AŻ Żony 2015 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-01, 19:50   #4501
MagicGirls
Zakorzenienie

Dot.: AŻ Żony 2015

Mam humor pod psem...

Ja póki co kupuje tylko dla przyjaciółki prezent,reszta przed świętami.Ja jestem taką klepą, że Noe wytrzymałabym tyle czasu, żeby nie dac.
Stary 2015-12-01, 20:05   #4502
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;53657964]ej, weszłam na stronę MM, dodałam do koszyka pierwszą z brzegu ramkę cyfrową i przesyłka i paczkomat były za 0 zł. Są wymienione kategorie jakie są za free na początku: tv, rtv, telefony, foto i kamery, małe agd, agd, agd do zabudowy, komputery i tablety oraz konsole. U mnie działa ta DD powyżej 100 zł.[/QUOTE]
Ja wlasnie chcialam ramke za 200 zl. Nigdzie nie mialam mozliwosci wyboru dostawy. Od razu zaznaczona dostawa do sklepu, brak innych opcji. Probowalam klikac wczesniej i dalej, nigdzie nie bylo wyboru. O.o A tydzien temu go mialam. Zreszta teraz to i tak juz pobite gary, nie mam jak oplacic.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Viva, to ja bym pewnie tez tak u Ciebie siedziala. :P
U nas teraz jest jakis problem z ogrzewaniem. Mamy rozkrecone na maxa, a w mieszkaniu 21st. Od naszych okien straszliwie wieje. Lubimy miec ok 25st.
Ja zawsze mega marzne u znajomych w domkach jednorodzinnych. Ludzie z reguly znacznie slabiej ogrzewaja domy niz mieszkania. Czesto mi sie zdarza siedziec w kurtce. :P
Stary 2015-12-01, 20:11   #4503
asia1905
Zakorzenienie

21 - 22 stopnie są dla mnie idealne. U mnie w domu jest zawsze bardzo ciepło i trudno mi tam wysiedzieć np. w jeansach
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 20:12   #4504
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Ja zawsze mega marzne u znajomych w domkach jednorodzinnych. Ludzie z reguly znacznie slabiej ogrzewaja domy niz mieszkania. Czesto mi sie zdarza siedziec w kurtce. :P
No to u nas jest odwrotnie

Teraz w mieszkaniu mamy 19 stopni i dla mnie jest idealnie. Do spania powinno być mniej, także muszę wywietrzyć.
Stary 2015-12-01, 20:13   #4505
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Ja wlasnie chcialam ramke za 200 zl. Nigdzie nie mialam mozliwosci wyboru dostawy. Od razu zaznaczona dostawa do sklepu, brak innych opcji. Probowalam klikac wczesniej i dalej, nigdzie nie bylo wyboru. O.o A tydzien temu go mialam. Zreszta teraz to i tak juz pobite gary, nie mam jak oplacic.

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Viva, to ja bym pewnie tez tak u Ciebie siedziala. :P
U nas teraz jest jakis problem z ogrzewaniem. Mamy rozkrecone na maxa, a w mieszkaniu 21st. Od naszych okien straszliwie wieje. Lubimy miec ok 25st.
jak chcesz, daj linka do tej ramki, podaj adres itp, mogę za Ciebie założyć kasę i przelać a Ty mi przelejesz jak już będziesz mogła
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 20:19   #4506
asia1905
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość

Teraz w mieszkaniu mamy 19 stopni i dla mnie jest idealnie. Do spania powinno być mniej, także muszę wywietrzyć.
To dla mnie za zimno u Was by było
asia1905 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 20:22   #4507
existence
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym zmarzła u Was
Stary 2015-12-01, 20:27   #4508
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
Rany jak my zmarzlismy u Tz babci w niedzielę-domek.Podobno piec grzał 21st. ,ale mi było tak zimnoooo.Jednak mury, mura nie równe bo u Tz brata u którego piec też pokazywal 21 st. ogrzalam się i było mi ciepło.
Stary 2015-12-01, 20:36   #4509
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez asia1905 Pokaż wiadomość
To dla mnie za zimno u Was by było
Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja bym zmarzła u Was
A nie mówiłam

Jak wiem, że ktoś ma przyjechać to podkręcam temperaturę, żeby nie zgrzytał zębami, ale gorzej ma ten, który nie uprzedzi o wizycie

Swoją drogą dziś koło 18:00 mijałam na dworze pana wracającego ze sklepu w krótkich spodenkach i koszulce z krótkim rękawkiem Mój TŻ też tak chodzi ubrany, ale w mieszkaniu
Stary 2015-12-01, 20:40   #4510
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Pierwszy dzień w pracy upłynął na samych formalnościach Mam umowę na rok ogólnie bardzo się cieszę.

Zamówiłam dziś prezent dla szwagra i szwagierki. Teraz jeszcze tylko jakieś 10 przed nami w weekend na 100% czekają nas zakupy
gratulacje!

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ja bym zmarzła u Was
ja tez... u mnie u rodziców zima lato chodziło sie w szortach/ koszulkach
u mnie ma byc ciepełko ale wietrze czesto

a ja wciaz zyje slubem wlasnie dostalam prawie 900zdjec których nie widziałam
no owszem tak jak foto pisala czesc rozmazana, glupie miny..ale mnostwo pokazujacych swietna zabawe, nawet mimo braku super ostrosci!
chyba wiecej z tych niz z tamtych mi sie podoba takie bardziej moje
mega czad!!!
Stary 2015-12-01, 20:45   #4511
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
ja tez... u mnie u rodziców zima lato chodziło sie w szortach/ koszulkach
Ponoć to niezdrowe - większy szok dla organizmu po wyjściu na zewnątrz.

Tak w ogóle to się pochwalę, przywieźliśmy już rozkładany parapet do kuchni, ale pojawił się problem w postaci szuflady - jak rozłoży się parapet to szuflada jest 0,5 cm pod nim
Dlatego trzeba będzie uciąć tą ruchomą część.
A szafa na wymiar dopiero w lutym może zostać zamówiona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-01, 20:46   #4512
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
A nie mówiłam

Jak wiem, że ktoś ma przyjechać to podkręcam temperaturę, żeby nie zgrzytał zębami, ale gorzej ma ten, który nie uprzedzi o wizycie

Swoją drogą dziś koło 18:00 mijałam na dworze pana wracającego ze sklepu w krótkich spodenkach i koszulce z krótkim rękawkiem Mój TŻ też tak chodzi ubrany, ale w mieszkaniu
to mogl byc moj swirniety mąż który zachowuje sie jakby wyjscie do sklepu było przejsciem do innego pokoju tylko buty zaklada
pal licho czy lato czy zima, w czym stoi tak idzie (chyba ze stoi bez niczego)
Stary 2015-12-01, 20:48   #4513
viva91
na przekór do celu

Cytat:
to mogl byc moj swirniety mąż który zachowuje sie jakby wyjscie do sklepu było przejsciem do innego pokoju tylko buty zaklada
Karolek się postarzał, że wygląda na pana po 50-tce?
Stary 2015-12-01, 20:51   #4514
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

[1=45326ef568a8cdb5ffa32c6 42ee06bebadb9e802_6045692 5b2241;53659515]jak chcesz, daj linka do tej ramki, podaj adres itp, mogę za Ciebie założyć kasę i przelać a Ty mi przelejesz jak już będziesz mogła[/QUOTE]
Istapp, dzieki. Ale nie mam teraz do tego glowy. Przezyje oplacenie kuriera w inny dzien po pracy. Albo w ogole wysle rodzicow do stacjonarnego sklepu kiedys tam.
Stary 2015-12-01, 20:57   #4515
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Ponoć to niezdrowe - większy szok dla organizmu po wyjściu na zewnątrz.

Tak w ogóle to się pochwalę, przywieźliśmy już rozkładany parapet do kuchni, ale pojawił się problem w postaci szuflady - jak rozłoży się parapet to szuflada jest 0,5 cm pod nim
Dlatego trzeba będzie uciąć tą ruchomą część.
A szafa na wymiar dopiero w lutym może zostać zamówiona
po drodze jest wiatrołap (jakies 3-4m^2) w ktorym nie grzejemy wiec tam jest chłodniej, tam też sie zakłada buty, kurtki moze choc troche nas ratuje
zreszta, na chorowanie nikt nie narzeka wiec zle na nas nie działa )
nie po to wymyslono ogrzewanie zebym chodziła w dresie, podkoszulce, bluzie, skarpetkach i najlepiej puchowych kapciach bo mi zimno we wlasym domu

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Karolek się postarzał, że wygląda na pana po 50-tce?
aż tak jeszcze nie zdziadział po ślubie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-01, 21:00   #4516
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
No ale, że jak?
Bo jeśli chodzi o sklep osiedlowy robię prawie tak samo-zakładam kurtkę jeśli trzeba
Stary 2015-12-01, 21:01   #4517
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Ja też lubię ciepełko. Chwilowo mamy problem z kaloryferami i mi jest wiecznie zimno. Dla mnie idealna temperatura to 25-26 stopni w pracy mamy często 21 to zamarzam :P

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 21:03   #4518
viva91
na przekór do celu

Cytat:
po drodze jest wiatrołap (jakies 3-4m^2) w ktorym nie grzejemy wiec tam jest chłodniej, tam też sie zakłada buty, kurtki moze choc troche nas ratuje
zreszta, na chorowanie nikt nie narzeka wiec zle na nas nie działa )
nie po to wymyslono ogrzewanie zebym chodziła w dresie, podkoszulce, bluzie, skarpetkach i najlepiej puchowych kapciach bo mi zimno we wlasym domu
Żeby nie było, powtarzam tylko to co kiedyś w tv od jakiejś pani doktor usłyszałam: takie chwilowe przebywanie w wiatrołapie nic nie daje, bo jest właśnie chwilowe i nie może się równać z kilku/kilkunastogodzinnym przebywaniem w dużo cieplejszym domu. I nie chodzi o podatność na przeziębienia tylko o jakieś późniejsze powikłania, jeśli dobrze pamiętam to z ciśnieniem.
No i nikt nikomu nie każe siedzieć w 10 stopniach w domu, żeby tyle rzeczy na siebie zakładać Ale długie spodnie zamiast szortów i bluzka z długim rękawem zamiast letniej koszulki są wg mnie ok A przynajmniej nie powinny wywoływać reakcji: "Olaboga, ty w długich spodniach po domu chodzisz?!"

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
aż tak jeszcze nie zdziadział po ślubie
No to nie on Ale może jakaś rodzina
Stary 2015-12-01, 21:06   #4519
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
No ale, że jak?
Bo jeśli chodzi o sklep osiedlowy robię prawie tak samo-zakładam kurtkę jeśli trzeba
tak tak ja tez sie nie stroje, ale karol potrafi isc do pracy np: dlugie spodnie, zimowe buty, podkoszulka, koszula, kurtka, szalik
wraca do domu przebiera sie w szorty i tshirt. pada "moze poszedłbys do sklepu"
zaklada adidasy i idzie... kurtka szalik itp dla słabych

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Żeby nie było, powtarzam tylko to co kiedyś w tv od jakiejś pani doktor usłyszałam: takie chwilowe przebywanie w wiatrołapie nic nie daje, bo jest właśnie chwilowe i nie może się równać z kilku/kilkunastogodzinnym przebywaniem w dużo cieplejszym domu. I nie chodzi o podatność na przeziębienia tylko o jakieś późniejsze powikłania, jeśli dobrze pamiętam to z ciśnieniem.
No i nikt nikomu nie każe siedzieć w 10 stopniach w domu, żeby tyle rzeczy na siebie zakładać Ale długie spodnie zamiast szortów i bluzka z długim rękawem zamiast letniej koszulki są wg mnie ok A przynajmniej nie powinny wywoływać reakcji: "Olaboga, ty w długich spodniach po domu chodzisz?!"

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

No to nie on Ale może jakaś rodzina

hahahahah nie no az tak nie tak wiem ze przekazujesz mądrość. ja u siebie tyle nie grzeje (nie to ze mnie nie stac...bo mnie nie stać) ale rodizce tak grzeją... poki co ze zdrowiem na szczescie u nich wszystko dobrze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-01, 21:14   #4520
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
Magda, a Siostra nie może do Was?
No nie wyobrażam sobie, zeby na to poszli. W koncu dla nich to pierwsze święta we własnym mieszkaniu. No nic. Zostają dwie opcje. Albo całkiem rezygnujemy z wyjazdu . Albo prosto z pracy jedziemy autem i będziemy na 22....
Mi tez wiecznie zimno, ale to mieszkanie mnie zaskakuje na maksa. W ogóle nie włączyliśmy jeszcze ogrzewania, non stop otwarte okna, a jest ciepło. Mowię to ja, potworny zmarzluch.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-12-01, 21:28   #4521
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak ja tez sie nie stroje, ale karol potrafi isc do pracy np: dlugie spodnie, zimowe buty, podkoszulka, koszula, kurtka, szalik
wraca do domu przebiera sie w szorty i tshirt. pada "moze poszedłbys do sklepu"
zaklada adidasy i idzie... kurtka szalik itp dla słabych[COLOR="Silver"]
A no to rzeczywiście lekko swirniety nic tu nie bajerujesz
Stary 2015-12-01, 21:29   #4522
gr8ania
Moderator

Mam prezent dla Tesciowej tzn zamówiony mam i jutro dla Szwagra zamawiamy
Stary 2015-12-01, 21:31   #4523
liven
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię ale to zazwyczaj ja jestem tą właśnie osobą która wybiega od ustalonych reguł. I muszę tutaj trochę stanąć w obronie Twojego męża że (u mnie są takie motywy)
a)coś bardzo mu się spodobało dla Ciebie i podjął spontaniczną decyzję
b) i tak chciał Ci to kupić już dużo wcześniej

W tamtym roku gdy odkładaliśmy na ślub wiele razy dochodziło u nas do spięć właśnie na tym polu bo ustalaliśmy że np. nic nie kupujemy na mikołajki a ja i tak kupiłam M. koszulkę, no po prostu na dzień wcześniej poszłam do sklepu i tak mi się spodobało No i zamiast radości M. miałam focha przed pracą

Istaap dlaczego ja wcześniej o tym sklepie nie wiedziałam?? ja dzisiaj za woski 7 i 12 PLN płaciłam
My dajemy sobie prezenty na urodziny ale tez lubie sprawiac radosc TZ jakims drobiazgiem typu ulubione czasopismo, czekolada czy cos do auta
Cytat:
Napisane przez ania9o Pokaż wiadomość
Mam doła razy 3...

1. moja łazienka jest jednak za ciemna... teraz to widać kiedy już prawie skończona.
2. sprawa z pieniędzmi za okna nierozwiązana... bank się wypiął...
3. miałam dzisiaj kolosa którego napisałam dobrze i jestem tego pewna a dostałam 3... i wiem dlaczego, bo pani magister ma za duże ego i chciała żebym była na wszystkich jej zajęciach a nie dałam rady więc elegancko obniżyła mi ocenę.

W związku z tym, że mam 3 powody do doła to zjadłam 3 kawałki ciasta: sernik, snikers i pijaną wiśnię
w jakich kolorach masz lazienke? Tak jak dziewczyny pisza, saniatariami i oswietleniem rozjasnisz lazienke
Cytat:
mam stół i krzesła do kuchni i szafkę na buty
Super! Takie rzeczy ciesza:-D
Cytat:
Cześć
Pierwszy dzień w pracy upłynął na samych formalnościach Mam umowę na rok ogólnie bardzo się cieszę.

Zamówiłam dziś prezent dla szwagra i szwagierki. Teraz jeszcze tylko jakieś 10 przed nami w weekend na 100% czekają nas zakupy
Gratuluje!

Ja bylam dzis na fitnessie i instfuktorka dala nam wycisk, nawet teraz czuje jak mnie uda i ramiona pala
liven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 21:36   #4524
MagicGirls
Zakorzenienie

Pomożecie?
Odkąd wypatrzyłam tą bransoletkę dla przyjaciółki na którą mnie nie stać,nic mi się nie wydaje fajne
Co byście wybrały:
1) kominek plus wosk
2) Beauty Blender
3) bronzer The Balm Bahama Mama

Do 1 ma dostęp tylko internetowo, a 2 i 3 by chciała ale żałuję kasy.
Stary 2015-12-01, 21:46   #4525
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:
Pomożecie?
Odkąd wypatrzyłam tą bransoletkę dla przyjaciółki na którą mnie nie stać,nic mi się nie wydaje fajne
Co byście wybrały:
1) kominek plus wosk
2) Beauty Blender

Poszłabym w wosk, uniwersalne i w sumie fajna sprawa. Sama ostatnio wpadłam w sidła Yankee . Od kąd dostałam na urodziny taką paczuszkę tych małych świeczuszek (samplery to chyba w ogóle są), to non stop nowe kupuję. Ale tylko te małe, bo nie lubię świeczek w szkle (chyba po tym, jak mi jedna wystrzeliła :/), no i non stop nowe zapachy do domu przynoszę! Strasznie polubiłam pink grapefruit (mimo, że normalnie grejpfruta nie lubię :P), fajne jest Soft cotton, raspberry sundae, honey glow, cranberry zest całkiem, całkiem się wydaje . Parę dni temu kupiłam jeszcze takie chyba bardziej "wakacyjne" zapachy (przynajmniej kolory na to wskazują )- beach flowers, margarita time i waikiki melon, zobaczymy co to będzie. Mam jeszcze kilka innych, ale smrodkiem nie powalają, więc się nawet nie fatyguję, żeby sprawdzić nazwy . Oooo i świetny jest cherry vanilla (albo vanilla cherry, jakoś tak ).
Stary 2015-12-01, 21:47   #4526
Justuus
Zakorzenienie

Widzę mój ulubiony temat - temperatura w domu :p
U nas dawniej to był temat do sprzeczki bo ja wychowana w bloku gdzie kaloryfery skręcane a i tak krotkie spodenki można ubierać a Tz od kilku lat w domu gdzie tesciu na wieczór grzeje jak opętany i bikini można ubierać a w ciągu dnia nic (ja zamarzałam nie raz).

No i był zonk bo ja to chciałam minimum 23-24 stopnie mieć a tz czul się dobrze przy 18-19. Doszliśmy do porozumienia palimy w kominku w salonie i próbujemy utrzymać temp 20-21.
Musze przyznać ze się trochę przyzwyczaiłam i u moich rodziców jest mi gorąco ale w domu chodzę w Swetrze. No ale ja zmarzluch
Justuus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 21:53   #4527
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Cytat:
Mam prezent dla Tesciowej tzn zamówiony mam i jutro dla Szwagra zamawiamy
Co zamowilas?

Cytat:
Pomożecie?
Co byście wybrały:
1) kominek plus wosk
2) Beauty Blender

3 bym wybrała ;-) ale ja kooocham kosmetyki ;-)

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 21:57   #4528
sQuaara
Zakorzenienie

w ogole do mnie nie dociera ze zaraz swieta... w ogole pomysłów nie mam
nic a nic
prezent dla taty jest...a co dalej?! ;(
Stary 2015-12-01, 21:57   #4529
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja bym brala kominek z woskiem

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-01, 21:59   #4530
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

Słuchajcie, mam dylemat... Kupowalibyscie prezent na święta bo wypada?

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości