![]() |
#4501 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Massimo Dutti - część IX
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Teraz chyba jest dłuzszy termin odkąd ustawa się zmieniła, coś mi świta że nawet rok od zauważenia wady
![]() Niech mnie ktoś poprawi jak coś pomieszałam ![]() Tylko oczywiście dotyczy zakupów kiedy ustawa już obowiązuje, do wcześniejszych stara ustawa ![]() Edytowane przez martitkaa Czas edycji: 2015-02-04 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Wtajemniczenie
|
nie interesuje mnie opinia osoby przyjmującej, jeszcze by tego brakowało że ona decydowała jakie mam prawa, a jakie nie
![]() ważne jest to co wynika z ustawy z zastrzeżeniem modyfikacji na jaką zgadza się ustawodawca. moja 89 letnia ciotka 3 lata temu kupiła 3 rondle za 2,5 tys zł. i tez mi powiedzieli że nie przyjmą. no to się ☠☠☠☠a zdziwili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki ostudzę wasze zapały (choć zgadzam się z nimi)
Ale KC ma tu mało do powiedzenia. Zwrot jest nie na podstawie przepisów ale na podstawie regulaminu sklepu. Chyba, że mówimy o zwrocie ze sklepu online ale wtedy obowiązuje ustawowo termin krótszy ![]() Sklep robi ukłon w strone klienta przyjmując zwrot ze sklepu stacjonarnego (co innego jeśli w sklepie nie ma przymierzalni np lidl) Tylko zwrot z online jest prawnie uregulowany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Z pół roku do roku został wydłużony czas reklamacji z tytułu niezgodności towaru z umową
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
edit. az se do tego regulaminu sięgnęłam ![]() wazny w tej sprawie jest ten frgament: "Zwroty w Massimodutti.com są zawsze bezpłatne, a na dokonanie ich użytkownik ma 30 dni od daty zakupu." inne zapisy dotycza juz formy zwrotu. to nas nie interesuje. czyli regulamin okresla tylko ile dni mamy na zwrot: 30 które liczy się od daty zakupu. ale nic nie stanowi o tym czy dzień ten wlicza sie czy nie do terminu. gdyby to określał, wtedy wiązał by nas regulamin, a nie art. 111 kc.. ale skoro tego nie robi wiaże nas - mnie i sklep - kc. oczywiscie w trakcie rozmowy usłyszec możemy różne wersje, to co z tym zrobimy zalezy od determinacji kupującego ![]() co do lidla - obowiazuje ta sama zasada. skoro sklep przewiduje zwrot i daje ileś tam dni na jego dokonanie, to tez trzeba by zerknąć do regulaminu. zmykam do swojej roboty ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zadomowienie
|
Zwrot chyba zostanie przyjęty bo wysłali mi już tę etykietkę do wydrukowania i naklejenia na pudełko.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4512 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
![]() jesli zatem sklep online tak liczy termin (bez dnia zakupu), a regulamin nie okresla w rozny sposob terminów dla zwrotu za pomoca kuriera i do stacjonarnego, to sorry ale sprzedawczyni nie może nam odmówić zwrotu ![]() jesli tak gada - poprosić ją grzecznie o tel do regionalnego lub o napisanie oswiadczenia że bylysmy w tym i tym dniu w md, ze chciałysmy dokonać zwrotu towaru x nowego z metkami przedstawiając dowód zakupu i ze nam odmówiono - niech sie podpisze i pieczątka sklepu. pewnie gdy usłyszy taką prośbę to przyjmie rzeczy ![]() nie dajmy sobie w kasze dmuchać laski ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny macie linki do okularów przeciwsłonecznych z wyprzedaży? i w ogóle któraś z Was kupowała je kiedyś? Widziałam ostatnio w massimo bardzo ładne awiatorki, ale nie miałam czasu przymierzać, bo byłam z chłopakiem (wiecie co to znaczy:P), ale zastanawia mnie jak u nich z ochroną przed słońcem? bo cena prawie jak u optyka :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 42-43cm ![]()
![]() |
#4516 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mam Emu ,uwielbiam je . łażę w nich na okrągło, są cudownie brzydkie ale ciepluchne . młodsze dziecię też ma i innych nie chce nosić . kupuj !
![]() |
#4517 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mąż mnie wypędzi z domu z tymi wszystkimi szmatami i Emu... hahahaha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Ja mam czarne emu stingery kupione rok temu i orzechowe emu ze starej kolekcji kupione w USA 5 lat temu, obie pary kocham i noszę b. często w czasie mrozów. Te ze starej kolekcji biorę za każdym razem jak jadę w góry, cały czas trzymają się super.
Emu stingery kupiłam na eobuwie, pamiętam, że dorwałam jakiś rabat i wyszły dosyć korzystnie, te ze starej kolekcji (lepsze wg mnie niż stingery, to jest taka kolekcja podstawowa, której w PL nigdy nie widziałam) kupiłam w USA. Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2015-02-04 o 21:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() powiedz jeszcze jaki masz kolor i jak je pielęgnujesz? ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pielęgnuję je tak, że przed sezonem spryskuje sprejem zabezpieczającym przed wilgocią, jak sie pobrudzą, to czyszcze gąbeczką namoczoną normalnie w wodzie, te 5-letnie prałam po sezonie w pralce na delikatne obroty i bez wirowania i suszyłam z wepchaną do środka szmatką, nic sie z nimi nie stało. Ale jak zabrudzą sie w ciągu sezonu to nie piore ich, tylko czyszcze wilgotną szmatką. Czarnych jeszcze nie prałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Raczkowanie
|
4 pary stingerów ... i pewnie wszystko zaczęło się tutaj
![]() ![]() ![]() ciekawa żem gdzie wkrótce zawitam....już podglądam wątek o melissach vivienne w. ,Trollbeads, jakieś l.viuttony, aaaaa ...toż to jakaś zaraza....lekarza albo ![]() mam czarne stingery lo ,kosztowały.....uwaga.... 250zł . dorwałam w takiej cenie bodajże w listopadzie zeszłego roku. kiedyś widząc dziewczyny w tego typu butach, pukałam się w głowę ,jak można nosić takie cóś ![]() ![]()
#4522 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i juz zastanawiałam się nad rozmiarówką bo Ona Z i Mirinda ładne bluzeczki powklejały ![]() dlatego zaraz szybciutko uciekam do biblioteki. tam nie mam netu ![]() cale szczescie ze ja nie lubie tych flanelowych kaloszków. jeden problem mniej ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez mabuu Czas edycji: 2015-02-05 o 07:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ooooo, właśnie to Mollinka i Edycisko ![]() dodam, że mam ze 20 butelek perfum ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A do tego nie ma nic w linkach żebym sobie mogła chociaż coś kliknąć na pocieszenie ![]() ![]()
#4526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i też nad tym ubolewam, że nie ma nic w linkach. Mam sporo rzeczy do zwrotu, ale jeszcze musze zrobić rekonesans, co na 100% oddaje, co zostawiam, bo nie ma co kliknąć na pocieszenie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Współczuję, że anulowali zamówienie ![]() Swoja drogą, to nieładnie ze strony pana Dutti ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Wtajemniczenie
|
ania nie placz. przyjdzie ruda
![]() omg laski jestem w piekle. tu nie ma zadnych szmat. tylko ksiazki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.