Majówki 2016 - część trzecia - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-12-11, 20:09   #4531
Monanka83
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Chyba sie sklonie ku YSL
Żeby nie bylo sama sobie robie prezent.
Mowienie wprost co by mi sie przydalo co sie skonczylo itp (przypominam tylko ze jest czas swiąt, prezentow ) daje efekt zaden. Co za tyyyp.
Takze ktos pytal (Dagga) co kupijemy swoim facetom- nic.
Może Cię jeszcze zaskoczy

A propos, konkubent podarzył mi koralik z literką "N" stwierdził że kupienie mi Pandory to było posunięcie taktyczne. Jednorazowo wydatek większy ale teraz do grobowej deski będzie mi koraliki kupował na każdą okazję. Cwaniak z pekaesu pffff

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Dziewczyny, my tak szybko wątków nie wykańczałysmy nawet jak już wodowałysmy na kanapach pod koniec ciąży. ...
Stary 2016-12-11, 20:09   #4532
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość

A propos, konkubent podarzył mi koralik z literką "N" stwierdził że kupienie mi Pandory to było posunięcie taktyczne. Jednorazowo wydatek większy ale teraz do grobowej deski będzie mi koraliki kupował na każdą okazję. Cwaniak z pekaesu pffff

Zazdrooo
Hmm to niech kupi. Moge miec dwa flakoniki a jeszcze jak kupi ten ktory ja odpuszcze bo dalej nie zdecydowalam to juz calkiem by bylo supcio
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 20:11   #4533
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdrooo
Hmm to niech kupi. Moge miec dwa flakoniki a jeszcze jak kupi ten ktory ja odpuszcze bo dalej nie zdecydowalam to juz calkiem by bylo supcio
Powiedz że ysl kupi Ci kolega wiec już niech go odpuści, to od razu zatrybi mu na strychu hahaha
Stary 2016-12-11, 20:12   #4534
agassek
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też "dostanę" Pandorę na święta, ale nie wierzę w to, że P. wpadnie potem na pomysł, żeby mi dokupić charmsy

Ale zastanawiam się czy z tą książką zajarzył

Ja kupuję chyba ten lot w tunelu aerodynamicznym dla męża, brata i taty

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 20:12   #4535
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Dziewczyny, skąd wy bierzecie tyle cierpliwości do tych naszych maluchów? Ja czasami po prostu wymiękam, jak mi młoda marudzi nie wiadomo o co, nic jej nie pasuje, to mam po prostu ochotę wyjść z siebie. Nie mam cierpliwości do takich małych szkrabów, denerwuje mnie to, że płaczą, jęczą z nie wiadomo jakiego powodu. Oczywiście staram się tego nie pokazywać, noszę małą, przytulam ją, bujam, ale w głębi duszy się na nią złoszczę. Wiem, że to nie jej wina, a mimo to. A Majka naprawdę jest grzeczna, z reguły wieczorami ładnie idzie spać, w dzień też ma drzemki, do tego P. ostatnio głównie nocami pracuje, więc w dzień też się młodą zajmie, więc nie siedzą z nią całe dnie sama. A jednak wymiękam. A jak was czzasami czytam - jak to dzieci cały dzień nie śpią, marudzą, nie chcą zasnąć wieczorami i musicie je bawić, nosić, wiązać w chustę, do tego często te wasze posty mimo tego wszytkiego są dosyć optymistyczne, to ja się zastanawiam skąd wy na to wszystko bierzecie siłę. I czy naprawdę was to nie denerwuje? Czy tylko ja mam tak mało cierpliwości do własnego dziecka? Naprawdę czekam z utęsknieniem na czasy, kiedy młoda będzie umiała powiedzieć, co chce, czemu płacze itp.
Oj nie łudź się, nie będzie umiała - będzie płacz, bunt i foch a jak spytasz o co to powie, że nie wie Wczoraj rozmawiałam z taką dalszą ciotką, matka 4 dzieci, większość już dorosła, wspominała, że najstarszy był beksą nie do opisania - buczał cały dzień nie wiadomo o co a jak w końcu zirytowana pytała co chce do licha, może gwiazdkę z nieba?! To resztę dnia ryczał o to, że chce tą gwiazdkę
A tak serio - jak mi kicuch nie chce zasnąć i z jednej strony zmęczony i pada na pysia a z drugiej robi wszystko, żeby nie zasnąć, i chce się tulić i mnie odpycha to też się nie raz wkurzę. No ale wdech i wydech - to taki jeszcze mały dzidziuch, on tak naprawdę jeszcze nie wie, czego chce, jest zmęczony ale jednocześnie świat jest zbyt ciekawy, żeby iść spać i przerwać odkrywanie go. Poza tym dzieci bardzo wyczuwają emocje - żebym nie wiem jak starała się ukryć irytację i tak ją wyczuje i zaczynamy nakręcać się nawzajem. Ja wtedy tulę go mocno i głośno mówię, że jest moim cudem największym, kocham go najmocniej na świecie i niech mi pozwoli sobie pomóc. To mi pomaga się wyciszyć a jak ja się uspokajam to po chwili Wojtul też jest spokojniejszy i zaczyna współpracować.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 20:18   #4536
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Ja też "dostanę" Pandorę na święta, ale nie wierzę w to, że P. wpadnie potem na pomysł, żeby mi dokupić charmsy

Ale zastanawiam się czy z tą książką zajarzył

Ja kupuję chyba ten lot w tunelu aerodynamicznym dla męża, brata i taty

Super pomysł ten lot, szkoda że u nas najbliżej to chyba w Gdańsku czy Wawie

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Oj nie łudź się, nie będzie umiała - będzie płacz, bunt i foch a jak spytasz o co to powie, że nie wie Wczoraj rozmawiałam z taką dalszą ciotką, matka 4 dzieci, większość już dorosła, wspominała, że najstarszy był beksą nie do opisania - buczał cały dzień nie wiadomo o co a jak w końcu zirytowana pytała co chce do licha, może gwiazdkę z nieba?! To resztę dnia ryczał o to, że chce tą gwiazdkę
A tak serio - jak mi kicuch nie chce zasnąć i z jednej strony zmęczony i pada na pysia a z drugiej robi wszystko, żeby nie zasnąć, i chce się tulić i mnie odpycha to też się nie raz wkurzę. No ale wdech i wydech - to taki jeszcze mały dzidziuch, on tak naprawdę jeszcze nie wie, czego chce, jest zmęczony ale jednocześnie świat jest zbyt ciekawy, żeby iść spać i przerwać odkrywanie go. Poza tym dzieci bardzo wyczuwają emocje - żebym nie wiem jak starała się ukryć irytację i tak ją wyczuje i zaczynamy nakręcać się nawzajem. Ja wtedy tulę go mocno i głośno mówię, że jest moim cudem największym, kocham go najmocniej na świecie i niech mi pozwoli sobie pomóc. To mi pomaga się wyciszyć a jak ja się uspokajam to po chwili Wojtul też jest spokojniejszy i zaczyna współpracować.
To prawda z tymi emocjami! Od niedawna jest u nas tak, że jak coś opowiadamy bulwersujacego czy mówimy bardziej stanowczym tonem, nie krzykiem bo to się u nas nie zdarza, albo na żarty coś tam do siebie burczymy, to Nina w sekundę zaczyna płakać
Stary 2016-12-11, 20:23   #4537
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Dagg, ja kupiłam pada ( ale wiem że Twój mąż nie gra ) i whisky

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Mój cycek znowu error ja się wypisuję
Gra, a właściwie kiedyś grał sporo, ale na kompie
Nie jestem na bieżąco, co teraz fajnego z książek można dostać, mimo że polonista, nie jest molem książkowym, Pilipiuka lubi, Dukaja jak ode mnie dostał to nie przebrnął, rok temu dostał "Wilka" Hłaski i to był strzał w 10.
I jeszcze szukam jakiejś ładnej bransoletki dla szwagierki - na razie lukam na DaWandzie.
Albo dla szwagrostwa wspólny prezent - planszówkę, ale tu jestem w ogóle poza tematem...

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-11, 20:23   #4538
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, skąd wy bierzecie tyle cierpliwości do tych naszych maluchów? Ja czasami po prostu wymiękam, jak mi młoda marudzi nie wiadomo o co, nic jej nie pasuje, to mam po prostu ochotę wyjść z siebie. Nie mam cierpliwości do takich małych szkrabów, denerwuje mnie to, że płaczą, jęczą z nie wiadomo jakiego powodu. Oczywiście staram się tego nie pokazywać, noszę małą, przytulam ją, bujam, ale w głębi duszy się na nią złoszczę. Wiem, że to nie jej wina, a mimo to. A Majka naprawdę jest grzeczna, z reguły wieczorami ładnie idzie spać, w dzień też ma drzemki, do tego P. ostatnio głównie nocami pracuje, więc w dzień też się młodą zajmie, więc nie siedzą z nią całe dnie sama. A jednak wymiękam. A jak was czzasami czytam - jak to dzieci cały dzień nie śpią, marudzą, nie chcą zasnąć wieczorami i musicie je bawić, nosić, wiązać w chustę, do tego często te wasze posty mimo tego wszytkiego są dosyć optymistyczne, to ja się zastanawiam skąd wy na to wszystko bierzecie siłę. I czy naprawdę was to nie denerwuje? Czy tylko ja mam tak mało cierpliwości do własnego dziecka? Naprawdę czekam z utęsknieniem na czasy, kiedy młoda będzie umiała powiedzieć, co chce, czemu płacze itp.
Negatywne emocje względem dziecka, tylko utrudniają jeszcze. Nie wiem jak u innych, ale mam wrażenie, że u nas Mały to wyczuwa i z reguły jest jeszcze gorzej. Jak mam dość i nie mam siły, to zamiast krzyczeć na dziecko, czy coś wolę zostawić na minutę, dwie płaczące wyjść do drugiego pokoju, uspokoić się i wrócić z uśmiechem. Parę razy po ciężkim dniu miałam też tak, że mąż zostawał na chwilę sam w domu - tak 10-15 min, a ja wychodziłam z domu, żeby zaczerpnąć powietrza.

Cytat:
Ja akurat mam ułatwione zadanie bo mam najcudowniejsze dziecko pod Słońcem
Nie wiem jak inne dziewczyny
I jak tu takiej fanklubu nie założyć?

Dziewczyny, aż kusicie, żeby odpalić szczeniaczka
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 20:26   #4539
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:

To prawda z tymi emocjami! Od niedawna jest u nas tak, że jak coś opowiadamy bulwersujacego czy mówimy bardziej stanowczym tonem, nie krzykiem bo to się u nas nie zdarza, albo na żarty coś tam do siebie burczymy, to Nina w sekundę zaczyna płakać
O to to! Nam też zdarza się bardzo emocjonalnie dyskutować na jakiś temat albo coś opowiadać i jak tylko któreś trzyma wtedy Wojtula na rękach to on od razu zaczyna się denerwować.

Jeszcze jedna rzecz - te nasze dzieciaki to przecież są mali ludzie. Nam też się zdarza mieć gorszy dzień, zły humor nie wiadomo o co, burczeć na chłopa z byle powodu, takie "bo tak". Maluchy też przecież mają do tego prawo. Nie mają obowiązku być codziennie promienne i uśmiechnięte, jak z reklamy. Tylko my staramy się nad tym panować i np zaszyć się na kanapie z książką, żeby wspomnianego chłopa bez sensu nie oburczeć, a maluchy nawet nie wiedzą co się z nimi dzieje no i nie położą się na podłodze i nie będą tylko leżeć, bo mają gorszy dzień
Stary 2016-12-11, 20:26   #4540
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Nie jestem na bieżąco, co teraz fajnego z książek można dostać, mimo że polonista, nie jest molem książkowym, Pilipiuka lubi, Dukaja jak ode mnie dostał to nie przebrnął, rok temu dostał "Wilka" Hłaski i to był strzał w 10.
I jeszcze szukam jakiejś ładnej bransoletki dla szwagierki - na razie lukam na DaWandzie.
Albo dla szwagrostwa wspólny prezent - planszówkę, ale tu jestem w ogóle poza tematem...
Aaaaaaaa, no to pad Twojemu też by przypasował
Z planszowek polecam "KOLEJKĘ " "zimną wojnę " "Robinsona Cruzoe (!!!!!! świetna )"

W ogóle, jako jedna ze stron planszówkowego związku, uważam że jest to świetna opcja dla par uwielbiamy usiąść tylko we dwoje, bawić się, sprzeczać, rywalizować i śmiać się jak dzieciaki. Megaaaa pozytyw!

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-12-11 o 20:31
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 20:27   #4541
agassek
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Ja jestem straszną choleryczką, ale przy Marysi bardzo się wyciszyłam. Chyba dużo mi dało czytanie postów na grupach rodzicielstwa bliskości i książka Searsów nawet te 4 pobudki przed północą mnie jakoś szczególnie nie wkurzają albo jęki w dzień, zazwyczaj rączki (albo pierś) pomagają. Zdaję sobie sprawę, że płacz czy marudzenie zazwyczaj są z jakiegoś konkretnego powodu i tyle

Nie liczyłabym za bardzo na to, że szybko się to zmieni. Tak jak pisze kot. Wczoraj byliśmy u znajomych, ich synek ma 2 lata i jest na etapie "aciego" (dlaczego) i jak sobie coś postanowi to tak musi być, to też nie jest najprostsze ale słodkie

Teściom kupiliśmy kiedyś kolejkę (bardzo lubią gry planszowe), to chyba nie ogarnęło zasad i nigdy w to nie zagrali

Edytowane przez agassek
Czas edycji: 2016-12-11 o 20:30
Stary 2016-12-11, 20:29   #4542
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Jak lubi Pilipiuka to może nie ma najnowszej części Wędrowycza - "Konan Destylator"? Zażyczyłam sobie od męża na urodziny i czytam jak mnie młode uziemi - dooobre
Stary 2016-12-11, 20:33   #4543
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Ja na Ninę mówię Akumuratorek ona mnie ładuje
I rozladowuje i tak w kolko
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 20:33   #4544
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem straszną choleryczką, ale przy Marysi bardzo się wyciszyłam. Chyba dużo mi dało czytanie postów na grupach rodzicielstwa bliskości i książka Searsów nawet te 4 pobudki przed północą mnie jakoś szczególnie nie wkurzają albo jęki w dzień, zazwyczaj rączki (albo pierś) pomagają. Zdaję sobie sprawę, że płacz czy marudzenie zazwyczaj są z jakiegoś konkretnego powodu i tyle

Nie liczyłabym za bardzo na to, że szybko się to zmieni. Tak jak pisze kot. Wczoraj byliśmy u znajomych, ich synek ma 2 lata i jest na etapie "aciego" (dlaczego) i jak sobie coś postanowi to tak musi być, to też nie jest najprostsze ale słodkie

Teściom kupiliśmy kiedyś kolejkę (bardzo lubią gry planszowe), to chyba nie ogarnęło zasad i nigdy w to nie zagrali

Kurza dupa, w życiu bym nie pomyślała że jesteś choleryczką! Jesteś tak ciepłą i wyważoną osobą! Ajm dipli szokt!
Stary 2016-12-11, 20:33   #4545
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Zdradzcie, co kupujecie partnerom pod choinke?
Nie mam żadnego pomysłu, zafiksowalam sie na prezentach dla dzieci..

Ja chyba kamerkę do auta. Chciał sobie sam kupić a że nie mam pomysłu to chyba kupię i juz

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Zdrówka dla potrzebujących i 1000000 całusów

(Nie wiem czy mój post zapisało, wiec jak sie powtarzam wybaczcie )
Dziś ruszyłyśmy z rozszerzeniem diety
Choinke ubrałam i muszę ja rozbierać jak kupie nowe lampki. Nie mam ledowek i coś podśmierdziuje :/
Ooo i jak Gabi zareagowała na nowe smaki?
Ja chcę jutro choinkę ubrać ale to będzie trudne

Cytat:
Iwonia, wyprzedzając pytanie nie, nie możesz czekolady, nie bierz nas na litość!

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

Raz, dwa, trzy cztery, pięć, sześć, siedem, osiem i. .ja liczyć dziś mam chęć więc licz i Ty. ...laptop
Lubie tego laptopa i jego melodie

Jak będziecie miały krzesełko uczydelko to tam jest fajna piosenka: kolory yyy żółty niebieski kolory czerwony zielony kolory pomarańcz i róż ooo )))

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-12-11, 20:37   #4546
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Ja chyba kamerkę do auta. Chciał sobie sam kupić a że nie mam pomysłu to chyba kupię i juz

Ooo i jak Gabi zareagowała na nowe smaki?
Ja chcę jutro choinkę ubrać ale to będzie trudne

Lubie tego laptopa i jego melodie

Jak będziecie miały krzesełko uczydelko to tam jest fajna piosenka: kolory yyy żółty niebieski kolory czerwony zielony kolory pomarańcz i róż ooo )))

Fakt, nie są męczące te laptopowe, wręcz przyjemne dla ucha

Kamerka! Super pomysł! Kradnę na kolejną okazję!
Stary 2016-12-11, 20:43   #4547
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Kurza dupa, w życiu bym nie pomyślała że jesteś choleryczką! Jesteś tak ciepłą i wyważoną osobą! Ajm dipli szokt!
Heh

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Dobry pomysł!
Mój ma jakieś chińskie go pro to chyba taka kamerka to już bez sensu?

Żabcia, co dzisiaj szamała Gabi?

Stary 2016-12-11, 20:55   #4548
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Aaaaaaaa, no to pad Twojemu też by przypasował
Z planszowek polecam "KOLEJKĘ " "zimną wojnę " "Robinsona Cruzoe (!!!!!! świetna )"

W ogóle, jako jedna ze stron planszówkowego związku, uważam że jest to świetna opcja dla par uwielbiamy usiąść tylko we dwoje, bawić się, sprzeczać, rywalizować i śmiać się jak dzieciaki. Megaaaa pozytyw!
Dzięki, notuję
Kolejka wizualnie mi osobiście podpasowała.
Wspólna koleżanka ma obczaić, co mają w domu z planszówek i może mi jeszcze coś podpowie, co by chcieli a nie mają

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Jak lubi Pilipiuka to może nie ma najnowszej części Wędrowycza - "Konan Destylator"? Zażyczyłam sobie od męża na urodziny i czytam jak mnie młode uziemi - dooobre
To jedna z moich koncepcji. Ale wspominał, żeby może kupić to swojemu bratu Ale właśnie chyba dla brata i jego żony będzie planszówka...

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 20:55   #4549
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Super pomysł ten lot, szkoda że u nas najbliżej to chyba w Gdańsku czy Wawie

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Ja ostatnio pyskowałam do męża to mnie chwycił do góry nogami a Maja zaczęła płakać No bo mamusi się krzywdę robi, moja kochana wie z kim ma trzymać sztamę
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-11, 20:55   #4550
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Zdradzcie, co kupujecie partnerom pod choinke?
Nie mam żadnego pomysłu, zafiksowalam sie na prezentach dla dzieci..

Ja wymyśliłam wczoraj drewniany zegarek, ale jak mi się jakiś podoba to czas realizacji zamówienia nawet do 40 dni wiec chyba się nie wyrobię...
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 20:58   #4551
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak juz zebralam sie w sobie to powiem o co mie chodzi.
No to tako:
-Puma red 30ml za 106zl (mialam, lubie, D. tez sie podoba gdy tak pachnę)
Czy
-YSL Black Opium 90ml za 108zl (niuchałam tez mie sie podobują ale nie wiem jak D.)
A czo te ysl tak podejrzanie tanio?
Cytat:

O to podobnie jak ja. Kiedys talerze i inne sprzety potrafily fruwac.
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 21:01   #4552
ola0605
Zadomowienie

Tez nie czaiłam kolejki, ale w ciąży byłam jak grali. Miałam do tego prawo
Stary 2016-12-11, 21:01   #4553
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja czasami tez sie zloszcze, nie tak zeby krzyknac czy cos, ale jestem zirytowana. Potem mam tak ogromne wyrzuty sumienia...

Zo spiiiii. Chyba znowu bedzie codzienny masaz grany
Stary 2016-12-11, 21:05   #4554
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość

Tez bylam w ciezkim szoku. Gostek napisal ze sa z licytacji komorniczej to nie wiem...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 21:11   #4555
gosiaczekbtm
Rozeznanie

1481490377625.jpg

Zawsze gdy mam ciężki dzień, czytam sobie to dwa wdechy, poprawiam koronę i heja do przodu.
gosiaczekbtm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-12-11, 21:12   #4556
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa

Macie jakieś dobre miejsce w sieci na perfumy? Ja się zawsze boję, że podróbki będą, a w douglasie i sephorze nie kupuję, bo drogo w sumie przywożę zawsze ze strefy wolnocłowej, a że rzadko używam, to na długo starczają

Stary 2016-12-11, 21:14   #4557
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:

Toz ty wygladasz na &¥#@%€ oaze spokoju, no nie wierze

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
Tez nie czaiłam kolejki, ale w ciąży byłam jak grali. Miałam do tego prawo
Otoz to

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Tez bylam w ciezkim szoku. Gostek napisal ze sa z licytacji komorniczej to nie wiem...
Allegro? Tam glownie podrobki
Stary 2016-12-11, 21:14   #4558
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Taaa

Macie jakieś dobre miejsce w sieci na perfumy? Ja się zawsze boję, że podróbki będą, a w douglasie i sephorze nie kupuję, bo drogo w sumie przywożę zawsze ze strefy wolnocłowej, a że rzadko używam, to na długo starczają

Ja kupiłam kiedyś na iperfumy
Stary 2016-12-11, 21:17   #4559
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
Toz ty wygladasz na &¥#@%€ oaze spokoju, no nie wierze

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Otoz to
Wiele osob mi to mowi
No, ale coz zrobie prawdziwy ze mnie baran. Chociaz bardzo nad soba pracuje

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Taaa

Szukaj znajomych pracujacych w perfumeriach
Stary 2016-12-11, 21:20   #4560
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Nie nadazam was czytac, mimo ze zagladam tu co chwile

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

To mowicie ze wasze dzieci juz spia? Moja jak zwykle na spidzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości