|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 26
Jezeli dostane skierowanie do specjalisty, to moge isc do dowolnego miasta, dowolnej przychodni? Czy dostaje sie do konkretnego lekarza,np. dr Lubicz itp?
Prawie w ogole nie chodze do lekarzy, ale musze sie wybrac, dlatego sie nie orientuje... Pytanie moze wydac sie dziwnie banalne dla niektorych ![]() Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
#4502 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Znam kilka osób, które miały raz w życiu takie epizody z bólem, niby podejrzenie kamieni, ale nic na USG i potem już spokój. |
|
|
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak myslalam ![]() Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#4505 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj mojej mamie ktoś wgniótł nadkole na parkingu centrum handlowego - oczywiście uciekł.
czy ochrona udostępni nagranie z parkingu, czy raczej po ptokach? bo oczywiście ona teraz jęczy i narzeka zamiast tam iść od razu się zapytać :/ |
|
|
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba powinni udostępnić, jak mojej znajomej ukradli rower spod galerii handlowej to bez problemu pokazali jej nagranie.
|
|
|
|
#4507 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurczę, dziwne, czy to nie jest powiązane? Zapalenie w szyjce macicy i w pochwie? Myślałam, że pójdę wyleczyć to zapalenie i moje problemy się skończą
|
|
|
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wolę, żeby w butelkach coś pił, skoro wody musi pić dużo, szukam alternatywy, po co ma pić na siłę, skoro znaleźć mogę coś innego, co chętniej wypije. On w ogóle lubi pić wodę, no tylko nie tą przegotowaną.. Jak nie będzie miał wyjścia, to i taką wypije - proste. Zdrowie najważniejsze.A i jak pisałam, kamieni mu nie zauważyli na usg, tylko piasek, więc może jakoś to cholerstwo mu wylezie..
Edytowane przez enamour Czas edycji: 2014-10-07 o 22:56 |
|
|
|
|
#4509 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4510 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4843875 1]Dzięki, straciłam już nadzieję i dlatego dopiero teraz przeczytałam poprzednią stronę wątku.
Kurczę, dziwne, czy to nie jest powiązane? Zapalenie w szyjce macicy i w pochwie? Myślałam, że pójdę wyleczyć to zapalenie i moje problemy się skończą [/QUOTE]Nie, to nie jest powiązane, to dwie zupełnie różne rzeczy. Choć oczywiście lek na to zapalenie z cytologii może wyleczyć Twoje dolegliwości, tego nie wykluczam
|
#4511 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Idę więc w piątek do lekarza
|
||
|
|
|
#4512 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem że zgłaszała na policję, ale nie wiem czy nagranie oglądała przed zgłoszeniem czy po. W każdym razie to i tak zależy od dobrej woli sklepu - jeśli nie zgłosicie to loteria czy pokażą, jak zgłosicie to policja pójdzie i przejrzy nagranie. Generalnie nic wam i tak nie da samodzielne obejrzenie tego, bo przecież same ścigać nie będziecie uciekiniera - i tak trzeba na policję pójść. Więc albo pójdziecie już z numerami auta (jak udostępnią nagranie) albo policja sama się przejdzie obejrzeć filmik (jak go nie udostępnią).
|
|
|
|
#4513 |
|
... choć nie Westwood
|
[1=4e89258bace7037c96b0592 85119fe847ddc4e93;4843821 2]Od żywiec zdrój nie powinien mieć kamieni, bo tam minerałów prawie nie ma... Prędzej od kropli beskidu.[/QUOTE]
Czyli przy kamieniach nie można pic wody mineralnej, tylko zrodlana? Nie wiedzialam.. Popelniam wiec podstawowy blad i to ze 2,3 litry dziennie. Pięknie.
|
|
#4514 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Być może te wody Ci nie szkodzą, ale ja bym wolała eliminować wszystkie potencjalne czynniki ryzyka. Nie jestem ekspertem, po prostu czytałam trochę o tym ostatnio, bo sama miałam podejrzenie piasku. ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Zresztą sama nie wiem co gorsze, mieć to niby powiększone ryzyko kamieni (choć pewnie nie wiesz jaką masz kamicę, no i nikt nie powiedział jak bardzo realnie takie wody mogą wpływać na powstawanie kamieni) czy może się całkiem wypłukać od beznadziejnej wody. Picie kilku litrów jakiejś kranówy dziennie czy innej przegotowanej chyba może doprowadzić do zaburzeń elektrolitowych. Bądź tu człowieku mądry
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Może jakąś książkę-album do zapisywania nowych umiejętności z miejscem na zdjęcia dziecka..Tyle się dzieje w pierwszym roku życia, później niestety się zapomina, a dzieciaki jak są starsze uwielbiają sięgać do swojej historii bo czują się ważne
Albo kocyk fajny, który mógłby posłużyć kilka lat. Pluszaka jakiegoś można ale pytałaś o bardziej wymyślne rzeczy, a w tym wieku to dość trudne jednak Może też zdjęcie dziecka nieco podrasowane jakąś techniką i oprawione w ładną ramkę..
|
|
|
|
#4516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki! wysłane z telefonu |
|
|
|
|
#4517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4518 |
|
lokalna gwiazda
|
Co do przyciemnienia brwi? Bardzo zjaśniały mi po lecie, na razie używam tuszu do rzęs
, bo nie wiem... Cień, kredka, czy jakiś żel do stylizacji? Co najlepiej się sprawdza?
|
|
|
|
#4519 |
|
Raczkowanie
|
Jest taka możliwość żeby przenieść się z bezpieczeństwa wewnętrznego na bezpieczeństwo narodowe?
![]() Mowa tutaj również o przeniesieniu do innego miasta.
|
|
|
|
#4520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Włożyliśmy garnek z wrzątkiem + suszarka do trudno dostępnych miejsc. Faktycznie trochę trwało, ale daliśmy radę
|
|
|
#4521 |
|
Konto usunięte
|
Miałam podać namiar na sprzedawcę końcówek do szczoteczek ale nie potrafię znaleźć tego na allegro... przejrzałam wszystkie komentarze i nic. Jest jakaś historia zakupów? Tylko nie sprzed miesiąca a np. sprzed roku?
|
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
Czy kilku dniowa plama krwi puści w zimnej wodzie ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4523 |
|
histoire abracadabrante
|
Dziewczyny, jak wygląda współpraca z dietetykiem?
Domyślam się, że pierwsza wizyta to przeprowadzenie wywiadu nt. nawyków żywieniowych i diety, i co dalej? Nigdy nie byłam na żadnej diecie, jem wszystko, między posiłkami podjadam sporo słodyczy. Pracuję po 10-13h, często bywa tak, że zjem jeden spory posiłek w pracy, a późnym wieczorem (ok. 23), gdy przychodzę do domu to dojadam. Teoretycznie widzę, gdzie popełniam błędy, ale praktyka - no, właśnie Nie znam się zupełnie na zdrowym odżywianiu, nie czytam na ten temat i nawet nie wiem, od czego zacząć. Stąd też pierwsza myśl "dietetyk" - przyznaję, że to też z lenistwa Czy Waszym zdaniem warto zainwestować w dietetyka, czy szkoda siana? ![]() Dodam, że nie mam do zrzucenia 100 kg, raczej 6-7
|
|
|
|
#4524 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4526 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;48434526]Dzięki za opinie nie no tak tylko się zastanawiałam bo siostra myje córce rocznej włoski takim szamponem 2w1 z płynem do kąpieli z nivea a po wszystkim oliwka bambino na włosy i mała ma takie szorstkie i cienkie i słabo jej rosną Poza tym z moich obserwacji już 7-letnie dziewczynki mają czasem nie tyle zniszczone włosy co cienkie i plączące i widziałam że rodzice im kupują takie psikadła co to niby pomagają rozczesać a co w tym jest to nawet nie wnikam.. wydaje mi się że może być alkohol bo w alkohol jest dobrym nośnikiem zapachów a te psikadła takie cukierkowe No i stąd to moje pytanie od kiedy należałoby się skupić na dbaniu o włosy, nie przesuszaniu ich, nie oblepianiu silikonami itd [/QUOTE]Po pierwsze, czasem roczne dzieci dopiero zaczynają miećć włosy tak na serio Czyli mają, ale słabsze niż starszy maluch. Często maluchom nie obcina się włosów do 1 r.ż, bo po prostu nie ma co. Smarowanie umytych włosów oliwką jest dziwne, moim zdaniem.Fakt, że włosy są cienkie i się plączą moim zdaniem nie uzasadnia olejowania i masek itp. Ewentualnie odżywka (ale pod kontrolą rodzica!). Nie wiem, co jest w tych sprejach, ale faktycznie, niektóre dziewczynki używają. Nie wiem, czy kupiłabym swojemu. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4527 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
To zależy - jak bardzo cenisz swój czas? Możesz zabulić za dietetyka, jeżeli znajdziesz jakiegoś dobrego, polecanego, a nie dieta 1000kcal dla każdego, na pewno dobrze Ci doradzi. A możesz zainwestować kilka wieczorów żeby poczytać trochę o zdrowym odżywianiu i sama ułożyć sobie posiłki, to nie jest aż takie trudne.
|
|
|
|
|
#4528 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Serio, dla mnie ułożenie jadłospisu jest po prostu koszmarem. Zbieram kasę na dietetyka.
|
||
|
|
|
#4529 | |
|
Copyraptor
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4530 |
|
Konto usunięte
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

Tak myslalam
i tak jest tylko na receptę), ale nie jest to nic pilnego, spokojnie możesz kilka dni poczekać z tym.

to lecznicze ma być dla niego a nie supersmaczny nektar bogów. Ból rodzenia kamieni porównywany jest do ogromu bólu w jakim kobiety rodzą dzieci, serio twój Tż będzie wybrzydzał przy piciu wody i będzie się pisał na taki ból bo mu nie smakuje?
Moja babcia umarła na stole operacyjnym przez kamienie nerkowe, ojciec walczy z nimi od lat a ja się tylko modlę żeby mnie te cholerstwo nie dopadło

Albo kocyk fajny, który mógłby posłużyć kilka lat. Pluszaka jakiegoś można ale pytałaś o bardziej wymyślne rzeczy, a w tym wieku to dość trudne jednak