ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek zamówieniowo-plotkowy część V. - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-15, 11:47   #4501
seabear
Raczkowanie

Dot.: ALIEXPRESS (chińskie Allegro) - wątek zamówieniowo-plotkowy część V.

A ja sie pochwale dwoma drobiazgami ktore mi przyszly niedawno:

robocik do parzenia herbaty - taki jak na zdjeciach, wyglada na porzadnie zrobionego, dobrze sie otwiera i zamyka, nie uzywalam jeszcze bo to na drobny upominek, ale wydaje sie spelniac swoja funkcje, fajny gadzet dla smakoszy herbaty

szczoteczka do mycia twarzy - super, mieciutka, wygodna w uzyciu, to juz moja druga, poprzednia mialam jakies pol roku i bylam bardzo zadowolona, z pewnoscia za kilka miesiecy znow zamowie na zmiane

No, to tyle.
seabear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 12:22   #4502
ADMIRABLA
Rozeznanie

U mnie dzisiaj tylko dwie przesyłki :/
Naszyjnik oraz ładowarka samochodowa.
Naszyjnik http://ali.pub/vpeu8
Naszyjnik bardzo dobrze wykonany kolory żywe. Wygląda bardzo ładnie
Ładowarka sprawdzona w samochodzie i działa
http://ali.pub/6atmd
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160107_142831.jpg (85,0 KB, 40 załadowań)
ADMIRABLA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 12:32   #4503
ADMIRABLA
Rozeznanie

Wrzucam jeszcze real fotki zamówionych jakiś czas temu bransoletek.
http://ali.pub/2wu4v http://ali.pub/l85by
Bransoletki są dość ciężkie, są z jakiegoś kamienia i starannie wykonane. Wyglądają bardzo fajnie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20151210_125459.jpg (63,4 KB, 101 załadowań)
Stary 2016-02-15, 12:46   #4504
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 14:21   #4505
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
U mnie nic takiego się nie stało i nie sądzę żeby popękały, ja mam dużą kolekcję bransoletek na gumce to mój ulubiony rodzaj, zarówno kupionych na ali jak i z kamieni szlachetnych czy półszlachetnych (ze srebrem złotem)kupionych w PL czy też zrobionych samodzielnie i wszystkie noszą się bardzo dobrze więc polecam.
Stary 2016-02-15, 14:23   #4506
ADMIRABLA
Rozeznanie

Kolejna przesyłka jak mnie nie było listonosz pomylił skrzynki i wrzucił sąsiadowi. Więc jeszcze jedna rzecz na dzisiaj.
Zestaw obiektywów do telefonu komórkowego http://ali.pub/u3fmj
Ja mam Huawei i zdjęcia wychodzą fajnie, czytałam że sporo osób kupuje mimo że w opisie aukcji są inne model. Foto na szybko makro z tej samej odległości z obiektywem i bez
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160215_151152.jpg (65,2 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160215_151103.jpg (95,8 KB, 78 załadowań)
Stary 2016-02-15, 16:13   #4507
maybeona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
W Chinach jest nowy rok. Spokojnie. Ja tez zamówiłam parę rzeczy i zaplacilam i mam tak samo
Moje Drogie, do Was paczki idą dwa tygodnie. A ja od tygodnia czekam i status mojego zamówienia wciąż 'oczekuje na płatność'. Zakup i płatność 09.02, potwierdzenie z przelewy 24 że wysłali kase dalej. Sprzedający mówi, że nie widzi zapłaty. Wiem, że w Chinach jest nowy rok, ale to chyba przegięcie. Do kogo uderzyć teraz? Gdzie szukać pieniędzy? To moje pierwsze zakupy :-(
maybeona jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-15, 16:24   #4508
mal00nie
Zakorzenienie

admirabla Ty szczerze doradzasz czy masz zarobek z wklejania tych linków ?

mal00nie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 17:43   #4509
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mal00nie Pokaż wiadomość
admirabla Ty szczerze doradzasz czy masz zarobek z wklejania tych linków ?
Wszystko co kupuję najpierw testuje przed recenzją wszystkie zdjęcia są mojego autorstwa, nie wrzucam tylko linków w stylu właśnie to kupiłam kupujcie... Należę do kilku grup na FB gdzie jest reguła wrzucania real foto a nie tylko linków właśnie po to żeby można było zweryfikować stan faktyczny. Sama też kupuje wiele polecanych rzeczy na grupach i jestem z nich zadowolona m.in są to dzisiaj wrzucone bransoletki czy obiektywy do aparatu. Polecane dzisiaj bransoletki są przeze mnie używane często moja kolekcja jest spora i wśród nich jest kilka z ali i są dobre jakościowo. Proponuję zajrzeć na FB do kilku grup i poczytać ile osób je kupiło i jakie ma o nich zdanie.
I żeby nie było w załączeniu moje bransoletki więc mam porównanie, wśród jadeitów onyksów cytrynów granatów jaspisów i amazonitów jest sporo z ali które są równie dobre nie są to pewnie kamienie półszlachetne a jakieś marmurki ale są dobrej jakości jak za taką cenę.
Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20160215_143626.jpg (212,5 KB, 96 załadowań)

Edytowane przez ADMIRABLA
Czas edycji: 2016-02-15 o 19:07
Stary 2016-02-15, 18:03   #4510
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maybeona Pokaż wiadomość
Moje Drogie, do Was paczki idą dwa tygodnie. A ja od tygodnia czekam i status mojego zamówienia wciąż 'oczekuje na płatność'. Zakup i płatność 09.02, potwierdzenie z przelewy 24 że wysłali kase dalej. Sprzedający mówi, że nie widzi zapłaty. Wiem, że w Chinach jest nowy rok, ale to chyba przegięcie. Do kogo uderzyć teraz? Gdzie szukać pieniędzy? To moje pierwsze zakupy :-(
Możesz napisać do aliexpress i zapytać czy mają już przelew z tego co widzę to sporo jest teraz takich przypadków, teraz był ich nowy rok i pewnie dłużej to trwa, na kilku grupach na FB od kilku dni nie ma dnia żeby ktoś nie wrzucił takiego pytania więc spokojnie poczekaj płatność musi się zweryfikować masz potwierdzenie więc nic nie zginie. Niektóre osoby pisały że zamówienie potrafiło do nich dojść a płatność była w oczekiwaniu.

Czas edycji: 2016-02-15 o 18:05
Stary 2016-02-15, 18:11   #4511
maybeona
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ADMIRABLA Pokaż wiadomość
Możesz napisać do aliexpress i zapytać czy mają już przelew z tego co widzę to sporo jest teraz takich przypadków, teraz był ich nowy rok i pewnie dłużej to trwa, na kilku grupach na FB od kilku dni nie ma dnia żeby ktoś nie wrzucił takiego pytania więc spokojnie poczekaj płatność musi się zweryfikować masz potwierdzenie więc nic nie zginie. Niektóre osoby pisały że zamówienie potrafiło do nich dojść a płatność była w oczekiwaniu.
Daj Boże, żeby tak było.
Podobno przelew dochodzi w 24h, a mój w tydzień nie może? Obawiam się, żeby to gdzieś w końcu nie utknęło. Próbowałam skontaktować się na chat z customer service, ale po zadaniu pytania kazali czekać i strona zamierała. I ani w te, ani w tamte. A nie znalazłam innego sposobu by się skontaktować.
Obawiam się też żeby zamówienie się nie anulowało.
maybeona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 18:27   #4512
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez maybeona Pokaż wiadomość
Daj Boże, żeby tak było.
Podobno przelew dochodzi w 24h, a mój w tydzień nie może? Obawiam się, żeby to gdzieś w końcu nie utknęło. Próbowałam skontaktować się na chat z customer service, ale po zadaniu pytania kazali czekać i strona zamierała. I ani w te, ani w tamte. A nie znalazłam innego sposobu by się skontaktować.
Obawiam się też żeby zamówienie się nie anulowało.
Do dzisiaj mieli wolne więc pewnie i w ali niewiele os miało dyżur. Nie wiem czy znasz grupy na FB jak by Cię interesowało to daj znać na priv podam szczegóły. Tam uzyskasz info odnośnie różnych sytuacji. A z tymi przelewami to właśnie jakiś koszmar ostatnio bardzo dużo os o to pytało. Nawet tutaj kilka dni temu ktoś pytał.
Edit: właśnie widzę że godz temu ktoś na fb zapytał o to samo a przelew zrobił 02.02 więc też dawno. I ktoś doradził żeby poprosić przelewy o potwierdzenie że od nich wyszło i wysłać to do ali

Czas edycji: 2016-02-15 o 18:45
Stary 2016-02-15, 19:21   #4513
assiuci
Zakorzenienie

Dziewczyny pomóżcie. 26.01 zamówiłam sukienke, do dnia dzisiejszego jest "oczekiwanie na przesylke" zostały 2 dni i nie wiem czy anulować zamówienie czy wydłużyć czas przetwarzania bo majfrend nie odpisuje na moje wiadomości czy wysłał lub kiedy to zrobi.. pierwsza moja taka sytuacja więc nie wiem co robić...
assiuci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 19:37   #4514
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez assiuci Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomóżcie. 26.01 zamówiłam sukienke, do dnia dzisiejszego jest "oczekiwanie na przesylke" zostały 2 dni i nie wiem czy anulować zamówienie czy wydłużyć czas przetwarzania bo majfrend nie odpisuje na moje wiadomości czy wysłał lub kiedy to zrobi.. pierwsza moja taka sytuacja więc nie wiem co robić...
Mieli wolne świętowali, jeśli to nie "cebula" a normalny zakup to przedłuż sama czas wysyłki ale poczekaj jeszcze może się tak zdarzyć że on jutro pojutrze sam to zrobi, dzisiaj na FB jeden z majfriendów pisał że maja masę zamówień i strasznie dużo pracy więc spokojnie im zależy na zamówieniach więc sam powinien wysłać. Ja miałam kilkakrotnie taka sytuację że na kilka godz przed upływem czasu sprzedawca zmieniał status
Stary 2016-02-15, 20:05   #4515
assiuci
Zakorzenienie

Cytat:
Mieli wolne świętowali, jeśli to nie "cebula" a normalny zakup to przedłuż sama czas wysyłki ale poczekaj jeszcze może się tak zdarzyć że on jutro pojutrze sam to zrobi, dzisiaj na FB jeden z majfriendów pisał że maja masę zamówień i strasznie dużo pracy więc spokojnie im zależy na zamówieniach więc sam powinien wysłać. Ja miałam kilkakrotnie taka sytuację że na kilka godz przed upływem czasu sprzedawca zmieniał status
Chyba nie cebula, zapłaciłam 7-8$. Sporo aukcji było w podobnych cenach. Wiem właśnie ze święto ale dzień później zamawialam i jedno doszło reszta ma status w doręczeniu a przy tym nic się nie zmienia. Poczekam 2 dni i najwyżej przedluze jeszcze trochę. Ja myślałam że sprzedający przedłuża czas ale już wiem że to ja mam to zrobic

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Wcześniej pisałam o takim jedynym ze pisał żebym doplacila, jak mu odp ze nic takiego nie zrobię i to jest oszustwo to nic nie odp. Myślicie że mimo to wyśle zamówienie?
Stary 2016-02-15, 20:50   #4516
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Chyba nie cebula, zapłaciłam 7-8$. Sporo aukcji było w podobnych cenach. Wiem właśnie ze święto ale dzień później zamawialam i jedno doszło reszta ma status w doręczeniu a przy tym nic się nie zmienia. Poczekam 2 dni i najwyżej przedluze jeszcze trochę. Ja myślałam że sprzedający przedłuża czas ale już wiem że to ja mam to zrobic

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Wcześniej pisałam o takim jedynym ze pisał żebym doplacila, jak mu odp ze nic takiego nie zrobię i to jest oszustwo to nic nie odp. Myślicie że mimo to wyśle zamówienie?
Ad 1 Oni mieli w różnym czasie to świętowanie nowy rok plus to święto wiosny niektórzy zaczęli 26 28 stycznia a inni później, jedni wracają 15 inni po 20 nie trafisz za nimi każdy ma swojej zasady nie ma co się denerwować pewnie sam kliknie że wysłał jak zobaczy że się czas kończy ja tak miałam z niektórymi zamówieniami z 11.11 one wtedy tez miały wydłżony czas wysyłki i np cążki mi odznaczył dosłownie na dwie godz przed końcem czasu ale odznaczył.

Ad2 Jak mu to napisałaś to dobrze bo takie są zasady Oni tak piszą bo niektórzy się nabierają i dopłacają a tak wie że ty zasady znasz i wyśle ja miałam dwie takie sytuacje i wysłał miejmy nadzieję że i u Ciebie wyśle.
Stary 2016-02-15, 20:57   #4517
assiuci
Zakorzenienie

Cytat:
Ad 1 Oni mieli w różnym czasie to świętowanie nowy rok plus to święto wiosny niektórzy zaczęli 26 28 stycznia a inni później, jedni wracają 15 inni po 20 nie trafisz za nimi każdy ma swojej zasady nie ma co się denerwować pewnie sam kliknie że wysłał jak zobaczy że się czas kończy ja tak miałam z niektórymi zamówieniami z 11.11 one wtedy tez miały wydłżony czas wysyłki i np cążki mi odznaczył dosłownie na dwie godz przed końcem czasu ale odznaczył.

Ad2 Jak mu to napisałaś to dobrze bo takie są zasady Oni tak piszą bo niektórzy się nabierają i dopłacają a tak wie że ty zasady znasz i wyśle ja miałam dwie takie sytuacje i wysłał miejmy nadzieję że i u Ciebie wyśle.
Mam nadzieję bo torebka fajna i super cena wyszła za nia poczekamy zobaczymy. Nie będę się denerwować narazie. Przeczekam 2 dni i najwyżej wydłuża czas.

Dzięki za pomoc :thumbup:
Stary 2016-02-15, 21:15   #4518
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Mam nadzieję bo torebka fajna i super cena wyszła za nia poczekamy zobaczymy. Nie będę się denerwować narazie. Przeczekam 2 dni i najwyżej wydłuża czas.

Dzięki za pomoc :thumbup:
Nie ma sprawy a jak już dojdzie podziel się opinią
Stary 2016-02-15, 21:29   #4519
assiuci
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma sprawy a jak już dojdzie podziel się opinią
Nie ma sprawy. Póki co 3 z 14 zamówień mi przyszło
Stary 2016-02-15, 22:06   #4520
201607111017
Konto usunięte

Cytat:
Ja 24 zamowilam 10 rzeczy... Nie przyszła jeszcze ani jedna
201607111017 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-15, 22:46   #4521
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mamdwaoka Pokaż wiadomość
Ja 24 zamowilam 10 rzeczy... Nie przyszła jeszcze ani jedna
Cytat:
U mnie to samo czekam na 12 rzeczy z czego jedno zamówienie z 20.01 i które na 100% miało wyjść przed świętem a od 02.02 leży w Chinach na customs wrrr a to miało być na prezent na koniec lutego :/ trochę się zgapiłam z czasem bo nie mogłam się zdecydować i teraz mam nerwówkę
Stary 2016-02-16, 06:33   #4522
assiuci
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to samo czekam na 12 rzeczy z czego jedno zamówienie z 20.01 i które na 100% miało wyjść przed świętem a od 02.02 leży w Chinach na customs wrrr a to miało być na prezent na koniec lutego :/ trochę się zgapiłam z czasem bo nie mogłam się zdecydować i teraz mam nerwówkę
Spokojnie jeszcze ma dużo czasu także pewnie dotrze
Wczoraj dostałam 2 wiadomości ze zostały wysłane 2 rzeczy, ☠☠☠☠☠☠☠ki takie a to na czym mi zależy dalej czeka
Stary 2016-02-16, 09:29   #4523
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Spokojnie jeszcze ma dużo czasu także pewnie dotrze
Wczoraj dostałam 2 wiadomości ze zostały wysłane 2 rzeczy, ☠☠☠☠☠☠☠ki takie a to na czym mi zależy dalej czeka
Zawsze tak jest że to na co się czeka najbardziej albo idzie najdłużej albo czeka na wysyłkę dniami :/ to już standard taka złośliwość a niektóre pierdółki wysyłane są w ciągu 24 godz i dochodzą w 9dni nierejestrowaną nie trafi się za tym
Stary 2016-02-16, 11:13   #4524
sandrek
Zakorzenienie

Cześć, dziewczyny. Chcę zamówić kilka rzeczy z alie, czytałam kilka poradników, ale nadal jestem w kropce. Czy ktoś mógłby odpowiedzieć na pytanie - jaka metoda płatności jest najczęściej wybierana i jest bezpieczna?
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 11:23   #4525
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sandrek Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny. Chcę zamówić kilka rzeczy z alie, czytałam kilka poradników, ale nadal jestem w kropce. Czy ktoś mógłby odpowiedzieć na pytanie - jaka metoda płatności jest najczęściej wybierana i jest bezpieczna?
przejrzyj watek techniczny
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=846891
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 11:25   #4526
sandrek
Zakorzenienie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;55806476]przejrzyj watek techniczny
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=846891[/QUOTE]

Dzięki, napisałam nie w tym temacie co miałam.
sandrek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 13:05   #4527
kalina121
Wtajemniczenie

Cześć, mam takie pytanie- zamówiłam buty, miały być skórzane, nie są, na dodatek mają dziurę z przodu-nosić tego się nie da,jakość okropna. Założyłam spór, opisałam i dołączyłam zdjęcia. Majfrend odpisał że zwróci 30% ceny. Chciałam dopisać mu parę słów i dodać zdjęcie
-gdzie to zrobić? tam gdzie "modyfikuj" czy na dole w "zostaw wiadomość dla sprzedającego"
- jeśli nie zgadzam się na te 30% ceny-eskalować spór teraz czy na coś mam czekać?
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 13:40   #4528
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
Cześć, mam takie pytanie- zamówiłam buty, miały być skórzane, nie są, na dodatek mają dziurę z przodu-nosić tego się nie da,jakość okropna. Założyłam spór, opisałam i dołączyłam zdjęcia. Majfrend odpisał że zwróci 30% ceny. Chciałam dopisać mu parę słów i dodać zdjęcie
-gdzie to zrobić? tam gdzie "modyfikuj" czy na dole w "zostaw wiadomość dla sprzedającego"
- jeśli nie zgadzam się na te 30% ceny-eskalować spór teraz czy na coś mam czekać?
Jesli chcesz odpisać i dodać foto to modyfikuj spór.
Stary 2016-02-16, 13:46   #4529
kalina121
Wtajemniczenie

Cytat:
Jesli chcesz odpisać i dodać foto to modyfikuj spór.
Dzięki za szybką odpowiedź, a eskaluje się samo po upływie tych 10 dni, czy, jeżeli nie zgadzam się na kwotę zaproponowaną przez majfrenda, mam eskalować teraz?
kalina121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-16, 13:47   #4530
ADMIRABLA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalina121 Pokaż wiadomość
Dzięki za szybką odpowiedź, a eskaluje się samo po upływie tych 10 dni, czy, jeżeli nie zgadzam się na kwotę zaproponowaną przez majfrenda, mam eskalować teraz?
Najpierw dodaj foto i dowody na to że nie są skórzane etc foto dziury etc a później możesz eskalować albo czekać co majfriend odpowie ale znając ich dla niego pewnie wszystko dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości