|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy Grudniowe 2019
️- część 5
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czasem jej odchylam pieluche i zaglądam, czy czasem nie ma tam żadnej niespodzianki Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4532 | |
|
Zadomowienie
|
️- część 5
Cytat:
Ale generalnie.. Moja nieraz na języku ma wręcz korzuch biały. Albo ulewa serkiem. Ale reszta buzi jest czysta i pediatra powiedziała, że ładna bez zmian żadnych. Nie dotykam tego języczka. Raz ma taki nalot a raz czysty. Natomiast jak daję jej koperek, którego zresztą nie lubi i 15 ml to max co w nią wciskam zanim orientuje się co je to ten koperek zawsze ładnie czyści buzię. I cały nalot z języczka też schodzi po piciu. Może daj jej odrobinkę wody jak chcesz się koniecznie pozbyć nalotu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Paaati, matko kochana! Karmisz wytrwale swoje dziecko od urodzenie. Podałaś raz mm i już poległa z kp?! Bądź dla siebie łaskawsza i posłuchaj tego, co Misiaq pisze o tych kryzysach. Mi to z Pitulem naprawdę pomagało. Szczególnie z tym kryzysem 6 tygodnia. On był chyba najtrudniejszy ale i iosttani związany z kp. Potem już było tylko dobrze
![]() Teściowie postanowili jednak z nami zostać na cała Wigilie. Ogarnęli wałówkę od A do Z i jeszcze zostawili nam żarcia na tydzień a wracają za 2 dni . Na dodatek w czwartek przyjadą moi rodzice, pewnie równie mocno obładowani w jedzenie.---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Arya to raczej tak jak mówisz nie wędzidełko, skoro cały czas tylko jedna pierś. Kurde... kiedyś spotkałam laske, która tak bardzo podobnie opisywał swoje objawy i dopiero któraś z kolei osoba odkryła co to i okazało się być czymś łatwym do wyleczenia, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć... Jeszcze poszukam. Alicja j teraz nie czyszczę języka Jaśkowi, ale u Pitula brałam taki mały wacik 5x5, moczyłam lekko w wodzie, na palec i tak delikatnie miznelam z 3 razy po języku ale bynajmniej nie do momentu, jak wszystko mu się z niego zetrze. Szczerze nawet nie słyszałam o tych pleśniawkach i ciężko mi się do tego odnieść, ale później to robiłam głównie dlatego, żeby się przyzwyczaił ze mu tam grzebie co szczególnie było ważne, jak pojawiły się pierwsze zeby. Misiaq a w jakim celu ty dajesz ten koperek? Ja kojarzę, ze już od dobrych paru lat alarmuje się o tym, żeby w żadnym wypadku nie podawać go ani niemowlakiem ani samemu nie pic przy kp. Chcyba ze względu na jakieś właściwości karcerogenne...
|
#4534 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
My właśnie wróciliśmy od moich teściów z wigilii. Lecimy spać i jutro rano na KTG. Porodu nic nie zapowiada, także przenosimy się pewnie. Syn hejtuje poród o czasie
spokojnej nocy wszystkim Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
głowa do góry! Trzymie kciuki!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Arya look
IMG_0572.jpg
|
#4537 | |
|
Zadomowienie
|
- część 5
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Misiaq nawet przy mm nie wolno przepajac. Mleko jest tak skonstruowane ze nie trzeba. Ja okolo 4mc podawalam bidon z woda by sje uczyl ssac rurkę,malo co wypijal z niej, ale cwiczyl i dopiero okolo 5mca potrafił sie napić.
U nas mowia ze absolutnie żadnej wody a już tym bardziej zadnych herbatek. Tylko mleko, czy na mm czy na piersi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
Sprawdziłam na sobie - można nie dopajac w największe upały i dziec się na pewno przy tym nie odwodni ![]() Nie che głupot gadać z tym koperkiem, bo już nie pamietam. Lepiej doczytaj w dobrych źródłach. Ja taktym razem kupilam jakaś herbatkę na laktację z koperkiem i po wypiciu 2 sztuk z radością wyrzuciłam, bo była mega fujka i zapomniałam o co ju dokładnie chodziło w tym koperku. No i nasz outfit na wieczór IMG_0573.jpg
|
|
#4540 |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Nam kilka położnych powiedziało, żeby dać parę łyków wody w razie a) zachłyśnięcia się gęstą śliną, b) permaczkawki (Aligator jeszcze jako płód lubiła złapać dłuższą czkawkę). I że u dzieci karmionych wyłącznie mm jest to dopuszczalne, byle zachować umiar.
Przewijanie jest spoko. Ostatnio laska posłusznie czeka z kupiksem, aż znajdzie się na przewijaku. Odchylamy pieluchę, panna stęka i zaczyna srać, co baton podkładamy wacik, żeby się nie usmarowała, myjemy co trzeba, smarujemy, nara. Jedyny minus jest taki, że szybko schodzą nam duże waciki, w związku z tym zamówiłam ostatnio pod choinkę 18 opakowań xD Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4541 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Dzięki Midusia czytałam właśnie o tym, bo przekopuję neta już ze wszystkim co się da tylko kto mi to zdiagnozuje ? Eh.Mogłoby to być to, bo dużo objawów pasuje no i mam problem z autoimmunologią, która może powodować ten zespół. Dodatkowo jak tylko mi zimno to sutek odrazu boli i miałam to już w wakacje nad morzem, gdzie po wyjściu z morza ból był bardzo nieprzyjemny, ale zwaliłam to na ciąże i hormony Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4542 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4543 |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Ja kupiłam 12 paczek to mąż się ze mnie śmiał, że na co mi tyle
teraz już się nie śmieje ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane przez arya09 Czas edycji: 2019-12-25 o 08:04 |
|
|
|
#4544 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
My już po ktg. Musimy czekać jakieś 40min aż się lekarze zmienią. W szpitalu pustki na IP. Spokojnie mogliśmy jeszcze pospać i przyjechać po 8.
|
|
|
#4545 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamy Grudniowe 2019
- część 5
Cytat:
Były jakieś skurcze? ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4546 |
|
Wtajemniczenie
|
- część 5
Ja się na tym nie znam więc Ci nie powiem
bo nawet nie widziałam zapisu. Mąż się patrzył na zapis ale on też tego nie ogarnia Dam znać jak lekarz zobaczy ![]() Skurczy brak. Mały niby siedzi bardzo nisko ale jak widać to nic nie daje. Szyjka ma ok. 2 cm i nadal przepuszcza 2 palce. Za tydzień mam się zgłosić na kolejne KTG. A do 10 dni po PTP będą indukować poród. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Ola0731 Czas edycji: 2019-12-25 o 09:03 |
|
|
|
#4547 | |
|
Zakorzenienie
|
- część 5
Cytat:
|
|
|
#4548 | |||
|
Rozeznanie
|
- część 5
Cytat:
Cytat:
Po niedzieli ma przyjść do nas inna położna, duuuzo młodsza od tej, u której byliśmy, zobaczymy co ona powie. Też nie planowałam jej myć niczym tego języka, ale skoro ta mi tak powiedziała to próbowalam. Cytat:
działaj Ola! ![]() Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#4549 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Albo sex na schodach
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4550 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4551 |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Dziewczyny karmiące piersia jecie słodkości w święta?
Ja się najadłam wczoraj i maly byl bardzo niespokojny, zastanawiam się, czy to ma związek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4552 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Chyba niepotrzebnie się przejmuje, ale córka z 1.5 h temu jadła jakieś 4min, niedawno się przebudzila bo miała mokro, chciałam ją nakarmić ale nie chciała i teraz śpi... Chyba nic się nie dzieje, prawda? To, że raz nie zje to chyba ok? Tz mi tłumaczy, że może po prostu nie jest głodna, a ja jako matka wariatka chciałabym, żeby jadła Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4553 |
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Ja jem wszystko. Apetyt na slodkie mi nie minal po ciazy
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4554 | |
|
Raczkowanie
|
️- część 5
Cytat:
|
|
|
|
#4555 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
A gdzie byliście na święta ? Może był przebodźcowany jeśli było za dużo osób ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4556 | ||
|
Wtajemniczenie
|
️- część 5
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4557 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ja tak samo, od jakiegoś 8 Msc codziennie ciągnęło mnie do słodkiego, mimo, ze przed ciąża praktycznie nie jadłam. A przed chwila zjadłam 3 kawałki ciasta ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Cytat:
Ja właśnie zjadlam kawalek makowca i snickersa ,wczoraj tez jadlam makowiec ![]() Pare dni temu jadlam bigos i kapuste kiszona na potęgę. Dziecku nic nie jest. Ann naprawde NIE MA DIETY MATKI KARMIĄCEJ. Mozesz jesc wszystko na co masz ochotę! Poza Tym czego nie wolno tez w ciazy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Brakuje nam juz tylko 80g do wagi urodzeniowej ![]() ciesze się! I wiecie , nawet znalazłam plusy karmienia mieszanego.Mogę wyskoczyc z domu bez obawy ze dziecko z głodu umrze jak mnie samochod potrąci ;p a tak serio. Za 5tyg wracam do pracy i bez stresu będzie. jak dałam 60ml mm o 23:30 to koleżka spal do 5:00. I zeby nie bylo od 20 do 23:30 wisial na piersi... piers jadl co 3h o 5,8,11 i teraz 2godziny wisial , dalam 60mm i spi Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
️- część 5
Dziewczyny czy jak dziecię mi czasem ulewa to kwestia złego odbicia? Bo u nas nawet po odbiciu potrafi ulać. To samo z czkawką, mega często go łapie.
Dzisiaj Janek to aniołeczek ładnie je, ładnie śpi. Spacerki chyba dobrze na niego działają ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4560 | |
|
Rozeznanie
|
️- część 5
Cytat:
czkawke też ma kilka razy dziennie, położna mówi, że to ok, dzieci tak mają Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:10.

️- część 5

dostalas takie zalecenie z jakiego powodu? 

czasem jej odchylam pieluche i zaglądam, czy czasem nie ma tam żadnej niespodzianki 
- część 5

. Na dodatek w czwartek przyjadą moi rodzice, pewnie równie mocno obładowani w jedzenie.
Ja kojarzę, ze już od dobrych paru lat alarmuje się o tym, żeby w żadnym wypadku nie podawać go ani niemowlakiem ani samemu nie pic przy kp. Chcyba ze względu na jakieś właściwości karcerogenne...
spokojnej nocy wszystkim
głowa do góry! Trzymie kciuki!

czytałam właśnie o tym, bo przekopuję neta już ze wszystkim co się da
tylko kto mi to zdiagnozuje ? Eh.

teraz już się nie śmieje