![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
ZUS ma 30dni na decyzję odnośnie macierzyńskiego. No właśnie, dostała już któraś z Was? Ja złożyłam papiery 3.12. Jeszcze nic nie dostałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Rozeznanie
|
Dziewczny gratulacje!!! dużo tych maluszków nam się urodziło w tym 2014r jeszcze
![]() ![]() ![]() Byłam u pediatry, guzek Kubusia to nic poważnego. Dzieje sie tak czasem jak dzieci są karmione piersią, dostają hormony matki , miał te usg od razu i też się potwierdziło że to hormony uffff ulżyło mi. Zejdze mu to same. Czy Was też ciagle boli głowa?? mnie od porodu czyli już ponad miesiac dzien w dzien boli głowa, już wysiadam ![]() ![]() ![]() inka- to niech ci tż'et na drugi raz małą przyniesie do wanny ![]() ![]() co do Zusu... mi wstrzymali kase jak byłam w ciazy w celu wyjasnienia czy mi sie nalezy ehh.. i po 4 mccach dostalam dopiero!! juz zdazylam urodzic a oni mi dopiero potem kase dali, niepoważni..a 2tyg póxniej dostalam macierzynski..czyl icałą kasę już mam Edytowane przez Justyssia87 Czas edycji: 2014-12-31 o 12:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Rozeznanie
|
wiem może macie rację że laktator nie jest miarodajny ale jak mała się budzi co poł godz i szuka cyca, dostaje possie dosc mocno przez 5-7 minut i zasypia mimo że ją budzę i tak w kółko. w nocy udało sie zasnąc na max 2 godz...
nie wiem czy dam rade tak dalej, nie chce sie poddawać z kp ale juz mało przybrała, nie chce jej głodzić bo to nie ma sensu... gratulacje dla wszystkich mamuś! no pieknie się dzieciaczki umówiły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 | ||
Wtajemniczenie
|
Hej
Cytat:
Mnie tez baardzo czesto, raz wziełam paracetamol bo nie dawałam rady. I też musze spac po poludniu, najlepiej w porze drzemki dzieciaków bo inaczej padam. ----- Dziewczyny gratuluje ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
Poza tym jak zje to mm to spi 2,3h a za ten czas piersi już sie zdazą napełnić, są twarde i wtedy ładnie sobie je. Mm jesli juz podaj w dzien, ew. na wieczór po kapieli. W nocy jest bardziej tłuste mleko i lepiej dawac piers. Kubie podałam mm jak miał 3 tygodnie, poza tym duzo kp było, odciaganie laktatorem po podaniu mm - a i tak karmiłam piersią 9 miesiecy. Wazne, zebys Ty tez troche odżyla, bo takie spanie po pol godziny daje w kosc. Powodzenia zycze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Rozeznanie
|
A faktycznie jest jeszcze 5.01 dniem roboczym. Mi to sie teraz dni mylą...
#4506 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja obudziłam się dziś o 4 do łazienki. No i już nie zasnelam. Bez zbędnych skurczy od razu zaczęło się od regularnych co 5 minut. Myślę- poczekam. Pewnie fałszywy alarm. No ale ciagle się powtarzały. Poszłam pod prysznic i nic to nie dało. O 5 budzę męża ze to już czas. 15 po byliśmy w szpitalu. Cała papierologia i na salę. Rozwarcie 3 cm. Nie jest źle. Mija pół godz odeszły mi wody, rozwarcie 5 cm. Myślę daje radę. Później już taka odważna nie byłam :-P o 7.30 dostałam zastrzyk na przyspieszenie. Mija 15 minut ja z 5 skoczyłam na 10 cm. Przyszły skurcze parte. O 8 urodziłam Gabi. Lekarze się śmiali ze mnie bo skoro z pierwszym szybko poszło to z drugim do szpitala mogę nie zdążyć ![]() A teraz Mały glodomor od cyca odejść nie chce ;-)
#4507 |
Raczkowanie
|
Suqub Ty to jestes express. Tak jak Lindsey! Zazdroszczę Wam dziewczyny i wielkie gratulacje.
My z Iwona styczen planujemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Po selerze ro ty możesz mieć problem z kupą a nie dziecko ![]() Nie zjesz selera, a mała nadal będzie się prężyć. Moja od wczoraj też się spina :/ Cytat:
![]() Zdjęcie maluszka Lind wrzucilam na maila ![]()
![]() |
#4509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Rozeznanie
|
Was też tak mocno bolą piersi jak mleko samo wypływa? o matko jak mnie to boli! pytałam poloznej czy jak wlansie samo mleczko zaczyna mi wypływac z piersi w ciagu dnia to czy moze tot ak boleć od pachy az do samego sutka i to taki mocny ból ze msze az łapac piersi i sciskać zeby tego w miare nie czuć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4512 |
Wtajemniczenie
|
Mnie tylko szczypie wtedy... Nie boli aż tak jak to opisujesz Justysia
#4513 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Wtajemniczenie
|
Mysza miałam tak samo z pierwszym dzieckiem dałam mm i starsze wyrzuty miałam a on spał 3h także rozumiem Cię. Z perspektywy czasu widzę że wyszłam na tym dobrze.
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Moje dziecko było najedzone, ja dalej karmiłam piersią i miałam trochę czasu by odpocząć czy popracowac nad laktacja. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Pamiętam co w szpitalu powiedziała świetna pediatra -mm zrobione jest po to, by.troszkę życie ułatwić mamom. Dokarmianie gdy dziecko tego potrzebuje nie jest niczym złym według mnie. Z Kubą.miałam straszna spine na.kp tylko i wyłącznie. Teraz wiem że da się to połączyć ale ważne żeby piersi do wytwarzania poststymulować co te 3h |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zadomowienie
|
karooka jeszcze 8 godzin nasze Maluchy niech siedzą a później niech się dzieję co chce
![]() To tak wiele i niewiele zarazem ![]()
#4517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() nasz wątek zrobi się listopadowo-grudniowo-styczniowy ![]() btw, niesamowite - nasze maluchy jeszcze w brzuchach, a niektóre z Waszych mają już >1miesiąca... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zadomowienie
|
nie wiem kiedy ten czas uciekł...oj Karooka sam anie wiem czy bym chciała miesiąc cofnąć czy do rpzodu czy co....
idę bo ten ssak się tak dzira że już nie wiem czego chce.... jak to mówi moja koleżanka nie próbowałam tylko kawy i papierosów... no i szklanki whiskey |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
Karooka tak,różnica spora. Moja 9.01 skończy 2 m-ce
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
Super
![]() ![]()
#4521 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakby nie było za parę godzin pierwszy stycznia ![]()
![]() |
#4522 |
Zakorzenienie
|
A wczoraj Julek skończyl dwa tygodnie! Ale ten czas leci!!
Chyba go nie glodze bo kolejny dzień pod rząd zrobił jedną ale za to mega wielka kupę która wylewa się z pampersa i całe plecy brudne i body masakra ![]()
#4523 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma to jak radość z kupy własnego dziecka
![]() ![]()
#4524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4525 |
Raczkowanie
|
Truśka - kto by pomyślał, że kiedykolwiek będziemy się z tych smrodków cieszyć
![]() Jednen pozytyw widzę tej całej sytuacji - dzięki Wam przestałam bać się porodu... Bo widzę, że każda z Was go przeżyła ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego GRUDNIÓWECZKI w Nowym Roku dla Was i Waszych słodziaczków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Haha dokładnie mamusia jest dumna
![]() karooka człowiek z każdego bekniecia się cieszy ![]() ![]()
#4527 |
Wtajemniczenie
|
I nareszcie wiadomość od Basi !!
![]() " O godz 16.10 urodzila sie Gabrysia. Wazy 3.08 kg mierzy 52 cm. Porod bardzo dlugo ale naturalny"
![]() |
#4528 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Zadomowienie
|
no Basiula pieknie!gratulacje!!
Karooka a jak człowiek patrzy na te rzygi na swojej bluzce....ręce opadają ale nawet przez głowę nie przejdzie że blee... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Zakorzenienie
|
My jesteśmy ciągle porzygani ahah
![]() ![]() Gratulacje dla wszystkich mamuś świeżych ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.