Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-28, 15:54   #4501
Koperco
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 1

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;51561300]to samo mam w torbie- dla dziecka- oddzielnej plus opaska z kwiatkiem do zdjęć dla teściowej ;P
A! i brudną pieluchę wlaśnie odkryłam do wywalenia ;P bo oczywiscie u lekarza juz kupa była (10 minut od domu zdazyła ze srunąć)
a do tego moja normalna torba ze wszystkim w środku, dziwne strasznie by było mi z 3ma tylko rzeczami swoimi wyjśc z domu , ja ma z 50 w tej torbie, łącznie ze śrubokrętem. Teraz jeszcze pompke do kól wózka chyba bym musiala dopakować hmmm

Moge z córka po szczepieniach na spacer chyba dzis pójśc, co...? 20 stopni juz nabiło i słońce świeci[/QUOTE]
Pewnie że TAK! Moja pediatrra mówi że robić wszystko jak wcześniej tylko patrzec czy nie gorączkuje.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
na policzkach na szyjce i troche na dekolt zeszly, codziennie kilka razy przemywalam przegotowana woda i smarowalam oilatumem, trzymalo sie ok 2 tyg i ladnie zeszlo madzicc pisala ze bepanthen u niej fajnie zadzialal.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

tyle razy mialam juz was pytac i caly czas mi z glowy wylatuje. jak wy dbacie, pielegnujecie, czyscicie uszka maluchom? robicie cos w tym kierunku? kompletnie nie wiem jak to ugrysc i czy w ogole

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

u nas infacol sie nie sprawdzil a niby wszystko to podobne bo sklad ten sam, espumisan gora. i do tego jego bananowy smak, jasiek szamal bez problemu, teraz juz nie podaje, czasem ze 3 kropelki co pare dni
Uszy-małzowinę uszną patyczkiem do uszu-tam do środka to nie.
A buźki nie myję w środku, nie widzę potrzeby

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
My po bioderkach - bez zarzutów uff a bałam się że coś wyjdzie bo ja miałam problem.
Teraz siedzimy sobie na podwórku przed restauracja czekamy na jedzonko. Adziak w fotelu kima słońce świeci, wiaterek wieje, jakoś błogo się poczułam, chyba się rozmarzyłam z tymi Włochami ☀
Ale Wam fajnie! No i super że z bioderkami dobrze!

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Kar0ola a stosujesz cos ba rozstępy na cycach? Bo też dzisiaj zauważyłam

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

A tak w ogole to Ewe uczulil rabarbar
O nie A ja piekę dziś/jutro ciasto drożdżowe z rabarbarem bo już czeka na mnie..
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 15:58   #4502
Izuniaa89
Zakorzenienie

Koperco moze ja za duzo go mialam? Bo wypilam gar kompotu..
Stary 2015-05-28, 15:58   #4503
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
To niesprawiedliwe :-P przecież mówi się ze nad naszym polskim morzem nie ma nigdy pogody :-/
No tym razem jest, narzekać nie mogę. Może na szorty jeszcze nie czas, ale jest łądnie
Stary 2015-05-28, 16:00   #4504
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
Jaki wzór podusi zamowilas ? super te podusie są; -)

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Oh... limoncello -mam jeszcze w lodówce prosto z Toskanii

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

To niesprawiedliwe :-P przecież mówi się ze nad naszym polskim morzem nie ma nigdy pogody :-/

Przeszukalam caly internet za 'hipster lady grey' ale nigdzie nie ma.. :/ wiec wybralam z mezem () ta z sowami 'ptasie radio raspberry' fajne sa mnie tak wkurza jak ta glowa jej lata ciagle.. Jak spi to nia kreci strasznie ale nie tak normalnie tylko jak zwariowana.. Moze poduszka troche ja udtabilizuje no i do fotelika, do wizka.. Wszedzie sie przyda

Mam ochote na szpinak i kurczaka np jakes pomysly dziewczyny ?
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 16:06   #4505
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izuniaa89 Pokaż wiadomość
Koperco moze ja za duzo go mialam? Bo wypilam gar kompotu..
Oby to było tio
Stary 2015-05-28, 16:09   #4506
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Przeszukalam caly internet za 'hipster lady grey' ale nigdzie nie ma.. :/ wiec wybralam z mezem () ta z sowami 'ptasie radio raspberry' fajne sa mnie tak wkurza jak ta glowa jej lata ciagle.. Jak spi to nia kreci strasznie ale nie tak normalnie tylko jak zwariowana.. Moze poduszka troche ja udtabilizuje no i do fotelika, do wizka.. Wszedzie sie przyda

Możesz zrobić taką roladke jakby - ostatnio Pavlinecka pisala o czymś takim... albo udus kurczaka w szpinaku i do makaronu - jak jesz śmietanę to możesz zabielic śmietaną
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 16:10   #4507
Koperco
Zakorzenienie

Mam 2 kody z biedry -ODDAM

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 16:12   #4508
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
No tym razem jest, narzekać nie mogę. Może na szorty jeszcze nie czas, ale jest łądnie
Właśnie super -tak naprawdę cały czas powinno tam być u Was słoneczko - tylko Ci bardzo tego zazdroszczę bo coś serio na południu nie może się ta pogoda wyrobić...a już miałam takie nadzieje ze będzie juz ładnie a tu koleiny dzień du.pa :-(
Stary 2015-05-28, 16:13   #4509
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie super -tak naprawdę cały czas powinno tam być u Was słoneczko - tylko Ci bardzo tego zazdroszczę bo coś serio na południu nie może się ta pogoda wyrobić...a już miałam takie nadzieje ze będzie juz ładnie a tu koleiny dzień du.pa :-(
Slyszalam ze od weekendu i caly przyszly tydzien ma byc w Krakowie ladnie wiec mam nadzieje ze sie sprawdzi

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 16:14   #4510
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Slyszalam ze od weekendu i caly przyszly tydzien ma byc w Krakowie ladnie wiec mam nadzieje ze sie sprawdzi
O Jezu... to ja juz się nie mogę doczekać - ale nie będę się napalac - jak zobaczę słońce za oknem to uwierzę... ;-)
Stary 2015-05-28, 16:29   #4511
gosiak0512
Zakorzenienie

KOPERCO poprosze jeden na pw

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 16:32   #4512
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość

jak nie trzymasz diety to mam robi się szybko i jest pyszne na patelnię masło ( tak, nie olej) + wyciśnięty czosnek, na to szpinak, smażymy, dodajemy śmietanę 30 % i serek mascarpone ( około 1 - 2 łyżek) do tego wcześniej podsmażonego kurczaka pokrojonego w cienkie paski i czekamy, aż śmietana się zagotuje, przyprawiamy solą, czarnym pieprzem i gałką muszkatałową. Do tego makaron najlepiej tagiatelle - dorzucamy na patelnię albo mieszamy w garnku od gotowania makaronu i na chwilkę jeszcze na ogień. Podane posypać startym, twardym serem. Bomba Kaloryczna przy okazji też

Albo naleśniki - tylko tu kurczaka w kosteczkę, ser raczej jakiś biały, feta np albo tłusty żółty, już bez śmietany, albo tylko troszkę, naleśniki zapiec posypane serem i najlepiej beszamelem Ale to już strasznie dużo nabiału i zabawy.

Albo te roladki pieczone w folii - w zasadzie pierś przyprawiona jak lubisz i na to szpinak z solą i pieprzem, jak jesz nabiał to ser.

Mogłabym jeszcze wymyślać, ale muszę ogarnąć córkę bo chleb mi wyszedł

Edytowane przez Pavlinecka_21
Czas edycji: 2015-05-28 o 16:36
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 16:34   #4513
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
jak nie trzymasz diety to mam robi się szybko i jest pyszne na patelnię masło ( tak, nie olej) + wyciśnięty czosnek, na to szpinak, smażymy, dodajemy śmietanę 30 % i serek mascarpone ( około 1 - 2 łyżek) do tego wcześniej podsmażonego kurczaka pokrojonego w cienkie paski i czekamy, aż śmietana się zagotuje, przyprawiamy solą, czarnym pieprzem i gałką muszkatałową. Do tego makaron najlepiej tagiatelle - dorzucamy na patelnię albo mieszamy w garnku od gotowania makaronu i na chwilkę jeszcze na ogień. Podane posypać startym, twardym serem. Bomba Kaloryczna przy okazji też
Pycha potwierdzam - sama tak robiłam tylko inny serek ( robiłam z gorgonzola lub zwykłym serkiem topionym )
Pavlinecka - Ty masz dużo takich pysznych przepisów?
Stary 2015-05-28, 16:37   #4514
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Pycha potwierdzam - sama tak robiłam tylko inny serek ( robiłam z gorgonzola lub zwykłym serkiem topionym )
Pavlinecka - Ty masz dużo takich pysznych przepisów?
Ja bardzo lubię gotować i często wymyślam, albo szukam w necie, ale rzadko zapisuję ;( np. sos serowy właśnie z gorgonzolą kiedyś taki pyszny zrobiłam i za cholerę nie pamiętam co tam było. Ogółem makaroniara ze mnie i sosy zwykle tworzę. Lubię takie sezonowe - z cukinią np
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 16:49   #4515
FlightlessBird
Zakorzenienie

od dzis powoli wprowadzamy nowe mleko - trzymajcie kciuki żeby było ok

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 16:50   #4516
Izuniaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Stary 2015-05-28, 16:54   #4517
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię gotować i często wymyślam, albo szukam w necie, ale rzadko zapisuję ;( np. sos serowy właśnie z gorgonzolą kiedyś taki pyszny zrobiłam i za cholerę nie pamiętam co tam było. Ogółem makaroniara ze mnie i sosy zwykle tworzę. Lubię takie sezonowe - z cukinią np
A co można z cukinia? Ja bardzo lubię cukinię ale w sumie to wykorzystywałam ja do lecza lub robiłam placki z cukinii bo i z grilla .. a można jakiś makaron z nią zrobić? Wcześniej też dużo kombinowalam w kuchni i bardzo to lubiłam - teraz nie wiem tylko jak to kiedykolwiek ogarnę wszystko naraz :-/

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
od dzis powoli wprowadzamy nowe mleko - trzymajcie kciuki żeby było okrosi:
Na jakie teraz zmieniliscie? Oczywiście kciuki trzymam
Stary 2015-05-28, 16:54   #4518
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
na policzkach na szyjce i troche na dekolt zeszly, codziennie kilka razy przemywalam przegotowana woda i smarowalam oilatumem, trzymalo sie ok 2 tyg i ladnie zeszlo madzicc pisala ze bepanthen u niej fajnie zadzialal.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

tyle razy mialam juz was pytac i caly czas mi z glowy wylatuje. jak wy dbacie, pielegnujecie, czyscicie uszka maluchom? robicie cos w tym kierunku? kompletnie nie wiem jak to ugrysc i czy w ogole

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

u nas infacol sie nie sprawdzil a niby wszystko to podobne bo sklad ten sam, espumisan gora. i do tego jego bananowy smak, jasiek szamal bez problemu, teraz juz nie podaje, czasem ze 3 kropelki co pare dni
Uszy myje zwikzinym patyczkiem tym dla dzieci.

Buzki nie czyszcze
. Nie słyszałam nigdy o jej czyszczeniu w środku

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ja pakuje wszystko do torby do wozka bo mam dość pojemna.

Super zazdroszczę! Ja dalej brzuchol mam ech no ale sam się nie zrzuci przy tej ilości zadanych biszkoptow i herbatnikow. Jutro robie znów ta babkę!

U nas zwykle tez od 3,30 pobudki co godzinę dziś wyjątkowo pospal do tej piątej. No ale potem to już tak jak u Was krótkie drzemki.

ja też jutro upieke

Cytat:
Maja jesteś może? jak będziesz miala chwile to podrzucisz mi przepis na ta swoją babkę? Hania pisała ze to od Ciebie -a ja nie pamietalam właśnie.. myślałam że mam go gdzieś ale nie mam niestety:-/ :-(
I poza tym pytałaś wczoraj o nawilżacz -czy ma jakieś ustawianie nawilżenia - nie- on jest taki prosty w zasadzie - tylko pokrętło natężenia parowania i tyle

zaraz poszukam

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
dziecko mi się naprawiło to był skok jak nic, dziś wstała i ładnie szybko je, szybko zasypia, odłożona do łózezka nie kwęka i śpi koło godziny uff

Cashmere Twój Szymuś też przebrnął przez skok?
To bioderko widzę tak - kładę na żabkę albo na plechach i odwodzę nóżki na bok i widzę, że w lewym biodrze jest mmniejszy zakres ruchu mniej do boku można lewą nóżkę zgiętą w kolanie odprowadzić

Dziewczyny które KP - co ile zmieniacie wkładki laktacyjne?
Raz na dobe bo mi nie leci a nosze dla pewności. Czasem w nocy cos kapnie i rano czysta wkladam

Cytat:
Powodzenia!
Stary 2015-05-28, 16:56   #4519
Majka232
Zakorzenienie

Przepis na babke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1432828649647.jpg (48,1 KB, 4 załadowań)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 16:58   #4520
boleczka93
Zakorzenienie

FLIGHT kciuki
Tak pytalam o ta buzke bo czytalam gdzies ze juz od narodzin powinno sie przemywac zeby w sensie ze narazie to dziasla

a jeszcze mam pytanie takie czy planujecie dac dzidziusia do zlobka i jak tak to kiedy?

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 16:58   #4521
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
KOPERCO poprosze jeden na pw
wysłany! ZOstał jeszcze jeden!!

Cytat:
kciuki

Cytat:
A co można z cukinia? Ja bardzo lubię cukinię ale w sumie to wykorzystywałam ja do lecza lub robiłam placki z cukinii bo i z grilla .. a można jakiś makaron z nią zrobić? Wcześniej też dużo kombinowalam w kuchni i bardzo to lubiłam - teraz nie wiem tylko jak to kiedykolwiek ogarnę wszystko naraz :-/

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

można zrobić raw makaron. Że cukinia pokrojona w takie przezroczyste pasaczki ala tagiatelle (Na surowo albo przelane wrzątkiem) i do tego sos lub pesto z pietruszki/jarmużu.
Stary 2015-05-28, 17:16   #4522
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:

na Enfamil czyli żaden comfort na kolki i zaparcia
zobaczymy

za kciuki nie dziękuje

aaa młoda serio chyba za mocno przybrała, bo ona przybrała 1kg, ale nie w miesiąc, a w 3 tygodnie

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 17:17   #4523
nancy822
Zadomowienie

Dziewczyny co za dzień
Mój tata trafił do szpitala Jeszcze nie wiem co z nim...
My też musieliśmy jechać do szpitala dziecięcego ale zawieść tylko głupią karteczke. Wizytę mamy we wrześniu ale skierowanie trzeba dowieść już. Pół Krakowa musialam przejechać w korkach. Za to synus byl grzeczniutki w tym czasie, przespal 4 godziny. Az sie boje co bedzie w nocy bo teraz znów śpi...
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 17:22   #4524
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co za dzień
My też musieliśmy jechać do szpitala dziecięcego ale zawieść tylko głupią karteczke. Wizytę mamy we wrześniu ale skierowanie trzeba dowieść już. Pół Krakowa musialam przejechać w korkach. Za to synus byl grzeczniutki w tym czasie, przespal 4 godziny. Az sie boje co bedzie w nocy bo teraz znów śpi...
no to kciuki za tate|!!!Oby to nic starsznego..
Stary 2015-05-28, 17:23   #4525
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie że TAK! Moja pediatrra mówi że robić wszystko jak wcześniej tylko patrzec czy nie gorączkuje.

Uszy-małzowinę uszną patyczkiem do uszu-tam do środka to nie.
A buźki nie myję w środku, nie widzę potrzeby

Ale Wam fajnie! No i super że z bioderkami dobrze!

O nie A ja piekę dziś/jutro ciasto drożdżowe z rabarbarem bo już czeka na mnie..
Ja bede miec w sobote ciasto z rabarbarem i tez mam nadzieje ze nie uczuli.

Cytat:

jakie? a kciuki trzymamy

Cytat:
wysłany! ZOstał jeszcze jeden!!

kciuki

można zrobić raw makaron. Że cukinia pokrojona w takie przezroczyste pasaczki ala tagiatelle (Na surowo albo przelane wrzątkiem) i do tego sos lub pesto z pietruszki/jarmużu.
Moge prosic kod?

Ja taki makaron z cukini podsmazam i dodaje sos ze swiezych pomidorow, pycha

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 17:24   #4526
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co za dzień
A do jakiego dziecięcego? Prokocim? I czemu? :-( przykro mi z powodu taty:-( - to cos poważnego? :-(
Stary 2015-05-28, 17:24   #4527
Koperco
Zakorzenienie

A no i poćwiczyłam-tak mi się nie chciało i zimno mi było a teraz pełna powera jestem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-28, 17:25   #4528
gossip_girl21
Zakorzenienie

Pierwsza samodzielna kąpiel córci za mną jestem z siebie dumna

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 17:26   #4529
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
dziecko mi się naprawiło to był skok jak nic, dziś wstała i ładnie szybko je, szybko zasypia, odłożona do łózezka nie kwęka i śpi koło godziny uff

Cashmere Twój Szymuś też przebrnął przez skok?
To bioderko widzę tak - kładę na żabkę albo na plechach i odwodzę nóżki na bok i widzę, że w lewym biodrze jest mmniejszy zakres ruchu mniej do boku można lewą nóżkę zgiętą w kolanie odprowadzić

Dziewczyny które KP - co ile zmieniacie wkładki laktacyjne?
Dzis bylo juz lepiej, oby juz bylo po.
Moj ogolnie mial za maly zakres ruchu, ale dysplazji nie stwierdzono. I sie martwie tymi bioderkami

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-28, 17:27   #4530
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
na Enfamil czyli żaden comfort na kolki i zaparcia
zobaczymy

za kciuki nie dziękuje

aaa młoda serio chyba za mocno przybrała, bo ona przybrała 1kg, ale nie w miesiąc, a w 3 tygodnie
U mnie też tam przybiera dużo ze tak powiem ale i tak po nim nie widać a nie zamierzam się tym przejmować bo skoro dziecko potrzebuje jeść to trzeba mu jedzenie dać... jeszcze będzie mial czas żeby zrzucić - takie jest moje zdanie... Trzymam kciuki za mleczko- daj znać jakie będą efekty
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości