|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytul ma nosic II czesc naszego watku? | |||
| o zarciu gadamy, na maluchy czakamy |
|
1 | 3,13% |
| rączki, nóżki rozwinięte, a kopniaki są następne, mamusie kwietniowe 2015 |
|
0 | 0% |
| juz bym chciala byc mamusią a tu dzidziuś kopie w brzusio |
|
0 | 0% |
| O wyprawkach rozprawiamy i na kwietniowe maluszki czekamy |
|
0 | 0% |
| lipiec i sierpień minął nam I trymestry odchodzą w dal. Kwietniowe mamusie 2015 |
|
3 | 9,38% |
| Lato, jesień zima i na wiosnę kwietniowy bociek do nas zawita |
|
0 | 0% |
| Ogorkowa, potem pawik, w kwietniu z brzucha wyjdzie szkrabik |
|
4 | 12,50% |
| paw kolorowy już prawie za nami teraz do kwietnia czekamy |
|
0 | 0% |
| ogórkowa, schab, pierogi, w kwietniu dzidzia sie urodzi |
|
2 | 6,25% |
| Rosną nam brzusie, to my Kwietniowe mamusie! |
|
10 | 31,25% |
Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II
|
|
21 | 65,63% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015!:)
Cytat:
Zadzwonilam na izbe - powiedzieli mi zeby nie panikowac i podjechac rano do lekarza. Jak zaczne normalnie krwawic to mam jechac od razu do szpitala. Na szczesci na izbie rozmawialam przez telefon z ginekologiem z oddzialu polozniczego, wiec mam nadzieje, ze wie co mowi. |
|
|
|
|
#4502 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
Jedż na izbe ja bym się nawet nie zastanawiała plamisz musza Cię przyjąć! przecież to maleństwo nie wiadommo co mu sie dziejej a dodatkowo swoim steresem mu nie pomagasz jedź bd wiedziała co jest grane i sie uspokoisz! takie jest moje zdanie.
Tż śpi wysmarował mnie oliwką ale delikatności to te facety nie mają naciskał jakby mięso na obiad nacierał przyprawami :P
|
|
#4504 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przeciez nasze leki, obwawy i zagrozenia do 13 tygodńia tez sa i powinny byc powaznie traktowane przez personel medyczny.Ide sobie zrobic ta melise i jakos sie ogarnac. ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
a jaka oliwka? Poczekam jeszcze godzine i jakby co tedy jade na izbe, tz juz powoedzialam ze ma byc w gotowosci z samochodem. |
||
|
|
|
#4505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ja bym pojechala od razu. mnie by nie uspokoilo ze gin mowi z ip ze masz rano sie zglosic. ja bym juz tam byla w drodze,bo zanim Cie przyjma to tez chwila minie. trzymaj sie i nie denerwuj !!! ![]() Cytat:
![]() ![]() mnie tez dzis po pracy brzuch pobolewal. |
||
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka z hipp ale jak to Ci nie powiem bo nie szprecham po Niemiecku :P Jedź od razu kobieto na ip. a nie wizaż :P
|
|
#4507 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
I prawidłowo kochana 3mamy!
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
baaaardzo mocno trzymam kciuki!!!
|
#4510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiedzieli Ci zeby nie panikować ? Podjechać rano ? to zarty jakies !! Jak człowiek ma nie panikować ?? a moze wlasnie teraz jest szansa zeby uratować to wszystko ? Jakby mi tak powiedzieli to zrobilabym na izbie afere zycia... ale ja niestety jestem dosyc wygadana do tego moje hormony w ciąży to spotęgowały i potrafie być szatanem więc pewnie by mnie jeszcze zamkneli w psychiatryku Trzymam kciuki mocno za Ciebie ![]() Mi dzisiaj pod prysznicem wypadło oczko z pierścionka i zaczełam panicznie krzyczeć coś w stylu "o nieeee!!!", gdybyście widziały mine Tż jak wpadł do łazienki.. myślałam, ze bede musiała go reanimować :P Też głupia nie pomyslałam, a on oczywiście o najgorszym... w sumie nie dziwie mu sie Edytowane przez kar0ola Czas edycji: 2014-09-11 o 23:06 |
|
|
|
|
#4511 | |
|
Zakorzenienie
|
mnie boli momentami tak, ze wyje z bolu..
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
moge sie tylko domyslac, ze tz prawie padl na zawal. nie strasz go tak, jestes w ciazy, bedzie ci potrzebny ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hehehe dobrze powiedziane
|
|
|
|
|
#4513 |
|
Zadomowienie
|
Witam mamuśki kochane wieczorową porą
![]() Z tż już lepiej, ale jego przykrych słów nie zapomnę do końca życia ![]() AGA, trzymam kciuki by było dobrze ![]() MAŁA_SYLWIA cieszę się, że na usg wszystko ok ![]() PAVLINECKA tobie również gratuluję ![]() No i to tak jest jak czyta się na raty ![]() ![]() Więcej nie pamiętam dziewczyny ![]() Dobrej nocki wam życzę ![]() I udanego weekendu bo to już piątek
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki aby okazało się to niegroźnym plamieniem po badaniu
|
|
|
|
#4515 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, dZieki za dobre slowa.
Wlasnie wrocilismy i prawdopodobniecciaza sie nie rozwija. Wedlug om powinnam byc w 8 tyg a wg usg wychodzi ok 4w5d. Mam czekac. Co ciekawe, bylam dzisiaj rano u lekarza ktory ciaze prowadzi i on rano mi powiedzial, ze nie ma pustego jaja plodowego i ze ciaza rozwija sie prawidlowo. I nie wiem czemu na izbie przyjec mowia mi cos zupelnie innego. Jutro pojade jeszcze raz do tego lekarza ktory mnie prowadzi zeby mi wyjasnil o co chodzi. Z tego co czytalam wiekszosc z was widziala juz serduszka, a ja nawet zarodka jeszcze nie widzialam, nie wiem czy po prostu mozerozwijac sie wolniej czy przestal sie rozwijac. I siedze i rycze, a dokladniej pije melise i postaam aie zasnac bo niewiele moge zmienic. Trzymajcie sie dziewczyny i jeszcze raz dzieki. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszak czasem ciaza jest sporo mlodsza niz to wynika z om ja tydzien temu tez sam pecherzyk widzialam i tydzien byl 7 a z usg wychodzilo na 5, a wczoraj juz na 6. Poczekaj, co gin Ci dzis powie. Strasznie Ci wspolczuje tych nerwow ;( trzymam kciuki, musi byc dobrze ;*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Nie wiem czy mnie pamietacie ale po tym jak stracilam ciaze przestalam sie udzielac. Regularnie Was czytam wiec raczej jestem na bierzaco .Agnieszka tak mi przykro u mnie byla ta sama diagnoza ale jeszcze w tym tc jest szansa ze zarodek sie pojawi.Jest mi przykro rowniez z powodu pozostalych dziewczyn ktore stracily swoje fasolki. Widzialam Wasze zdjecia (brzuchy, fasolki) szkoda ze ja sie nie mogie tym pochwalic.....ale moze kiedys.
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Mala wspolczuje takich mocnych boli
![]() Madison kochana ![]() Agnieszka!nie moge uwierzyc ze taka rozbieznosc! czekam dzisiaj na wiesci i mocno kciuki zaciskam! ![]() Mariola kochana na pewno juzniedlugo bedziesz mogla sie pochwalic obys byla mama czerwcowa badz lipcowa
|
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015!:)
Witaski.
Agnieszak trzymamy kciuki żeby jednak wszystko było ok i czekamy na wieści. mariolaw_123 tak jak pisze Soniśka życzymy obyś dołączyła do mam czerwcowych bądź lipcowych. Ja już na nogach, śniadanko zaraz szykuje,modwiozłam męża na przystanek, potem sprzątanie mieszkanka, zajęcia fit na 10:00, następnie koło 12 mają przyjś monteży zamontować nam szklane drzwiczki w kuchni ponieważ były oddane na gwarancji do szklarza a potem szykwanie się na wieczornych gości. Wczoraj upekłam serniczek migdałowy z mojego przepisu http://malinowa--kuchnia.blogspot.co...-sernikow.html a na starter będzie polędwiczka wieprzowa tylko jeszcze nie wiem w jakim wydaniu więc zapowiada się pracowity piątek. Udanego dnia dziewczyny.
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszakk dobrze, ze pojechalas szkoda tylko, ze nic sie nie wyjasnilo, moze maja kiepski sprzet lub cos. Kciuki dalej trzymam i daj znac jak po wizycie u gina!
Mariola tez wierze, ze szybko zostaniesz mama, za was tez trzymam kciuki! |
|
|
|
#4521 |
|
Zadomowienie
|
AGA może miałaś bardzo późno owulację? Trzymam kciuki za Ciebje i fasolę
![]() MARIOLAW kciuki za staranka ![]() MALINKA ale mi ochoty na sernik zrobiłaś ![]() Kurcze ja dziś jadę znów do Gdańska. Zabieram ze sobą wszystkie swoje dziecia i mamę ![]() Kończy się powoli remont poddasza więc muszę wybrać łóżka dla dzieci, meble i inne dodatki. Kupić sobie parę ciuchów w jakimś ciucholandzie czy gdzieś bo w większość się nie mieszcze i Natusi kalosze bo jej spód cały pękł ![]() A potem wracamy na wieś do mojej mamy i zostajemy tam do poniedziałku mama bliziutko morze ma to jodu powdychamy )Miłego dnia i kciuki za wizytujące jeżeli jakieś są
|
#4522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troche zdrowego powietrza dobrze zrobi ![]() Agnieszakk wkurza.mnie taka rozbieżność wśród zdań u lekarzy :/ nie przejmuj się tak bardzo myśl o malenstwie Mój kociak postanowił przyjsc wystawił zad mi pod nos i miaucze każąc głaskać/drapać go nad ogonkiem
|
|
|
|
|
#4524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4525 |
|
Raczkowanie
|
Witam
powiedzcie mi, czy moj wielki apetyt moze wynikac z tego, ze malo waze? I organizm nadrabia :p? Bo ja ciagle glodna jestem
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki odezwę się za tydzień
musze szybko sie pakowac wczoraj do 1 w nocy siedziałam ;/ trzymajcie kciuki za moja podróż błagam boje się żygania ja trzymam za Was kciuki jak znajde czas to naskrobie coś z polski pozdrawiam i całuje wszystkie ![]()
|
|
#4527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też. Mam wielki apetyt, mój Tż sie ze mnie śmiał że jem jak słoń to chyba taki mormalny objaw jak mdłości
|
|
|
|
|
#4528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
powodzenia!
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
Cola dobry pomysł, pomoże Ci sie.odbić ') tylko nie za dużo bo jest z leksza niewskazana
|
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszakk mi się różniły na początlkowym USG wiek ciąży z USG a wyliczoną z okresu o 3tyg!!więc się nie martw (USG robione przez tego samego gina). Potem (w 11tyg) się wszystko ładnie wyrównało i jest wg. okresu. Jak są małe fasolki są to przy mierzeniu wystarczy że gin troszkę inaczej zaznazy punkty i masz inny wiek płodu. Wracaj do swojego gina dziś, albo idź prywatnie do jeszcze jednego dla pewności. I pytaj!! o wszystko co Cię nurtuje pytaj-masz prawo wiedzieć co z Twoim dzieckiem! W końcu to Twoja pierwsza ciąża to skąd masz wszystko wiedzieć. Lekarz ma obowiązek powiedzieć CI wszystko czego chcesz, nawet jak wuzyta miałaby trwać godzinę!
Trzymam mocno kiuki i mam ogromną nadzieję że to tylko "błąd lekarza i sprzętu" Trzymam kciuki za podróż!! Oby bez perturbacji ![]() A my wieczorem z TŻ i znajomymi idziemy do klubu potańczyć Do młodego opiekę załatwiłam u nas w domu, więc mam nadzieję że w końcu się wybawię. Tylko jak każda kobieta-nie mam się w co ubrać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.

cz.II

przeciez nasze leki, obwawy i zagrozenia do 13 tygodńia tez sa i powinny byc powaznie traktowane przez personel medyczny.

Ślubujemy: 21.10.2017
u mnie byla ta sama diagnoza ale jeszcze w tym tc jest szansa ze zarodek sie pojawi.