|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Witam dziewczyny, długo mnie nie było - od kilku dni źle się czułam, prawie jak na początku zawroty głowy, mdłości i zgaga
ale już jest dobrze idę nadrabiać wasze wypociny
|
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
Mi duchota nie przeszkadza, w mieszkaniu jest całkiem w porządku.. Własnie zjadłam nektarynkę i może raz się ruszyło i cicho... Może czuje, że próbuję go złapać
|
|
|
|
#4503 |
|
Zakorzenienie
|
My też mamy konflikt, i ja już dostałam już jeden zastrzyk i chyba w 34 tc (nie pamiętam dokładnie) dostanę 2 i po porodzie 3. W 99 % to nie ma znaczenia przy pierwszej ciąży, ale tak jak dzisiaj pisałam u męża w rodzinie był taki przypadek i synek ich zmarł. Po sekcji wykazało że właśnie przez konflikt. Mi gin mówił, że każda kobieta z konfliktem powinna dostać dwa zastrzyki jeden własnie w 34 tc i drugi po porodzie. Chyba że wcześniej poroniła, lub wystąpiło krwawienie z niewiadomych przyczyn to powinna dostać jak najszybciej, dlatego ja już jeden miałam.
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-16 o 14:11 |
|
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
candy zrobię później foto
ale są dokładnie takie jak na stronce ![]() niepozorna dam znać ![]() Cytat:
nie wiem jak mój organizm zareaguje, a skoro może iść ze mną, to dlaczego nie. Siedzieć przypuszczam, że ze mną nie będzie, bo nie ma takiej potrzeby, pewnie ogarnie w tym czasie zakupy.
|
|
|
|
|
#4505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4507 |
|
Zakorzenienie
|
Ze mną też mąż nie szedł na glukozę. Nie dość, że ze mną nie siedział, to jeszcze sama się na badanie zawiozłam i przywiozłam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4509 | |
|
Zakorzenienie
|
to nie zawsze prawda
![]() "Konflikt serologiczny może zaistnieć tylko wtedy, gdy matka dziecka ma krew RHâ, a ojciec RH+. I oczywiście, gdy płód odziedziczy czynnik RH po ojcu (dzieje się tak w 60 proc. przypadków)." Ze strony: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...zny_35339.html Cytat:
pewnie, że lepiej dmuchać na zimne i działać profilaktycznie
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2015-09-16 o 14:33 |
|
|
|
|
#4511 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4512 |
|
Konto usunięte
|
Ojciec dziecka nie musi robić jakoegokolwiek badania. Rubryka dla niego jest tylko teoretycznie, nawet gdy matka ma 0- (ja tam mam). Zastrzyki podaje się gdy matka ma 0- bez względu na grupe krwi ojca.
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zmęczylam Olke hah
po placu zabaw wzięłam ja jeszcze na spacer wokół bloków.. Padła jak mucha jak wróciłysmy, a teraz już śpi ponad 3h i nie reaguje jak ja wołam |
|
|
|
#4514 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
Juz po polowaniu w SH, za 30 zl troche nakupulam
pozniej foty wezuce, bo teraz na TZta czekam i jedziemy cos zjesc ![]() Dzieki za odp odnosnie Coombsa ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken, no to i tak prawie wszystko Ci spadło
![]() Magda, matka MUSI mieć oryginał grupy krwi, bo jeśli trzeba by było ją przetaczać, to muszą wiedzieć jaką. Ja nie mam w karcie miejsca na grupę ojca. Ja mam A rh+, TŻ ma B rh+, więc nie wysyłam go na badania. To jest info z książeczki zdrowia, ale jako że moja jest dodatnia, to nie będziemy jego sprawdzać. |
|
|
|
#4518 |
|
Rozeznanie
|
Ja pewnie wyciagne męża na glukoze bo i tak ma wolne, ponudzi się ze mna i mnie pozniej do pracy zawiezie
![]() Kurde ja nadal jestem w lesie z wyprawka, nie mam nic, zero, nawet jednej sztuki. Kuzynka chce nam dac pare sztuk po swoim synku ale mowi ze ma raczej typowo chłopięce, wiec bez sensu zeby mi córkę z chlopcem mylili:p Tesc sie zobowiazal ze pierwszemu wnukowi kupi wózek, a teraz jak uslyszal ze kuzynka chce mi dac jakis stary to sie wycofuje ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- My oboje mamy grupe A + wiec problem z głowy, duze prawdopodobienstwo ze nasze dziecko tez taka będzie mialo. A co do toxo to ja już mialam i lekarz powiedział ze nie będziemy robic ponownie. A o Coombsie nic nie wspomniał |
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co z tymi badaniami to powinno być jakoś bardziej od gronie ustalone, że np toxo robi się 1 raz i jak coś jest źle to wtedy powtarza, a jak nie to raz i juz. Od 20 tygodnia zaczynamy słuchać serduszka i tętna dziecka i wszystkie zaczynamy. A nie jeden robi tak, drugi robi tak. I później jedna się martwi bo jej nie zrobił a komuś zrobił, i nie wiadomo czy to dobrze czy źle. Ja rozumiem różnice między krajami ale w danym kraju powinien już robić tak i tak i tego nie zmieniać. Tylko wtedy jak coś się dzieje to dodatkowe badania
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-09-16 o 16:47 |
|
|
|
#4520 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze pomiedzy krajami to jest w miare zrozumiale ale nawet tutaj w PL pomiedzy nami sa spore roznice w czestotliwosci i rodzaju badan...
|
#4521 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka samo niestety nie spadlo
a tak jak pisalam cialo juz nie te skoro 20 kg sie przytylo
|
|
|
|
#4522 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie doczytalam i napisalam to samo. Przepraszam :kalafior:
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga - też tak uważam, zwłaszcza, że ja mam tak mało badań itd a wy tak dużo. Nawet moja kumpela mówi mi, że była inaczej prowadzona i częściej miała badania niż ja mimo, że też NFZ
|
|
|
|
#4524 |
|
Zakorzenienie
|
KINGA,ale u nas są takie rekomendacje, zwłaszcza na NFZ. Tylko nikt lekarzy z tego nie rozlicza i nie kontroluje. A jakby nawet rozliczali, to jestem 100% pewna, że by się buntowali a konsekwencje ponosiłyby pacjentki
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
A szkoda gadać
Ej widziałyście ofertę Kauflandu dla dzieci? Są bodziaki, rajtki, nawet poduszka do karmienia ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Kurcze nie ma gazetki na necie ale mają być 3 sztk bodziaków za 25 zł, 2 pary rajstop za 13 zł, poduszka do karmienia taka długa 120cm - 35 zł i skarpetki 6 par za 12 zł ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Przejadę się po skarpetki i rajtki chyba
|
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, szkoda ze to tak słabo pilnowany jest. I robią jak uważają, tylko że najgorzej my na tym wychodzimy bo później się martwimy może i nie potrzebnie ale tak już mamy. A przynajmniej powinno być tak jak w mojej książce ciąży, są podane terminy w którym tygodniu co i jak i lekarz po badaniu uzupełnia są terminy na badania i miejsce na naklejki z wynikami i wszystko jest razem w jednym miejscu. Wrazie potrzeby większej ilości padan są dodatkowe rubryki i tam już się wpisuje co i jak.
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Jeszcze jakby tu lekarze więcej sami od siebie mówili to już by było super, ale nie można mieć wszystkiego ![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Przyszła do domu kolejna paczka, i znowu nie mogę dotknąć. Smutno mi, niby już coś mam, ale w dalszym ciągu tego nie mam i na żywo nie widziałem. Ale już niedługo mąż pojedzie i przywiezie jak go oczywiście wpuszcza i wypuszcza na granicy z tym wszystkim, bo teraz to nic nie wiadomo.
|
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
Na mojej karcie też są podane daty kiedy ma być co wykonane, ile razy itp.
|
|
|
|
#4528 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam w poniedziałek wizytę i dostanę skierowanie na zniesławioną krzywą
Muszę się dowiedzieć czy w mojej przychodni to robią, bo zawsze chodziłam do tej blisko pracy a tam potworne kolejki są. Wiem, że idę tam bez kolejki ale na samą myśl o kłótni z emerytami nie chce mi się. ...
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie oglądałam ofertę dla maluszków C&A i niektóre ciuszki są super
️ Mi się spodobał kombinezon i śpioszki i czapeczka z pingwinkiem. Czarnula widziałam też śpioszki z sówką
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Moim zdaniem to miłe jak TŻ się angażuje
I jeśli czujesz że potrzebujesz pomocy to idź
i nie reaguje jak ja wołam
ale mają być 3 sztk bodziaków za 25 zł, 2 pary rajstop za 13 zł, poduszka do karmienia taka długa 120cm - 35 zł i skarpetki 6 par za 12 zł
️ Mi się spodobał kombinezon i śpioszki i czapeczka z pingwinkiem. Czarnula widziałam też śpioszki z sówką