![]() |
#4531 |
Magda ;)
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
W pepco są wyprzedaże dziecięcych ciuszków. Niby od jutra, ale ja byłam wczoraj i już wszystko było przecenione 😊 za te rzeczy zapłaciłam niecałe 30 zł 😊1497515139213.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4532 |
Zadomowienie
|
Jaka cisza tu dzisiaj ;D ja po weekendzie biore się za pranie powoli. Dostalam duzo ciuszkow, muszę powybierac co będziemy nosić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4533 |
Zadomowienie
|
Fajne zakupy, szkoda ze do najblizszego pepco mam jakies 700 km
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4535 |
Rozeznanie
|
Mamusie wrześniowe 2017
U nas po wizycie środowej wszystko ksiazkowo na szczęście
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Aaa anemia mi sie trochę zmniejszyła ale sok z buraka mam pic dalej ![]() ![]() Edytowane przez 89Otojestkasia Czas edycji: 2017-06-16 o 09:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.Jaka tu cisza ostatnio.Ja dzisiaj do dentysty a tak mi się nie chce..Co do pogody ja lubię jak jest chłodniej.Szczególnie teraz jak mam problemy ze spaniem.Mi też się anemia zmniejszyła ale dalej mam brać żelazo.Byłam ostatnio na wizycie.Wszystko dobrze ale nie ważył małej.Obejrzał sobie tylko.Szyjka dłuższa ale dalej każe mi większość dnia leżeć.Blond super zakupy.Dobrze że mówisz mam pepco pod nosem a nic nie słyszałam.Kurcze dziewczyny martwię się trochę że przytyłam tylko 4kg.Niby powinnam sie cieszyć lekarz też nic nie mówi ale sama nie wiem.Ile już macie na plusie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4537 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja np. przytyłam sporo -9kg od początku a teraz już trochę przystopowało. Ja od dzisiaj już na l4, już nie wyrabiałam fizycznie. Do tego wyniki mi się posypały, gin postraszył szpitalem i kazał o siebie zadbać i odpoczywać, także dołączam do grona leżakujących ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4538 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny !
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Rozeznanie
|
U nas tez mówili ze niedrapki wyszły juz z "mody"
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#4541 |
Raczkowanie
|
Dziękuję, Kochane, za wszystkie ciepłe słowa!
![]() Mam pytanie do mamuś bliźniaków - jak wyglądała Wasza beta na początku ciąży? U mnie wtorek 1160 Dzisiaj 6739!!! A to dopiero 4t5d Wizyta dopiero we wtorek, ale Maluch/chy rosną jak na drożdżach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wklejam listy wyprawkowe z mojego szpitala:
![]() |
#4543 |
Raczkowanie
|
USG we wtorek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż bardzo by chciał ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4545 | |
Zakorzenienie
|
Witam siez wanny
![]() ![]() Jedziemy nad to morze nasze! Dzisiaj podjęliśmy decyzję, już prawie spakowani, zostało dopakować ostatnie rzeczy, które jeszcze uzytkujemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mąż kupił sobie dzisiaj poduszkę ciążową ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() blond - łóżeczko złożyliśmy no i oczywiście 2 większe boki do wymiany ![]() ![]() ![]() otojestkasia - super że wszystko dobrze, ale będziesz wymasowana ![]() i brawa za poprawę wyników ![]() anitaxas - witamy w naszym papierkowym gronie ![]() ![]() poli - ja właśnie mam 13.5 na plusie, ale wcześniej ważyłam 52.5kg przy wzroście 172 także w sumie może dlatego taki duży przyrost. Chociaż i tak czuję się jak kluska.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4546 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4547 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Super, że jedziecie. Tylko pogoda trochę średnia, oby się poprawiło ![]() A jak prawko męża? Będzie zdawał te egzaminy teraz? Mój dzisiaj pierwszy raz jeździł w pracy na ciężarówce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4548 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ma się biedna stresować). Trzeba jednak było posłuchać męża i już dawno pójść na zwolnienie... A taki stres w trakcie ciąży to może chyba tylko kobieta innej kobiecie zafundować! Baby jako szefowe są podłe! Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam wybrane położne ze szkoły rodzenia, nie chcę żadnych innych ![]() Podziwiam Cię że jeszcze pracujesz... ja sobie pozycji czasem leżąc nie mogę znaleźć a co jakbym miała siedzieć 8 godz wśród ludzi.. Brutalnie uważam że za jakiś czas nikt już nie będzie pamiętał Twojego wielkiego poświęcenia. W takich kwestiach trzeba być stanowczym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4550 |
Zadomowienie
|
Życzę udanej pogody nad morzem. Mam nadzieję że nam też się uda pojechać jeszcze w tym roku.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4551 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nasz wyjazd stoi chyba pod znakiem zapytania... jeszcze nie mamy fotelika, odłożonej kasy na krew pępowinową, na położną przy porodzie i tak ogólnie na zaś żeby było np na lekarza. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4552 |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74727276]Oby się udało
![]() Nasz wyjazd stoi chyba pod znakiem zapytania... jeszcze nie mamy fotelika, odłożonej kasy na krew pępowinową, na położną przy porodzie i tak ogólnie na zaś żeby było np na lekarza. ![]() Chcesz mieć prywatną położna przy porodzie? Czytałam, że to bezsensu bo ona i tak nie ma wpływu na żadne decyzje, nie jest zatrudniona przez szpital i nie ponosi za Ciebie odpowiedzialności. Poza tym w niektórych szpitalach jest tak, że przy porodzie może być jedna osoba towarzysząca wiec jak weźmiesz położna to już nie będziesz mogła męża ![]() Krew pepowinowa to dla mnie naciagactwo, ale nie neguje, to tylko moje zdanie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I można sobie wykupić położną tam pracującą ![]() A krew pępowinowa... wiem że jest dużo przeciw ale jednak się zdecydowaliśmy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Magda ;)
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74728961]Ja chcę rodzić w takim niepublicznym szpitalu, co niby jest prywatny ale dla ubezpieczonych w NFZ poród darmowy.
I można sobie wykupić położną tam pracującą ![]() A krew pępowinowa... wiem że jest dużo przeciw ale jednak się zdecydowaliśmy.[/QUOTE] O super opcja z tym szpitalem 😊 ja chce rodzic w największym w regionie, bo tu jest najlepszy oddział neonatologiczny i mam go 5 minut drogi autem od domu 😊 A takich prywatnych szpitali u nas nie ma, najbliżej to Szczecin, ale tam poród kosztuje od 5 tysięcy wzwyż ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4555 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tam też pracuje mój dr. Ale wybrałam ten prywatny, ma bardzo dobre opinie i pod względem "ładności" ![]() Można sobie też wykupić salę poporodową jednoosobową, w której można cały czas być z partnerem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zadomowienie
|
Kupilismy dzis rano fotelik i baze fotelikowa- uzywane, z grupy na fb. Bardzo sie ciesze. Mamy juz prawie wszystkie z absolutnie niezbednych rzeczy (wozek, fotelik, 4 komplety ubran, 3 pieluszki tetrowe, rzeczy do higieny i wanienka, lozeczko). Jeszcze tylko materac, butelka i smoczek.
Planuje mniej wazne rzeczy dokupowac w sierpniu, ale to juz sa produkty, ktore mozna zamowic online chocby po narodzinach i dojda na nastepny dzien. Pojechalismy wczoraj na wycieczke rowerowa- planowalam 46 km, ale dalam rade tylko 35km. A moglam jezdzic i 100 w przedciazowych czasach. Zwalam na pogode- bardzo goraco u mnie. Przez to chyba pierwszy raz zalozylam obcisle ciuchy- tzn. letnia bluzeczke na ramiaczkach. Ide sie posmarowac kremem, bo dzis tez juz mnie parzy. Pozdrawiam i zycze dobrych wynikow i relaksu na wakacjach! |
![]() ![]() |
![]() |
#4557 |
Zakorzenienie
|
O, super Agnieszka! A jeszcze niedawno narzekałas, ze nic nie masz
![]() ![]() ![]() Jak tam Marta na wakacjach? Życzę pieknej pogody wszystkim! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;74717726]20 km to daleko? U mnie jest podobna odległość i dojeżdżają bez problemu.
Ja mam wybrane położne ze szkoły rodzenia, nie chcę żadnych innych ![]() Podziwiam Cię że jeszcze pracujesz... ja sobie pozycji czasem leżąc nie mogę znaleźć a co jakbym miała siedzieć 8 godz wśród ludzi.. Brutalnie uważam że za jakiś czas nikt już nie będzie pamiętał Twojego wielkiego poświęcenia. W takich kwestiach trzeba być stanowczym.[/QUOTE] Akurat w tej szkole jeżdżą na wizyty tylko na terenie miasta (przynajmniej tak zrozumiałam przy zapisie) więc będę musiała popytać co z tym fantem zrobić. Też nie chciałabym zupełnie obcej położnej bo te są naprawdę fajne. No ewentualnie może być położna z gabinetu gdzie chodzę do ginekolożki (w tej samej przychodni mam lekarza rodzinnego więc pewnie deklarację na położną środowiskową tez tam wypełniałam) ale ta to już w ogóle nie mam pojęcia czy jeździ na wizyty do domów pacjentek (to też ponad 20 km więc ![]() Co do pracy to dopiero niedawno dotarło do mnie, że jednak mąż miał rację i faktycznie jestem głupia... nie potrafię się pozbyć poczucia obowiązku i tylko dlatego jeszcze pracuję. Patrząc na obecną sytuację, zakładając, że firma przetrwa przez najbliższy rok i przyjmując, że nie zmieni mi się bezpośrednia przełożona to i tak nie mam do czego wracać po macierzyńskim... I doskonale zdaję sobie sprawę, że za chwilę nikt nie będzie pamiętał, że pracowałam do 7 miesiąca ciąży, że nie chodziłam ciągle na zwolnienia, że nie domagałam się głośno swoich praw bo i praca nie jest fizycznie mocno uciążliwa. Za to będą pewnie komentarze, że dobrze wyglądam, że nie skarżę się głośno na ciążowe dolegliwości, nie mdleję, wyniki mam w miarę dobre więc po co mi zwolnienie?! Jeszcze nie daj Boże a będą mi kontrole z ZUS-u nasyłać... Jedynie po jednej koleżance mogę się spodziewać innego podejścia (bo od dawna twierdzi, że i tak robię "łaskę" firmie że jeszcze pracuję patrząc na niektóre dziewczyny) no i prezes jeszcze rozumie mój "odmienny" stan i specjalnie mnie odciąża jak może zlecając większość dodatkowych prac innym pracownikom. Żal mi 8 lat pracy, mojego wkładu w firmę, zaangażowania i tego ile wysiłku włożyłam w wyprowadzenie na prostą dokumentacji i bieżące jej prowadzenie. A najbardziej mnie boli to, że przyjdzie na moje miejsce dziewczę nieprzeciętnej urody ale o tak małym rozumku, że Kubuś Puchatek to przy niej geniusz. Do tego niemrawe toto jest i nie potrafi o nic spytać bez asysty mamusi. Więc moja praca w ciągu kilku miesięcy zostanie zrujnowana ![]() A tak poza tematem to pozazdrościłam BLOND_PRINCESSKA i też wybrałam się do Pepco ![]() ![]() Edytowane przez ostatni_dzien_lata Czas edycji: 2017-06-19 o 08:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
Ubranka z pepco są ok. Ale wiadomo, że zawsze trzeba patrzeć na skład, kupować bawełnę bez tych ceratowych nadruków. Za to nie polecam ubranek z carrefoura. Raz kupilam dwie pary spioszków i się zaraz rozleciały.
A nie ma zero nadziei, że jednak bedziesz mogła wrócic? Wszystkie Ci tutaj mowiłysmy, ze niepotrzebnie się dajesz wykorzystywać, ale trudno. Masz zwolnienie i nie powinno Cię obchodzić co inni powiedzą. Nie musisz się tez nikomu tłumaczyć. Odpoczywaj ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4560 | |
Konto usunięte
|
No właśnie Marta jak tam wakacje?
Jejku ale bym chciała się teraz położyć na plaży, posłuchać tego szumu morza i mew... No i oczywiście zjeść flądre z frytkami, gofra i loda ![]() Cytat:
Głowa do góry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.