|
|
#4501 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode - część 13 - szczęśliwa! ;)
Cześć Dziewczyny
Chciałabym dołączyć do waszego grona. Od jakiegoś czau czytuję was, ale stwierdziłam, że muszę się dołączyć bo w innym przypadku do wesela mi zejdzie a ono już niebawem. To może podzielę się z wami tym co Ja i mój TŻ mamy Sala: Restauracja Victoria a dokładnie Oranżeria (mamy mało gości 70 os., tak chcieliśmy) Kościół: na Urzędniczej pw.Niepokalanego Serca Najświętszej Maryi Panny DJ: Helion Trochę zaszaleliśmy i mamy też barmanów: Bar10ders Zdjęcia: Łukasz Kot Nie mamy kamerzysty mój TŻ nie chciał a ja na to przystałam, ale teraz coraz bardziej tego żałuję. Chciałabym żeby chociaż ktoś nam przysięgę nagrał. i najważniejsze mam wymarzoną sukienkę: Agora 15-28 Zaproszenia: zamówione i zostało dużo przed nami, a wielki dzień zbliża się 30.07.2016 |
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to bardzo dużo macie juz załatwione. Jednym z barmanów jest mój kolega, to powinien byc dobry i moja sąsiednia parafia a co z zaproszeniami?
|
|
|
|
|
#4503 |
|
Raczkowanie
|
Hej SylwiaOli ☺ masz wesele później o tydzień a w sumie mamy niewiele więcej zrobione. Kończymy rozdawać zaproszenia (na tygodniu nie ma szans bo dużo pracy, na weekendach szkoła, targi itp poza tym cześć mamy poza CK wiec musieliśmy wcześnie zaczac) i mamy zrobione ale nieodebrane obrączki ☺ także spokojnie i do przodu.
PS na jakim etapie zająć się dekoracjami jeżeli chce sama to zorganizować? Chodzi mi o bukiety na stoły bo w sumie więcej nie planuje |
|
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czym się różni organza gładka od tiulu dekoracyjnego? i co lepiej wybrać na strojenie bramy przed domem/kościół ?
|
|
#4505 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ratunku, potrzebuje na gwałt kogoś kto zrobi mi zaproszenia. Chcę zejść poniżej 2 zł za sztukę. I chcę to zrobić szybko jeszcze przed świętami mieć te które zamierzam teraz rozdać. czyli jakieś 20 sztuk. Bujam w obłokach czy da się to zrobić ??
Druga sprawa: zdecydowałam się na pukielnia & malarnia i na makijaż i na fryzure. Też się powinnam puknąć w głowę ??
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Moze ktoras chce kupic top semilaca ???
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że organza będzie lepsza, chociaż zależy co chcesz robić. Tiul jest sztywniejszy.
|
|
|
|
|
#4508 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję za miłe przyjęcie
![]() Zaproszenia zamówione, mam nadziej, że będą przed świętami i część właśnie wtedy rozdamy. Tylko nie wiem jaki kolor przewodni zastanawiałam się nad zielonym, bo kocham ten kolor, tylko na zaproszeniach nie było zielonej wstążki więc wzięliśmy amarantową (ładnie odbija od bieli). I tak może by połączyć te dwa kolory. Co do barmanów to świat jest mały, a tym bardziej Kielce. Panowie czyli: barmani, fotograf i dj. to wszyscy znajomi TŻ
|
|
|
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
Z naszych dodwiadczen wynika ze nikt nie zwroci na kolor przewodni uwagi
Mimo iz kazda z nas dopasowywala wszystko jak i ty ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4510 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
my jako pm tez
tylko jak potem po slubie o tym gadalysmy to smiac nam sie chcialo bo dla nas byla to wazna sprawa a potem okazywalo sie ze w sumie to nikt po za nami nie zwrocil uwagi. Ja przyznaje bez bicia ze nie zwracam az tak uwagi na takie rzeczy Ale najwazniejsze bys byla zadowolona ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Oj tak, nie ma co się przejmować kolorem
|
|
|
|
#4513 |
|
Rozeznanie
|
Wg mnie kolor przewodni ma sens jeśli wszystko, absolutnie WSZYSTKO jest w nim utrzymane. Łącznie z wystrojem sali, oświetleniem i druhnami. Tylko wtedy jest zauważalny. I wg mnie generalnie nie ma sensu, bo tak jak dziewczyny pisały nikt na to nie zwróci uwagi, a Tobie zabierze sporo nerwów, że nie możesz zgrać koloru kwiatów na stołach np. z odcieniem na winietkach.. Tym bardziej, że jesteś estetką. Każda z nas miała jakiś kolor przewodni, ale chyba też każda się zgodzi, że nie ma się tym co przejmować za bardzo. Zresztą tak samo jest ze wszystkim, jeśli mam być szczera :P Wg mnie najważniejsza jest muzyka i osoba, która "prowadzi" wesele. I goście. I żeby nie było jakiegoś "skandalu" weselnego, typu "brakło wódki, albo Pan Młody/Pani Młoda upił się i zasnął pod stołem. Z druhną. Bez majtek.
Ludzie przyjdą, zjedzą, napiją się,pobawią i stwierdzą, że było fajnie. Nikt nie będzie pamiętał nawet jaki był kolor przewodni, ani czy fryzura Ci się nie rozpadła. Taka jest niestety smutna prawda o naszych wielkich staraniach o idealne, dograne do granic perfekcyjności wesele.
|
|
#4514 |
|
Raczkowanie
|
U nas bardzo pracowicie
zaprosiliśmy ponad połowę gości, zamówiliśmy obrączki, ustaliliśmy menu, spisaliśmy protokół u księdza. Pan młody praktycznie ubrany, suknia się szyje brakuje mi butów, będę je jednak zamawiać z bialebuty.com. Nie miałam szansy nawet nic mierzyć, a chcę tylko pudrowo różowe balerinki, ale obecnie najwięcej jest szpilek. Byłam też zapytać o kwiaty w Kwiatowej Pasji, bo ta kwiaciarnia dekoruje nam salę (płaci za to hotel, sami nie zamawiamy). Chciałabym bukiet z różowych piwonii, bez udziwnień. I Pani mi powiedziała 230-250 zł. Dla mnie to po prostu bez sensu, także poszukuję tańszej kwiaciarni. Słyszałam bardzo podzielone opinie na temat kwiaciarni Anna. Możecie coś polecić? jeśli będę bardzo zdesperowana, bukiet zrobię sama, bo nie chcę na to wydawać takiej kasy
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Ja placilam 160 ale nie w ck byl bosski ale tylko kasy na kwiatki ://
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Ja 190 za bukiet + 2 bransoletki (dla mnie i świadkowej). A robiła mi Pani z kwiaciarni w Chęcinach (na Rynku).
|
|
|
|
#4517 |
|
Raczkowanie
|
Ehhh... o cenach to mi się nie chce nawet pisać. Jak tylko ktoś usłyszy że np. ślubna fryzura lub ślubny bukiet/granitu to od razu jest "odpowiednio" wyższa cena :/
|
|
|
|
#4518 |
|
Raczkowanie
|
A nie pytała któraś o bukiety ślubne na bazarach w ck? Może tam zrobią taniej?
Ja wiem, że chcę mieć róże z goździkami, ale o ceny będę pytać w przyszłym roku dopiero... :-(
|
|
#4519 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze myślałam, że organza jest sztywniejsza...hmmm Cytat:
|
|
|
#4520 |
|
Zadomowienie
|
Majowa burza ja mialam bukiet z bazarow i wlasnie z piwonii
za bukiet dla siebie i starszej zaplacilam -znaczy sie maz zapalcil 200 zl.wiem ze ta kobitka ma kwiaciarnie na Barwinku (z tylu pawilonow kolo przystanku)
|
#4521 |
|
Raczkowanie
|
Mój bukiet plus bukiet świadkowej wyjdzie jakieś 400 zł także tego :p
|
|
#4522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
koło przystanku, czyli tamta kwiaciarnia koło Klubu na "górze" Barwinka? Ja dla świadkowej też chciałabym bransoletkę, sama taką miała jako świadek na jednym ślubie i to bardzo fajna opcja. Ale nie mam chyba zdjęcia na którym byłoby to dobrze widać, bo po kościele ją zdjęłam:/
|
|
|
|
|
#4523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
#4524 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jakie macie daty potwierdzenia na zaproszeniach, dla osób które będziecie dopraszac? Macie w ogóle cos takiego? |
|
|
|
|
#4525 |
|
Zadomowienie
|
myślałam, ale nie chce mi sie ich robić chyba, bo wymyśliłam sobie coś innego
![]() a co do daty to całkiem niedawno to przemyślałam ( jak już mi przyszły zaproszenia) że nia mam zaproszeń z inną datą, ale to się będe martwić później:P najwyżej domówię, więcej jak tydzień to nie zajmie :P
|
|
#4526 |
|
Raczkowanie
|
Jestem na etapie zamawiania zaproszeń i się zastanawiam ile zamówić z inna data. Ciężko wyczuć 😜
|
|
|
|
#4527 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczyny! Widze ze jestem najbardziej nie zorganizowana PMka na tym watku😁 nie mamy ani obraczek ani zaproszen ani wodki ani kwiaciarki nie mam. Zamowilam zaproszenia probne ponad dwa tygodnie temu i do tej pory nie dostalam. Taka zla jestem! Tak mi sie podobaly te zaproszenia a oni mnie olali 😞 musze szukac dalej. Zbieglo nam sie wykanczanie domu z dopinaniem wesela i nie mamy czasu na nic.
|
|
|
|
#4528 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wklejam zdjęcia mojej bransoletki. |
|||
|
|
|
#4529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kwiaciarnia jest gdzieś za tymi pawilonami w których jest podobno ekhm dom publiczny.Escorpio super bransoletka!
|
|
#4530 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedne z potwierdzeniem do ok. 20 maja, a drugie tuż przed ślubem. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:29.

i moja sąsiednia parafia