|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: AKWARIUM - początki !!
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Ivona to Twoje akwarium ???
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do polecanej rośliny, to jesteś pewna że nada sie do ciemnych kątów? Bo czytam właśnie, że wymaga silnego światła... A gdzie Ty masz filtr i grzałkę? Nic nie widzę. Gdzie je ukryłaś? I jak rozwiązałaś problem prądu z wylotu z filtra? Bo większość roślin chyba nie lubi tego "podmuchu". Ja właśnie nie wiem jak to u siebie zrobić ![]() I jeszcze jedno ![]() Jeju piękne to Twoje akwa. Chciałabym chociaż w połowie mieć takie zielone jak Ty. |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Elfir tak myslalam że to przejęzyczenie ![]() Co do kosiarek mam 4 sztuki, ale urosły olbrzymy!!!Teraz to widzę, jakie giganty to są.
![]() |
#4504 |
Zadomowienie
|
gdybyś nie napisała że tam jakaś kosiarka jest to ja bym żadnej ryby nie zauważyła bo na pierwszy rzut oka to tylko ten gąszcz i czerwona strzałka (ja chyba naprawdę mam coś z oczami, dlatego myślę o ciut większych rybkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ile cm mają Twoje kosiarki? Upchałabym je w tych moich niecałych 100 litrach? Pomęczę Cię jeszcze z jedną sprawą ![]() ![]() A czy takie płynne nawozy można stosować razem z tymi pod korzonki? Czy to nie będzie za dużo? Jak często trzeba podkładać takie pałeczki pod roślinkę? Sorki, że tak zawracam glowę, ale jutro wybieram się do sklepu. A jak nie jutro to napewno w poniedziałek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Nie depcze krokusów
|
Ivon.a - o rany, musisz się zabrać za depilację!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Wtajemniczenie
|
Nie nie męczysz
![]() Malla za depilację? Ja chciałabym żeby moje akwa znowu tak wyglądało szalona dziewczyno ![]() ![]()
#4509 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy żelazo np. ferro-activ, który do tej pory używałam, też stosować, czy starczy sam bioflorin? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Wtajemniczenie
|
jak zauważysz niedobory żelaza, ale ja nie mam to Ty też chyba nie będziesz miała.
![]()
#4511 |
Zakorzenienie
|
Ok dzięki Ivona za wszystkie cenne rady i wogóle
![]() ![]() Idę spać. Dobranoc ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edit: Magrest napisz jeszcze jak się pojawisz, jakie zamontowałaś oświetlenie? ![]() Rany julek, obawiam się że jednak doczekam potomstwa gurami ![]() Rodzinka gurami to dopiero tragedia. ![]()
Mój podwodny świat Edytowane przez Ivon.a Czas edycji: 2006-08-26 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Magrest jak dasz odbłyśnik to chyba powinno być ok, myślę. Hmm na wiZOOżu powstał kolejny wątek o rybkach w kuli, w którym ktoś radzi jakie ryby mozna trzymać bez filtra ![]() Śmieszne te krewetki, ale jakieś lenie mi się trafiły, siedzą cały czas w jednym miejscu. Chyba je zaraz rozruszam ![]()
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
Ok pytam na forum
![]() Zauważyłam, że w tym nowym akwarium na roślinach pojawił się biały osad. Wygląda to jak kurz, tylko że jest biały, albo jakby przypruszone wapnem. Nie wiecie co to może być ![]() Akwarium jest zalane dopiero od 4 dni, ryb w nim nie ma, więc z pokarmu to napewno nie jest... A może to od zimnej wody? Bo nie mam tam jeszcze grzałki... |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zakorzenienie
|
od zimnej wody napewno to nie jest
![]() Ivona mi tez juz rece opadaja i szczerze mowiac nie mam juz sil ani ochoty w tych watkach pisac nt kuli ![]() ps. wlasnie wyczytalam w jakze burzliwym watku ze gurami nie potrzebuje ani filtra ani pompki ani specjalnych warunkow takze Ivona co sie martwisz, dawaj swojego do kuli i bedziesz miec probblem z glowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Wtajemniczenie
|
A może być do słoika? Bo kuli aktualnie nie posiadam
![]() Faktycznie to może być od żwiru, zgadzam się z Kamą. Szukałam trochę na google, ale nic nie znalazłam. jezu patrzę właśnie na akwarium, a gurami znowu robi pozy baletnicze we dwoje :P Zrobiłam przed chwilą małe przemeblowanie w dużym akwa, teraz zaczyna mi się w miarę podobać. ![]()
#4519 |
Zadomowienie
|
ktoś mi powiedział że akwarium uspokaja... mnie prędzej nerwicy nabawi
|
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Wtajemniczenie
|
Speranza akwarium uspokaja, ale jak sie patrzy na cudze i ładne
![]() ![]() Spokojnie przecież to dopiero początek, wszystko się zrobi tak jak trzeba, rozrośnie... Zanim będziesz zadowolona,jeszcze nie raz będziesz grzebać w nim i zmieniać ![]() Dzisiaj mi TŻ wywalili na delegację do Jędzrzejowa, to siedzę z nudów i mędzę na forum ![]()
#4521 |
Konto usunięte
|
Dot.: Rybki
Już mi się odechciewa cokolwiek pisać
![]() ![]() Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2006-08-26 o 17:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4522 |
Konto usunięte
|
Rany
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja tez nerwicy dostanę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
a ja jestem 2 ryby do tyłu
![]() ale na początek czekała mnie miła niespodzianka, ale po podsumowaniu wyszło mi coś takiego: najpierw przez przypadek przeglądając regionalny jarmark w celu znalezienia oferty że może ktoś ma zbędne mebelki (bo przydałoby mi się kilka do spiżarni czy jak to nazwać) wypatrzyłam w zamian akwarium po okazyjnej cenie, a dziś?? Pozłam do sklepu po rybki bo jutro będę miała kilka gości (urodziny synka "7") i chciałam żeby chociaż bojownik tam pływał bo się wszyscy będą śmiać że akwarium mam a ryby na obiad zjadłam, no i stoję przy akwa i oglądam a za mną przyszła pewna bardzo sympatyczna pani ze słoikiem a w środku 3 rybki no i mówi do pani sprzedawczyni że chętnie odda te rybki za friko bo chce nabyć pyszczaki, a pani ekspedientka zdębiała, bo przyjąć tego nie mogła, no to ta sympatyczna pani jeszcze raz mówi tym raze głośno, że odda za darmo, ja patrze na słoik a tam... 2 skalary i jeszcze jedna co nie wiem co to jest. No to do niej mówię że wezmę choć nie wierzyłam że mi je da, a ona słoik w moje łapki i heja, ja w szoku, no to mówię że muszę coś jej za to dać bo nie będą mi się hować, a ona że chce 1 grosz, (zgłupiała baba, myślę sobie) dałam 1 złoty a ona mi jeszcze resztę chciała dać. Żeby nie obawa że potłuczę z radości słoik to miałam chęć do niej dopaść i ją wyściskać, ale myślę sobie "kobieto za ładny makijarz masz, a nóż widelec cię rozmażę" podziękowałam i poszłam oglądać co do nich wezmę a ona kupiła pyszczaki i poszła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Konto usunięte
|
hee fajna przygoda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
Nika a co, nudne życie mam, to przynajmniej na forum jakieś urozmaicenie dzięki mnie
![]() ![]() Speranza prawdę mówiąc ja sama oddałabym gurami za darmo, prawda jest taka, że jeśli chce się znaleźc dom dla swoich ryb, to się chwyta wszystkiego ![]() Zapodaj fotkę tej trzeciej rybki, to ją zidentyfikujemy ![]() ![]() Nika akwarystyka już działa, przeczytałam co napisałaś ![]()
#4526 |
Zadomowienie
|
trochę lakonicznie napisałam, jestem dwie do tyłu po dwie mi padły w tym jedno gurami i neonka przypuszczam że szok termiczny, reszta czuje się nader żywo. Te skalarki to niestety chłopcy więc pewnie jedną panienkę im kupię. Ponadto mam ( z tego co pamiętam): 2 kiryski, 2 mieczyki (parka) zostało 5 neonów, 1 gurami i ... pozostałych 3 gatunków nie pamiętam nazw
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Wtajemniczenie
|
zaraz zaraz Speranza, to Ty już miałaś wcześniej jakieś akwa? Myślałam że nie. Tyle ryb opisujesz, a to akwarium o którym tu piszesz, dopiero co założyłaś.
Ja czekam na fotki rybki ![]()
![]() |
#4528 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Wtajemniczenie
|
Ta, ja Ci dam nowy designe
![]() ![]() ![]() ![]()
#4530 |
Zadomowienie
|
przejżałam sobie allegro w celu rozpoznania tożsamości moich ryb i okazuje się że mam jeszcze 2 kosiarki
reszty nie rozpoznaje chociaż wiem że to są znane ryby tylko nazwy sobie przypomnieć nie mogę ![]() acha czy dotego zestawu co mam mogę dołożyć Bocję wspaniałą?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:52.