|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
![]() Wiem właśnie, że te ubranka ceny całej wyprawki nie robią, ale jakoś mi się skąpstwo włączyło. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4502 |
|
Zadomowienie
|
|
#4503 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4504 |
|
Zadomowienie
|
Ale jednak kupiłam teraz dodatkowo czekoladę do mojej słodyczowej kolekcji z myślą o wzięciu na usg, bo co jakby dzieciak był źle ustawiony.
|
|
|
|
#4505 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Ja za paczkami nie przepadam. Ale teraz moglabym miec codziennie tlusty czawartek....Dzis z mojego sciagnelam lukier....co by miec mniejsze wyrzuty sumienia
|
||
|
|
|
#4506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak tu odmówić. Ogólnie ostatnio nie mam tak bardzo ochoty na czekolade od kiedy zaczełam brać żelazo. Wczoraj sobie to uswiadomiłam.
|
|
|
|
|
#4507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co ciekawe specjalizuję się w make upie i to jest mój znak rozpoznawczy i tutaj nie mam żadnych problemów z "koronkową" robotą ![]() ja mam włosy do pasa prawie i bardzo gęste więc bardzo by mi się przydał ktoś taki jak ty w domu ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
![]() do tego wściekłam się na męża bo wczoraj byliśmy po farby w sklepie, ja poszłam po kolorowe a on po białe, jeszcze w drodze do domu pytam: czy wziąłeś na pewno nieskazitelną biel on: tak, ja: bo ja nie sprawdzałam co tam napisane, on: ale brałem obie nieskazitelne biele. No i co? Teraz mi dzowni, że jedna faktycznie to nieskazitelna biel a druga otworzył i patrzy a to nieskazitelne ecrii ![]() gdyby nie to, że jestem w ciąży wybuchłabym jak Czarnobyl ale ogarnęłam się i stwierdziłam, że nie ma co Jaśka stresować i nawet udało się spokojnie podejść do sprawy ![]() Jestem z siebie dumna jak nigdy A jaki mąż zdziwiony, że się nie drę ....
|
|
#4508 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny masakra za wami nadążyć. Chyba narażę się tu na lincz ALE mi magnumy nie podchodzą. Kupiłam raz jakiegoś takiego w złotej polewie no beznadziejny wywaliłam po 3 gryzach.
przepraszam że nie odniose się konkretnie osobowo ale wielocytowanie mnie zawiodło, któraś z was pisała ociuszkach , że w wyprawce to najmniejszy wydatek - chyba nie znacie mojej ciotki , ktora dla wnusia kupuje w smyku pajacyki dla wnusia w cenach 50-70zł i 10kaftaników w jednym rozmiarze w cenach 12-18szt. wczoraj któraś z nas tu pisała o zakupach ciuszkowych , że udało sie kupić nowe w cenie hurtowej jeden rozmiar - wszystko co trzeba chyba za 300 zł o ile dobrze zrozumiałam? Jak tak przeliczam że przez pierwsze pół roku to spokojnie 2-3rozmiarów można przejść w zależności od dziecka to wcale ciuszki najtaniej nie wychodza. Najdrożej wg mnie to wózek wychodzi tekstylia w tym ciuszki , śpiworki kombinezony wg mnie ida na II miejsce - jeżeli sie nowe kupuje. Ja na ciuszkach chce oszczedzic i kupuje z drugiej reki wiekszość. Zaraz ide na łowy ;D miłego dnia . |
|
|
|
#4509 |
|
Rozeznanie
|
W książce dla Bartusia są śliczne ilustracje. O takie
Edytowane przez Kasmina Czas edycji: 2016-04-14 o 14:35 |
|
|
|
#4510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja sobie dziś kupiłam majonez do kanapek do pracy aby zmniejszyć wyrzuty sumienia wzięłam wersję light ![]() podobny manewr
|
|
#4511 |
|
Zakorzenienie
|
Lody, pączki, eklerki, czekolada
Wszystko bym zjadła
|
#4512 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gadacie tak o tych słodyczach, jakbym miała, tobym żarła. Bo dużo żrę, ale ostatnio jak idę na zakupy, to po prostu nie kupuję i mam spokój Chyba, że idę z mężem, to zawsze coś się znajdzie, bo on to we mnie tak pcha na siłę
|
|
#4514 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam wam coś jeszcze napisać o książkach dla dzieci, bo mi się przypomniało. Prawdziwy must have u nas to ksiązki Herve Tulleta. Zobaczcie sobie w necie. Mają w sobie coś takiego, że dzieci je uwielbiają.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4516 |
|
Rozeznanie
|
Coś mi się wizaż wiesza...
Mam lenia... Obiad dla tż zrobiony ale nic poza tym. Będę musiała jeść leczo bo nie chce mi się krokietów robić... Prasowanie czeka... Odkurzanie czeka... Taki minus sporego metrażu że ciągle coś do zrobienia jest... Jedyne na co mam ochotę to druga porcja lodów
|
|
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
"Naciśnij mnie" czytamy średnio 30 razy dziennie.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4518 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
To te książki z kropkami? Moja siostrzenica męczyła je przez pół roku. Tzn brała książeczkę i kogokolwiek kto sie jej na drodze nawinął i 2 godziny nad książeczka trzeba było spędzić. ![]() Nie męczyła Książeczek tylko wszystkich w koło aby jej pomagali czytać
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-14 o 14:43 |
|
|
|
|
#4519 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4520 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Talantea, jak się mieszka zagranicą, to trochę co innego wg mnie-wtedy rzeczywiście łatwiej wrzucić coś na fb niż 50 osobom wysyłać privy. Zależy też, kogo ma się w znajomych. Ja powinnam większość usunąć, bo i tak nie utrzymuję kontaktu, ale nie robię tego w myśl założenia, że a nuż może się kiedyś przydać (różnie w życiu bywa). Niemniej z tego powodu mocno ograniczam to, co wrzucam. Zresztą, tak jak mówię, coś raz w rzucone do sieci zostaje tam na zawsze. Jak pomyślę, że ktoś miałby kopiować zdjęcia mojego dziecka albo coś w tym stylu...no nie i mam nadzieję, że chęć pochwalenia się całemu światu swoim szczęściem nie będzie silniejsza niż moje dotychczasowe poglądy na ten temat ![]() Cytat:
T-shirt 25 zł. Takie mało lumpeksowe ceny. Od wszystkiego odjęłabym 50%.Cytat:
![]() Nina ogólnie mi się podoba, więc nie wiem, o co chodzi. Rozmawiałam jeszcze z tż na skype i jednak zostanie chyba to imię, bo nie dogadamy się. Rozważaliśmy Helenę, ale w gronie naszych znajomych będą dwie małe Helenki w podobnym czasie. Podoba nam się jeszcze Hania, ale teraz co druga dziewczynka ma tak na imię. Ogólnie to się pokłóciliśmy, bo tż mówi, że ustaliliśmy, a teraz wymyślam. Niemniej łaskawie napisał, że mam się dobrze zastanowić, jakie chcę i jeszcze porozmawiamy. Dzisiaj znów uważam, że ze wszystkich opcji Nina najlepsza. Choć bardzo chciałabym Weronikę albo Polę, ale tż nie chce o tym słyszeć Mogłaby też być Adrianna, Eliza, Jagoda, Michalina-ale tż mówi nie. On znów chce tę nieszczęsną (dla mnie) Sarę. Albo Ulę albo Gabrysię. Tu znów ja oponuję. Nina czasem wydaje mi się znowu zbyt cudaczna i drażni mnie "pani Nina" Argumenty tż za Niną-nie będzie 6 Niną w klasie, nie ma dziwacznych zdrobnień, jest krótkie i pasuje do większości nazwisk. Do tego wszystkie małe Niny, o których słyszymy są rezolutne i przebojowe.Łatwiej byłoby mieć syna (mamy wybrane imię Mikołaj Podoba mi się Dominik Cytat:
Myślałam, że dobrowolne.Mnie najbardziej rozwala "to skomplikowane" ![]() Cytat:
Bardzo podoba mi się wersja "Janek". Bardzo, bardzo, bardzo Cytat:
Cytat:
Nie cieszę się, bo jem inne lody (codziennie!), a to Magnum teraz za mną chodzi i chodzi ![]() Cytat:
Ja mam do doopy paznokcie. Nigdy nie miałam pięknych, ale teraz wyglądają jakbym obgryzała (mam krótką płytkę, a nic a nic nie chcę urosnąć, ewentualnie rozdwajają się bardziej niż standardowo, koszmar!!!!!).
|
||||||||
|
|
|
#4521 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4522 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dobrze, zawsze to mniej kg będziesz miała do zrzucenia po ciąży ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja od początku ciąży nie zjadłam jeszcze ani jednego, jestem tu chyba jedna jedyna |
|||
|
|
|
#4523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo z porodówki na żywo już miałam (ufff, na szczęście bez TAKICH zdjęć).Widzę, że mamy podobny gust imionowy Hania baaardzo mi się podoba, ale jest teraz zbyt popularne. Michalina (mam siostrzenicę) - też bardzo, bardzo mi się podoba. A Nina jest krótkie, pasujące i mam dwie koleżanki Niny, strasznie przebojowe babki, ale też dobre dusze Dlatego kiedyś na pewno będę mieć Ninę (jeśli Bozia córę da ).
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4524 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4525 | ||||
|
Rozeznanie
|
Trochę ponad godzinę mnie nie było a tu 4 strony!!! Wariatki
![]() No i uświadomiłyście mi że mam schowanego Michałka w torebce. Tzn już nie mam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4526 |
|
Zakorzenienie
|
Przeglądam neta i zauroczył mnie ten pajac
![]() http://www.smyk.com/cool-club-pajac-...cy-batman.html |
|
|
|
#4527 | |
|
Zadomowienie
|
Sierpnióweczki 2016! Część III.
Cytat:
Na fb jest opcja "znajomi w pobliżu" także uważaj korzystając z toalety publicznej
Edytowane przez Krefetka Czas edycji: 2016-04-14 o 14:56 |
|
|
|
|
#4528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4529 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cudo
|
|
|
|
|
#4530 | |
|
Zakorzenienie
|
Też bym chciała taką sesję dla obojga
---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Cytat:
![]() czekam tylko aż wyleczę gardło i na bank idę na lody
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

<3

Myślałam, że dobrowolne.