Mamusie majowe 2018 cz. 2 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-11-15, 09:44   #4531
Mirabilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 2

z tą wyprawką to też taka trochę loteria - mam znajomą co super się przygotowała, wypasiony wózek ale dziecko darło się w nim okropnie, było totalnie niewózkowe do czasu spacerówki przodem... nosidło ich ratowało.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:44   #4532
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
dzis robie dzień zakupów - myślalam, że dotrwamy do wyprzedaży ale młody wyrósł z wszystkiego skarpetki przed kostkę się zrobiły, koszulki do pasa, dresy wytarte od dywanu w przedszkolu - muszę chociaż kilka rzeczy a potem zapas znów zrobię na wyprzedażach.

Pokaz co tam kupujesz ?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:44   #4533
domii29
Zakorzenienie

Czekam nadal... Jajko tu zaraz zniose

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:45   #4534
Qazsew
Zakorzenienie

Dzien dobrytrzymam kciuki za wizyty,domii miejsce przy drzwiach dobry pomysl,tylko uwazaj zeby Cie nie zawialonat no nieporadze nic bo u mnie narazie z tym ok,ale wspolczuje bardzomirabilka sklepy moga od poczatku listopada walic swietami po oczach to Twoje leginsy w polowie listopada juz wrazenia na nikim nie zrobia
Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
3 lata temu czułam to samo :P
byłam przerażona tymi wszystkimi gadżetami, rodzajami ubranek...
a tak z perspektywy czasu-
i tak wyjdzie w życiu, że wolimy body wkładane w ten, czy inny sposób, czegoś będzie za mało, a spodenki innej firmy będą się kulić co pranie, czegoś kupimy za mało, innego a dużo, jakaś zabawka totalnie nie interesuje naszego malucha... trzeba będzie wziąć to na klatę

Mnie stresowała cała ta wielka lista wyprawkowa... Ale jak usiedliśmy z M, spisaliśmy, to kwestia kupienia tego wszystkiego, to już formalność, tylko wybór trudniejszy (ale tu też, metoda eliminacji hehe ). Jakąś decyzję trzeba podjąć. I na pewno podejmiemy najlepsze jak się nie sprawdzi, to możemy sprzedać i przy następnym dziecku kupić, już inne

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

też uważam, że im mniej czasu w skorupce, tym lepiej dlatego robiliśmy też tak a nie inaczej

co do fotelików następnych, to właśnie chcę podjechać i poprzymierzać, co nam się zmieści. Mam rzut beretem do tyłem pl i 8 gwiazdek, ale ciągle mi nie po drodze zajechać we trójkę. Bo Młodego też byśmy od razu powsadzali do różnych rodzajów
Co do wyprawki i tego czy sie wszystko ogarnie to zgadzam sie w 100% kazde dziecko i kazda mama jest inna i razem dopasujecie sie do siebie i do rzeczy jakich potrzebujecie
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:47   #4535
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Dzien dobry kciuki za dzisiejsze wizyty

2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:47   #4536
Mirabilka
Zakorzenienie

Domina na razie to co na focie - szukam jakiś kodów rabatowych żeby gdzieś dorwać piżama i bokserki. Młody ma 6,5 dopiero ale jest mega wysoki.... rozmiar buta już 34 . IMG_0011.jpg

Stary 2017-11-15, 09:48   #4537
Qazsew
Zakorzenienie

domimazet a to specjalnie dla Ciebie jak mozna nam zarzucac ze nie pamietamy o Tobie,ja sie pytam?!?!?!Pamietamy ale glupio tak co chwile Cie wywolywac jak wiemy ze nie najlepiej sie czujeszale jak juz dolegliwosci mina to nie darujemy,minimum 10 postow dziennienat bedzie pilnowac bo ona tu czuwa nad wszystkim
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-11-15, 09:50   #4538
Mirabilka
Zakorzenienie

młody ogólnie nienawidzi spodni nie na gumkę - żadne jeansy itp.
W sumie trochę się nie dziwie jak 8 godzin w przedszkolu i wiekszość na kolanach na dywanie - ale te dresy wszelkie to po paru razach na kolanach mają dziury wytarte

Stary 2017-11-15, 09:53   #4539
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ja mam mniej więcej taki plan jak Ty
Trochę mnie przeraża wizja urządzania mieszkania z brzuchem i z maluchem ale myśle ze damy rade ...

Kto jak nie my, będziemy się wspierać

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
z tą wyprawką to też taka trochę loteria - mam znajomą co super się przygotowała, wypasiony wózek ale dziecko darło się w nim okropnie, było totalnie niewózkowe do czasu spacerówki przodem... nosidło ich ratowało.
Ja bardzo liczę, że Maleństwo będzie chustowe

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:58   #4540
nalesnikona
Zadomowienie

DOMI , MYBOYISMINE - kciuki mocne!!!

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Domi & myboyismine
Dziewczyny, ratunku, ostatni raz w kibelku byłam w sobotę
u mnie picie ciepłej wody z cytryną i miodem ostatnio "trochę" pomaga. Ogólnie więcej piję, to jest nieco lepiej. Ale szału nie ma
Moczyłam śliwki suszone, piłam tę wodę, śliwki zjadałam z owsianką, kaszą jaglaną, więcej owoców i warzyw... dodawanie ziarenek do wszystkiego.
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 09:59   #4541
_Nat_
Wtajemniczenie

Ja będę potrzebować wsparcia w terminie 23-28.11.
Zostaję sam na sam z teściową ... Czeka nas sprzątanie szaf i chce jej wepchnąć jak najwięcej rzeczy bo zawaliła tak chałupę, że aż miło.. Mąż jak się wprowadzał do domu to nic nie miał więc uszczęśliwiła go starymi prześcieradłami, ręcznikami, wszystko wyblakłe albo i dziurawe (!), szesnaście kompletów pościeli dziecięcych z czasów mojego męża, wszystko ohydne i nie nadające się do użytku albo po prostu stare i...niemodne. Szafy pękają nam w szwach, a gdzie tu jeszcze rzeczy dziecka wepchnąć? Do tej pory jak mąż jej sugerował, że albo to zabiera albo to wyrzucamy to wielka obraza i, że rzekomo "nie szanujemy pieniędzy bo milion lat temu to kosztowało tyle i tyle". Teraz chyba się trochę ugina pod naszymi naciskami, ale i mąż zrobił się już bardziej stanowczy bo to śmieszne, że za każdym razem ona nie ma miejsca w aucie żeby to zabrać albo znajduje inne argumenty żebyśmy z tym zostali.
Chyba nakupię sobie zapas melisy.
eh, wyżaliłam się :P
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 10:01   #4542
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Zostaję sam na sam z teściową ... Czeka nas sprzątanie szaf i chce jej wepchnąć jak najwięcej rzeczy bo zawaliła tak chałupę, że aż miło.. Mąż jak się wprowadzał do domu to nic nie miał więc uszczęśliwiła go starymi prześcieradłami, ręcznikami, wszystko wyblakłe albo i dziurawe (!), szesnaście kompletów pościeli dziecięcych z czasów mojego męża, wszystko ohydne i nie nadające się do użytku albo po prostu stare i...niemodne. Szafy pękają nam w szwach, a gdzie tu jeszcze rzeczy dziecka wepchnąć? Do tej pory jak mąż jej sugerował, że albo to zabiera albo to wyrzucamy to wielka obraza i, że rzekomo "nie szanujemy pieniędzy bo milion lat temu to kosztowało tyle i tyle". Teraz chyba się trochę ugina pod naszymi naciskami, ale i mąż zrobił się już bardziej stanowczy bo to śmieszne, że za każdym razem ona nie ma miejsca w aucie żeby to zabrać albo znajduje inne argumenty żebyśmy z tym zostali.
Nat a może wiesz... powiedz, że bieda w caritas albo czerwonym krzyżu a Wy z chęcią ich wesprzecie.... przecież to takie dobre szkoda, żeby się zmarnowało

Stary 2017-11-15, 10:07   #4543
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Nat a może wiesz... powiedz, że bieda w caritas albo czerwonym krzyżu a Wy z chęcią ich wesprzecie.... przecież to takie dobre szkoda, żeby się zmarnowało
Tak zrobię, jestem bojowo nastawiona. U nas w domu nigdy sie nie chomikowało, ale wiem, że są ludzie, którzy mają z tym problem.
Oddała nam też jej prezenty ślubne (z przed... 40 lat?) : lampki do szampana i szklanki do whisky i nie, nie jest to szkło z tych ponadczasowych, że neutralne i zawsze w modzie. Jak Boga kocham, te lampki do szampana zwężają się trochę ku górze żeby na samym końcu się z powrotem rozszerzyć w taką kulkę i w rezultacie... przypominać penisa (potwierdzone przez wielku znajomych).
Stary 2017-11-15, 10:08   #4544
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Moje nie było do dwóch razy sztuka

Stary 2017-11-15, 10:08   #4545
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 10:08   #4546
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Mam próbkę witamin mama dha premium plus to stwierdziłam, że skoro skończył mi się femibion 1 to dzisiaj wypróbuję zamiast 2 która leży w szafce. Nie wiem co z tymi tabletkami jest nie tak, ale pierwszy raz prawie wylądowałam w toalecie po łyknięciu

ja po większości witamin haftowałam... za pierwszym razem tylko vitaminer mi się "przyswajał", teraz mam ELEVIT.
Stary 2017-11-15, 10:10   #4547
Mirabilka
Zakorzenienie

szampan z penisowych kieliszków a to szalona teściowa

dzięki co do leginsów - w tesco je wychaczyłam, ale co pranie to są większe i luźniejsze

Stary 2017-11-15, 10:12   #4548
blaira
Wtajemniczenie

Mogę się dołączyć do sesji brzuszkowej ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4m.jpg (39,8 KB, 39 załadowań)
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 10:12   #4549
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 10:16   #4550
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Ja mam mniej więcej taki plan jak Ty
Trochę mnie przeraża wizja urządzania mieszkania z brzuchem i z maluchem ale myśle ze damy rade ...

O , kupiliście mieszkanko? Na pewno dasz radę z urządzeniem mnie bardziej przeraża urządzanie z dwójką dzieciaków.
Póki co dopiero rozglądamy się za większym M. Na dwóch pokojach długo nie pociagniemy..w sumie już we 3 jest mało miejsca:/

Cytat:

Też bym chciała chustowe dzieciątko
Mój synek tylko sporadycznie ( na wyjazdach) był noszony w chuscie.. i dość późno zaczęłam chustowac..może dlatego małemu średnio się to podobało.. bo zanim zawiązana chustę to on i ja byliśmy już upoceni i zmęczeni:P
Za to dla siedzącego brzdaca idealnie sprawdziła nam się Tula.. zakłada się w 3 sekundy..i mega wygoda z chustą średnio się polubiłam ale dam jej jeszcze szansę

Cytat:
Omg..trudne zadanie przed Tobą współczuję ale dasz radę nienawidzę takiego chomikowania wszystkiego.."a bo się przyda za xx lat.."

Zbieram się na wizytę..mam na 13.40..
Dziś wzięłam wolne w związku z tym

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 10:17   #4551
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Dziś mam wizytę u nowego gin a w sobotę UG nie mogę się doczekać i jednocześnie mega się tym stresuję..

Znajdź na fb grupę Zapytaj 8gwiazdek. Oni tam doradzą do jakiego samochodu jaki fotel będzie najlepszy. Wiadomo że najlepiej jechać i przymierzyć ale pewne informacje można już uzyskać u nich na grupie
My mamy następny fotelik 9-25 Axkid Kidzone.. mamy go w Fordzie Focus..więc niezbyt duży samochód..a miejsca na nogi mój 2,5 latek ma mega dużo i jeszcze długi czas będzie miał. Miejsce dla pasażera z przodu też wystarczające.
Pierwszy fotelik mieliśmy Maxi Cosi Cabriofix. Ten akurat pasuje do każdego samochodu

Axkidy są spore ale nie jakieś mega wielkie. My mamy ten fotelik w Focusie. I synek ma bardzo dużo miejsca na nogi.
Potwierdzam, że warto zainwestować w porządny fotel RWF.. mam wśród bliskich/znajomych kilka przykładów stluczek/ wypadków z których dzieci w RWF wychodziły bez drasniecia..a te jadące przodem niestety wielu urazów się nabawiły..
Teraz wozimy tyłem i ten do 25 kg też jeszcze chcemy tyłem (póki da radę )
Z klippanna jesteśmy zadowoleni. W maju niech posłuży drugi raz
Stary 2017-11-15, 10:17   #4552
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
Co za zgrabniak!
Stary 2017-11-15, 10:28   #4553
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny,
Ale dziś piękne słońce za oknem.

Domii czekamy na wieści jak wyjdziesz.
Myboyismine

Właśnie się zastanawiam, co ze sobą zrobić...kusi mnie by jechać na zakupy bo kurtka by się przydała...ale nie wiem czy mi się chce

Dostałam jakiś czas temu cynk o bezpłatnych warsztatach o kp. Dziś zadzwoniłam i się zapisałam, także jutro się szkolę ciekawa ich jestem.
Z jednej strony uważam że dość wcześnie, a z drugiej mam wrażenie że gdzieś czas mi ucieka
nigdy nie jest za wcześnie

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
o to to !
I najpiękniejsze ubranka zostaną tak samo obkupciane :P

Ale z drugiej strony= moja Siostra miała wielką radość z kompletowania wyprawki, wszystko było dopasowane, piękne itd. Widziałam jej szczęście przy każdym zakupie. Nie odbierajmy tego, jak ktoś lubi

U mnie to było bardziej- o promo w tesco, body wychodzą za 2-3 zł/ sztukę. Wezmę w 3 następnych rozmiarach, pakiet długich i krótkich i długich. Mogą być w tym samym wzorze. Idę do kasy

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
młody ogólnie nienawidzi spodni nie na gumkę - żadne jeansy itp.
W sumie trochę się nie dziwie jak 8 godzin w przedszkolu i wiekszość na kolanach na dywanie - ale te dresy wszelkie to po paru razach na kolanach mają dziury wytarte
u mojego sprawdzają się dresy z HM ( takie najwzyklejsze w cenie regularnej 39,90, ale często jest promocja 3 w cenie 2, albo jakieś obniżki online)

albo z lidla.
Tylko to, co jakiś czas są w gazetce. Stosunek ceny do jakości dla mnie jest super.

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
szampan z penisowych kieliszków a to szalona teściowa

dzięki co do leginsów - w tesco je wychaczyłam, ale co pranie to są większe i luźniejsze
ciążowe haha

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
O , kupiliście mieszkanko? Na pewno dasz radę z urządzeniem mnie bardziej przeraża urządzanie z dwójką dzieciaków.
Póki co dopiero rozglądamy się za większym M. Na dwóch pokojach długo nie pociagniemy..w sumie już we 3 jest mało miejsca:/

Mój synek tylko sporadycznie ( na wyjazdach) był noszony w chuscie.. i dość późno zaczęłam chustowac..może dlatego małemu średnio się to podobało.. bo zanim zawiązana chustę to on i ja byliśmy już upoceni i zmęczeni:P
Za to dla siedzącego brzdaca idealnie sprawdziła nam się Tula.. zakłada się w 3 sekundy..i mega wygoda z chustą średnio się polubiłam ale dam jej jeszcze szansę

Omg..trudne zadanie przed Tobą współczuję ale dasz radę nienawidzę takiego chomikowania wszystkiego.."a bo się przyda za xx lat.."

Zbieram się na wizytę..mam na 13.40..
Dziś wzięłam wolne w związku z tym

jak nie chusta, to zobacz nosidło CLOSE TO. Takie mocno chustowe się wydaje.

Ja mam bondolino. Jeszcze w te wakacje używaliśmy przy 2,5 latku. przy dłuższych spacerach po plaży, czy wędrówkach Braliśmy awaryjnie.
Stary 2017-11-15, 10:34   #4554
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2017-11-15, 10:34   #4555
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
domimazet a to specjalnie dla Ciebie jak mozna nam zarzucac ze nie pamietamy o Tobie,ja sie pytam?!?!?!Pamietamy ale glupio tak co chwile Cie wywolywac jak wiemy ze nie najlepiej sie czujeszale jak juz dolegliwosci mina to nie darujemy,minimum 10 postow dziennienat bedzie pilnowac bo ona tu czuwa nad wszystkim

Moja Kochanaaaa - już się czuje potrzebna ❤️Jestem tu z Wami ❤️

Stary 2017-11-15, 10:36   #4556
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
ja po większości witamin haftowałam... za pierwszym razem tylko vitaminer mi się "przyswajał", teraz mam ELEVIT.
Generalnie to mnie nic nie rusza, ale te mają jakiś taki kształt że
Cytat:

Cytat:
Też planuję później tulę albo mei tai

A taka ładna miłość...

Stary 2017-11-15, 10:39   #4557
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie to było bardziej- o promo w tesco, body wychodzą za 2-3 zł/ sztukę. Wezmę w 3 następnych rozmiarach, pakiet długich i krótkich i długich. Mogą być w tym samym wzorze. Idę do kasy [COLOR="Silver"]
mam ten sam system - i na wyprz często kupuję nawet rok do przodu albo jak jest w HM błąd systemu, że kody się łączą potem tylko sezon się zmienia - otwieram szafę w garderobie a tam worki nowych za grosze - syn i tak wszystko zajedzie...

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

do noszenia mieliśmy marsupi - w sumie często się przydało bo akurat mieliśmy budowę domu - nie szło wjechać wózkiem a tak to szło iść chociaż sprawdzić co "fuckowcy" robią.
Teraz też planuje coś na rzepy + zapięcie - albo marsupi albo tula

Stary 2017-11-15, 10:43   #4558
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

A taka ładna miłość...

Stary 2017-11-15, 10:57   #4559
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Jak słodko!

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Śliczny malutki brzuszek !

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-11-15, 10:58   #4560
_groooszek_
Zakorzenienie

Mam na coś ochotę tylko nie wiem na co do tego mąż zarządził powrót do zdrowego odżywiania, bo mu się przytyło, więc mogę wcinać niezdrowe rzeczy tylko w pracy

A taka ładna miłość...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości