|
|
#4501 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Maj -Czerwiec 2014
Dziewczyny, mam takue pytanie,bo troche sie przestraszylam... Dzis Patryk dostal marchewke i teraz w kapieli zrobil kupe i wygladala tak, jakby ta marchewka w ogole nie byla strawiona.. mam sie martwic i zaczekac z nowymi smakami czy nie?
---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
u Nas bylo to samo z bioderkami,ale bylismy po 2. mcach do kontroli i juz sie uregulowalo czego i Wam zycze
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Beatusia z ta kupa oki. To tak poki co bedzie. Nic sie nie martw
|
#4503 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki Kochana:-*
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio nie ma mnie na forum za często dwa dni w pracy, po pracy cała poświęcam się Frankowi a po 20 sprzątam i ewentualnie coś gotuje. padam po 23 na twarz. Do tego męczył nas katar... ale jest już lepiej... Franek spał z tż ostatnie 2 noce i tak szalał - tzn zamiast spać to 2,5 h bawił się w środku nocy - nauczył się krzyczeć i piszczeć i trenuje... A tż mówi że już wie jak się czuje kobieta która wstaje non stop do dziecka ![]() Paulka oby Ania dała ci choć chwilkę wytchnienia... tak łatwo nie zapominamy![]() zamyślona nasza szara zreczywistość mnie załamuje jeśli chodzi o podejście NFZ do małych dzieciaczków... Takie maluchy bez kolejki powinny być przyjmowane... ![]() harakiri jak wychdzę do pracy to używam perfum. Jak już wracam to nie wiele z nich czuć ![]() inezz super że impreza chrzcinowa udana.
|
#4505 |
|
Rozeznanie
|
ramona dynie obrana i bez pestek pokroilam na małe kawałki i na parze gotowalam. Z 15 minut chyba i juz była miękka i potem blenderem ja na papkę. No i ja dodałam jeszcze parę marchewek od razu tylko te potrzebowały więcej czasu do miękkości.
Justyna ciekawe ile takich nocek tż by wytrzymał mój to się tylko na drugi bok odwróci i tyle ale zawsze mi go szkoda męczyć w nocy bo pracuje po 11 godzin to niech pospi sobie.Oj oj 17 gości czyta nasz wątek. Edytowane przez Harakiri Czas edycji: 2014-09-30 o 21:21 |
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny szukam dla franka rajstopek do chodzenia po domu... najlpeiej na rozmira 74-80 ale na all kiepski wybór jesli chodzi o te rozmiary... w pepco nie widziałam... w tesco też nie... gdzie kupujecie rastopki dla chłopca???
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4508 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- A tak w ogole to moj Pysiuniek skonczyl dzisiaj 5 miesiecy<3
|
|
#4509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obejrzyj nową gazetkę sobie od 6.10W tesco jest mały wybór ale chyba jeszcze można kupić w reserved kids rajstopy ale nie wiem jak z ich jakością? Teraz do 5.10 jest zniżka do reserved 25 lub 30 % na wszystko - możesz kupić rajstopki z rabatem
|
|
|
#4510 |
|
Rozeznanie
|
Ja dostałam w prezencie dla Szymka z 5 10 15
|
|
|
|
#4511 |
|
Rozeznanie
|
Super jakość ma gatta, są tez chłopięce, zresztą skarpety tez. Nie wiem czy ma all tez nie znajdziesz. Ja dla córki kupuje w outlecie calzedoni, maja tez ciemne kolory i błękity niemowlece a jakość rewelacyjna. Cena też bo od 4,5 do 6,9.
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
beatusia fajnusi! i gratulacje
my o miesiac młodsi, dzis skonczylismy 4 miesiace
|
#4513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rowniez gratulacje:-D
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Ale śliczne chłopaki
![]() Paulka jasne że pamiętamy ![]() Jestem blondynką z prawdziwego zdarzeniaa i dopóki tż nie wróci z delegacji nie obejrze sobie tv ![]() ---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- P.S. teraz to Papryk owi sie nos poci
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
![]() Nie było mnie kupę czasu W zasadzie to nic u nas ciekawego się nie dzieje oprócz tego, że: - byłyśmy z Anią pierwszy raz na basenie Ani się bardzo podobało, zaczepiała inne dzieci, a w pana instruktora była wręcz wpatrzona ,- Ania wczoraj przekręciła się sama z plecków na brzuch na razie tylko z prawej strony ,- ogólnie jest marudna i w każdej pozycji jest źle, pakuje wszystko do buzi i się ślini, ale ząbków nie widać, - od tygodnia jemy marchewkę, wczoraj podałam jej pierwszy raz marchewkę z ziemniakami (słoiczkową) i tak wcinała, że prawie pół słoiczka zjadła (sama przerwałam jej jedzenie). Po słoiczku wrąbała jeszcze 200 ml mleka, a później skutki były takie, że mam wszystko pomarańczowe.. Wymiotowała dość często i na marchewkowo... Robicie jakąś dłuższą przerwę po karmieniu warzywkami a przed podaniem mleka? Bo mi się wydaje, że Ania się nie najada tymi warzywkami. Zresztą, nigdy dużo ich nie zjadła (parę łyżeczek). Zastanawiam się czy jak podam jej dziś pół tego słoiczka marchewki z ziemniakami to w ogóle nie podawać jej mleka.. Tylko czy się najje... ![]() Właśnie jak to jest? Jak karmię mm i mam niby 5 porcji mleka dawać na dobę, to trzymam się tego i dodatkowo jeden posiłek warzywny wprowadzam czy jeden posiłek mleczny zastępuję warzywnym i sobie odpuszczam jedną porcję mleka? - powoli ogarnęliśmy chrzciny, robimy w lokalu bez wódki A dziś jadę do fryzjera i Anię zabieram ze sobą. Dobrze, że będzie ze mną mama i siostra ![]() No to tyle chyba u nas w skrócie ![]() Aha.. I Ania zaczyna się buntować nawet w wózku, więc nie wiem jak to na chrzcinach będzie.. Coś czuję, że cały dzień na rękach przesiedzi.. ![]() Ile Wam śpią maluszki w dzień? U mnie Ania bardzo mało i jest marudna, że czasem nie wiem co z nią robić... ![]() A chłopaki przesłodkie |
|
|
|
#4516 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry u nas dzis noc lepsza przynajmniej cos spalam I pobudka po 7
; Beatusia , asia sliczne dzieciaki gratuluje miesiecy asia Twoj skarb taki sloski drobny moj z tego samego dnia ale jest ciezszy az plecy bola od noszenia. ;-) A to moj skarb wczoraj skonczyl 4 miesiace
|
#4517 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas dzisiaj padł rekord. Młody obudził się o północy i nie spał do 5... Nie dał się uśpić ani w lozeczku, ani w naszym łóżku, ani z suszarki, ani na rękach, ani w wózku. Mam nadzieję że to jednorazowy wybryk
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
MyskaO na poczatku chyba nie traktuje sie tego jak odrebny posilek, a poznawanie smaków
iemand no to michał poszałał... a w dzien ci spi potem? czy on non stop aktywny?
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja urodzona 22 maja. Przy porodzie ważyła 2,5kg. 39tc Iemand mój starszy był taki krótko śpiący. Teraz się poprawił. Ma niecałe 2,5 roku i śpi 10h na dobę w godzinach 20-6. Najgorzej było jak miał rok - półtora. Chodził spać o 22, wstawał przed 5, nie sypiał w dzień. Edytowane przez ZamyslonaRoztargniona Czas edycji: 2014-10-01 o 10:09 |
|
|
|
|
#4520 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zosia kończy dziś 4 miesiące To normalnie 4 miesiące szczęścia i odkrywania tego cudu każdego dnia
|
|
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Lucynko, Karolkya - słodziaki
Rosną te nasze cudeńka ![]() Iemand - współczuję, oby w dzień pospał... Cytat:
Ciekawe kiedy będzie głodna na tyle, że ja się zczaję, że chodzi o mleko Oby nie u fryzjera ![]() A Ania tak dziś jadła marchewkę z ziemniakami Nie wiem jak to zrobiła
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-10-01 o 12:55 |
|
|
|
|
#4522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy:-*
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
Patryk przez jakis tydzien czy dwa spal 3x2godziny,ale od kilku dni jest 3x pol godziny do godziny max. ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Lucynka i karolkya gratuluje 4. mcy i slodkich bobaskow ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Mam pytanie do mamus,ktore juz przesadzily dzieciaczki do spacerowki.. na poczatek wozicie przodem do siebie czy przodem do swiata?
|
|
#4523 |
|
Rozeznanie
|
Jakie sliczne dzieciaczki
my dzis wybralismy sie na wazenie malego bo mnie to troche nie pokoilo no i Jasiek wazy 6900 a jutro konczy 5 miesiecy mierzy 65,5 cm jest raczej drobny. Przybral w niecaly miesiac 300 g ale babka powiedziala ze to granica normy ze jest dobrze i zeby nie dokarmiac mm zeby nie odrzucil piersi. Ona by chciala zeby na kp byl jeszcze chociaz te 3 miesiace (okres jesienno-zimowy). Powiedziala ze powolutku moge rozszerzac diete zaczynajac od warzyw bo jesli zaczne od owocow to warzywa moga mu nie samkowac np zaczac od ziemiaka i tak przez 3 dni obserwujac jak na niego reaguje. Od 5 miesiaca moge wprowadzac gluten dodajac do warzywek np pol lyzczeki kaszki. No i powiedziala ze na cycu to tak moze spac w nocy i tak sie budzic.... . Troche mnie uspokoila tym, ale powiem szczerze ze do wszytskiego mozna sie przyzwyczaic i wiem ze jasiek przed polnoca wyladuje u nas w lozku i ze przynajmniej z 4 razy sie obudzi. bylo pytanie o spanie w dzien u nas jest jedno dlugie spanie ktore trwa okolo 2h czasem 3. Jest zazwyczaj miedzy 1-2 dzis wyjatkowo zasnal juz o 12.30 tak to spi na spacerku/lezaczku kolo 9-10 ale tylko 30 min i tak samo wieczorkiem na spacerku kolo 18 tez spi 30 min.Beatusia - Patryk tak pieknie Ci spal? 3x2h wow
|
|
|
|
#4524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli waga podwojona u nas jeszcz nie ![]() pięknie Twoja waży
|
|
|
|
|
#4526 |
|
Wtajemniczenie
|
Nim zdazylam sie przyzwyczaic to przestal;-) ale 5-6 pobudek w nocy pozostalo:-D tylko,ze wiesz, takie spanie w dzien to tylko przy cycusiu na kolanach..
30.04.2014 Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2014-10-01 o 14:33 |
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
mój 4 miesięczny Skarb
|
|
|
|
#4528 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie ulewał wcale..Co do perfum, ja nie używałam tylko przez pierwszy miesiąc, ale jestem szczególnym przypadkiem, bo od perfum jestem prawie uzależniona Franek nie zdradza żadnych oznak, że mu to przeszkadza, ale też nie spryskuję się z góry na dół...Cytat:
Dobrze wiedzieć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Franek wygląda podobnie, tylko ma dużo więcej na śliniaczku No i też na pomarańczowo ulewa.. Testujemy dziś Bebilon Nutrition, zobaczymy jak będzie, póki co nie ulał jeszcze. Dziewczyny od dziś do 9.10 w Rossmannie chusteczki Huggies zielone są o 3 zł tańsze i kosztują 11.99 zł z kartą rossnę (tzn oczywiście cały 3pak) Beatusia, Asia, Lucynka, Karolkya - cudowne dzieciaczki Franuś dziś był mega dzielny na pobraniu krwi - nie zapłakał ani razu, uśmiechał się do pani, która mu wbijała igłe w rękę, ja i moja mama na maksa zdenerwowane a on nic... Jeszcze potem ta babka mówi "teraz pewnie zapłacze, bo wyjmę igłe" a on nic ![]() Ale za to na spacerze zrobił mi taką akcję, że myślałam, ze na zawał zejdę.. Spał sobie jak aniołek i naraz zaczął dziwnie oddychać i tak rozpaczliwie płakać i piszczeć. Wyjęłam go z wózka, żeby go uspokoić, ale było jeszcze gorzej, więc prawie biegiem do domu ruszyliśmy, w domu jeszcze płakał tak z 15 minut i oddychał jakby z takim świstem (ale tak się oddycha też jak się długo płacze, więc nie wiem czy to była przyczyna czy skutek płaczu), już nie wiedziałam czy się ubierać i do lekarza czy po pogotowie dzwonić. Ale na szczęście się uspokoił i po chwili się uśmiechał już... nie wiem czy kiedyś się tak bałam... I teraz nie wiem co to było - obstawiam, że może reakcja na zwiększoną wit D, bo mamy dawać 2 kropeki, a to i tak zwiększona dawka.. Jutro mu dam jedną i zobaczymy co z tych badań wyszło
|
|
#4529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Aleeee slodka
![]() ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ---------- Cytat:
Dziekujemy za komplement. Sytuacji na spacerze wspolczuje.. z ta wit.D to moze nie dawaj na raz? Moja pediatra powiedziala,ze moge dac 2 kapsulki jak mi np. uleje. No i wtedy daje jedna kolo poludnia, a druga na wieczor..
|
|
#4530 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie dam mu chyba albo 1 kropelkę albo tak jak piszesz 1 rano, a 1 później
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

Ale impreza cała poszła sprawnie 

oby Ania dała ci choć chwilkę wytchnienia... tak łatwo nie zapominamy

obejrzyj nową gazetkę sobie od 6.10

teraz jest trochę lepiej, bo zaczęłam masować i ropy się mniej pojawia