|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Zadomowienie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
a ja mysle ze dla poczatkujacych qnszt jest bardzo dobrym sklepem. jak zrobilam tam zamowienie to sie bardzo przestraszylam tymi waszymi niepochlebnymi opiniami, zupelnie niepotrzebnie. wszystkie produkty byly oki, zamawialam za okolo 70 zl razem z przesylka i dostalam w gratisie 2xcloisonne. w qnszcie przynajmniej wszystko jest na miejscu-troszke mineralow, szklane, plastikowe, lamworki, w miare tanie polfabrykay i druty. ale wiadomo, dla dziewczyn bardziej obeznanych w robieniu bizuterii qnszt moze byc juz nie wystarczyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Zakorzenienie
|
Dotarło moje zamówienie z Bukowca i jak zwykle same och i ach...
Ciszyłam się jak dziecko ![]() No i ostatecznie mam 3 kostki karneolu a nie jedną, bo sobie domówiłam drugą paczkę ze swareczkami i sreberkami w promocji ![]() Dziękuję bardzo Wiolu, a Pani Emilka jest mistrzynią pakowania ![]()
#4503 |
Rozeznanie
|
ja ostatnimi czasy zaopatruję się głównie w Bukowcu, zero wpadek, wszystko na najwyższym poziomie, dziś też odebrałam kolejną paczuszkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
zamowienie z Artfan - glownie masa perlowa, przekladki i pudeleczka
wszystko sliczne i dostalam gratisy ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
to ja po raz kolejny polecę -lador- z allegro, bo mają naprawdę ładne kamyki i wszystko jest szybko i porządnie i ogólnie jestem zadowolona (chociaż odbieram osobiście więc nie wiem jak przesyłka wygląda, bo często wiele rzeczy jest razem w woreczku, przy osobistym mi to nie robi, ale w paczce bym wolała mieć osobno bo bym się bała że się obtłucze)
ale jestem bardzo negatywnie zaskoczona kocim okiem/royal stone, też odbiorem osobistym, bo już drugi raz trafiłam na bardzo niemiła panią w sklepi w którym to odbierałam, sklep jest stacjonarny biżuteryjny i pani nie dość że była niezorientowana co zamawiałam, szukała i szukała to jeszcze nie miała mi wydać i musiałam biegać po nieznanym mi osiedlu i szukać drobnych (a zaznaczę że zakupy za 40zł z groszami i pani z 50 nie miała wydać, bo jej się drobne skończyły, a byłam chyba o 11, trochę porażka w sklepie z taką drobnicą) to się wyżaliłam jedyny plus kociego-oka to ładne gratisy i wszystko porządnie zapakowane i dokładnie opisane (dlatego mam podejrzenie że pani ze sklepu tam tylko pracuje i nie zajmuje się biżu, to nie jej sklep itp)
#4506 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj odebrałam paczuszki z beadshopu i od jubilexa.
Beadshop-Pochwalę,robiłam nieduże zamówienie,wcześniej pytałam o bigle stalowe,bo mi na nich zależało,a najbardziej podobała mi się oferta beadshopu.Dostałam odpowiedź tego samego dnia,że bigle będą i zostanę poinformowana,jak je wrzucą na sklep.Słowa dotrzymali,przez co mają u mnie duży,duży plus ![]() ![]() Jubilex-ja zwykle bez zarzutu,wszystko dobrej jakości,na próbę po raz pierwszy brałam stąd kamyczki-są dobrej jakości,zgodnie z moją prośbą dobrano parami.Warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zakorzenienie
|
A ja sie pozale...
Zamowienie w Drewlandii - oplacone 1,5 tygodnia temu... Jakis blad w stanach magazynych, element mial zejsc z produkcji w piatek - nadal zero info o wysylce... No porazka jakas... :/ Edit: jednak to tylko brak info - wlasnie odebralam przesylke - i jak pachnie drewnem teraz ![]()
Edytowane przez substytut Czas edycji: 2009-04-28 o 08:45 Powód: :) |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zakorzenienie
|
Ja też właśnie czekam na przesyłkę z Drewlandii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4509 |
Rozeznanie
|
Zaszalałam ostatnio i zrobiłam aż 4 zamówienia.
Eltay - zerowy kontakt podczas zakupów i po nich (nie odpowiedzieli na żaden z moich 3 maili ![]() NeedBeed - sprawnie i ekspresowo szybko. Zamawiałam głównie szklane kryształy i korale. Skusiłam się informacją przy produktach "szkło, wysoka jakość". Chyba za bardzo w to uwierzyłam i może dlatego trochę się zawiodłam. Jakość taka jak wszędzie, tzn. trafiło się kilka obtłuczonych lub niedorobionych/niedoszlifowanych koralików. Gratisy chyba 3 albo 4, wszystkie pochodziły z moich odrzutów z koszyka, więc jak najbardziej trafione. Ogólnie polecam, ale nie liczcie, że będą jakieś cuda jeśli chodzi o jakość szkła. Beadshop - głównie półfabrykaty, troszkę minerałów - wszystko bez zarzutu. Realizacja równie szybko, jak NeedBeed, już po dwóch dniach od złożenia zamówienia paczka była u mnie. Ale żeby za pięknie nie było...kilka braków i zwrot kasy za nie. Pierwszy raz od długiego czasu zaplanowałam sobie zrobić kolczyki dla siebie i pokrzyżowali mi plany :/ Bukowiec - wciąż czekam, ale sądząc po waszych wypowiedziach - napewno się nie zawiodę ![]() Edytowane przez natewa Czas edycji: 2009-04-29 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zastanawiam się czemu moje pastylki z masy perłowej dotarły do mnie tak porysowane, jakby ktoś nimi po podłodze jeździł?! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4511 |
Rozeznanie
|
a ja znowu zawiodłam się na korallo.pl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
a nie byly one czasem przecione? tez ostatnio robilam zamowienie w korallo i rurki ktore byly w promocji rowniez jakies takie czarne wyszly... :| ale tragedii nie robilam, wzielam tylko 1 op a grosze to wyszlo..
Edytowane przez ojejka89 Czas edycji: 2009-05-03 o 22:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Rozeznanie
|
no właśnie nie były...to kosztuje grosze, w końcu materiały posrebrzane, ale sam fakt jak oni do tego podchodzą:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Wtajemniczenie
|
Myślę, że właśnie na tym polega problem - większość osób nie reklamuje "groszowych" wybraków, więc sprzedawcy dalej wciskają je klientom bez obaw, że będą się czepiać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Rozeznanie
|
odpisali mi że przysługuje mi prawo do ich wymiany lub zwrotu (kulek oczywiście bo ze sztyftami już musztarda po obiedzie). Odpisałam żeby podali adres to odeślę je do wymiany, zobaczymy co dalej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4516 |
Zadomowienie
|
tylko sie wykloc zeby nie kazali ci placic za przesylke.. ehh dlatego ja sie ciesze ze moge wszystko osobiscie odebrac, przynajmniej wymienie na miejscu w razie czego...
swoja droga mnie te kulki z korallo troche denerwuja, maja takie wielke dziurki ze przypominaja bardziej wygiety cylinder niz kulke :| |
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Rozeznanie
|
A ja pierwszy raz zawiodłam się na Qnszcie. Wiem, że większość z Was dawno już odpuściła sobie ten sklep, ale dla mnie, początkującej, nie dość, że oferta wydawała się (na początku) bajecznie bogata, nigdy nie miałam powodu by narzekać na jakość usług. Paczuszki docierały szybciutko, dzięki liście z numerami produktów sprawnie dzieliłyśmy z koleżanką zamówienie między siebie, a jakość była była bez zarzutu. Ostatnia paczka natomiast... Dwie ze szklanych łezek były nadpęknięte, zawieszka miała skazę, a jeden z marmurkowych koralików albo nie był dobrze przewiercony, albo warstwa powłoczki (nigdy nie rozbijałam koralika by sprawdzić czy w środku ma taki sam kolor jak na powierzchni, czy tylko z powierzchni jest powleczony jakąś farbą, więc nie wiem) zaschnęła wewnątrz i mimo użycia siły, nie udało mi się go przekłuć. Ostatecznie uznałam, że poranione palce nie są warte zachodu.
Mimo wszystko każdej "początce" z czystym sumieniem poleciłabym Qnszt. To była jedna wpadka na kilka przesyłek. |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Rozeznanie
|
ja tam na Qnszcie zamawiam dość długo, głównie drobne koraliki i jak na razie bez zastrzeżeń
![]() ojejka89 facet z korallo napisał, że procedura jest taka, że wysyłają mi wraz z nowymi kuleczkami zaadresowaną kopertę i znaczki, mam to wysłać listem poleconym...na razie czekam na przesyłkę od nich:/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4520 |
Przyczajenie
|
A ja jako początkująca, ale przeglądająca ofertę wielu sklepów polecam Qnszt - za bogaty asortyment, dobre ceny bigli oraz szpilek. Same koraliki też niczego sobie - może nie robię jeszcze nic ze svarowskiego, dlatego mi wystarcza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiadomo, że na srebrze nie ma sensu zaczynać, warto zamówić stos zwykłych szpilek/drutu i na tym ćwiczyć loopy ![]() Poza tym po etapie "qnsztowym" zostało mi 100m linki jubilerskiej, która przydaje się do robiena naszyjników ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
ehh musze zobaczyc czy w KatiArt maja lepsze kulki rurki itp..nie chce mi sie zamawiac z netu samych kuleczek i rurek, a poki co nic mi wiecej nie potrzeba :| |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Wtajemniczenie
|
jestem kolejny raz zadowolona z paczki ze skarbow. Cyrkonie 1 klasa, do tego 2 rutyle i 2 szafiry. Oksydy i srebra wam nie pokaze bo to tylko drutki.
Gratis - znoszenie mojego marudzenia przez 2 tyg o cyrkonie :P |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4524 |
Zakorzenienie
|
![]() Ed. Czy tylko ja jestem ślepa i nie widzę tych markiz w kolorze szmpan i oliwin ? ![]() Edytowane przez smieszka250 Czas edycji: 2009-05-07 o 16:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4525 |
Wtajemniczenie
|
nie ma ich na sklepie, Pani Kasia ich nie wprowadzila, nie wiem czemu a ja pytalam, to napsiala tylko ze sa i ze ma takie i takie to poprosilam o dopisanie do zamowienia
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Zakorzenienie
|
A ile dałaś za nie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Wtajemniczenie
|
po 6 zl
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Zakorzenienie
|
Drewlandia- wszystko super, szybciutko, towar świetny. Jeden brak wysłany od razu po moim mailu. Wrócę tam
![]() Edit: Dzisiaj doszła też paczuszka z kadoro- wszystko również ok ![]() ![]() Edytowane przez Basiulek Czas edycji: 2009-05-09 o 17:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj doszła moja paczuszka z kamyczków. Wszystko bardzo ładne i szybciutko wysłane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Rozeznanie
|
Czy Swarek z bąbelkiem powietrza pod powierzchnią jest podstawą do złożenia reklamacji? Wg mnie tak, ale może się czepiam za bardzo??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.