Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-11, 10:33   #4501
fartuch
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 2

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
O no i fajnie
A co masz między szafkami?!
Ja chyba też wezmę drewniany blat.. Trochę się tak naczytalam ze blat, dobrać.do podłogi bla bla.. Ale ja chce iść w zimne kolory, jasne. I jakoś nigdy nie.zwracałam uwagi czy blat pasuje do podłóg tylko czy do mebli pasuje.. I te marmurowe mi się nie podobają..
Na zdjęciach są troche za mocno wyostrzone kolory w rzeczywistości blat nie jest taki pomarańczowy. Na ścianach jest gres podłogowy na wysoki połysk z castoramy ile ja się nachodziłam za kaflami na ściane.. nic mi się nie podobało. Zobaczyłam to i strzał w 10 ja tez się naczytałam o blatach drewnianych. Trochę mam pomieszane odcienie drewna ale mi się podoba ;-)

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

a podłoga też jest jasniutka, tylko okno mam z przeciwnej strony i nie widać tego na zdjęciu no i to są kafle a nie drewno
Stary 2015-09-11, 10:34   #4502
mehja
Zakorzenienie

W biedronce będą świece na pilota, czego to nie wymyśla ale nawet fajnie wyglądają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150911_113803.jpg (92,6 KB, 12 załadowań)
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:35   #4503
fartuch
Zakorzenienie

Kaja specjalnie posprzątałam dla Ciebie czytaj -> poupychałam wszystko w szafkach
Stary 2015-09-11, 10:38   #4504
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Na zdjęciach są troche za mocno wyostrzone kolory w rzeczywistości blat nie jest taki pomarańczowy. Na ścianach jest gres podłogowy na wysoki połysk z castoramy ile ja się nachodziłam za kaflami na ściane.. nic mi się nie podobało. Zobaczyłam to i strzał w 10 ja tez się naczytałam o blatach drewnianych. Trochę mam pomieszane odcienie drewna ale mi się podoba ;-)

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

a podłoga też jest jasniutka, tylko okno mam z przeciwnej strony i nie widać tego na zdjęciu no i to są kafle a nie drewno
No mi też się właśnie nic nie podoba.. Myślałam o szkle.. Ale nie wiem jaki kolor..ściany będą białe, więc białe szkło? Wgl podoba mi się drewno tam.. Ale jakie.. Takie same jak blat? Gres z podłogi.to dobry pomysł

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Kaja specjalnie posprzątałam dla Ciebie czytaj -> poupychałam wszystko w szafkach

Myślałam że masz tak zawsze

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:38   #4505
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Szuuu tak mam kota jest wielki, gubi masę kłaków i ostatnio niegrzeczny

Princesika to jak mój wyjec wyrośnie z wycia to może sie kiedyś spotkamy.

Matko jaką mam w domu marudę dziś, nic nie mogę zrobić.

Mnie całą ciążę straszyli , że Alek jest za mały, że poniżej normy itp. no i jakby się w terminie urodził to by pewnie ponad 4kg ważył taki malutki.

A mi się marzy przeprowadzka tylko kasy brak bo już lokum mam wybrane, ewentualnie projekt domu też już mam wybrany

Ja ostatnio powiedziałam tz ze drugie dziecko jak sie przeprowadzimy i było mu mega przykro a mi głupio... Bo kasy nie mamy a tego mieszkania sprzedać nie możemy...

Moj kot wczoraj złapał małego za nogę bo mały go kopał jak sie bawił a kojot nie skumał ze to nie specjalnie... Zaraz w ruch poszedł obliczasz do paUrow

A klaki sa wszędzie, ciagle ze smoczka zdejmuje :/

Ale i tak go kocham to moje dziecko
Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Szuuu w mojej dziurze nie ma maca ale gdyby był to miałabym kartę stałego klienta
ja ostatnio odmówiłam maka i jestem z siebie dumna

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Nie widzę na telefonie. Ja chciałbym ładna i praktyczną Moja ciotka zrobiła taka nowoczesną, fronty jak lustra i od tego momentu nie rozstaje się ze ściereczką Nie chcę tak! Teraz mamy ciemne płytki w kuchni i przedpokoju, masakra jakaś! Widać każdą kropelke, plytki po umyciu wyglądają jak brudne. Wkurza mnie to niesamowicie!
Moi rodzice mają na podłodze w łazience gres drewnopodobny, a na ścianach płytki, ktore wyglądają jak beton. Jedna ściana jest z takich malutkich kosteczek. Super to wygląda, bardzo mi się podoba. Ale nie zrobię u siebie takiej samej łazienki

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

To moi rodzice mają połączenie tych dwóch łazienek
musi byc pieknie

My mamy bez połysku i zamiast ścierki to musze ciagle szorować ostra strona gąbki! wszystko "wsiąka" nie daj boze tluste kapnie... Jakaś głupia okleina...

Cytat:
Aa całe ściany w nich.. Ja chce tylko podłogi..
aaa

Cytat:
Ja teraz mam ciemną kuchnię. Masakra.. Non stop jest zasyfiona.. :/

Mi marzy sie biała albo szara w tym stylu

Ale na razie mamy obrzydliwa rudą :/ I nie zmieni sie to az do zmiany mieszkania

Ale zamawiam teraz na krzesła w tym stylu

O znalazłam ta łazienkę

Zamówię ten kocyk bedzie do poduszeczki pasował

http://allegro.pl/kocyk-kolderka-75-...589656597.html

Dziewczyny mam chęć wyjsć na spacer z małym ale to byłby moj trzeci samotny spacer dopiero tutaj i sie boje... Ze znowu bedzie to samo

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:38   #4506
kejtiCe
Zakorzenienie

Dziewczyny, opłaca mi się kupować kocyk do wózka skoro i tak niedługo przesiadziemy się do spacerówki? Bardziej bym chciała te wkładkę, ale my mamy taki brązowy wózek to wkładka też musi być w tych kolorach. To wtedy żeby go przykryć to kocyk czy śpiworek do wózka?
Jestem na spacerze i rozmyślam...
Bo ja chciałam komplet czarne zygzaki, ale to przecież nie pasuje do spacerówki
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:41   #4507
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
widać? czemu wizaż obraca zdjecia

Nie widać

Jakie wziac wypełnienie na zimę ??? 150 czy 300????

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 10:44   #4508
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nie widać

Jakie wziac wypełnienie na zimę ??? 150 czy 300????

jaka widzi.. aa bo Ty z tel pewnie patrzysz
Stary 2015-09-11, 10:48   #4509
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja ostatnio powiedziałam tz ze drugie dziecko jak sie przeprowadzimy i było mu mega przykro a mi głupio... Bo kasy nie mamy a tego mieszkania sprzedać nie możemy...

Moj kot wczoraj złapał małego za nogę bo mały go kopał jak sie bawił a kojot nie skumał ze to nie specjalnie... Zaraz w ruch poszedł obliczasz do paUrow

A klaki sa wszędzie, ciagle ze smoczka zdejmuje :/

Ale i tak go kocham to moje dziecko
ja ostatnio odmówiłam maka i jestem z siebie dumna

musi byc pieknie

My mamy bez połysku i zamiast ścierki to musze ciagle szorować ostra strona gąbki! wszystko "wsiąka" nie daj boze tluste kapnie... Jakaś głupia okleina...

aaa

Mi marzy sie biała albo szara w tym stylu

Ale na razie mamy obrzydliwa rudą :/ I nie zmieni sie to az do zmiany mieszkania

Ale zamawiam teraz na krzesła w tym stylu

O znalazłam ta łazienkę

Zamówię ten kocyk bedzie do poduszeczki pasował

http://allegro.pl/kocyk-kolderka-75-...589656597.html

Dziewczyny mam chęć wyjsć na spacer z małym ale to byłby moj trzeci samotny spacer dopiero tutaj i sie boje... Ze znowu bedzie to samo

Ooo to ja bym chciała właśnie taką podłogę jak na drugim.zdjęciu wszędzie salon, aneks, sypialnia, pokój dziewczyn.
Kuchnia dla mnie trochę za nowoczesna byłabym się ze.zaraz mi się znudzi bo mi.wszystko się nudzi szybko więc chce wziąć taka prostą.. No i nie w bieli.. W takich bezobielach

A fote łazienki mam zapisana w inspiracjach

Chciałabym taką podłogę jak są ściany a ściany w takim kolorze jak podłoga tylko błyszczące gładkie bo łazienka malutka i bałabym się ze ją jeszcze zmniejszy..

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
jaka widzi.. aa bo Ty z tel pewnie patrzysz
No ja wlazlam normalnie ze str www, aplikacja nie widzi..

Lena

Edytowane przez k a j a
Czas edycji: 2015-09-11 o 10:47
Stary 2015-09-11, 11:04   #4510
Cos_
Zakorzenienie

Kejtice zawsze uzyjesz do spacerowki
Stary 2015-09-11, 11:12   #4511
Irmusia81
Zakorzenienie

Mi też zaczęły wypadać włosy... Niestety... I pewnie za jakiś czas będę musiała je obciąć a tak mi szkoda bo lubię mieć długie...

Ja wierzę w skoki. Mój aniołek dostaje różków dokladnie wtedy gdy wypada czas skoku 😉
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 11:12   #4512
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
dziwne. u nas wydłużył się sen odkąd wkładam go do śpiwora. Ale on nie lubi zimna, to pewnie dlatego. Może jej za ciepło tam?
U nas też od paru dni śpi w śpiworku i lepiej śpi

Cytat:
Napisane przez Selis Pokaż wiadomość
Zezarlo mi znowu cytowanie

Pierożku, mnie kusi ten chabrowy, ale jak bym zamowila ten i minky i jakby TZ to widzial, to bym chyba sama pod nimi spała ale spokojnie przyjdzie wiosna

U nas noc tragiczna! Franek poszedł spac o 21 a o 23 juz sie obudzil, potem prawie co godzine, raz udalo mi sie go uspic bez cyca ale na pol godziny, no i znowu jazda, teraz się oczywiście tez karmimy
Mnie kusi jakiś z La Millou i jeszcze jeden z colorstories

Z moim Tż jest właśnie coś ostatnio nie tak, wczoraj z jego błogosławieństem pojechałam po chustę za 5 stów i bez szemrania mi zrobił przelew na nią, nie wiem o co chodzi?

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Moj Tz w ogóle jeśli chodzi o Laurkę nie jest rozsadniejszy niz ja co mu pokazuje jakąś mega wazna rzecz to jemu sie wszystko podoba i wszystko trzeba kupić

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Pzs ja tez z Warszawy
I ja i ja z W-wy

Cytat:
Mehja wypisz wymaluj moj tak sie wtedy zachowuje...

Tez sie boje wypadania włosów A ryj mam tragiczny, jeszcze mam wielkiego aliena pod nosem z gatunku tych co sie robią przez tydzien zeby potem tkwić tygodniami i boli jak cholera a mały mi sie wczoraj rzucał przy piersi i mnie w niego uderzył, prawie mu rękę odgryzlam

Mi lecą włosy mega, po każdym myciu wyciągam ze szczotki kulę wielkości pięści

Mam biznes do Ciebie od 23 do 27 będe w Elblągu u bratowej, będziemy się wybierać do Gdańska, może jakaś kawka? Chcę obadać Mimę

Cytat:
Mi mój gin też rzekomo Wojtek w 37 tc ważył 3kg, a w 40 już na usg wychodziło 5100
Nas w 38 tygodniu straszyli że Julek ma dużą głowę i krótkie nóżki. Wyszedł całkowicie normalny i proporcjonalny

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja jestem w tych kocykach zakochana

https://kids.showroom.pl/dziecko/279...khMaAmH_8P8HAQ
Boże jak oni ściemniają, niby napisane że kocyk wełniany a w składzie 50% poliester, 50% akryl, to w końcu wełna czy poliester niech się zdecydują

Ale ładny fakt

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:13   #4513
mycha_818
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim :-*

Jak mi zaczęły wychodzić ósemki to wyrwałam zdrowe piątki i teraz te ósemki tak nie napierają bo nie ma takiego ścisku. Ale spowolniło to też ich wzrost. Narazie mam dwie a dwie jeszcze rosną.

Kaja masz podobny gust do mnie. Kuchnie też mam beżowy połysk (to górne szafki a dolne fuksjowy), między szafkami też mam szkło, a jedną łazienkę też mam drewniany gres ;-)

Witam nową mamusie
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:13   #4514
mehja
Zakorzenienie

Fartuch ją patrzę z telefony i widzę Zdjęcia twoje.Kuchnia w stylu iIKEA, przytulna i fajna. I jaki porządek!

Szuu cudowne wnętrza wrzycilas, wszystkie w moim stylu. Te krzesła też chciałam kupić tylko ją na drewnianych nogach, tylko TŻ się nie chce na nie zgodzić ale popracujemy nad tym
Stary 2015-09-11, 11:16   #4515
Cos_
Zakorzenienie

Fotek fartucha nie widzę też patrzę z tel i tableta :/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-11, 11:18   #4516
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

hej pisalam po 5 rano ale moj post zaginal mala spala ze mna od 6 do 10 sama sobie robi coraz dluzsze przerwy bez jedzenia zaszalam na ebay i kupilam kocyk minky, kolo do kapania malej i ksiazke z przepisami na rozszerzanie diety malej

dostalam maila, ze kurier paczke dla mnie dzis przywiezie, jak ja nic nie zamawialam ciekawa jestesm co to

wczoraj wypilam lampke wina i mnie zemdlilo alkohol mi nie sluzy chyba... w ogole dziewczynki ktore u mnie byly przykleily mi na lapka naklejke 'hello kitty'

moja mala znow zrobila drzemke od jakis 2-3 tyg mala daje znac ze jest albo spiaca albo glodna..ssie paluszki, albo klykcie

powiedzialam TZ-towi zeby patrzyl na godziny jak karmi mala, bo juz nie raz tak bylo, ze np pol godziny ppo karmieniu chciala spac i ssala palce a ten jej mleko dawal..

ale odpukac caly tydz z TZ jest ok, zobaczymy jak weekend minie..juz koledzy sie wpraszali ale powiedzialam mu, ze ma rodzine, caly tydz jest w pracy a my tez chcemy z nim pobyc o dziwo przyznal mi racje...

wkurza mnie, bo koledzy sa bezdzietni i nie rozumieja, ze nam sie zmienily troche priorytety odkad mala sie pojawila na swiecie.. cos, chyba pora ich oswiecic
Stary 2015-09-11, 11:18   #4517
mehja
Zakorzenienie

Szuu ją bym na zimę brała jak najgrubsze wypełnienie.

Muszę zerknac potem co to te colorstories bo nie wiem o czym mowa
Stary 2015-09-11, 11:19   #4518
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Fotek fartucha nie widzę też patrzę z tel i tableta :/
To otwórz w przeglądarce
22.06.2015
Stary 2015-09-11, 11:24   #4519
mehja
Zakorzenienie

Sylwusiach koledzy mojego TŻ to też w większości bezdzietni kawalerowie i ciągle wydzwaniali do niego ale już dawno ich uświadomił że ma rodzinę i nie ma czasu żeby nimi się szwedac po barach. Spotyka się z nimi raz na pół roku na piwie
Stary 2015-09-11, 11:26   #4520
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Sylwusiach koledzy mojego TŻ to też w większości bezdzietni kawalerowie i ciągle wydzwaniali do niego ale już dawno ich uświadomił że ma rodzinę i nie ma czasu żeby nimi się szwedac po barach. Spotyka się z nimi raz na pół roku na piwie
U nas jest to samo. Ale to są też moi znajomi, więc przychodzą do nas. Tza już rzadko samego puszczam.
22.06.2015
Stary 2015-09-11, 11:27   #4521
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
To otwórz w przeglądarce
Widziałam
Stary 2015-09-11, 11:29   #4522
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
moge nawet mojego puscic do znajomych raz na jakis czas ale oni przychodza do nas i nasza sypialnie jest nad salonem wiec kazdy glosniejszy dzwiek i mala sie obudzi.a umowmy sie, ze kilku facetow i alkohol to nie wrozy spotkania w ciszy..
Stary 2015-09-11, 11:30   #4523
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwusiach Pokaż wiadomość
moge nawet mojego puscic do znajomych raz na jakis czas ale oni przychodza do nas i nasza sypialnie jest nad salonem wiec kazdy glosniejszy dzwiek i mala sie obudzi.a umowmy sie, ze kilku facetow i alkohol to nie wrozy spotkania w ciszy..
Haha, a ja właśnie wolę jak siedzą u nas
22.06.2015
Stary 2015-09-11, 11:31   #4524
mehja
Zakorzenienie

Mała śpi od 2h a ją zamiast dom posprzatac albo za obiad się wziąć to siedze przy kawce i gadam z wami. Nawet nie wiem kiedy te 2h zlecialy!

Teraz jak wstane wziąć się za robotę to pewnie się obudzi
Stary 2015-09-11, 11:31   #4525
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Któraś z Was pisała o karmieniu o 22. To jest Wg książki hogg tj tak ze wieczorem daje sie trochę cześciej kedzenie, np 18 i 20 jest to tzw karmienie częściowe i nast o 22-23 przez sen co w teorii ma wydłużyć sen nocny. Moja śpi od 19 do 2 wiec tez próbowałam dać jej o 23 ale i tak wstała o 2 bo to jest juz wstawanie nawykowe. I żeby to zadziałało trzeba porostu wytrwale lulac o tej nawykowej porze i w kilka dni dziecko powinno " zaskoczyć " i przesunie sie w ten sposób te kilka godz ciagłego śni do rana

groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:32   #4526
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
Któraś z Was pisała o karmieniu o 22. To jest Wg książki hogg tj tak ze wieczorem daje sie trochę cześciej kedzenie, np 18 i 20 jest to tzw karmienie częściowe i nast o 22-23 przez sen co w teorii ma wydłużyć sen nocny. Moja śpi od 19 do 2 wiec tez próbowałam dać jej o 23 ale i tak wstała o 2 bo to jest juz wstawanie nawykowe. I żeby to zadziałało trzeba porostu wytrwale lulac o tej nawykowej porze i w kilka dni dziecko powinno " zaskoczyć " i przesunie sie w ten sposób te kilka godz ciagłego śni do rana
Hmmm.. U nas jest to karmienie o 22, to może sam do tego zmierza
22.06.2015
Stary 2015-09-11, 11:34   #4527
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim :-*

Jak mi zaczęły wychodzić ósemki to wyrwałam zdrowe piątki i teraz te ósemki tak nie napierają bo nie ma takiego ścisku. Ale spowolniło to też ich wzrost. Narazie mam dwie a dwie jeszcze rosną.

Kaja masz podobny gust do mnie. Kuchnie też mam beżowy połysk (to górne szafki a dolne fuksjowy), między szafkami też mam szkło, a jedną łazienkę też mam drewniany gres ;-)

Witam nową mamusie
Jak bym mała szmal to bym też zrobiła jakąś kolorową kuchnię ale mi się strasznie szybko nudzą rzeczy więc muszę brać w jakichś neutralnych kolorach, żeby za kilka lat nie Zmieniać

Lena zasnela, ja powinnam się malować bo za godzinę muszę wyjść.po Bla, ale nie chce mi się

Lena
Stary 2015-09-11, 11:34   #4528
mehja
Zakorzenienie

OOoo to w takim razie będę przez kilka dni dawała jej cyca o 22-23 i zobaczymy
Stary 2015-09-11, 11:37   #4529
k a j a
Zakorzenienie

A moja ostatnio zaczęła się jakoś często budzic, kręcić i jeść..
Dziś obudziła się o 24, 2, 4 i 6.. O.o
Jak noworodek..

Lena
Stary 2015-09-11, 11:38   #4530
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Mała śpi od 2h a ją zamiast dom posprzatac albo za obiad się wziąć to siedze przy kawce i gadam z wami. Nawet nie wiem kiedy te 2h zlecialy!

Teraz jak wstane wziąć się za robotę to pewnie się obudzi
Mam to samo a jak Laurka zasnie to ogladam Devious maids

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości