Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-31, 18:04   #4501
201704210903
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez Saminka Pokaż wiadomość
Hej moglabym u was zagoscic? stracilam dziecko dokladnie tydzien temu w 5-6 tc :-( o ktore staralismy sie 3 lata, po stymulacji clo udalo sie za 1 razem. Niestety byl pusty pecherzyk. Jutro mam wizyte u gina i czekam co powie. Jeszcze malo klopotow tz wyjezdza w delegacje 16 sierpnia na 6 tygodni :-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Witaj. Przykro mi

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 18:14   #4502
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXIII

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
...i oni własnie te nasze przeliczają na te drugie
tak czy owak to jest to samo... nie wiem w jakich jednostkach mogłabyś się nie łapać
lepiej zadietować profilaktycznie. Maga miała poniżej 140 i też dietowała

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
widzę, że bardzo konkretnie przedstawiłam swoje oczekiwania
moje koleżanki weselnie robią po prostu tour po Długiej i zawsze coś wyhaczą.
Ja - w ta pora (wyprzedażowa) - lubiłam kupić kiecę tu (mają butik na rogu Jana i Tomasza) http://www.femini.pl/kolekcje-femini...lato-2013.html
tylko nie wiem jak teraz z cenami ostatnio ze 3 lata temu tam kupowałam... (ale kiecki nosiłam i będę nosić - o ile schudnę - lata).

Cytat:
stracilam dziecko dokladnie tydzien temu w 5-6 tc :-( o ktore staralismy sie 3 lata
bardzo mi przykro....

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
Mały waży 4,520 kg. bioderka ok
klask i:
a jak podróż (oprócz duchoty)?

pokaż swoje trofea

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 18:19   #4503
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Hej moglabym u was zagoscic? stracilam dziecko dokladnie tydzien temu w 5-6 tc :-( o ktore staralismy sie 3 lata, po stymulacji clo udalo sie za 1 razem. Niestety byl pusty pecherzyk. Jutro mam wizyte u gina i czekam co powie. Jeszcze malo klopotow tz wyjezdza w delegacje 16 sierpnia na 6 tygodni :-(

Witaj bardzo mi przykro

Cytat:
my po wizytach. wszystko ok. Mały waży 4,520 kg. bioderka ok, kontrola za 2 miesiące. jesteśmy wymęczeni. ale kupiłam stanik, mniejszy pas, buty i okulary

super, że wizyty udane i do tego zakupy

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
moje koleżanki weselnie robią po prostu tour po Długiej i zawsze coś wyhaczą.
Ja - w ta pora (wyprzedażowa) - lubiłam kupić kiecę tu (mają butik na rogu Jana i Tomasza) http://www.femini.pl/kolekcje-femini...lato-2013.html
tylko nie wiem jak teraz z cenami ostatnio ze 3 lata temu tam kupowałam... (ale kiecki nosiłam i będę nosić - o ile schudnę - lata).
Dziękuję

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 18:32   #4504
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:
a jak podróż (oprócz duchoty)?
pokaż swoje trofea
jak jechaliśmy było ok. ale jak się zatrzymywaliśmy była syrena. koszmar, ona cały mokry i czerwony (my też). na bioderkach też apogeum wycia. mało brakowało a tż by wył razem z nim jak widział co mu robią co to będzie na szczepieniach
trofea http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...470140628.html (przepłaciłam 10 zł., ale wiem jaki rozmiar mam nosić i zależało mi na czasie).gorset taki standardowy na haftki. okulary i buty bez szału. nie mam siły teraz robić zdjęcia, może później

Panika jak ty się czujesz?
Stary 2014-07-31, 18:36   #4505
agatkaa1
Zakorzenienie

Panika no dlatego właśnie "profilaktycznie" dietuję
cukier po jogurcie naturalnym i otrębach i bananie (wkroiłam całego aby zobaczyć) 93 czyli jest gites i to mi się podoba i mam nadzieję że tak zostanie ale dziś jestem co chwila głodna, jadłam godzienę temu a już chce mi się jeść...
Ważyłam się na wadze w aptece i mam plus 1kg więc OK, chociaż pani dr mnie ostrzegała że moge lecieć z wagi z jednej str bym chciała ale z drugiej ta mina ginki...nie bardzo...

Jojla co do ruchów to ginka odrazu mi powiedziała że DZIECKO TEŻ SPAĆ MUSI więc nie ma się co stresować a jak długo się nie oddzywał to brałam coś słodkiego, kostkę czekolady choćby i po chwili odzew był

Melbi tak dziś już spokojniejsza, po prostu wczoraj miałam chwilę załamania że jeszcze do tego to mi się przyplątało...ale dziś już ogarnęłam powoli temat i jest ok...

Saminka witaj i przykro mi że tutaj i w takich okolicznościach, a co teraz macie czekać? czy możecie działać? miałaś zabieg czy samoistne poronienie? Ile masz lat?

Waderka dziewczynki już napisały wszystko, też uważam że szpital to dobre rozwiązanie, ale na jak długo będziesz musiała tam zostać? Kiedy kolejna wizyta??

Berbie super że wszystko OK, pokaż zakupy ??

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Berbie fajny ten cyckonosz no i tak 10zł to NIC bo ja przepłaciłam 50zł ;/ ale już trudno jestem już mądrzejsza chociaż początkowo miałam plan iść tylko pomierzyć i zobaczyć jaki rozmiar....zamówić w necie no ale cóż....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 18:40   #4506
Saminka
Raczkowanie

Cytat:
cukier po jogurcie naturalnym i otrębach i bananie (wkroiłam całego aby zobaczyć) 93 czyli jest gites i to mi się podoba i mam nadzieję że tak zostanie ale dziś jestem co chwila głodna, jadłam godzienę temu a już chce mi się jeść...
Ważyłam się na wadze w aptece i mam plus 1kg więc OK, chociaż pani dr mnie ostrzegała że moge lecieć z wagi z jednej str bym chciała ale z drugiej ta mina ginki...nie bardzo...

Jojla co do ruchów to ginka odrazu mi powiedziała że DZIECKO TEŻ SPAĆ MUSI więc nie ma się co stresować a jak długo się nie oddzywał to brałam coś słodkiego, kostkę czekolady choćby i po chwili odzew był

Melbi tak dziś już spokojniejsza, po prostu wczoraj miałam chwilę załamania że jeszcze do tego to mi się przyplątało...ale dziś już ogarnęłam powoli temat i jest ok...

Saminka witaj i przykro mi że tutaj i w takich okolicznościach, a co teraz macie czekać? czy możecie działać? miałaś zabieg czy samoistne poronienie? Ile masz lat?

Waderka dziewczynki już napisały wszystko, też uważam że szpital to dobre rozwiązanie, ale na jak długo będziesz musiała tam zostać? Kiedy kolejna wizyta??

Berbie super że wszystko OK, pokaż zakupy ??

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Berbie fajny ten cyckonosz no i tak 10zł to NIC bo ja przepłaciłam 50zł ;/ ale już trudno jestem już mądrzejsza chociaż początkowo miałam plan iść tylko pomierzyć i zobaczyć jaki rozmiar....zamówić w necie no ale cóż....
Mialam zabieg. Mam 23 lata. Jutro sie gina o wszystko dopytam, bo mam wizyte.

lipiec 2014 Aniołkowa mama
Saminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 18:42   #4507
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:

cześć..bardzo mi przykro, że i Ciebie to spotkało

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
my po wizytach. wszystko ok. Mały waży 4,520 kg. bioderka ok, kontrola za 2 miesiące. jesteśmy wymęczeni. ale kupiłam stanik, mniejszy pas, buty i okulary
pięknie

stanior elegancki

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 18:44   #4508
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Byłam dziś u diabetologa (UWAGA na NFZ - bez kolejek !! )
no więc tak Pani dr powiedziała że łapię się i nie łapię na cukrzycę ale skoro wg norm labu mam ponad normę chociaż i tak dziwnie że mam tylko po 2h podwyższone a po godz. i na czczo super to wprowadzimy dietę, dostałam książeczki co i jak (ze słodkich mam ) no i jeśc 5 posiłków dziennie i po każdym - KAŻDYM kontrolować wy też po każdym kontrolowałyście?? czy tylko po głównych??
No i tak właśnie jestem po pierwszym mierzeniu po obiedzie (bo dzień rozchwiany jeszcze dziś przez wizytę) i wynik 116 więc chyba OK?
I teraz pytanie czy na podwieczorek moge zjeść jogurt naturalny z płatkami i owocem??

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

AHA i mam pytanie czy sprawdzałyście też mocz poranny paskami??? Bo ja mam codziennie sprawdzać i zapisywać...;/

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

a no i dostałam glukometr z książeczkami ze słodkich mam a to wszystko w kosmetyczce plus śliniaczek dla dziecia

BErbie jak tam po wizytach? bo ja trzymałam ale nie miałam jak napisać

Iza nie martw się na zapas heh i kto to mówi najważniejsze że wyniki są super!

Kucyku cieszę sie ze nocka OK! a zobacz co znalazłam, ja się zakochałam w tym może Wam pomoże??
http://allegro.pl/lullalove-superzab...434820631.html
Ja mierzyłam rano,po śniadaniu,obiedzie i kolacji.

Nie mierzyłam ketonów w moczu.
Cytat:

[/COLOR]generalnie Paniczka to jej chodziło o to że wg nowych norm dla ciężarnych to ja się nie łapię na cukrzycę albo o włos jestem do niej...a wg tych starych które były do tej pory to mój wynik wynosi 180 w tych innych jednostkach i tutaj już jest zdecydowanie na TAK bo norma do 140....ale podzwoniła tu i tak jeszcze popytała co robić w takim przypadku i stwierdziła że skoro to moja 3 ciąża to dla świętego spokoju lepiej jak wprowadzę dietę i kontrolę...
Kurcze 180 to dużo...Ja miałam 156.
Cytat:

Witaj bardzo mi przykro
Cytat:

BiednyAle najważniejsze że wszystko ok

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 18:51   #4509
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
jak jechaliśmy było ok. ale jak się zatrzymywaliśmy była syrena.
skąd ja to znam

Cytat:
cały czas się nie rozumiemy. przy wartości "180" nie ma mowy o profilaktycznym dietowaniu.

Berbie, dobrze się czuję (oprócz muła roku). Jutro o 9ej jednak idę do gina. I poza naturalnym stresem i strachem mam kwestię nie do przeskoczenia. Powinnam zmyć kolor z paznokci u stóp. A za chiny nie dam rady. Jak tylko odkręcam zmywacz....

Stary 2014-07-31, 18:57   #4510
201704210903
Konto usunięte

Pani kciuki za jutro
Agatka cieszę się że ogarnęłaś temat i już jesteś spokojniejsza

Stary 2014-07-31, 19:20   #4511
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam taką troszkę zabawną ale w sumie bardzo miłą sytuację - idę sobie na autobus i widzę pod drzewem jakiś kawałek ode mnie siedzącego pana żula - a on jak mnie zobaczył wykrzyknął "szczęśliwego rozwiązania, niech panią Bóg błogosławi" i wcale nie oczekiwał za to finansowej rekompensaty
niezły gość miło

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Rena Jakie plany? Kiedy zaczynacie starania?
nie mam pojęcia - muszę skonsultować z dr - czekamy na wyniki i idę do dr...zobaczymy co będzie...

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Jak teraz wyglądają Wasze plany? Jak się czujesz? te bóle brzucha ustały?

A i nie pisałam Wam. Moja Emilka to normalnie wielkoludek jest Ma trzy miesiące (14tyg.) waga: 6210g, wzrost 65cm !!! Wg siatek cetylowych wagowo jest na 75centylu a wzrostowo uwaga: na 99
Nieźle co?
j.w.

niezła lassska rośnie

Cytat:
Dziś mu chyba dam w butelce po 1,5 litrowej wodzie

Cytat:
jeżuuuu, jakie dalekosiężne plany... lekarz, szpital, zastanawianie się czy blisko czy daleko a tu wróciły stare zmory - obsesyjna obserwacja wkładki, a u chłopa strach przed moimi telefonami
czyli jednak...a miało być bez schiz

Cytat:
witaj

Cytat:
niezłe łupy

========================= ================
znów byłam u rodziców - musiałam zająć myśli więc zrobiłam wczoraj i dziś jakieś 50 słoików ogórków kiszonych jednak odgonić myśli się nie dało...

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 19:30   #4512
201704210903
Konto usunięte

Rena będzie lepiej jak to wypłaczesz. Nie hamuj się.

Stary 2014-07-31, 19:45   #4513
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
skąd ja to znam

cały czas się nie rozumiemy. przy wartości "180" nie ma mowy o profilaktycznym dietowaniu.

Berbie, dobrze się czuję (oprócz muła roku). Jutro o 9ej jednak idę do gina. I poza naturalnym stresem i strachem mam kwestię nie do przeskoczenia. Powinnam zmyć kolor z paznokci u stóp. A za chiny nie dam rady. Jak tylko odkręcam zmywacz....
za jutro.

Mały zjadł łyżeczka na kolacje.Mimo to po kàpaniu zażyczył sobie cycaOby tylko zaczął przybierać...

Stary 2014-07-31, 19:50   #4514
agatkaa1
Zakorzenienie

Paniczka pisząc "profilaktycznie" miałam na myśli "leczenie-dietą"
Trzymam za jutro
Póki co idzie mi nieźle chociaż zupa ogórkowa była z ryżem normalnym a nie brązowym jak zalecają sprawdzam co mi wolno a co nie....
Na kolacje zjem pomidora malinowego chociaż on nie jest zalecany - ale tylko takie mam w domu, sprawdzę jak na mnie działa...

Iza dzięki

Samira no to daj znać po wizycie a my tu trzymamy zostań z Nami, będzie Ci łatwiej!

Zeberka widzę Cię! Pisz co u Was?? Jak się czujecie? jak Kasia?

Rena bo myśli nie da się niczym odciągnąć...one i tak będą

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-07-31, 20:28   #4515
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

O
Cytat:

Witaj
Jedyne co dobrego wynikło z mojego poronienia to to że trafiłam na ten wątek . Dziewczyny są najlepsze i bardzo dużo mi pomogły.

Cytat:
jesteś kolejna ze śmietanką w piersiach

ale czym motywują to, że nie robią?

witaj. przykro mi, że i Ciebie to spotkało.

wow goni maksia! Dziś 4800gram

Ciesze się że bioderka okbi że tyle załatwiliście

Cytat:
skąd ja to znam

super objaw

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
niezły gość miło

nie mam pojęcia - muszę skonsultować z dr - czekamy na wyniki i idę do dr...zobaczymy co będzie...

j.w.

niezła lassska rośnie

czyli jednak...a miało być bez schiz

witaj

niezłe łupy

========================= ================
znów byłam u rodziców - musiałam zająć myśli więc zrobiłam wczoraj i dziś jakieś 50 słoików ogórków kiszonych jednak odgonić myśli się nie dało...
Eh... Ja nawet teraz mając maksia przy sobie myślę... Co by było gdyby. Zastanawiam się jakie tamto dziecko by było.
Żadne ogórasy na to nie pomogą

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy
Czas edycji: 2014-07-31 o 20:29
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 20:32   #4516
Saminka
Raczkowanie

Cytat:
Paniczka pisząc "profilaktycznie" miałam na myśli "leczenie-dietą"
Trzymam za jutro
Póki co idzie mi nieźle chociaż zupa ogórkowa była z ryżem normalnym a nie brązowym jak zalecają sprawdzam co mi wolno a co nie....
Na kolacje zjem pomidora malinowego chociaż on nie jest zalecany - ale tylko takie mam w domu, sprawdzę jak na mnie działa...

Iza dzięki

Samira no to daj znać po wizycie a my tu trzymamy zostań z Nami, będzie Ci łatwiej!

Zeberka widzę Cię! Pisz co u Was?? Jak się czujecie? jak Kasia?

Rena bo myśli nie da się niczym odciągnąć...one i tak będą

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
O

Witaj
Jedyne co dobrego wynikło z mojego poronienia to to że trafiłam na ten wątek . Dziewczyny są najlepsze i bardzo dużo mi pomogły.

wow goni maksia! Dziś 4800gram

Ciesze się że bioderka okbi że tyle załatwiliście

super objaw

Eh... Ja nawet teraz mając maksia przy sobie myślę... Co by było gdyby. Zastanawiam się jakie tamto dziecko by było.
Żadne ogórasy na to nie pomogą

Wysłane z mojego LG-P880 przy użyciu Tapatalka
Jutro dam znac odrazu jak wroce do domu. Gdyby nie wy i wasze wsparcie pewnie dalej bym sie dobijala itd bo nie ktorych rzeczy nie powiem tz a wam jakos mi latwiej.

lipiec 2014 Aniołkowa mama
Saminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 20:33   #4517
wadera4
Wtajemniczenie

Rena

Dziękuję Wam kochane za wsparcie, tak jak Berbie () Wam pisała łożysko nie podniosło się, a nawet jeszcze bardziej opuściło. Jest niecałe 1,5cm od ujścia szyjki, a dodatkowo nachodzi na nie jakieś duże naczynie łożyska (ja sobie tego nie umiem wyobrazić). Ginka powiedziała, że ok. 31-32 tyg będzie chciała mnie położyć na kilka dni i pobadać. A na koniec powiedziała, żeby na następną wizytę mieć przygotowaną "małą" torbę do szpitala. Dopiero potem sobie uświadomiłam, że to już będzie właśnie 31 tydzień.

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Waderko wszystko będzie dobrze! nawet jeśli trafisz do szpitala to przejdziesz przez to, bo silna z Ciebie babeczka! A jeśli miałabyć tam trafić to na jak długo? aż do tp?
Wspominała, że być może aż do rozwiązania, ale tę myśl oddalam od siebie

Cytat:
generalnie Paniczka to jej chodziło o to że wg nowych norm dla ciężarnych to ja się nie łapię na cukrzycę albo o włos jestem do niej...a wg tych starych które były do tej pory to mój wynik wynosi 180 w tych innych jednostkach i tutaj już jest zdecydowanie na TAK bo norma do 140....
A ja byłam przekonana, że właśnie te nowe normy są bardziej zaostrzone
Agatko wierzę, że dasz radę widzę, że już ostro wzięłaś się za przygotowania. Swoją drogą, ciekawi mnie od czego ta cukrzyca ciążowa zależy. U siebie, ze względu na dużą nadwagę, byłam wręcz przekonana, że będę ją miała. A tu takie chudzinki dopada

Cytat:
Za 3 tygodnie.

Zaczynam schizować, co chwilę sprawdzam, czy nie krwawię Jeśli by były jakieś krwawienia to mam jechać do najbliższego szpitala, a potem ewentualnie po badaniach przeniosą mnie do Warszawy. Pociesza mnie, że nasz ordynator to dobry kolega mojej ginki, więc miałaby nade mną pośrednią opiekę
Ale z dwojga złego wolę iść do szpitala na Madalińskiego, kiedy nic się nie dzieje i tam być do końca, niż do swojego miejscowego z plamieniem i oni mieliby się mną "zająć"...

Saminka witaj

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 20:59   #4518
agatkaa1
Zakorzenienie

Waderka a własnie jest odwrotnie, z tego co ta lekarka mi dziś mówiła to cukrzyca ciążowa wywodzi się z hormonów których w ciąży jest aż za dużo....to nie jest tak że jak ktoś ma nadwagę czy coś to będzie ją miał...
Ja pierdziu a ja jakbym miała iśc do szpitala...co dziś pow do Tż że ta lekarka zaleciła mi 30 min spacery....heh i jak tu spacerować jak ginka każe się oszczędzać i leżakować...a ta szyjka nie daje mi spokoju...i jeszcze jakbym miała teraz iść się "szyć" to już bym miała dość bo jak tu w szpitalu dietować...
Trzymam za Was abyś nie musiała trafiać do tego szpitala, zwłaszcza z plamieniami! Nic takiego nie będzie miało miejsca!
A skoro przy schizach jesteśmy to ja mam wrażenie że moje dziecko jest mega nisko ... czy to normalne????????

Saminka pisz tutaj i wylewaj żale bo to pomaga!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2014-07-31, 21:23   #4519
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Saminka...

za bioderka Krzysia

Agatko widzę, że zaczynasz panowanie nad cukrzycą - będzie dobrze

Waderka u Ciebie też trzymam , żebyś nie musiała leżeć do rozwiązania
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 21:49   #4520
Maga83
Zakorzenienie

Saminka witaj
Berbie dobrze że wszystko jest w porządku. Brawa za zakupy
My dzisiaj też byliśmy u kontroli u ortopedy.

Jutro idziemy na wesele. Pierwszy raz Olka na pól nocy zostawimy

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 22:06   #4521
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wadera4 Pokaż wiadomość
Ginka powiedziała, że ok. 31-32 tyg będzie chciała mnie położyć na kilka dni i pobadać.

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość

Olo na bank da radę ale Ty?

Agata:
Cytat:
.i jeszcze jakbym miała teraz iść się "szyć" to już bym miała dość bo jak tu w szpitalu dietować...
za to "dość" zaraz będzie manto myślisz, że w szpitalu nie zapytają o dietę??? może być lepsza lub gorsza (bo mogą nie trafić w Twój cukrzycowy "gust"), ale na pewno będzie osobna.

Stary 2014-07-31, 22:28   #4522
Maga83
Zakorzenienie

Pani trochę się obawiam o piersi bo idziemy na 15 więc nie wiem jak to będzie bez karmienia a po tym jak Olek ostatnio dużo je może być ciekawie. Olek zostaje z moją mamą, więc będę spokojna bo lepszej opieki nie może mieć

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 22:51   #4523
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:

Byłam dziś u diabetologa (UWAGA na NFZ - bez kolejek !! )
no więc tak Pani dr powiedziała że łapię się i nie łapię na cukrzycę ale skoro wg norm labu mam ponad normę chociaż i tak dziwnie że mam tylko po 2h podwyższone a po godz. i na czczo super to wprowadzimy dietę, dostałam książeczki co i jak (ze słodkich mam ) no i jeśc 5 posiłków dziennie i po każdym - KAŻDYM kontrolować wy też po każdym kontrolowałyście?? czy tylko po głównych??
No i tak właśnie jestem po pierwszym mierzeniu po obiedzie (bo dzień rozchwiany jeszcze dziś przez wizytę) i wynik 116 więc chyba OK?
I teraz pytanie czy na podwieczorek moge zjeść jogurt naturalny z płatkami i owocem??

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

AHA i mam pytanie czy sprawdzałyście też mocz poranny paskami??? Bo ja mam codziennie sprawdzać i zapisywać...;/

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

a no i dostałam glukometr z książeczkami ze słodkich mam a to wszystko w kosmetyczce plus śliniaczek dla dziecia
Masz identycznie, wszystko jak ja.
I te sam zestaw i te zalecenia.
Uprzedzam - śliniaczek jest bardzo szeroki Na mojego chudzielca zbyt :P

Agata, poczytaj kilka razy książeczkę, popróbuj tego i owego i tak jak Ci Pani pisze - obyś miała cukrzycę, jak ja.
Niewiele przytyłam, świetnie się czułam, metabolizm ładnie działał. Niestety po porodzie sprawa z dietą się rypła

Cytat:

Witaj
Przytulam mocno... Pisz, ile tylko potrzebujesz..

Cytat:
Powinnam zmyć kolor z paznokci u stóp. A za chiny nie dam rady. Jak tylko odkręcam zmywacz....

Nie byłam u lekarza, mama i TŻ orzekli, że siusior wygląda normalnie. Ale ja będę bacznie obserwować...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-31, 22:58   #4524
pani22ka
Zakorzenienie

Maga, rozumiem. Mam nadzieję, że biust da radę

Mój Żniwiarz. Pomagał dziś sąsiadom. Furorę robił bo pomagał, że ho! ho!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg żniwa.jpg (48,2 KB, 69 załadowań)

Stary 2014-07-31, 23:06   #4525
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Rewelacyjny
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 00:28   #4526
ciociami
Raczkowanie

Agatko o wiele lepiej Ci z tym spokojem.
Fajnie ze tak szybko ogarnełas sprawe.

Saminka witaj. Pisz dziewczyny sa bezcenne.

Berbie super ze u Krzysia wszystko dobrze.
Duzy chlop.

Kucyku Maksiu tez ładnie rosnie.

Anitko Emi to chyba bedzie jakas modeleczka.

Waderko oby wszystko dobrze sie poukladalo.
A swoja droga jak dopiero za 3 tygodnie wizyta to chyba nie jest zle?

Renka przytulam mocno. Chcialabym takie podejscie jak Ty.
Ja jestem tak zes.rana ze moge byc w ciazy ze wole nie miec dzieci.
No jakas masakra.

Izka mam nadzieje ze Domis szybciutko nadrobi wage.

Gryzia co tam u Ciebie? Jak sie czujesz?

Zeberko odezwij sie do nas.

Trzymajcie sie kochane. Kciuki dla potrzebujacych.
ciociami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 00:52   #4527
zebrawpaski
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za troskę
Wypoczywamy z Kasią u moich Rodziców bo ostatnio mam jakiś gorszy czas pt.''jestem zawiedziona sobą''
Miałam gościowy maraton, potem tz-et mi naznosił grzybów z lasu, na koniec chciałam chociaż zerknąc do pudeł jakie ciuszki mam dla Tosi bo ostatnio zaczynam miewać skurcze..więc ciągle jakaś robota i minimalne ilości snu....
Potrzebowałam trochę zwolnić tempo ale na niedzielę wracamy bo mam znowu gości na których długo czekałam a trudno było się czasowo zgrać.
Nie odnoszę się ale nadrobiłam, moze powrocie uda się być bardziej aktywnym na forum. Caluski

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Nieźle, gdyby nie forum i suwaczek nie wiedziałabym, ze zaczęlam 34tc, gdyby mnie ktoś zapytał powiedziałabym, ze 32

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 08:12   #4528
krolewna1986
Wtajemniczenie

dzień doberek
uff w końcu da się oddychać..u mnie od rana pada!! Trochę odpoczynku od tych upałów się przyda

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 08:15   #4529
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Zaczynam schizować, co chwilę sprawdzam, czy nie krwawię Jeśli by były jakieś krwawienia to mam jechać do najbliższego szpitala, a potem ewentualnie po badaniach przeniosą mnie do Warszawy. Pociesza mnie, że nasz ordynator to dobry kolega mojej ginki, więc miałaby nade mną pośrednią opiekę
Ale z dwojga złego wolę iść do szpitala na Madalińskiego, kiedy nic się nie dzieje i tam być do końca, niż do swojego miejscowego z plamieniem i oni mieliby się mną "zająć"...
nic nie schizuj, tylko odpoczywaj - i żadnego opryskiwania nawet jednej grządki Będzie dobrze, mocno trzymam żeby jednak obyło się bez szpitala

Cytat:
Jutro dam znac odrazu jak wroce do domu. Gdyby nie wy i wasze wsparcie pewnie dalej bym sie dobijala itd bo nie ktorych rzeczy nie powiem tz a wam jakos mi latwiej.
pisz z nami, to naprawdę pomaga

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki, żeby nie było źle z piersiami i żebyście się rozerwali troszeczkę udanej zabawy

Cytat:
Ja pierdziu a ja jakbym miała iśc do szpitala...co dziś pow do Tż że ta lekarka zaleciła mi 30 min spacery....heh i jak tu spacerować jak ginka każe się oszczędzać i leżakować...a ta szyjka nie daje mi spokoju...i jeszcze jakbym miała teraz iść się "szyć" to już bym miała dość bo jak tu w szpitalu dietować...
Pani już zainterweniowała ale normalnie chyba Cię babo uduszę!
W szpitalu przecież pytają o dietę - może nie jest ona jakaś cudowna ale opracowana dla cukrzyków Poza tym co to za gdybanie i nastawianie się negatywnie na coś czysto teoretycznego

Cytat:
no po prostu rewelacja wcale się nie dziwię, że furorę robił

za wizytę

Cytat:
Napisane przez ciociami Pokaż wiadomość
Ja jestem tak zes.rana ze moge byc w ciazy ze wole nie miec dzieci.
No jakas masakra.

Kochana w ogóle napisz coś więcej co u Ciebie, co u Was?

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
Wypoczywamy z Kasią u moich Rodziców bo ostatnio mam jakiś gorszy czas pt.''jestem zawiedziona sobą''
Miałam gościowy maraton, potem tz-et mi naznosił grzybów z lasu, na koniec chciałam chociaż zerknąc do pudeł jakie ciuszki mam dla Tosi bo ostatnio zaczynam miewać skurcze..więc ciągle jakaś robota i minimalne ilości snu....
Potrzebowałam trochę zwolnić tempo ale na niedzielę wracamy bo mam znowu gości na których długo czekałam a trudno było się czasowo zgrać.
Nie odnoszę się ale nadrobiłam, moze powrocie uda się być bardziej aktywnym na forum. Caluski
Zeberko bardzo dobrze, że wypoczywasz u rodziców bo to teraz Ci bardzo potrzebne I nie gniewaj się ale ja naprawdę mam wrażenie, że za dużo od siebie wymagasz. Ja rozumiem, że gości trzeba ugościć ale Ty to chyba jesteś taka perfekcyjna pani domu i wszystko musi być pod linijkę - a chyba w Twoim stanie powinnaś jednak więcej myśleć o sobie
Ale leci ta Twoja ciąża szybko - tym bardziej bardzo Cię proszę przystopuj troszkę bardziej

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-01, 08:16   #4530
iza243
Zakorzenienie

witam

Cytat:
Rena

Dziękuję Wam kochane za wsparcie, tak jak Berbie () Wam pisała łożysko nie podniosło się, a nawet jeszcze bardziej opuściło. Jest niecałe 1,5cm od ujścia szyjki, a dodatkowo nachodzi na nie jakieś duże naczynie łożyska (ja sobie tego nie umiem wyobrazić). Ginka powiedziała, że ok. 31-32 tyg będzie chciała mnie położyć na kilka dni i pobadać. A na koniec powiedziała, żeby na następną wizytę mieć przygotowaną "małą" torbę do szpitala. Dopiero potem sobie uświadomiłam, że to już będzie właśnie 31 tydzień.

Wspominała, że być może aż do rozwiązania, ale tę myśl oddalam od siebie

A ja byłam przekonana, że właśnie te nowe normy są bardziej zaostrzone
Agatko wierzę, że dasz radę widzę, że już ostro wzięłaś się za przygotowania. Swoją drogą, ciekawi mnie od czego ta cukrzyca ciążowa zależy. U siebie, ze względu na dużą nadwagę, byłam wręcz przekonana, że będę ją miała. A tu takie chudzinki dopada

Za 3 tygodnie.

Saminka witaj

Nie bój sie w szpitalu bedziecie pod dobra opieka

Cytat:
Waderka a własnie jest odwrotnie, z tego co ta lekarka mi dziś mówiła to cukrzyca ciążowa wywodzi się z hormonów których w ciąży jest aż za dużo....to nie jest tak że jak ktoś ma nadwagę czy coś to będzie ją miał...
Trzymam za Was abyś nie musiała trafiać do tego szpitala, zwłaszcza z plamieniami! Nic takiego nie będzie miało miejsca!
A skoro przy schizach jesteśmy to ja mam wrażenie że moje dziecko jest mega nisko ... czy to normalne????????

Saminka pisz tutaj i wylewaj żale bo to pomaga!

Cytat:

Olo na bank da radę ale Ty?

Agata:
za to "dość" zaraz będzie manto myślisz, że w szpitalu nie zapytają o dietę??? może być lepsza lub gorsza (bo mogą nie trafić w Twój cukrzycowy "gust"), ale na pewno będzie osobna.

Niestety dieta w szpitalu z ostawia BARDZO wiele do życzenia

Cytat:
Maga, rozumiem. Mam nadzieję, że biust da radę

Kochany

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Nieźle, gdyby nie forum i suwaczek nie wiedziałabym, ze zaczęlam 34tc, gdyby mnie ktoś zapytał powiedziałabym, ze 32
Jej już 34 tc

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości