Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze mamy'' - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-08-23, 21:28   #4501
MajWija
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez bluesberry Pokaż wiadomość
Brzuch twardnieje nadal, co chwila odchodzi i znów z powrotem :/ Mały tak szaleje, że brzuch skacze i niektóre momenty są naprawdę bolesne :-/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
No spe weź. Powinno przejść.
MajWija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 21:46   #4502
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy listopadowe 2016 cz. VI - ''W trzeci trymestr wkraczamy, ale sily jeszcze

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Ooo to też dobre

My właśnie z Albą wrocilysmy z pizzeri czosnkowy chlebek z serem,frytki i coca cola
Zgłodniałam, aż mnie ssie
No ale zęby umyte, trzeba iść spać. Jutro mam wizytę, aż się boję, co mi ginka ma.wagę powie

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

Cytat:
Brzuch twardnieje nadal, co chwila odchodzi i znów z powrotem :/ Mały tak szaleje, że brzuch skacze i niektóre momenty są naprawdę bolesne :-/

aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 22:27   #4503
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domek_z_piernika Pokaż wiadomość
Tu wytłumaczenie jest banalne: nie posiadam żadnej patelni z pokrywką a popcorn bez pokrywki to chyba nie jest najlepszy pomysł

Sent from my iPhone

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Mam też pytanko (może głupie), co bierzecie pod uwagę przy wyborze koloru fotelika? Pomijam wszystkie kwestie bezpieczeństwa, dopasowania itp. bo to oczywiście na pierwszym miejscu, ale co z kolorem tapicerki? Bierzecie pod uwagę że np. jasny się szybciej pobrudzi, a ciemny może się mocniej nagrzewać, ale za to różowy pasowałby do czegoś tam? Bo ja mam model wybrany, ale ciągle nie wiem czy wybór koloru może mieć jakieś praktyczne uzasadnienie, czy to raczej kwestia widzimisie?

Sent from my iPhone
myślę że kolor to po prostu kwestia gustu
my np. zamówiliśmy czerwony a samochód mamy czarny

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:
Ehh te ruchy Małego są juz naprawdę bolesne

ja to mam wrażenie że te moje dziecko to się mało rusza
nie dziś nie wczoraj tylko w ogóle mało , nie wiem może ja mam za duże oczekiwania podobno wszystko jest ok

i coraz mniej czuję takie typowe kopniaki a częściej takiej jakby rozpychanie w jedną czy druga stronę brzucha, jakby się przekręcała czy coś w tym stylu

i w ciągu dnia często sie martwię że się nie rusza, regulanie to tylko wieczorami jak leżę w łóżku to fika

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Cytat:
Napisane przez aleksandramaj Pokaż wiadomość
Zgłodniałam, aż mnie ssie
No ale zęby umyte, trzeba iść spać. Jutro mam wizytę, aż się boję, co mi ginka ma.wagę powie

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ----------

ja też
człowiek tu żyje i je sobie w miarę normalnie a co wejdę na wagę to ciągle więcej i więcej

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-23, 22:54   #4504
patrycjazuzanna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Zależy jak się czujesz, niby to miesiąc przed terminem, wiec nie powinno sie nic dziac, ale pewnie chcesz dmuchac na zimne. Jesli ma go ktos inny zastapic, to niech nie jedzie.

Pomimo, że planuję rodzinny poród, to pewnie mąż nie zdąży dojechać, wiec szykuję sie na samotna walkę; )
Najlepiej jakbym zaczęła rodzić 11go lub w niedzielę. Są wtedy szanse na wspólny poród.
Na szczęście tesciowa wcześniej przyjedzie i mam spokojna głowę o opiekę nad córką.
Piona, mój też dojedzie lub nie. Może się uda...
Cytat:
Napisane przez mietowka25 Pokaż wiadomość
Na IP coś powiedzieli co masz robić w takich sytuacjach?
Na ip na samo twardnienie mówią, żeby leżeć i nie głaskać brzucha, ewentualnie brać nospę i caly czas uzupelniac magnez. Dopiero jak ktg wyjdzie podejrzane (zapiszą się jakieś skurcze, coś będzie nie tak z tętnem dzidziusia...) lub w badaniu jakaś nieprawidłość w związku z szyjką, to reagują.

Blues, jak tam brzuch?

Stary 2016-08-23, 23:10   #4505
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

blue jak tam ?

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 00:08   #4506
kaga90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teczowa dlolinka 21 Pokaż wiadomość
jedziemy do takiego ośrodka jak to się mówił na łono natury
atrakcje typu kajaki, konie, ogniska itp. (od razu mówię że konie to atrakcja tylko dla męża, tzn. ja też bym chętnie pojeździła ale w ciąży się boję)
ale jeśli chodzi o noclegi to mimo wszystko rezerwujemy hotel bo ja się na namiot chyba nie nadaję już , poza tym w nocy już chłodno

na kilka dni dołaczy do nas rodzina zarówno z mojej jak i z męża strony na wspólny całodniowy spływ kajakowy i ognicho/grilla więc będzie integracja

byliśmy juz tam ale tylko obczaić miejscówkę i jestem tam super

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

chyba ostatni dłuższy wyjazd we dwoje , także nie odpuszczamy
Super uwielbiam takie wypady bawcie się dobrze!!

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
melduje, że jestem ale mnie nie ma. Siedzimy z tz nad morzem, pewnie bede zaglądać ale nie dam rady nadrabiać.
Bawcie się dobrze

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Która chętna?
Na popcorn zawsze!!

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mozecie przypomniec jakie termometry polecacie, zamierzacie kupic?
Ja kupiłam microlife nc 150 czy się sprawdzi nie wiem moja siostra ma model starszy juz kilka lat i jest zadowolona

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Ja mam microlife 150. Początek był ciężki żeby poustawiać datę itp, ale teraz się bawimy i sprawdzamy np. ciepłotę herbaty przed wypiciem naszą temperaturę też mierzy raczej ok. Póki co jestem zadowolona z wyboru

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Nie umiem zrobić popcornu na gazówce a tak bym zjadła... Spaliłam już dwa garnki na elektrycznej robiłam bez problemu...

Sent from my iPhone
Widzę ze nie tylko ja się bawię termometrem

kaga90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 05:39   #4507
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej!
Patrycja - tak, to wapno do rozpuszczenia. 1 tabs ma 300mg

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Teczowa - skad Ty jestes?
Ale jajca, cietsxewo to moje tereny :-D tzn bedzie z 50km pewnie bo ja mieszkam z drugiej strony plocka ale wiem gdzie to bylam tam kiedys na imprezie pracowniczej, ale to bylo w pietwszym roku pracy, 10 lat temu I widze, ze troszke sie pozmienialo
Polecam zwiedzic plock I wloclawek, to tak najblizej...

---------- Dopisano o 06:39 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Blue - lepiej juz?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-08-24, 06:10   #4508
Gosiurek
Wtajemniczenie

Cytat:
nie dziś nie wczoraj tylko w ogóle mało , nie wiem może ja mam za duże oczekiwania podobno wszystko jest ok

i coraz mniej czuję takie typowe kopniaki a częściej takiej jakby rozpychanie w jedną czy druga stronę brzucha, jakby się przekręcała czy coś w tym stylu

i w ciągu dnia często sie martwię że się nie rusza, regulanie to tylko wieczorami jak leżę w łóżku to fika
U mnie to samo. Mam wrażenie że jeszcze ze dwa tygodnie temu ruchy były silniejsze i bardziej gwałtowne. Teraz takie są od czasu do czasu i pod warunkiem że leżę.

Blue cosik lepiej??

Zdarza Wam się uczucie braku powietrza? U mnie coraz częściej i muszę szukać jakiejś dogodnej pozycji aby nabrać tchu.
Gosiurek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 06:36   #4509
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Na IP coś powiedzieli co masz robić w takich sytuacjach?
Tak, pograć w głupią grę na tel serio!
Lekarce chodziło o to, że jak się człowiek przejmuje to jeszcze bardziej to odczuwa i się nakręca i żeby oderwać myśli od tego twardniejącego brzucha. Więc nie wiem czy mam pokemony zacząć ścigać czy jak ?
Cytat:

Myślałam, żeLila była ruchliwa, ale to co wyrabia ten łobuz jest 5 razy gorsze co chwila jakaś górka na brzuchu mi rośnie, raz z jednej raz z drugiej. Brzuch faluje, skóra aż bierze, dziwne, że jeszcze żaden rozstęp mnie nie dopadł
Cytat:
Napisane przez patrycjazuzanna Pokaż wiadomość
Piona, mój też dojedzie lub nie. Może się uda...

Na ip na samo twardnienie mówią, żeby leżeć i nie głaskać brzucha, ewentualnie brać nospę i caly czas uzupelniac magnez. Dopiero jak ktg wyjdzie podejrzane (zapiszą się jakieś skurcze, coś będzie nie tak z tętnem dzidziusia...) lub w badaniu jakaś nieprawidłość w związku z szyjką, to reagują.

Blues, jak tam brzuch?

Wzięłam 3 razy ten proszekz ip na rozluźnienie mięśni i w końcu zasnęłam, ale tż pisał mi rano że MAły jeszcze dłuższą chwilę wariował i widział czasami grymas na mojej twarzy, więc musiało zaboleć
Cytat:
blue jak tam ?
Rano jest zawsze lepiej, wieczorem pewnie będzie powtórka
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Blue - lepiej juz?

Tak, dziękuję
Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
U mnie to samo. Mam wrażenie że jeszcze ze dwa tygodnie temu ruchy były silniejsze i bardziej gwałtowne. Teraz takie są od czasu do czasu i pod warunkiem że leżę.

Blue cosik lepiej??

Zdarza Wam się uczucie braku powietrza? U mnie coraz częściej i muszę szukać jakiejś dogodnej pozycji aby nabrać tchu.
No właśnie u mnie nawet chodzenie i kołysanie go nie pomaga, rozpycha się dalej czy leże, czy siedzę, czy chodzę
Z tym powietrzem niestety też tak mam, a podczas twardnienia to już w ogóle.

rozkręca się upał zaraz odwiozę Lile i biore się za kanapy
bluesberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 06:54   #4510
Listopadowaa
Zakorzenienie

Ciężka noc Obudziłam sie o 3 i spac nie mogłam Zjadłam 7daysa, wafle ryzowe i dalej problem zasnać, tz wstał i nakroił m iowoców i potem spalam jak dziecko, ale powiem wam ze tak mnie krocze jeszcze nie bolało. Nie mogłam nogi lekko podnieść, zmienić pozycji w łóżku. Coś okropnego. Na pewno przecholowałam z chodzeniem wczoraj, bo na sam wieczor tez ledwo sie ruzalam, bol pleców, biodra, kosc ogonowa i te krocze. Ale zeby nie moza bylo sie ruszyc to juz nie ma zartow Strasznie mnie to boli, ze nie moge spacerowac za duzo
Tz teraz wybył do sklepu a ja pije kawe, mam nadzieje ze wysikam ja przed pojsciem na plaze bo z potrzebą do toalety to tez jakiś kosmos Dobrze ze pokoj mamy blisko plazy, najwyzej bede latac do domu na siku :P

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

blue doczytałam jak dziec cie meczy, bidulko
Moja cos malo aktywna jest na tym wyjeździe, pewnie dlatego, że ja dużo sie ruszam, ale jakieś tam ruchy czuje na szczęście.
Listopadowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 07:02   #4511
MajWija
Wtajemniczenie

Hej
Według wczorajszego USG jestem już w 28 tygodniu, już wczoraj byłam hehe ale będę się trzymać opcji z USG prenatalnego pierwszego bo za duża mieszanina wychodzi :P
a ono mówi, że w 28 jestem od jutra

Mi też coraz częściej brzuch twardnieje, ale tylko na minutę i puszcza. Mój gin mówił, że to normalne, ale już teraz kazał brać no spe jak zauważe, że zacznie się stawiać i poleżec chwilę.

Uczucie braku tchu mam od jakiegoś czasu też niestety. Szczególnie jak się najem albo źle się ułoże. Mówiłam o tym ginowi, ale powiedział, że z tym nic nie da się zrobić bo to ma do siebie trzeci trym.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-24, 07:03   #4512
Anettt87
Zadomowienie

Dzień dobry dziewczyny,

ależ jestem wkurzona. Będę robić na dniach glukozę i podjechałam rano z TŻ do mojego laboratorium zapytać na wszelki wypadek, czy skierowanie jest ok i podpytać czy mogę przynieść smakową glukozę do nich
Oczywiście okazało się, że skierowanie NIE jest ok bo moja ginka nie przystawiła tam pieczątki noż cholera zawsze przystawiała, a tym razem zapomniała, a ja druga mądra nawet tego nie sprawdziłam moje laboratorium bez skierowania badania nie zrobi, a nie bardzo mam ochotę jechać przez całe miasto do lekarki do szpitala i tracić 2 godziny po głupią pieczątkę... Będę próbowała zaraz dostać się do rodzinnego i od nich wydębić skierowanie, ech... A miałam całkiem inne plany na poranek
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 07:10   #4513
pstryczek84
Zakorzenienie

blue 0 dobrze, ze juz lepiej

Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
moje laboratorium bez skierowania badania nie zrobi, a nie bardzo mam ochotę jechać przez całe miasto do lekarki do szpitala i tracić 2 godziny po głupią pieczątkę... Będę próbowała zaraz dostać się do rodzinnego i od nich wydębić skierowanie, ech... A miałam całkiem inne plany na poranek
a prywatnie nie mozesz tego zrobic?
to nie kosztuje jakos specjalnie duzo a jak porownac marnotrastwo czasu i pieniedzy na dojazd/paliwo itd to chyba lepiej juz zrobic to prywatnie, co?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 07:10   #4514
domek_z_piernika
Zadomowienie

Blue, dobrze że ciut lepiej. Ale co do gry to rozważ coś innego niż pokemony tam za dużo chodzenia i szukania
Co do oddechu to czasem mam wrażenie, ze mam wszystko posciskane w klatce piersiowej. I czuję się tak jak kiedyś po zbyt dużej ilości ćwiczeń na brzuch, takie jakby zakwasy przy żebrach...

Sent from my iPhone
domek_z_piernika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 07:22   #4515
Anettt87
Zadomowienie

Cytat:
a prywatnie nie mozesz tego zrobic?
to nie kosztuje jakos specjalnie duzo a jak porownac marnotrastwo czasu i pieniedzy na dojazd/paliwo itd to chyba lepiej juz zrobic to prywatnie, co?
No właśnie prywatnie chcą skierowanie a to jedyne u mnie laboratorium otwarte w weekend... a właśnie zależało mi, żeby w weekend pójść bo nie ma kolejek i TŻ mógłby tam ze mną być. W tygodniu nie ma szans.

Edytowane przez Anettt87
Czas edycji: 2016-08-24 o 07:28
Anettt87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 07:30   #4516
aleksandramaj
Wtajemniczenie

Blu dobrze, że Ci się poprawiło troszkę. Oszczędzaj się
aleksandramaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 07:32   #4517
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
U nas zaczynają się upaly, do 38st ma być w tym tyg :/
Jutro mam w planach wyprać kanapy, przynajmniej szybko wyschna

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Ja tez mam problem z leżeniem :/ jak się położę na lewym boku to zaraz kopa dostane, na prawym to samo. Ale lekarka w szpitalu mi mówiła ze w przypadku dzieci ułożonych poprzecznie znalezienie wygodnej pozycji do spania graniczy z cudem

Ale zazdroszczę upałów, też chcę takie temp!!!
Cytat:
Napisane przez doooti Pokaż wiadomość
Znowu jest promo na Dade w Biedrze
Ja już pieluch nie kupuję, 3 paczki jedynek i jedna paczka 2 styknie póki co.

Cytat:
Napisane przez kaga90 Pokaż wiadomość
No właśnie też się boje ze nie ogarnę jak widzę ile Laura się rusza ;D i w nocy o którejkolwiek godzinie się nie obudze ma tam imprezę jakaś...

Ale dzieci się wcale nie muszą ruszać tak jak w brzuchu....

Cytat:
Plecy mnie bolą od siedzenia na krześle już... Lepiej rozchodzic czy się położyć?
Jak masz siłę chodzić to możesz spróbować zawsze ale jak Cie boli to chyba leżenie bardziej wchodzi w grę?
Cytat:
Napisane przez MajWija Pokaż wiadomość
Leonek waży już 1030g
Wszystko w porządku.
Ułożony główką do dołu póki co
Szyjka z 4.5 na 3.8, ale powiedział, że na tym etapie już naturalnie się powinna skracac i gorzej jakby stała w miejscu.
Wizyty już teraz co 3 tygodnie
Super!!!

Cytat:
Napisane przez baletnica_natasza Pokaż wiadomość
ja byłam na panieńskim ;-) najpierw byłyśmy w domu u przyszłej panny młodej, później wycieczka do klubu. jednak klub był dosłownie 3 minuty drogi samochodem, miałyśmy bardzo fajną lożę zarezerwowaną. nawet ze 2 utwory zatańczyłam, ale na uboczu, nie cisnęłam się między ludzi dziecku mojemu się podobało. w brzuchu to dopiero impreza się odbywała, dzikie tańce i harce ale wieczór spędziłam bardzo przyjemnie i o dziwo dopiero koło godziny 2 poczułam się zmęczona, więc się zawinęłam ładnie do domu

Panna Izabela- u mnie sprawdził się najbardziej BB skin79. one kosztują ok 100 zł za 40 ml w promocji- czyli 10 ml więcej niż standardowy podkład. i są w opakowaniach z pompką. w tubce jakiś czas temu można było kupić za 60 zł, teraz kosztuje 80 zł. uważam, że są fantastyczne, do tego mają jeszcze filtry SPF- niektóre 30, inne nawet SPF50. co więcej nie wysuszał skóry. nie wchodził w pory. bardzo długo i ładnie się trzymał na buzi- jak żaden inny podkład u mnie uważam, że są to pieniądze warte wydania. tym bardziej, ze można sobie zamówić najpierw miniatury po 15 ml do testów na pewno się na niego znów zdecyduję tylko muszę zużyć to co aktualnie jeszcze mam do zużycia.
BB wszystkie, jakie miałam były do kitu, mega się ważyły. No ale może spróbuję i tego.
Pharmaceris też używałam i zadowolona nie byłam...

Cytat:
A ja dzisiaj zasnęłam w pracy mamy takie pomieszczenie gdzie jest kozetka, z reguły służy za "budkę telefoniczną" ale teoretycznie jest dla kobiet które muszą odciągnąć pokarm albo jak raz do roku mamy szczepienia na grypę. No i zamknęłam się w pokoiku na godzinkę i mi się oczy zamknęły ale powiem wam, że mega potrzebowałam dzisiaj. Nie wiem czy to pogoda czy co...

Sent from my iPhone
Oo ale fajne miejsce, w każdej pracy powinni takie mieć

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Przed ciążą najbardziej lubiłam na lewym boku. Niestety w ciąży mi przeszło , jakiś czas w ogóle na lewym mi było źle. Teraz już mogę na lewym, chociaż wygodniej na prawym boku, a już całkiem wygodnie na plecach - ale to podobno nie dobrze. A tęsknię za tym by się na brzuchu położyć

Pisałyście kiedyś że jedne dady są fajne, a inne nie - które mam wziąć? Do kiedy ta promocja bo dziś się mi już nie chce jechać?

Pstryczku - wizaż jednogłośnie zdecydował - nie jechać
Teraz już są jedne Dady.

Cytat:
Napisane przez KoniKa4 Pokaż wiadomość
Proba wrzucenia zdjecia tym razem przez tapatalk

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Udało się Fajne zakupki, widzę, że przyszłościowe co niektóre
Cytat:
Napisane przez zielinka_87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mozecie przypomniec jakie termometry polecacie, zamierzacie kupic?
Ja mam Geratherm i jestem zadowolona. Mierzymy nim temp od roku a czasem i w kuchni się przydaje.

Cytat:
Tu wytłumaczenie jest banalne: nie posiadam żadnej patelni z pokrywką a popcorn bez pokrywki to chyba nie jest najlepszy pomysł

Sent from my iPhone

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Mam też pytanko (może głupie), co bierzecie pod uwagę przy wyborze koloru fotelika? Pomijam wszystkie kwestie bezpieczeństwa, dopasowania itp. bo to oczywiście na pierwszym miejscu, ale co z kolorem tapicerki? Bierzecie pod uwagę że np. jasny się szybciej pobrudzi, a ciemny może się mocniej nagrzewać, ale za to różowy pasowałby do czegoś tam? Bo ja mam model wybrany, ale ciągle nie wiem czy wybór koloru może mieć jakieś praktyczne uzasadnienie, czy to raczej kwestia widzimisie?

Sent from my iPhone
My chcieliśmy neutralne kolory, żeby pasowało i dla chłopca i dla dziewczynki. Spodobał nam się szary, więc kupiliśmy szary wózek i szary fotelik.

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość

Blue cosik lepiej??

Taaak, ale to norma bo ucisk na przeponę jest. Ponoć będzie coraz trudniej

O 11 przyjeżdża mój brat na 2 dni. Trochę żałuję, że się zgodziłam, bo jestem mega niewyspana i zmęczona, ale trudno. Nie będę się nim bardzo przejmować, trochę go wezmę na plac zabaw a potem przed tv posadze i będzie z głowy

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 07:34   #4518
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, pograć w głupią grę na tel serio!
Lekarce chodziło o to, że jak się człowiek przejmuje to jeszcze bardziej to odczuwa i się nakręca i żeby oderwać myśli od tego twardniejącego brzucha. Więc nie wiem czy mam pokemony zacząć ścigać czy jak ?

Myślałam, żeLila była ruchliwa, ale to co wyrabia ten łobuz jest 5 razy gorsze co chwila jakaś górka na brzuchu mi rośnie, raz z jednej raz z drugiej. Brzuch faluje, skóra aż bierze, dziwne, że jeszcze żaden rozstęp mnie nie dopadł

Wzięłam 3 razy ten proszekz ip na rozluźnienie mięśni i w końcu zasnęłam, ale tż pisał mi rano że MAły jeszcze dłuższą chwilę wariował i widział czasami grymas na mojej twarzy, więc musiało zaboleć

Rano jest zawsze lepiej, wieczorem pewnie będzie powtórka

Tak, dziękuję

No właśnie u mnie nawet chodzenie i kołysanie go nie pomaga, rozpycha się dalej czy leże, czy siedzę, czy chodzę
Z tym powietrzem niestety też tak mam, a podczas twardnienia to już w ogóle.

rozkręca się upał zaraz odwiozę Lile i biore się za kanapy
Ściągnij sobie jakieś Diamond Dash czy jak to się nazywa ;-)
Cieszę się że już lepiej.

Witam wszystkie już nie pamiętam kiedy tak dobrze spałam
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 07:37   #4519
desire87
Zadomowienie

blue, polecam grę FARM HEROES SAGA
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-24, 07:43   #4520
doooti
Zadomowienie

Cytat:
Ja stacjonuję na północy, więc tu coś mogę polecić. Przede wszystkim jezioro Garda, zwłaszcza jego północna część, konkretnie miasteczko Torbole i do odwiedzenia Malcesine, Limone, Sirmione. To wszystko nad Gardą i zdecydowanie są to urocze miejsca
Niedaleko mnie jest Bergamo śliczne, idealne na jednodniową wycieczkę. Jest tu lotnisko, lata ryan i wizz. Na jednodniową wycieczkę polecam jeszcze na przykład Weronę.
No i Cinque Terre w Ligurii, to już dalej ode mnie, ale
Aleksandra, jak tam sytuacja we Włoszech? Niezle zaskoczyło...
doooti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 07:47   #4521
KarolinaNL
Zadomowienie

Blue u mnie tez upaly caly tydzien, nawet do 32 stopni... ja ciagle pod wentylatorem siedzę. Zaraz lecę do sklepu póki w miarę chłodno jest.

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 07:50   #4522
MajWija
Wtajemniczenie

Przyszły mi wczoraj koszule z Italia fashion i powiem Wam, że bardzo fajne. Zamówiłam dwie i w sumie nie wiem czy jeszcze jedną zamawiać. Na pewno jeszcze jedna kupię bo do samego porodu tylko się zastanawiam czy nie jakaś tańszą.
Stary 2016-08-24, 07:51   #4523
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Listopadowaa Pokaż wiadomość
Ciężka noc Obudziłam sie o 3 i spac nie mogłam Zjadłam 7daysa, wafle ryzowe i dalej problem zasnać, tz wstał i nakroił m iowoców i potem spalam jak dziecko, ale powiem wam ze tak mnie krocze jeszcze nie bolało. Nie mogłam nogi lekko podnieść, zmienić pozycji w łóżku. Coś okropnego. Na pewno przecholowałam z chodzeniem wczoraj, bo na sam wieczor tez ledwo sie ruzalam, bol pleców, biodra, kosc ogonowa i te krocze. Ale zeby nie moza bylo sie ruszyc to juz nie ma zartow Strasznie mnie to boli, ze nie moge spacerowac za duzo
Tz teraz wybył do sklepu a ja pije kawe, mam nadzieje ze wysikam ja przed pojsciem na plaze bo z potrzebą do toalety to tez jakiś kosmos Dobrze ze pokoj mamy blisko plazy, najwyzej bede latac do domu na siku :P

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

blue doczytałam jak dziec cie meczy, bidulko
Moja cos malo aktywna jest na tym wyjeździe, pewnie dlatego, że ja dużo sie ruszam, ale jakieś tam ruchy czuje na szczęście.
A weź tu jeszcze w publicznych toaletach i wielkim brzucholem sikaj na małysza
Cytat:
Hej
Według wczorajszego USG jestem już w 28 tygodniu, już wczoraj byłam hehe ale będę się trzymać opcji z USG prenatalnego pierwszego bo za duża mieszanina wychodzi :P
a ono mówi, że w 28 jestem od jutra

Mi też coraz częściej brzuch twardnieje, ale tylko na minutę i puszcza. Mój gin mówił, że to normalne, ale już teraz kazał brać no spe jak zauważe, że zacznie się stawiać i poleżec chwilę.

Uczucie braku tchu mam od jakiegoś czasu też niestety. Szczególnie jak się najem albo źle się ułoże. Mówiłam o tym ginowi, ale powiedział, że z tym nic nie da się zrobić bo to ma do siebie trzeci trym.
Ja tam się trzymam 1 terminu z OM i spokój, nie mieszam po każdym usg.

Te moje twardnienia są trochę inne niż stawianie się brzucha. Przy Lili też często się stawiał, ale dużo lżej.
Cytat:
Napisane przez Anettt87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny,

ależ jestem wkurzona. Będę robić na dniach glukozę i podjechałam rano z TŻ do mojego laboratorium zapytać na wszelki wypadek, czy skierowanie jest ok i podpytać czy mogę przynieść smakową glukozę do nich
Oczywiście okazało się, że skierowanie NIE jest ok bo moja ginka nie przystawiła tam pieczątki noż cholera zawsze przystawiała, a tym razem zapomniała, a ja druga mądra nawet tego nie sprawdziłam moje laboratorium bez skierowania badania nie zrobi, a nie bardzo mam ochotę jechać przez całe miasto do lekarki do szpitala i tracić 2 godziny po głupią pieczątkę... Będę próbowała zaraz dostać się do rodzinnego i od nich wydębić skierowanie, ech... A miałam całkiem inne plany na poranek
Jak ja kocham to papierokowe zamieszanie
Cytat:
blue 0 dobrze, ze juz lepiej

Cytat:
Blue, dobrze że ciut lepiej. Ale co do gry to rozważ coś innego niż pokemony tam za dużo chodzenia i szukania
Co do oddechu to czasem mam wrażenie, ze mam wszystko posciskane w klatce piersiowej. I czuję się tak jak kiedyś po zbyt dużej ilości ćwiczeń na brzuch, takie jakby zakwasy przy żebrach...

Sent from my iPhone

To może pasjans ?
Cytat:
Blu dobrze, że Ci się poprawiło troszkę. Oszczędzaj się

Cytat:
Ściągnij sobie jakieś Diamond Dash czy jak to się nazywa ;-)
Cieszę się że już lepiej.

Witam wszystkie już nie pamiętam kiedy tak dobrze spałam
To przez popcorn :P
Nie lubię gier
Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość
blue, polecam grę FARM HEROES SAGA
Jakie Wy obeznane w tych grach
Stary 2016-08-24, 07:54   #4524
desire87
Zadomowienie

Cytat:
Przyszły mi wczoraj koszule z Italia fashion i powiem Wam, że bardzo fajne. Zamówiłam dwie i w sumie nie wiem czy jeszcze jedną zamawiać. Na pewno jeszcze jedna kupię bo do samego porodu tylko się zastanawiam czy nie jakaś tańszą.
do samego porodu kupiłabym już stacjonarnie coś tańszego i wywaliła później do śmieci

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:

teraz wiem dlaczego mi brzuch nie twardnieje
desire87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 07:58   #4525
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
Blue u mnie tez upaly caly tydzien, nawet do 32 stopni... ja ciagle pod wentylatorem siedzę. Zaraz lecę do sklepu póki w miarę chłodno jest.

To ja jestem jednak wybryk natury bo w bluzie siedzę w mieszkaniu
Tż zawsze stęka jak to gorąco, a ja nie raz pod koc wskakuje w lecie
Stary 2016-08-24, 08:01   #4526
mietowka25
Zakorzenienie

Cytat:
A weź tu jeszcze w publicznych toaletach i wielkim brzucholem sikaj na małysza

Ja tam się trzymam 1 terminu z OM i spokój, nie mieszam po każdym usg.

Te moje twardnienia są trochę inne niż stawianie się brzucha. Przy Lili też często się stawiał, ale dużo lżej.

Jak ja kocham to papierokowe zamieszanie

To może pasjans ?

To przez popcorn
Nie lubię gier

Nie ma nie lubię :-P wszystko dla dziecia :-P
mietowka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 08:02   #4527
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desire87 Pokaż wiadomość

teraz wiem dlaczego mi brzuch nie twardnieje

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

Cytat:
Nie ma nie lubię :-P wszystko dla dziecia :-P
Fakt
Stary 2016-08-24, 08:03   #4528
KarolinaNL
Zadomowienie

Cytat:
To ja jestem jednak wybryk natury bo w bluzie siedzę w mieszkaniu
Tż zawsze stęka jak to gorąco, a ja nie raz pod koc wskakuje w lecie
O matko! Ja przy 22 stopniach siedzę i się topie...

KarolinaNL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-08-24, 08:05   #4529
bluesberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaNL Pokaż wiadomość
O matko! Ja przy 22 stopniach siedzę i się topie...

Ja jestem straszny zimorodek ale to tez głównie przez tarczyce :/
Stary 2016-08-24, 08:09   #4530
sosowhat
Wtajemniczenie

Hej,

patrze sobie rozne rzeczy na necie i patrzcie co znalazłam https://kids.showroom.pl/dziecko/689...ranat-z-bialym
sosowhat jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości