|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
|
|
|
|
#4502 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Mam pytanko
, kupowałyście dziewczyny karuzele nad łóżeczko? Jaką polecacie ?
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
fame e nie jeszcze nie rodze ale w ramach przygotowac zjadlamkurczaka i fryty z kfc bo na takie jedzenie to pewnie bede sobie mogla pozwolic za baaardzo dlugo.
. Swoja droga to cos chyba zaczyna sie pomalu tam rzeczywiscie dziac bo sluz jest taki jakby ciemniejszy. Skurcze tzn twardnienie brzucha tez mam ale jeszcze nie mierze bo nie sa jakies uciazliwe. Poprostu twardnienie.---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- joanna ja jeszcze nie kupowalam bo taki maluch o ile nie jest czarno bial to i tak jej nie widzi. Kiedys ogladalam program o tym i radzili ze karuzelka powinna byc od ok 6 tyg zycia bo dziec zaczyna sie interesowac. |
|
|
|
#4504 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4505 |
|
Rozeznanie
|
też nie mam karuzeli. Są karuzele z czarno-białymi zawieszkami.
W ogóle nie mam żadnych zabawek oprócz używanych, które podostawałam. Na razie leżą w szufladzie. Mam też już parę "zapowiedzianych" prezentów także poczekam co tam podostajemy i wtedy ewentualnie będę dokupować.Jedyne co mam przy łóżeczku to własnoręcznie zrobione dwustronne zawieszki 7x7 cm z czarno-białymi, czarno-biało-czerwonymi i czarno-biało-żółtymi wzorami. Trochę takie pokraczne ale myślę, że Mikołaj nie będzie się czepiał detali ![]() ![]() ![]() Zawiesiłam po 3 szt z każdej strony łóżeczka (nie mam żadnych ochraniaczy itp na razie założonych)
|
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4507 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
LAURA Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
|
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4510 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mała pewnie najbardziej będzie zainteresowana cyckiem , a nie karuzelom na początku
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
Łaciate!
padliśmy z tżtem. A na razie leżymy z mała. Dziś przymierzaliśmy się do pieluch "1" wreszcie dupsko nie pływa ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4513 |
|
Zadomowienie
|
agnes - to pewnie Tobie szybciej pójdzie niż mi - ale to dobrze będziesz mieć spokój - wszystkim powinno iść szybko i bez kłopotu a nie takie męczenie się i czekanie, które jest najgorsze ....
Malwiska ja też planuję tż poprosić -chociaż nie wiem czy czas znajdzie bo jeszcze całą listę rzeczy do ogarnięcia ma przed porodem i jak nie zdąży na co się zapowiada to potem będzie wszystko w biegu internetu w szpitalu raczej mieć nie będę ale mam namiary Debeściary więc jak tylko się zgodzi to Jej napiszę a Ona Wam ![]() joanna - ja mam właśnie tą karuzelę po starszym synku (dostał od mojej siostry i jestem z niej zadowolona a mały jeszcze bardziej fajne są te listki które się kręcą, opadają i podnoszą, potem przydaje się światełko, melodyjki są takie spokojne - jedyne co mu się nie podobało to pod zielonym przyciskiem są odgłosy dżungli/lasu -bo jest głos sowy i tego się bał a u mnie nadal nic :/ znaczy mam objawy jak rano a skurczy kilka na cały dzień -chociaż te ostatnie naprawdę mocne były ![]() jutro mamy festyn u synusia w przedszkolu gdzie pierwszy raz występuje na scenie - i teraz już muszę poczekać z rodzeniem bo koniecznie chcę go zobaczyć na żywo
|
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam matę Rainforest z fishera )powiem Wam, że jak wzięłam się za sprzątanie wcześniej tak mnie brzuch do tej pory boli tak jak na okres ciekawe czy coś się rozkręci
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
kularek fame jak czujecie wasze skurcze? Jako twardnieni brzucha czy jak bole przedmiesiaxzkowe?
Kurcze a ja taka senna hakas jestem,ze sobie poradzic nie moge. Chyba zaraz sie wykape i do spanka
|
|
|
|
#4516 |
|
Rozeznanie
|
Mam tą karuzelę i polecam. Starszy synuś jeszcze do niedawna jej używał, ale zastąpiłam ją teraz projektorem z kołysankami, a karuzela poszła do mycia dla młodszego braciszka. Bardzo długo nam służyła, pilota nie używaliśmy wcale, kołysanki to utwory muzyki poważnej, są ok. Andrzejuś bardzo szybko zaczął zwracać na nią uwagę.
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do senności to ja co dzień koło 14 robię sobie 2godzinną drzemkę bo nie wytrzymałabym do wieczora na nogach. Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-14 o 20:46 |
|
|
|
|
#4518 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że w końcu u Ciebie akcja rozkręci się na dobre, albo przeciwnie uspokoją się te wszystkie objawy przepowiadające, bo kiedy to trwa tyle czasu i nic z tego nie wynika to nic przyjemnego.. ![]() I chyba też wpiszę na listę życzeń tą karuzelę.. Matyldka nie miała żadnej to może synio chociaż dostanie Cytat:
|
||
|
|
|
#4519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie brzuch jak na okres z małymi przerwami boli od czwartkowego południa - ale przy moich okresach to to taki "delikatny" ból a do tego czasem skurcze -twardy brzuch - i to jest taki nagły ostry ból zaczyna się w dole brzucha i rozchodzi na boki, do góry i potem na plecy kręgosłup trwa troszkę i stopniowo przechodzi - robi mi się gorąco i ruszyć się nie mogę a czasem mam takie uczucie nie bardzo wiem jak to opisać - ale to taki napór od góry na macicę jakby mi ktoś cegłę włożył i ona chciała wypaść albo szpileczki takie bardzo ostre wbijał -takie jedno z drugim kurczę tż miał być za godz w domu a dzwonił właśnie, że przed 2 na pewno nie wróci ![]() Debeściara - w takim razie pewnie skorzystam z Twojego pośrednictwa - dziękuję
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-06-14 o 20:57 |
|
|
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
No to mnie twardnieje brzuch popolidniu sie polozylam i mierzylam czas to co 10 8 5 7min to sid powtarzalo dol brzucha bolal mnie jakos na tygodniu ale dziz nie. Mi lekarz mowil zeby te twardnienia brzucha mierzyc. Haha byc tu czlowieku madry.
rybka pytalam gina o to ulozenie i okazuje sie ze ten guz po prawej stronie to kolana a mi sie to takie duze wydawalo. Co do ulozen potylica lub twarza to stwierdzil ze najwazniejsze ze glowa w dol. A co do samego ulozenia glowki to nie ma powodow do niepokoju bo dziec potrafi ta glowa sie jeszcze obracac i calym cialem wzgledem wlasnej osi i wpasowywac sie wg postepu porodu. |
|
|
|
#4521 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Joanna powinnaś to opatentować i tantiemy zgarniać Mamaya śliczny synuś
|
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Zosia albo Ola, ale znając nas może skończyć się jeszcze innym.
Poprzednio od początku było wiadomo - Ola albo Tymek ![]() Cytat:
Kupiona jakoś po 2,5 miesiącu. ----------------- Bry wieczór ![]() Mężol ma dzisiaj urodziny, wię drinkują z moim bratem. Zrobiłam fajną kolację, a że popiłam colą, to Mała szaleje
|
|
#4523 | |||
|
Zakorzenienie
|
Weszlam sobie na chwilke żeby zerknąć co się dzieje na pierwszej stronie, bo dalej to rady nie dam doczytać.... a tu widzę, że Mammaya urodziła Jeremka
GRATULACJE ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- poszukałam sobie jeszcze fotki Jeremka ![]() Mammaya - śliczny jest ![]() Cytat:
a no i jeszcze lżej się nosi 2kg niż 3,5 albo 4,5kg czego raczej nie życzę żadnej Cytat:
Cytat:
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
bambusiek my tez pewnie podejmiemy decyzje o imieniu na porodowce
tzn ja mam AŻ jeden typ a małż zadnego ![]() Fame a kompletna masz ta karuzelke? Bo ja po corci mam podobna tylko jest puchatek, tygrysek i osiolek. agnes ale lekarz ci sprzedal informacje ciekawe kiedy w takim razie pojedziesz rodzic, skoro nic nie czujesz a on widzi, ze porod sie zbliza a gdzie twoj czop i wody? a jak jest malo wod to mozna tak nic z tym nie robic? I dzieki za te info odnosnie pozycji dzidzi, podbudowalas mnie Twardnien brzucha nie licze, ale czy one maja jakies znaczenie? Czasem mam doslownie co chwile ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- aga_tka celebrinfea pisala o pierwszym rozmiarze pieluszek nie o ubrankach.
|
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć dla pieluszek tez zysk, bo pomijając jedynki, to kolejne rozmiary "drożeją" w przeliczeniu na sztukę pieluchy ...mnie lekarz mówił że jak mi twardnieje bardzo często to powinnam więcej odpoczywać, jeżeli położenie się nie pomaga i brzuch nadal twardy długo, to lepiej jechać do szpitala... ale jeśli to są krótkie twardnienia (twardnieje i po chwili puszcza) to jest to norma na tym etapie ciąży... jak mu powiedziałam że mi twardnieje mocniej jak dłużej chodzę, to powiedział że mam nie chodzić tyle
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-06-15 o 00:10 |
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
rybka powiedzial ze czop mogl byc maly i odszedl jako sluz ktorego bylo troche ostatnio ale przezzlam nad tym do porzadku dziennego bo cala ciaze mialam sporo wydzielin
a co do wod to powiedzial ze w koncowce juz ich sie tyle nie uzupelnia dlatego brzuch juz nie rosnie bo miejsce wod zastepuje dziecko rzeczywiscie od paru tyg ja juz nie tyje. A dziec moj juz dorosniety bo z wymiarow prawie 39t a dzis jestem w 37t5dz. Od jutra zaczynam go wyganiac bo boje sie zeby lozysko sie nie zestarzalo. We srode mam wiz u tubylcow musze im nasciemniac |
|
|
|
#4527 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech no z pieluchami to z kilogram nam został do wielo
razowych. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Melduje, ze u nas wszystko w porządku Do tej pory moje Dziecko zapłakało raz, ze życzy sobie jeść ![]() Całuje i obiecuje, ze nadrobie po powrocie do domu
|
|
#4529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---- Witam się porannie Muszę się pochwalić, bo przepełnia mnie duma , moja córa od 2 dni załatwia swoje potrzeby fizjologiczne do nocnika Nawet podczas drzemek się nie zsiusiała iiii dziś po nocy miała suchą pieluszkę, gdzie zwykle po nocy jej pieluchą można było wybić szybę ![]() Ah eh oh, szkoda że moja radość potrwa krótko, bo jak się pojawi dzieć, pewnie się uwsteczni No ale cóż narazie rozpiera mnie duma i nie zamierzam tego zmieniać ![]() W ogóle stwierdzam, że jest jakaś magia w urodzinach dziecka, bo po roczku bardzo rozkręciła się z mówieniem, a teraz po drugich urodzinach odrzuciła smoczka i załapała kwestię załatwiania się do nocnika ![]() Nooo, to tak btw, a tymczasem może któraś rodzi?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.

, kupowałyście dziewczyny karuzele nad łóżeczko? Jaką polecacie ?

(nie mam żadnych ochraniaczy itp na razie założonych)
mała pewnie najbardziej będzie zainteresowana cyckiem , a nie karuzelom na początku 

padliśmy z tżtem. A na razie leżymy z mała. Dziś przymierzaliśmy się do pieluch "1" wreszcie dupsko nie pływa 

)

Nawet podczas drzemek się nie zsiusiała iiii dziś po nocy miała suchą pieluszkę, gdzie zwykle po nocy jej pieluchą można było wybić szybę