|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
Gryzia TŻ mówi, że to Wy powinniście kupić materiały i to, że fachowiec chce to naprawić to jego dobry gest. Wzywanie rzeczoznawcy to drogi interes i się nie opłaca.. Musicie udowodnić tej firmie, że to oni uszkodzili tą ścianę- potrzeba kilku świadków.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXVI
Dzięki, tak myślałam. W sumie to wypadek losowy, nikt tego celowo nie uszkodził. Mąż podparł resztę na tyle na ile się dało i tyle. W poniedziałek rozbiorą komin i posprzątają, a odbudują jak już będzie dach stawiany, żeby od razu to przykryć i wzmocnić drewnem...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Konto usunięte
|
U nas pierwsze wyjście bez Artka wieczorne zakończone niepowodzeniem. Byliśmy na Męskim graniu, było cudownie, ale Artek tak płakał, że musieliśmy wziąć taksówkę i wracać szybko,uspokoil się dopiero na mnie.. Ale i tak było super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zakorzenienie
|
Perse Fajnie się tak trochę zresetować.. ? Marzy mi się to ostatnio.
Monia Co u Was? Jak Dominika dziś? Idziecie do szpitala? Fajny filmik o probiotykach ![]() https://www.youtube.com/watch?v=AsIghjfVmM0 |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zadomowienie
|
Gryzelda to beznadziejna sprawa z tą ścianą
![]() Perse fajnie że mieliście chwilę we dwoje ![]() Edytowane przez muffi24 Czas edycji: 2015-07-27 o 08:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
Fiol - nie idziemy. dzis było kilka normalnych kup, krwi nie ma. pojdziemy do pediatry. boje sie ze w szpitalu tylko cos zlapie a w tym momencie chyba potrzeby nie ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda, współczuję.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;52203631]Byliśmy na Męskim graniu[/QUOTE] ![]() ![]() a rozmawialiście z A., że idziecie? jak Was żegnał? w jakiej sytuacji zaczął płakać? Wika, proszę się odmeldować!
![]() |
#4508 |
Konto usunięte
|
Monia oby się u Was poprawiło
![]() Pani, tak, normalnie się pożegnaliśmy. A. nie sprawiał żadnego problemu, bawił się z moją mamą, zjadł co mu tam dała (nie wnikam nawet ![]() Mnie się raz zdarzył taki atak płaczu, byłam wtedy całkiem sama, musiałam go rozbudzić i później jeszcze raz usypiać, bo nie umiałam go uspokoić w czasie tego ataku. No ale moja mama nie wiedziała, co robić, przytulała go, próbowała uspokoić, ale płakał strasznie, więc zadzwoniła po mnie. Szczęśliwie (tak, jestem wyrodną matką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;52213700]Monia oby się u Was poprawiło
![]() Pani, tak, normalnie się pożegnaliśmy. A. nie sprawiał żadnego problemu, bawił się z moją mamą, zjadł co mu tam dała (nie wnikam nawet ![]() Mnie się raz zdarzył taki atak płaczu, byłam wtedy całkiem sama, musiałam go rozbudzić i później jeszcze raz usypiać, bo nie umiałam go uspokoić w czasie tego ataku. No ale moja mama nie wiedziała, co robić, przytulała go, próbowała uspokoić, ale płakał strasznie, więc zadzwoniła po mnie. Szczęśliwie (tak, jestem wyrodną matką ![]() Wazne ze udało sie wam wyjść ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Raczkowanie
|
gryzia współczuje problemów z budową
![]() Pogoda paskudna.. Synek bardzo boleśnie rozpycha się...ojj daje popalić...parę razy syknęłam czy jęknęłam z bólu przy R a ten pyta "skurcz?!" ![]() ![]() Spróbuje dodać brzuchol ale nie wiem jak wyjdzie...
![]() Edytowane przez michasia429 Czas edycji: 2015-07-27 o 18:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Perse super że chociaż na troche wyszłaś z domu
![]() Gryzia współczuje. taki pech ![]() Berbie jak w pracy? Pani jak Młoda? ![]() Kubek, szukacie niani czy przy żłobku zostajecie? Jaka jest szansa że Maks sie nie zaraził od kolegi anginą jedząc wspólnie tego samego chrupka w sobotę, a w niedziele tamten miał pierwsze objawy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zakorzenienie
|
ja od kilku dni próbuję coś napisać, ale albo mi komp siada albo wizaz robi sobie przerwę.
wczoraj mieliśmy chrzciny, więc dziś w pracy jestem wymięta. u nas w rodzinie teraz dużo małych dzieci się rodzi i umieram z zazdrości jak patrzę na te malutkie szkraby. a w sierpniu ma się urodzić bratanek mojego męża. ale będę płakać ze szczęścia... gryzia i jak ze ścianą? monika jak dziś Dominika? panika dalej na wsi? jolja jak nastawienie przed powrotem do pracy? alfa wiem, ze się nosicie w chuście. jaką polecasz? byłaś na jakichś warsztatach wiązania? jak Gloria i jej starszy brat? rena jak Mateuszek? przybiera? a co postanowiliście z mieszkaniem? zdecydowaliście się na te, na które trzeba dłużej poczekać? anitax jak w pracy? jak Emilka znosi rozstanie? perse dobrze, że udało się choć trochę wyjść. kucyk wybrałaś się do lekarza? zebra opalacie się? dziewczyny jaką szczepionką szczepiliście na meningokoki. w ten piątek nie pozwolili mi zaszczepić razem z świnką, odrą i różyczką. mam przyjść na szczepienie za 6 tygodni. mam zamówić szczepionkę jaką chcę ![]() nie wyobrażacie sobie jak w piątek wieczorem cieszyłam się na myśl, że spędzę cały dzień ze swoim dzieckiem. bardzo dobrze zrobił mi powrót do pracy, doceniam każdą chwilę z nim. Krzyś w sobotę miał imieniny więc dostał stos książeczek. czyste szaleństwo. dziś rano gdy dopadł do swojej biblioteczki i w ciągu kilku minut przewrócił wszystkie książki do góry nogami postanowiłam, ze połowę z nich schowam i będę naprzemiennie wyciągać tak jak to robię z zabawkami. powiedziałam mu o tym i przy nim zaczęłam robić selekcje, na początku zaczął mi książki z rąk wyrywać. jak już udało mi się wybrać stosik i powiedziałam, że te książeczki schowam i dam mu później to zaczął za mną biec i krzyczeć nie. udało mi się w końcu odwrócić jego uwagę i schować część książek. mały mądraliński. ogólnie jest bardzo kontaktowy, nic mu tak nie wychodzi jak mówienie "nie". potrafi wyrazić też to na co ma ochotę, ciągle słyszę "dyć" i widzę wyciągniętą rączkę. oczywiście najczęściej chce tego co nie można. z podwórka zawsze wracamy z płaczem, od samego rana czatuje przy drzwiach wyjściowych z nadzieją, że ktoś się zlituje i choć trochę weźmie go na podwórek. na podwórku króluje basen i piaskownica. kamieniami ozdobnymi wysypanymi wokół drzewek też nie pogardzi. jak ma ochotę popchać których ze swoich wozów to podwórek to dla niego za mało, od razu na ulicę prowadzi. gdy widzi skarpety od razu przykłada sobie do nóg, czesze się grzebieniem, ładnie myje ząbki. namiętnie pija z kubka z różnym skutkiem. najbardziej kocha tatę i dziadka, gdy któryś z nich pojawi się na horyzoncie i nie weźmie go na ręce to jest raban. do mamy idzie tylko w momencie gdy proponowana jest cyca. wstaje rano w tanecznym nastroje, po przebudzeniu siada na łóżku i wykonuje taniec węża. poproszony o zaśpiewanie śpiewa "lalala" (babcia ogląda brzydule a Krzyś uwielbia czołówkę). ślicznie daje buzi mamie i przytula wszystkie misie. oprócz świnki z Ikei. a, że przystojniak z niego niesamowity to już nie będę mówić ![]() mogłabym o nim godzinami.
#4513 |
Zakorzenienie
|
![]() pani, podczytuję, ale nie bardzo mam o czym pisać - wróciliśmy z wakacji, praca od rana do wieczora, wieczorami przetwory (ogóry, soki, kompoty itd), w weekendy praca u rodziców, kolejne remonty, malowania... Próbuję się też powoli oswoić z sytuacją, że będę jedyną w tym wątku AM, której się nie udało. I jakoś moje życie coraz bardziej odbiega od tematyki "wspieramy się, gadulimy..." Choć mój mąż podpytuje co jakiś czas: "a co tam u wspierających się gadulin" ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Perse dobrze, że chociaż na trochę udało się wyjść ![]() ja nie widzę ![]() Cytat:
póki co wynajmujemy i czekamy na nasze, które będzie wybudowane za rok - także dłużej musimy poczekać, ale będzie w dużo lepszej lokalizacji więc się opłaca poczekać i niestety więcej zapłacić za m2... Hope - pisałaś o medeli calma i dziś ją zamówiłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4515 |
Konto usunięte
|
Berbie ściana rozebrana prawie do 0... W przyszłym tygodniu będą murować od nowa, bo koleś bierze ślub w sobotę i teraz nic nie będzie robił...
Jak piszesz o Krzysiu to ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie remonty znowu poczyniasz?
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
Kucyk oby się nie zaraził, szanse zawsze są
![]() Rena lepiej wynajmować i zbudować wymarzony dom ![]() Berbie normalnie twój Krzyś to mnie zauroczył jak tak piszesz ![]() Mi się jakoś samotnie zrobiło, ciężko mi rozmawiać i spotykać się z koleżankami... Tych które wiedzą co się stało unikam całkiem, z resztą zapraszają mnie ciągle na różne imprezy, a chyba nie dziwne że nie mam na to ochoty ![]() Do tego mąż oznajmił dziś żebyśmy odczekali rok ze staraniem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Zakorzenienie
|
Berbie pięknie piszesz o Krzysiu
![]() Wika co z adopcją?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |
Zakorzenienie
|
Ja po pierwszym dniu
![]() Rano jak się z Madzią żegnałam to chciało mi się płakać... W pracy nie było źle, teraz sezon urlopowy to mam spokojnie trochę luzu, żeby znów się wdrożyć bez nerwów. Po pracy gnałam do teściów, a moje dziecko sobie nic nie zrobiło z mojej nieobecności i słodko spało na spacerze. Madzia u dziadków świetnie się bawiła ![]() ![]() Jutro znów u dziadków, a od środy z tatą - mam nadzieję, że będzie tak samo dobrze. Okazuje się, że Madzia jednak potrafi pić z butli - ale tylko babci się to udaje. ![]() Cytat:
![]() muffi a czemu rok? Czas szybko ucieka ![]() Wika a co ze staraniami/adopcją? ![]() ![]()
![]() |
#4520 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
#4522 |
Zakorzenienie
|
Jojla to nic tylko pracować
Berbie imieninowe życzenia dla Krzysia Monia,jak sytuacja? Kucyku, małe stopki juz wygojone? Berbie jestemy tydzień a tylko 2dni było słońce. Wystarczyło abym się spaliła a Kasia pochorowała po kąpieli w morzu. Pozdrawiamy z wakacji pod chmurką
#4523 |
Zakorzenienie
|
Byłam u pediatry, ale wizyta bardzo krótka i czuję się olana. Niewiele powiedziała (chociaż o mm wspomniała), nawet jej nie zważyła, a wcześniejsze mniejsze przyrosty pewnie były przez te kupy (naprawdę?). Twierdzi, że alergia bo krostki na brodzie, trochę na policzkach. Na moje to bardziej z przegrzania, ale mogę się mylić. Kupy już lepsze, choć nie idealne, ale znowu większość dnia płakała, spała na rękach, wybudzała się z piskiem, płaczem. Pediatra nic na to. uwielbiam lekarzy (przynajmniej niektórych)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
Berbie u nas dzien swistaka
![]() ![]() Glorka mi 2 dni marudziła, a kupy nie bylo 4 dni nie wiem czy to u niej bedzie taka fizjologia czy jednak dokuczało jej to w brzuszku (dzis obudzila sie o polnocy nie spala do 2, pozniej od 4 do 6 marudzenie i prężnie, w koncu po 6 zrobila kupe i spokoj) moge jakos jej pomoc swoja dieta na to (poza tym ze srednio wierze w diety kp) No i smoczek to nadal zło, kto mial dzieci bez smoczkowe? Jak to jest, jest ryzyko ssania kciuka itp, nie msci sie z czasem ten brak smoczka? A co do chusty mamy bawelniana nati (sa i bardziej wypasione z bambusem czy lnem ale cena zabija), a wiazać uczylismy sie sami z pomoca youtuba ![]()
#4525 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Młoda w upały to Torres bis. Masakra. Jesteśmy na wsi, Michał ma wakacje. i co? zaraził się? ![]() ![]() ![]() ![]() kategoria: "nie udało się" boli. Szczerze pisząc mam nadzieję, że zaskoczy. że jak "odpuściłaś", to blokady puszczą... Tak czy owak - pisz ![]() ![]() Cytat:
![]() mam calmę i bardzo sobie chwalę ![]() piękny powrót. do pozazdroszczenia ![]() Cytat:
![]() wpycham jej ten silikon, palcem podtrzymuję, ale nie chce (ale ja walczę z uporem maniaka ![]() heh. za to właśnie palec (wskazujący), róg pieluchy - ssie chętnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() kochana wiem jak Ci ciężko - doskonale Cię rozumiem, ale trzeba żyć dalej (jakkolwiek to brzmi)! trzeba walczyć o szczęście i wiem co mówię! zobaczysz, że będzie dobrze!a dlaczego macie czekać rok - mąż się boi kolejnej straty? rozmawiałaś z nim? no to super ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() czytałam, że jedynie wysoko błonnikowe rzeczy należałoby jeść żeby ulżyć maluszkowi - choć też w te diety mało wierzę... ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
a mój na szczęście ciągnie smoka - jeśli chce, bo jak jest bardzo najedzony, to nie ma szans - i jak zaśnie to sam wypluwa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4527 | ||||
Zakorzenienie
|
super brzuszek, a ty jaka ładniutka.
czemu aż rok? Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja mam dziecko całkowicie bezsmoczkowe, jak na razie nie ssie kciuka wcale. ale czasem pół nocy ssie sutek ![]() ja dziś podminowana. porysowałam bok samochodu, i to ostro ![]() ![]() ![]() jutro mamy neurologa na NFZ. czekaliśmy na niego 4 miesiące.
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4530 | ||
Zakorzenienie
|
od 3 lat conajmniej
Pytałaś o remonty. Jadę na tydzień do rodziców na wieś - malowanie, przemeblowywanie, upiększanie itp ![]() ![]() niestety, na razie stanęło w miejscu, z którego nie ruszymy raczej w ciągu najbliższego roku, więc odpuściliśmy sobie - ja zwyczajnie nie mam już siły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.