|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś
Mam pytanko
![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
fame e nie jeszcze nie rodze ale w ramach przygotowac zjadlamkurczaka i fryty z kfc bo na takie jedzenie to pewnie bede sobie mogla pozwolic za baaardzo dlugo.
![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- joanna ja jeszcze nie kupowalam bo taki maluch o ile nie jest czarno bial to i tak jej nie widzi. Kiedys ogladalam program o tym i radzili ze karuzelka powinna byc od ok 6 tyg zycia bo dziec zaczyna sie interesowac. |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
też nie mam karuzeli. Są karuzele z czarno-białymi zawieszkami.
W ogóle nie mam żadnych zabawek oprócz używanych, które podostawałam. Na razie leżą w szufladzie. Mam też już parę "zapowiedzianych" prezentów ![]() Jedyne co mam przy łóżeczku to własnoręcznie zrobione dwustronne zawieszki 7x7 cm z czarno-białymi, czarno-biało-czerwonymi i czarno-biało-żółtymi wzorami. Trochę takie pokraczne ale myślę, że Mikołaj nie będzie się czepiał detali ![]() ![]() ![]() Zawiesiłam po 3 szt z każdej strony łóżeczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
LAURA ![]() Czekam na Ciebie z utęsknieniem, wśród tych miesięcy, dni i nocy przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem by każdy poznał dzień narodzin. Miłością tą największą zrodzisz się w bólu swej matki, by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4512 |
Wtajemniczenie
|
Łaciate!
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zadomowienie
|
agnes - to pewnie Tobie szybciej pójdzie niż mi - ale to dobrze będziesz mieć spokój - wszystkim powinno iść szybko i bez kłopotu a nie takie męczenie się i czekanie, które jest najgorsze ....
Malwiska ja też planuję tż poprosić -chociaż nie wiem czy czas znajdzie bo jeszcze całą listę rzeczy do ogarnięcia ma przed porodem i jak nie zdąży na co się zapowiada to potem będzie wszystko w biegu internetu w szpitalu raczej mieć nie będę ale mam namiary Debeściary więc jak tylko się zgodzi to Jej napiszę a Ona Wam ![]() joanna - ja mam właśnie tą karuzelę po starszym synku (dostał od mojej siostry ![]() a u mnie nadal nic :/ znaczy mam objawy jak rano a skurczy kilka na cały dzień -chociaż te ostatnie naprawdę mocne były ![]() jutro mamy festyn u synusia w przedszkolu gdzie pierwszy raz występuje na scenie - i teraz już muszę poczekać z rodzeniem bo koniecznie chcę go zobaczyć na żywo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam matę Rainforest z fishera ![]() ![]() powiem Wam, że jak wzięłam się za sprzątanie wcześniej tak mnie brzuch do tej pory boli tak jak na okres ![]() ciekawe czy coś się rozkręci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
kularek fame jak czujecie wasze skurcze? Jako twardnieni brzucha czy jak bole przedmiesiaxzkowe?
Kurcze a ja taka senna hakas jestem,ze sobie poradzic nie moge. Chyba zaraz sie wykape i do spanka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Rozeznanie
|
Mam tą karuzelę i polecam. Starszy synuś jeszcze do niedawna jej używał, ale zastąpiłam ją teraz projektorem z kołysankami, a karuzela poszła do mycia dla młodszego braciszka. Bardzo długo nam służyła, pilota nie używaliśmy wcale, kołysanki to utwory muzyki poważnej, są ok. Andrzejuś bardzo szybko zaczął zwracać na nią uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do senności to ja co dzień koło 14 robię sobie 2godzinną drzemkę bo nie wytrzymałabym do wieczora na nogach. Edytowane przez Fame Czas edycji: 2014-06-14 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że w końcu u Ciebie akcja rozkręci się na dobre, albo przeciwnie uspokoją się te wszystkie objawy przepowiadające, bo kiedy to trwa tyle czasu i nic z tego nie wynika to nic przyjemnego.. ![]() I chyba też wpiszę na listę życzeń tą karuzelę.. Matyldka nie miała żadnej to może synio chociaż dostanie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie brzuch jak na okres z małymi przerwami boli od czwartkowego południa - ale przy moich okresach to to taki "delikatny" ból a do tego czasem skurcze -twardy brzuch - i to jest taki nagły ostry ból zaczyna się w dole brzucha i rozchodzi na boki, do góry i potem na plecy kręgosłup trwa troszkę i stopniowo przechodzi - robi mi się gorąco i ruszyć się nie mogę a czasem mam takie uczucie nie bardzo wiem jak to opisać - ale to taki napór od góry na macicę jakby mi ktoś cegłę włożył i ona chciała wypaść albo szpileczki takie bardzo ostre wbijał -takie jedno z drugim kurczę tż miał być za godz w domu a dzwonił właśnie, że przed 2 na pewno nie wróci ![]() Debeściara - w takim razie pewnie skorzystam z Twojego pośrednictwa - dziękuję ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07w9d1tq9yw.png http://www.suwaczki.com/tickers/2r8rp07wc0dgh62b.png Edytowane przez kularek Czas edycji: 2014-06-14 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Zakorzenienie
|
No to mnie twardnieje brzuch popolidniu sie polozylam i mierzylam czas to co 10 8 5 7min to sid powtarzalo dol brzucha bolal mnie jakos na tygodniu ale dziz nie. Mi lekarz mowil zeby te twardnienia brzucha mierzyc. Haha byc tu czlowieku madry.
rybka pytalam gina o to ulozenie i okazuje sie ze ten guz po prawej stronie to kolana a mi sie to takie duze wydawalo. Co do ulozen potylica lub twarza to stwierdzil ze najwazniejsze ze glowa w dol. A co do samego ulozenia glowki to nie ma powodow do niepokoju bo dziec potrafi ta glowa sie jeszcze obracac i calym cialem wzgledem wlasnej osi i wpasowywac sie wg postepu porodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Joanna ![]() ![]() ![]() Mamaya śliczny synuś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zakorzenienie
|
Zosia albo Ola, ale znając nas może skończyć się jeszcze innym.
Poprzednio od początku było wiadomo - Ola albo Tymek ![]() Cytat:
Kupiona jakoś po 2,5 miesiącu. ----------------- Bry wieczór ![]() Mężol ma dzisiaj urodziny, wię drinkują z moim bratem. Zrobiłam fajną kolację, a że popiłam colą, to Mała szaleje ![]()
![]() |
#4523 | |||
Zakorzenienie
|
Weszlam sobie na chwilke żeby zerknąć co się dzieje na pierwszej stronie, bo dalej to rady nie dam doczytać.... a tu widzę, że Mammaya urodziła Jeremka
GRATULACJE ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- poszukałam sobie jeszcze fotki Jeremka ![]() Mammaya - śliczny jest ![]() Cytat:
![]() ![]() a no i jeszcze lżej się nosi 2kg niż 3,5 albo 4,5kg czego raczej nie życzę żadnej ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
bambusiek my tez pewnie podejmiemy decyzje o imieniu na porodowce
![]() ![]() ![]() Fame a kompletna masz ta karuzelke? Bo ja po corci mam podobna tylko jest puchatek, tygrysek i osiolek. agnes ale lekarz ci sprzedal informacje ![]() ![]() ![]() I dzieki za te info odnosnie pozycji dzidzi, podbudowalas mnie ![]() Twardnien brzucha nie licze, ale czy one maja jakies znaczenie? Czasem mam doslownie co chwile ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- aga_tka celebrinfea pisala o pierwszym rozmiarze pieluszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() choć dla pieluszek tez zysk, bo pomijając jedynki, to kolejne rozmiary "drożeją" w przeliczeniu na sztukę pieluchy ![]() mnie lekarz mówił że jak mi twardnieje bardzo często to powinnam więcej odpoczywać, jeżeli położenie się nie pomaga i brzuch nadal twardy długo, to lepiej jechać do szpitala... ale jeśli to są krótkie twardnienia (twardnieje i po chwili puszcza) to jest to norma na tym etapie ciąży... jak mu powiedziałam że mi twardnieje mocniej jak dłużej chodzę, to powiedział że mam nie chodzić tyle ![]()
preferencje: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?p=31714111&p ostcount=316 Edytowane przez aga__tka Czas edycji: 2014-06-14 o 23:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
rybka powiedzial ze czop mogl byc maly i odszedl jako sluz ktorego bylo troche ostatnio ale przezzlam nad tym do porzadku dziennego bo cala ciaze mialam sporo wydzielin
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Wtajemniczenie
|
Ech no z pieluchami to z kilogram nam został do wielo
razowych. ![]() Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Melduje, ze u nas wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() Całuje i obiecuje, ze nadrobie po powrocie do domu ![]()
![]() |
#4529 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---- Witam się porannie ![]() Muszę się pochwalić, bo przepełnia mnie duma ![]() ![]() ![]() Ah eh oh, szkoda że moja radość potrwa krótko, bo jak się pojawi dzieć, pewnie się uwsteczni ![]() ![]() ![]() W ogóle stwierdzam, że jest jakaś magia w urodzinach dziecka, bo po roczku bardzo rozkręciła się z mówieniem, a teraz po drugich urodzinach odrzuciła smoczka i załapała kwestię załatwiania się do nocnika ![]() Nooo, to tak btw, a tymczasem może któraś rodzi? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.