Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-09, 14:40   #4501
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
z grzywką mam tylko cos takiego:
A moze masz jkeis uczesania slubne ale do krotkich wlosow bo ja szukam szukam i nic nie moge znalesc
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 14:42   #4502
k&m
Raczkowanie

Dziekuje za cenne rady. Nie pomyślałam o samochodach ( a najgorsze że ślub jest wstepnie o 14. Kurcez a to jakaś Twoja bliska znajoma, moze masz mozliwosc poproszenia o kilka zdjec?? jak nie to trudno. A pamietasz oprawe muzyczna??? A gdzie jest jakiś ładny kosciółek?? myślałam poczatkowo o tym przy którym jets wesele (dwor Anna)w Jakubowicach, ale nie moge sie dodzwonic w cholerke (
k&m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 14:52   #4503
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Niestety od slubu nie mamy z nimi kontaktu, a zdjęcia muszą mieć piękne mieli dobrego fotgrafa, który co raz pstrykał fotki.
Pamietam, że kazanie czytał ktoś z rodziny, jako oprawa muzyczna to jakaś młodzież, grali na gitarach i nawet ładnie śpiewali, niestety byli upchnięci gdieś w jakimś zaułku i nie było ich widać
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 14:53   #4504
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A moze masz jkeis uczesania slubne ale do krotkich wlosow bo ja szukam szukam i nic nie moge znalesc
w swoich zbiorach mialam tylko te, które mnie interesowały, ale jest tu gdzieś wątek z fryzurami tam napewno znajdziesz cos dla siebie
Stary 2007-01-09, 15:04   #4505
k&m
Raczkowanie

a któraś z Was zna fortografa Wojtka Korneta albo kamerzystę Waldka Serafina? Moze macie zamówienie u nich albo już miałyscie????
Stary 2007-01-09, 15:08   #4506
kami5
Raczkowanie

Ostatnio byłam na weselu w zajeżdzie pod gwiazdami. Jestem rozczarowana. Cieszę się że ja tam nie miałam wesela, bo lokal który wybrałam był o niebo lepszy. Wiem że ten zajazd jest bardzo popularny, ale zupełnie nie wiem czemu.
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 15:10   #4507
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez k&m Pokaż wiadomość
a któraś z Was zna fortografa Wojtka Korneta albo kamerzystę Waldka Serafina? Moze macie zamówienie u nich albo już miałyscie????
Pan Kornet był u malgosg, z tego co pamietam była bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Ostatnio byłam na weselu w zajeżdzie pod gwiazdami. Jestem rozczarowana. Cieszę się że ja tam nie miałam wesela, bo lokal który wybrałam był o niebo lepszy. Wiem że ten zajazd jest bardzo popularny, ale zupełnie nie wiem czemu.
ja nie byłam, ale słyszałam co nieco od znajomego kucharza

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-09, 15:12   #4508
k&m
Raczkowanie

czyli jednym słowem nie polecasz tego kościoła? a jakaś inna propozycja?
Stary 2007-01-09, 15:15   #4509
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

Cytat:
Napisane przez k&m Pokaż wiadomość
czyli jednym słowem nie polecasz tego kościoła? a jakaś inna propozycja?
ja brałam ślub w AVE, pod wzgledem wyglądu nie jest rewelacyjny, ale atmosfera - tego się nie spodziewałam. do konca nie wiadomo było kto bedzie odprawiał mszę a tu niespodzianka - sam proboszcz - dusza człowiek. Jak ja nie cierpię księzy to jego naprawdę polubiłam.
I pierwszy raz w zyciu słyszałam takie kazanie, wszyscy byli pod wrażeniem.

Sama musisz zdecydować, kazdemu co innego się podoba.

A może u Dominikanów na Starym Miescie??
Stary 2007-01-09, 15:23   #4510
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Hej dziewczyny!
Jestem w szoku!!! Ale u nas się dzieje. Od wczorajszego dnia miałam do przeczytania prawie 4 strony Z nowym rokiem wszystko ruszyło z kopyta. U nas na razie tyle że zaczęliśmy chodzić na nauki oraz rozglądamy się za zaproszeniami. Co do sukieneczki to zostawiam to na koniec stycznia/początek lutego.

Yoolia dzięki za fajne fryzurki. Ja również nie za bardzo lubię koki dlatego myślę właśnie o jakimś podpięciu.

A co do dekorowania sali to podpisuję się pod niektórymi wypowiedziami że ładniejsze są te bez balonów z tiulem i kwiatami. U nas na szczęście sala nie wymaga dekoracji. Na ścianach są piękne kwiaty. I bardzo się cieszę.

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 15:45   #4511
k&m
Raczkowanie

Małogosiu podobno miałaś zdjecia ślubne z p. Wojtkiem Kornetem? napisz mi coś o tym... pozdrawiam )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-09, 15:47   #4512
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
Jeszcze sporo do slubu a ja juz mam lekkie obawy Niesety bede sie musiala wyprowadzic od rodzicow ( e to nic takiego wiem ). Wyprowadzam sie z Lublina i bede mieszkala z tesciami a to jest wiekszy klopot dla mnie Pociesza mnie to tylko ze to jest domek i bedziemy mieli tylko wspolne wejscie bo na gorze bedzie zrobione mieszkanko Ale jak dojdzie do spiecia miedzy mna a tesciami ;/ Co robic poradzcie Prosze
Witaj w klubie ja tez mam podobne obawy.Po slubie wyprowadzam sie od rodziców i bede mieszkala 45km od domu a niestety tylko 10 od teściów...Boje sie ,ze tez bedzie u nas czesto bywac i "podgladać"jaki porządek itp.Wyprowadzam sie do innego miasta gdzie kiedys jak byłam mała jezdziłam na lody lub na zakupy w wakacje nikogo tam nie znam!
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 15:52   #4513
kasiakkk
Zadomowienie

alusia* opowiadaj jak sukienki

MOŻESZ JEJ POMÓC
www.serce-oliwki.pl
kasiakkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 15:54   #4514
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez kami5
Miałam okazję być tam na weselu i też osobiście mi się nie podobało - ale każdy ma inny gust
Rzeczywiście jest piękny ogród, ale w środku lokal wcale mi nie zaimponował

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 16:01   #4515
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Cytat:
Napisane przez Ela1 Pokaż wiadomość
a czy któraś z was mylała/myśli o jakichś drobiazgach dla gości? bo sama się nad tym zastanawiam

Wklejam kilka fotek. Ja osobiście prawdopodobnie zdecyduję się na te pudełeczka tylko je trochę zmienię według własnej koncepcji. Zrobię je w innej kolorystyce. W środeczku umieszczę czekoladkę. A na wierzchu przykleję, lub doczepię do wstążeczki jakieś podziękowanie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _116289_n%5B1%5D.jpg (20,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA060003a.JPG (51,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PB160054.JPG (56,0 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Podziękowanie.jpg (58,4 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg podziękowanie 2.jpg (45,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg podziękowanie 3.jpg (63,7 KB, 23 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-09, 16:03   #4516
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

I jeszcze 3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg podziękowanie 4.jpg (48,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg podziękowanie 5.jpg (19,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg podziękowanie 6.jpg (77,3 KB, 34 załadowań)

Stary 2007-01-09, 16:14   #4517
brunetka2000
Zakorzenienie

A ktora najwczesniej stanie przed oltarzem i wypowie te cudowne slowa tylko tak z ciekawosci pytam
Stary 2007-01-09, 16:19   #4518
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Witaj w klubie ja tez mam podobne obawy.Po slubie wyprowadzam sie od rodziców i bede mieszkala 45km od domu a niestety tylko 10 od teściów...Boje sie ,ze tez bedzie u nas czesto bywac i "podgladać"jaki porządek itp.Wyprowadzam sie do innego miasta gdzie kiedys jak byłam mała jezdziłam na lody lub na zakupy w wakacje nikogo tam nie znam!
widze ze nei jestem sama zostawilam ci Pw jak cos to daj znac bo ja jakos nie moge sobie nadal tego wyobrazic
Stary 2007-01-09, 16:25   #4519
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Jolinek - rzeczywiście dobry pomysł z tym drobiazgiem dla gośći - też coś takiego zrobię - dzięki za pomysły

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-09, 16:31   #4520
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
Niestety od slubu nie mamy z nimi kontaktu, a zdjęcia muszą mieć piękne mieli dobrego fotgrafa, który co raz pstrykał fotki.
Pamietam, że kazanie czytał ktoś z rodziny, jako oprawa muzyczna to jakaś młodzież, grali na gitarach i nawet ładnie śpiewali, niestety byli upchnięci gdieś w jakimś zaułku i nie było ich widać
Czyżby ten ślub był w kosciele na Czechowie?
Stary 2007-01-09, 16:37   #4521
sija
Zadomowienie

No proszę, rozpisały się dziewczyny

Co do ślubów w Katedrze to i ja coś dorzucę z własnych doświadczeń. W tym roku byłam na jednym i muszę przyznać że nie tego się spodziewałam. W trakcie ślubu do katedry weszła jakaś wycieczka . Stali za zamkniętymi głównymi drzwiami w przedsionku, ale tak głośno rozmawiali, że siedząc niedaleko lepiej słyszałam ich niż księdza. Oczywiście takie wycieczki mogą się zdarzyć i w innych zabytkowych kościołach na starówce i to nie księży wina że takie sytuacje się zdarzają. Co do tego parkowania to też koszmar - limuzyna na 100% się nie zmieści nawet żeby tylko wjechać o zawracaniu już nie wspominając. Z zaparkowaniem zwykłego samochodu też może być problem.

A teraz pytanie do dziewczyn, które były na naukach studenckich przy PL - która nauka była ostatnio i kiedy wogóle (i gdzie) odbywają się te nauki??

Aha i jeszcze informacja - nauki w parafi na Kalinowszczyźnie 62 (św. Agnieszki) chwilowo nei odbywają się - do końca stycznia chyba.
sija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 16:43   #4522
sija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olahola Pokaż wiadomość
viki81 i sija: dziękuję Wam baardzo
Sija, a możesz zdradzić, ile ten dj kosztuje?
Cena to 1200 za 1 dzień.
Stary 2007-01-09, 16:47   #4523
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
No proszę, rozpisały się dziewczyny

Co do ślubów w Katedrze to i ja coś dorzucę z własnych doświadczeń. W tym roku byłam na jednym i muszę przyznać że nie tego się spodziewałam. W trakcie ślubu do katedry weszła jakaś wycieczka . Stali za zamkniętymi głównymi drzwiami w przedsionku, ale tak głośno rozmawiali, że siedząc niedaleko lepiej słyszałam ich niż księdza. Oczywiście takie wycieczki mogą się zdarzyć i w innych zabytkowych kościołach na starówce i to nie księży wina że takie sytuacje się zdarzają. Co do tego parkowania to też koszmar - limuzyna na 100% się nie zmieści nawet żeby tylko wjechać o zawracaniu już nie wspominając. Z zaparkowaniem zwykłego samochodu też może być problem.

A teraz pytanie do dziewczyn, które były na naukach studenckich przy PL - która nauka była ostatnio i kiedy wogóle (i gdzie) odbywają się te nauki??

Aha i jeszcze informacja - nauki w parafi na Kalinowszczyźnie 62 (św. Agnieszki) chwilowo nei odbywają się - do końca stycznia chyba.
W niedziele byla pierwsza nauka (19) bylo bardzo fajnie mi i mojemu tz tez sie bardzo podobalo a wchodzi sie wejsciem od parkingu PL

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-09, 16:57   #4524
alusia*
Wtajemniczenie

Zdecydowałam sie ,że na 99% bede szyła.Na poczatku weszłysmy do salonu Halina na Królewskiej.Panie miłe,wszystko było by ok ale nie były chętne żebym mierzyła.Powiedziały,że do mierzenia zapraszaja jak sie zdecyduje i bede miala welon,buty.A przecież dodatki sie dobiera do sukni a nie odwrotnie i ja własnie chciałam mierzyć po to żeby sie zdecydowac.Dalej było już ok panie namawiały mnie do mierzenia.Byłam w wypozyczalni na Wyszyńskiego i w 5 salonach na Bernardyjskiej.Nastawiłam sie na suknie ecru ale jak założyłam biała to odrazu wiedziałam ,że jednak biała!Moja mama z przyjaciółką tez tak stwierdziły.Chciałam skromny gorset ale jednak podczas mierzenia różnych wzorów najbardziej spodobał mi sie z koronkowym tyłem,wiązany.Dól sukni też jednak chce inny niż planowałam.Może znajde jakies przykładowe zdjecie w internecie to wkleje.Na Wyszyńskiego w wypozczalni mierzyłam bardzo ładna suknie i kosztowałoby to mnie tylko 300-400złAle pozniej zobaczyłam ,ze jak bede szyła to moge miec jeszcze ładniejsza.Szycie wyniesie mnie 1200-1300.Kupno odpada,nie wiedzialam sukni ktora by mi pasowala w calosci no i wtedy cena to juz ok 2000 i w góre.
Ale mam metlik w głowie.Musze teraz to przemyśleć i pod koniec stycznia lub na poczatku lutego iść na przymiarke.
Stary 2007-01-09, 16:59   #4525
sija
Zadomowienie

Cytat:
W niedziele byla pierwsza nauka (19) bylo bardzo fajnie mi i mojemu tz tez sie bardzo podobalo a wchodzi sie wejsciem od parkingu PL
Dzięki bardzo za info

hihi nie jestem już co prawda studentką, ale przez ciągle zmieniający się rozkład pracy mojego TŻ musimy strasznie kombinować z tymi naukami, więc szukam wszelkich możliwości

Widzę, że ruszył temat bukietów. To i ja coś dorzucę . Najpierw chciałam taki jak na pierwszym zdjęciu, ale ostatecznie (przynajmniej narazie) będą różyczki Trochę szkoda, że będzie jeszcze za wcześnie na bez.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 144520015_6.jpeg (24,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1449.jpg (31,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2007-01-09, 17:03   #4526
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek

Oba bukieciki bardzo ładne i niewątpliwie w moim stylu.

Stary 2007-01-09, 17:05   #4527
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sija Pokaż wiadomość
Dzięki bardzo za info

hihi nie jestem już co prawda studentką, ale przez ciągle zmieniający się rozkład pracy mojego TŻ musimy strasznie kombinować z tymi naukami, więc szukam wszelkich możliwości

Widzę, że ruszył temat bukietów. To i ja coś dorzucę . Najpierw chciałam taki jak na pierwszym zdjęciu, ale ostatecznie (przynajmniej narazie) będą różyczki Trochę szkoda, że będzie jeszcze za wcześnie na bez.
Przy PL jest zawsze w niedziele i nie chodza tylko studentki wyobraz sobie ze w niedziele bylo kolo 23 par strasznie duzo jak nigdy zapraszamy naprawde warto I super sa te bukiety ale z roz to ja nie chcialabym
Stary 2007-01-09, 17:12   #4528
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:
A ktora najwczesniej stanie przed oltarzem i wypowie te cudowne slowa tylko tak z ciekawosci pytam
Oj chyba ja

Ps. Jaką wielkość mają takie standardowe balony? 10" czy 12"
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-09, 17:13   #4529
sija
Zadomowienie

Upatrzyłam sobie jeszcze kilka kompozycji, może komuś któraś się spodoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg flowersmbm0603_02b.jpg (25,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rys19.jpg (30,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (16,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg callas and tulips.jpg (11,4 KB, 16 załadowań)
Stary 2007-01-09, 17:16   #4530
brunetka2000
Zakorzenienie

A gdzie w lublinie mozna kupic ladne niedrogie buty tylko musza byc na niskim obcasie naprawde niskim bo jak zalozylam na wysokim to bylam wyzsza od mojego TZ najlepiej jakby mialy malutki obcasik albo kaczuszke wszystko jedno aby male
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości