi gości.
Co sądzicie o tej:
http://www.notonthehighstreet.com/cl...ing-guest-book
to tylko taka okładka księgi gości czy o coś więcej chodzi z tymi literkami?
bardzo fajna jak na wesele w stylu rustykalnym ;P

Cytat:

dziewczyny nie wiecie moze gdzie moglabym dostac sukienke w takim fasonie i w takiej dlugosci? Noo po prostu taką samą
jak nigdzie nie znajdziesz to może ktoś Ci uszyje i wyjdzie taniej??

razem od 14.07.2009
zaręczeni od 13.01.2012
ślub 2.08.2014r.
patricia_pati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:44   #4511
cude
Zadomowienie

docik10, wszystkiego co najlepsze!!!

Ze zbieraniem na wózek spotkałam się dwa razy. Raz tak normalnie, drugi raz z sufitu spadł deszcz banknotów. Wiem, że nie trzeba dużo dawać, wedle uznania, ale będzie tak głupio po prostu robić taką zabawę a stała się już bardzo popularna.
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:51   #4512
rabbitka
Rozeznanie

Docik spelnienia marzen! Duzo milosci i wszystkiego najlepszego

Wen tak ksiega cudo! I kolczyki tez

An gratulacje zalatwienia cukierni

Co do zbierania na wozek, nigdy sie nie spotkalam, u nas nie bedzie zreszta u nas z oczepin tylko rzucanie bukietem i krawatem/mucha bedzie

Sent from my iPhone using Tapatalk

18.6.14

rabbitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 18:57   #4513
little_zosh
Rozeznanie

Docik, wszystkiego najlepszego!

Razem od 05.03.2010
Narzeczeni od 02.05.2012
Ślub 24.05.2014
little_zosh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:00   #4514
enzunio
BAN stały

Cude, nie wiem czy tak już W moich rejonach jest od zawsze, nawet moja mama miała I ja też będę miała, u nas oprócz banknotów (nawet jednodolarówek) daje się też monety, zdrapki lotto, kupony lotto itp. Każdy jest na to przygotowany raczej, każdy chce wygrać flaszkę, więc te nominały są jak najmniejsze, żeby jak najwięcej razy podchodzić

EDIT: Natomiast u nas nie używa się określenia "zbierania na wózek"

I zbiera to nowa para młoda, która trzyma welon i zbiera do welonu, więc nazywa się "zbieranie do welonu"

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2014-03-15 o 19:02
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:01   #4515
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość

moim zdaniem lilia na ślub we włosach - prześlicznie, przeromantycznie
Tylko muszę jakąś mniejszą mieć, żeby nie wyszło coś takiego :
http://www.google.pl/imgres?biw=1366...tart=0&ndsp=22
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:04   #4516
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
ojej

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:14   #4517
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Docik - najlepsiejszego

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:36   #4518
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
U mnie też tak jest, normalna sprawa. Raczej by się goście zdziwili że tego nie ma
Racja

Cytat:
Napisane przez patricia_pati Pokaż wiadomość
No właśnie nie spotkałam się jeszcze z weselem, żeby tego nie było, a na sporo byłam i dziwią mnie wasze opinie, że to wymuszanie kasy itd. moim zdaniem nie wypada wrzucac monet, ale nie trzeba 50zł. my zawsze tańczymy po 1 tańcu z TŻ po 10 zł czyli kosztuje nas to 20zł, a jak ktoś chce wygrac niech wrzuca więcej
E ja zawsze byłam pewna że się monety wrzuca, dopiero Tż oświecił mnie że to "papierkowe" pieniążki poza tym kto nie chce niech nie tańczy, przecież to nie jest zmuszanie żeby dać kasę i tańczyć
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:47   #4519
weselna01
Zadomowienie

O - właśnie mi przypomniałyście, że chciałam dać adnotację na zaproszeniach, że jeżeli komuś wpadnie do głowy przynosić nam kwiaty na ślub, to już lepiej kupon lotto

Z innej beczki: jak robicie te piętrowe cytaty? Ja umiem tylko zacytować na raz jeden post i cofnij, cytuj, cofnij...czasem ja jestem w trakcie dodawania, a tu ktoś pisze posta i mi się rozbija moja wypowiedź na dwa oddzielne posty z cytatami... Jak się to robi?

Dzięki za komentarze odnośnie sukienki Macie zdane 99% osób z jakimi rozmawiałam - że piękna, odważna, urocza, śliczna i w ogóle, ale sami nie mieliby odwagi Było widzieć jaka ja byłam przerażona, jak weszłam z nią do przymierzalni i miała mnie zobaczyć mama, siostra i bratowa. Spodziewałam się fali krytyki (2 na 3 osoby z tej grupy mają dość tradycyjne podejście ds wesela) a tu łubudubu - zachwycone, że mi pasuje, że leży idealnie i w ogóle są na tak To samo zdanie panie w sklepie. Ich zdania nie brałabym tak bardzo pod uwagę gdyby nie to, że słyszałam jak odradzały inną suknię innej klientce bo były zdania, że jej nie pasuje. Czyli nie oceniały wszystkich na in plus byleby sprzedać - tak mi się stwierdziło.

Większa wojna była (i jest) o to, że to "tylko cywilny" :P

Sprawdzam właśnie kim jest Kim Kardashian i co za wesele miała.

Dalej mimo wszystko trochę się boję, że jedna osoba od włosów, makijażu, paznokci itp. może zrobić wszystko po łebkach... Jakie macie doświadczenia?

W załączniku dorzucam nasze pomysły na detale, sale itp. Część będzie dosłownie a z innych czerpiemy natchnienie Na pewno tort i figurki chcemy takie mieć chyba, że gości będzie mniej jak 70, to i tort będzie inny (bo na mniej jak 70 kawałków nie da się go zrobić). Takie zaproszenia ale inny motyw, kule, tylko w naszym zestawie kolorystycznym i tak dalej.
Dodaje też zdjęcia naszego lokalu

I zdjęcie jednej z PM z Wrocławia, która miała sesję w tej sukni Tylko kolorystyka inna, bo stricte biało-czarna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0721img_8134.jpg (138,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dramatic-wedding-makeup-look-2012.jpg (27,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wesole-zaproszenia-slubne-3d-z-waszymi-podobiznami-2631125865.jpg (17,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg torty ślubne świdnica krzywy tort weselny wałbrzych torty weselne wrocław tort na ślub świdnica .jpg (93,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg the20stuart20rental20company2061.jpg (96,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S5007980.jpg (16,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg paraextra108.jpg (21,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (18,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjecie310287d.jpg (102,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slider5.jpg (65,1 KB, 13 załadowań)
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 19:50   #4520
weselna01
Zadomowienie

I dalej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg fotografia-slubna-wroclaw.jpg (106,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tanie, proste pudełka bez udziwnień.jpg (31,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg slubnezakupy2.jpg (59,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg il_570xN.217739626.jpg (63,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dekoracje weselne świdnica.jpg (51,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00427[1].jpg (102,9 KB, 12 załadowań)
Stary 2014-03-15, 19:53   #4521
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Cude, nie wiem czy tak już W moich rejonach jest od zawsze, nawet moja mama miała I ja też będę miała, u nas oprócz banknotów (nawet jednodolarówek) daje się też monety, zdrapki lotto, kupony lotto itp. Każdy jest na to przygotowany raczej, każdy chce wygrać flaszkę, więc te nominały są jak najmniejsze, żeby jak najwięcej razy podchodzić

EDIT: Natomiast u nas nie używa się określenia "zbierania na wózek"

I zbiera to nowa para młoda, która trzyma welon i zbiera do welonu, więc nazywa się "zbieranie do welonu"
to w takim razie zależy od tradycji i rejonu
np. u mnie nigdy w życiu nie było czegoś takiego jak zbieranie na wózek ani dawanie kasy orkiestrze za dedykacje
z kolei mamy takie coś jak "obigrowki (obgrywanie- jak kto woli)" gdzie drużba (o ile się go posiada ) wraz z orkiestrą chodzą od goscia do gościa i śpiewają cos o nim za to zbierając kasę.
dla mnie mega głupie i wieśniackie, ale dosyć popularne

Cytat:

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-03-15, 19:59   #4522
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Z innej beczki: jak robicie te piętrowe cytaty? Ja umiem tylko zacytować na raz jeden post i cofnij, cytuj, cofnij...czasem ja jestem w trakcie dodawania, a tu ktoś pisze posta i mi się rozbija moja wypowiedź na dwa oddzielne posty z cytatami... Jak się to robi?
.
Pomiędzy przyciskiem "cytuj" a "odp." jest "wielocytuj" Najpierw klikasz to wielocytuj przy każdej wypowiedzi na którą chcesz odpowiedzieć, a na sam koniec klikasz odpowiedz na dole

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:09   #4523
21klaudyna
Zadomowienie

Cytat:
to w takim razie zależy od tradycji i rejonu
np. u mnie nigdy w życiu nie było czegoś takiego jak zbieranie na wózek ani dawanie kasy orkiestrze za dedykacje
z kolei mamy takie coś jak "obigrowki (obgrywanie- jak kto woli)" gdzie drużba (o ile się go posiada ) wraz z orkiestrą chodzą od goscia do gościa i śpiewają cos o nim za to zbierając kasę.
dla mnie mega głupie i wieśniackie, ale dosyć popularne

U nas to się nazywa odgrywki - i w życiu się na to nie zdecyduje bo to też wyciąganie kasy od gości . Byliśmy na weselu u kolegi i dla jego szefa odgrywali chyba ze 3 razy wrzucał 50 zł to mu śpiewali że go stać na więcej .... ;/
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:14   #4524
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Pomiędzy przyciskiem "cytuj" a "odp." jest "wielocytuj" Najpierw klikasz to wielocytuj przy każdej wypowiedzi na którą chcesz odpowiedzieć, a na sam koniec klikasz odpowiedz na dole

Ooooo - dzięki! Nie mogłam właśnie rozgryźć jak się używa tej opcji
Stary 2014-03-15, 20:15   #4525
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
...a w załączniku moja suknia, w której jestem równie mocno zakochana jak w moim TŻ
Nie ma tam tylko widocznych zdobień u dołu gorsetu - spływają na suknie tak jak tutaj: http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,5453.html
o mamooooo!!!! piękna i odważna kolory te co na zdjęciu??
Cytat:
KaMilka4891 dziękuję za link!
a ta sukienka, którą wrzuciłaś baaardzo mi się podoba
a ja ciągle o niej myślę może świadkowej mama by mi taką uszyła, bo w tej z linka jest taka guma na plecach, która nigdy mi się nie podobała, a i istnieje obawa, że będzie się zsuwać...
Cytat:
Napisane przez zakrecona_kropka Pokaż wiadomość
Moja bratowa miała wpiętego storczyka i wytrzymał całe wesele od 11 do 2 w nocy + jeszcze na drugi dzień żył
może go podlewała (wylewała za kołnierz )

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ludziska ja mam dziś urodziny!! Proszę mi tu życzyć tego co najlepsze

18-ste oczywiście A tak serio to 27 ehhh
no to skoro się tak upominasz to wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń, pięknego wesela i cudownego męża
Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość

[/COLOR]A tak BTW to zmiana kodu u mnie wczoraj byla, dzis juz 98 dni do slubu!!!
a ja jeszcze tyle czasu do zmiany kodu chociaż z moimi postępami w załatwianiu spraw ślubnych to może i dobrze 165 DDŚ
[QUOTE=czekooczekolada;455 97659]docik
spełnienia marzeń

Cytat:

a zobacz TU oni kiedyś szyki na wymiar
Cytat:
Napisane przez adziia13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bo tak właśnie gadałm ze swoją świadkową i ustaliłyśmy, że ona poszuka sama i ja sama sukienki dla niej, a potem zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gdzie znajdę jakieś ładne sukienki na wesele dla świadkowej?? znacie jakieś godne polecenia strony??
Chciałabym, żeby wyglądała młodzieńczo, świeżo i odświętnie.
zobacz strony 146 i 147, pisałyśmy o tym wczoraj
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
[
Właśnie kliknęłam (zamierzam założyć dopiero przy zdejmowaniu welonu na oczepiny)

podobna do mojej moja nijak do sukni nie pasuje, ale kocham ją miłością wielką i nie zamierzam z niej rezygnować i wpinam z welonem
Cytat:
eee no co chcesz, jest pięknie i makijaż na ślub idealny

byłam dzisiaj na siłowni ui stwierdziłam, że ja moich grubych ramion i bułek pod pachami chyba nigdy się nie pozbędę
Stary 2014-03-15, 20:22   #4526
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
U nas to się nazywa odgrywki - i w życiu się na to nie zdecyduje bo to też wyciąganie kasy od gości . Byliśmy na weselu u kolegi i dla jego szefa odgrywali chyba ze 3 razy wrzucał 50 zł to mu śpiewali że go stać na więcej .... ;/
Kurcze u nas nie ma niczego takiego. A macie takie zabawy jak zabieranie butów młodym?
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:22   #4527
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 21klaudyna Pokaż wiadomość
dokładnie - straszne wyciąganie kasy, zawsze za małolata pamietam jakie było nerwowe oczekiwanie na ten moment, a najczęściej po prostu dyskretne opuszczanie sali bo nawet małolatów nie oszczędzali ;/
jeszcze jak się trafi jakiś kiepski drużba to może sie zrobić nieprzyjemnie ...

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość

a ja ciągle o niej myślę może świadkowej mama by mi taką uszyła, bo w tej z linka jest taka guma na plecach, która nigdy mi się nie podobała, a i istnieje obawa, że będzie się zsuwać...
byłam dzisiaj na siłowni ui stwierdziłam, że ja moich grubych ramion i bułek pod pachami chyba nigdy się nie pozbędę
poza tym myślę, że taka guma z tyłu często odbiera szyk sukience, tzn. czyni ją mniej elegancką

co do ramion - na pewno przesadzasz
ale wolałabym mieć takie delikatne, a nie chude i wyrzeźbione jak moje

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
Stary 2014-03-15, 20:27   #4528
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
poza tym myślę, że taka guma z tyłu często odbiera szyk sukience, tzn. czyni ją mniej elegancką

co do ramion - na pewno przesadzasz
ale wolałabym mieć takie delikatne, a nie chude i wyrzeźbione jak moje
no dokładnie, z przodu piękna sukienka koktajlowa, odwracasz się a tak plażówka...

a widziałaś moje zdjęcia w sukni?? w klubie są

Edytowane przez KaMilka4891
Czas edycji: 2014-03-15 o 20:32
KaMilka4891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-15, 20:48   #4529
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie - straszne wyciąganie kasy, zawsze za małolata pamietam jakie było nerwowe oczekiwanie na ten moment, a najczęściej po prostu dyskretne opuszczanie sali bo nawet małolatów nie oszczędzali ;/
jeszcze jak się trafi jakiś kiepski drużba to może sie zrobić nieprzyjemnie ...
ja sie etz raz z tym spotkalam, ale tylko raz, ale nie bylo nazwane to zbeiraniem na wozek, tylko chodzil wodzirej i do kazdej osoby ukladal rym i spiewal, trzeba bylo mu wrzucic do kosza kase. strasznie m nie to w☠☠☠☠ilo, bo nie dosc ze musielsmy pozyczyc (nie nosze ze soba portfela na wesela, a wstyd bylo nie wrzucic), to malo do koperty tez nie wlozylismy, wiec tak jak mowisz, to wyciaganie kasy od gosci i tyle, jak sie kiedys z tym spotkam jeszcze to wyjde z sali i tyle.

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2014-03-15, 21:05   #4530
21klaudyna
Zadomowienie

I te rymy częstochowskie przy tych "odgrywkach " - nienawidzę tego- trwa to w nieskończoność. Dlatego my nie decydowaliśmy na żadnego wodzireja , drużbę czy jak to się zwie. Bawiliśmy na weselu z naszą orkiestrą , rewelacyjnie prowadzili i co najważniejsze z klasą bez jakiś głupich chamskich zabaw czy podtekstów.
Nasz dzień : 2.08.2014 r. 15:00

"Zestarzej się przy mnie
Najlepsze dopiero się zdarzy"
21klaudyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości