Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-06-14, 15:49   #4501
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

idę od Was bo zwariuję
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 15:58   #4502
joanna2228
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Mam pytanko , kupowałyście dziewczyny karuzele nad łóżeczko? Jaką polecacie ?
przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 16:11   #4503
agnes208
Zakorzenienie

fame e nie jeszcze nie rodze ale w ramach przygotowac zjadlamkurczaka i fryty z kfc bo na takie jedzenie to pewnie bede sobie mogla pozwolic za baaardzo dlugo.. Swoja droga to cos chyba zaczyna sie pomalu tam rzeczywiscie dziac bo sluz jest taki jakby ciemniejszy. Skurcze tzn twardnienie brzucha tez mam ale jeszcze nie mierze bo nie sa jakies uciazliwe. Poprostu twardnienie.

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

joanna ja jeszcze nie kupowalam bo taki maluch o ile nie jest czarno bial to i tak jej nie widzi. Kiedys ogladalam program o tym i radzili ze karuzelka powinna byc od ok 6 tyg zycia bo dziec zaczyna sie interesowac.
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 16:21   #4504
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes208 Pokaż wiadomość
No jestem po wizycie a wiec synus 3600 podobno, rozwarcie 1,5cm zadnego czopa mam sie nie spodziewac bo go nie ma. Do szpitala mam sie zbierac nawet szybciej niz przy skurczach co 10min lekarz stwierdzil ze do tyg powinno byc po wszystkim. Kazal umyc okna posprzatac w domu. Haha nawet wod mam sie duzo nie spodziewac bo juz malo zostalo. Ciekawe co uslysze we srode na wizycie szpitalnej u tubylcow. A i tz zdecydowanie malego ostatnio namacal lekarz stwierdzil ze glowka juz jest w najnizszej pozycji przedporodowej. Takze tego haha
Daję Ci 3 dni
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 16:25   #4505
Iza188
Rozeznanie

też nie mam karuzeli. Są karuzele z czarno-białymi zawieszkami.
W ogóle nie mam żadnych zabawek oprócz używanych, które podostawałam. Na razie leżą w szufladzie. Mam też już parę "zapowiedzianych" prezentów także poczekam co tam podostajemy i wtedy ewentualnie będę dokupować.
Jedyne co mam przy łóżeczku to własnoręcznie zrobione dwustronne zawieszki 7x7 cm z czarno-białymi, czarno-biało-czerwonymi i czarno-biało-żółtymi wzorami. Trochę takie pokraczne ale myślę, że Mikołaj nie będzie się czepiał detali
Zawiesiłam po 3 szt z każdej strony łóżeczka (nie mam żadnych ochraniaczy itp na razie założonych)
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 16:29   #4506
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joanna2228 Pokaż wiadomość
my też jeszcze nie kupowaliśmy właśnie ze względu na fakt że taki maluch i tak g...widzi :P może dostaniemy od kogoś w prezencie
Stary 2014-06-14, 16:38   #4507
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
my też jeszcze nie kupowaliśmy właśnie ze względu na fakt że taki maluch i tak g...widzi :P może dostaniemy od kogoś w prezencie
też na to liczę i strasznie podoba mi się Rainforest Fisher Price

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Iza188 Pokaż wiadomość
też nie mam karuzeli. Są karuzele z czarno-białymi zawieszkami.
W ogóle nie mam żadnych zabawek oprócz używanych, które podostawałam. Na razie leżą w szufladzie. Mam też już parę "zapowiedzianych" prezentów także poczekam co tam podostajemy i wtedy ewentualnie będę dokupować.
Jedyne co mam przy łóżeczku to własnoręcznie zrobione dwustronne zawieszki 7x7 cm z czarno-białymi, czarno-biało-czerwonymi i czarno-biało-żółtymi wzorami. Trochę takie pokraczne ale myślę, że Mikołaj nie będzie się czepiał detali
Zawiesiłam po 3 szt z każdej strony łóżeczka (nie mam żadnych ochraniaczy itp na razie założonych)
To zawieszę parę kartonów Mleko Łaciate i po kłopocie
Miłością tą największą
Stary 2014-06-14, 16:49   #4508
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

wlaśnie ją sobie oglądam i muszę przyznać że bardzo ciekawa, zwłaszcza że te listki są ruchome
Stary 2014-06-14, 16:51   #4509
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
wlaśnie ją sobie oglądam i muszę przyznać że bardzo ciekawa, zwłaszcza że te listki są ruchome
Czytałam, że później można zdjąć ruchomą górę i zostawić sam dół jako lampka i melodyjki . Ciekawe rozwiązanie
Miłością tą największą
Stary 2014-06-14, 16:58   #4510
Iza188
Rozeznanie

Cytat:

faktycznie 3,2% i 2,0%

Dla takiego malucha najlepszą zabawką jest podobno twarz i głos rodziców, szczególnie mamy.
Ją rozpoznają od samego początku. Nawet Łaciate się nie umywa.
Iza188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 17:03   #4511
joanna2228
Wtajemniczenie

Cytat:
faktycznie 3,2% i 2,0%

Dla takiego malucha najlepszą zabawką jest podobno twarz i głos rodziców, szczególnie mamy.
Ją rozpoznają od samego początku. Nawet Łaciate się nie umywa.
Poczekam zatem na gości z prezentami bo masz rację mała pewnie najbardziej będzie zainteresowana cyckiem , a nie karuzelom na początku
Miłością tą największą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-14, 18:12   #4512
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Łaciate! padliśmy z tżtem. A na razie leżymy z mała. Dziś przymierzaliśmy się do pieluch "1" wreszcie dupsko nie pływa

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 19:29   #4513
kularek
Zadomowienie

agnes - to pewnie Tobie szybciej pójdzie niż mi - ale to dobrze będziesz mieć spokój - wszystkim powinno iść szybko i bez kłopotu a nie takie męczenie się i czekanie, które jest najgorsze ....

Malwiska ja też planuję tż poprosić -chociaż nie wiem czy czas znajdzie bo jeszcze całą listę rzeczy do ogarnięcia ma przed porodem i jak nie zdąży na co się zapowiada to potem będzie wszystko w biegu

internetu w szpitalu raczej mieć nie będę ale mam namiary Debeściary więc jak tylko się zgodzi to Jej napiszę a Ona Wam

joanna - ja mam właśnie tą karuzelę po starszym synku (dostał od mojej siostry i jestem z niej zadowolona a mały jeszcze bardziej fajne są te listki które się kręcą, opadają i podnoszą, potem przydaje się światełko, melodyjki są takie spokojne - jedyne co mu się nie podobało to pod zielonym przyciskiem są odgłosy dżungli/lasu -bo jest głos sowy i tego się bał

a u mnie nadal nic :/ znaczy mam objawy jak rano a skurczy kilka na cały dzień -chociaż te ostatnie naprawdę mocne były

jutro mamy festyn u synusia w przedszkolu gdzie pierwszy raz występuje na scenie - i teraz już muszę poczekać z rodzeniem bo koniecznie chcę go zobaczyć na żywo
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 19:30   #4514
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam, bo dostałam od siostry, ale pewnie nawet nie pomyślałabym żeby na razie kupować. ja mam taką z disneya z kłapouszkiem i kwiatkami.. nie mogę znalezc na necie takiej

Cytat:
ja mam matę Rainforest z fishera bardzo fajna!!!! (też od sis )

powiem Wam, że jak wzięłam się za sprzątanie wcześniej tak mnie brzuch do tej pory boli tak jak na okres
ciekawe czy coś się rozkręci
Stary 2014-06-14, 19:39   #4515
agnes208
Zakorzenienie

kularek fame jak czujecie wasze skurcze? Jako twardnieni brzucha czy jak bole przedmiesiaxzkowe?
Kurcze a ja taka senna hakas jestem,ze sobie poradzic nie moge. Chyba zaraz sie wykape i do spanka
Stary 2014-06-14, 19:41   #4516
Caramel 85
Rozeznanie

Cytat:

Mam tą karuzelę i polecam. Starszy synuś jeszcze do niedawna jej używał, ale zastąpiłam ją teraz projektorem z kołysankami, a karuzela poszła do mycia dla młodszego braciszka. Bardzo długo nam służyła, pilota nie używaliśmy wcale, kołysanki to utwory muzyki poważnej, są ok. Andrzejuś bardzo szybko zaczął zwracać na nią uwagę.
Caramel 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 19:44   #4517
Fame
Zakorzenienie

Cytat:
kularek fame jak czujecie wasze skurcze? Jako twardnieni brzucha czy jak bole przedmiesiaxzkowe?
Kurcze a ja taka senna hakas jestem,ze sobie poradzic nie moge. Chyba zaraz sie wykape i do spanka
mnie teraz boli jak na okres ale non stop albo z krótką przerwą i nie jest to raczej uciążliwe i nie bardzo bolesne..

a co do senności to ja co dzień koło 14 robię sobie 2godzinną drzemkę bo nie wytrzymałabym do wieczora na nogach.

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-06-14 o 19:46
Stary 2014-06-14, 19:54   #4518
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość

internetu w szpitalu raczej mieć nie będę ale mam namiary Debeściary więc jak tylko się zgodzi to Jej napiszę a Ona Wam

joanna - ja mam właśnie tą karuzelę po starszym synku (dostał od mojej siostry i jestem z niej zadowolona a mały jeszcze bardziej fajne są te listki które się kręcą, opadają i podnoszą, potem przydaje się światełko, melodyjki są takie spokojne - jedyne co mu się nie podobało to pod zielonym przyciskiem są odgłosy dżungli/lasu -bo jest głos sowy i tego się bał

a u mnie nadal nic :/ znaczy mam objawy jak rano a skurczy kilka na cały dzień -chociaż te ostatnie naprawdę mocne były

jutro mamy festyn u synusia w przedszkolu gdzie pierwszy raz występuje na scenie - i teraz już muszę poczekać z rodzeniem bo koniecznie chcę go zobaczyć na żywo
Pewnie że pisz do mnie kochana, będę zaszczycona, że będę mogła dobrą nowinę przekazać na forum
Mam nadzieję, że w końcu u Ciebie akcja rozkręci się na dobre, albo przeciwnie uspokoją się te wszystkie objawy przepowiadające, bo kiedy to trwa tyle czasu i nic z tego nie wynika to nic przyjemnego..
I chyba też wpiszę na listę życzeń tą karuzelę.. Matyldka nie miała żadnej to może synio chociaż dostanie
Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
powiem Wam, że jak wzięłam się za sprzątanie wcześniej tak mnie brzuch do tej pory boli tak jak na okres
ciekawe czy coś się rozkręci
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 19:54   #4519
kularek
Zadomowienie

Cytat:

mnie brzuch jak na okres z małymi przerwami boli od czwartkowego południa - ale przy moich okresach to to taki "delikatny" ból a do tego czasem skurcze -twardy brzuch - i to jest taki nagły ostry ból zaczyna się w dole brzucha i rozchodzi na boki, do góry i potem na plecy kręgosłup trwa troszkę i stopniowo przechodzi - robi mi się gorąco i ruszyć się nie mogę

a czasem mam takie uczucie nie bardzo wiem jak to opisać - ale to taki napór od góry na macicę jakby mi ktoś cegłę włożył i ona chciała wypaść albo szpileczki takie bardzo ostre wbijał -takie jedno z drugim

kurczę tż miał być za godz w domu a dzwonił właśnie, że przed 2 na pewno nie wróci

Debeściara - w takim razie pewnie skorzystam z Twojego pośrednictwa - dziękuję

Edytowane przez kularek
Czas edycji: 2014-06-14 o 19:57
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-06-14, 20:22   #4520
agnes208
Zakorzenienie

No to mnie twardnieje brzuch popolidniu sie polozylam i mierzylam czas to co 10 8 5 7min to sid powtarzalo dol brzucha bolal mnie jakos na tygodniu ale dziz nie. Mi lekarz mowil zeby te twardnienia brzucha mierzyc. Haha byc tu czlowieku madry.

rybka pytalam gina o to ulozenie i okazuje sie ze ten guz po prawej stronie to kolana a mi sie to takie duze wydawalo. Co do ulozen potylica lub twarza to stwierdzil ze najwazniejsze ze glowa w dol. A co do samego ulozenia glowki to nie ma powodow do niepokoju bo dziec potrafi ta glowa sie jeszcze obracac i calym cialem wzgledem wlasnej osi i wpasowywac sie wg postepu porodu.
Stary 2014-06-14, 20:27   #4521
Marianna 54
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
a wiecie, że my nadal imienia nie mamy wybranego śmialiśmy się wczoraj, że chyba na porodówce będziemy decydować
U nas też z tym problem straszny, na żadne się nie możemy zdecydować . Mam nadzieję że na porodówce mnie olśni

Joanna bardzo dobry pomysł i jaki tani powinnaś to opatentować i tantiemy zgarniać

Mamaya śliczny synuś
Marianna 54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 20:33   #4522
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
a jakie Wam chodzą imiona po głowie?
Zosia albo Ola, ale znając nas może skończyć się jeszcze innym.

Poprzednio od początku było wiadomo - Ola albo Tymek

Cytat:
My mamy taką i bardzo z niej jestem zadowolona http://www.tinylove.com.pl/index.php...osnij-z-muzyka
Kupiona jakoś po 2,5 miesiącu.
-----------------
Bry wieczór

Mężol ma dzisiaj urodziny, wię drinkują z moim bratem. Zrobiłam fajną kolację, a że popiłam colą, to Mała szaleje
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 22:32   #4523
aga__tka
Zakorzenienie

Weszlam sobie na chwilke żeby zerknąć co się dzieje na pierwszej stronie, bo dalej to rady nie dam doczytać.... a tu widzę, że Mammaya urodziła Jeremka
GRATULACJE

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

poszukałam sobie jeszcze fotki Jeremka
Mammaya - śliczny jest

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Łaciate! padliśmy z tżtem. A na razie leżymy z mała. Dziś przymierzaliśmy się do pieluch "1" wreszcie dupsko nie pływa

znam ten ból (po synku...) zysk z tego taki, że dłużej dziecko w każdym rozmiarze chodzi i te mniejsze ciuszki lepiej wykorzystasz... ja przy drugim dziecku 56 to krótko miałam, a siostra to nawet po jednym razie nie założyła bo tylko kilka dni nosił...
a no i jeszcze lżej się nosi 2kg niż 3,5 albo 4,5kg czego raczej nie życzę żadnej

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Kurcze wydaje mi się że donoszona to 37tc. Ale nie bede się spierać. Młodej się godziny poprzestawiały bo babcia koniecznie wcześniej chciała ją przewinąć. Bilans strat: zarwana noc, zyski: babcia już nie wyskakuje ze swoja teoria.

ja się ostatnio pytałam i mój lekarz powiedział tak: "statystycznie donoszona ciąża jest od 37tc+0, ale to tylko statystycznie..."

Cytat:
mamaya gratulacje!!! Piękny zdrowy chłopak i do tego grzeczny! Ideał.

kularek mnie uczyli ze mam sie martwić jak zobaczę na bieliźnie taka żywa krew a nie różowe podbarwienie lub brunatne. Natomiast jedyna słuszna rada to zadzwon do lekarza i zapytaj czy taka zmiana zabarwienia ma cie niepokoić

Na ból gardła mi lekarz pozwalał brać podbial i tymianek oraz inne ziołowe tabsy, np. Tantum verde
a mnie ktoś mówił (ale nie pamiętam czy gin czy rodzinna) że nie wolno podbiału z tymiankiem, bo któreś z nich jest szkodliwe, ale nie pamiętam które... Tantum Verde jest dość skuteczne - szczególnie przeciwbólowo działa dość szybko w moim odczuciu...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 22:55   #4524
rybka13
Zakorzenienie

bambusiek my tez pewnie podejmiemy decyzje o imieniu na porodowce tzn ja mam AŻ jeden typ a małż zadnego

Fame a kompletna masz ta karuzelke? Bo ja po corci mam podobna tylko jest puchatek, tygrysek i osiolek.

agnes ale lekarz ci sprzedal informacje ciekawe kiedy w takim razie pojedziesz rodzic, skoro nic nie czujesz a on widzi, ze porod sie zbliza a gdzie twoj czop i wody? a jak jest malo wod to mozna tak nic z tym nie robic?
I dzieki za te info odnosnie pozycji dzidzi, podbudowalas mnie bo malo pokrzepiajace wpisy poczytalam w internecie...

Twardnien brzucha nie licze, ale czy one maja jakies znaczenie? Czasem mam doslownie co chwile

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

aga_tka celebrinfea pisala o pierwszym rozmiarze pieluszek nie o ubrankach.
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 23:08   #4525
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
bambusiek my tez pewnie podejmiemy decyzje o imieniu na porodowce tzn ja mam AŻ jeden typ a małż zadnego

Fame a kompletna masz ta karuzelke? Bo ja po corci mam podobna tylko jest puchatek, tygrysek i osiolek.

agnes ale lekarz ci sprzedal informacje ciekawe kiedy w takim razie pojedziesz rodzic, skoro nic nie czujesz a on widzi, ze porod sie zbliza a gdzie twoj czop i wody? a jak jest malo wod to mozna tak nic z tym nie robic?
I dzieki za te info odnosnie pozycji dzidzi, podbudowalas mnie bo malo pokrzepiajace wpisy poczytalam w internecie...

Twardnien brzucha nie licze, ale czy one maja jakies znaczenie? Czasem mam doslownie co chwile

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

aga_tka celebrinfea pisala o pierwszym rozmiarze pieluszek nie o ubrankach.
ja wiem ze o pieluszkach - tylko mi się skrót myślowy taki zrobił
choć dla pieluszek tez zysk, bo pomijając jedynki, to kolejne rozmiary "drożeją" w przeliczeniu na sztukę pieluchy ...

mnie lekarz mówił że jak mi twardnieje bardzo często to powinnam więcej odpoczywać, jeżeli położenie się nie pomaga i brzuch nadal twardy długo, to lepiej jechać do szpitala... ale jeśli to są krótkie twardnienia (twardnieje i po chwili puszcza) to jest to norma na tym etapie ciąży...
jak mu powiedziałam że mi twardnieje mocniej jak dłużej chodzę, to powiedział że mam nie chodzić tyle

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2014-06-14 o 23:10
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-14, 23:19   #4526
agnes208
Zakorzenienie

rybka powiedzial ze czop mogl byc maly i odszedl jako sluz ktorego bylo troche ostatnio ale przezzlam nad tym do porzadku dziennego bo cala ciaze mialam sporo wydzielin a co do wod to powiedzial ze w koncowce juz ich sie tyle nie uzupelnia dlatego brzuch juz nie rosnie bo miejsce wod zastepuje dziecko rzeczywiscie od paru tyg ja juz nie tyje. A dziec moj juz dorosniety bo z wymiarow prawie 39t a dzis jestem w 37t5dz. Od jutra zaczynam go wyganiac bo boje sie zeby lozysko sie nie zestarzalo. We srode mam wiz u tubylcow musze im nasciemniac moze mnie do szpitala skieruja. Z tym twardnieniem brzucha to ja juz nie wiem wlasnie to kazal mi mierzyc co ile i byc tu madry czlowieku.
Stary 2014-06-14, 23:24   #4527
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Ech no z pieluchami to z kilogram nam został do wielo
razowych.

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 00:27   #4528
mamaya
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Melduje, ze u nas wszystko w porządku Pewnie w poniedziałek do domu. Dziś wnocy jest z Nami TŻ Do tej pory moje Dziecko zapłakało raz, ze życzy sobie jeść

Całuje i obiecuje, ze nadrobie po powrocie do domu
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 01:40   #4529
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Melduje, ze u nas wszystko w porządku Pewnie w poniedziałek do domu. Dziś wnocy jest z Nami TŻ Do tej pory moje Dziecko zapłakało raz, ze życzy sobie jeść

Już zazdroszczę, że synuś taki spokojny... Oby wszystkie nasze dzieciaczki tam miały.
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-06-15, 07:07   #4530
debesciara
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Już w poniedziałek? 3 dni po cesarce? Wow. W sumie u chłopców ponoć rzadziej występuje żółtaczka, więc może faktycznie uda Wam się szybko czmychnąć. A jesteś sama na sali, że tż mógł zostać na noc?

----
Witam się porannie
Muszę się pochwalić, bo przepełnia mnie duma , moja córa od 2 dni załatwia swoje potrzeby fizjologiczne do nocnika Nawet podczas drzemek się nie zsiusiała iiii dziś po nocy miała suchą pieluszkę, gdzie zwykle po nocy jej pieluchą można było wybić szybę
Ah eh oh, szkoda że moja radość potrwa krótko, bo jak się pojawi dzieć, pewnie się uwsteczni No ale cóż narazie rozpiera mnie duma i nie zamierzam tego zmieniać
W ogóle stwierdzam, że jest jakaś magia w urodzinach dziecka, bo po roczku bardzo rozkręciła się z mówieniem, a teraz po drugich urodzinach odrzuciła smoczka i załapała kwestię załatwiania się do nocnika

Nooo, to tak btw, a tymczasem może któraś rodzi?
debesciara jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości