Mamy majowe cz. VI - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-04-21, 08:47   #4531
marta6704
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe cz. VI

W torbie leżą dwa staniki
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 08:50   #4532
CamomileS
Zadomowienie

Ja też dwa.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 09:01   #4533
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Dziewczyny nie kupiłam biustonosza bo się w aucie tak rozpłakałam że wyglądam jakbym płakała miesiąc...

Jechałam do sklepu, wjechalam na swój pas- lewy (do jazdy prosto). Przede mną pasy i facet z wózkiem z noworodkiem w środku. Z prawej strony (!!!) volvo zapierd###ąc mnie wyprzedziło prosto na faceta z wózkiem.. ja po hamulcach, ten z volvo to samo. Dosłownie centymetry dzieliły mnie od jego bagażnika a tego gnoja od wózka z dzieckiem!!! Rozpłakałam się tak bardzo że masakra. Wyobraziłam sobie że w tym wózku jest Jagoda.. jeden gnój a nie dość że by mnie staranował ale najbardziej by na tym ucierpiało niewinne dziecko

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 09:01   #4534
angellinka
Raczkowanie

Cześć mamusie
Jestem strasznie zajęta, więc się nie udzielam. Staram się cokolwiek Was nadrobić. Gratulacje wizytowe, esor ogromnie się cieszę, że jesteś już rozpakowana. Mohnka trzymam kciuki.
Ja po wizycie mała ma 3200 i mam mieć cc 04/05

Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka

angellinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 09:14   #4535
misja0181
Rozeznanie

BlackSanctum zazdroszczę takich włosów

Talusia czyli wieczór udany a "po" to faceci często szybko usypiają

Talusia dzięki za info o Mohnce no to trzymam mocno kciuki już się nie mogę doczekać aż napisze nam pierwsze szczegóły

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
My zwijamy się obczaić drogę do szpitala, bo to w innym mieście, a jeszcze tam nie byliśmy - ale emocje takie, że będę na łączach
Decorail jak się okazuje to ważne żeby wcześniej trasę obczaić
Ja z małżem wybrałam się przed pierwszym porodem obczaić drogę. Nie wiem co mi się ubzdurało, że do szpitala skręca się w prawo. Pojechaliśmy. Do szpitala dojechaliśmy. Idziemy zobaczyć gdzie porodówka. Patrzę na tablicę a tam same pulmonologie i chirurgie, a porodówki brak. Zapytaliśmy ochroniarza o porodówkę, a ten patrzy na mnie z przerażeniem w oczach, bo chyba pomyślał, że ja do porodu przyjechałam okazało się, że nasz szpital w całkiem innym miejscu dobrze, że nie jechałam z rozpoczętą akcją

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Jak ja tęsknię za tym jak wyglądały moje włosy po prostowaniu keratynowym
Jak już trochę się moje włosy ogarną po porodzie to zrobię sobie jeszcze raz.
Tutaj efekt tydzień po zabiegu ( jakoś przed zajściem w ciążę i proszę nie zwracać uwagi na bałagan, stare mieszkanie to masakra).
Marta piękne włosy

Cytat:
Napisane przez CamomileS Pokaż wiadomość
Ja robiłam kilka razy keratynowe prostowanie, w ciąży mam super nawilzone włosy i nie pusza się tak bardzo. Używam olejku z Alfaparf i daje rade, bardzo wydajny!

Ja już się nie mogę doczekać aż zrobię ponownie dla mnie mega ułatwienie i włosy są świetne po tym i mam wrażenie, że z każdym zabiegiem dłużej się efekt utrzymuje i włosy takie już fajniejsze niż przed całym tym prostowaniem nawet jak się spłucze po paru miesiącach.

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Hapiness nie martw sie waga. Spójrz na mojego maluszka, miał stwierdzona hipotrofie i urodził sie z waga 2,5 kg zdrowy jak ryba bo po 2 dniach juz nas wypuścili
Wracam ze ściągnięcia szwów. Pociągnęła tylko za sznureczek i juz po
Tak dzisiaj sobie uświadomiłam ze mój maluszek ma juz tydzień tak ten czas szybko leci.
Przyjechała do mnie wczoraj mama i zostanie pare dni. Juz mi dużo pomogła bo została z Maksiem, trochę mi posprząta i nawet obiad chce robić.
Ja do szpitala miałam i rożek i kocyk bo na początku leżał w tych 2 rzeczach na raz ze względu na brak termoregulacji jeszcze a w szpitalu wcale za ciepło nie było.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ale ten czas leci. Tydzień dobrze, że mama wpadła do pomocy to trochę Was odciąży

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7306731 1]Dobry ale emocje z ranaJa zaraz wstaje, jem i jadę też po stanik:p

Jestem zła bo tz dostał mandat za brak biletu bo się spieszyl i nie odbił się wrrrr i znowu kasa w plecy:/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Jak to mówią: jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy i to akurat często prawda :/

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie kupiłam biustonosza bo się w aucie tak rozpłakałam że wyglądam jakbym płakała miesiąc...

Jechałam do sklepu, wjechalam na swój pas- lewy (do jazdy prosto). Przede mną pasy i facet z wózkiem z noworodkiem w środku. Z prawej strony (!!!) volvo zapierd###ąc mnie wyprzedziło prosto na faceta z wózkiem.. ja po hamulcach, ten z volvo to samo. Dosłownie centymetry dzieliły mnie od jego bagażnika a tego gnoja od wózka z dzieckiem!!! Rozpłakałam się tak bardzo że masakra. Wyobraziłam sobie że w tym wózku jest Jagoda.. jeden gnój a nie dość że by mnie staranował ale najbardziej by na tym ucierpiało niewinne dziecko

O kurczę .... powinni gnoja złapać zanim zrobi komuś faktycznie krzywdę :/ dobrze, że nikomu nic się nie stało.
Brzuszka o kierownicę nie obiłaś przy tym hamowaniu??
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 09:14   #4536
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
BlackSanctum zazdroszczę takich włosów

Talusia czyli wieczór udany a "po" to faceci często szybko usypiają

Talusia dzięki za info o Mohnce no to trzymam mocno kciuki już się nie mogę doczekać aż napisze nam pierwsze szczegóły

Decorail jak się okazuje to ważne żeby wcześniej trasę obczaić
Ja z małżem wybrałam się przed pierwszym porodem obczaić drogę. Nie wiem co mi się ubzdurało, że do szpitala skręca się w prawo. Pojechaliśmy. Do szpitala dojechaliśmy. Idziemy zobaczyć gdzie porodówka. Patrzę na tablicę a tam same pulmonologie i chirurgie, a porodówki brak. Zapytaliśmy ochroniarza o porodówkę, a ten patrzy na mnie z przerażeniem w oczach, bo chyba pomyślał, że ja do porodu przyjechałam okazało się, że nasz szpital w całkiem innym miejscu dobrze, że nie jechałam z rozpoczętą akcją

Marta piękne włosy

Ja już się nie mogę doczekać aż zrobię ponownie dla mnie mega ułatwienie i włosy są świetne po tym i mam wrażenie, że z każdym zabiegiem dłużej się efekt utrzymuje i włosy takie już fajniejsze niż przed całym tym prostowaniem nawet jak się spłucze po paru miesiącach.

Ale ten czas leci. Tydzień dobrze, że mama wpadła do pomocy to trochę Was odciąży

Jak to mówią: jak się człowiek spieszy to się diabeł cieszy i to akurat często prawda :/
Właśnie... co zrobić każdemu mogło się zdarzyć nie warto się denerwować chyba

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 09:27   #4537
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Ile w ogóle bierzecie staników do szpitala? Ja spakowałam dwa.
Ja biorę jeden drugi mam za duży pod biustem będę musiała jeszcze dokupić

Cytat:

Ja bym umarła na zawał
Bidulko dlatego ja zawsze powtarzam, że takim imbecylom bez wyobraźni powinni prawo jazdy zabrać
Magnificence jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 09:31   #4538
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Na szczęście brzuch nie ucierpiał bo zawsze pasy zapinam tak by nie uciskały i w razie "W" miejsce było.

Stary 2017-04-21, 09:37   #4539
misja0181
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magnificence Pokaż wiadomość
Ja bym umarła na zawał
Bidulko dlatego ja zawsze powtarzam, że takim imbecylom bez wyobraźni powinni prawo jazdy zabrać
W ogóle nie powinni dawać :/ tylko jak to zweryfikować ... tacy debile się skutecznie maskują :/
misja0181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 09:45   #4540
Baambi
Zadomowienie

Kiwaczka współczuję sytuacji :/

Ja biorę chyba jeden stanik, najwyżej luby mi dokupi taki sam z hm.
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 10:02   #4541
bunnybe
Zadomowienie

Bambi ja tez wezme jeden, nie chce dokupowac kolejnego bo nie wiem jak biust bedzie wygladal jak sie rozhula laktacja, kolezanki mowily ze w szpitalu zakładały tylko na noc zeby miec gdzie wkladki wsadzic zeby sie nie zalac pokarmem. Jedna mowila nawet ze przez jakis czas chodzila jak byly same na sali z biustem na wierzchu bo miala poranione sutki i to jej dawalo ulgę

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-04-21 o 10:03
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 10:07   #4542
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Bambi ja tez wezme jeden, nie chce dokupowac kolejnego bo nie wiem jak biust bedzie wygladal jak sie rozhula laktacja, kolezanki mowily ze w szpitalu zakładały tylko na noc zeby miec gdzie wkladki wsadzic zeby sie nie zalac pokarmem. Jedna mowila nawet ze przez jakis czas chodzila jak byly same na sali z biustem na wierzchu bo miala poranione sutki i to jej dawalo ulgę
ja bym się wstydziła
Stary 2017-04-21, 10:25   #4543
marta6704
Zakorzenienie

Ale okropna pogoda wieje, pada.

Kiwaczka :Zero wyobraźni. Prawo jazdy zabrać. Szkoda że nie udało się spisać numerów rejestracyjnych i podać tego gnoja na policję.
A z drugiej strony zaraz ciagali by Cie po komisariatach, a przecież Jagoda może być lada chwila.

marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 10:30   #4544
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
ja bym się wstydziła
Ja mysle ze porod i pobyt w szpitalu zwiazany z narodzinami dziecka sprawia ze czlowiek musi sie wyzbyc wstydu ja pewnie tez bym nie chodzila z piersiami na wierzchu ale rozumiem ze ona byla tak zdesperowana i obolała że szukała sposobu by poczuć ulgę
A z ciekawości- piersią karmić tez się bedziesz wstydzić?

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Sasiadka wariatka z gory tak drze pysk że własnie właczylam kanał muzyczny na cały regulator zeby zagłuszyć jej krzyki
Stary 2017-04-21, 10:32   #4545
BlackSanctum
Zakorzenienie

No ja też czekam na pierwsze, naturalnie urodzone maleństwo na wątku, mam nadzieję, że Mohnka właśnie rozpoczyna tę serię. 😍😍😍

Siedzę u dentysty. Czekam na swoją kolej, zmienia mi opatrunek w kanałach i p porodzie będę wypełniać zęba, a potem odbudowa.

Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 10:33   #4546
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Co chwilę sprawdzam forum i fb zobaczyć czy Mohnka gdzieś coś napisała 😁☺

Jeszcze w środku "chodzę" ale przynajmniej nie płacze i zaczęłam wyglądać jak człowiek. Mąż mi dał zakaz by jechać powrotem do miasta i popołudniu bądź jutro razem zajedziemy.

Stary 2017-04-21, 10:34   #4547
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
Ja mysle ze porod i pobyt w szpitalu zwiazany z narodzinami dziecka sprawia ze czlowiek musi sie wyzbyc wstydu ja pewnie tez bym nie chodzila z piersiami na wierzchu ale rozumiem ze ona byla tak zdesperowana i obolała że szukała sposobu by poczuć ulgę
A z ciekawości- piersią karmić tez się bedziesz wstydzić?
Raczej nie zamierzam karmić piersią w miejscach publicznych tak jak to niektóre kobiety robią. Dla mnie to jest pogwałcenie jakiejś intymności ... W domu przy domownikach nie będę się wstydzić, a w szpitalu nie będę miała innego wyjścia
Stary 2017-04-21, 10:34   #4548
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Musieliśmy się z wanny przenieść do sypialni bo ciężko było się zmieścić 😅 przepraszam za szczegóły! Ale.. fajnie było!
Zjadłam na kolacje pierogi z serem a teraz ja siedzę, mąż leży i masuje moje stópki. No to nie pomasował za długo.. zasnął 😂

Happiness - Kochana nie martw się na zapas! Leki zbiją Ci ciśnienie
Faktycznie malutki nie dużo przybrał od ostatniej wizyty ale może po prostu będzie taki drobniutki. Najważniejsze, że rośnie a każde dzidzi koksi w różnym tempie. Który to tc?
U mnie też waga 2500g - 35tc.

Bunnybe -
Gratulacje dla koleżanki!

Milutek - Powiem Ci ze oszalałam na punkcie córeczki! Tak BARDZO jesteśmy z mężem szczęśliwi że już niedługo będzie z nami 😍 największe nasze marzenie powoli się spełnia.. Już teraz wolę kupić dla niuniusi niż dla siebie. Chcę jej poświęcić mój cały czas, każdą chwilę. Oczywiście nie odrzucając w tym męża ale też bez rozpieszczania bo jakieś tam zasady muszą być 😀

Talusia dzisiaj 37+2... 3 tygodnie niecale do terminu.
Też zauważyłam, że wolę kupić coś dziecku niż sobie

Cytat:
Napisane przez mamaSmerfuni Pokaż wiadomość
Happiness nie martw sie na zapas, 2700 to spoko waga, niejtore dzieci rodza sie takie po terminie, pamietaj tez, ze to tylko orientacyjne pomiary, na pewno wszystko jest ok

Decorail ja biore cienki kocyk, bo u mnie rozki daja szpitalne, jesli bedzie megs goraco to sam kocyk, a jak zimno to dodatkowo rozek szpitalny.

Zbieram sie na wizyte, czy ktos dzis ze mna wizytuje?

Właśnie pocieszam się tym, że ja tyle miałam, jak się rodziłam, a to było w terminie a niedawno też sama pocieszalam szwagierkę, bo miała cc 2 tygodnie przed terminem i wyznaczali jej wagę 2800. Mały urodził się 3400

Cytat:
BlackSanctum - O właśnie! Dobrze to nazwałaś przy kawusi czyta się Twojego bloga jak dobrą relaksująca gazetę.

Przebudziłam się a tu takie wiadomości na fb 😀 jakby ktoś nie zdążył zobaczyć... Mohnce odeszły wody i zaczęła się akcja!
Trzymamy kciuki, powodzenia nasza bohaterko 😘

Co za wieści!!!! Zaciskam kciuki w takim razie, Maksio w drodze 😍😍😍 Ale super 😊
Cytat:
Hapiness nie martw sie waga. Spójrz na mojego maluszka, miał stwierdzona hipotrofie i urodził sie z waga 2,5 kg zdrowy jak ryba bo po 2 dniach juz nas wypuścili
Tak dzisiaj sobie uświadomiłam ze mój maluszek ma juz tydzień tak ten czas szybko leci.
Przyjechała do mnie wczoraj mama i zostanie pare dni. Juz mi dużo pomogła bo została z Maksiem, trochę mi posprząta i nawet obiad chce robić.
Ja do szpitala miałam i rożek i kocyk bo na początku leżał w tych 2 rzeczach na raz ze względu na brak termoregulacji jeszcze a w szpitalu wcale za ciepło nie było.

Dzięki, rzeczywiście wczoraj myślałam o Tobie jak ten czas leci! Niedługo zamiast brzuszków każda z nas będzie miała swoje maleństwo
Cytat:

Co za straszna sytuacja, współczuję! dobrze, że Tobie też nic się nie stało!

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 10:40   #4549
bunnybe
Zadomowienie

Cytat:
Raczej nie zamierzam karmić piersią w miejscach publicznych tak jak to niektóre kobiety robią. Dla mnie to jest pogwałcenie jakiejś intymności ... W domu przy domownikach nie będę się wstydzić, a w szpitalu nie będę miała innego wyjścia
O szpital pytam Bo wiesz Twojego glodnego dziecka nie bedzie obchodzilo ze u pacjentki obok jest tabun gosci z wizyta i nie bedzie czekalo az pojda żebyś Ty mogla nakarmic w komfortowych warunkach

Kiwaczka wspolczuje stresu, dobrze ze to sie tak skonczylo

Edytowane przez bunnybe
Czas edycji: 2017-04-21 o 10:42
bunnybe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-04-21, 10:46   #4550
talusiax33
Zadomowienie

Mąż obudził mnie wstając do pracy przed 7 i tak leżałam sobie, po 8 był kurier, przyszedł rożek i fasolka z motherhood ☺ No a około 9 zasnęłam, dopiero teraz wracam do żywych

Kiwaczka - Aż mi się coś dzieje!! Jak słyszę o takich pajacach! Jeździć nie potrafią.. kto im daje prawo jazdy! Całe szczęście, że nic się nie stało Panu z maleństwem no i Tobie.
Spokojnie ogarnij się w domu i pojedziesz z mężem

Angellinka - Pęknie mała waży oj i 4 maj już tak blisko

Misja - A to racja 😀 mój ogólnie jest śpiochem! Za dnia nie ma szans żeby zasnął ale wieczorem jak położy się do łóżka to minuta i go nie ma :O

Happiness - Spokojnie, wydaje mi się że dobra waga jeszcze troszkę urośnie, przy porodzie jak będzie 3000g to super. Po prostu będzie drobniutki i tyle poza tym czasami to co mówią lekarze mija się z tym co tak naprawdę jest, rzadko chyba maluszek rodzi się z wagą wyznaczoną na usg.

Edytowane przez talusiax33
Czas edycji: 2017-04-21 o 10:47
talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 10:51   #4551
Magnificence
Rozeznanie

Cytat:
O szpital pytam Bo wiesz Twojego glodnego dziecka nie bedzie obchodzilo ze u pacjentki obok jest tabun gosci z wizyta i nie bedzie czekalo az pojda żebyś Ty mogla nakarmic w komfortowych warunkach

Kiwaczka wspolczuje stresu, dobrze ze to sie tak skonczylo
Przecież dziecka głodzić nie będę zawsze się można pieluszką tetrową np przykryć jak już faktycznie tabun ludzi będzie u innej pacjentki
Stary 2017-04-21, 10:54   #4552
Melka88
Zakorzenienie

Dzień dobry, u nas dziś piękne słońce

Kiwaczka
, współczuję sytuacji Ktoś kolesiowi powinien otworzyć drzwi i dać w twarz na otrzeźwienie

Najgorsze jest to, że sam znam osobę, która przeszła testy psychologiczne dla kierowców, a w życiu bym jej nie chciała spotkać na drodze, albo z nią jechać samochodem. Nie wiem, czy istnieje jakiś sposób, żeby takie osoby wykluczyć z ruchu drogowego

Czuję się dziś jak wyrodna matka, bo po miesiącach zakupów dla dziecka i dla siebie pod kątem ciąży, wczorajszy kosmetykowy szał wyzwolił we mnie trochę tęsknoty za zakupami dla siebie
I strach, że z małym nie będzie mi się chciało dbać o siebie, choć mam nadzieję, że codzienne spacery mnie zmotywują do tego, żeby wyglądać jak człowiek
Forever I’m yours, forever I do.

4.06.2015 A&B
14.05.2017 Bruno
Melka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 11:02   #4553
vikuniaa
Zakorzenienie

Hej dziewczyny! Jestem, jestem , mialam dzisiaj lekarza, wlasnie leze na ctg . Szyjka dalej trzyma, ale juz ma tylko z 2,5cm.

Wczoraj bylam u TZta w pracy troche ponadrabiac, zeby w razie porodu mogl sobie zrobic wolne . Ja jestem pracoholikiem chyba .

Dzieki za liczne opinie o sandalkach-zostawiam . A adidasy albo takie slip ony chce sobie tez zamowic jeszcze na spacerki . I marza mi sie takie fajne legginsy do cwiczen ze wstawkami z siateczki .

Ja tez nie lubie firanek, mam tylko takie panelowe i innych sobie nie wyobrazam w ogole.

Co do mowienia o rozpoczeciu akcji, to ja tez nie mam zamiaru. Porodowka jest jakby w podziemiach i nie ma w ogole zasiegu, wszyscy by sie tylko martwili. Wkurza mnie tylko, ze moja siostra i mama odkad wiedza, ze ich nie poinformuje, to co chwila mnie "sprawdzaja" i dzwonia do mnie, a ajk nie odbieram to molesuja tz telefonami. Normalnie policja . Ja wiem, ze sie martwia, ale wlasnie ja im chce oszczedzic stresu, bo jak bede rodzic kilka godzin, to one zwariuja, a nie chce w trakcie myslec o tym, zeby maz szedl na gore zadzwonic do nich, no bez jaj .

Odwiedzin w szpitalu sie nie spodziewam, bo nie mam tu nikogo z bliskiej rodziny. Gdybym byla w Polsce to rodzicow i siostre bym przyjela .

W Olsztynie kilka razy czekalam na autobus do Kaliningradu, mam tam rodzine . I mega mi smakowala wieeeelka zapiekanka na dworcu .

Mohnka czekamy na Maksia!!! ❤️❤️❤️

Chyba o mnie zapomnieli na ktg

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

A co z Fartuszkiem?

Stary 2017-04-21, 11:02   #4554
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Mąż obudził mnie wstając do pracy przed 7 i tak leżałam sobie, po 8 był kurier, przyszedł rożek i fasolka z motherhood ☺ No a około 9 zasnęłam, dopiero teraz wracam do żywych

Kiwaczka - Aż mi się coś dzieje!! Jak słyszę o takich pajacach! Jeździć nie potrafią.. kto im daje prawo jazdy! Całe szczęście, że nic się nie stało Panu z maleństwem no i Tobie.
Spokojnie ogarnij się w domu i pojedziesz z mężem

Angellinka - Pęknie mała waży oj i 4 maj już tak blisko

Misja - A to racja 😀 mój ogólnie jest śpiochem! Za dnia nie ma szans żeby zasnął ale wieczorem jak położy się do łóżka to minuta i go nie ma :O

Happiness - Spokojnie, wydaje mi się że dobra waga jeszcze troszkę urośnie, przy porodzie jak będzie 3000g to super. Po prostu będzie drobniutki i tyle poza tym czasami to co mówią lekarze mija się z tym co tak naprawdę jest, rzadko chyba maluszek rodzi się z wagą wyznaczoną na usg.

Dziękuję jak już to moje ciśnienie się unormuje to będę dużo spokojniejsza o małego. Najważniejsze, że wychwycone w porę

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 11:04   #4555
emi_lka
Zakorzenienie

Hej, hej, trzymam kciuki za Mohnkę

Kiwaczka, dobrze, że nic się nie stało. Ja ostatnio boję się jeździć, nawet jako pasażer. W Wwie dużo idiotów jeździ.

Byłam dziś na fitnessie, a potem w lidlu, kupiłam top ciążowy ze sznurkami po bokach - fajny. I jeszcze sukienkę, ale średnio jestem przekonana do niej, chyba oddam (ta w kropki). Poza tym upolowałam małe skarpeteczki. Z biustonoszy nie było co wybrać.

Dziś Leonek jest bardzo aktywny, magluje mnie mocno od środka
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 11:05   #4556
vikuniaa
Zakorzenienie

Ginka powiedziala tez, ze mimo, ze juz maluszek jest bezpieczny (wg om 37+0, wg usg 37+3), to z 10 dni w brzuszku dobrze by mu zrobily i ze tyle albo dluzej jeszcze wg niej powinnam wytrzymac .

Stary 2017-04-21, 11:11   #4557
marg0lcia
Zadomowienie

Kiwaczka współczuję sytuacji, to ogromny stres :/ niektórzy nie mają wyobraźni... wczoraj koło mnie taki wariat przejechał, akurat wyjeżdżaliśmy z Tż spod domu, tutaj zawsze jakieś dzieci biegają, psy chodzą (mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych), a idiota jechał ze 100km/h :/

Ja będę karmiła tam, gdzie dziecko zgłodnieje Uważam, że jest to naturalna sprawa i nie będzie miało to dla mnie znaczenia czy będę w szpitalu, na mieście itd. Oczywiście będę się starać stworzyć jak najbardziej intymne miejsce, abyśmy czuli się komfortowo Nie wywalę cyca na wierzch, żeby wszyscy widzieli, wiecie, o czym mówię

Wysprzątałam cały dom. Miałam ogarnąć sypialnię, ale wyszłam na korytarz, do łazienki, kuchni, pokoju dla małej i tak poleciało Umieram... jeszcze rura od odkurzacza mnie wykańcza, bo ciągle wypada :/

Czas na kawę chyba

Kiedy poznajesz kogoś, kto ci się podoba i spotykasz się z nim, powinnaś czuć się lepiej, a nie gorzej.
marg0lcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 11:24   #4558
emi_lka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Dziękuję jak już to moje ciśnienie się unormuje to będę dużo spokojniejsza o małego. Najważniejsze, że wychwycone w porę

A mierzysz sobie ciśnienie - masz wysokie na co dzień? Bo ja u lekarza teraz też miałam 150/100, a w domu w normie. Więc nie wykupiłam leków nawet.
emi_lka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 11:27   #4559
kingaluna
Rozeznanie

Hej,

Dziewczyny się rozkręcają. Mało z nas będzie majówkami. Przystopujcie

Back, Wikingowie 😍

Marta, wow! Przepiękne włosy! Nie mogę napatrzeć się na zdjęcie 😍😀

Ja też wzięłam dwa staniki, ale będę używała tego z HM, drugi tak w razie w

Kiwaczka, masakra! Ja tak samo bym zareagowała!

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-04-21, 11:28   #4560
inezz6
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam właśnie butelki tommee tippee

Właśnie Avent ma funkcję rozmrażania pokarmów i to na razie przemawia na jego korzyść aczkolwiek są też te canpole, babyono itp, które mają podgrzewacze są tańsze, pasują do większości butelek i niektóre mają funkcje rozmrażania pokarmu i dlatego głupieję bo nie wiem czy kupić oryginalny czy połowę tańszy niefirmowy
Wiesz co, ja mam używany babyono, dostaliśmy go kupując wózek (wcześniej byl używany) i jak dla mnie to grzeje słabo, korzystałam tylko przy słoiczkach, bo mleko synek pił zimne, ale słabo grzał taki słoik ok 10 min trzeba było czekać. Może to jakiś słaby egzemplarz, ale może też warto zainwestować w coś lepszego 😊

Cytat:

Fajnie mieć taką pomoc, niekoniecznie na tym etapie do dziecka, bo dziecko najbardziej potrzebuje mamy, ale właśnie kogoś kto ugotuje, trochę ogarnie. Też po porodzie na to liczę 😊

Cytat:
Napisane przez marg0lcia Pokaż wiadomość
Ile w ogóle bierzecie staników do szpitala? Ja spakowałam dwa.
Ja dwa, jak coś to Tz mi dowiezie. Poprzednio w połogu bardzo się pocilam, ale też było gorąco wtedy..
Cytat:

Masakra... Ale nikomu nic się nie stało? Straszne, zdarza mi się widzieć debili, którzy zatrzymujący się samochód przed pasami wyprzedzają obok...

Cytat:
Napisane przez emi_lka Pokaż wiadomość
Hej, hej, trzymam kciuki za Mohnkę

Kiwaczka, dobrze, że nic się nie stało. Ja ostatnio boję się jeździć, nawet jako pasażer. W Wwie dużo idiotów jeździ.

Byłam dziś na fitnessie, a potem w lidlu, kupiłam top ciążowy ze sznurkami po bokach - fajny. I jeszcze sukienkę, ale średnio jestem przekonana do niej, chyba oddam (ta w kropki). Poza tym upolowałam małe skarpeteczki. Z biustonoszy nie było co wybrać.

Dziś Leonek jest bardzo aktywny, magluje mnie mocno od środka
Ja mam tą sukienkę w paski, jest fajnie dopasowana i eksponuje brzuszek (niestety też mój tyłek... &#128512, Może ja sobie zostawię do chodzenia po domu albo na ciepłe dni 😊

Ja dziś byłam w labie - pewnie to już ostatnie badanie. Pani rejestrująca mnie chciała mi ułatwić życie i bez kolejki poprosiła mnie do położnej, a tam czekałam 20 minut bo w środku jedna pacjentka, a potem z gabinetu lekarza od razu przeszła druga, także była to moja najdłuższa wizyta w labie, bo normalnie w punkcie pobrań sprawnie to idzie...

Odebrałam zamówienie w rossmanie, byłam w lidlu, a teraz odpoczywam po jajecznicy że szczypiorkiem 😊

Ciekawe jak tam Mohnka 😊

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

"Kiedyś tam,będziesz miał dorosłą duszę,
Kiedyś tam,kiedyś tam...
Ale dziś jesteś mały jak okruszek,
Który los rzucił nam."
inezz6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości