Styczniowe mamusie 07 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-11-23, 13:56   #4531
AnitaSuska
Zadomowienie

Dot.: Styczniowe mamusie 07

Kasiu ,Zabko , Ewuniu dzieki za Wasze zdanie
Jesli bede miala do czego sie przyczepic w tym wozku,to pewnie znow bede czekac ,az mi nowy pomysl do glowy wskoczy..Ale u mnie jest tak,ze w Rypinie sa 3rodzaje wozkow,trzy firmy,jakies lipne,wiec nie biore ich w ogole pod uwage..W Brodnicy sa moje deltimy,a odleglosc moge pokonac ze szwem,natomiast do Torunia chcialabym ,ale juz dla mnie za deleko bo jakies 65km,wiec nie rusze..

Wlasnie przed chwila dostalam kombinezonik morelkowy,dal mojego Bubusia i jest jeszcze fajniejszy niz na fotkach,cieplutki i mily su[er,jestem zachwycona wyborem

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 13:59   #4532
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adriana83 Pokaż wiadomość

ewuniu mam do Ciebie pytanie, byłaś może w hurtowni z art. dziecięcymi w Zabrzu na Roosevelta (chyba viki się nazywa), podobno duży wybór i cenny o wiele niższe niz w sklepach...
Adriano tak byłam ale to na początku ciąży, wiesz musiałabym się tam przejechać bo mieszkam blisko tej hurtowni i pooglądać czy jest tak jak mówisz. Ja byłam też w zabrzu w Boćku - niby hurtownia ale czy ceny takie rewelacyjne to ja niewiem. Dla mnie żadna rewelacja.
Stary 2006-11-23, 14:01   #4533
kasia191273
Zakorzenienie

ale jest kilka niezabobonnych powodów, dla których z zakupem wózka nie trzeba się spieszyć np.:
- brak kasy, a przecież wózek nie jest potrzebny przez pierwsze dni
- GWARANCJA, która leci od dnia zakupu wózka!!!! Im później, tym lepiej!

To drugie zwłaszcza przekonujące!
kasia191273 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 14:08   #4534
AnitaSuska
Zadomowienie

Kasiu o tym nie pomyslalam..Ale podejrzewam , ze jesli wozejk bedzie mnie nadal tak czarowal,po wnikliwym obejkrzeniu,to go kupimy..

Adrianko ja slyszalam juz dawno w programach dla mam o tej skladance,nawet mialam ochote kupic,to dla roznego wieku chyba plyty byly i zapowiadaly sie swietnieChcialam sciagnac,ale nie byla ta muzyczka dostepna i nie moglam jej sciagnac przez moj program na kompa:/

Bylaby taka mozliwosc,zebys mi ja udostepnila,czy za duzo roboty z tym?

Stary 2006-11-23, 14:16   #4535
Olif
Raczkowanie

GG do Olif

Anitko
Ja też kupię wozek dopiero po wyjsciu ze szpitala. Wczesniej uwazam nie ma takiej potrzeby.

Dla pocieszenia dodam ze ja jeszcze nic nie mam dla Małego. Ani połowy pieluchy.
A moj TZ wymyslil ze pokoj dla dzidzi bedziemy remontowac dopiero na wiosne. Chyba mnie pokręci do tego czasu
Olif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 14:17   #4536
MaDziUsia1810
Raczkowanie

Wieem ze to nie na temat ale mam pytanie jak zalozyc swojego posta ??
MaDziUsia1810 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 14:24   #4537
adriana83
Raczkowanie

anitko, może spróbuje wysłać Ci na maila po jednej płytce, tylko że pliki są dosyć duże, bo mają po około 55 mega, więc nie wiem czy się uda.

ewuniu, ja chciałam się tam wybrać w poszukiwaniu wózka, z tego co słyszałam mają tam dosyć duży wybór no i niby niższe ceny
adriana83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 14:28   #4538
MaDziUsia1810
Raczkowanie

Smile Dot.: Styczniowe mamusie 07

juz doszlam do tego i zalozylam swoj pierwszy watek
Stary 2006-11-23, 14:33   #4539
sohf
Wtajemniczenie

ja też bym chciała te muzyczne płytki, ale to chyba prędzej po jednej piosence, bo cała płyta na załącznik to na pewno nie wejdzie

a z wózkiem sięn ie spieszę, albo kupimy w grudniu, albo dopiero jak się Młody urodzi. i tak na początek jest niepotrzebny.

madziusia, na stronie głównej masz na dole chyba taki odnośnik, klikasz na to i zakłądasz nowego posta.
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 14:39   #4540
ewunia2
Zadomowienie

Cytat:
ewuniu, ja chciałam się tam wybrać w poszukiwaniu wózka, z tego co słyszałam mają tam dosyć duży wybór no i niby niższe ceny

Tak jest tam sporo wózków ale nie pamiętam cen, ale jakbyś była w Zabrzu zajdź też do boćka bo też jest ich tam sporo więc będziesz miała porównanie. I wózki znajdują się nie tylko na parterze ale też na I piętrze. No i podobno można ceny negocjować jak się kupuje więcej rzeczy.
Stary 2006-11-23, 14:40   #4541
adriana83
Raczkowanie

sohf no właśnie... Podajcie adresy to bede wysylac po jednej piosence. Tylko nie wiem czy dzisiaj uda sie przesłać wszystkie płyty, ale może chociaż jedną, resztę w kolejne dni
Stary 2006-11-23, 14:41   #4542
MaDziUsia1810
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sohf Pokaż wiadomość
ja też bym chciała te muzyczne płytki, ale to chyba prędzej po jednej piosence, bo cała płyta na załącznik to na pewno nie wejdzie

a z wózkiem sięn ie spieszę, albo kupimy w grudniu, albo dopiero jak się Młody urodzi. i tak na początek jest niepotrzebny.

madziusia, na stronie głównej masz na dole chyba taki odnośnik, klikasz na to i zakłądasz nowego posta.
Stary 2006-11-23, 14:44   #4543
adriana83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewunia2 Pokaż wiadomość
Tak jest tam sporo wózków ale nie pamiętam cen, ale jakbyś była w Zabrzu zajdź też do boćka bo też jest ich tam sporo więc będziesz miała porównanie. I wózki znajdują się nie tylko na parterze ale też na I piętrze. No i podobno można ceny negocjować jak się kupuje więcej rzeczy.
dzięki za info, przejde się na rozeznanie do jednej i do drugiej.
Stary 2006-11-23, 14:44   #4544
AnitaSuska
Zadomowienie

Adrianko superbede bardzo wdzieczna bo jeszcze przed chwila probowalam znalazc te muzyczke i nie ma;(

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2006-11-23 o 15:26 Powód: adres mejlowy podaj na PW
Stary 2006-11-23, 14:48   #4545
AnitaSuska
Zadomowienie

A co myslicie o gruszkach do nosa,wlasnie na tych kitach i hitach czytam,ze mamy uznaja je jako kit,natomiast czesto przewija sie frida,nie wiem,ale chyba balabym sie tego sprzetu..

Stary 2006-11-23, 14:50   #4546
MaDziUsia1810
Raczkowanie

Question Dot.: Styczniowe mamusie 07

Dziewczyny jak zorbilysice te linki...tzn te miarki w ktorym jestescie tygodniu ?? tez bym chciala taki tylko niewiem jak
Stary 2006-11-23, 15:15   #4547
maszka66
Zadomowienie

Adrianko, jeśli nie przymuli Ci kompa to ja też poprosze

A teraz biegnę do domciu bo strasznie źle mi się siedzi tyle godzin

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2006-11-23 o 15:26 Powód: adres podaj na pw
maszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 15:16   #4548
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Czesc kobity,
w koncu sie obrobilam z czytaniem, ufff
wczoraj poszlam wczesnie spac, a rano bylam zrobic morfologie, potem wpadla kolezanka o 12 i dopiero teraz skonczylam czytac.
Madziusia, ja Cie rowniez witam serdecznie. Linki ktore mamy to ,,suwaczki"- zbior suwaczkow jest na forum ,, Mama z klasa" - nazywa sie ,,linkownia, suwaczki". Jak juz utworzysz swoj suwaczek- dziala na podstawie terminu porodu wyliczonego z OM (pierwszy dzien ostatniej miesiaczki), to link do suwaczka wklej w swoim profilu w podpisie. Piszesz ze jestes w 30 tc- to jakim cudem masz termin na 10 stycznia? Chyba na 6 lutego? Ja jestem w 31 tc i mam termin na 30 stycznia. Suwaczki podaja skonczone tygodnie czyli jak jestes w 30 tc to masz na suwaczku 29 tc i iles tam dni. Jesli gin Ci mowi ze jestes w 30tc to moze ma na mysli ze masz skonczone 30 i pare dni czyli w sumie jestes w 31 tc i wtedy z kolei pasowalby ten termin 26 styczen.
Stary 2006-11-23, 15:18   #4549
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
sohf no właśnie... Podajcie adresy to bede wysylac po jednej piosence. Tylko nie wiem czy dzisiaj uda sie przesłać wszystkie płyty, ale może chociaż jedną, resztę w kolejne dni
adriana83, a moze wyslij na www.wyslijto.pl ? Na bant wejdzie na ich serwer i bez problemu kazda dziewczyna sciagnie Bo z tego co pamietam to mialam problem z przeslaniem dziewczynom filmu o zyciu plodowym, a tak wszystkie sciagnely stamtad

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-23, 15:22   #4550
AnitaSuska
Zadomowienie

Madziusia np taka stronka
http://tickers.tickerfactory.com/ezt...r.php?start=16
Ja korzystalam z innej jakos przypadkowo znalazlam,ale tu jest duuzy wybor suwaczkowpowodzenia

Stary 2006-11-23, 15:25   #4551
lublinianka
BAN stały

Jejku, dziewczyny miejcie litość....lekarz kazał mi leżeć, wiec nawet nie wyrywałams ie do kompa a teraz patrzę a tu tyyyyyyyyyyyyyyyyly stron kiedy ja to przeczytam?!? widzę, że mamy nową Mamusię - witaj Madziusia !
Mam dziś kiepski dzień, skurcze niemal cały czas średnio co 15 - 20 minut.koszmar.
lublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 15:26   #4552
MaDziUsia1810
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Simona Pokaż wiadomość
Czesc kobity,
w koncu sie obrobilam z czytaniem, ufff
wczoraj poszlam wczesnie spac, a rano bylam zrobic morfologie, potem wpadla kolezanka o 12 i dopiero teraz skonczylam czytac.
Madziusia, ja Cie rowniez witam serdecznie. Linki ktore mamy to ,,suwaczki"- zbior suwaczkow jest na forum ,, Mama z klasa" - nazywa sie ,,linkownia, suwaczki". Jak juz utworzysz swoj suwaczek- dziala na podstawie terminu porodu wyliczonego z OM (pierwszy dzien ostatniej miesiaczki), to link do suwaczka wklej w swoim profilu w podpisie. Piszesz ze jestes w 30 tc- to jakim cudem masz termin na 10 stycznia? Chyba na 6 lutego? Ja jestem w 31 tc i mam termin na 30 stycznia. Suwaczki podaja skonczone tygodnie czyli jak jestes w 30 tc to masz na suwaczku 29 tc i iles tam dni. Jesli gin Ci mowi ze jestes w 30tc to moze ma na mysli ze masz skonczone 30 i pare dni czyli w sumie jestes w 31 tc i wtedy z kolei pasowalby ten termin 26 styczen.

Dziekuje zaraz zrobie sobie taki suwaczek i wpisze date pierwszej miesiaczki i zobaczymy bo ja juz sama niewiem naprawde w spzitalu mowila i tam moj ginekolog tak....zaraz sie okaze
Stary 2006-11-23, 15:27   #4553
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Cytat:
Napisane przez AnitaSuska Pokaż wiadomość
A co myslicie o gruszkach do nosa,wlasnie na tych kitach i hitach czytam,ze mamy uznaja je jako kit,natomiast czesto przewija sie frida,nie wiem,ale chyba balabym sie tego sprzetu..
Anitko, ,,w mamo juz jestem '' polozna odradzala gruszke.
A co do rozwarcia to tak sie wlasnie zastanawiam. Mi gin w przychodni kilka miesiecy temu a potem gin w szpitalu powiedzilei ze moje rozwarcie ma ksztalt Y czyli od srodka sie rozwiera szyjka i ze jest to najbezpieczniejsze rozwarcie. ( byloby to logiczne bo lejek jest Y przeciez jak nalozysz na butelke a nie odwocony Y). Ale niektore kobiety maja rozwarcie od zew a nie od wew. Moja kolezanka miala rozwarcie na 3 cm i jeszcze miesiac chodzila do porodu. Tylko ze nie moglo to byc rozwarcie na ,,wylot" . Ja teraz jak schodzi ten szew mam znowu Y , szew trzyma sama koncowke szyjki i gin powiedzial ze jak jutro na wizycie bedzie gorzej- bedzie rozwarcie na ,,wylot" to ide do szpitala juz do konca. Bo z rozwarciem takim nie mozna chodzic- grozi peknieciem pecherza plodowego. Na ,,grudniowkach pisalam z yasminek -ona miala wlasnie tak, szew ,,spelzl" w 32 tc i trzymali ja w szpitalu do 36-37 tc, wyszla na pare dni, a dzisiaj do szpitala bo rozwarcie chyba na 4 cm i bedzie rodzic.

Sorki, ze ja znowu o tym szwie ale mam stracha przed jutrem
Stary 2006-11-23, 15:34   #4554
Mariqa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, kilka uwag
Wszelkie sprawy przesyłania plików uzgadniajcie sobie na PW
Publicznie wymiany to chyba niezbyt bezpieczne pod wzgledem prawa autorskiego?
Druga sprawa- adresy mejlowe, dla bezpieczeństwa swojego kompa przesyłajcie na Pw również- hakerzy czy tam inne szpiegujące gady mają programy wyszukujące adresy mejlowe i wysyłające spam /śmiecie wirusy, co grozi blokadą skrzynki/kompa- zdarzało sie i na wizazu tak/
Oczywiście to takie moje "dobre rady", więcej uszczęśliwiać na siłę nie będę
Stary 2006-11-23, 15:38   #4555
lublinianka
BAN stały

Simona - nie przepraszaj, nie dziwię się, bo mi też chyba szew puszcza
lublinianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 15:55   #4556
jaga_2001
Zakorzenienie

akurat o wyslijto.pl nie ma co sie martwic, bo po tygodniu liki z ich serwera sa usuwane

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 15:56   #4557
Simona
Zadomowienie

GG do Simona

Cytat:
Napisane przez lublinianka Pokaż wiadomość
Simona - nie przepraszaj, nie dziwię się, bo mi też chyba szew puszcza
a jakie masz dolegliwosci ? Pytam bo nie wiem czy ja juz panikuje czy czuje jak mi zlazi ten szew
Stary 2006-11-23, 15:58   #4558
MaDziUsia1810
Raczkowanie

ajjjj....ja nieumie tego zorbic tam psize po angielsku a ja nieoruzmie probowalam ale chyba zle wpisywalam
Stary 2006-11-23, 15:59   #4559
marti86
Zakorzenienie

hej kobietki...
ja juz po.........
ciezko bylo ale o wiele lepiej niz myslalam-przede wszytskim-nie musialak zeznawac tylko sluchalam co mowili swiadkowie.no i dostalam te swoje 500zl o ktore walczylamwyrowniani e ma przyjsc od pazdziernika wiec wcyhodzi na to ze w grudniu dostane 750 zlbede mogla poszalechehehe bede przebierac-w pieluchach
dziekuje za kciuki bardzo sie przydalea teraz lece polezec bo dzien pelen wrazen wiec trzeba odpoczacjeszcze raz dziekuje za kciuki!!

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-11-23, 16:14   #4560
AnitaSuska
Zadomowienie

Marti ciesze sie bardzoCzyli potrafisz byc lwica,brawo i swietnie,ze bedziesz miala wiecej kasiorki,tw grudniu,na pewno sie przyda przed swietami i samym porodem

Madziulku a moze pokombinuj na tym co ja Ci podalam,on nie jest skomplikowany..sama musze wejsc na te satronke.

Simonko wcale nas nie meczysz szwem,ja wiem co to znaczy i wiele nas jest,ktore ten problem maja, a na pewno rozumiej aTwoj niepokoj,ale oszczedzalas sie jeszcze bardziej od ostatniej wizyty i bylas grzeczna,wiec jutro na pewno bedzie wszystko ok!!zacisnij szyjke i sie nie dawaj!!Bede jutro trzymala mocno kciuki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości