Wrześniówki 2016 <3 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-18, 07:54   #4501
Optymistka26
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Poszliśmy spać po 3 bo maly strasznie płakał i nic nie pomagało.Potem pobudka co 30-60minut. Tz wstał kolo 6:30. Juz widzę jacy będziemy wieczorem skupieni we 3jke na usg genetycznym...😒

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 07:55   #4502
Montii
Zakorzenienie

Witam. Jestem nie do życia, zaraz zaczynam prace a pol nocy wymiotowałam. Cos mi siadło na żołądku nie tknę więcej frytek ...

Co do afery na wizażu jakies 2-3 lata temu było podobnie
Jednak łaska była bardziej dramatyczna ciagle rodziła martwe dzieci itp itd masakra jednym słowem. Na dodatek jeszcze ja ja nakryła
Na tym bo zapomniała sie wylogować i ciagle te same byki ortograficzne robiła

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 08:00   #4503
Optymistka26
Zadomowienie

Byla tez afera na wizażu w 2014 chyba z dziewczyna z zagranicy a niby nie chciała dzieci a zaszla w ciążę z trojaczkami.Zdjęcia z usg wstawiala ale ktoś odkryl ze są ze strony internetowej gabinetu do usg i się więcej nie odezwala.

Może chciała napisać artykuł albo nie miała dzieci i jakies zaburzenia psychiczne hmmm nie wiem Z pewnością miała za dużo czasu wolnego 😜

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 08:05   #4504
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Byla tez afera na wizażu w 2014 chyba z dziewczyna z zagranicy a niby nie chciała dzieci a zaszla w ciążę z trojaczkami.Zdjęcia z usg wstawiala ale ktoś odkryl ze są ze strony internetowej gabinetu do usg i się więcej nie odezwala.

Może chciała napisać artykuł albo nie miała dzieci i jakies zaburzenia psychiczne hmmm nie wiem Z pewnością miała za dużo czasu wolnego 😜
Ej, pamiętam w jednym wątku dziewczyne, ktora zaliczyła wpadkę i okazało się, ze bedzie mieć trojaczki. Ciekawe czy to ona?
Stary 2016-02-18, 08:41   #4505
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny ja dziś prawie umarłam... zjadłam na śniadanko dwa jajka, coś tam porobiłam po godzinie nałożyłam farbę na głowę, usiadłam i poczułam ból w brzuchu. Po kilku minutach ból zaczął być tak dokuczliwy że chciało mi się wyć. Doczołgałam się do łazienki i nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić- było mi tak słabo, że nie miałam siły ruszyć ręką, zalały mnie poty i gorąc a ból brzucha był tak dziwny i mocny że chyba nic mnie nigdy bardziej nie bolało. Nie wiedziałam co mam robić leżąc na podłodze tylko modliłam się żeby to nie było to co myślę i sprawdzałam czy nie krwawię.. Postanowiłam jakoś nachylić tylko głowę nad wanną i zmyć farbę (bo w razie wezwania pogotowia to jakto tak) lodowatą wodą. Boże nie wiedziałam co się ze mną dzieje. Lodowany prysznic pomógł, i wtedy po kilku minutach zwijania się z bólu poczułam (z jaką kuźwa gigantyczną ulgą) że to jelita.... Po chwili zrobiłam co należało i powoli zaczęło przechodzić. Do tej pory leżę w łóżku bez mocy na cokolwiek, z dalej pobolewającym żołądkiem. Masakra. Wystraszyłam się jak nie wiem co....
Efekty: czerwone odrosty (farbę miałam nie całe 10 minut a to jakiś kolor dark brownie był czyli ciepły, nie to że czerwony...) no i tak złapało... a włosy mam ciemny brąz. I pofarbowana jasna wykładzina w łazience. Co za dzień...
Może coś nieświeżego zjadłaś, albo jakieś problemy jelitowe się ujawniają? Mam nadzieję, że to jednorazowy przypadek, a dzisiaj napewno musisz coś zjeść lekkostrawnego i dużo wody, głodzenie się to też nie wyjście.

A kolor poprawisz jeszcze raz, farbować się można, to nie szkodzi.
Stary 2016-02-18, 08:58   #4506
aisot
Rozeznanie

Wrześniówki 2016 &lt;3

Jestem w 12 tyg (podobno- raz jestem w 10 raz w 11 raz w 12... Także nie wiem juz ) i rano nie miałam wymiotów - jest nadzieja! ;D
aisot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:06   #4507
MagicGirls
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Dobry

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
A co znika w wersji podstawowej? Bo wersja do planowania ciąży, czyli OvuFriend, jest spoko nawet bez wykupionego Premium
Nie wyświetlają się ważne daty czyli tam gdzie są serduszka, nie wyświetlają się informacje.Po za tym wygląda jakby stanął w miejscu do którego konto było aktywne.
Stary 2016-02-18, 09:08   #4508
Ana__86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość
Jestem w 12 tyg (podobno- raz jestem w 10 raz w 11 raz w 12... Także nie wiem juz ) i rano nie miałam wymiotów - jest nadzieja! ;D
hmm a jaki masz termin porodu? Chyba musisz się trzymać tego tygodnia z usg. Gratulacje i oby już minęło na zawsze

Ja mam średnio mocne mdłości i wymioty co drugi dzień, ale od wczoraj znowu mnie męczy jakby woreczek (którego nie ma), niby nic takiego nie zjadłam, ale czuję się tragicznie, tylko pozycja leżąca i półsiedząca przynosi ulgę. Nie wiem kiedy ja zacznę normalnie funkcjonować, ale nie mam siły się zająć sobą, a co dopiero dzieckiem.
Stary 2016-02-18, 09:20   #4509
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Aferki, aferki...wierze w obie wersję, zarówno opłaconego nakręcacza forum, jak i kogoś kto nie do końca odnajduje się w swoim życiu.

Aż się chyba tam zaloguję

Cześć dziewczyny Całą noc budziłam się wyspana i w zasadzie po 3h snu mogłam już odpuścić. Oby było tak po ciąży Od 5 jestem na nogach i szukam sobie zajęcia.

Edit: weszłam na forum BBF ale nie widzę tam żadnych kontrowersyjnych wątków. Pojawiają się po zalogowaniu?

http://bellybestfriend.pl/forum/w-ci...6946,2559.html tutaj, na koncu strony zaczęła sie afera.

Wogole to Dzien Dobry Dziewczyny,
Mam dzis jakies zoladkowe rewolucje. Chyba wczoraj troche pomieszalam: tu mleko, tam kwaśnica heh a dzis na obiad beda kluski śląskie z mięsem.

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Ej, pamiętam w jednym wątku dziewczyne, ktora zaliczyła wpadkę i okazało się, ze bedzie mieć trojaczki. Ciekawe czy to ona?

Ja tez ja pamietam! "Mieszkała" w USA i "była" chyba jakims naukowcem
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:40   #4510
weselna01
Zadomowienie

Milako - dzięki

A ja się właśnie umówiłam do fryzjera na balejaż. Mam ostatnio awersję do wszystkiego co ciemne a tak się składa, że takie też mam włosy
Ale - nie chcę ich farbować u nasady, bo chcę zachować tam naturalny kolor i nie znoszę łażenia co chwila do fryzjera z odrostami. Zadzwoniłam do mojego ulubionego i mi powiedział, że jakbym chciała się do niego zapisać w ciąży na pełne farbowanie, to by odmówił. Ale z jego wiedzy wynika, że jeśli farba nie będzie miała styczności ze skórą, to nic się nie dzieje i zaprasza.
Bratowa ostrzegła, że może mnie zapach odrzucić i na to jestem ewentualnie przygotowana
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:44   #4511
Wilanka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aisot Pokaż wiadomość
Ja w sobotę zacznę 12... Dajesz nadzieje na lepsze dni - bez sciskania kibelka :-D
Wilanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-18, 09:46   #4512
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Dziewczyny, plotkowo: weszłam dzis na Belly best friend, bo mam tam kalendarz i jakos rzuciłam okiem na forum czy sa podobne wątki do naszego i co mnie zadziwilo: okazało sie, ze jest tam dziewczyna, ktora zakładała kilka wątków ciążowych na rozne miesiace i udawała, ze jest w ciazy, badz ze juz urodziła - wątek grudniowy 2015. Tak sie wkrecilam w ta aferę, ze ładnych kilka godzin mi zeszlo na czytaniu. Laska prawie rok wsYstkich oszukiwala, kradła zdjecia z Internetu jakiejs Holenderki, foty jej dzieci. Jakas masakra. Bede miec teraz schize
Ja tez to właśnie widziałam, przeszukałam nawet kilka wątków, żeby zrozumieć o co chodzi
Ale powiem szczerze, że nie wywarło to na mnie aż tak ogromnego wrażenia jak na niektórych dziewczynach. Ale może gdybym tam się regularnie udzielała to też odczułabym to bardziej osobiście. Ale jak dla mnie to tam jest za duży kocioł, stanowczo wolę nasze forum
Nie bardzo rozumiem jednej rzeczy: z tego co wywnioskowałam z wpisów to dziewczyny zrobiły tam jakąś tabelkę z numerami telefonów? Naprawdę??!! Po pierwsze po co a po drugie tak na ogólnym forum? Po cholerę?

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
Wspolczuje, musiałaś się nieźle wystraszyć... Całe szczęście ze wszystko ok!
No i czerwone odrosty, pewnie uroczo to wygląda
Tak punkowo

Cytat:
Napisane przez Polta Pokaż wiadomość
Tak, ale w 5-6 tygodniu, wiec bardzo wczesne. Z pewnoscia czym pozniejsze tym objawy gorsze ze wzgledu na większe dostosowanie organizmu do ciąży.
Ja gorzej wspominam czekanie na ip na Zelaznej jakies 8h ze skierowaniem z podejrzeniem ciazy obumarlej wraz z tlumem ciezarnych z przenoszonymi ciazami. I pozniejsze dwie wizyty po immunoglobuline, bo nie mieli.
Ja niestety poroniłam "trochę" później i to stanowczo bardziej boli niż okresowy ból brzucha. Ale to nie miejsce na moje smuty...
Teraz u nas wszystkich jest wszystko dobrze i niech tak zostanie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Asiaczek farbowalam farbą bez amoniaku, musialam bo mialam juz takie odrosty ze hoho a w sob do Polski jedziemy i wstyd mi bylo hehe
To kiedy impreza?

Cytat:
Wogole to Dzien Dobry Dziewczyny,
Mam dzis jakies zoladkowe rewolucje. Chyba wczoraj troche pomieszalam: tu mleko, tam kwaśnica heh a dzis na obiad beda kluski śląskie z mięsem.
Zjadłabym

Edytowane przez Manddy
Czas edycji: 2016-02-18 o 09:50
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:50   #4513
Ana__86
Zadomowienie

Mi w pierwszej ciąży i lekarz i fryzjer mówili, że farbą bez amoniaku spokojnie można się farbować, koleżanki też się farbowały, dzieci zdrowe. Teraz nie mam tego problemu, bo od prawie 2 lat nie farbuje się wogóle i polubiłam swój naturalny kolor włosów.
Stary 2016-02-18, 09:51   #4514
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
A ja się właśnie umówiłam do fryzjera na balejaż. Mam ostatnio awersję do wszystkiego co ciemne a tak się składa, że takie też mam włosy
Ale - nie chcę ich farbować u nasady, bo chcę zachować tam naturalny kolor i nie znoszę łażenia co chwila do fryzjera z odrostami. Zadzwoniłam do mojego ulubionego i mi powiedział, że jakbym chciała się do niego zapisać w ciąży na pełne farbowanie, to by odmówił. Ale z jego wiedzy wynika, że jeśli farba nie będzie miała styczności ze skórą, to nic się nie dzieje i zaprasza.
Bratowa ostrzegła, że może mnie zapach odrzucić i na to jestem ewentualnie przygotowana
Ja się dzisiaj dowiem co z tym farbowaniem bo już marzę o wizycie u mojej fryzjerki
Stary 2016-02-18, 09:57   #4515
milako
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Ja tez to właśnie widziałam, przeszukałam nawet kilka wątków, żeby zrozumieć o co chodzi
Ale powiem szczerze, że nie wywarło to na mnie aż tak ogromnego wrażenia jak na niektórych dziewczynach. Ale może gdybym tam się regularnie udzielała to też odczułabym to bardziej osobiście. Ale jak dla mnie to tam jest za duży kocioł, stanowczo wolę nasze forum
Nie bardzo rozumiem jednej rzeczy: z tego co wywnioskowałam z wpisów to dziewczyny zrobiły tam jakąś tabelkę z numerami telefonów? Naprawdę??!! Po pierwsze po co a po drugie tak na ogólnym forum? Po cholerę?

Tak punkowo

Ja niestety poroniłam "trochę" później i to stanowczo bardziej boli niż okresowy ból brzucha. Ale to nie miejsce na moje smuty...
Teraz u nas wszystkich jest wszystko dobrze i niech tak zostanie

To kiedy impreza?

Zjadłabym

Mnie to w sumie zasmucilo, ze ktos ma takie problemy ze soba, posuwa sie do takich praktyk.
A dziewczynom troche sie nie dziwie, ze sie oburzyły, "znały" ja prawie rok, była jakims goru na tym wątku, o wszystko ja pytaly. Pewnie sie zawiodły.
Mnie tez BBF nie odpowiada, Wizaz lepszy
Stary 2016-02-18, 09:58   #4516
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się dzisiaj dowiem co z tym farbowaniem bo już marzę o wizycie u mojej fryzjerki
Jak ja się cieszę że wróciłam do naturalek ponad pół roku temu. Robiłam to między innymi bo planowałam ta ciążę

2 dni temu miałam najgorszy dzień, mieliśmy nad wyspa kolejny huragan, nie mogłam spać, cała noc mnie mdlilo, miałam migrene, poszłam do pracy i zdychalam :p
A teraz po 2 dniach nagle przypływ energii, tylko raz obudziłam się na siusiu, 0 mdłości, 0 bólu piersi.
I co? I martwię się ze coś nie tak ;/
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 09:59   #4517
milako
Rozeznanie

Jej, marze o fryzjerze, mam nadzieje, ze w pon doktor da mi zielone światło na nieleżenie non stop o bede mogła wyjść
Stary 2016-02-18, 10:00   #4518
Shanti90
Szczęśliwa Czerwcówka

Dzień dobry.

Ja też przy najbliższej wizycie dopytam jak z tym malowaniem włosów. Bo na święta muszę coś z nimi zrobić ;/ Naturalne włosy mam ciemne, zawsze malowałam na ciemne kolory, to nie, na początku grudnia zachciało mi się zmiany i rozjaśniłam i mam teraz takie rudawe. I się kolor wypukał i mam takie brzydkie, że nie wiem.

Wczorajszy wieczór był okropny. Bolała mnie głowa, dół brzucha i mdłości. Myślałam, że umrę. Ale dzięki temu szybko zasnęłam i tylko 2 razy w nocy na siku latałam.

Czekamy... 15/40 - 11.09.2016
Shanti90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 10:00   #4519
MagicGirls
Zakorzenienie

Cytat:
O to daj znać! Ja mam już odrosty i patrzeć na swoje włosy nie mogę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-18, 10:11   #4520
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Mnie to w sumie zasmucilo, ze ktos ma takie problemy ze soba, posuwa sie do takich praktyk.
A dziewczynom troche sie nie dziwie, ze sie oburzyły, "znały" ja prawie rok, była jakims goru na tym wątku, o wszystko ja pytaly. Pewnie sie zawiodły.
Mnie tez BBF nie odpowiada, Wizaz lepszy
A nie wiesz o co chodziło z tymi numerami telefonów? Bo jakoś nie mogę pojąć sensu takiej ogólnodostępnej tabelki Co innego wymienić się między sobą jak ktoś się bardziej zżyje ale tak to nie widzę w tym odrobiny sensu.
Może jakoś to tam było uzasadnione?
Widziałam, że dziewczyny w pośpiechu miały kasować te swoje nr

Cytat:
Napisane przez MagicGirls Pokaż wiadomość
O to daj znać! Ja mam już odrosty i patrzeć na swoje włosy nie mogę
Mam dokładnie to samo. Wieczorem napiszę czego się dowiedziałam
Stary 2016-02-18, 10:14   #4521
Samarinda
Zadomowienie

Ja ostatni raz farbowałam w czerwcu w zeszłym roku i dumnie wracam do słowiańskiego (czyt. myszowatego) blondu jeszcze 3 lata temu miałam kruczoczarne (przypadkiem, bo kupiłam średni brąz palette...), potem spaliłam wszystkie przez domowe rozjaśnianie trzy razy w ciągu 36 godzin (), a potem trochę rozjaśniałam, a teraz już zostawiłam same sobie, farbując w czerwcu na kolor najbardziej zbliżony do naturalnego (co się oczywiście z rozjaśnianych włosów migiem wypłukało i teraz końcówki są jasne, a odrosty ciemne )
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 10:17   #4522
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Ja ostatni raz farbowałam w czerwcu w zeszłym roku i dumnie wracam do słowiańskiego (czyt. myszowatego) blondu jeszcze 3 lata temu miałam kruczoczarne (przypadkiem, bo kupiłam średni brąz palette...), potem spaliłam wszystkie przez domowe rozjaśnianie trzy razy w ciągu 36 godzin (), a potem trochę rozjaśniałam, a teraz już zostawiłam same sobie, farbując w czerwcu na kolor najbardziej zbliżony do naturalnego (co się oczywiście z rozjaśnianych włosów migiem wypłukało i teraz końcówki są jasne, a odrosty ciemne )
Mój naturalny kolor to też taki popielaty blond, nawet nie był zły ale teraz po latach farbowania (głównie rozjaśniania) to mam taki bury i nijaki, bardzo źle się z nim czuję.
Stary 2016-02-18, 10:26   #4523
weselna01
Zadomowienie

Ja ufam, że mój wie co robi, bo to taka renomowana placówka, zawsze byłam zadowolona z ich usług
A co chcecie robić z włosami? Ja planuję takie rozjaśnienie:

I trzymam kciuki za śliczny, popielato-blond odcień, bo na widok brązowych ombre z jajecznożółtymi końcówkami, które z każdym tygodniem robią się coraz bardziej zielone...

...moje wewnętrzne fuj krzyczy, płacze, ucieka
Stary 2016-02-18, 10:29   #4524
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Ja ufam, że mój wie co robi, bo to taka renomowana placówka, zawsze byłam zadowolona z ich usług

I trzymam kciuki za śliczny, popielato-blond odcień, bo na widok brązowych ombre z jajecznożółtymi końcówkami, które z każdym tygodniem robią się coraz bardziej zielone...

No właśnie już miałam dość jajecznicy na głowie, a w ciemniejszych wyglądałam zawsze jak śmierć na chorągwi. Spróbuję zaufać matce naturze, że wiedziała skubana co robi. Wszystko mam słowiańskie - cerę, oczy, włosy i tyłek według kryteriów z Mulan pewnie jestem dobra do rodzenia synów

Obczaiłam ten wątek na BBF, przeskoczyłam na sam początek forum. Wydaje mi się, że ona kilka dni temu wyedytowała wszystkie swoje posty na pojedynczą kropkę, bo inne nicki się przewijają, a jej jednej nie ma. Udawanie udawaniem, ale to jest kradzież czyjejś tożsamości, grubsza sprawa.

A właśnie, miałam Was zapytać - czy przyrost wagi w ciąży jest absolutnie obowiązkowy? Tzn. czy oprócz dziecka, płynu owodniowego, łożyska itd. organizm koniecznie zaabsorbuje tłuszczyk z powietrza czy niekoniecznie? Oczywiście przy rozsądnej diecie i nieobżeraniu się. Czy po prostu metabolizm staje dęba i nie ma wyjścia?
. /Sting

Edytowane przez Samarinda
Czas edycji: 2016-02-18 o 10:33
Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 10:30   #4525
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
A nie wiesz o co chodziło z tymi numerami telefonów? Bo jakoś nie mogę pojąć sensu takiej ogólnodostępnej tabelki Co innego wymienić się między sobą jak ktoś się bardziej zżyje ale tak to nie widzę w tym odrobiny sensu.

Wiem, ze na późniejszym etapie ciazy na Wizażu też dziewczyny wymieniają się telefonami - w razie gdyby któraś przestała się odzywać na forum i reszta sie martwila czy rodzi czy coś innego się dzieje. Tylko to raczej w klubach właśnie podają swoje numery, a nie tak na forum publicznym
Stary 2016-02-18, 10:47   #4526
milako
Rozeznanie

Cytat:

Nie wiem, nie wczytywalam sie, ale pewnie powodem było to, co Lea_ny napisała. Oj dziwne to wszystko, ale miałam wczoraj dzięki temu popołudnie pełne rozrywki

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:

Trzymam kciuki
Ja jestem ciemna, wogole niesłowiańska, oczy mam tylko zielone. Niestety mam dosc troche siwych wlosow- taka "uroda" mojej rodziny, wiec musze co miesiac odwiedzać fryzjera i robic odrosty. Teraz juz mija 1,5 i mnie szlag trafia.
Stary 2016-02-18, 10:50   #4527
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
No właśnie już miałam dość jajecznicy na głowie, a w ciemniejszych wyglądałam zawsze jak śmierć na chorągwi. Spróbuję zaufać matce naturze, że wiedziała skubana co robi. Wszystko mam słowiańskie - cerę, oczy, włosy i tyłek według kryteriów z Mulan pewnie jestem dobra do rodzenia synów

Obczaiłam ten wątek na BBF, przeskoczyłam na sam początek forum. Wydaje mi się, że ona kilka dni temu wyedytowała wszystkie swoje posty na pojedynczą kropkę, bo inne nicki się przewijają, a jej jednej nie ma. Udawanie udawaniem, ale to jest kradzież czyjejś tożsamości, grubsza sprawa.

A właśnie, miałam Was zapytać - czy przyrost wagi w ciąży jest absolutnie obowiązkowy? Tzn. czy oprócz dziecka, płynu owodniowego, łożyska itd. organizm koniecznie zaabsorbuje tłuszczyk z powietrza czy niekoniecznie? Oczywiście przy rozsądnej diecie i nieobżeraniu się. Czy po prostu metabolizm staje dęba i nie ma wyjścia?
Cytując moją dietetyczkę, gdy spytałam jak ocenia się czy przyrost wagi w ciąży taki, jaki jest oznacza prawidłowy wzrost wagi (o dziecko i, nazwijmy to, jego domek), czy już za duży:

"Uczono mnie, że ocenę stanu odżywienia kobiet w ciąży określa sie na podstawie masy sprzed ciąży +

dziecko około 3,5 kg
macica 1 kg
płyn owodniowy 1 kg
piersi 0,5 kg
łożysko 0,7 kg
dodatkowa objętość krwi ciężarnej 1,2-1,5 kg
woda zatrzymana w organizmie 1,5 kg
zapasy mamy (na okres karmieniapiersią) ok. 3,5 kg

Dodatkowo dokonuje się pomiarów obwodów, grubości fałdów skórno- tłuszczowych.

Pomiar analizatorem jest niebezpieczny i nieużyteczny, bo ciąża fałszuje wynik".

Także prawidłowo można, nazwijmy to, przytyć o ok 3,5kg żeby było z czego ciągnąć do produkcji mleka. Myślę, że to bardzo potrzebne kiedy nasze zapasy t.t są poniżej normy (z tego co pamiętam to ok 18% na ciało) a im mamy jej więcej, tym może być zbędne.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-18, 10:52   #4528
chrupa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wilanka Pokaż wiadomość
Ja w sobotę zacznę 12... Dajesz nadzieje na lepsze dni - bez sciskania kibelka :-D
Daję nadzieję i ja!
10t2d i siódmy dzień bez Neptuna

Ja nie mam problemu z włosami - długie prawie do pasa, naturalny jasny blond do tego szaroniebieskie oczy i słowianka jak się patrzy Chociaż parę razy myślałam o jakiejś rewolucji na głowie, to nigdy się na nią nie zdobyłam :P Mam takie same włosy od liceum

Edytowane przez chrupa
Czas edycji: 2016-02-18 o 10:57
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 10:58   #4529
Montii
Zakorzenienie

Cytat:

na moim wątku mamusiowym też wymieniałyśmy się numerami tel, informowałyśmy o porodzie np, albo że któraś jest w szpitalu. w klubie oczywiście

Cytat:
Napisane przez Ana__86 Pokaż wiadomość
Mi w pierwszej ciąży i lekarz i fryzjer mówili, że farbą bez amoniaku spokojnie można się farbować, koleżanki też się farbowały, dzieci zdrowe. Teraz nie mam tego problemu, bo od prawie 2 lat nie farbuje się wogóle i polubiłam swój naturalny kolor włosów.
kurcze a ja na blond farbuje, wiec z amoniakiem, dlugo na odroscie nie pociagnę..

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-18, 11:17   #4530
miczka84
Wtajemniczenie

GG do miczka84

heloo
miczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości