sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią) - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-23, 19:40   #4501
ojejka89
Zadomowienie

Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)

a ja mysle ze dla poczatkujacych qnszt jest bardzo dobrym sklepem. jak zrobilam tam zamowienie to sie bardzo przestraszylam tymi waszymi niepochlebnymi opiniami, zupelnie niepotrzebnie. wszystkie produkty byly oki, zamawialam za okolo 70 zl razem z przesylka i dostalam w gratisie 2xcloisonne. w qnszcie przynajmniej wszystko jest na miejscu-troszke mineralow, szklane, plastikowe, lamworki, w miare tanie polfabrykay i druty. ale wiadomo, dla dziewczyn bardziej obeznanych w robieniu bizuterii qnszt moze byc juz nie wystarczyc ja pewnie drugie zamowienie tez bym robila w qnszcie, ale stwierdzilam ze taniej mi bedzie osobiscie odebrac z korallo a druty kupic w empiku.. no i drugie zamowienie u mnie zupelnie roznilo sie od pierwszego- zero plastiku, ze szklanych troszke weneckiego i crakle a tak to mineralki.. ktorych w qnszcie za duzo nie maja.. ehh no i informacjie z qnsztu w sprawach dot. dostaw niezbyt pelne- na pytanie kiedy uzupelnia jakis produkt dowiedzialam sie ze w przeciagu 2 miesiecy :| takze niezbyt mi to pomoglo. ale jedno jest pewne- osobiscie polecam qnszt na pierwsze zamowienia
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-23, 21:07   #4502
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Dotarło moje zamówienie z Bukowca i jak zwykle same och i ach...
Ciszyłam się jak dziecko
No i ostatecznie mam 3 kostki karneolu a nie jedną, bo sobie domówiłam drugą paczkę ze swareczkami i sreberkami w promocji
Dziękuję bardzo Wiolu, a Pani Emilka jest mistrzynią pakowania
Stary 2009-04-24, 14:31   #4503
kolczyki
Rozeznanie

GG do kolczyki

ja ostatnimi czasy zaopatruję się głównie w Bukowcu, zero wpadek, wszystko na najwyższym poziomie, dziś też odebrałam kolejną paczuszkę POLECAM!!!
kolczyki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 21:54   #4504
merle3
Raczkowanie

GG do merle3

zamowienie z Artfan - glownie masa perlowa, przekladki i pudeleczka
wszystko sliczne i dostalam gratisy a zamowienie za 40 zl z groszami super kontakt jak zwykle polecam

moje bizuteryjne proby
merle3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-24, 23:15   #4505
mekinking
Raczkowanie

to ja po raz kolejny polecę -lador- z allegro, bo mają naprawdę ładne kamyki i wszystko jest szybko i porządnie i ogólnie jestem zadowolona (chociaż odbieram osobiście więc nie wiem jak przesyłka wygląda, bo często wiele rzeczy jest razem w woreczku, przy osobistym mi to nie robi, ale w paczce bym wolała mieć osobno bo bym się bała że się obtłucze)
ale jestem bardzo negatywnie zaskoczona kocim okiem/royal stone, też odbiorem osobistym, bo już drugi raz trafiłam na bardzo niemiła panią w sklepi w którym to odbierałam, sklep jest stacjonarny biżuteryjny i pani nie dość że była niezorientowana co zamawiałam, szukała i szukała to jeszcze nie miała mi wydać i musiałam biegać po nieznanym mi osiedlu i szukać drobnych (a zaznaczę że zakupy za 40zł z groszami i pani z 50 nie miała wydać, bo jej się drobne skończyły, a byłam chyba o 11, trochę porażka w sklepie z taką drobnicą)
to się wyżaliłam
jedyny plus kociego-oka to ładne gratisy i wszystko porządnie zapakowane i dokładnie opisane (dlatego mam podejrzenie że pani ze sklepu tam tylko pracuje i nie zajmuje się biżu, to nie jej sklep itp)
mekinking jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 19:39   #4506
ayumi88
Rozeznanie

Dzisiaj odebrałam paczuszki z beadshopu i od jubilexa.
Beadshop-Pochwalę,robiłam nieduże zamówienie,wcześniej pytałam o bigle stalowe,bo mi na nich zależało,a najbardziej podobała mi się oferta beadshopu.Dostałam odpowiedź tego samego dnia,że bigle będą i zostanę poinformowana,jak je wrzucą na sklep.Słowa dotrzymali,przez co mają u mnie duży,duży plus.Kamyczki,które zamawiałam są pięknie dobrane,świetnej jakości.Nie robiłam dużego zamówienia,bardziej chciałam ich wypróbować.Zdali egzamin,chętnie do nich wrócę,zamawiając więcej.
Jubilex-ja zwykle bez zarzutu,wszystko dobrej jakości,na próbę po raz pierwszy brałam stąd kamyczki-są dobrej jakości,zgodnie z moją prośbą dobrano parami.Warto.
ayumi88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-27, 22:38   #4507
substytut
Zakorzenienie

A ja sie pozale...
Zamowienie w Drewlandii - oplacone 1,5 tygodnia temu... Jakis blad w stanach magazynych, element mial zejsc z produkcji w piatek - nadal zero info o wysylce... No porazka jakas... :/

Edit: jednak to tylko brak info - wlasnie odebralam przesylke - i jak pachnie drewnem teraz

Edytowane przez substytut
Czas edycji: 2009-04-28 o 08:45 Powód: :)
substytut jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-28, 18:26   #4508
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Ja też właśnie czekam na przesyłkę z Drewlandii Tylko wzięłam kuriera, więc mam nadzieję, że szybko przybędzie, bo wiele pomysłów mam
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-29, 18:12   #4509
natewa
Rozeznanie

Zaszalałam ostatnio i zrobiłam aż 4 zamówienia.
Eltay - zerowy kontakt podczas zakupów i po nich (nie odpowiedzieli na żaden z moich 3 maili ), ale w z towaru jestem bardzo zadowolona, była też cała wielka torebeczka gratisów - naprawdę fajnych.
NeedBeed - sprawnie i ekspresowo szybko. Zamawiałam głównie szklane kryształy i korale. Skusiłam się informacją przy produktach "szkło, wysoka jakość". Chyba za bardzo w to uwierzyłam i może dlatego trochę się zawiodłam. Jakość taka jak wszędzie, tzn. trafiło się kilka obtłuczonych lub niedorobionych/niedoszlifowanych koralików. Gratisy chyba 3 albo 4, wszystkie pochodziły z moich odrzutów z koszyka, więc jak najbardziej trafione. Ogólnie polecam, ale nie liczcie, że będą jakieś cuda jeśli chodzi o jakość szkła.
Beadshop - głównie półfabrykaty, troszkę minerałów - wszystko bez zarzutu. Realizacja równie szybko, jak NeedBeed, już po dwóch dniach od złożenia zamówienia paczka była u mnie. Ale żeby za pięknie nie było...kilka braków i zwrot kasy za nie. Pierwszy raz od długiego czasu zaplanowałam sobie zrobić kolczyki dla siebie i pokrzyżowali mi plany :/
Bukowiec - wciąż czekam, ale sądząc po waszych wypowiedziach - napewno się nie zawiodę

Edytowane przez natewa
Czas edycji: 2009-04-29 o 18:13
natewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-30, 08:13   #4510
heurek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez merle3 Pokaż wiadomość
zamowienie z Artfan - glownie masa perlowa, przekladki i pudeleczka
wszystko sliczne i dostalam gratisy a zamowienie za 40 zl z groszami super kontakt jak zwykle polecam

Zastanawiam się czemu moje pastylki z masy perłowej dotarły do mnie tak porysowane, jakby ktoś nimi po podłodze jeździł?! Teraz już wiem - koleżanka dostała te lepsze Ale tak serio, to pierwszy raz mi się taka wpadka u nich zdarzyła, a że to była tylko jedna para (dla córci miało być) nie robiłam z tego tragedyji W końcu najlepszym się zdarza.

Fikcja to prawda ukryta w jądrze kłamstwa, a prawdę tę można wyrazić bardzo prosto- magia istnieje

heurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-01, 13:10   #4511
kolczyki
Rozeznanie

GG do kolczyki

a ja znowu zawiodłam się na korallo.pl już kiedyś zrobili mnie w balona ze sztyftami, w tym tygodniu z kuleczkmi. Zamawiałam u nich materiały posrebrzane, na zdjęciach wyglądają ładnie, ale to co widzę po otwarciu koperty zdecydowanie odbiega od tego co na zdjęciu. Zastanawia mnie jedno. Zamawiałam po jednym opakowaniu, wszystko było ok, ładne, w kolorze NAPRAWDĘ srebrnym. Zamówiłam wiekszą ilość-dostałam pociemniałą, zczerniałą tandetę, której nie wykorzystam do nieczego...nie wiem czemu kurcze kupi się jedno opakowanie to jest w porządku, przy zamówieniu większej ilości pozbywaja się badziewia? napisałam do właścicieli, zobaczymy co odpiszą... ehh

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-05-03, 22:26   #4512
ojejka89
Zadomowienie

a nie byly one czasem przecione? tez ostatnio robilam zamowienie w korallo i rurki ktore byly w promocji rowniez jakies takie czarne wyszly... :| ale tragedii nie robilam, wzielam tylko 1 op a grosze to wyszlo..

Edytowane przez ojejka89
Czas edycji: 2009-05-03 o 22:27
Stary 2009-05-04, 08:30   #4513
kolczyki
Rozeznanie

GG do kolczyki

no właśnie nie były...to kosztuje grosze, w końcu materiały posrebrzane, ale sam fakt jak oni do tego podchodzą:/
Stary 2009-05-04, 10:47   #4514
kulkam
Wtajemniczenie

GG do kulkam

Myślę, że właśnie na tym polega problem - większość osób nie reklamuje "groszowych" wybraków, więc sprzedawcy dalej wciskają je klientom bez obaw, że będą się czepiać.
kulkam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-04, 12:12   #4515
kolczyki
Rozeznanie

GG do kolczyki

odpisali mi że przysługuje mi prawo do ich wymiany lub zwrotu (kulek oczywiście bo ze sztyftami już musztarda po obiedzie). Odpisałam żeby podali adres to odeślę je do wymiany, zobaczymy co dalej...
Stary 2009-05-05, 11:37   #4516
ojejka89
Zadomowienie

tylko sie wykloc zeby nie kazali ci placic za przesylke.. ehh dlatego ja sie ciesze ze moge wszystko osobiscie odebrac, przynajmniej wymienie na miejscu w razie czego...
swoja droga mnie te kulki z korallo troche denerwuja, maja takie wielke dziurki ze przypominaja bardziej wygiety cylinder niz kulke :|
Stary 2009-05-05, 11:56   #4517
Yori
Rozeznanie

GG do Yori

A ja pierwszy raz zawiodłam się na Qnszcie. Wiem, że większość z Was dawno już odpuściła sobie ten sklep, ale dla mnie, początkującej, nie dość, że oferta wydawała się (na początku) bajecznie bogata, nigdy nie miałam powodu by narzekać na jakość usług. Paczuszki docierały szybciutko, dzięki liście z numerami produktów sprawnie dzieliłyśmy z koleżanką zamówienie między siebie, a jakość była była bez zarzutu. Ostatnia paczka natomiast... Dwie ze szklanych łezek były nadpęknięte, zawieszka miała skazę, a jeden z marmurkowych koralików albo nie był dobrze przewiercony, albo warstwa powłoczki (nigdy nie rozbijałam koralika by sprawdzić czy w środku ma taki sam kolor jak na powierzchni, czy tylko z powierzchni jest powleczony jakąś farbą, więc nie wiem) zaschnęła wewnątrz i mimo użycia siły, nie udało mi się go przekłuć. Ostatecznie uznałam, że poranione palce nie są warte zachodu.
Mimo wszystko każdej "początce" z czystym sumieniem poleciłabym Qnszt. To była jedna wpadka na kilka przesyłek.
Yori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-05, 19:22   #4518
kolczyki
Rozeznanie

GG do kolczyki

ja tam na Qnszcie zamawiam dość długo, głównie drobne koraliki i jak na razie bez zastrzeżeń

ojejka89 facet z korallo napisał, że procedura jest taka, że wysyłają mi wraz z nowymi kuleczkami zaadresowaną kopertę i znaczki, mam to wysłać listem poleconym...na razie czekam na przesyłkę od nich:/
Stary 2009-05-06, 11:58   #4519
agnieszkamundra
Rozeznanie

GG do agnieszkamundra

Cytat:
Napisane przez kolczyki Pokaż wiadomość
a ja znowu zawiodłam się na korallo.pl już kiedyś zrobili mnie w balona ze sztyftami, w tym tygodniu z kuleczkmi. Zamawiałam u nich materiały posrebrzane, na zdjęciach wyglądają ładnie, ale to co widzę po otwarciu koperty zdecydowanie odbiega od tego co na zdjęciu. Zastanawia mnie jedno. Zamawiałam po jednym opakowaniu, wszystko było ok, ładne, w kolorze NAPRAWDĘ srebrnym. Zamówiłam wiekszą ilość-dostałam pociemniałą, zczerniałą tandetę, której nie wykorzystam do nieczego...nie wiem czemu kurcze kupi się jedno opakowanie to jest w porządku, przy zamówieniu większej ilości pozbywaja się badziewia? napisałam do właścicieli, zobaczymy co odpiszą... ehh
Ja miałam podobną sytuacje z rurkami.. były poplamione czy coś, ciemne przebarwieniaw kazdym razie.. zrobiłam zdjęcia ,zareklamowałam i przysłali mi kopertę zwrotną i towar. Dobre i to.

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ojejka89 Pokaż wiadomość
a nie byly one czasem przecione? tez ostatnio robilam zamowienie w korallo i rurki ktore byly w promocji rowniez jakies takie czarne wyszly... :| ale tragedii nie robilam, wzielam tylko 1 op a grosze to wyszlo..
Jest jeszcze kolor w opisie, moze pisało że kolor srebrny ale ciemny? ja teraz zawsze sprawdzam przy zakupie

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

Cytat:
Napisane przez ojejka89 Pokaż wiadomość
tylko sie wykloc zeby nie kazali ci placic za przesylke.. ehh dlatego ja sie ciesze ze moge wszystko osobiscie odebrac, przynajmniej wymienie na miejscu w razie czego...
swoja droga mnie te kulki z korallo troche denerwuja, maja takie wielke dziurki ze przypominaja bardziej wygiety cylinder niz kulke :|
Zdjęcia mylą.. ja jak piszą że ozdobno-zaciskowe to nie kupuję.. też sie przejechałam
agnieszkamundra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 15:44   #4520
Tealc
Przyczajenie

A ja jako początkująca, ale przeglądająca ofertę wielu sklepów polecam Qnszt - za bogaty asortyment, dobre ceny bigli oraz szpilek. Same koraliki też niczego sobie - może nie robię jeszcze nic ze svarowskiego, dlatego mi wystarcza.
Tealc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 16:16   #4521
Nefya Ameth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tealc Pokaż wiadomość
A ja jako początkująca, ale przeglądająca ofertę wielu sklepów polecam Qnszt - za bogaty asortyment, dobre ceny bigli oraz szpilek. Same koraliki też niczego sobie - może nie robię jeszcze nic ze svarowskiego, dlatego mi wystarcza.
Ja też zaczynałam zamawiając w qnszcie, ale szybko mi to przeszło. Doszłam do wniosku, że wolę jedną praę kolczyków w srebrze, ze svarowskim albo jakimś kamyczkiem niż 10 par posrebrzanych, z plastikowymi koralikami.
Wiadomo, że na srebrze nie ma sensu zaczynać, warto zamówić stos zwykłych szpilek/drutu i na tym ćwiczyć loopy .
Poza tym po etapie "qnsztowym" zostało mi 100m linki jubilerskiej, która przydaje się do robiena naszyjników . Cała reszta zamówionych tam koralików albo wylądowała w koszu (koszmarnie krzywo przewiercone lampworki) albo leży upchnięta w zbiorczym pudełku "raczej nigdy nic z tego nie zrobię, ale trochę szkoda wyrzucać".
Nefya Ameth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-06, 21:38   #4522
ojejka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolczyki Pokaż wiadomość
ojejka89 facet z korallo napisał, że procedura jest taka, że wysyłają mi wraz z nowymi kuleczkami zaadresowaną kopertę i znaczki, mam to wysłać listem poleconym...na razie czekam na przesyłkę od nich:/
o woooow, milo ze biora to na siebie.

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszkamundra Pokaż wiadomość

Jest jeszcze kolor w opisie, moze pisało że kolor srebrny ale ciemny? ja teraz zawsze sprawdzam przy zakupie
no z tym ciemnosrebrnym tez przekret, juz to wyczailam :|

ehh musze zobaczyc czy w KatiArt maja lepsze kulki rurki itp..nie chce mi sie zamawiac z netu samych kuleczek i rurek, a poki co nic mi wiecej nie potrzeba :|
Stary 2009-05-07, 15:14   #4523
Sweet_nuka
Wtajemniczenie

GG do Sweet_nuka

jestem kolejny raz zadowolona z paczki ze skarbow. Cyrkonie 1 klasa, do tego 2 rutyle i 2 szafiry. Oksydy i srebra wam nie pokaze bo to tylko drutki.
Gratis - znoszenie mojego marudzenia przez 2 tyg o cyrkonie :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg cyrkonie.jpg (80,1 KB, 122 załadowań)
Sweet_nuka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-07, 16:01   #4524
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

Ed. Czy tylko ja jestem ślepa i nie widzę tych markiz w kolorze szmpan i oliwin ?

Edytowane przez smieszka250
Czas edycji: 2009-05-07 o 16:16
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 16:27   #4525
Sweet_nuka
Wtajemniczenie

GG do Sweet_nuka

nie ma ich na sklepie, Pani Kasia ich nie wprowadzila, nie wiem czemu a ja pytalam, to napsiala tylko ze sa i ze ma takie i takie to poprosilam o dopisanie do zamowienia
Stary 2009-05-07, 16:34   #4526
smieszka250
Zakorzenienie

GG do smieszka250

A ile dałaś za nie ?
smieszka250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-07, 16:36   #4527
Sweet_nuka
Wtajemniczenie

GG do Sweet_nuka

po 6 zl

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-08, 20:36   #4528
Basiulek
Zakorzenienie

GG do Basiulek

Drewlandia- wszystko super, szybciutko, towar świetny. Jeden brak wysłany od razu po moim mailu. Wrócę tam

Edit:
Dzisiaj doszła też paczuszka z kadoro- wszystko również ok Bardzo ładne sreberko i ceramika

Edytowane przez Basiulek
Czas edycji: 2009-05-09 o 17:48
Basiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-05-11, 17:59   #4529
nutka27
Rozeznanie

GG do nutka27

Dzisiaj doszła moja paczuszka z kamyczków. Wszystko bardzo ładne i szybciutko wysłane
Stary 2009-05-13, 14:57   #4530
maweth
Rozeznanie

GG do maweth

Czy Swarek z bąbelkiem powietrza pod powierzchnią jest podstawą do złożenia reklamacji? Wg mnie tak, ale może się czepiam za bardzo??
maweth jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości