|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4531 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 07
Kasiu ,Zabko , Ewuniu dzieki za Wasze zdanie
![]() Jesli bede miala do czego sie przyczepic w tym wozku,to pewnie znow bede czekac ,az mi nowy pomysl do glowy wskoczy..Ale u mnie jest tak,ze w Rypinie sa 3rodzaje wozkow,trzy firmy,jakies lipne,wiec nie biore ich w ogole pod uwage..W Brodnicy sa moje deltimy,a odleglosc moge pokonac ze szwem,natomiast do Torunia chcialabym ,ale juz dla mnie za deleko bo jakies 65km,wiec nie rusze.. Wlasnie przed chwila dostalam kombinezonik morelkowy,dal mojego Bubusia i jest jeszcze fajniejszy niz na fotkach,cieplutki i mily su[er,jestem zachwycona wyborem ![]()
#4532 |
Zadomowienie
|
Adriano tak byłam ale to na początku ciąży, wiesz musiałabym się tam przejechać bo mieszkam blisko tej hurtowni i pooglądać czy jest tak jak mówisz. Ja byłam też w zabrzu w Boćku - niby hurtownia ale czy ceny takie rewelacyjne to ja niewiem. Dla mnie żadna rewelacja.
#4533 |
Zakorzenienie
|
ale jest kilka niezabobonnych powodów, dla których z zakupem wózka nie trzeba się spieszyć np.:
- brak kasy, a przecież wózek nie jest potrzebny przez pierwsze dni - GWARANCJA, która leci od dnia zakupu wózka!!!! Im później, tym lepiej! To drugie zwłaszcza przekonujące! |
![]() ![]() |
![]() |
#4534 |
Zadomowienie
|
Kasiu o tym nie pomyslalam..Ale podejrzewam , ze jesli wozejk bedzie mnie nadal tak czarowal,po wnikliwym obejkrzeniu,to go kupimy..
Adrianko ja slyszalam juz dawno w programach dla mam o tej skladance,nawet mialam ochote kupic,to dla roznego wieku chyba plyty byly i zapowiadaly sie swietnie ![]() Bylaby taka mozliwosc,zebys mi ja udostepnila,czy za duzo roboty z tym?
#4535 |
Raczkowanie
|
Anitko
Ja też kupię wozek dopiero po wyjsciu ze szpitala. Wczesniej uwazam nie ma takiej potrzeby. Dla pocieszenia dodam ze ja jeszcze nic nie mam dla Małego. Ani połowy pieluchy. A moj TZ wymyslil ze pokoj dla dzidzi bedziemy remontowac dopiero na wiosne. Chyba mnie pokręci do tego czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4536 |
Raczkowanie
|
Wieem ze to nie na temat ale mam pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4537 |
Raczkowanie
|
anitko, może spróbuje wysłać Ci na maila po jednej płytce, tylko że pliki są dosyć duże, bo mają po około 55 mega, więc nie wiem czy się uda.
ewuniu, ja chciałam się tam wybrać w poszukiwaniu wózka, z tego co słyszałam mają tam dosyć duży wybór no i niby niższe ceny |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4538 |
Raczkowanie
|
![]()
juz doszlam do tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4539 |
Wtajemniczenie
|
ja też bym chciała te muzyczne płytki, ale to chyba prędzej po jednej piosence, bo cała płyta na załącznik to na pewno nie wejdzie
![]() a z wózkiem sięn ie spieszę, albo kupimy w grudniu, albo dopiero jak się Młody urodzi. i tak na początek jest niepotrzebny. madziusia, na stronie głównej masz na dole chyba taki odnośnik, klikasz na to i zakłądasz nowego posta. |
![]() ![]() |
![]() |
#4540 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak jest tam sporo wózków ale nie pamiętam cen, ale jakbyś była w Zabrzu zajdź też do boćka bo też jest ich tam sporo więc będziesz miała porównanie. I wózki znajdują się nie tylko na parterze ale też na I piętrze. No i podobno można ceny negocjować jak się kupuje więcej rzeczy.
![]() |
#4541 |
Raczkowanie
|
sohf no właśnie... Podajcie adresy to bede wysylac po jednej piosence. Tylko nie wiem czy dzisiaj uda sie przesłać wszystkie płyty, ale może chociaż jedną, resztę w kolejne dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4542 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4543 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4544 |
Zadomowienie
|
Adrianko super
![]()
![]() ![]() http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2006-11-23 o 15:26 Powód: adres mejlowy podaj na PW |
![]() ![]() |
![]() |
#4545 |
Zadomowienie
|
A co myslicie o gruszkach do nosa,wlasnie na tych kitach i hitach czytam,ze mamy uznaja je jako kit,natomiast czesto przewija sie frida,nie wiem,ale chyba balabym sie tego sprzetu..
#4546 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny jak zorbilysice te linki...tzn te miarki w ktorym jestescie tygodniu ??
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4547 |
Zadomowienie
|
Adrianko, jeśli nie przymuli Ci kompa to ja też poprosze
![]() A teraz biegnę do domciu bo strasznie źle mi się siedzi tyle godzin ![]()
"http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...y+child+is.png" Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2006-11-23 o 15:26 Powód: adres podaj na pw |
![]() ![]() |
![]() |
#4548 |
Zadomowienie
|
Czesc kobity,
w koncu sie obrobilam z czytaniem, ufff wczoraj poszlam wczesnie spac, a rano bylam zrobic morfologie, potem wpadla kolezanka o 12 i dopiero teraz skonczylam czytac. Madziusia, ja Cie rowniez witam serdecznie. Linki ktore mamy to ,,suwaczki"- zbior suwaczkow jest na forum ,, Mama z klasa" - nazywa sie ,,linkownia, suwaczki". Jak juz utworzysz swoj suwaczek- dziala na podstawie terminu porodu wyliczonego z OM (pierwszy dzien ostatniej miesiaczki), to link do suwaczka wklej w swoim profilu w podpisie. Piszesz ze jestes w 30 tc- to jakim cudem masz termin na 10 stycznia? Chyba na 6 lutego? Ja jestem w 31 tc i mam termin na 30 stycznia. Suwaczki podaja skonczone tygodnie czyli jak jestes w 30 tc to masz na suwaczku 29 tc i iles tam dni. Jesli gin Ci mowi ze jestes w 30tc to moze ma na mysli ze masz skonczone 30 i pare dni czyli w sumie jestes w 31 tc i wtedy z kolei pasowalby ten termin 26 styczen. |
![]() ![]() |
![]() |
#4549 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4550 |
Zadomowienie
|
Madziusia np taka stronka
![]() http://tickers.tickerfactory.com/ezt...r.php?start=16 Ja korzystalam z innej jakos przypadkowo znalazlam,ale tu jest duuzy wybor suwaczkow ![]()
#4551 |
BAN stały
|
Jejku, dziewczyny miejcie litość....lekarz kazał mi leżeć, wiec nawet nie wyrywałams ie do kompa a teraz patrzę a tu tyyyyyyyyyyyyyyyyly stron
![]() Mam dziś kiepski dzień, skurcze niemal cały czas średnio co 15 - 20 minut.koszmar. |
![]() ![]() |
![]() |
#4552 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do rozwarcia to tak sie wlasnie zastanawiam. Mi gin w przychodni kilka miesiecy temu a potem gin w szpitalu powiedzilei ze moje rozwarcie ma ksztalt Y czyli od srodka sie rozwiera szyjka i ze jest to najbezpieczniejsze rozwarcie. ( byloby to logiczne bo lejek jest Y przeciez jak nalozysz na butelke a nie odwocony Y). Ale niektore kobiety maja rozwarcie od zew a nie od wew. Moja kolezanka miala rozwarcie na 3 cm i jeszcze miesiac chodzila do porodu. Tylko ze nie moglo to byc rozwarcie na ,,wylot" . Ja teraz jak schodzi ten szew mam znowu Y , szew trzyma sama koncowke szyjki i gin powiedzial ze jak jutro na wizycie bedzie gorzej- bedzie rozwarcie na ,,wylot" to ide do szpitala juz do konca. Bo z rozwarciem takim nie mozna chodzic- grozi peknieciem pecherza plodowego. Na ,,grudniowkach pisalam z yasminek -ona miala wlasnie tak, szew ,,spelzl" w 32 tc i trzymali ja w szpitalu do 36-37 tc, wyszla na pare dni, a dzisiaj do szpitala bo rozwarcie chyba na 4 cm i bedzie rodzic. Sorki, ze ja znowu o tym szwie ale mam stracha przed jutrem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4554 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, kilka uwag
![]() Wszelkie sprawy przesyłania plików ![]() Publicznie wymiany to chyba niezbyt bezpieczne pod wzgledem prawa autorskiego? ![]() Druga sprawa- adresy mejlowe, dla bezpieczeństwa swojego kompa przesyłajcie na Pw również- hakerzy czy tam inne szpiegujące gady mają programy wyszukujące adresy mejlowe i wysyłające spam /śmiecie wirusy, co grozi blokadą skrzynki/kompa- zdarzało sie i na wizazu tak/ Oczywiście to takie moje "dobre rady", więcej uszczęśliwiać na siłę nie będę ![]() ![]()
![]() |
#4555 |
BAN stały
|
Simona - nie przepraszaj, nie dziwię się, bo mi też chyba szew puszcza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4556 |
Zakorzenienie
|
akurat o wyslijto.pl nie ma co sie martwic, bo po tygodniu liki z ich serwera sa usuwane
![]()
#4557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4558 |
Raczkowanie
|
ajjjj....ja nieumie tego zorbic tam psize po angielsku a ja nieoruzmie probowalam ale chyba zle wpisywalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4559 |
Zakorzenienie
|
hej kobietki...
ja juz po......... ciezko bylo ale o wiele lepiej niz myslalam-przede wszytskim-nie musialak zeznawac tylko sluchalam co mowili swiadkowie.no i dostalam te swoje 500zl o ktore walczylam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziekuje za kciuki bardzo sie przydale ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4560 |
Zadomowienie
|
Marti ciesze sie bardzo
![]() ![]() Madziulku a moze pokombinuj na tym co ja Ci podalam,on nie jest skomplikowany..sama musze wejsc na te satronke. Simonko wcale nas nie meczysz szwem,ja wiem co to znaczy i wiele nas jest,ktore ten problem maja, a na pewno rozumiej aTwoj niepokoj,ale oszczedzalas sie jeszcze bardziej od ostatniej wizyty i bylas grzeczna,wiec jutro na pewno bedzie wszystko ok!!zacisnij szyjke i sie nie dawaj!!Bede jutro trzymala mocno kciuki ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.