Lipcowe Panny Młode - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 19:53   #4531
goosia207
Zakorzenienie

Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cytat:
Napisane przez Kasiek1987 Pokaż wiadomość
To i ja zrobię swoje podsumowanie

Załatwione:
  1. Sala
  2. DJ
  3. Fotograf
  4. Moje dodatki: buty, kolczyki.
  5. Moja bielizna.
  6. Strój TŻ-a: garnitur, buty, krawat, koszula, spinki do mankietów.
  7. Tort i ciasta
  8. Rozdane zaproszenia
  9. Obrączki
  10. Zaklepany wstępnie transport gości z USC do restauracji i odwożenie w nocy.
  11. Termin u fryzjera i wizażystki.
Do załatwienia:
  1. Przymiarka sukni, dobór ozdób
  2. Alkohol, napoje, owoce
  3. Soczewki + wizyta u okulisty
  4. Próbny makijaż
  5. Termin na paznokcie
  6. Wybranie bukietu i innych kwiatów
  7. Bransoletka, pończochy
  8. Lekcje pierwszego tańca
  9. Dogadanie szczegółów z fotografem i DJ-em
  10. Wybór menu
  11. Winietki do wydrukowania
Coś mało tego Ciekawe o czym zapomniałam...

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Jak już zrobiłam podsumowanie i wyszło mi, że musimy ustalić menu, to zapytam Was o zdanie z punktu widzenia gościa - czyli co byście zjadły?

1. Przystawka (1 do wyboru)
a. Szynka parmeńska z melonem
b. Tatar z łososia
c. Roladki z wędzonego łososia z pastą chrzanową na grzankach crostini
d. Pasztet z dzika z marynowaną gruszką

2. Dania główne (chcemy 2 do wyboru, serwowane - wybierzemy 2 opcje i przed weselem spytamy każdego gościa, co wybiera).
a. Pierś z kurczaka faszerowana grzybami w sosie z suszonych pomidorów, z makaronem i młodą marchewką
b. Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym, z dzikim ryżem i warzywami z wody
c. Udko kurczaka faszerowane mięsem drobiowym i warzywami w sosie śmietanowym z purre i surówką z białej kapusty
d. Polędwiczka w sosie żurawinowym zapiekana z jabłkami z czerwoną kapustą i ziemniakami gratin
e. Schab wieprzowy z grilla z sosem z suszonych śliwek, ze smażonymi ziemniakami i zasmażaną kapustą
f. Rolada śląska z kluskami i modrą kapustą.

3. Zimny bufet (8-10 pozycji do wyboru)
a. Wybór mięs pieczonych
b. Łosoś gotowany w całości
c. Indyk pieczony w całości
d. Rostbef pieczony zawijany z ogórkiem
e. Roladki z szynki faszerowane z pastą twarogową
f. Śliwki zawijane z boczkiem
g. Tatar wołowy na grzankach
h. Śledź w 3 smakach
i. Ryba po grecku
j. Pieczarki faszerowane
k. Deska serów
l. Feta z ogórkiem
m. Schab po warszawsku z kremem chrzanowym
n. Tartoletki z różnymi pastami
o. Sałatka z kurczaka wędzonego
p. Sałatka grecka
r. Sałatka tradydyjna jarzynowa
s. Sałatka z rucolą, awokado i mozzarellą

4. Grill (3 do wyboru)
a. Szaszłyk z kurczaka
b. Karkówka
c. Skrzydełka z kurczaka
d. Zeberka marynowane w miodzie
e. Kaszanka
f. Kiełbasa
g. Stek z łososia
h. Pstrąg

Gdyby którejś z Was chciało się nad tym pomyśleć i zacytować to menu podkreślając swoje wyboru + ewentualne argumenty to będę wdzięczna

Menu jest takie, a nie inne, ponieważ marzyło mi się, żeby na moim weselu nie było tradycji typu rolada, devolaille i jajka faszerowane
Zaznaczyłam, ale w niektórych przypadkach wybór nie jest łatwy
Szczególnie obiad

Cytat:
Wydaje mi się, że pasować będą oba kolory (zależy, jaką biżuterię dopasujesz), ale ja bym wybrała te kobaltowe na obcasie
Mi się też wydaje, ze oba, ale kobalt ładniejszy

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Jeszcze jedna prośba... Cały czas mówiłam sobie, że po co mi drugie buty, że niskie są brzydkie, że nie mam kasy, żeby wydawać ją na kolejne buty, które będą leżeć (bo będą ). I wszystkie mi doradzacie, żeby jednak kupić, bo nie wytrzymam... I wiem, że nogi będą bolały, i że o północy będę kwiczeć z bólu, jak to na każdym weselu bywa... I ostatnio tak sobie myślę: cholera, przecież to nasz ślub! Nasze wesele! Chcę przetańczyć, od początku, do końca! A jestem pewna, że w szpilach, jakie mam, całej doby niestety nie wytrzymam
Skłaniam się zatem ku kupieniu drugiej pary na zmianę. Wymagania: inny kolor niż biały (żeby istniała szansa, że może je do jeansów kiedyś założę), niskie (a przynajmniej niższe niż moje 11 cm ), wyglądające w miarę, co by jakieś brzydactwa z suknią się nie gryzły, i nie za niskie, żebym suknią nagle nie wycierała całej podłogi...
Mam dwa typy. Doradzicie? (cena to odpowiednio 59zł i 69zł, a obcas 6,5cm i 8,5cm, zatem jeszcze do przeżycia -choć chętnie wydałabym max 20 ).

Załącznik 3984876Załącznik 3984877
Ja bym wybrała drugie tylko dlatego, że nie noszę aż tak niskiego obcasa ja w pierwszych.Obie pary ładne

Cytat:
No właśnie mnie też ten paseczek przekonuje. Tylko na zdjęciu te buty są lekko fioletowe, a w opisie, że brązowe. Babka napisała, że kolor buta jest jak na zdjęciu i w opisie I że zależy od oświetlenia i od ustawień monitora. Czad.
W każdym razie tak czy siak trochę skłaniam się ku drugim...

Dziękuję za info, nie zauważyłam! To muszę podejmować szybką męską decyzję

A Wy dziewczyny macie buty na zmianę? Jeśli tak, chętnie popatrzę
Ja nie mam jeszcze nawet ślubnych nie kupiłam
Stary 2011-05-27, 07:40   #4532
aaby
Zakorzenienie

No i nie zdecydowałam się na żadne na zmianę...
Kurcze, nie myślałam, że to mi sprawi taki kłopot...

Byłam za to wczoraj na konsultacji i dentysty. Porozmawiałam o wybielaniu i przedstawił mi 3 opcje:
1) wybielanie lampą - skuteczne, ale bardzo drogie
2) wybielanie nakładkowe - szyna z odlewu, do tego żel i zakładamy na noc;
3) wybielanie nakładkowe - nakładki jednorazowe już z żelem.

Lampa odpada ze względu na koszt. Zaleca wybielanie żelem, ale powiedział, że ja i tak mam stosunkowo jasną barwę zębów, zatem nie ryzykowałby z opcją 2, bo podobno można przedobrzyć i wygląda się wtedy, jakby się miało protezkę Zalecił te nakładki jednorazowe (Opalescence Treswhite bodajże). Zanim jednak bym to zrobiła, to najpierw wybielić muszę martwą dwójkę. Na to umówiłam się na przyszły czwartek, wybieli umieszczając w zębie specjalnie wypełnienie (już kiedyś tak miałam i różnica jest spora), koszt kilkadziesiąt złotych. Zapytałam, czy gdybym zdecydowała się na wybielanie, to czy muszę wymienić plomby. Powiedział, że owszem, że zaczynają już ciemnieć, ale mówi, że one nie ściemniały jeszcze całe, dlatego zeszlifuje wierzchnią warstwę i zabezpieczy je nową cieniutką warstwą. I jedną trzeba poprawić lekko, bo kawałek mi się ukruszył i brzydko odstaje.
Jak pójdę za tydzień z tą dwójką, to wtedy zobaczę, jak to po jej wybieleniu będzie wyglądało, i porozmawiam ewentualnie o tych nakładkach: ile, jakie itp. I pytanie, jaki koszt u niego, bo powiem wprost, że chodzi o kasę, i że w internetowym sklepie (specjalistycznym, nie na all ) komplet na 10 dni to koszt 180zł + przesyłka. Jeśli wyskoczy mi z ceną dużo wyższą, to zamawiam przez internet.
TŻ baaardzo mnie namawia. Zobaczymy. Ale nawet wybielenie dwójki i wyrównanie plomb da duuużo

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:51   #4533
minini
Zadomowienie

mnie też w poniedziałek czeka dentysta, chcę naprawić czwórkę, którą daaawno temu ułamałam jedząc ryż! trochę już zszarzała...
aaby jak się zdecydujesz na to wybielanie to potem pokaż efekty, czy było warto ja w sumie nie potrzebuję wybielania na razie, ale ciekawa jestem!

byłam wczoraj na próbnej fryzurze... troche ją zmodyfikowałyśmy, ale spięte na bok będą tak jak chciałam. fryzjerka trochę za wysoko mi wszystko przypięła, więc rozwaliłam przy niej to co zrobiła i ułożyłam po swojemu myślałam że się obrazi albo coś, ale powiedziała że dobrze, że teraz przynajmniej już wie o co mi chodzi w załączniku fotki. kwiatek będzie chyba jakiś żywy - na próbie miałam jakiegoś przypadkowego fioletowego, pierwszego jaki wpadł mi w ręce w sklepie za 4 zł

śliczne macie te wszystkie buty! ubolewam nad tym że nie umiem chodzić na takich wyższych obcasach ;( tak ładnie wyglądają na nodze!
ja wciąż szukam... a jak już znajdę ładne to oczywiście nie ma mojego rozmiaru - 35 w jednym sklepie pan mi powiedział że nie ma w sprzedaży dziecięcych rozmiarów... ehh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020256.jpg (68,1 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1020257.jpg (22,9 KB, 57 załadowań)
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 09:56   #4534
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
mnie też w poniedziałek czeka dentysta, chcę naprawić czwórkę, którą daaawno temu ułamałam jedząc ryż! trochę już zszarzała...
aaby jak się zdecydujesz na to wybielanie to potem pokaż efekty, czy było warto ja w sumie nie potrzebuję wybielania na razie, ale ciekawa jestem!

byłam wczoraj na próbnej fryzurze... troche ją zmodyfikowałyśmy, ale spięte na bok będą tak jak chciałam. fryzjerka trochę za wysoko mi wszystko przypięła, więc rozwaliłam przy niej to co zrobiła i ułożyłam po swojemu myślałam że się obrazi albo coś, ale powiedziała że dobrze, że teraz przynajmniej już wie o co mi chodzi w załączniku fotki. kwiatek będzie chyba jakiś żywy - na próbie miałam jakiegoś przypadkowego fioletowego, pierwszego jaki wpadł mi w ręce w sklepie za 4 zł

śliczne macie te wszystkie buty! ubolewam nad tym że nie umiem chodzić na takich wyższych obcasach ;( tak ładnie wyglądają na nodze!
ja wciąż szukam... a jak już znajdę ładne to oczywiście nie ma mojego rozmiaru - 35 w jednym sklepie pan mi powiedział że nie ma w sprzedaży dziecięcych rozmiarów... ehh
Oczywiście Zrobię fotę przed (o zgrozo, ta moja szara dwójka...), po wybieleniu dwójki i jeśli się zdecyduję, to po wybieleniu całości. Sama jestem ciekawa, jaki będzie efekt, bo aktualnie na zdjęciach wychodzą one 3x ciemniejsze, aniżeli na żywo

Śliczną masz fryzurkę! I widzę, że subtelnie zasłania uszy A mogłabyś pokazać się z przodu? Oczywiście możesz sobie zakolorować buźkę albo wkleić Garfielda na przykład Chodzi mi o włoski

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-05-27, 11:15   #4535
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Też mam 35 i w porównaniu z tym, co było kilka lat temu, jest dużo lepiej moim zdaniem. Można już znaleźć ładne, kobiece buty - ja mam chyba z 50 par

Edit: 50 dni do ślubu

Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Czas edycji: 2011-05-27 o 12:45
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:31   #4536
Kasiek1987
Zakorzenienie

Żona mojego taty też nosi rozmiar 35 i często musi kupować buty na dziale dziecięcym... Ale ma też kilka ładnych par na obcasach, chyba większość z CCC

Też bym chciała umieć chodzić na obcasach - na razie max to 6cm, ale i tak nie chodzę tak na co dzień, bo jakość chodników mnie wykańcza.

Jutro mamy pierwszą lekcję pierwszego tańca

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post55596361
Kasiek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 14:42   #4537
Konto usunięte

Cytat:
Żona mojego taty też nosi rozmiar 35 i często musi kupować buty na dziale dziecięcym... Ale ma też kilka ładnych par na obcasach, chyba większość z CCC
W CCC są buty w rozmiarze 35, w BOTI też - w tych sklepach zwykle kupuję, ale i w innych się trafiają.
My tańczyć zupełnie nie umiemy, a chcielibyśmy zatańczyć na swoim przyjęciu.. Na kurs nie mamy teraz czasu i pieniędzy
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 15:08   #4538
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, a utwór wybrany? Taniec jakiś konkretny, czy przytulaniec?

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

Stary 2011-05-27, 15:30   #4539
Kasiek1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, a utwór wybrany? Taniec jakiś konkretny, czy przytulaniec?
Mamy ambitny plan zatańczyć jakiś układ do walca angielskiego Ostatecznie jak zapomnimy kroków to zatańczymy krok podstawowy z obrotami, bo już jakiś czas chodzimy na kurs, więc mamy to opanowane.
A co do piosenki to obstawiam Dana Glover - It is you http://matrik90.wrzuta.pl/audio/1ua8...rek_soundtrack .

Stary 2011-05-27, 15:52   #4540
minini
Zadomowienie

Cytat:
Śliczną masz fryzurkę! I widzę, że subtelnie zasłania uszy A mogłabyś pokazać się z przodu? Oczywiście możesz sobie zakolorować buźkę albo wkleić Garfielda na przykład Chodzi mi o włoski
dziękuję fakt zasłania uszy, ale tylko z prawej strony, z lewej ucho jest odkryte zresztą zobacz na zdjęciu, jedyne jakie mam gdzie minimalnie widać przód, innych nie będzie bo to wczoraj byłam.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;27150437]Też mam 35 i w porównaniu z tym, co było kilka lat temu, jest dużo lepiej moim zdaniem. Można już znaleźć ładne, kobiece buty - ja mam chyba z 50 par
[/QUOTE]
wiem wiem, są 35, tylko że takich jak szukam i to fioletowych to jeszcze nie znalazłam
jadę w przyszłym tyg. na kolejne poszukiwania..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0798.jpg (34,0 KB, 52 załadowań)
Stary 2011-05-27, 16:04   #4541
Konto usunięte

Cytat:
wiem wiem, są 35, tylko że takich jak szukam i to fioletowych to jeszcze nie znalazłam
jadę w przyszłym tyg. na kolejne poszukiwania..
A w Internecie szukałaś?
Stary 2011-05-27, 17:45   #4542
Asist22
Rozeznanie

Unhappy Dot.: Lipcowe Panny Młode

Cześć Dziewczyny.
Zaczęliśmy już rozdawać zaproszenia. Rodzina TŻa już prawie w całości rozdana. Została moja. Jeszcze nie dopadł mnie stres przedślubny, tylko boje się, że nie wyrobię się ze wszystkim. Nie mam jeszcze sukienki przywitalno-poprawinowej, nie mamy garnituru, koszuli i butów dla TŻa, zapomnieliśmy omówić z zespołem szczegóły zabaw oczepinowych, nie mamy piosenki na pierwszy taniec. A do tego jeszcze nie zaczęliśmy załatwiać dokumentów z UC i kościoła. Masakra. A i jeszcze jedno nie wiem czy czasem nasz ślub nie powinien odbywać się na zasadzie licencji, gdyż już od dłuższego czasu nie mieszkamy w domu. I jeszcze w dodatku praca mgr. Nie obronię się w terminie
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 21:18   #4543
Kasiek1987
Zakorzenienie

Ja też nie wiem kiedy będę bronić pracę mgr... Dzisiaj promotor oddał mi poprawioną pełną wersję kompletnej pracy i wychodzi na to, że muszę przeredagować cały wstęp i solidnie rozwinąć 1 rozdział (na który już brak mi materiałów) i dopracować dyskusję + inne kosmetyczne poprawki, także czeka mnie "trochę" roboty... Szkoda tylko, że jak oddawałam fragmenty do sprawdzenia opiekunce to wszystko było ok, więc straciłam ponad tydzień, kiedy mogłam już szukać dodatkowych materiałów

Ale za to bardzo pozytywnie nastawia mnie fakt, że w poniedziałek mam pierwszą przymiarkę sukni Już nie mogę się doczekać

Dobranoc

Stary 2011-05-27, 22:18   #4544
minini
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
A i jeszcze jedno nie wiem czy czasem nasz ślub nie powinien odbywać się na zasadzie licencji, gdyż już od dłuższego czasu nie mieszkamy w domu. I jeszcze w dodatku praca mgr. Nie obronię się w terminie
Co to znaczy na zasadzie licencji?? my też już od dawna mieszkamy razem, to coś zmienia?
Po za tym też nie mamy omówionych żadnych szczegółów ani z dj ani z fotografem czy z obsługą sali. O pierwszym tańcu nie wspomnę, nawet nie umiemy tańczyć... W USC ani w kościele też jeszcze nie byliśmy podpisać.
obronę już mam dawno za sobą. ale mimo wszytsko wiem ze na pewno zdążymy!

mrowinka - szukałam na necie butów, jest parę fajnych , ale co z tego jak na obcasie 9 cm... a potrzebuję taki 6-7 cm max. mam takie na 9 cm i jeśli innych nie znajdę to w nich pójdę ale tylko na pierwsze hmm 2 godziny? bo tylko tyle w nich wytrzymam
chyba że znasz jakieś sklepy, których ja jeszcze nie przeszukałam?
Stary 2011-05-27, 23:21   #4545
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Cytat:

Ale za to bardzo pozytywnie nastawia mnie fakt, że w poniedziałek mam pierwszą przymiarkę sukni Już nie mogę się doczekać

Dobranoc
Zazdroszczę przymiarki
Ja jezdzę do salonu przymierzać suknie z wystawy bo na moja nie mogę się doczekać(ma być ok 10 czerwca)a już powinnam wybierac dodatki

Cytat:
Pochwal się efektem jak już będziesz po

Piękna sala (okrągłe stoły ) i zazdroszczę lampionów. My niestety mamy salę blisko lasu, także nawet nie ryzykuję. Poza tym nie ukrywam, że zwyczajnie nie mamy już kasy na to...
Jeśli chodzi o buty. Najbardziej podobają mi się pierwsze i drugie (sama o nich myślałam ), ale wydaje mi się, że do tej sukni powinnaś mieć białe i z jak najmniejszą ilością ozdób. Widziałabym ostatnie, ale to tylko moja opinia
A bukiety wszystkie są śliczne! Zakochałam się w drugim, ale wydaje mi się, że tu najmniej będzie pasował. Wg mnie pierwszy jest idealny do Twojej sukni, przede wszystkim jest pięknie wykończony!
Oczywiście po wybielaniu zdam realcję ewentualnie wrzucę zdjęcia
My tez mamy nieopodal las (300m) ale kierowniczka mówiła,że wielokrotie pszczali już lampiony i wszystko było ok
Białych butów nie mogę mieć bo suknia jest ecru
Jesli chodzi o buty myślę coraz bardziej o nr2
Bukiet chyba jednak nr 3

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość
nie martw się, może akurat u Ciebie efekty będą lepsze trochę poczytałam na wizażu o mikro, peelingu kawitacyjnym i oczyszczaniu i doszłam do wniosku, że najpierw trzeba zrobić oczyszczanie a później dopiero całą resztę i wtedy są najlepsze efekty. Chyba się zdecyduję na te oczyszczanie, chociaż troszkę się boję że będzie się długo goiło

Angel Eyes fajne podsumowanie i jakie ładne długie włosy zawsze chciałam mieć takie długie ale nie potrafie zapuścić, za szybko się niszczą

też mam okrągłe stoliki
a to moje wybory:
fryzurka nr 1 - jest śliczna
bukiet 1 albo 3
a buty... hmm... wszystkie ładne łatwiej będzie mi powiedzieć, które najgorsze a nie które najlepsze najmniej podoba mi się 3.
Tak patrzę i nie wiem czemu ale ciągnie mnie ku nr 2
Dziekuję za opinię

Cytat:

Masz przepiękną suknię i biżuterię
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez Asist22 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Zaczęliśmy już rozdawać zaproszenia. Rodzina TŻa już prawie w całości rozdana. Została moja. Jeszcze nie dopadł mnie stres przedślubny, tylko boje się, że nie wyrobię się ze wszystkim. Nie mam jeszcze sukienki przywitalno-poprawinowej, nie mamy garnituru, koszuli i butów dla TŻa, zapomnieliśmy omówić z zespołem szczegóły zabaw oczepinowych, nie mamy piosenki na pierwszy taniec. A do tego jeszcze nie zaczęliśmy załatwiać dokumentów z UC i kościoła. Masakra. A i jeszcze jedno nie wiem czy czasem nasz ślub nie powinien odbywać się na zasadzie licencji, gdyż już od dłuższego czasu nie mieszkamy w domu. I jeszcze w dodatku praca mgr. Nie obronię się w terminie
Nie przejmuj się my tez nie mamy jeszcze wielu rzeczy załatwionych ale staram się mysleć pozytywnie

Dzisiaj rozdaliśmy kolejną część zaproszeń i zostało nam do rozdania ok 10 szt

Byłam dziś na jednej z trzech fryzur próbnych.
Wklejam zdjęcie wzorca i tego co wyszło
Jedne zdjęcia są bez ozdoby inne z prowizoryczna ozdobą którą jakby cos wymienię na ładniejszą tiarę
Wróciłam ponownie do grzywki która zapuszczałam od 8 m-cy
Kok tak wysoko upięty bo pod spód pójdzie welon jeśli zdecyduję się na tą fryzurę
Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 444-600x720.jpg (39,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01784a.jpg (77,3 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01785a.jpg (67,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01790a.jpg (64,2 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01805a.jpg (44,2 KB, 40 załadowań)

Zdeklarowana kociara
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 07:39   #4546
Kociak85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Angel Eyes Pokaż wiadomość
Jedne zdjęcia są bez ozdoby inne z prowizoryczna ozdobą którą jakby cos wymienię na ładniejszą tiarę
Kok tak wysoko upięty bo pod spód pójdzie welon jeśli zdecyduję się na tą fryzurę
Co myślicie?
Bardzo ładnie zrobiona fryzurka Chociaż ja osobiście nie przepadam za tego typu upięciami, ale jeśli chodzi o odwzorowanie fryzury ze zdjęcia to naprawdę ładnie to wyszło.
A czemu trzy fryzury próbne? U różnych fryzjerów robisz, czy testujesz różne upięcia?

minini, dokładnie taką fryzurę chcę mieć tylko ja jestem bez grzywki też tak na bok spięte, pokręcone te, które w ten pseudo kucyk są spięte i też fioletowego kwiata we włosy - chyba najlepsze będą storczyki. Albo piwonie, ale one są podobno ciężko dostępne w lipcu :/

Edytowane przez Kociak85
Czas edycji: 2011-05-28 o 07:41
Kociak85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 07:42   #4547
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Ja też nie wiem kiedy będę bronić pracę mgr... Dzisiaj promotor oddał mi poprawioną pełną wersję kompletnej pracy i wychodzi na to, że muszę przeredagować cały wstęp i solidnie rozwinąć 1 rozdział (na który już brak mi materiałów) i dopracować dyskusję + inne kosmetyczne poprawki, także czeka mnie "trochę" roboty... Szkoda tylko, że jak oddawałam fragmenty do sprawdzenia opiekunce to wszystko było ok, więc straciłam ponad tydzień, kiedy mogłam już szukać dodatkowych materiałów

Dobranoc
ja straciłam już 2 tyg promotor obiecał zadzwonić w ciągu tygodnia i dać znać czy praca wymaga poprawek ale minęły już 2 tyg. i nawet się nie odezwał do wszystkich dzwonił po 2 dniach, maksymalnie po tygodniu tylko ja mam takiego pecha i siedzę myślę, czy ta praca jest tak beznadziejna czy co wstęp i zakończenie mam na pewno do poprawki bo pisane były na szybko i bylejak oby oddać.
Facet jest tylko w poniedziałki więc idę do niego pojutrze ale jak się okaże że zapomniał to chyba się załamę Zbliża się sesja, mam do zrobienia jeszcze 2 referaty na zaliczenie i nie wiem kiedy się wyrobie z poprawkami itd. a jeszcze tyle ludzi zostało do zaproszenia

Ale fajnie, że idziesz na przymiarkę cieszę się razem z Tobą pstrykaj fotki jak się da ja odkąd niedawno swoją przymierzyłam, teraz nie mogę się doczekać aż znowu ją założę

Cytat:
Co myślicie?
śliczna fryzurka. mi się bardzo podoba zwłaszcza z przodu i z tą ozdobą super to wygląda a z tyłu jak dopniesz welon tez będzie ładnie bo na razie wydaje się tak pusto nad szyją
Stary 2011-05-28, 11:30   #4548
(kicia)
Zakorzenienie

Witam wszystkie lipcowe PMki

chciałam do was dołączyć ja co prawda wychodzę za mąż w 2012 ale i tak już chyba czas najwyższy tu zajrzeć
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 12:04   #4549
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Witamy dopisuję do listy kolejną lipcową PM-kę

Masz już upatrzoną sukienkę?
Stary 2011-05-28, 12:24   #4550
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Witamy dopisuję do listy kolejną lipcową PM-kę

Masz już upatrzoną sukienkę?
nawet lepiej mam już zamówioną

Stary 2011-05-28, 13:17   #4551
asia_z
Zakorzenienie

ee no dobra jesteś witamy

ja mam przymiarkę za 2 tygodnie, mało co nam już zostało do załatwienia. Dekorację kościoła wybrałyśmy z koleżanką. Fryzurę wybieram, ale muszę się na próbną umówić. Tak samo z makijażem. Zaczynam sie już powoli stresować.
Stary 2011-05-28, 13:19   #4552
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość
po prostu znalazłam tą jedną jedyną... Chciałam poczekać jeszcze ale babka w salonie powiedziała że jak wycofają ją z salonu to zamówienie jej może być droższe więc cóż zamówiłam. I do maja za rok czekam na przymiarki

Stary 2011-05-28, 13:57   #4553
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
nawet lepiej mam już zamówioną
ooo szybko dlaczego jeszcze jej tu nie widzimy?

Cytat:
Napisane przez asia_z Pokaż wiadomość

ja mam przymiarkę za 2 tygodnie, mało co nam już zostało do załatwienia. Dekorację kościoła wybrałyśmy z koleżanką. Fryzurę wybieram, ale muszę się na próbną umówić. Tak samo z makijażem. Zaczynam sie już powoli stresować.
ja też zaczynam łapać stresa, wczoraj obudziłam się o 5.30 zestresowana, że już tak mało czasu zostało a tyle rzeczy do załatwienia. najbardziej stresuje mnie te zapraszanie. Tak wolno idzie Każdy by chciał żeby u niego siedzieć a nas czas goni. dzisiaj mamy zamiar nie zostawac na kawki i herbatki tylko posiedziec chwilke pogadac i uciekać... zobaczymy co wyjdzie z naszego planu

A po zapraszaniu troszkę się odstresujemy bo idziemy do brata na małą imprezkę u nich też nie mogliśmy za długo siedzieć jak zapraszaliśmy i wypuścili nas tylko pod warunkiem, że dziś przyjdziemy na dłużej
Stary 2011-05-28, 14:04   #4554
Kalpana
Zakorzenienie

Hej
Wybrałam w końcu zaproszenia http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...615707294.html i czekam aż do mnie dojdą. W przyszły weekend zaczynamy zapraszać. Problem mam z wyborem fryzury. Jeśli znacie jakieś stronki z fryzurami ślubnymi, to wklejcie

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 14:56   #4555
(kicia)
Zakorzenienie

a wiec moja suknia
tylko to jest model salonowy i jest za duża. Moja będzie już szyta na mnie w kolorze białym (ta jest ecru)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (77,7 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (80,2 KB, 46 załadowań)

Stary 2011-05-28, 15:52   #4556
asia_z
Zakorzenienie

Cytat:
a wiec moja suknia
tylko to jest model salonowy i jest za duża. Moja będzie już szyta na mnie w kolorze białym (ta jest ecru)
bardzo ładna świetnie do Ciebie pasuje.

ja już z zaproszeniami skończyłam, została nam w sumie tylko moja koleżanka, ale ona ma na razie remont więc czekamy aż da znać. Bylebyśmy zdążyli tylko
Stary 2011-05-28, 17:35   #4557
Angel Eyes
Rozeznanie

GG do Angel Eyes

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
Bardzo ładnie zrobiona fryzurka Chociaż ja osobiście nie przepadam za tego typu upięciami, ale jeśli chodzi o odwzorowanie fryzury ze zdjęcia to naprawdę ładnie to wyszło.
A czemu trzy fryzury próbne? U różnych fryzjerów robisz, czy testujesz różne upięcia?

minini, dokładnie taką fryzurę chcę mieć tylko ja jestem bez grzywki też tak na bok spięte, pokręcone te, które w ten pseudo kucyk są spięte i też fioletowego kwiata we włosy - chyba najlepsze będą storczyki. Albo piwonie, ale one są podobno ciężko dostępne w lipcu :/
Dziękuję
Robię trzy rózne fryzury
Kok wysoko upięty u góry(zdjecia z próbnej) z welonem, kok upięty z boku ze storczykiem oraz kręcone włosy upiete z boku ze storczykiem
Fryzjerka powiedziała mi,że boczne upięcia nie współgraja z welonem więc welon rozważam z wysoko upiętym kokiem

Cytat:
śliczna fryzurka. mi się bardzo podoba zwłaszcza z przodu i z tą ozdobą super to wygląda a z tyłu jak dopniesz welon tez będzie ładnie bo na razie wydaje się tak pusto nad szyją
Dziękuję
Welonu jeszcze nie zakupilam więc zdjęcia bez wpiętego welonu
Oczywiście tez uważam,że taka fryzura wygląda najlepiej z podpiętym welonem

Jeśli chodzi o welony to gdzie je dziewczyny kuujecie?
W salonach czy przez internet???
Polecicie mi jakąś stronę internetową z dobrej jakości welonami??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 444-600x720.jpg (39,5 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (12,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg boutwell.jpg (18,2 KB, 17 załadowań)

Zdeklarowana kociara

Edytowane przez Angel Eyes
Czas edycji: 2011-05-28 o 17:38
Angel Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-28, 18:00   #4558
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Witam wszystkie lipcowe PMki

chciałam do was dołączyć ja co prawda wychodzę za mąż w 2012 ale i tak już chyba czas najwyższy tu zajrzeć
cześć
Cytat:
Dziękuję
Robię trzy rózne fryzury
Kok wysoko upięty u góry(zdjecia z próbnej) z welonem, kok upięty z boku ze storczykiem oraz kręcone włosy upiete z boku ze storczykiem
Fryzjerka powiedziała mi,że boczne upięcia nie współgraja z welonem więc welon rozważam z wysoko upiętym kokiem

Dziękuję
Welonu jeszcze nie zakupilam więc zdjęcia bez wpiętego welonu
Oczywiście tez uważam,że taka fryzura wygląda najlepiej z podpiętym welonem

Jeśli chodzi o welony to gdzie je dziewczyny kuujecie?
W salonach czy przez internet???
Polecicie mi jakąś stronę internetową z dobrej jakości welonami??
najbardziej podoba mi się 2, ogólnie podobają mi się takie fryzury lekko puszczone na bok, ale jak czytam opinie to nikt nie poleca, bo po kilku godzinach tańca z pięknej fryzury zostaje jeden wielki spocony kołtun
3 też mi się bardzo podoba, jedynie pierwsza zupełnie nie w moim stylu
co do welonu to nie pomogę bo ja sama raczej nie będę miała, ostateczną decyzję podejmę po próbnej fryzurze, która najprawdopodobniej w przyszła sobotę

załatwiliśmy dziś licencje, proboszcz okazał się być bardzo sympatycznym gościem, nie dość, że nie wziął od nas za to kasy (płaciliśmy tylko wcześniej za protokół i zapowiedzi 100 zł, ale to u innego księdza) to jeszcze miał niezły ubaw z tego, że ksiądz z którym spisywaliśmy protokół kazał nam przyjść zameldować się z karteczką od spowiedzi, powiedział, że on jest człowiekiem wierzącym i jemu takie śmieszne dowody nie są potrzebne
przed nami jeszcze wizyta w przyszłym tygodniu w kościele w którym bierzemy ślub, no i powinno już być z górki

Edytowane przez 201608051010
Czas edycji: 2011-05-28 o 18:02
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 18:07   #4559
KroofkaNeonoofka
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję
Robię trzy rózne fryzury
Mi chyba najbardziej podoba się pierwsza i trzecia fryzurka, tylko ja osobiście wolałabym bez kwiatuszka
KroofkaNeonoofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-28, 18:13   #4560
Asist22
Rozeznanie

Cytat:
Co to znaczy na zasadzie licencji?? my też już od dawna mieszkamy razem, to coś zmienia?
To znaczy, że jak mieszkasz w innej miejscowości to wszystkie zgłoszenie o ślubie, zapowiedzi, protokół powinien być spisany w parafii w której mieszkacie obecnie. Tak powiedział mi ksiądz z parafii w której obecnie mieszkam, a księdzu z kościoła w którym odbędzie się ślub nie mówiliśmy, że mieszkamy razem, a on się nie pytał.
Asist22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości