|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Raczkowanie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() ![]() Co do glukozy, to dobrze, że jednak nie puściłaś, bo podobno wtedy trzeba drugi raz pić... Latte88 jak poczytałam te analizy, to w domu chyba też będę używała wody z mydełkiem, ale na spacery to już coś jednak trzeba będzie mieć ![]() No i gratuluję szaleństwa zakupowego! Super, że już wyprawkę masz skompletowaną ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o nasze maleństwa, to rzeczywiście coraz bliżej... chociaż ja powiem szczerze jestem przerażona jak pomyślę, czy sobie poradzę... dla mnie opieka nad noworodkiem to jakaś czarna magia i chociaż o tyle dobrze, że w sr coś ciekawego powiedzą... i mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego to będę cokolwiek pamiętała... ale to to jeszcze nic - później wychowanie dobrego człowieka to dopiero największe wyzwanie... Dziewczyny, co do porodu to bądźmy wszystkie dobrej myśli - pozytywne nastawienie to już połowa sukcesu! I nie ważne jak będziemy rodziły - sn czy cc ![]() No i muszę się Wam na męża poskarżyć... przyszło w piątek łóżeczko, a on nie chce go złożyć i sprawdzić czy wszystko jest ok... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cytat:
![]() Najważniejsze że będzie ze mną Tż, nie dałbym rady bez niego prezjść tej ciąży mimo, że często się kłócimy i wkurza mnie, że jest tak pozytywny we wszystkim, ale daje mi dzięki temu kopa takiego, by nie zamawrtwiać się wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wiesz jak to mamy, moja też zamartwia się i przeżywa, ale wkrótce same będziemy mamami i zobaczymy jak to jest ![]() Siostrze należy się niezły opierdziel ![]()
![]() |
#4503 |
Konto usunięte
|
A ja sie troszeczkę wscieklam...zamówiłam wózek prawie dwa miesiące temu i miał być na koniec czerwca...pózniej okazało sie, ze na cała Pl przyjechać maja tylko 4 szt z tego koloru co chce i zaliczkowałam...zadzwonił do mnie facet w tamtym tyg, ze juz beda na bank u nich najpóźniej dzisiaj...no i dzwonię a babka do mnie, ze na dokumentach ma ten kolor ale realnie go nie widzi
![]() ![]() ![]() A rak w ogole trafiłam dzisiaj na ta żyrafke w internecie http://www.zyrafka-sophie.pl/pl/o-sophie/zalety-sophie znacie ta zabawkę? grafika Google mnie zaskoczyła tym, ze to taka światowa zabawka-gryzak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Wtajemniczenie
|
Simran86 czy to są koszule nocne?bo chyba takie same ogladalam
![]() Marcella ![]() ![]() Latte ja tez zamierzam uzywac wody i przecierac wacikiem,chusteczki kupilam jedne ale raczej na wyjscia no i do szpitala bo musze miec wlasne zeby polozne mialy mnie czym podetrzec ![]() Wrocilam z rowerku ![]() ![]()
#4505 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę, się że Tż będzie z Tobą ![]() ![]() ![]() No mama może w końcu wyrzuci to z siebie, ale pewnie będzie doprowadzona juz wtedy do ostateczności... Cytat:
U mnie pewnie dlatego, że kasa wpadła, a tak to wszystko też by szło wolniej. Kochana nasze lozeczko stało dobre 2 tygodnie zanim je złożył. Dopiero jak go postraszylam, że zostało juz tylko kilka tygodni i spoko może stać rozłożone, ale prac i prasować pościel i inne rzeczy będzie sam, to nadeszła mobilizacja ![]() Wydaje mi się, że opieka nad noworodkiem przyjdzie naturalnie, poza tym takie maleństwo jest jeszcze przykurczone i sztywne samo z siebie, nie da się zrobić krzywdy obchodzac się z troską ![]() Miałam kontakt z takim maluchem w domu i faktycznie tak jak dziewczyny, które już mają dzieci, jak.widzę w tych programach jak położne biorą jedną ręką pod kran i myją to jest podbudownana A mamy tu siebie to.zawsze sobie wirtualnie pomożemy ![]() Cytat:
to będą foty hihihi ![]() Cytat:
O zyrafce słyszałam ![]() ![]() Przyszło do mnie woombie, wiem, że Natalusia się przymierzala, może nie do zakupu ale do tego żeby dostać w prezencie ![]() ![]() Będę recenzje uskuteczniac po porodzie na razie organoleptycznie stwierdzam, że nie żałuję zakupu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zadomowienie
|
I psinka musiała wrócić do domu
![]() ![]() Pisałyście o obawach... Ja zapytałam ostatnio męża czy jak coś mi się stanie przy porodzie, to czy zaopiekuje się naszą córeczką, będzie ją kochał za dwoje i musi mi obiecać, że nikomu jej nie odda... Powiedział mi, że mam tak nie myśleć, bo będę najwspanialszą mamą dla naszej Małej ![]() ![]() A porodu się nie boję jakoś. Pewnie gdzieś za miesiąc zacznę się tym stresować, ale na chwilę obecną czekam na ten moment ![]() ![]() ![]() Dla Lenki wyprawkę mamy już całą (jeszcze tylko jeden komplet pościeli na zmianę), gorzej ze mną, bo do szpitala nie mam żadnej koszuli, kapci, i rzeczy aptecznych ![]() ![]() Oj Kochane, dobrze, że istnieje takie forum, na którym można się wyżalić, powspierać nawzajem i dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy ![]() Wracam do mojej kawki (któraś narobiła mi ochoty na latte ![]() ![]() Aaaa... I czekam jeszcze na listonosza, bo ma kasiurę z ZUSu przynieść ![]()
![]() |
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne mają rzeczy ![]() http://www.jedynysklep.pl/fisher-pri...-id-21145.html http://www.jedynysklep.pl/k-s-kids-w...k-id-9010.html Przykro mi, że psinka nie mogła się odnaleźć, może jakby miała coś ze swojego legowiska było by jej łatwiej? I brawo dla ZUSu za wypłatę ![]() Będzie dobrze, damy wszystkie rade, silne z nas babeczki ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4508 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A możesz mi powiedzieć jaki rozmiar masz? I jak możesz to wrzuć fotkę ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() A pieskowi wzięłam całe legowisko ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Zakorzenienie
|
Kurcze do szpitala też muszę kupić kilka nowych rzeczy szlafrok i kapcie to już stówka
![]()
#4511 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 |
Konto usunięte
|
No ja do szpitala juz kupiłam cienki szlafrok na suwak, koszulki do spania i spodenki no i koszule do rodzenia jeśli bede mogła w swojej
![]() ![]() A dla małej juz mi chyba nic nie brakuje...karuzelke kupimy w tym tyg to i moze cos do nosidełka kupimy ale to juz sa takie szczegóły...nowe kolekcje ciuszków mnie dobijają bo bym brała wszystko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4515 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() a o tej żyrafie to nigdy nie słyszałam... może ja za mało światowa ![]() Cytat:
Co do opieki, to pewnie tak będzie - doświadczone mamusie mówiły mi, że to też przychodzi samo ![]() ![]() Cytat:
![]() No i z wyprawki to ja nawet nie mam całej dla córci... o sobie nie wspominając... ![]() ![]() Co do zakupów, to powiem Wam, że nie wiem co ja bym bez internetu zrobiła... mimo, że nie muszę leżeć, to i tak nie wyobrażam sobie biegać po sklepach i kompletować tego wszystkiego ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja wlasnie jak chyba na żywo ja gdzieś dorwę to kupie bo jak tak czytam to fajna jest ![]() ![]() A to woombie to podobno super sprawa wiec pewnie sie sprawdzi ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Agness-ja o żyrafie tez nie słyszałam dopóki mi na Facebooku nie wyskoczyła jako jakas reklama ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cuuudne rzeczy...ale i niestety ceny ![]() http://www.mamissima.pl/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szkoda tylko, że te ceny są takie jakie są... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zakorzenienie
|
Agness2011 ja też sobie nie wyobrażam zakupów w sklepach stacjonarnych. Chyba się robie aspoleczna
![]() ![]() ![]() A tak w internecie można dużo taniej zamówić ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Zadomowienie
|
Dzieki wszystkim za wsparcie.lekarz robil dzis usg, z mala wszystko ok, skurcze niestety bez zmian, szyjke chyba zbada jutro bo dzis juz go nie ma.lekarz mowi ze powinno sie powoli uspokajac, ale kurce to juz 4 dzien i nic sie nie poprawia.
Ja tez sie boje,skurcze dalej nie ustepuja mimo lekow.wiec i tak jestes w lepszej sytuacji bo twoja cora starsza.ja dopiero co zaxzelam 31 tc i nie wiem co mnie czeka.malutka rozwija sie dobrze ale wazy dopiero 1680g.trzymaj sie,musimy byc dobrej mysli. |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana wiem, że to mało wykonalne ale postaraj się nie stresować ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I Twoja Malutka wcale tak mało nie waży, moja w 32 tyg. ważyła mniej (o ile dobrze pamiętam) Trzymaj się cieplutko i spokojnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja dzisiaj trochę intensywny dzień...na 10 pojechałam do elektronika umówić się na nabicie klimy bo idzie zwariować w tą pogodę ![]() później odwiedziłam swojego ulubionego lumpka i kupiłam sobie za całe 30 zł sukienkę, 2 koszulki i torebkę ![]() później wybrałam się na zakupy, ale i tak ich nie skończyłam bo jak byłam w polo to normalnie tak mi się chciało siusiu, że w te pędy do domu :P Kupiłam dzisiaj jeszcze dla Milenki żel do mycia ciała i włosów z Hippa i Pampersy premium care (są na promo w rossmanie). Po powrocie do domu wsiadłam już w auto bo nie miałam już sił i pojechałam do piekarni i warzywniaka i z moją kotką, która jest u rodziców do weterynarza... jest po operacji usunięcia sutka i guzków i zrobiła jej się gulka w miejscu szycia :/ dostała znowu zastrzyki i jak do piątku nie zejdzie to będzie musiała mieć kolejny zabieg :/ weterynarz powiedziała, że zrobi to już na własny koszt bo nie podoba jej się to i musi sprawdzić co i jak... botwinka się gotuje i czekam na Małża bo już dzwonił, że jest po pracy ![]() trzymajcie się ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Rozeznanie
|
Latte mam to samo co Ty tyle że z 29letnim bratem... Do 24 roku życia był na utrzymaniu mojego taty, potem z Jego pomocą otworzył Bar a że mu nie poszło to wyjechał teraz do Anglii i zostawił wszystko... Nawet nie sprzątnął swojego pokoju w domu, w którym ja mieszkam z Małzem... A jak się z Nim kłócę to dzwoni na skargę do Taty, mimo iż wie, że w maju Tato przeszedł dwa zawały... No kretyn bo inaczej nie można Go nazwać... Jeszcze jak otworzył biznes to wzięłam mu kredyt i po Jego wyjeździe przyszły mi wezwania do zapłaty... A Jego dziewczyna? Tragedia... Nierób taki i jeszcze Go buntuje non stop... I On się potrafi upomnieć u Taty żeby mu 10zł oddał jak nieraz pożyczył bo nie miał przy sobie na fajki... Wstyd mieć takiego brata ale co zrobić... Zawsze w rodzinie jest jakaś czarna owca...
Wzięłam się za sprzątanie i pokłóciłam się z Małżem, bo mnie zdenerwował... I niech sobie teraz sam sprząta. Ja się położyłam i odpoczywam... Agnes trzymam kciuki... Musi być dobrze... |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mąż Twój co? Uwagę Ci zwracał? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Rozeznanie
|
Nie... Wymieniliśmy ławę w stołowym pokoju bo nasza to już zabytek i mówi do mnie że nie wie gdzie narazie przestawić tą starą. No to mu mówię złóż deskę i pochowaj wyprane ręczniki i tam narazie wstaw a On do mnie się wydarł że On wie co ma robić i mam mu nie mówić i się wyparł że On nie mówił że nie wie gdzie tylko że stwierdził do mnie że tą starą narazie przestawi... No skleroza... To już chyba ten wiek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zakorzenienie
|
Witamy
![]() Ale mnie wnerwil dziś tż ![]() ![]() Byliśmy na zakupach. Dziewczynka z de - w mullerze w promocji sa kosmetyki z hipp dla dzieci i tak obkupilam już malenstwo, jeszcze tylko jakiś balsam do ciałka, kupiłam jeszcze chusteczki nawilzane, smoczki z avent, szczotke do włosów, nozyczki, patyczki, termometr do wody, pampki new born i to chyba wszystko ![]() Jeszcze tylko wózek, nosidlo, wanna i koniec ![]() Teraz kawka i na spacer ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4528 |
Wtajemniczenie
|
Patrzcie jak pięknie ♥
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Masz rację. Niech sam sobie sprząta i robi jak uważa. ![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Piękne to Ty masz widoki za oknem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() elffirka tylko się nie denerwuj niepotrzebnie przez niego ![]() 88Ekaterina88 ![]() ![]() Niestabilna ekstra widoczki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.