|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część 5 :)
Gratulacje!
![]()
#4502 |
Zadomowienie
|
roxy gratulacje
majka za te zdjecia wrzuce Ci wieczorem nowy prosty przepis ![]() szczerze to nie taka zla ta szafa ...no i super ze Majka tak ladnie sama sklada.Remek dotad mial wysoko polke z ubraniami wiec ja sie tym zajmuje ale niedlugo sam bedzie musial ..a te szyby to jest szklo czy taki przeswitujacy lekko plastik? Lulababy no w sumie UK to juz inna rzeczywistosc,tj wszystko co wykrtacza poza granice Pl ![]() moje dziecko myje lazienke ,musze zrobic rewizje.. ![]()
#4503 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() noooooo i czekam na przepis ![]() ![]() Roxi - gratuluję , już z głowy masz ![]() wrzucam fotki nowego zakupu o którym mówiłam ![]() do tego fotelik maxi cosi - foty jeszcze nie zrobiłam...
![]() |
#4504 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ogarnęłam dom, zrobiłam porządek na ogrodku, po obiedzie posprzatane teraz oglądamy z młodym kurczaka małego bo już nie mam siły. Zrobiłabym jakieś ciasto a właściwie zjadłabym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() Majka wozek bardzo fajny, mam nadzieje, ze bedzie sie dobrze fura prowadzić ![]()
#4506 |
Zakorzenienie
|
roxana_lu gratulacje
![]() a my wróciliśmy z zakupów ![]() ![]() ![]() a i zamówiłam sobie ten zestaw z nuk (butelka+ smoczek) i będę miała w tygodniu ![]()
#4507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to widze ze sie z maleństwem obkupiliscie ![]() Super ! Ja czekan na reszte przesyłek a i dzis planuje pozamawiac kilka rzeczy jeszcze, zeby był koniec wyprawki... ![]()
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
Roxi, gratki!!! Teraz to juz z gorki ;-)
Majka, extra pojazd ;-) Ja dzis czulam sie jakos fatalnie i mnie zcielo, ucielam sobie drzemke i obudzil mnie dopiero maz po pracy jak domofonem zadzwonil ;-) pozniej razem posprzatalismy mieszkanko, i... Upoeklismy pizze, on robil ciasto ja reszte, pychotka! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Zadomowienie
|
Wy już kończycie zakupy dla maluszków a moja wyprawka leży i kwiczy...
Zrobiłam muffinki kakaowe z dżemem wiśniowym i wyszły mi zakalce, żadnych ciast do sierpnia nie robię, tylko biszkopty mi wychodzą teraz. Dobrze, że za drożdżowe się nie brałam. Na gorąco z zimnym mlekiem nawet dobrze smakowały nie wiem jak potem będą. Chłop namawia mnie na wycieczkę do Czech po Kofolę, już mu słońce dziś głowę przygrzało za mocno ![]() Młody padł to ja ambitnie zabieram się za przegląd Allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My to dopiero zaczynamy i "grubsze" zakupy przed nami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4511 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i fajnie, ze sie udalo pizze zrobic ![]() Cytat:
![]() ![]() --- dziewczyny, mam prośbę.. info w klubie!
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
To chyba jakas klatwa ciazarnych ze ciasta nie wychodzą :-P ja to sie nawet nie zabieram tylko zamawiam u mamy i mi piecze :-P
My dzis tez po zakupach ale tym razem do mieszkanka ![]() Ach i to uczucie wpakowac sie bez pardonu na poczatek kolejki w kasie uprzywilejowanej ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Zakorzenienie
|
Mi o dziwo każde ciasto wychodzi
![]()
#4514 |
Zadomowienie
|
Mnie wczoraj wysylala kasjerka w auchanie do kasy uprzywilejowanej jak zobaczyla ze czekamy w kolejce ;-) ale nie skorzystalam bo polowe zakupow mielismy na tasmie ;-) powiedziala ze nastepnym razem zebysmy korzystali z przywilejow bo ludzie sami z siebie sie nie domysla a ja mam prawo sie zle poczuc i zeby korzystac jak tylko mozna
![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Ja mialam dzis jakies ciacho piec i nie upieklam... Leniuch sie wlaczyl i moze jutro ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokladnie myślę o tej ze zdjęcia w tym właśnie kolorku ... Jest mniejsza, lżejsza... ![]() *edit- maxi cosi - ma przejściówki co x lander
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-05-09 o 21:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zakorzenienie
|
jak by co to pisz priv- odpisałam
#4517 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobisz i tak jak bedziesz uważała ale skoro masz juz gondolkę to po co Ci jeszcze jedna. Lepiej sobie ta kase przeznacz na cos innego bo to według mnie zbedny wydatek ![]() A to masz xlandera fotelik? Bo pisałas, ze maxi cosi ![]()
![]() |
#4518 |
Zadomowienie
|
majka dzieki za inf dot szafy
Przepis na babke za majonezem 4 jaja, 1szkl cukru 1szkl.maki pszennej 1 lyz.proszku do pieczenia 1/2 sloika mnajonezu winairy z 400g tj 200g/ml kilka kropel olejku cytrynowego Wykonanie ![]() robilam kilkanascie razy.. wozek fajny choc rozwiazanie dot koszyka na zakupy i tej plątaniny droazkow mi sie nie podoba ,ale moze ja tak odbieram.. beaciorq to zamaist ciast piecz muffinki ![]()
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-05-09 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Zadomowienie
|
Beatrix ja nie pieke teraz bo mi sie zwyczajnie nie chce :-P
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, pewnie masz rację, ale ja kupiłam tą gondolkę quinny ale nie tą co jest w zestawach bo wydawało mi się że będzie za mała... i dlatego osobno brałam spacerówkę i gondolę... A teraz jak na nią patrzę to mam wrażenie że jest ... hmmm zimowa ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zrobię jak tylko zjemy to hahaha bo jeszcze 1/4 blaszki została ![]() ![]()
Edytowane przez majka242007 Czas edycji: 2015-05-10 o 00:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4521 |
Zakorzenienie
|
śpicie?
nie mogę zasnąć... oglądałam film i ryczałam , wszystko mnie rozczula haha do końca ciąży chyba mi pozostaje ddtvn i domo+ haha bo na tym jeszcze nie płakałam ![]()
#4522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Młody po 5 zrobił pobudkę o nie ma zmiłuj się. Jak nie tż to Filip. Kiedy ja się wyspie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie :-* ja wczoraj sie obzarlam pizza, rurkami z kremem waniliowym i poszlam spac ;-) dzis obudzil mnie skurcz ludki i juz nie spie, leze jeszcze bo dam troche pospac mojemu pierwszemu dziecku :-P (czt. Mezusiowi) dzis pogoda zachwycajaca pewnie nie bedzie a chcielismy skoczyc do jakiegos parku na spacerek... Dzis na obiadek karkoweczka w sosie wlasnym, kasza gryczana dla mnie a dla meza jeczmienna i chyba do tego salata z gogurtrm ;-) bo ogorkow kiszonych nie mam :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Słońce ja mam maxi cosi i tez te wózki maja dwa rodzaje gondoli. Mniejsza, lżejsza - letnia i druga większa, grubsza, z takim wlasnie grubszym materacykiem - zimowa. Ze względu na to, ze jeszcze trzeba zachaczyc o zime to wybrałam od razu wersje większa bo przecież nie wydam kolejnych kilku stówek na druga nowa gondole ![]() ![]() Ale tak jak mowilam, to moje zdanie ![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ---------- Cytat:
Jak Cie jakis reportaż na ddtvn rozczuli to i to bedziesz musiała odrzucić hihi ![]() Ja sie nie rozczulam za bardzo bo po prostu raczej filmów nie oglądam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- Cytat:
Hahaha u nas jest to samo. Tzn jak nie junior to... Julka fikająca w brzuszku i naciskająca na pecherz ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:20 ---------- Poprzedni post napisano o 07:17 ---------- Cytat:
No pogoda u nas tez ma dzis nie zachwycać... Ale powiem szczerze, ze juz dawno sie tak nie zmęczyłam jak wczoraj (uczelnia, obiad, dojazdy, sprzątanie, zakupy itd)... Po prostu widac, ze o wiele więcej odpoczywam niż kiedys i teraz taki aktywny dzien juz po prostu mnie meczy bardziej... Wiec dzis na spokojnie, obiad u dziadkow i odpoczywanie w domku ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- A tak w ogole to czesc ! ![]() Weszłam na aplikacje ciążowa i czytam 98 dni do porodu... A w rzeczywistości o 14 mniej ze względu na cc wiec pozostaje mi do sądnego dnia 84 dni ![]() ![]() I tak bardziej to odczuwam ![]() ![]()
![]() |
#4525 |
Zadomowienie
|
Ja nie wytrzymalam lezac w lozku, wstalam na sniadanie, staruszek dalej slodko spi a ja zza zasciany od sasiadki slucham rozanca :-P swietny poranek ;-)
Roxana, ja juz tez nie moge sie doczekac... Ale juz blizej jak dalej ;-) mam ochote rzucic sie w wir prania i prasowania tego wszystkiego ale jeszcze nie... Jeszcze czekam, zrobie to koniec czerwca poczatek lipca jak dam rade, w na pewno dam :-P Roxana, mamy prawo sie szybciej meczyc, jestesmy coraz wieksze ;-) a Twoj maly slodziak! Ktos powie a co taki maly moze rozumiec, a on... Rozumie i jest taki czuly ze niejeden dorosly moglby sie powstydzic... |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
Roxi, gratki!!!
Majka super pojazd ![]() Witam sie w niedzele z zapytaniem czym rozni sie butelka waska od szerokiej? antykolkowa? ktora jest lepsza w czyszczeniu i poreczniejsza?
#4527 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak mi słabo było w kościele, ledwo do końca wysiedziałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a miałaś miejsce siedziace? ![]()
![]() |
#4529 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojjj chyba bym tez nie dała rady wysiedzieć w kościele w tym stanie, u nas to sa tłumy (poza wczesnymi godzinami), do kosciola sie ledwo da wejść...
![]() |
#4530 |
Zadomowienie
|
Na 8 to może 1/5 kościoła jest zajęte więc miejsca sporo. Ogólnie mamy bardzo zimny kościół i w największe upały można zmarznac na mszy. Już na Godzinach się zasapałam to potem było coraz gorzej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.