Zapomniałam, zwymiotowałam, pomyliłam kolejność, tabletki a biegunka - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-16, 20:11   #4501
Latife
Przyczajenie

Dot.: Zapomniałam,zwymiowałam,z gubiłam tabletki,wzięte za dużo,tabletki a biegunka-z

Niestety po dokończeniu blistra (pomieszało mi się z tygodniem drugim a nie miałam tego jak dokładnie sprawdzić).
Latife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 20:12   #4502
Frutti
Zakorzenienie

Dot.: Zapomniałam,zwymiowałam,z gubiłam tabletki,wzięte za dużo,tabletki a biegunka-z

Cytat:
Napisane przez Latife Pokaż wiadomość
Niestety po dokończeniu blistra (pomieszało mi się z tygodniem drugim a nie miałam tego jak dokładnie sprawdzić).
źle zrobiłaś, ale według mnie w ciązy nie bedziesz. Krwawienie moglo przyjsc dzien pozniej, dlatego ze mialo miejsce to zapomnienie
Stary 2012-05-16, 20:14   #4503
Vanique
Zadomowienie

Jeśli bierzesz pigułki dwu składnikowe to dobrze zrobiłaś i jest wszystko ok
Vanique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 20:15   #4504
Latife
Przyczajenie

Wiem że źle... niestety zdarza się najlepszym (;
Chciałam tylko się dowiedzieć jakie są szanse na hm niespodziankę...
i dziękuję za odpowiedź (:
Latife jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 12:37   #4505
off1234
Przyczajenie

Witajcie babeczki,

Byłam ostatnio na wakacjach i zapomniałam tabletki z trzeciego tygodnia. Dokładnie nie pamiętam która to była. Nie miałam ulotki ale pamiętałam, że należy wziąć nawet z drugą więc wzięłam ją z następną (czyli dwie razem). Skończyłam normalnie opakowanie i zrobiłam zwykłą przerwę. Teraz biorę następne już opakowanie i doczytałam dopiero o dwóch możliwych wyjściach przy zapomnieniu jednej z trzeciego tygodnia jednak zrobiłam inaczej .
Sex był po 7 tabletkach z nowego opakowania. Czy możliwa jest ciąża???
off1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-18, 13:30   #4506
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez off1234 Pokaż wiadomość
Witajcie babeczki,

Byłam ostatnio na wakacjach i zapomniałam tabletki z trzeciego tygodnia. Dokładnie nie pamiętam która to była. Nie miałam ulotki ale pamiętałam, że należy wziąć nawet z drugą więc wzięłam ją z następną (czyli dwie razem). Skończyłam normalnie opakowanie i zrobiłam zwykłą przerwę. Teraz biorę następne już opakowanie i doczytałam dopiero o dwóch możliwych wyjściach przy zapomnieniu jednej z trzeciego tygodnia jednak zrobiłam inaczej .
Sex był po 7 tabletkach z nowego opakowania. Czy możliwa jest ciąża???
Po takim czasie nie ma takiej mozliwości
Stary 2012-05-18, 13:37   #4507
off1234
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Po takim czasie nie ma takiej mozliwości
Uffff, najadłam się strachu jak nie wiem co na wielu forach straszne głupoty wypisują. dzięki.
off1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 01:42   #4508
Love_Junkie
Przyczajenie

Witajcie!
Przydarzyła mi się dziś niecodzienna sytuacja i w związku z tym chciałabym zaczerpnąć Waszej opinii. Przyjmuję tabletki Novynette od dwóch lat, żadnej nigdy nie pominęłam - aż do dziś (tak mi się wydawało). Otóż przyjęłam jedną tabletkę za dużo. Pierwszą, właściwą wzięłam o stałej porze - ok. 15, jednak ze względu na zmęczenie / stres / nie mam pojęcia dlaczego tak naprawdę - przyjęłam jeszcze jedną ok. 2 w nocy, zupełnie nie pamiętając o tej poprzedniej i obawiając się zmniejszenia skuteczności. Tak więc dwie w odstępie ok. 12 godzin. Czy teraz lepiej będzie wziąć normalnie kolejną tabletkę o zwykłej porze (15), czy nie brać jej zakładając, że już została ona przyjęta? Czuję się trochę tym skołowana, ale może któraś z Was miała podobną sytuację. Nie czytałam wątku od początku, ale będę bardzo wdzięczna za rady czy sugestie. Z ulotki wyczytałam tylko, że mogą pojawić się pewne skutki uboczne, ale wolę się na nie narazić, niż zajść w ciążę, na którą jeszcze nie czas w moim przypadku. Pozdrawiam Was serdecznie i proszę o odzew.
Stary 2012-05-20, 10:22   #4509
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Love_Junkie Pokaż wiadomość
Witajcie!
Przydarzyła mi się dziś niecodzienna sytuacja i w związku z tym chciałabym zaczerpnąć Waszej opinii. Przyjmuję tabletki Novynette od dwóch lat, żadnej nigdy nie pominęłam - aż do dziś (tak mi się wydawało). Otóż przyjęłam jedną tabletkę za dużo. Pierwszą, właściwą wzięłam o stałej porze - ok. 15, jednak ze względu na zmęczenie / stres / nie mam pojęcia dlaczego tak naprawdę - przyjęłam jeszcze jedną ok. 2 w nocy, zupełnie nie pamiętając o tej poprzedniej i obawiając się zmniejszenia skuteczności. Tak więc dwie w odstępie ok. 12 godzin. Czy teraz lepiej będzie wziąć normalnie kolejną tabletkę o zwykłej porze (15), czy nie brać jej zakładając, że już została ona przyjęta? Czuję się trochę tym skołowana, ale może któraś z Was miała podobną sytuację. Nie czytałam wątku od początku, ale będę bardzo wdzięczna za rady czy sugestie. Z ulotki wyczytałam tylko, że mogą pojawić się pewne skutki uboczne, ale wolę się na nie narazić, niż zajść w ciążę, na którą jeszcze nie czas w moim przypadku. Pozdrawiam Was serdecznie i proszę o odzew.
Dlaczego sobie wmawiasz, że jak weźmiesz czegoś więcej, to coś będzie osłabione? bo nie wiem
Weź kolejną tabletkę o stałej porze i juz. Skonczysz blister dzien wczesniej niz zwykle, zrobisz normalna 7 dniowa przerwe i juz. Nie wiem czy Ty sie w ogole martwisz
Stary 2012-05-20, 17:08   #4510
Love_Junkie
Przyczajenie

Nic sobie nie wmawiam. Zastanawiałam się tylko, czy dobrym posunięciem jest wzięcie kolejnej tabletki i czy może któraś z Was miała kiedyś podobną sytuację z ewentualnymi skutkami ubocznymi. Będę kontynuowała obecny blister normalnie, tak się składa, że mam blister zapasowy (kiedyś zgubiłam jedną tabletkę i dobrałam ją z osobnego blistra), poza tym nie chciałabym na razie zmieniać dnia przyjmowania tabletek, dlatego też wyjdzie jedna nadprogramowa. Mam nadzieję, że jeśli zamiast 21 przyjmę 22, nic złego mi się nie stanie. Pozdrawiam.
Stary 2012-05-20, 17:12   #4511
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Love_Junkie Pokaż wiadomość
Nic sobie nie wmawiam. Zastanawiałam się tylko, czy dobrym posunięciem jest wzięcie kolejnej tabletki i czy może któraś z Was miała kiedyś podobną sytuację z ewentualnymi skutkami ubocznymi. Będę kontynuowała obecny blister normalnie, tak się składa, że mam blister zapasowy (kiedyś zgubiłam jedną tabletkę i dobrałam ją z osobnego blistra), poza tym nie chciałabym na razie zmieniać dnia przyjmowania tabletek, dlatego też wyjdzie jedna nadprogramowa. Mam nadzieję, że jeśli zamiast 21 przyjmę 22, nic złego mi się nie stanie. Pozdrawiam.
Nic się nie stanie, to chyba logiczne?
Poza tym po co Ci zapasowy blister? zawsze, ale to zawsze mnie to zastanawia. Przecież w przypadku wymiotów/zapomnienia można wziąc po prostu kolejną tabletkę. Można wziąć nawet 15(minimum) tabletek i zrobic przerwe, a ochrona będzie zachowana. Szkoda blistra, skoro można mieć na miesiąc dłużej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-20, 17:13   #4512
Agnjeska
Zadomowienie

Hejka... biorę tabletki od 4 lat i nigdy żadnej nie zapomniałam... do tego tygodnia. 2gą tabletkę z opakowania połknęłam dopiero po upływie 12h (normalnie biorę zaraz po przebudzeniu a teraz po prostu zapomniałam i poszłam do pracy). Dzień przed odbyłam stosunek, jak duże są szanse na ciąże? I czy test zrobić 2 tyg od stosunku czy lepiej poczekać do dnia planowanego krwawienia?

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 17:13   #4513
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Hejka... biorę tabletki od 4 lat i nigdy żadnej nie zapomniałam... do tego tygodnia. 2gą tabletkę z opakowania połknęłam dopiero po upływie 12h (normalnie biorę zaraz po przebudzeniu a teraz po prostu zapomniałam i poszłam do pracy). Dzień przed odbyłam stosunek, jak duże są szanse na ciąże? I czy test zrobić 2 tyg od stosunku czy lepiej poczekać do dnia planowanego krwawienia?
Jest szansa, ale znikoma a test 14 dni od stosunku.
Stary 2012-05-20, 17:19   #4514
Agnjeska
Zadomowienie

Dziękuje za odpowiedź Właśnie w ulotce pisało że w pierwszym tyg niby największe ryzyko jest więc trochę się przejęłam....

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 13:46   #4515
Dragosani
Przyczajenie

Dot.: Zapomniałam, zwymiowałam, zgubiłam tabletki, tabletki a biegunka - zbiorczy

Witam,
mam mały problem. Biorę już czwarty rok Yasmin. W niedziele miałam mały wypadek i zwymiotowałam jedną tabletkę ( drugi tydzień). Z tego co pamiętałam ze starej ulotki należało przyjąć ostatnią tabletkę z opakowania ( w zamian za tą zwymiotowana) i dokończyć normalnie pakowanie. Jednak w nowej ulotce tego się nie doczytałam. Moje pytanie brzmi: czy mam zrobić siedmiodniową przerwę czy przyjąć odrazu następne opakowanie? i jak zadziała antykoncepcja gdyż w piątek odbyłam stosunek. I czy dobrze zrobiłam przyjmująć następną tabletkę ( tak na przyszłość) ? Z góry dziękuję za odpowiedz.
Dragosani jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-22, 15:32   #4516
Frutti
Zakorzenienie

Dot.: Zapomniałam, zwymiowałam, zgubiłam tabletki, tabletki a biegunka - zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Dragosani Pokaż wiadomość
Witam,
mam mały problem. Biorę już czwarty rok Yasmin. W niedziele miałam mały wypadek i zwymiotowałam jedną tabletkę ( drugi tydzień). Z tego co pamiętałam ze starej ulotki należało przyjąć ostatnią tabletkę z opakowania ( w zamian za tą zwymiotowana) i dokończyć normalnie pakowanie. Jednak w nowej ulotce tego się nie doczytałam. Moje pytanie brzmi: czy mam zrobić siedmiodniową przerwę czy przyjąć odrazu następne opakowanie? i jak zadziała antykoncepcja gdyż w piątek odbyłam stosunek. I czy dobrze zrobiłam przyjmująć następną tabletkę ( tak na przyszłość) ? Z góry dziękuję za odpowiedz.
Obie opcje są dopuszczalne. Jednak jeśli to była ostatnia tabletka, to licz przerwę od dnia, w którym wzięłaś ostatnią tabletke normalnie jeśli już przyjęłaś jakąś zaległą/zapasową to połącz opakowania.
Stary 2012-05-22, 15:41   #4517
Dragosani
Przyczajenie

No właśnie nie mam zaległej. wiec zastanawiam się jak bedzie lepiej. Ostatnią tabletkę powinnam wziąć w piątek ( wiec sobota to pierwszy dzień przerwy). Czyli mam w sumie zrobić osiem dni przerwy ( przez ubytek tej jednej tabletki więcej) . Czy bezpieczniej będzie od razu wziąć następne opakowanie ??
Stary 2012-05-22, 15:45   #4518
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragosani Pokaż wiadomość
No właśnie nie mam zaległej. wiec zastanawiam się jak bedzie lepiej. Ostatnią tabletkę powinnam wziąć w piątek ( wiec sobota to pierwszy dzień przerwy). Czyli mam w sumie zrobić osiem dni przerwy ( przez ubytek tej jednej tabletki więcej) . Czy bezpieczniej będzie od razu wziąć następne opakowanie ??
Nie, nie, nie możesz zrobić ośmiu dni. Licz przerwę od piątku(pierwszy dzien przerwy), 7 dni przerwy, ósmego nowe opakowanie, jak zawsze i antykoncepcja będzie zachowana w 100%
Stary 2012-05-22, 15:51   #4519
Dragosani
Przyczajenie

Przez cztery lata brania tabletek zmienie dzień cieżko będzie się przyzwyczaić Ale nie ma wyjścia w końcu się przyzwyczaje Dziękuję za pomoc

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-30, 20:22   #4520
YOxD
Raczkowanie

Sprawa wygląda tak: jestem w trzecim tyg. przyjmowania tabl. Dziś (środa) zorientowałam się, że nie wzięłam poniedziałkowej i wtorkowej tabl (zawsze biorę je przed pójściem spać). Więc od razu wzięłam obydwie (coś głupio kojarzyło mi się, że tak trzeba). Ale wystąpiło dziś plamienie, które wygląda mi na jakiś kiepski okres. Plamienie po kilku godz ustało, ale brzuch dalej mnie pobolewa.
Czytałam na ulotce, że w przypadku pominięcia 2 tabl. w III tyg. trzeba wyrzucić stare opakowanie i rozpocząć nowe. A nowego jeszcze kupionego nie mam.
Co w tym przypadku robić? Mogę brać do końca stare opakowanie i zrobić normalną 7-dniową przerwę? Czy może jutro również wziąć 2 tabl? Czy może w ogóle odstawić je na miesiąc? Czy może nie brać już więcej tabletek ze starego opakowania i liczyć od jutra siedem dni przerwy?
Nie mam jak zadzwonić do swojej doktor bo przyjmuje tylko z rana, a do tego nie przyjmuje w czwartki.
Proszę o pomoc
YOxD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-30, 20:26   #4521
Maladive
Zadomowienie

Ja nie wiem jak można sobie przypomnieć po paru dniach, że się nie wzięło tabletki.
Pominięta 1 tabletka w TRZECIM tygodniu:

Zastosuj jedną z dwóch poniższych możliwości i nie musisz stosować dodatkowego zabezpieczenia !

1.przyjmij pominiętą tabletkę (jak najszybciej, nawet, jeżeli oznacza to przyjęcie dwóch tabletek naraz!)

2.dokończ opakowanie (bierz kolejne tabletki o zwykłej porze)

3.nie rób 7-dniowej przerwy

4.kontynuuj przyjmowanie tabletek z następnego opakowania

lub

1.odstaw pozostałe tabletki z opakowania

2.zrób przerwę (nie więcej niż 7 dni, łącznie z dniem pominięcia tabletki)

3.kontynuuj przyjmowanie tabletek z następnego opakowania
Maladive jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 20:17   #4522
*wanilia*
Zadomowienie

widzę że temat pominięcia w 3 tygodniu a ja właśnie z tym mam problem...

W niedzielę (19 maja) wzięłam 19 tabletkę z opakowania. W poniedziałek zapomniałam wziąc 20 tabletkę więc zgodnie z ulotką (jako że nie miałam jeszcze wykupionego kolejnego opakowania) nie brałam już kolejnych tabletek tylko zrobiłam przerwę.
Normalnie wystąpiło krwawienie, zaczęłam kolejne opakowanie i niby wszystko jest w porządku.

Tylko teraz się zastanawiam czy jeżeli w sobotę (18 tabletka) uprawiałam seks, później wzięłam tabletkę w niedziele (19 tabletka) a później tych dwóch ostatnich nie wzięłam i zrobiłam przerwę to jest jakieś ryzyko?

Nie zastanawiałam się nad tym jakoś wcześniej bo postąpiłam zgodnie z ulotką ale sama już nie wiem...

"Może możemy być szczęśliwi gdziekolwiek..
Móc zawsze i wszędzie już polegać na sobie.."

http://s4.suwaczek.com/200608254438.png

*wanilia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-07, 21:45   #4523
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *wanilia* Pokaż wiadomość
widzę że temat pominięcia w 3 tygodniu a ja właśnie z tym mam problem...

W niedzielę (19 maja) wzięłam 19 tabletkę z opakowania. W poniedziałek zapomniałam wziąc 20 tabletkę więc zgodnie z ulotką (jako że nie miałam jeszcze wykupionego kolejnego opakowania) nie brałam już kolejnych tabletek tylko zrobiłam przerwę.
Normalnie wystąpiło krwawienie, zaczęłam kolejne opakowanie i niby wszystko jest w porządku.

Tylko teraz się zastanawiam czy jeżeli w sobotę (18 tabletka) uprawiałam seks, później wzięłam tabletkę w niedziele (19 tabletka) a później tych dwóch ostatnich nie wzięłam i zrobiłam przerwę to jest jakieś ryzyko?

Nie zastanawiałam się nad tym jakoś wcześniej bo postąpiłam zgodnie z ulotką ale sama już nie wiem...
nie ma zadnego ryzyka mozesz wziac nawet 15 tab i zorbic przerwe a antykoncepcja bedzie zachowana
Stary 2012-06-08, 16:32   #4524
kura25
Wtajemniczenie

proszę o pomoc! Mam mały problem.. w zrozumieniu jednej sprawy.. ale od początku.

Otóż wczoraj po zjedzeniu tabletki wystąpiły mi wymioty więc zgodnie z instrukcją łyknęłam jeszcze jedna- tutaj sprawa jest jasna.. ale w związku z tym zabraknie mi jednej na ostatni tydzień.. czyli tak jak bym zapomniała o tabletce w 3 tygodniu tej ostatniej..
I teraz mam pyt czy dobrze rozumiem.. biore opakowanei do końca bez tej jednej co mi zbraknie.. a potem robię normalnie 7 dni przerwy... tylko mi się przesunie pierwszy dzień przyjmowania. Tzn. do tej pory przyjmowałam pierwszą tabletkę po7dniowej przerwie w niedzielę, a teraz jesli dobrze rozumiem, ze względu na tą sytuację przyjmę ją dzień wcześniej czyli w sobotę?

Prosiaczek:
-Jak się pisze 'miłość'?
Puchatek:
-Tego się nie pisze.
To się czuje.

♥♥♥

kura25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-08, 16:35   #4525
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kura25 Pokaż wiadomość
proszę o pomoc! Mam mały problem.. w zrozumieniu jednej sprawy.. ale od początku.

Otóż wczoraj po zjedzeniu tabletki wystąpiły mi wymioty więc zgodnie z instrukcją łyknęłam jeszcze jedna- tutaj sprawa jest jasna.. ale w związku z tym zabraknie mi jednej na ostatni tydzień.. czyli tak jak bym zapomniała o tabletce w 3 tygodniu tej ostatniej..
I teraz mam pyt czy dobrze rozumiem.. biore opakowanei do końca bez tej jednej co mi zbraknie.. a potem robię normalnie 7 dni przerwy... tylko mi się przesunie pierwszy dzień przyjmowania. Tzn. do tej pory przyjmowałam pierwszą tabletkę po7dniowej przerwie w niedzielę, a teraz jesli dobrze rozumiem, ze względu na tą sytuację przyjmę ją dzień wcześniej czyli w sobotę?
dobrze rozumiesz
minimum trzeba wziac 15 tabletek z opakowania i mozna zrobic przerwe-anty bedzie zachowana.
Stary 2012-06-10, 22:22   #4526
zaradna18
Przyczajenie

Witajcie !
Mam pewien problem, od poczatku brania tabletek przyjmowalam je o 17 jednak z czasem zaczelam je przyjmowac pozniej, np. jednego dnia o 18 jednego o 20. Trzecią tabletke przed koncem przyjelam okolo 21 i przedostatnia z blistra zapomnialam i przyjelam po 5, czyli teoretycznie 8 godzin pozniej niz poprzedniego dnia. Ostatnia z blistra przyjelam juz w regularniej porze ale nie wiem co mam robic? Ktos moze wie czy jestem zabezpieczona? czy mam sie martwic? Prosze o szybka odpoowiedz jest to bardzo pilne
zaradna18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-11, 14:08   #4527
Frutti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaradna18 Pokaż wiadomość
Witajcie !
Mam pewien problem, od poczatku brania tabletek przyjmowalam je o 17 jednak z czasem zaczelam je przyjmowac pozniej, np. jednego dnia o 18 jednego o 20. Trzecią tabletke przed koncem przyjelam okolo 21 i przedostatnia z blistra zapomnialam i przyjelam po 5, czyli teoretycznie 8 godzin pozniej niz poprzedniego dnia. Ostatnia z blistra przyjelam juz w regularniej porze ale nie wiem co mam robic? Ktos moze wie czy jestem zabezpieczona? czy mam sie martwic? Prosze o szybka odpoowiedz jest to bardzo pilne
Jeśli nie przekroczylas 12h to jesteś bezpieczna. ULOTKA!!!!!!!!!!!!!
Stary 2012-06-12, 11:33   #4528
emciu
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny,

Mam pytanie. Ostatnio duzo stresow, wiec niestety dopadlo mnie rozwolnienie. Nie byla to ostra biegunka.

Pierwsza pigulke z nowego blistra wzielam 9.06 w sobote okolo godziny 22, kolejna w niedziele tak samo okolo 22 a w poniedzialek okolo 8-9 ranodopadło mnie rozwolnienie (czyli jakies 9h po przyjeciu pigulki), toalete odwiedzilam 3-4 razy. W niedziele po wspolzyciu pigulki kochalam sie z chlopakiem.

Na innych watkach doczytalam ze pigulka antykoncepcyjna wchalnia sie DO 4 godzin, wiec powinnam byc zabezpieczona.

Ale czy napewno?Czy powinnam przez koljne 7 dni poczawszy od poniedzialku stosowac dodatkowa antykoncepcje? prosze o rozwianie moich obaw

pozdrawiam.
while you were busy collecting stones.

Edytowane przez emciu
Czas edycji: 2012-06-12 o 11:36
emciu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-12, 11:39   #4529
Vanique
Zadomowienie

Wszystko jest ok. Tabletka dawno już była wchłonięta.
Vanique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-18, 19:48   #4530
didi91
Przyczajenie

Exclamation Pominięcie Cilest

Hej dziewczyny, od okolo roku biore tabletki cilest, jednak w sobote wraz z chlopakiem pojechalismy na weekend nad morze i o tych tabletkach zapomnielam, tak wiec w sobote i niedziele nie wziełam tabletki. dopiero teraz gdy wrócilam wzielam te zaległe. W tym czasie doszlo do stosunku bez zabezpieczeń. Czy jest możliwość że zaszłam w ciąże? dodam że to były 5 i 6 tabletka z opakowania... Jesli jest możliwość że bede w ciąży to czy kontynuacja brania tabletek nie zaszkodzi maluszkowi? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam wszystkie forumowiczki !
didi91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości