Panny Młode 2015 część 28 <3 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-21, 13:37   #4501
ania9o
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 część 28 <3

Cytat:
Napisane przez Justuus Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie
któraś z Was dodawała jak robi krem buraczany z uszkami.
Wspomniałam o tym TŻ i teraz muszę zrobić :P Ale nie zapisałam sobie jak to się robi.
Czy któraś z was może napisać jeszcze raz?
To ja, to ja
Potrzebujesz barszczyk czerwony i 3 buraczki średniej wielkości albo i 2 nawet
Ja zrobiłam barszczyk na bazie rosołku albo może być też taki gotowy hortex z kartonu, też są bardzo smaczne. W osobnym garnku gotujesz buraczki, możesz odrobinę posolić wodę, tak małą łyżeczkę ale nie koniecznie. Buraki muszą się ugotować do miekkości, czyli gdzieś nawet przez 1h ich gotuj, w mundurkach oczywiście. Potem ściągasz mudurek i kroisz buraczki w kawałki. Wrzucasz do barszczu (w moim przypadku rosołku xD) i uruchamiasz blender. Wszystko miksujesz aż buraczki się zmiksują. Możesz jeszcze na chwilę postawić to na kuchence żeby było gorące.
Uszka kupiłam gotowe xD Nie miałam czasu lepić.
I tyle

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Dziewczyny,byliśmy oglądać salę.Wrażenia? Super. Fajna,rzeczowa babeczka,sala bardzo ładna z zewnątrz,bardzo nowoczesna,ale taka trochę rustykalna wewnątrz. Pani powiedziała,ze sama sala będzie jeszcze zmieniana,dojdzie kredens na ciasta i inne zasłony. Na razie obowiązuje cena i oferta na 2015,ale ją zmieniają niebawem,wiec kwestia podpisania umowy.Te pierwsze zdjęcia-z zewnątrz,potem restauracja(tam nie ma przyjęcia,ale poglądowo-żeby widać było w jakim wystroju mniej wiecej bedzie), potem sala, wyjście na taras no i otoczenie.
OO... Kojarzę to miejsce. Czy tam przypadkiem Magda Gessler nie robiła rewolucji ?

Edytowane przez ania9o
Czas edycji: 2014-09-21 o 13:40
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 13:40   #4502
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez magda_mjt Pokaż wiadomość
A i zrobiłam dzisiaj nowe zdjęcia, bardziej wyraźne i w świetle dziennym. Jak teraz Wam sie widzi?
Załącznik 5796067Załącznik 5796068Załącznik 5796069Załącznik 5796070

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kurcze,mi się wszystkie podobają. Ale chyba bardziej różowe.

Ja bym na twoim miejscu zrobiła 4 rodzaje i każdemu inne wyslała. A co!
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 13:42   #4503
magda_mjt
Zakorzenienie

I dla przypomnienia, pierwotne zaproszenia....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zaprooo.jpg (67,2 KB, 16 załadowań)
Stary 2014-09-21, 13:45   #4504
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość

OO... Kojarzę to miejsce. Czy tam przypadkiem Magda Gessler nie robiła rewolucji ?
Robiła.
It never fails.
Stary 2014-09-21, 13:45   #4505
magda_mjt
Zakorzenienie

A i na szybko zrobiłam wizualizacje frontu menu, gdyby były te nowe zaproszenia. Oczywiscie tło było by wyższe i nieco węższe, no i jakos na kołku byłby napis Menu (weselne).
ImageUploadedByWizaz Forum1411303461.088018.jpg

Stary 2014-09-21, 14:01   #4506
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
Dziewczyny,byliśmy oglądać salę.Wrażenia? Super. Fajna,rzeczowa babeczka,sala bardzo ładna z zewnątrz,bardzo nowoczesna,ale taka trochę rustykalna wewnątrz. Pani powiedziała,ze sama sala będzie jeszcze zmieniana,dojdzie kredens na ciasta i inne zasłony. Na razie obowiązuje cena i oferta na 2015,ale ją zmieniają niebawem,wiec kwestia podpisania umowy.Te pierwsze zdjęcia-z zewnątrz,potem restauracja(tam nie ma przyjęcia,ale poglądowo-żeby widać było w jakim wystroju mniej wiecej bedzie), potem sala, wyjście na taras no i otoczenie.
fajna! super to jeziorko i krzesła mi się podobają no chyba, że pokrowce chcecie ale ja akurat nie jestem fanką i patrzę na wygląd krzeseł, taki skrzyw

Cytat:
Ex faktycznie widac spora różnice, przy tym zdjecie ze światłem . Ładnie ten kolor obraczki sie prezentuje . A ta srebrna masz grubsza chyba, co?
I jak to jest, bo mi sie zdawało, ze pierscionek mam rodowany, ze niby ten co zlazic powinien. Bo wyglada jak srebrny i nic od 1,5 roku nie schodzi. Czyli ze co? Tzw "wait for it, wait"?
Lolus bardzo fajna sala .

magda właśnie nie wiem hahahah bo tż twierdzi, że ja mam też rodowany ale a) nie widzę różnicy z obrączką nierodowaną, b) on się nie starł wcale chyba, że tak równo, że wgl tego nie widać olewam to w każdym razie
a srebrna ta moja ma chyba 4, grubsza jest plus jest płaska więc widać bardziej jej grubość. Noszę ją na kciuku i chyba tak zostanie jeszcze do nie wiem kiedy
a zaproszenia ja myślę, że Ty chyba już i tak podjęłaś decyzję
Stary 2014-09-21, 14:06   #4507
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
A i zrobiłam dzisiaj nowe zdjęcia, bardziej wyraźne i w świetle dziennym. Jak teraz Wam sie widzi?

Te mi się bardziej podobają od tych pierwszych

Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
To ja, to ja
Potrzebujesz barszczyk czerwony i 3 buraczki średniej wielkości albo i 2 nawet
Ja zrobiłam barszczyk na bazie rosołku albo może być też taki gotowy hortex z kartonu, też są bardzo smaczne. W osobnym garnku gotujesz buraczki, możesz odrobinę posolić wodę, tak małą łyżeczkę ale nie koniecznie. Buraki muszą się ugotować do miekkości, czyli gdzieś nawet przez 1h ich gotuj, w mundurkach oczywiście. Potem ściągasz mudurek i kroisz buraczki w kawałki. Wrzucasz do barszczu (w moim przypadku rosołku xD) i uruchamiasz blender. Wszystko miksujesz aż buraczki się zmiksują. Możesz jeszcze na chwilę postawić to na kuchence żeby było gorące.
Uszka kupiłam gotowe xD Nie miałam czasu lepić.
I tyle
Dziękuję
O czyli mogę je połączyć z bulionem tak?
Super, bo nie mam barszczu :P Nie znalazłam typowych uszek w sklepie - muszę się zorientować czy w ogóle mają coś takiego :P - więc kupiłam tortellini z serem i szpinakiem
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 14:06   #4508
lolusl
Japońska rzepa

Ja też nie lubię pokrowców.
It never fails.
Stary 2014-09-21, 14:08   #4509
kreciorek85
Zakorzenienie

Cytat:

A ja wciąż pozostaję przy tych pierwotnych zaproszeniach Twoich
Ale jak to Ex napisała: Ty już chyba podjęłaś decyzję..

Tak w ogóle o dzień dobry
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:10   #4510
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
fajna! super to jeziorko i krzesła mi się podobają no chyba, że pokrowce chcecie ale ja akurat nie jestem fanką i patrzę na wygląd krzeseł, taki skrzyw

magda właśnie nie wiem hahahah bo tż twierdzi, że ja mam też rodowany ale a) nie widzę różnicy z obrączką nierodowaną, b) on się nie starł wcale chyba, że tak równo, że wgl tego nie widać olewam to w każdym razie
a srebrna ta moja ma chyba 4, grubsza jest plus jest płaska więc widać bardziej jej grubość. Noszę ją na kciuku i chyba tak zostanie jeszcze do nie wiem kiedy
Masz pierścionek taki słomkowy? bo mój wygląda jak srebro, tak myślę przynajmniej :P..... Ale fakt, mi też nie schodzi nic, albo właśnie tak pięknie, równiutko, że nawet nie widzę

Hehehhe, no właśnie nie podjęłam decyzji, wszystko zależy od M i siostry . Jeśli stwierdzą oboje, że pierwsze, to zostaną pierwsze, jeśli oboje stwierdzą, że nowe- to zmieniamy na nowe. Ale.... jeśli będą dwie różne odpowiedzi, to chyba zwariuje hahaha
Stary 2014-09-21, 14:10   #4511
Majelka
Wtajemniczenie

hejka

niestety znowu Was nie nadrobię, zerknęłam tylko na ostatnią stronę

Magda super te zaproszenia bardziej mi się podobają niż te Twoje pierwsze, też właśnie początkowo dopóki nie zakochałam się w kwiatowych zaproszeniach meega chciałam mieć właśnie z takim monogramem, pokazywałam Wam nawet podobne z amelia wedding. Naprawdę super Ci wyszły

W ogóle byliśmy wczoraj w kościele potwierdzić datę i godzinę i sporo rzeczy się dowiedzieliśmy
przede wszystkim zdecydowaliśmy się już na konkretny kościół bo ja wcześniej chciałam brać w innym, do którego kiedyś uczęszczałam ale ma straszne ściany, obdrapane itp, no po prostu do generalnego remontu
W każdym razie zdecydowaliśmy się na kościół blisko sali, zabytkowy, dawna kaplica pałacowa, uroczy, przytulny itp. no i wczoraj okazało się, że jesteśmy zapisani na 16.00 a po nas jest już zapisana druga para na 17.00. CENA (takiego sformuowania użyłą Pani w kancelarii - ok. 70 lat pachnąca mocno naftaliną ) to 1030 zł

ale pani nas uspokoiła, że wszystko jest już W CENIE więc nie jest to jakoś dużo wg niej ogólnie nie płaci się już organiście (który tak przy okazji strasznie fałszuje i będziemy już na bank brali skrzypce i jakąś sopranistkę może no ale CENA się przez to nie zmieni więc i tak on kasę dostanie) i kościelny z żoną dzień wcześniej jadą po świeżee kwiaty, rozkłądają dywan , świeczniki (widzieliśmy i naprawdę pięknie im to wyszło więc przynajmniej o to jesteśmy spokojni i nie musimy nic załatwiać z dekoracją sami)
co do nauk to im wszystko jedno jak i gdzie zrobimy a odnośnie dnia skupienia o który zapytałam bo jest obowiązkowy w naszej diecezji to pani stwierdziła żeby to olac i wogóle tego tematu nie poruszać i jest zdziwiona bo ogólnie nikt o to nie pyta i nie robi no spoko dla nas akurat.

W ogóle powiedziano nam, ze proboszcz jest mega wyluzowany i on się do wszystkiego dostosowuje i nie ma żadnego problemu i można z nim wszystko załątwić.

Ogólnie wszystko spoko tylko mega wkurzyłą mnie ta cena bo pwnie sami z siebie i tak byśmy finalnie tyle dali bo chcieliśmy 600/700 księdzu + 300/400 na dekorację no i ten nieszczęsnu organista ale nie podobało mi się podejście no bo nawet nas nie zapytano czy jestesmy w stanie tyle dać i nawet nie próbowano udawać, że jest to ofiara co łaska tylko wprost nazwana ceną

No rozpisałam się ale musiałam się wypisać sorry
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:13   #4512
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość

Gdy ten pierścionek mi zżółkł czytałam dużo na ten temat. I to nie tak, że zawsze rodowanie schodzi. Jak jest zrobione dobrą metodą to wytrzymuje dużo lat. Mój TŻ miał pecha i trafił na masówkę :/ Nawet miałam wyrzuty sumienia bo sama przebąkiwałam o tej firmie
Stary 2014-09-21, 14:18   #4513
aga99792
Zakorzenienie

Torcik w przekroju
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0353.jpg (118,2 KB, 15 załadowań)
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:18   #4514
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
I dla przypomnienia, pierwotne zaproszenia....
Cytat:
A i na szybko zrobiłam wizualizacje frontu menu, gdyby były te nowe zaproszenia. Oczywiscie tło było by wyższe i nieco węższe, no i jakos na kołku byłby napis Menu (weselne).
Załącznik 5796082

jak dla mnie te nowe, ale jednokolorowe część możesz zrobić różową część niebieską
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:20   #4515
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Gdy ten pierścionek mi zżółkł czytałam dużo na ten temat. I to nie tak, że zawsze rodowanie schodzi. Jak jest zrobione dobrą metodą to wytrzymuje dużo lat. Mój TŻ miał pecha i trafił na masówkę :/ Nawet miałam wyrzuty sumienia bo sama przebąkiwałam o tej firmie
A skąd masz jeśli można spytać? ja też mam z sieciówki, na którą koniecznie M się uparł (wręcz ja, zaściankowa dziewczyna , nie wiedziałam wcześniej specjalnie o tej firmie ), nawet ostatnio tutaj były spore dyskusje o tej firmie

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:
Napisane przez aga99792 Pokaż wiadomość
Torcik w przekroju
Zjadłabym ... czym przekładałaś?

Cytat:
Napisane przez dotuniek Pokaż wiadomość
jak dla mnie te nowe, ale jednokolorowe część możesz zrobić różową część niebieską
Miętową, miętową . Wciąż czekam na organy decyzyjne.... jeden się niejako wypowiedział (M), Siostra nie wiem kiedy odpowie...
Stary 2014-09-21, 14:25   #4516
aga99792
Zakorzenienie

Śmietana łaciata z cukrem pudrem
Stary 2014-09-21, 14:26   #4517
Justuus
Zakorzenienie

Cytat:
A skąd masz jeśli można spytać? ja też mam z sieciówki, na którą koniecznie M się uparł (wręcz ja, zaściankowa dziewczyna , nie wiedziałam wcześniej specjalnie o tej firmie ), nawet ostatnio tutaj były spore dyskusje o tej firmie
Możesz. TŻ kupił w Aparcie
Stary 2014-09-21, 14:27   #4518
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Śmietana łaciata z cukrem pudrem
Smakowe to to?

Bo ja nie raz wpadam na świetny pomysł "zrobię tort", a wtedy dochodzi do mnie, że nie potrafię zrobić żadnej sensownej masy, a przecież samego biszkoptu nie podam :P... W ogóle, może podacie jakieś Wasze przepisy na masę do tortu?
Stary 2014-09-21, 14:29   #4519
aga99792
Zakorzenienie

No smakowe smak bitej śmietany

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 14:30   #4520
magda_mjt
Zakorzenienie

Hm... no to lipa kurcze, ale aż dziwne. No, ale jak widać, wszędzie gdzieś się takie wadliwe pierścionki i ogólnie biżuteria trafia.
My zamówiliśmy obrączki z Apartu, no ale żółte złoto, więc chyba mniej problematyczne. Ale właśnie znajomi (są już ponad rok po ślubie)- mają stąd właśnie i bardzo chwalą. A znowu brat tej znajomej, miał teraz w lipcu wesele, też kupili obrączki z Apartu. W niedziele po ślubie jego żona miała ponoć całą obrączkę jakby ponacinaną! jakby całe wesele ktoś nożem strzelał w obrączkę i pełno nacięć miała- wadliwa, ale dosłownie w kilka h. Nie wiem czego po naszych oczekiwać, ale liczę, że będziemy zadowoleni .
Stary 2014-09-21, 14:31   #4521
Majelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Torcik w przekroju
smakowicie wygląda
Majelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:38   #4522
Justuus
Zakorzenienie

Brat mojej świadkowej miał to samo. Po weselu obrączka wyglądała tragicznie - ale nie pamiętam w której firmie kupowali. Firma jednak zachowała się ok i oczywiście obrączka do renowacji. Okazało się, że wybrali za wysoką próbę złota i wtedy złoto jest bardziej plastyczne czy coś takiego....
A co do przepisu, to robiłam Tort dla TŻ na urodziny, mam przepis na starym komputerze, jak znajde to Ci podeśle
A według mnie najłatwiejsza masa, to śmietana krówka zmiksowana z śnieżką (wtedy lepiej się "trzyma"). Robię taki torcik w wakacje czasami . Biszkopt - masa- biszkopt - masa - owoce

A.. a koleżanka sprzedała mi ostatnio fajny patent na mase. Robi się galaretkę i odstawia aż stężeje. Piecze się biszkopt. śmietanę krówkę miksujesz potem dodajesz do niej zastygniętą galaretkę i miksujesz. Biszkopt przecinasz na pół i przekładasz masą, na wierzch też masa.
Prosty a wszystkim smakuje
Stary 2014-09-21, 14:48   #4523
dotuniek
Zakorzenienie

Cytat:
Smakowe to to?

Bo ja nie raz wpadam na świetny pomysł "zrobię tort", a wtedy dochodzi do mnie, że nie potrafię zrobić żadnej sensownej masy, a przecież samego biszkoptu nie podam :P... W ogóle, może podacie jakieś Wasze przepisy na masę do tortu?
najprostszym jest bita śmietana, ja czasami mieszam bitą śmietanę z serkiem, albo robię masę na bazie budyniu i masła (ale to bardzo tłusta jest), albo kakaową - masło z kakaem ucieram

powiedzcie mi skąd bierzecie tła do zaproszeń?
dotuniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 14:54   #4524
existence
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam z tej samej firmy co Ty pierścionek ale no odpukać ponad 2 lata nic się nie dzieje. Obrączki jednak wzięliśmy lokalnie już. Szkoda, ze tak trafiłaś a nie próbowaliście reklamować?
Cytat:
Torcik w przekroju
swietny! Co tak narzekałaś? Niepotrzebnie
Stary 2014-09-21, 14:57   #4525
ania9o
Zakorzenienie

Cytat:
Te mi się bardziej podobają od tych pierwszych

Dziękuję
O czyli mogę je połączyć z bulionem tak?
Super, bo nie mam barszczu :P Nie znalazłam typowych uszek w sklepie - muszę się zorientować czy w ogóle mają coś takiego :P - więc kupiłam tortellini z serem i szpinakiem
Tak, na bulionie też można i to nawet na warzywnym, nie musi być mięsny
Tortellini też zda egzamin
Smacznego!
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:18   #4526
aga99792
Zakorzenienie

Aaa bo nie takie jakie miało być
Stary 2014-09-21, 15:18   #4527
drazetkaa
Czerwcowa PM

Cytat:
Napisane przez Majelka Pokaż wiadomość
W każdym razie zdecydowaliśmy się na kościół blisko sali, zabytkowy, dawna kaplica pałacowa, uroczy, przytulny itp. no i wczoraj okazało się, że jesteśmy zapisani na 16.00 a po nas jest już zapisana druga para na 17.00. CENA (takiego sformuowania użyłą Pani w kancelarii - ok. 70 lat pachnąca mocno naftaliną ) to 1030 zł
nie martw się, u nas też jest CENA - a dokładniej co łaska, ale księdzu nie mniej niż 600

Cytat:
Torcik w przekroju
bardzo śliczny
drazetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-21, 15:20   #4528
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Torcik w przekroju
ooo jaki fajniusi

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-21, 15:27   #4529
aga99792
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki
Stary 2014-09-21, 15:31   #4530
MajsterkaANB
Zakorzenienie

ja się dzisiaj biorę za zaproszenia nie wiem jeszcze co z tego wyjdzie... ale muszem

i może wyciągnę jutro jarsona do sklepów z garniakami, ma dwa tygodnie urlopu, trzeba to wykorzystać

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości