Lutówki 2017 ❤ cz. III - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-10-10, 07:43   #4501
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec
Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Cytat:
Napisane przez paulinka009 Pokaż wiadomość
No wlasnie nie wiem jak te dzieci rosna. Mysle ze nasze urodzi sie w polowie marca jakos 58-59 cm. Liczylam ze na wiosne zaloze kwiecien maj myle sie? Chyba ze bedzie wczesniak lub faktycznie bedzie mniejsze ale przy naszych genach watpie.
Myślę, że nawet jak będzie futerko za duże to nie będzie przeszkadzało Nie ma rękawków więc jak założysz to będzie

Właśnie z badań wróciłam. Polowa to kobiety w ciąży a połowa to gniewni emeryci Nie wiem czy na starość to z każdym tak się dzieje? Taka złość na wszystko zalewa, niezadowolenie?
Słabo się czuję bo dużo krwi mi utoczyli,krzepliwość do sprawdzenia bo mnie niepokoi, że ciągle jakieś strupki i skaleczenia mi krwawią i krwawią. Nawet przy pobieraniu krwi sika ze mnie na odległość, a ciśnienie mam niziutkie
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 07:49   #4502
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie nie wiem jak te dzieci rosna. Mysle ze nasze urodzi sie w polowie marca jakos 58-59 cm. Liczylam ze na wiosne zaloze kwiecien maj myle sie? Chyba ze bedzie wczesniak lub faktycznie bedzie mniejsze ale przy naszych genach watpie.
To nie ma reguly ze wysocy rodzice to wysokie dziecko. Michal byl maly bo po mojej grypie w 7msc ciazy pojawila sie hipotrofia wewnatrzmaciczna.
68 to chyba rozmiar na mniej wiecej pol roczku, zalezy tez od firmy, bo np zauwazylam że zara wypada sporo mniejsza niz h&m na bluzeczkach.
Ale futerko samo w sobie urocze

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 07:54   #4503
sQuaara
Zakorzenienie

Ja obstawiam 68 koło mają/czerwca a rodze na początku lutego oczywiście w zależności od firmy...

Witam z rana... Ból głowy, mdłości.. Świetnie.
Stary 2016-10-10, 08:01   #4504
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
Ja obstawiam 68 koło mają/czerwca a rodze na początku lutego oczywiście w zależności od firmy...

Zobaczyłam twój nick i mi się przypomniał sen Śniło mi się, że list od Ciebie dostałam, taki w kopercie I moi rodzice (halo ja mieszkam z mężem ) nie chcieli mi go dać bo nie byli pewni czy to do mnie
Stary 2016-10-10, 08:16   #4505
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axn22 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u babci. Kuzyn przyjechał z nowo narodzoną córeczką. Mała urodziła się w środę, do piątku byli w szpitalu... a już wczoraj wielki rodzinny spęd na oglądanie - i nie mieli nic przeciwko, sami zapraszali. Przyjechali do babci na obiad i tak dobrych parę godzin siedzieli. Jak to usłyszałam na początku myślałam, że zwariowali... ale małej to kompletnie nie przeszkadzało. Wszyscy wokół gadali głośno, oglądali... a ona sobie smacznie spała
No niektórym to nie przeszkadza jak urodziłam pierwsza córę to teść przyjechał po tygodniu zobaczyć małą,ale dosłownie na godzinkę bez żadnej imprezy,posiadówki. No i brat od męża z żoną też.
Nie wyobrażam sobie tak jeździć w gości z kilkudniowym dzieckiem
Cytat:

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Zobaczyłam twój nick i mi się przypomniał sen Śniło mi się, że list od Ciebie dostałam, taki w kopercie I moi rodzice (halo ja mieszkam z mężem ) nie chcieli mi go dać bo nie byli pewni czy to do mnie

Dzień dobry

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-10-10 o 08:18
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 08:18   #4506
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Myślę, że nawet jak będzie futerko za duże to nie będzie przeszkadzało Nie ma rękawków więc jak założysz to będzie

Właśnie z badań wróciłam. Polowa to kobiety w ciąży a połowa to gniewni emeryci Nie wiem czy na starość to z każdym tak się dzieje? Taka złość na wszystko zalewa, niezadowolenie?
Słabo się czuję bo dużo krwi mi utoczyli,krzepliwość do sprawdzenia bo mnie niepokoi, że ciągle jakieś strupki i skaleczenia mi krwawią i krwawią. Nawet przy pobieraniu krwi sika ze mnie na odległość, a ciśnienie mam niziutkie
Wlasnie to taka ozdoba ze moze jakos bedzie wygladala nawet zaduza. 68 na pol roku? A mowia ze dzieci szybko rosna to ja myslalam ze jak szybko to co miesiac dwa trzeba garderobe zmieniac. Takze tego nie ogarniam dlatego nie kupuje nic poza 56 i 62 na poczatku musze leciec na biezaco bo to przelom wiosna lato i jeszcze trudniej bedzie mi trafic

co do starszych ludzi to naprawde niektorzy sa okropni. Nie raz mi sie wpychali u lekarza na rozne sposoby. Aczkolwiek czasami przepuszczaja i mnie. Zalezy. Ja ostatnio wynalazlam punkt pobran w szpitalu i weszlam z marszu odrazu. A po drugiej stronie ulicy kolejki ze ho ho.
A co jest z tymi strupkami? Ja tez mam problem bo nic mi sie nie goi strupek w miejscu miesiacami jest. Nie wiem o co kaman a do lekarza sie wybrac nie moge. Niskocisnieniowcy zyja dluzej

paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 08:18   #4507
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim... tak mi się dziś nie chciało jechać do pracy, że aaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... ........ no ale jakoś zebrałam się w sobie i jestem

Byłam wczoraj u babci. Kuzyn przyjechał z nowo narodzoną córeczką. Mała urodziła się w środę, do piątku byli w szpitalu... a już wczoraj wielki rodzinny spęd na oglądanie - i nie mieli nic przeciwko, sami zapraszali. Przyjechali do babci na obiad i tak dobrych parę godzin siedzieli. Jak to usłyszałam na początku myślałam, że zwariowali... ale małej to kompletnie nie przeszkadzało. Wszyscy wokół gadali głośno, oglądali... a ona sobie smacznie spała
Noworodek ma bardzo słaby słuch wiec to normalne. Dopiero później zaczyna sie chodzenie na paluszkach.

17/40
it's a girl.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-10-10, 08:25   #4508
s i l v e r
Zakorzenienie

Niektóre z Was chciały zdjęcie łóżeczka które zakupiliśmy na allegro. Więc niestety zawiodę Was bo nie będziemy na razie go skręcać. Bez sensu,że przez kilka miesięcy miałoby już stać i się kurzyć.
Mąż sprawdził wczoraj tylko dokładnie czy nie jest uszkodzone, czy są wszystkie części. Jestem zadowolona. Nigdzie nie jest uszkodzone, porysowane i to najważniejsze. Bardzo dobrze wykonane Więc jak sie zastanawiacie to polecam tego sprzedawcę. Pościel też bardzo ładna

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-10-10 o 08:26
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 08:44   #4509
Escorpio
Zakorzenienie

Thumbs down Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. III

Dzien dobry dzisiaj wkroczyłam w 23 tydzien czyli jestem w 6 miesiącu i przy okazji świętujemy z mezem poerwsza rocznice ślubu

Cytat:
Dzień dobry wszystkim... tak mi się dziś nie chciało jechać do pracy, że aaaaaaaaaaaaaaaaaaa...... ........ no ale jakoś zebrałam się w sobie i jestem

To u mnie w rodzinie było tak, ze szwagierka w piatek miała cesarkę, a tydzien pozniej w sobote byli juz na weekend u swoich rodzicow 30km od miejsca zamieszkania takze nic ju mnie nie zaskoczy

Cytat:
W sumie to macie racje nie ma co sie stresowac samo wyjdzie w praktyce. Aa moj maz wczoraj oszalal w smyku patrzcie co kupil wariat ale te futerko jest takie male i takie slodkie ze sama sie rozplynelam zeby nie bylo, to jedyne nasze takie cos na rozm 68 nie mam zamiaru noworodka tak stroic nom stop
Widziałam to futerko! Tez mi sie spodobało, ale mowie do czego ja to włożę małej

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Niektóre z Was chciały zdjęcie łóżeczka które zakupiliśmy na allegro. Więc niestety zawiodę Was bo nie będziemy na razie go skręcać. Bez sensu,że przez kilka miesięcy miałoby już stać i się kurzyć.
Mąż sprawdził wczoraj tylko dokładnie czy nie jest uszkodzone, czy są wszystkie części. Jestem zadowolona. Nigdzie nie jest uszkodzone, porysowane i to najważniejsze. Bardzo dobrze wykonane Więc jak sie zastanawiacie to polecam tego sprzedawcę. Pościel też bardzo ładna
Masz racje, nie ma sensu zeby 4 miesiace stało i sie kurzyło jak skręcili to wrzuć zdjęcie
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 08:52   #4510
sQuaara
Zakorzenienie

moje skrecone
tak samo skrecilam wczoraj bujaczek (kupilam uzywany i chcielismy sprwadzic czy na pewno wszystkie czesci są i działa) i tez bedzie stał. i tak i tak bede wszystko prac, sprzatac...
jedynie np materac stoi jak kupiliśmy w folii
Stary 2016-10-10, 09:14   #4511
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
dzieki za opinie, ja rodze w marcu wiec moze jak skrecicie to mimow wszystko wrzuc, bo my jeszcze nie kupujemy

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Dzien dobry dzisiaj wkroczyłam w 23 tydzien czyli jestem w 6 miesiącu i przy okazji świętujemy z mezem poerwsza rocznice ślubu
pieknie, to miłego świętowania!

Cytat:
moje skrecone
tak samo skrecilam wczoraj bujaczek (kupilam uzywany i chcielismy sprwadzic czy na pewno wszystkie czesci są i działa) i tez bedzie stał. i tak i tak bede wszystko prac, sprzatac...
jedynie np materac stoi jak kupiliśmy w folii
jaki kupiłaś? pamietam, ze na tiny love się czaiłaś chyba?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-10-10, 09:30   #4512
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję 6 miesiąca
I oczywiście wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy
Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
dzieki za opinie, ja rodze w marcu wiec moze jak skrecicie to mimow wszystko wrzuc, bo my jeszcze nie kupujemy
ok pod koniec stycznia napewno skręcimy

Idę zaraz do lumpka bo dziś wszystko -50% może uda mi sie coś kupić
Stary 2016-10-10, 09:31   #4513
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:

To u mnie w rodzinie było tak, ze szwagierka w piatek miała cesarkę, a tydzien pozniej w sobote byli juz na weekend u swoich rodzicow 30km od miejsca zamieszkania takze nic ju mnie nie zaskoczy

Widziałam to futerko! Tez mi sie spodobało, ale mowie do czego ja to włożę małej

Masz racje, nie ma sensu zeby 4 miesiace stało i sie kurzyło jak skręcili to wrzuć zdjęcie
Gratulacje z okazji rocznicy slubu

Ja mam wizje jakiejs jeansowej sukienki

Stary 2016-10-10, 10:25   #4514
Opiumalfa
Zakorzenienie

ja dziś swietuję wejscie w 6ty miesiac! 22+0!
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 10:48   #4515
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
ja dziś swietuję wejscie w 6ty miesiac! 22+0!
Piateczka idziemy łeb w łeb

Dziekuje dziewczyny za gratulacje
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-10, 11:00   #4516
__malaMi__
Zadomowienie

aa ja też dzieki za gratulacje! co za nietakt z mojej strony!

SQ pamiętam, ze ty kupowałaś pas ciązowy, właśnie planuje kupić i pytanie czy taki jest ok? uważasz, ze starczy na cała ciąze w sensie nie zniszczy się? bo zastanawiam się czy brac 1 czy 1 czarne od razu

http://allegro.pl/0012-anatomiczny-w...068010374.html
Stary 2016-10-10, 11:00   #4517
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:

jaki kupiłaś? pamietam, ze na tiny love się czaiłaś chyba?
tiny love z budka
taki o http://www.tinylove.com.pl/index.php...tiny-love-18kg
Stary 2016-10-10, 11:12   #4518
mariea
Zakorzenienie

cześć dziewczyny 6 miesiąc powitał mnie bólami pleców, ale nic dziwnego, jak ciało się wygina nienaturalnie do przodu, to muszą boleć. obym tylko za 2 miesiące nie była kaleką.
zgłębiam teraz temat wanienek, wiem że tu na wątku sporo osób zachwyca się wanienką stokke, ale troche poczytałam i wiele recenzji jest niepokojących np. ta: http://www.swiatgabi.com/2014/08/rec...lexi-bath.html (znalazłam też inne).
szukałam innej i znalazłam wanienkę Skip Hop. Któraś się nią interesowała? my chyba na nią postawimy, ale jeszcze szukam
Stary 2016-10-10, 11:21   #4519
sQuaara
Zakorzenienie

ja wzielam najlatwiejsza prosta wanienke z ikea...
nie widze jak wanienka mialaby wplynac na jakosc zycia i kąpieli mojego dziecka (ok doczytalam ze tu jakas gowniana podstawka jest, ale to na allegro mozna za 9zł kupic lepsza)
Stary 2016-10-10, 11:21   #4520
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:

o super! wersja wypasiona? na olx/allegro? ile dałaś?
ja szukam, ale z odbiorem osobistym, bo byłam juz oglądać jeden niby w super stanie, a był połamany i cięzko jest, tak za 250 się kupi, chciałabym taniej
Stary 2016-10-10, 11:22   #4521
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
aa ja też dzieki za gratulacje! co za nietakt z mojej strony!

SQ pamiętam, ze ty kupowałaś pas ciązowy, właśnie planuje kupić i pytanie czy taki jest ok? uważasz, ze starczy na cała ciąze w sensie nie zniszczy się? bo zastanawiam się czy brac 1 czy 1 czarne od razu

http://allegro.pl/0012-anatomiczny-w...068010374.html
ja ten wzielam
poki co nosze go złożonmy na pol - bo grubsza warstwa lepiej ukrywa linię gdzie konczą sie spodnie a zaczyna miejsce niezapiete biorac pod uwage ze jedne nosze spodnie łącznie z rozpietym rozporkiem - ma to znaczenie

poki co u mnie sie sprawdza (wzielam l/xl), nie daje gwarancji co z nim sie stanie jak zacznie sie go zakladac na wiekszy brzuch... ale no logiczne jest ze nawet jak bedzie sie rozciagał i nie wracał juz do swojej pierwotnej formy (jako wada) to i tak no brzuch bedzie coraz wiekszy a nie coraz mniejszy wiec niekoniecznie to bedzie problem
ja na pewno domowie czarny
Stary 2016-10-10, 11:25   #4522
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny 6 miesiąc powitał mnie bólami pleców, ale nic dziwnego, jak ciało się wygina nienaturalnie do przodu, to muszą boleć. obym tylko za 2 miesiące nie była kaleką.
zgłębiam teraz temat wanienek, wiem że tu na wątku sporo osób zachwyca się wanienką stokke, ale troche poczytałam i wiele recenzji jest niepokojących np. ta: http://www.swiatgabi.com/2014/08/rec...lexi-bath.html (znalazłam też inne).
szukałam innej i znalazłam wanienkę Skip Hop. Któraś się nią interesowała? my chyba na nią postawimy, ale jeszcze szukam

ja wanienke chyba stokke, bo tak wyglada dostałam. słyszałam, ze siedzisko się nie sprawdza za to gabki są przez dzieci lubiane, a 1 szt. kosztuje kilka zł na allegro.
Stary 2016-10-10, 11:25   #4523
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
o super! wersja wypasiona? na olx/allegro? ile dałaś?
ja szukam, ale z odbiorem osobistym, bo byłam juz oglądać jeden niby w super stanie, a był połamany i cięzko jest, tak za 250 się kupi, chciałabym taniej
250zł z olx
normalnie na olx we wro za tyle są bez budki
od miesiaca poluje (sprawdzam olx kazdego dnia min 2razy)
byly 3 oferty za ok 160-180zł i trafic zeby byc pierwszym to sztuka. łącznie z tym, że ostatnio na oferte odpowiedzałam 10min po jej utowrzeniu. Od razu z grubej rury: BIORE (nie że chce oglądać tylko że tak chce brać, przyjeżdzać)... byłam 4 w kolejce

wiec jak w tej cenie pojawił sie z budką uznałam że ok. niech bedzie. to niczym budka gratis biorąc pod uwagę co jest oferowane.
Stary 2016-10-10, 11:29   #4524
kiciulec
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam najzwyklejszą wanienkę ze stelażem nie wiadomo jakiej firmy. Nie jest antypoślizgowa ale nigdy to nie było problemem, bo jakaś wybitnie śliska nie była. Ławtwa w utrzymaniu czystości, duża. Ze swojej strony polecam wanienki z odpływem, bo rzeczywiście ciężko wodę wylać z takich zwykłych.
Stary 2016-10-10, 11:31   #4525
Lilotka
Zakorzenienie

Escorpio gratuluję rocznicy. 🎉

17/40
it's a girl.

Paulina
Stary 2016-10-10, 11:36   #4526
Mojra87
Zadomowienie

Witam się i ja...tylko jakoś bez humoru i nastroju... Chyba jesienna pogoda tak wpływa na mnie

Jejku niektóre z Was już 6 miesiąc pozaczynały! Jak ten czas leci...

Nadrabiałam Was po weekendzie chyba godzinę Jak czytałam o tych słoikach/mrożonkach z leczo, bigosem czy gołąbkach, to aż mnie ciarki przeszły pamiętam moją dietę przy pierwszej córce... Na początku powoli i rozsądnie jadłam raczej lekkie jedzenie (po porodzie to polecane), ale jak tylko u A zaczęły się kolki, to odpuściłam ryzykowanie smażonego i wzdymającego jedzenia... I niby też nie wierzyłam w dietę matki karmiącej... Ale jak mi dziecko wyło pół nocy, to łapałam się wszystkiego, co mogłoby pomóc... Niestety w trakcie połogu moja psychika słabo działała i wolałam jeść ostrożnie niż mieć stresa, że to przez mój obiad dziecko płacze.... Kotlety zaczęłam jadać chyba około 3 miesiąca, cięższych rzeczy nie jadałam dłuuugo.

Dodam od razu, że to tylko moje zdanie - nikomu nie bronię tych bigosów i innych smakołyków na mnie takie dnia działają wzdymająco i bez ciąży od miesiąca chodzi za mną fasolka po bretońsku ale się boje...
Nie zapomnę za to, jak na porodówce, po 12h porodu dostałam talerz...kapuśniaku

Mariea - co do wanienki stokke, to ja osobiście byłam z niej zadowolona zależało mi głównie na składanej wanience i stąd wybór... Stawialiśmy wanienkę początkowo na wc, wodę nalewaliśmy prysznicem, a po kąpieli wystarczyło wyciągnąć korek i woda leciała do kibelka taki sobie opracowaliśmy patent, było wygodnie, stabilnie i bezpiecznie kwestia co komu przypasuje

Edytowane przez Mojra87
Czas edycji: 2016-10-10 o 11:39
Mojra87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-10-10, 11:42   #4527
s i l v e r
Zakorzenienie

Kupiłam 3 rzeczy w lumpku. Szału nie było 8 zł za 3 rzeczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20161010_122219.jpg (154,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20161010_122139.jpg (123,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20161010_122108.jpg (108,8 KB, 9 załadowań)
Stary 2016-10-10, 11:53   #4528
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję bólu pleców mnie tez bolą. 😥 Co do wanienki to mamy fp z hamaczkiem i jestem z niej bardzo zadowolona. 😊

17/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
ja wzielam najlatwiejsza prosta wanienke z ikea...
nie widze jak wanienka mialaby wplynac na jakosc zycia i kąpieli mojego dziecka (ok doczytalam ze tu jakas gowniana podstawka jest, ale to na allegro mozna za 9zł kupic lepsza)
Wg mnie wanienka z ikei jest nieporeczna zbyt wysoka i ciezko w niej trzymać dziecko do tego jest bardzo mała i wystarczy do 3-4 miesiaca.

17/40
it's a girl.

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
ja wanienke chyba stokke, bo tak wyglada dostałam. słyszałam, ze siedzisko się nie sprawdza za to gabki są przez dzieci lubiane, a 1 szt. kosztuje kilka zł na allegro.
Gąbką jest bardzo niehgieniczna.😐

17/40
it's a girl.

Paulina
Stary 2016-10-10, 11:55   #4529
paulinka009
Zadomowienie

Ja nie widzę sensu inwestowania w wanienke. Zwykla z ikei czy tez inna wystarczy. Poza tym wymyslilam sobie ze moze uda sie bez wanienki(nie chce zagracac mieszkania) i bede myc dziecko w zlewie narazie tylko mysle ale juz czuje sie wyrodna matka hehe mam plytki oplywowy zlew na wysokosci 85 cm z skretnym kranem co by nie przeszkadzal, wyscielic go pielucha i wydaje sie byc to wygodnym rozwiazaniem. Obok zaraz blat do ubierania. Jestem szalona?

Edytowane przez paulinka009
Czas edycji: 2016-10-10 o 11:57
Stary 2016-10-10, 11:55   #4530
sQuaara
Zakorzenienie

hm moja wanienka ma gdzies z metr wiec nie wiem jak tam dziecko ma sie nie miescic... :O

wyjdzie w praniu. wole sie taka za 22zł rozczarowac niz za ponad 150zł

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości