|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. V
Ale my tu damy mamy😉 ale Jaska czapa wymiata 😁
Kurczeeeee jutro fajne ciuszki w lidlu a ja nie mam jak pojechać. Zla jestem noo. Mogę najszybciej w pon ale juz nie będzie pewnie nic. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Aczka no raczej od alergii. Jesli to na pewno alergia. Po tygodniu mialam wprowadzić na kilka dni mleko itd, jestem juz dwa tyg na diecie i jeszcze przynajmniej tydzień bede bo znow jest do kitu. Mmgi skora w miare. Jak szliśmy do lekarza dwa tyg temu to byl caly wysypany, klata, szyja, nawet nóżki. Teraz krost nie ma ale klatka jednak szorstka. Kapiemy w emolium a smarujemy olejkiem migdalowym. Ja tez się nieraz zalamuje. Mam w razie "wu" puszkę nutramigenu bo tak to mialam enfamil kupiony, którego nie mogłabym podać i czasem mam ochote rzucic to kp w cholerę, byle bylo mu lżej. No ale nie dalam mm ani razu, mimo ze kilka razy poważnie się nad tym zastanawiałam... Poprawa byla spora, bo przestał ulewac(no, moze raz dziennie) ale nie bylo wymiotów, kolek, skora lepsza, jedynie kupy bez zmian. A teraz znow sie wszystko posypalo. Pukam sie w głowę, ze mentosy zjadłam, mimo ze niby alergenów tam nie ma, ale "e" w przeróżnych postaciach :/ |
|
|
|
#4502 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem ewka, ze ciezko w to uwierzyc. tym bardziej, kiedy Mikus i jego organizm daje Ci sygnaly ze cos jest nie tak.
ale ewka, dieta mamy karmiącej naprawde nie ma wplywu na kupki, skórę itd. nie mozesz dac mu nic lepszego, niz Twoje mleczko. nie miej wyrzutow sumienia, nie watpij. trzymajcie sie!
|
|
|
|
#4503 |
|
Zadomowienie
|
Aczka, ma w przypadku alergii, alergeny przedostaje się do pokarmu. Chociaż ja też uważam, że mleko mamy najlepsze. Pokarm bkobiecy zawiera przeciwciała zapobiegajace alergii, których nie ma nigdzie indziej, dlatego akergikow tym bardziej zaleca się długo karmić.
Chociaż ja Cię Ewka doskonale rozumiem, bo u nas było to samo i też cały czas myślenie, co mogłam zjeść takiego, że zaszkodziło. Ewka na stronie organiczni baranowscy są artykuły na temat tego jak ważne jest karmienie w przypadku alergikow. Przegląd badań itp. Polecana literatura Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
Ewka555 dzielna Ty. Najgorzej, jak nie wiesz, ci dokładnie Mikiemu jest, jak mu pomóc. Super, że trzymasz się karmienia. Kobiety to jednak mają super moc.
Aczka, skąd ty taką szałową czapę wytrzasnęłaś? Hania jest strasznie zgryziona przez komary. Jeden ją ugryzł w górną część ucha i miała dwa dni spuchnięte. Ucho jak u Kulfona. Ja sama też pogryziona jestem. |
|
|
|
#4505 |
|
Zakorzenienie
|
ja zylam i zyje w przekonaniu, ze jednak to co jemy nie przenika do mleka.
juz w brzuchu dziecko jest albo nie jest alergikiem. taka wiedze przekazala mi doradca laktacyjny w szpitalu, informacje potwierdzilam na stronie hafija.pl. nie bylo idealnie u nas bo do pol roku chlustal mlekiem na metr. siostry corka z AZS i silna alergia na wiekszosc produktow rowniez karmiona piersią, siostra jadla wszystko. jelonku, czpa z outleta ![]() Jas dzisiaj pierwszy raz z lozka spadl. ale huk! nie wiem jak on to zrobil, bo musiał wyjsc z dostawki i mnie i meza pokonac. masakra |
|
|
|
#4506 |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiscie ze alergeny sie przedostają do pokarmu jesli trzymac sie tego ze pokarm z krwi sie tworzy. To tak jak alkohol rowniez w mleku utrzymuje sie tyle czasu ile we krwi. Albo leki tak samo wiec z alergenami jest podobna historia . Zreszta mama ktorej dziecko cierpi bedzie sie wszystkiego chwytać a nie z radosna mina wcinać hamburgera żyjąc w przekonaniu ze to na dziekco nie oddzialowuje.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4507 |
|
Rozeznanie
|
ależ śliczne są te wątkowe dzieci 😍
|
#4508 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka jakie cudne włosy! Werka takiego upierzenia się dorobi chyba w 8 klasie podstawówki
Choc ost przyniosła gumkę do włosów i kazała sobie zrobić kucyka na tych dwóch piórach... ![]() Werka ost miała 84 cm jak ja mierzyłam na stojąco. Aczka świetna czapka Jasientego ![]() Dziewczyny czy macie te oryginalne crocsy? Widziałam na ich str pare fajnych modeli a'la baleriny i zastanawiałam się nad ich kupnem do pracy, słyszałam ze podobno noga się w nich nie poci... I jeśli to prawda to bym się skusila bo jak mam kupić i nie chodzić bo noga mokra w nich będzie to kupie zwykle jarmilki
|
#4509 |
|
Zakorzenienie
|
zdrowe odzywianie wskazane jest zarowno w ciąży jak i przed ciążą czy w trakcie karmienia.
u nas dzisiaj klara - zaraz pewnie jakis spacer zaliczymy.
|
|
|
|
#4510 |
|
Zakorzenienie
|
Namarel gdzie Ty widzisz zdj skoro wykasowałam ?:p moja nie chce sie dac zmierzyć . A mierzycie na stojąco czy razem z dł stopek?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
ja na stojaco pod sciana.
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- namarelle, ja mam crocsy takie na ogrod i mi sie nie poci. tak samo jak nie poci sie w meliskach. takze pewnie jako baleriny sie sprawdza
|
|
|
|
#4512 |
|
Rozeznanie
|
Musiałam sprawdzić co to jarmilki. U mnie na takie mówi się czeszki 😃
|
#4513 |
|
Zakorzenienie
|
Dusiolka wczoraj widzialam
![]() Mierzyłam pod ścianą jak siebie ![]() No właśnie kusza mnie Aczka i tak się zastanawiam czy na serio niepotne te buty ![]() Jagna u mnie tez czeszki się mówi, ale już bardzo dawno nie widzialam ludzi w tych butach, ale pamiętam ze moja mama miała jak byłam dzieckiem
Wszystko możemy próbować udaremnić i postanawiać o wszystkim.. Z wyjątkiem tych kilku chwil, które w kapryśny sposób decydują o naszym życiu Edytowane przez naamarelle Czas edycji: 2016-08-27 o 10:10 |
|
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
Namarel aaa
juz myslalam ze mimo usunięcia widnieje ;pTez nie wiedZialam co to jarmilki ;p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4515 |
|
Wtajemniczenie
|
czeszki! - czuło się najdrobniejszy kamyczek pod stopą!
![]() Ewka555-ja byłam w lidlu we czwartek i były super ciuszki. piękne wełniane sweterki na kożuszku i super bezrękawniki, różowe i granatowe. masę fajnych bluzek na dł rękaw. a z mleczkiem, walcz! nie poddawaj się! jest mleczko to karm! kciuki aby szybko te rewolucje minęły! dziewczyny - super dzieciaki! no duże już te nasze pociechy....uszłyby już za przedszkolaczków ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- dziewczyny, mam może głupie pytanie. ![]() wyjęłam zamrożoną nogę z kurczaka z pół h temu, lekko dopiero oddatajała w letniej wodzie. a spieszy mi się z rosołem.......czy można z takiej niedokońca rozmrożonej gotować? nie jest to szkodliwe czy cuś?
08.05.2014 Jaś, Nasz Bączek ![]() Edytowane przez LindaC Czas edycji: 2016-08-27 o 13:20 |
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
linda, ja tam nieraz z t takiego kuraka robie zupe. i dobrze sie mam
![]() ja musze sie powoli kontrolowac co mowie, bo tak pczyczailam dzisiaj Jasia - budowal wieze z duplo i cos mu nie wychodzilo. i pod nosem mowil 'kde'. to chyba kurde ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Jas ma takiego wujka, ktory go probuje uczyc mowic jakies glupoty. i ostatnio mowi do niego, zeby powiedzial dupa, a Jasiek z taką gracja 'pupka'
|
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Linda a przed zamrażaniem myjesz mieso czy nie? (Niby noe powinno sie bo skraca czas ważności miesa) wiec jesli nie umylas no to juz pierwszy argument za tym zeby czekać az sie rozmrozi i umyc mieso przed gotowaniem. Po drugie zawsz ekst zasada zeby jak najwolniej rozmrażać wiec gotowanie kłoci sie z tym. Po trzecie moim zdaniem nie uzyskasz do konca aromatu.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Linda a nie masz mikrofali? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Albo moze do piekarnika wstaw na chwile ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4518 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Ostatnimi weekendami ciągle gdzieś jeżdżę a Mała na drzemkę tz usypia lub sama padła, że dziś nie wiem jak do tego się zabrać ;-) kiedyś; smoczek plus pielucha i sama zaczynała trzec oczy a dziś ciężko... Monia jak dorosłe wygląda Twoja córa. Moja tak Jelonka Hania z 5 min czysta by była A Jasiek jak rasowy plażowicz- czapka i parawan i hej nad wodę :-P |
|
|
|
#4519 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zmierzyłam córę - 86 cm.
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Pepa, ja biorę córę na klatę, jedwabną koszulę też i zasypia szybciej niż ze smokiem
|
|
|
|
#4520 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie masz jelonku. jas hak tylko zblizy sie do piersi to domaga sie mleka.
|
|
|
|
#4521 |
|
Rozeznanie
|
Udało się, bez jedwabiu, bo ze mnie taka dama, że chyba nawet nie mam takowych materiałów. Za to na rękach, jak półtorej roku moje dziecko najczęściej zasypialo w swoim łóżeczku tak teraz od jakiegoś czasu w domu obowiązkowe ręce... mogło być odwrotnie bo już 12 kg na liczniku.. Musze i ja swoją młoda zmierzyć bo nie wiem jak wysoka jest, ale wszyscy dają jej 2 lata po wyglądzie i zachowaniu.
|
|
|
|
#4522 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dusiolka. ugotowałam, wyszedł nawet dobry. kuraki mam od T. to daje mi zabite, poćwiartowane i umyte.
hello pepa!
|
#4523 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też czasem się zdarzy usypianie na rękach, ale zazwyczaj jest tulenie na siedząco. Lubię takie wieczorne przytulaski, opowiadanie bajek, śpiewanie.
Aczka będzie karmić do komunii, a ja chyba tulić przed snem póki na studia nie pójdzie
|
|
|
|
#4524 |
|
Zadomowienie
|
Aczka, mogłabyś mi wkleić linka hafiji na temat karmienia alergika? Jestem ciekawa co napisała, a nie mogę znaleźć.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4525 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj co nieco jest napisane http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-m...lamy-mity.html
ale nie do konca to, co uslyszalam od doradcy. Jas rozroznia duze i male przedmioty i od dzisiaj ladnie nazywa. |
|
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Jasiek mądrala
![]() Aczka, jakie puzzle układacie? Hania ostatnio zapałała sympatią do drewnianych puzzli i ciągle układamy. Zastanawiam się jakie jeszcze nabyć. Wspominałaś kiedyś, że Jaś lubi układać, to może coś polecisz. |
|
|
|
#4527 |
|
Zakorzenienie
|
jelonku, pierwsze nasze puzzle to czuczu. bylam nimi zachwycona poczatkowo.
ale szybko mnir zaczely wkurzac, bo tam kazdy puzel z kazdym mozna połączyć. czyli np slon z lwem. czerwony z zotylm. niby rozwijają wyobraznie ale mi to nie pasuje. trefl baby najlepsze dla mnie |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Aczka
no ja się zgadzam z tym, ale w dalszym ciągu uważam, że alergeny są obecne w kobiecym pokarmie i nie jadlabym nabialu, jakbym wiedzia, że dziecko jest uczulona. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4529 |
|
Zakorzenienie
|
tak mmgi, ale skad pewnosc ze jest alergia? no chyba, ze badania zrobione.
|
|
|
|
#4530 |
|
Zadomowienie
|
Podobno testy wychodzą niemiarodajne, ja widziałam na zasadzie obserwacji na co jest Aniela uczulona, bo od razu miała wysypke i problemy z brzuchem.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Eliminowanie na wszelki wypadek jak nic się nie dzieje też uwazam za zupełnie zbędne. Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.