|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
A koleżance nieźle dogadałaś Takie to wszystkim tylko radzić chcą, a same nie widzą co robią... Co do glukozy, to dobrze, że jednak nie puściłaś, bo podobno wtedy trzeba drugi raz pić... Latte88 jak poczytałam te analizy, to w domu chyba też będę używała wody z mydełkiem, ale na spacery to już coś jednak trzeba będzie mieć ![]() No i gratuluję szaleństwa zakupowego! Super, że już wyprawkę masz skompletowaną u mnie niestety tymczasowe wstrzymanie, bo kasa się skończyła... ![]() Jeśli chodzi o nasze maleństwa, to rzeczywiście coraz bliżej... chociaż ja powiem szczerze jestem przerażona jak pomyślę, czy sobie poradzę... dla mnie opieka nad noworodkiem to jakaś czarna magia i chociaż o tyle dobrze, że w sr coś ciekawego powiedzą... i mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego to będę cokolwiek pamiętała... ale to to jeszcze nic - później wychowanie dobrego człowieka to dopiero największe wyzwanie... Dziewczyny, co do porodu to bądźmy wszystkie dobrej myśli - pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu! I nie ważne jak będziemy rodziły - sn czy cc No i muszę się Wam na męża poskarżyć... przyszło w piątek łóżeczko, a on nie chce go złożyć i sprawdzić czy wszystko jest ok... normalnie gdybym dała radę, to sama bym dziś poskładała, ale tak to muszę czekać aż się jaśnie panu chęci zbiorą...
|
|
|
|
|
#4502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Najważniejsze że będzie ze mną Tż, nie dałbym rady bez niego prezjść tej ciąży mimo, że często się kłócimy i wkurza mnie, że jest tak pozytywny we wszystkim, ale daje mi dzięki temu kopa takiego, by nie zamawrtwiać się wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() Wiesz jak to mamy, moja też zamartwia się i przeżywa, ale wkrótce same będziemy mamami i zobaczymy jak to jest ![]() Siostrze należy się niezły opierdziel
|
|
|
#4503 |
|
Konto usunięte
|
A ja sie troszeczkę wscieklam...zamówiłam wózek prawie dwa miesiące temu i miał być na koniec czerwca...pózniej okazało sie, ze na cała Pl przyjechać maja tylko 4 szt z tego koloru co chce i zaliczkowałam...zadzwonił do mnie facet w tamtym tyg, ze juz beda na bank u nich najpóźniej dzisiaj...no i dzwonię a babka do mnie, ze na dokumentach ma ten kolor ale realnie go nie widzi
![]() A rak w ogole trafiłam dzisiaj na ta żyrafke w internecie http://www.zyrafka-sophie.pl/pl/o-sophie/zalety-sophie znacie ta zabawkę? grafika Google mnie zaskoczyła tym, ze to taka światowa zabawka-gryzak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4504 |
|
Wtajemniczenie
|
Simran86 czy to są koszule nocne?bo chyba takie same ogladalam
![]() Marcella za wizyte,moj maluszek zawsze sie tak wierci ze lekarz ma dosyc![]() Latte ja tez zamierzam uzywac wody i przecierac wacikiem,chusteczki kupilam jedne ale raczej na wyjscia no i do szpitala bo musze miec wlasne zeby polozne mialy mnie czym podetrzec ![]() Wrocilam z rowerku
|
#4505 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę, się że Tż będzie z Tobą mam nadzieje, ze mój też będzie przy mnie a nie ze dyżur wyskoczy i upka ![]() No mama może w końcu wyrzuci to z siebie, ale pewnie będzie doprowadzona juz wtedy do ostateczności... Cytat:
U mnie pewnie dlatego, że kasa wpadła, a tak to wszystko też by szło wolniej. Kochana nasze lozeczko stało dobre 2 tygodnie zanim je złożył. Dopiero jak go postraszylam, że zostało juz tylko kilka tygodni i spoko może stać rozłożone, ale prac i prasować pościel i inne rzeczy będzie sam, to nadeszła mobilizacja Wydaje mi się, że opieka nad noworodkiem przyjdzie naturalnie, poza tym takie maleństwo jest jeszcze przykurczone i sztywne samo z siebie, nie da się zrobić krzywdy obchodzac się z troską ![]() Miałam kontakt z takim maluchem w domu i faktycznie tak jak dziewczyny, które już mają dzieci, jak.widzę w tych programach jak położne biorą jedną ręką pod kran i myją to jest podbudownana A mamy tu siebie to.zawsze sobie wirtualnie pomożemy ![]() Cytat:
to będą foty hihihi ![]() Cytat:
O zyrafce słyszałam nawet sama myślałam o zakupie, ale chyba jak Tosia bedzie większa ![]() Przyszło do mnie woombie, wiem, że Natalusia się przymierzala, może nie do zakupu ale do tego żeby dostać w prezencie i powiem Wam, że zapowiada się fajnie, tylko nie wiem po co mi tyle ciuszków pod spód założę jej body i.skarpetki. A dojrzewać będę kocykiem. Jest z dość grubej bawełny, trochę rozciągliwe, zamek dwustronnyBędę recenzje uskuteczniac po porodzie na razie organoleptycznie stwierdzam, że nie żałuję zakupu
|
||||
|
|
|
#4506 |
|
Zadomowienie
|
I psinka musiała wrócić do domu
poganiała po podwórku naszym, wyszalała się, ale jak się zmęczyła to nie potrafiła sobie znaleźć miejsca do leżenia i tak strasznie się stresowała, jęzorek cały siny, oddech ledwo łapała i jak tylko wsiadłyśmy do samochodu i ruszyłyśmy do domu to się uspokoiła... Bidulka moja No nic, będę powoli ją przyzwyczajała... Nic na siłę.Pisałyście o obawach... Ja zapytałam ostatnio męża czy jak coś mi się stanie przy porodzie, to czy zaopiekuje się naszą córeczką, będzie ją kochał za dwoje i musi mi obiecać, że nikomu jej nie odda... Powiedział mi, że mam tak nie myśleć, bo będę najwspanialszą mamą dla naszej Małej A porodu się nie boję jakoś. Pewnie gdzieś za miesiąc zacznę się tym stresować, ale na chwilę obecną czekam na ten moment Chciałabym mieć to już za sobą. Zdaję sobie sprawę, że będzie bolało, ale dla córeczki zniosę wszystko ![]() Dla Lenki wyprawkę mamy już całą (jeszcze tylko jeden komplet pościeli na zmianę), gorzej ze mną, bo do szpitala nie mam żadnej koszuli, kapci, i rzeczy aptecznych Sam będzie później prał i prasował jak ja nie będę mogła.Oj Kochane, dobrze, że istnieje takie forum, na którym można się wyżalić, powspierać nawzajem i dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy Wracam do mojej kawki (któraś narobiła mi ochoty na latte ) no i ciasteczek z jabłkami Aaaa... I czekam jeszcze na listonosza, bo ma kasiurę z ZUSu przynieść
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne mają rzeczy ![]() http://www.jedynysklep.pl/fisher-pri...-id-21145.html http://www.jedynysklep.pl/k-s-kids-w...k-id-9010.html Przykro mi, że psinka nie mogła się odnaleźć, może jakby miała coś ze swojego legowiska było by jej łatwiej? I brawo dla ZUSu za wypłatę Będzie dobrze, damy wszystkie rade, silne z nas babeczki
|
|
|
|
|
#4508 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A możesz mi powiedzieć jaki rozmiar masz? I jak możesz to wrzuć fotkę ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() A pieskowi wzięłam całe legowisko Ale tak to jest, jak nigdy nie była w obcym miejscu, a jednak mój dom jest dla niej obcy, nawet jak ja z nią jestem. Jutro spróbujemy ponownie (jestem dobrej myśli)
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze do szpitala też muszę kupić kilka nowych rzeczy szlafrok i kapcie to już stówka
|
|
#4511 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że jest internet i nie trzeba wychodzić z domu na zakupy
|
|
|
#4512 |
|
Konto usunięte
|
No ja do szpitala juz kupiłam cienki szlafrok na suwak, koszulki do spania i spodenki no i koszule do rodzenia jeśli bede mogła w swojej
brakuje mi kapci i takich rzeczy jak pasta, szczoteczka, szampon itp... bo kosmetyczkę tez juz kupiłam bo stara jest juz chyba nie do doczyszczenia A dla małej juz mi chyba nic nie brakuje...karuzelke kupimy w tym tyg to i moze cos do nosidełka kupimy ale to juz sa takie szczegóły...nowe kolekcje ciuszków mnie dobijają bo bym brała wszystko Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4515 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a o tej żyrafie to nigdy nie słyszałam... może ja za mało światowa ![]() Cytat:
Co do opieki, to pewnie tak będzie - doświadczone mamusie mówiły mi, że to też przychodzi samo ale poza tym, to dobrze, że jesteście jeszcze Wy - będziemy jakoś wspólnie dawać sobie radę ![]() Cytat:
![]() No i z wyprawki to ja nawet nie mam całej dla córci... o sobie nie wspominając... ![]() Co do zakupów, to powiem Wam, że nie wiem co ja bym bez internetu zrobiła... mimo, że nie muszę leżeć, to i tak nie wyobrażam sobie biegać po sklepach i kompletować tego wszystkiego
|
||||
|
|
|
#4516 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wlasnie jak chyba na żywo ja gdzieś dorwę to kupie bo jak tak czytam to fajna jest taka niepozorna zyrafka a tak podbija świat niemowlaków ![]() A to woombie to podobno super sprawa wiec pewnie sie sprawdzi ja kupiłam otulaczek i tez bede szczelnie mała zawijać w niego to zobaczymy co to z tego wyjdzie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Agness-ja o żyrafie tez nie słyszałam dopóki mi na Facebooku nie wyskoczyła jako jakas reklama ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cuuudne rzeczy...ale i niestety ceny ![]() http://www.mamissima.pl/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale niestety nie na mój budżet
|
|
|
|
|
#4518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szkoda tylko, że te ceny są takie jakie są...
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Agness2011 ja też sobie nie wyobrażam zakupów w sklepach stacjonarnych. Chyba się robie aspoleczna
rozmowy przez net, zakupy też .. I.jeszcze mi się to podoba hihihi chodzę po smykach i innych ale tylko po to, żeby dotknąć i zobaczyć czy coś jest dobre czy nieA tak w internecie można dużo taniej zamówić
|
|
|
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki wszystkim za wsparcie.lekarz robil dzis usg, z mala wszystko ok, skurcze niestety bez zmian, szyjke chyba zbada jutro bo dzis juz go nie ma.lekarz mowi ze powinno sie powoli uspokajac, ale kurce to juz 4 dzien i nic sie nie poprawia.
Ja tez sie boje,skurcze dalej nie ustepuja mimo lekow.wiec i tak jestes w lepszej sytuacji bo twoja cora starsza.ja dopiero co zaxzelam 31 tc i nie wiem co mnie czeka.malutka rozwija sie dobrze ale wazy dopiero 1680g.trzymaj sie,musimy byc dobrej mysli. |
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana wiem, że to mało wykonalne ale postaraj się nie stresować każdy dzień w brzuszku u Ciebie to dla małej dobro, i mam nadzieje, ze będzie ich jeszcze conajmniej 70 trzymam mocno kciuki i myślę o Was dziewczyny |
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I Twoja Malutka wcale tak mało nie waży, moja w 32 tyg. ważyła mniej (o ile dobrze pamiętam) Trzymaj się cieplutko i spokojnie
|
|
|
#4523 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
już się piorą :PCytat:
w domu i tak mi się nie przyda![]() ja dzisiaj trochę intensywny dzień...na 10 pojechałam do elektronika umówić się na nabicie klimy bo idzie zwariować w tą pogodę później odwiedziłam swojego ulubionego lumpka i kupiłam sobie za całe 30 zł sukienkę, 2 koszulki i torebkę później wybrałam się na zakupy, ale i tak ich nie skończyłam bo jak byłam w polo to normalnie tak mi się chciało siusiu, że w te pędy do domu :P Kupiłam dzisiaj jeszcze dla Milenki żel do mycia ciała i włosów z Hippa i Pampersy premium care (są na promo w rossmanie). Po powrocie do domu wsiadłam już w auto bo nie miałam już sił i pojechałam do piekarni i warzywniaka i z moją kotką, która jest u rodziców do weterynarza... jest po operacji usunięcia sutka i guzków i zrobiła jej się gulka w miejscu szycia :/ dostała znowu zastrzyki i jak do piątku nie zejdzie to będzie musiała mieć kolejny zabieg :/ weterynarz powiedziała, że zrobi to już na własny koszt bo nie podoba jej się to i musi sprawdzić co i jak... botwinka się gotuje i czekam na Małża bo już dzwonił, że jest po pracy trzymajcie się |
||
|
|
|
#4524 |
|
Rozeznanie
|
Latte mam to samo co Ty tyle że z 29letnim bratem... Do 24 roku życia był na utrzymaniu mojego taty, potem z Jego pomocą otworzył Bar a że mu nie poszło to wyjechał teraz do Anglii i zostawił wszystko... Nawet nie sprzątnął swojego pokoju w domu, w którym ja mieszkam z Małzem... A jak się z Nim kłócę to dzwoni na skargę do Taty, mimo iż wie, że w maju Tato przeszedł dwa zawały... No kretyn bo inaczej nie można Go nazwać... Jeszcze jak otworzył biznes to wzięłam mu kredyt i po Jego wyjeździe przyszły mi wezwania do zapłaty... A Jego dziewczyna? Tragedia... Nierób taki i jeszcze Go buntuje non stop... I On się potrafi upomnieć u Taty żeby mu 10zł oddał jak nieraz pożyczył bo nie miał przy sobie na fajki... Wstyd mieć takiego brata ale co zrobić... Zawsze w rodzinie jest jakaś czarna owca...
Wzięłam się za sprzątanie i pokłóciłam się z Małżem, bo mnie zdenerwował... I niech sobie teraz sam sprząta. Ja się położyłam i odpoczywam... Agnes trzymam kciuki... Musi być dobrze... |
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja planuje mamę zabrać z domu, jak tylko będziemy mieć własne 4 kąty i nie pozwolę, żeby tam została i była na każdym kroku wykorzystywana. A mąż Twój co? Uwagę Ci zwracał? |
|
|
|
|
#4526 |
|
Rozeznanie
|
Nie... Wymieniliśmy ławę w stołowym pokoju bo nasza to już zabytek i mówi do mnie że nie wie gdzie narazie przestawić tą starą. No to mu mówię złóż deskę i pochowaj wyprane ręczniki i tam narazie wstaw a On do mnie się wydarł że On wie co ma robić i mam mu nie mówić i się wyparł że On nie mówił że nie wie gdzie tylko że stwierdził do mnie że tą starą narazie przestawi... No skleroza... To już chyba ten wiek...
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() Ale mnie wnerwil dziś tż aż w końcu sam posprzątal kuchnię i zrobił obiad ![]() Byliśmy na zakupach. Dziewczynka z de - w mullerze w promocji sa kosmetyki z hipp dla dzieci i tak obkupilam już malenstwo, jeszcze tylko jakiś balsam do ciałka, kupiłam jeszcze chusteczki nawilzane, smoczki z avent, szczotke do włosów, nozyczki, patyczki, termometr do wody, pampki new born i to chyba wszystko ![]() Jeszcze tylko wózek, nosidlo, wanna i koniec Teraz kawka i na spacer ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4528 |
|
Wtajemniczenie
|
Patrzcie jak pięknie ♥
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz rację. Niech sam sobie sprząta i robi jak uważa. ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Piękne to Ty masz widoki za oknem zazdroszczę ich bardzo
|
|
|
|
|
#4530 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no i w necie duuużo większy wybór ![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko z Wami było tylko lepiej i żebyście dotrzymały w komplecie do terminu no i odzywaj się do nas, bo wszystkie się o Was martwimy ![]() Cytat:
i nieźle Ci się udało z zakupami a pamiętasz może po ile te pampersy w rossmanie?elffirka tylko się nie denerwuj niepotrzebnie przez niego 88Ekaterina88 za zakupki i prawie skończoną wyprawkę widzę, że coraz więcej z nas już jest prawie przygotowana na przyjście na świat maluszków...Niestabilna ekstra widoczki |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

Na szczęście te 2 godziny szybko mi zleciały ale jak sobie przypomnę to....
A koleżance nieźle dogadałaś
Takie to wszystkim tylko radzić chcą, a same nie widzą co robią... 

mam nadzieje, ze mój też będzie przy mnie
poganiała po podwórku naszym, wyszalała się, ale jak się zmęczyła to nie potrafiła sobie znaleźć miejsca do leżenia i tak strasznie się stresowała, jęzorek cały siny, oddech ledwo łapała i jak tylko wsiadłyśmy do samochodu i ruszyłyśmy do domu to się uspokoiła... Bidulka moja
) no i ciasteczek z jabłkami

w domu i tak mi się nie przyda
aż w końcu sam posprzątal kuchnię i zrobił obiad
no i odzywaj się do nas, bo wszystkie się o Was martwimy